zubna ambulancia klinika
dnes je streda,  2. apríl 2025,  meniny má Zita,  spln: 13. apríl 2025,  dnes východ slnka: 05:24,  dnes západ slnka: 18:15
Kniha návštev revíru - online manažér revíru

Môžem si postaviť posed a krmelec aj keď nie som poľovník? - diskusia

autor: off freky125
pridané: 18.7.2011 0:14

beriem to ako hoby na volni čas

počet zobrazení: 25 078
počet hlasov: 2

Aký je dôvod vášho označenia za nevhodný?

flinty.sk

komentáre

zoradiť
zobrazené 1-40 z 114 | najnovšie | novšie | staršie | najstaršie

Príspevok presunutý z diskusie Prikrmovanie zveri (autor: Crevo).

off Crevo, 13.10.2014 o 20:06

Pekne si mi to vysvetlil,, určite sa budem držať tvojich rád ! Dám si na to pozor aby to bolo čo najviac pravideľné a s menšími dávkami ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 0

on cagi, 13.10.2014 o 18:40

Cely problem suvisi s fyziologickymi zmenani ktorymi prechadza zazivaci trak prezuvavcov na konci vegetacneho obdobia. Zver je voci nedostatku potravy v zime dobre prisposobena, znizuje sa jej objem bachora rovnako ako aj pocet a a aktivita bachorovej mikroflory. Zver viac menej pocita s tym ze bude prijimat iba energeticky chudobnu potravu s vysokym obsahom vlakniny (seno, vyhonky...). Co sa ale stane ked nejaki snazivi polovnici v dobrej voli uprostred januara vyvezu po reviri velku kopu obilnin? Zver to samozrejme rada privita, a zacne sa tym napchavat. Bachor sa "zobudi" zo zimneho spanku a zacne fungovat naplno. Na tom zatial nieje nic zle...Problem nastane az vtedy ked polovnici nepridu aj o par dni, a rozozrata zver resp.jej bachorove mikroby ktore sa za par dni niekolkonasobne rozmnozili zacnu "dietovat". Vtedy moze dojst k javu ktory sa popisuje ako bachorova acidoza ktora zle posobi na kondicny a zdravotny stav organizmu a v najtazsich pripadoch dokaze rozvratit cely metabolizmus a konci uhynutim zveri. Preto je dolezita pravidelnost a rovnomernost krmnej davky. Ked nemozes ist do prirody prikrmovat kazdy den co moze asi malokto z nas, tak chodievaj v inetrvaloch ako Ti pasuje, ale hlavne aby tie intervaly boli pravidelne s priblzne rovnakou krmnou davkou. Spomedzi vsetkych prezuvavcov je na toto najhaklivejsia srncia zver. ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 3

off Crevo, 13.10.2014 o 15:27

No ja by som chcel vedieť ako to môže zvieratám škodiť,, určite nebudem mať čas chodiť do hory každý druhý deň, moja robota mi to nedovolí,,, nechcem urobiť viac škody ako osohu ! ,, môj plán je taký že seno tam bude vždy, kukurica a jablká keď budem mať fakt čas vybehnúť zakŕmiť ◄ reagovať

off kavee, 12.10.2014 o 18:59

A v zime Danielom a Jeleňom lísti z kukurice a súpolie má stím niekto skúsenosť? ◄ reagovať

on cagi, 11.10.2014 o 22:58

Pani, par klaskov kukurice urcite nicomu neuskodi. Crevo pytal si sa na prikrmovanie, nie na vnadenie(tak mi par klaskov kukurice na zemi pripada) a to je rozdiel. Tak som len v dobrom uviedol par vseobecnych zasad. O skodlivosti nepravidelneho prikrmovania prezuvavcov jadrovym krmivom sa uz toho na forach popisalo dost. Ak vas to naozaj zaujima,kludne vysvetlim preco. ◄ reagovať

off Crevo, 9.10.2014 o 20:45

haha :D ale veď ja nebudem jediný kto ich bude zakrmovať, klmelce tu sú, polovnící sa ako tak starajú :D ja budem taký bonus ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 1

off lubenko, 9.10.2014 o 20:39

Crevo no skus zjest denne len jedn rožok uvidiš či ti to nezaškodí:):):):):) ◄ reagovať

off Crevo, 9.10.2014 o 9:38

To by inak aj mňa zaujímalo :) prečo by im to malo škodiť :) ◄ reagovať

off peterD, 8.10.2014 o 23:35

cagi,ako moze uskodit zveri v zime tych par klasov kukurice co vyhodi na zem pocas prechadzky? ◄ reagovať

off Crevo, 8.10.2014 o 21:06

ďakujem vám páni za rady, tak ja to skúsim, a pôjdem sa o tom porozprávať s našími polovníkmi, myslím si že by im to nemalo vadiť,,, ja som si proste myslel že to len tak nemôžem robiť , nechcel som aby som sa do niečoho namočil len tak nevedomky. ďakujem vám, a aj za tú radu že mám začať hneď, už sa aj do toho pustím ,, ďakujem páni ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 1

off jarodt, 8.10.2014 o 20:48

V prvom rade nerob nič svojvoľne a nevykonávaj žiadne aktivity akokoľvek sú motivované tvojimi ušľachtilými pohnútkami bez vedomia užívateľa, zisti si kto je užívateľ poľovného revíru a minimálne zájdi za poľovníckym hospodárom, alebo predsedom. Postupuj podľa ich pokynov, oni ti už povedia čo a ako. ◄ reagovať