Heming hunting
dnes je piatok,  22. november 2024,  meniny má Cecília,  spln: 15. november 2024,  dnes východ slnka: 07:09,  dnes západ slnka: 15:55
poľovnícke sety poľovníctvo Terem

Aky kaliber zbrane si kupit - diskusia

autor: off mucko
pridané: 30.11.2007 18:32
Prosím vás, poraďte mi aký je najlepší kaliber zbrane do revíru, kde sa vyskytujú muflóny, diviaky, vysoká. Niekto mi povedal, ze 7x64, niekto Springfield, niekto 308W. Som zástancom, aby zver po rane na komoru zostala v ohni a prihliadam na balistiku. Kamarátovi to po 7x64 s SB odbieha do 150 m.Dakujem.
počet zobrazení: 69 768
počet hlasov: 0
okruh tém: strelivo

Aký je dôvod vášho označenia za nevhodný?

komentáre

zoradiť
zobrazené 161-200 z 461 | najnovšie | novšie | staršie | najstaršie
off lovecccc, 27.7.2008 o 12:17

iboo- ako píšeš " sem tam darí " a čo ked sa nedarí ??? kade behá postrelená zver ??? či to je jedno ved aj tak sa mi sem tam darí :) ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 0

off lovecccc, 27.7.2008 o 8:54

iboo - odhalil si ma - nieje to už moje zbožné prianie :)) odkedy som dokafral toho srnca a mal úraz po ktorom mi na pravom oku od stredu zorného poľa na - pravo ostalo slepé miesto (takže pri streľbe vidím iba presný stred krížika aj to dosť blbo a polku tela zveri :)) tak nad týmto výstrelom ani neuvažujem - ani mi to vôbec nechýba . Asi sa nedobrovoľne budem musieť stať ľavákom:)) ◄ reagovať

off iboo, 26.7.2008 o 20:22

lovecccc - neverím že je to aj tvoje zbožné a nedosahované prianie! mne sa to sem tam darí, keď už som si istý že vypálim na krk alebo za ucho tak na fleku aj zostane! ( ale celá banda ako sme v tom zúčastnení musí fičať na 130% lebo inak netrafíš ani autobus)
kurt - ajtak každý urobí ako sám chce lebo ludia si poradiť nedajú. takže v pohode srandujme. pozri fotky kategóriu úlovky a tú sluku s gulobrokom :) ◄ reagovať

off Edu, 26.7.2008 o 9:44

Jaro1 suhlas ◄ reagovať

off Igor43, 25.7.2008 o 22:58

jaro 1 to povedal za všetkých. Úplne s ním súhlasím ◄ reagovať

off jaro1, 25.7.2008 o 20:29

Mucko, kúp si čo len chceš, čo sa TVOJIM OČIAM PÁČI, S ČÍM BUDEŠ TY SPOKOJNÝ. Tie tri kalibre, ktoré uvádzaš, všetky spĺňajú parametre na tie druhy zveri, ktoré uvádzaš, teda sú vhodné. 30-06, zbraň profesionálnych lovcov, 7x64, európska legenda, 308 Win, hádam s najširšou laboráciou striel ( tento vznikol z 30-06), čo ešte treba chcieť? Len dobré a vhodné náboje, osobnú zodpovednosť pred potiahnutím spúšte ( vhodne umiestnený zásah a nebyť za každú cenu chtivý po rane). A keď budeš puške vykať, vážiť si ju, ošetrovať a láskať ju, ona sa Ti odmení. Zdôrazňujem, že aj po dobrom komorovom zásahu nie je vždy istota, že zver ostane na mieste. Aj keď som spätne nečítal príspevky, predpokladám, že kolegovia už túto tému vhodnosti kalibrov dostatočne a správne vyjadrili- zodpovedali. ◄ reagovať

off miko, 25.7.2008 o 19:10

mucko-diviakom strelaj za ucho alebo na hlavu,srncom za lopatku alebo na krk(ked si si isty),jelenom za lopatku a na krk,muflonom za lopatku,a ked chces aby vsetko ostavalo v ohni musis poskodit pohybovu sustavu
Lovu zdar ◄ reagovať

