Zdravim.
Ake mate skusenosti aku značku by ste poradili pripadne kolko vas to vyšlo?Aky ma dosah a pod..
Dakujem.
kukni prispevok 6.12.2011 o 15:22 :DD aj mna to teši :) ◄ reagovať
Tak som bol dnes tradične "naštartovať" v NR Tescu predavača GPS otázkou "a GPS na sledovanie psa máte?"A vraj do jedného dvoch msiacov to bude aktuálne pretože "je vela záujemcov o toto zariadenie" ◄ reagovať
Zigi9 možno vtej tvojej!! ak chceš aj tam to napišem :d ale pome spať k GPS :) ◄ reagovať
Je tu ještě nějaká diskuse, kde není napsané, že se Aronko našel??? ◄ reagovať
Aronko sa našiel po 4 dňoch. Mám strašnú radosť !!! ◄ reagovať
357 pises o tom comu vobec nerozumies, gps je podstatne pre prof. lovcov, na urcite druhy lovu, ja vsak uz nemam chut sa o gps rozpisovat. mam ho odkedy bol uvedeny na americkom trhu v europe este ani netusili poriadne, ze garmin nieco take ma, ludia sa mi smiali kde som dosiel, dnes je tento pristroj c 1 na trhu, rozsireny po celej europe, hlavne na severe, vlastnia hlavne profi lovci po celej europe. jeden priklad za vsetky su ludia co chodia na nadhanky a dohladavky 20-70 x za sezonu, psy im vyrabaju peniaze a nemozu si dovolit prist o psy, hladat ich x dni, najst ich vykrvacane, ....... co sa tyk predaja na slovensku, garmin to bud predavat, cena zatial nie je znama, vo vybave bude topo SK, nahrane v pameti pristroja, pravdepodobne budm robit garmu poradcu, mozno externu vypomoc, vdaka skusenostiam. GPS viem sprostredkovat, cea je cca 730e momentalne, zaruka je tam, poskytujem servis a poradenstvo. ak ma niekto zaujem nech sa ozve. matej@nornik.sk ◄ reagovať
Jasné, že máš svoju pravdu :-)) Mne keby sa pes nevedel na spoločnej poľovačke vrátiť po svojej stope, tak ho viacej na spoločnú neberiem a využijem jeho iné prednosti !!! Nebudem trápiť psa a stresovať seba. Dobre si napísal: každý podľa svojho uváženia . Toto beriem. Jeden môj priateľ povedal, že keď mu pes nebude robiť noru, tak ho zastrelí !! A keď som sa ho spýtal, že či to už urobil, tak bol ticho. Tam ide o ten cit a puto....Prajem Tebe a kolegom, aby nemuseli prežívať muky, ako zrovna teraz Martin zo Zálesia. Stratil sa mu psík Aron na spoločnej poľovačke v obci Látky pri Hriňovej...ak môžete, pomôžte.. Ďakujem za neho :-)) ◄ reagovať
vlastimidurcik,ako psíčkár určite vieš kolko stojí karelský medvedí pes alebo jagteriér s papierami,ale u mna je to jednoducho PES,nespávam s ním v posteli,nechovám ho v dome,nečistím mu zúbky pastou a podobné sprostosti,má čistú búdu,výbeh a vychádzky denne,žrádlo, vakcíny a basta,za chvílu budeš aj brechat namiesto psíka aby sa nenamáhal :-)ved som napísal NECH SI KAŽDÝ KTO TO CHCE KÚPI AJ PO 2 KUSY,jeden psovi jeden sebe.Nikde som nenapísal nikomu aby to nekupoval.U mna je pes psom a ked sa stratí tak je stratený,ak nevie po svojej stope trafit na miesto kde som ho pustil,tak je to sprostý pes,ak natrafí na medveda a nevie čo si môže dovolit a medved ho rozdriape,tiež jeho vec,nič sa nedeje,kúpim nového.Takže každý podla svojho uváženia . ◄ reagovať
