Cilan - donesiem ti náboje do mojej, ten milimeter nejako pretlačíš :D ◄ reagovať
nuž Demo mucko sa sťažuje že mu zver odchadza po springfielde a ty mu poradíš 6x55 se neviem či mu to pomôže pri odchádzaní :)))) ◄ reagovať
6,5x55SE - Lapua Mega 10,1 g :) ◄ reagovať
hahaha cilan ty rozhadzovačnik moholsi ušetrit 5 korun na patrone . ◄ reagovať
Edu, mne petrony robi len RWS takze nemam na vyber, ale zase nemusim spekulovat :-D ◄ reagovať
Edu - Zeby prebrali vsetky kalibre? :) ◄ reagovať
Nejako toto vlakno utíchlo . Nevie niekto prečo ? ◄ reagovať
viem, ze to nesuvisi s temou, ale nechcem zakladat novu.Mam otazku, ze ci tu ma niekto skusenosti s dovozom casti zbrane zo zahranicia resp. samotnej hlavne? ◄ reagovať
Alfa 61 kčs možno niekedy náboje stali ale ver mi nebolo to málo korún . Pri mojom plate 7,50kčs na hodinu to bolo až až to aj s pracovnými sobotami :)) Ono v komančizme boli 8,5 hodinove smeny a pracovné soboty . Kedže iné naboje neboli boli tieto S&B tie najlepšie tak ako ruské ďalekohlady alebo ruske brokovnice . Podobne ako v NDR boli fantasticke autá trabanty a nik si nesťažoval že by neboli dobre . Nuž ked si skoro 20 rokov v poradovníku tak sa musiš riadne tešiť trabantu . Nuž v našom PZ je nas 24 a neni mi zname že by niekto strielal vyložene S&B . Ja som nemyslel že s&b ti odchádza zver len to že pomer kvality a ceny neni adekvatny osobne som dal za krabicu sierra S&B 800 sk to si račej kúpim normu ORYX za 880sk a mám ovela kvalitnejšie strelivo čo sa týka ranivosti presnosti a balistických hodnôt . Tých 5 korun na náboji ma naozaj netoto . Len to som chcel .Komu neni ľuto dať za RWS 1500 sk za krabičku doporučujem aj tuto variantu najmä pre tých čo pukaju jeden dva patrony ročne . Tam cena naozaj nemôže hrať rolu . ◄ reagovať
Edu, prečítaj si katalóg zbraní a streliva HUBERTLOV - tam sú tie ceny 115,- za kus alebo predajňu Tichavský v Dolnom Kubíne. Tu ich radšej ani neobjednávajú, lebo ich nikto pre vysokú cenu nechce. Raz objednala NORMY do 7x64 a musela ich ževraj pod cenu 90Sk po jednom kuse rozpredať a aj to s problémami. Dvaja z 35 poľovníkov používajú iné naboje ako S@B - to je realita v našom združení. A to si puknú asi raz do roka. Ešte som od nikoho v okolí nepočul, žeby mu zlyhal tento náboj. Brokový áno, ale preto že ho nosil 10rokov vo vrecku kabáta a pomaly ho nevtlačil ani do hlavne. Možno dolu máte strelivo lacnejšie a cestovať 200km sa mi veru nechce. Ja osobne som s účinkom a presnosťou S@B nadmieru spokojný. Máločo mi odbieha do 100m. A ako som už predtým písal, môj oco poľuje už vyše 30r má toho za sebou dosť - nikdy nemal so S@B problém a to má ešte náboje v cene 61,-Kčs za 20ks. Stále majú super presnosť. ◄ reagovať
Frederik to čo chceš je vec velmi zložita a priam speklita . Všetko zaleži na vela faktoroch napriklad od čísiel kovu použiteho na zamkoch zbrane /nie len od tipu zamku / Bez toho aby som tvoju zbran videl odhadujem že nič väčšie ako 5,6 x niečo tam nebude možne použiť . Kamaratovi robili v prahe takto biksu a užil si toto až až odhliadnuc od toho že to trvalo roky :) a stalo podla mna nekrestanske prachy . Nechcem tu popísať o tom A4 formát :))) Tak sa obráť na zbrojarov cez net a google toho najdeš dosť . ◄ reagovať
poradte nejake puskarstvo kde by mi vyrobili gulove hlavne na brokovu 2 ◄ reagovať
Nuž nemam prehľad o všetkých kalibroch koľko ktora strela stojí . Do mojej guľovnice 7 x 65 R sa da kupiť NORMA ORYX za 44 sk 1 kus tj krabička za 880 sk to na margo Milanka 12 :) Tak tu to máš
odkaz />
Samozrejme že sa daju kúpiť aj v rôznych akciách a výpredajoch . Stránok na internete je hojne treba si len vygúgliť čo človek potrebuje .