off lovecccc, 25.7.2008 o 12:46

Pri streľbe na krk je 5cm naozaj veľa - ked ti už krk nedá pokoj tak si daj na 50 -70 m terč a za normálnych podmienok dokážeš nastrieľať rozptyl do 2cm a to každou ranou anijedna nesmie isť mimo - a potom nech sa ti páči ak to dokážeš -ale rátaj s tím že v lese nenájdeš nikdy tak ideálne podmienky ako na strelnici - takže ten rozptyl bude podstatne horší - ja som to raz skúsil a namisto zásahu stavcov som srncovi prestrelil hrtan a tepnu odbehol dosť - keby som mu potiahol za lopatku určite by toľko neprešiel ◄ reagovať

off lovecccc, 25.7.2008 o 12:39

mucko - to čo požaduješ "aby zver ostávala v ohni " je zbožné prianie nás všetkých -ale od reality to má dosť daleko - pri používaní aj toho najkvalitnejšieho "náradia " sa ti to na 100% nepodarí nikdy - i ked vela kusov ti padne v ohni - tak sa vždy nájdu nejaké čo prejdú - od p ár krokov do 30 m . Takže sa skôr zameraj na to aby ti zver zostala čo najbližšie v okolí nástrelu a tu sa dá poradiť. O ľudoch tvrdiacich že im všetká zver zostáva v "ohni " si myslím svoje a to určite nielen ja :))) ◄ reagovať

on Cilan, 25.7.2008 o 12:15

5 cm vedla je strasne vela a skonci to ako spomina kurt, s roznymi pre zvera casto mesiace trvajuce trapeniami a smrtou, a tiez priestrel hrtana,alebo rozrthnutie tepny je smrtelne ale zver veru nepada na mieste, vysoka s tym dokaze odbehnut kilometre ◄ reagovať

off kurt, 25.7.2008 o 12:11

A čo keď to pôjde iba 5 cm vedľa? Niečo podobné som videl asi pred mesiacom, prestrelená sánka. Lanštiačik tak behal týždeň. Nechutný pohľad, jediné čo mal za ten týždeň v hube, boli kostné červy. ◄ reagovať

off Edu, 25.7.2008 o 10:41

kurt nestane sa nič ono to pojde meter vedľa :) V zásade sa striela na komoru .su špekulanti strielajuci na krk čo je sice možno zachrana diviny trocha na rebrach kde aj tak žiadna divina neni ale tie sfušovania za to nestoja .Je to vlastne obdoba tzv sporovnosti ušetríme na nábojoch 5 korún ušetrime kusok rebierka .Vlastne stale len šetria nejake drobne ktore aj tak minu na ine hlúposti . Takže páni nebudte korunový od 1.1 eurový neštrite drobač tam kde netreba . Verte mi že nič neušetríte!!! Prave naopak !!! Ovela viacej stratíte !!! ◄ reagovať

off kurt, 25.7.2008 o 9:42

iboo, napíš mu prosím ťa aj to čo sa stane ak netrafíš miechu, alebo mozog. Niekto by tieto tvoje srandičky mohol totiž brať vážne. ;-) ◄ reagovať

off iboo, 25.7.2008 o 0:02

Edu - ja len tvoju radu o kvalitnom strelive doplním,alebo poopravím, keďže zadávateľ otázky chce aby mu zver zostávala v ohni. mucko: používaj strelivo aké len chceš a za tým si stojím! aj vojenské ceoplášte a kadejaké blbosti, aj sellier bellot. ale strielaj v zásade na hlavu (mozog) alebo krčnú chrbticu. pokikal trafíš miechu, alebo mozog, máš vyhraté. pochúťka pre oči a pes ti je na dve veci :)))) ◄ reagovať

off slausek2, 24.7.2008 o 21:56

Kup si 8x57JRS. ◄ reagovať

off Edu, 24.7.2008 o 18:34

Ano ceny sú rôzdne .Komu ide o sto korun a potrebuje ich nutne ušetrit poslal som link kde sa daju kupit za 880 korun Nuž nemam prehľad o všetkých kalibroch koľko ktora strela stojí . Do mojej guľovnice 7 x 65 R sa da kupiť NORMA ORYX za 44 sk 1 kus tj krabička za 880 sk

odkaz />
s toho som usudil že krabička S&B je za 800 a krabička oryxov za 880 to je 10% rozdiel .