Pre 357AS. Ak tebe niekto daruje psa, alebo ho kúpiš za páš šupov, tak sa potom k nemu aj správaš. Skús vysoliť veľké peniaze za vysnívaného psa, venovať sa mu od malička ( výstavy, skúšky ) a žiť s ním !!!Jednoducho je to člen rodiny !! Pre mňa je najpodstatnejšie, aby sa zdravý vrátil a niekde aby nevykrvácal a márne čakal moju pomoc !!!Ak Ti pes zahynie, alebo ho jednoducho nenájdeš, vtedy ja a ostatní psíčkari dušou a srdcom by dali všetko na svete, len aby mali svojho štvôrnohého priateľa späť pri sebe !! Videl si niekedy znovustretnutie strateného psa a jeho majiteľa ? Len vtedy to pochopíš !! Ja garmin v praxi pozorujem 3 roky a je to super vec. Človek má istotu !! A to ostatné : dohľadávka, sledovanie práce psa a ostatné parametre...to je takisto dobrá vec !! Zdravie mojich psov je mi však prvoradé !!! Psíčkari pochopia !! ◄ reagovať
nemám garmin dlho, ale jeho výhody sú zrejmé. jednak je to istota pre majiteľa z hľadiska kontroly psa - súhlasím s motaqom, že v situácii, keď je pes zranený to má život zachraňujúce uplatnenie a aj z hladiska poznania práce psíkov na skúškach, či počas spoločných poľovačiek. Umiestnenie vysielača je v záhlaví a anténa je natoľko ohybná , že pravdepodobnosť, že bude tento systém psovi prekážať je rovnaká akokeby mu mal prekážať klasický reflexný obojok. Určite že dosah je limitovaný, ale na bežnú prácu PUP je dostačujúci... ◄ reagovať
Vzdy sa pobavim ked niekto pise svoj nazor na danu vec, ktoru nemal este ani v rukach. Je to presne akoby som ja pisal aky je rolls royce na prd autiak hoc som na nom nikdy nejazdil. Vies 357, tu nejde o to ci sa pes vie vratit alebo nie ale o jeho bezpecnost a moj klud na dusi ze mam o nom pri polovacke prehlad. Ti co maju durice vedia o com hovorim. Nie su to psy co sa motaju popod pusku pocas celeho pohonu. Ak by ti GPS zachranilo psa zmenil by si pohlad na vec . Za dalsie, hlavne majitelia farbiarov, ti urcite napisu kolko zveriny sa zachranilo , hoci pes hlasil uloveny alebo postrielany kus no nebolo ho pocut a vdaka GPS sa vsetko vyriesilo. ◄ reagovať
Ako že ja nikoho neodhováram,ešteže čo,naopak,nech to kúpi ked je presvedčený že mu to pomôže :-)Ja píšem len môj názor,ukáže sa ked to bude mat že ako to bude fungovat.Vieš raz som si kúpil taký model lietadla a tiež to malo podla návodu lietat ako besné a prd.Ešte že sa to dalo vrátit . ◄ reagovať
neboj ma to dobry dosah aj v horach, len musis vediet kam a ako sa postavit a kam sa pohnut. GSM by som nebral, lebo mimo signalu je to ozaj nanic. ale radio je celkom ok, len treba trosku rozmyslat, ked pes prebehne ce hreben a ty ostanes v doline a pes bude v druhej tak ti to je ozaj nanic ale ak mas rozum a pohnes sa aspon na hreben tak si zase v dosahu. vyuzitie je hlavne tak ako pisal cita pri dohladavkach, napr. vysokej u farbiarov. vyhoda toho zariadenia je, ze si ho moze kupit ten co ho vyuzije a na druhej strane ten kto ho nechce ho kupovat nemusi:-) ◄ reagovať
