Zdravím potreboval by som pomoct pri vybere monokularu na pozorovanie a aj na digiscoping....niieco na zaciatok takze urcite nie nejake kvalitne ale zase aj cenovo vysoke.nieco do dakych 150 eur.rozmyslam nad Celestron Ultima 65 ....ak mate niekto skusenost poprosim hodnotenie dakujem.
Zdravím. Ja som tiež dlho váhal a premýšľal čo kúpiť. Poviem iba toľko: v prípade optiky s variabilným zväčšení nevyberaj kompromisy. Vsaď na kvalitu, preto že málo kvalitné znamená nič, alebo slabo vidieť. Pre digiscoping a kvalitnú foto to platí dvojnásobne. Ja mám meopta TGA 75 a obraz je skutočne krásny aj za mierneho šera. Rozpoznať srnca na 300 m nie je problém a jeleňa na 500 600 m tak isto. V lacných brakoch je obraz dobrý 1 rok a potom sivie alebo žltne ako jesenné lístie. Ver mi. Milan ◄ reagovať
Užívaním portálu LovuZdar.sk užívateľ prehlasuje, že sa oboznámil s autorskými právami, podmienkami používania a všeobecnými pravidlami tohto portálu, plne rozumie ich obsahu, súhlasí s nimi, bude sa nimi riadiť a na znak súhlasu s ich obsahom sa zaväzuje ich dodržiavať pri užívaní portálu www.lovuzdar.sk a využívaní jeho služieb.
Admin nezodpovedá za obsah pridaný návštevníkmi LovuZdar.sk
Admin si vyhradzuje právo vymazať akýkoľvek obsah pridaný návštevníkmi portálu ak tak uzná za vhodné.