Bola to reakcia na otazku :Prosím vás, poraďte mi aký je najlepší kaliber zbrane do revíru, kde sa vyskytujú muflóny, diviaky, vysoká. Niekto mi povedal, ze 7x64, niekto Springfield, niekto 308W. Som zástancom, aby zver po rane na komoru zostala v ohni a prihliadam na balistiku. Kamarátovi to po 7x64 s SB odbieha do 150 m.Dakujem.

Moja odpoved bola kup si kvalitne strelivo !!!
Nuž a za tým si aj stojim na stelive šetrit drobne je podla mna nevhodné .

Finst neviem kto ti Ti to vtlka do hlavy že koruna posilnuje ale celkom určite ťa klame koruna totiž zastavila na kurze 30.126 . V tomto kurze dostaneš 1.1.2009 eurá. Inak myslieť si že je pre ekonomiku výhoda posilnovanie koruny je hrubý omyl . Posilnovanie ako i oslabovanie meny je vždy len a len nevýhodou . Najlepší je pre ekonomiku pokial možno najstabilnejší kurz koruny. :)) trocha od temy ale prečo nie :)) ◄ reagovať

off peterkacur, 24.7.2008 o 14:11

Finist v HE stoja ORYXY za 1250 cca, ale stojí to za to, veď za sezónu nevystrieľaš vagón, mimochodom opäť odbočujeme od témy :) ◄ reagovať

off kasari, 24.7.2008 o 8:50

Finist - můžete být rádi. U nás se dají sehnat okolo 1 000,- korun za krabičku. Korun českých, samozřejmě...
Jak tu nedávno někdo tvrdil, že není velký rozdíl mezi cenama nábojů od SaB a třeba Normou, docela mě zarazil. Ten rozdíl je totiž až 10%. Tím nechci sellier obhajovat. Jen si myslím, že je třeba nepřehánět. ◄ reagovať

off Finist, 23.7.2008 o 22:30

Dnes som bol kupovať náboje Norma Vulkan 7x64 a zostal som nemilo prekvapeny,pretože 1190 Skk sa mi zda trochu vela,kedže pred troma rokmi stali 1020 a koruna posilňuje (aspoň nám to vtlkajú do hláv). Aké ceny sú vo vašom okolí? Ja som z BB. ◄ reagovať

off Edu, 23.7.2008 o 9:17

Nj niekedy dávame tomu slovenčinovi :) Keby sme neboli lenivý dame si to opraviť vo worde :) Ale ja lenivý som tak píšem hociako :))) ◄ reagovať

off iboo, 22.7.2008 o 23:52

Edu - ty čo tu stváraš s tou gramatykou :D ? hádam sme len nepresmerovali tému niekam inam.... :) ale bodlo by ◄ reagovať

off Edu, 22.7.2008 o 23:35

Nie som vlk !!! Nečiarujem !!! ◄ reagovať

off Edu, 22.7.2008 o 23:34

pali1 chdp. :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) ◄ reagovať

off pali1, 22.7.2008 o 21:29

Edu,a čo tak čiarky ? ◄ reagovať

off Edu, 22.7.2008 o 19:59

Nevevyl vevevil hlavne že mam na stole cabernet sawignon . To je poho!!! Ved aj o to ide aby sme sa zabavili nie aby sme sa naškierali . Dá sa poradiť teda tomu kto má zaujem a kto radu príma . Vieme vyriešiť nejednú speklitosť poľovnícku :) Poradiť si pri fotení alebo strelbe a tak to má byť v slušnej spoločnosti . Pekný večer prajem . ◄ reagovať

off miko, 22.7.2008 o 19:53

edu-vevyl preklep co ◄ reagovať

off jaro1, 22.7.2008 o 19:52

No do pUče, tak z toho som naozaj paf. Dobréééé. ◄ reagovať

off Edu, 22.7.2008 o 19:30

Tak teda skusme :
1. Výr skalný krúžil nad vodným vírom zrazu oba v?re zmizli!
2.Dievčatá vili vence , v hore vyli vlci avšak po polnoci už nikto vev?l.
3.Krtko začal ryť a mal holú riť zrazu ktrko skríkol r?ť! r?ť?r?ť!
atd . ◄ reagovať