tak potom by som za to nedal ani 5 eur,lebo ako popisuješ a budeš polovat vo V.Fatre a prebehne zver zo Šimúnova do Čudkova a pes za nou,tak to Ti bude prd platné,akurát to bude tomu psovi zavadzat,možno to využiješ na dolniakoch .Niekedy sa z niektorej doliny nedovoláš ani v Orange a ten má pokrytie určite lepšie ako taká hračka,jedine keby to bolo zo satelitu,ale potom by som si za tú cenu kúpil celú chovnú stanicu aj s majitelom :-) ◄ reagovať
no zalezi od toho co si predstavujes pod satelitnou navigaciou. je to GPS a signal medzi prijimacom a obojkom sa prenasa cez radiofrekvenciu. nekomunikuje to cez satelit ale cez radio. pripadne ine modely komunikuju cez siet GSM. ak mieris k dosahu, ano je obmedzeny ale je vzdy vacsi ako dosah oci ci sluchu. vzdy zalezi od toho v akom terene sa pouziva. ◄ reagovať
motag,je to satelitná navigácia ? ◄ reagovať
stale si to nepochopil a ani to nepochopis, nakolko asi nevies na co sa to da vyuzit v praxi okrem toho ze sa ti pes strati. a dalsia vec to co si pisal ty, ze psa moze rozparat diviak... tak si prestav ze polujes v cudzom prostredi na spolocnej, pes zenie diviaka a ten ho niekde mimo pohonu rozpara, a pes sa poraneny vratit nebude vladat, aj napriek paradnemu gps v hlave. skus ho hladat ked nemas ani sajnu kde moze byt. ale uz viem ty ho ta asi tak nechas nech skape, ved ked sa stratil nech je to jeho vec...ty predsa stratene psy nehladas. ◄ reagovať
No dobre,treba to kúpit prasknút mu to do vesty,aj mobil, nech brnkne kde sa nachádza a už sa nestratí :-) ◄ reagovať
357AS Preto sa to da dať do vesty pre psa alebo na obojok na suchy zips. ◄ reagovať
jozef,ja to tak beriem aj teraz,ak sa stratí ,jeho vec,nehladám.Ten obojok s vysielačkou na krku psa čo ide za postrielaným kancom...no neviem neviem či sa niekde nezapletie a kančúr ho rozpára,nájdete potom len GPS,ked púštam psa v hore tak ja mu nedávam ani obojok,bol som hladat 2X psíkov,bol tak zaháknutý za obojok že tam bol 3 dni,na štastie ho nič neroztrhalo.Ale samozrejme viete lepšie ked ste polovníci čo potrebujete. ◄ reagovať
cita, suhlas. a k tej cene v nemecku je cena 729 eur odkaz, takze cena u nas bude podla mna podobna. ked porovnavam ceny inych garmin navigacii v DE a SK tak su porovnatelne takze myslim ze v pripade astra to nebude inak ◄ reagovať
Je to hlavně výborné, když pes staví kusa a je to tak daleko, že neslyšíme hlášení. BBrit by o tom asi mohl povídat... ◄ reagovať
357AS nejde len o to, ze ci sa pes strati alebo vrati to je jedna vec. ale GPS je dobre aj na to aby si videl akede sa pes pohybuje vtedy ked sa este nevracia, napr. pri dohladavke postrelenej zvery, ktora pred nim unika.... ◄ reagovať
357AS: tak si mal potom psov málo, jeden má GPS v hlave, druhý zabieha a stráca sa, každý pes ako jedinec je iný, niektorý vinou vodiča, iný okolností alebo samého seba... Človek to pochopí, načo je GPS dobré, až keď psa stratí a viac nenájde... ;) ◄ reagovať
Ale ja to chcem aj pre seba o psa sa nebojim že by sa staratil zase nemožem poznať cele slovensko je to turisticka mapa z vyhodou že vidiš aj psa a v minulosti bud bol pes dobry alebo mal smolu... ◄ reagovať
