Heming hunting
dnes je utorok,  26. november 2024,  meniny má Kornel,  spln: 15. december 2024,  dnes východ slnka: 07:15,  dnes západ slnka: 15:52
poľovnícke sety poľovníctvo Terem

Aky kaliber zbrane si kupit - diskusia

autor: off mucko
pridané: 30.11.2007 18:32
Prosím vás, poraďte mi aký je najlepší kaliber zbrane do revíru, kde sa vyskytujú muflóny, diviaky, vysoká. Niekto mi povedal, ze 7x64, niekto Springfield, niekto 308W. Som zástancom, aby zver po rane na komoru zostala v ohni a prihliadam na balistiku. Kamarátovi to po 7x64 s SB odbieha do 150 m.Dakujem.
počet zobrazení: 69 815
počet hlasov: 0
okruh tém: strelivo

Aký je dôvod vášho označenia za nevhodný?

komentáre

zoradiť
zobrazené 201-240 z 461 | najnovšie | novšie | staršie | najstaršie
off iboo, 18.7.2008 o 0:35

Cilan - donesiem ti náboje do mojej, ten milimeter nejako pretlačíš :D ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 0

off demo, 15.7.2008 o 19:01

Lapua nie je Selier B.. ◄ reagovať

off Edu, 15.7.2008 o 16:18

nuž Demo mucko sa sťažuje že mu zver odchadza po springfielde a ty mu poradíš 6x55 se neviem či mu to pomôže pri odchádzaní :)))) ◄ reagovať

off demo, 15.7.2008 o 11:12

6,5x55SE - Lapua Mega 10,1 g :) ◄ reagovať

off Edu, 14.7.2008 o 21:24

hahaha cilan ty rozhadzovačnik moholsi ušetrit 5 korun na patrone . ◄ reagovať

off Cilan, 14.7.2008 o 16:28

Edu, mne petrony robi len RWS takze nemam na vyber, ale zase nemusim spekulovat :-D ◄ reagovať

off Solirov, 14.7.2008 o 16:07

Edu - Zeby prebrali vsetky kalibre? :) ◄ reagovať

off Edu, 14.7.2008 o 14:34

Nejako toto vlakno utíchlo . Nevie niekto prečo ? ◄ reagovať

off martinbb, 9.7.2008 o 9:11

viem, ze to nesuvisi s temou, ale nechcem zakladat novu.Mam otazku, ze ci tu ma niekto skusenosti s dovozom casti zbrane zo zahranicia resp. samotnej hlavne? ◄ reagovať

off Edu, 2.7.2008 o 18:14

Alfa 61 kčs možno niekedy náboje stali ale ver mi nebolo to málo korún . Pri mojom plate 7,50kčs na hodinu to bolo až až to aj s pracovnými sobotami :)) Ono v komančizme boli 8,5 hodinove smeny a pracovné soboty . Kedže iné naboje neboli boli tieto S&B tie najlepšie tak ako ruské ďalekohlady alebo ruske brokovnice . Podobne ako v NDR boli fantasticke autá trabanty a nik si nesťažoval že by neboli dobre . Nuž ked si skoro 20 rokov v poradovníku tak sa musiš riadne tešiť trabantu . Nuž v našom PZ je nas 24 a neni mi zname že by niekto strielal vyložene S&B . Ja som nemyslel že s&b ti odchádza zver len to že pomer kvality a ceny neni adekvatny osobne som dal za krabicu sierra S&B 800 sk to si račej kúpim normu ORYX za 880sk a mám ovela kvalitnejšie strelivo čo sa týka ranivosti presnosti a balistických hodnôt . Tých 5 korun na náboji ma naozaj netoto . Len to som chcel .Komu neni ľuto dať za RWS 1500 sk za krabičku doporučujem aj tuto variantu najmä pre tých čo pukaju jeden dva patrony ročne . Tam cena naozaj nemôže hrať rolu . ◄ reagovať

off alfa, 2.7.2008 o 10:05

Edu, prečítaj si katalóg zbraní a streliva HUBERTLOV - tam sú tie ceny 115,- za kus alebo predajňu Tichavský v Dolnom Kubíne. Tu ich radšej ani neobjednávajú, lebo ich nikto pre vysokú cenu nechce. Raz objednala NORMY do 7x64 a musela ich ževraj pod cenu 90Sk po jednom kuse rozpredať a aj to s problémami. Dvaja z 35 poľovníkov používajú iné naboje ako S@B - to je realita v našom združení. A to si puknú asi raz do roka. Ešte som od nikoho v okolí nepočul, žeby mu zlyhal tento náboj. Brokový áno, ale preto že ho nosil 10rokov vo vrecku kabáta a pomaly ho nevtlačil ani do hlavne. Možno dolu máte strelivo lacnejšie a cestovať 200km sa mi veru nechce. Ja osobne som s účinkom a presnosťou S@B nadmieru spokojný. Máločo mi odbieha do 100m. A ako som už predtým písal, môj oco poľuje už vyše 30r má toho za sebou dosť - nikdy nemal so S@B problém a to má ešte náboje v cene 61,-Kčs za 20ks. Stále majú super presnosť. ◄ reagovať