off Edu, 22.7.2008 o 19:25

Juuuuuj kruci zas preklepov a ženských a mužských rodov to sa nebudeme hadam chytať . Lebo vás dám všetkých prepadnúť po pár vetach :) Teda ja budem asi prvý :)) ◄ reagovať

off snipko, 22.7.2008 o 8:03

Myslím že v dnešnej dobe pri tak širokom výbere rôznych výkonnostných kalibrov, by sme mali riešiť skôr otázku výberu streliva ako samotného kalibru. Nech sa no to dívam a porovnávam hocijako tak 7x64 alebo 308 Win. ti pri správnom zásahu zveri vykonajú takú istú robotu. Preto radšej treba uvažovať o správnom výbere streliva. ◄ reagovať

off jaro1, 22.7.2008 o 1:48

No, už to nemôžem opraviť, slovo PRÍSPEVKOU. má byť na konci V, ( lebo : ten príspevok ). ◄ reagovať

off jaro1, 22.7.2008 o 1:42

iboo, nie je dôvod s Tebou nesúhlasiť. Som tu nový a až teraz som si všimol, že príspevkou na túto tému je tu do aleluja. ◄ reagovať

off iboo, 21.7.2008 o 23:38

Edu - myslím, že môžeš byť rád že máš ešte všetky zuby! toho dobráka by som donútil vystrielať z nej celú krabičku,ale 8x60S!!
jaro1 - ale ver tomu, že aj v tejto tvojej dobre myslenej a mienej rade nájdeš kopu záludností a háčikov, na ktoré sa dá nachytať. ale nebudem sa tu točiť stále dokola. táto téma tu bola uzavretá už dávno tromi-štyrmi luďmi a ďalej tu už len miešame bahno, aby reč nestála :) ◄ reagovať

off Edu, 21.7.2008 o 19:57

Cilan kedysi som mal 8x57 gulovnicu nejaký dobrak tam omylom dopisal JS a tak som tam pral 8.2 náboje . Keby si videl tie pecky a ako kopala tak to hraničilo z udržaním v ruke . Rozhadzovalo to na 50 m asi 2 metre a hlaven bola horuca po rane na neudržanie :) ◄ reagovať

off jaro1, 21.7.2008 o 18:19

Každá zbraň ( pre odstrel tej či inej zveri samozrejme s výkonnostnými a balistickými parametrami ) je vhodná. Zbraň musí byť samozrejme precízne nastrelená. Vhodné použitie streliva a dobrý zásah "zaručujú "rýchle usmrtenie a šetrnosť v poškodení diviny". Čiže je len na tvojom výbere, ktorú s tebou uvádzaných kalibrov si zadovážiš. Na tie druhy zveri, ktoré uvádzaš, by som bral osmičku, ale to je iba môj názor. ◄ reagovať

on Cilan, 21.7.2008 o 14:13

no vyskusat to mozem , mozno z toho nieco bude :-D ◄ reagovať

off fatran, 21.7.2008 o 12:06

ja len na okraj v stredu som ulovil cca 60 kg lanštiaka kančeka na 60 m obojstranný priestrel cez rebrá chytená pravá strana pľúc odbehol po rane 80 m kaliber 308WIN strela SPEER typ GRAND SLAM 9,7g poškodenie diviny minimálne.Psy si vyskúšali dohľadávku.Farba na nástrele ukážková. ◄ reagovať

off Edu, 21.7.2008 o 10:43

*strelu ◄ reagovať

off Edu, 21.7.2008 o 10:43

Cilan chce strielať strlu s plochou dráhou letu tuším ! ◄ reagovať

on Cilan, 21.7.2008 o 9:49

Ivan kladivko patkilove to dako spravi ze :-D ◄ reagovať

zobrazené 161-200 z 461 | najnovšie | novšie | staršie | najstaršie

reklama