jozef,ja nie som polovník,ako sa to riešilo ked nebolo GPS ? Dobrý pes sa len tak nestratí,ja mám tiež psa, aj som mal,prešiel tolko že v 14 a pol roku mu z toho ochrnuli zadné hohy,ale nestratil sa nikdy,ani tento jagoš čo mám teraz sa nechce stratit :-) ◄ reagovať
To je samozrejme a verim že aj moj ho ma v hlave o čom ma neustale presvieča ale mať prehlad kde sa prave nachadza ked je napr. na spoločnej v cudzom reviri ma svoje vyhody.... ◄ reagovať
Dobrý pes má mat GPS v hlave,ak ho nemá,tak potom s.at na takého psa. ◄ reagovať
marceliusko tou cenou 250 si ma pobavil :) ako nepisali mi cenu ale ked z USA je cena okolo 500 bez map a zda sa mi ze mapa SR stoji okolo 150 eur a ako poznam naše jebnute slovensko tak cena bude okolo 800-1000eur ale dufam že sa milim :D ◄ reagovať
Chlapi aby ste neboli ale sklamany cenou , nakolko ak je cena v USA okolo 600 usd tak ratajte to iste v eurach u nas plus mapy a sd karta, rad by som sa ale mylil. ◄ reagovať
No ak bude toto pravda tak to hned kupujem samozrejme za normálnu cenu co je u mna tak 250e ... nie ako teraz za 600e a aj to je používané... ◄ reagovať
tak to sa pohly, no dufam, ze to aj dodrzia :-) ◄ reagovať
Najlepšia sprava dna :D citujem email zastupcu garmin.sk Dobry den, dostupnost modelu Astro pripravujeme. Zaciatkom buduceho roka sa produkt dostane standardne do predaja aj na Slovensku ◄ reagovať
nejde o to ze by to nefungovalo, technicky tam problem nie je. len to nie je papierovo vyriesene a to pre oficialneho zastupcu garmin je problem, ten si nemoze dovolit predavat nieco co nie je schvalene.... ◄ reagovať
Tak to je v pi... :( ale prečo to tu potom funguje ked to nieje schvalene to ma aky vyznam ... ◄ reagovať
jozef pozri si moj prispevok z 18.8. a bude ti to jasnejsie. nejde o to, ze by Garmin nechcel to sem vozit lebo nezarobia, ale ide o to, ze ta radiokomunikacia podlieha schvaleniu atd....to je ten problem a kvoli 100 kusom sa im to neoplati riesit, to ich radsej nepredaju vobec :-( ◄ reagovať
Ale nechapem stale prečo to tu nieje zase nemusia tu poslať tisic kusov ked sa tak boja že budu stratovy pošlem sto a by videli či sa predava alebo nie ...Ja čakam len koli zaruke aby bola lebo reklamovať a posielať to do USA ??... ◄ reagovať
nepocitaj to na tyzdne a obavam sa ze ani na mesiace, podla toho ako sa na slovensku riesia niektore veci skor na roky alebo vobec :-( ◄ reagovať
Ahojte nič nove ohladom GPS ? Neviete kedy by to mohlo byť predajne na slovensku ? ◄ reagovať
Užívaním portálu LovuZdar.sk užívateľ prehlasuje, že sa oboznámil s autorskými právami, podmienkami používania a všeobecnými pravidlami tohto portálu, plne rozumie ich obsahu, súhlasí s nimi, bude sa nimi riadiť a na znak súhlasu s ich obsahom sa zaväzuje ich dodržiavať pri užívaní portálu www.lovuzdar.sk a využívaní jeho služieb.
Admin nezodpovedá za obsah pridaný návštevníkmi LovuZdar.sk
Admin si vyhradzuje právo vymazať akýkoľvek obsah pridaný návštevníkmi portálu ak tak uzná za vhodné.