Teraz zasa moja otázka vlastne spätná väzba :)))
O koľko je Norma oryx drakšia ako S&B ???
Kde sú tie 115 korunove položky oproti 35 korunam za S&B .???
To na margo aby sme neprepadali dezinformáciam a dokazovaniu prečo sa oplatí strielať S&B strelivom. Lebo či tomu niekto uverí alebo nie .Tak proste sa to vôbec neoplatí :))) ◄ reagovať
gabrielSO - neviem ale aj som doteraz nemal problémy so strelivom S&B. Možno mám takú zbraň ktorej "chutí"všetko. I keď nie som zástancom S&B, na tzv. plnenie plánu odstrelu mi postačuje. Dokonca sa mi dobre osvedčili PP a S&B skoro nepoužívam. Napísať také niečo ako naučíš sa triafať aj s nepresným strelivom, no trochu porozmýšľaj nad tým ako si to myslel, OK???
iboo - možno by sme sa mali zamyslieť aj nad tým že nie každej zbrani "sedí" to isté strelivo. Tak ja ako som už písal, nemal som zatiaľ problém so S&B. Keď som ale vyskúšal Winchester, Hornady, Federal a tiež Prvi Partizan, pochopil som že nezostanem pri S&B. Zasa sa budem opakovať, ale keď vie človek dobre strieľať a pozná anatómiu tela zveri tak aj s takpovediac "nepresným strelivom" dosiahne úspech. Aj keď je tu omnoho väčšie riziko že zásah nemusí byť 100% tný. Kdežto pri kvalitnom a presnom strelive pokiaľ chybu neurobí sám strelec, tak úspech je skoro 100% tný. Teda, vychádzam z praxe a skúseností. ◄ reagovať
Mňa by zaujímali ceny do 30-06ky napr.: Oryx, Doppelkern, RWS Bionic Yellow. Neviete niekto? Čo som ja pozeral tak okolo 90 až 115,- Sk/1ks. S@B SPCE maximálne do 35,- Sk/1ks. ◄ reagovať
dávam ceny nábojov SB, prosím udajte zahraničné. 308 WIN SP (RIMI Žilina ) 704 sk. 6,5x55SE MH (BEKA Levice) 700 sk. ešte pridám cenu nábojov sako v zrušenej predajni FEDOR ZV 308 win - 950 SK. ◄ reagovať
Edu ktore zahranicne naboje su o 100 alebo 2OO sk drahsie ako ceske?neviem kde chodis na tie ceny ale ak to u vas tolko stoji hned si tam idem kupit ..... ◄ reagovať
Edu - jedine tak :) len keby u nás behali jelene a diviaky velké ako stodola :) heheeee. gabrielSO- ja som to už nižšie písal a nechcem to znova rozoberať - ak ti to strelivo vyhovuje tak potom OK -ale po tích skúsenostiach čo s ním mám ja -tak" dakujem neprosím " ◄ reagovať
lovecccc šak skus sa zavret do stodoly a vždy ju trafiš ◄ reagovať
gabrielSO - nauč ma triafať s nepresným strelivom :) ◄ reagovať
To je presne ta chyba šetriť na náboji nejakú mincu . Možno treba v krčne šetriť alebo na cigaretách .Poznám jedneho típka prefajčí denne 160 korun mesačne 4800 a ročne skoro 60 000 o prepitom nehovorím .Ale keby mal dať na krabičku ktorá mu vydrží min 3 roky o 100 alebo 200 korun viacej nájde všetky možne výhovorky prečo je to S&B strelivo lepšie a aka je to len prevelika hlúposť marniť peniažky za kvalitne strelivo .Potom striela diviakom do nohy :)) To že za 10 rokov vypuka do vzduchu trištvrte miliona korun mu neva len tých pár drobných za dobrý naboj gulový to je trnom v oku . Nuž asi máme každý iný uhol pohladu na tuto vec . ◄ reagovať