off Edu, 1.7.2008 o 17:11

Frederik to čo chceš je vec velmi zložita a priam speklita . Všetko zaleži na vela faktoroch napriklad od čísiel kovu použiteho na zamkoch zbrane /nie len od tipu zamku / Bez toho aby som tvoju zbran videl odhadujem že nič väčšie ako 5,6 x niečo tam nebude možne použiť . Kamaratovi robili v prahe takto biksu a užil si toto až až odhliadnuc od toho že to trvalo roky :) a stalo podla mna nekrestanske prachy . Nechcem tu popísať o tom A4 formát :))) Tak sa obráť na zbrojarov cez net a google toho najdeš dosť . ◄ reagovať

off Frederik, 1.7.2008 o 16:37

poradte nejake puskarstvo kde by mi vyrobili gulove hlavne na brokovu 2 ◄ reagovať

off Edu, 1.7.2008 o 16:26

Nuž nemam prehľad o všetkých kalibroch koľko ktora strela stojí . Do mojej guľovnice 7 x 65 R sa da kupiť NORMA ORYX za 44 sk 1 kus tj krabička za 880 sk to na margo Milanka 12 :) Tak tu to máš

odkaz />
Samozrejme že sa daju kúpiť aj v rôznych akciách a výpredajoch . Stránok na internete je hojne treba si len vygúgliť čo človek potrebuje .
Teraz zasa moja otázka vlastne spätná väzba :)))
O koľko je Norma oryx drakšia ako S&B ???
Kde sú tie 115 korunove položky oproti 35 korunam za S&B .???
To na margo aby sme neprepadali dezinformáciam a dokazovaniu prečo sa oplatí strielať S&B strelivom. Lebo či tomu niekto uverí alebo nie .Tak proste sa to vôbec neoplatí :))) ◄ reagovať

off snipko, 1.7.2008 o 15:54

gabrielSO - neviem ale aj som doteraz nemal problémy so strelivom S&B. Možno mám takú zbraň ktorej "chutí"všetko. I keď nie som zástancom S&B, na tzv. plnenie plánu odstrelu mi postačuje. Dokonca sa mi dobre osvedčili PP a S&B skoro nepoužívam. Napísať také niečo ako naučíš sa triafať aj s nepresným strelivom, no trochu porozmýšľaj nad tým ako si to myslel, OK???
iboo - možno by sme sa mali zamyslieť aj nad tým že nie každej zbrani "sedí" to isté strelivo. Tak ja ako som už písal, nemal som zatiaľ problém so S&B. Keď som ale vyskúšal Winchester, Hornady, Federal a tiež Prvi Partizan, pochopil som že nezostanem pri S&B. Zasa sa budem opakovať, ale keď vie človek dobre strieľať a pozná anatómiu tela zveri tak aj s takpovediac "nepresným strelivom" dosiahne úspech. Aj keď je tu omnoho väčšie riziko že zásah nemusí byť 100% tný. Kdežto pri kvalitnom a presnom strelive pokiaľ chybu neurobí sám strelec, tak úspech je skoro 100% tný. Teda, vychádzam z praxe a skúseností. ◄ reagovať

off alfa, 1.7.2008 o 7:39

Mňa by zaujímali ceny do 30-06ky napr.: Oryx, Doppelkern, RWS Bionic Yellow. Neviete niekto? Čo som ja pozeral tak okolo 90 až 115,- Sk/1ks. S@B SPCE maximálne do 35,- Sk/1ks. ◄ reagovať

off iboo, 1.7.2008 o 0:49

dávam ceny nábojov SB, prosím udajte zahraničné. 308 WIN SP (RIMI Žilina ) 704 sk. 6,5x55SE MH (BEKA Levice) 700 sk. ešte pridám cenu nábojov sako v zrušenej predajni FEDOR ZV 308 win - 950 SK. ◄ reagovať

off milanko12, 30.6.2008 o 22:00

Edu ktore zahranicne naboje su o 100 alebo 2OO sk drahsie ako ceske?neviem kde chodis na tie ceny ale ak to u vas tolko stoji hned si tam idem kupit ..... ◄ reagovať

off lovecccc, 30.6.2008 o 21:37

Edu - jedine tak :) len keby u nás behali jelene a diviaky velké ako stodola :) heheeee. gabrielSO- ja som to už nižšie písal a nechcem to znova rozoberať - ak ti to strelivo vyhovuje tak potom OK -ale po tích skúsenostiach čo s ním mám ja -tak" dakujem neprosím " ◄ reagovať

off Edu, 30.6.2008 o 21:15

lovecccc šak skus sa zavret do stodoly a vždy ju trafiš ◄ reagovať

off lovecccc, 30.6.2008 o 16:40

gabrielSO - nauč ma triafať s nepresným strelivom :) ◄ reagovať

off Edu, 30.6.2008 o 15:40

To je presne ta chyba šetriť na náboji nejakú mincu . Možno treba v krčne šetriť alebo na cigaretách .Poznám jedneho típka prefajčí denne 160 korun mesačne 4800 a ročne skoro 60 000 o prepitom nehovorím .Ale keby mal dať na krabičku ktorá mu vydrží min 3 roky o 100 alebo 200 korun viacej nájde všetky možne výhovorky prečo je to S&B strelivo lepšie a aka je to len prevelika hlúposť marniť peniažky za kvalitne strelivo .Potom striela diviakom do nohy :)) To že za 10 rokov vypuka do vzduchu trištvrte miliona korun mu neva len tých pár drobných za dobrý naboj gulový to je trnom v oku . Nuž asi máme každý iný uhol pohladu na tuto vec . ◄ reagovať

off iboo, 30.6.2008 o 15:25

nabel1 - stále máš.... ◄ reagovať

off iboo, 30.6.2008 o 14:44

miko - tak ◄ reagovať