M.K.P. AGRO služby
dnes je utorok,  29. apríl 2025,  meniny má Lea,  spln: 12. máj 2025,  dnes východ slnka: 04:33,  dnes západ slnka: 18:54
poľovnícke sety poľovníctvo Terem

NORMA- vulkan alebo oryx - diskusia

autor: off Petro
pridané: 29.5.2011 22:41

Zdravím všetkých poprosil by som o radu ľudí ktorí majú skúsenosť s týmto strelivom čo by bolo pre mňa výhodnejšie vulkán alebo oryx (poľujem v revíri kde je vysoká, diviak, srnčia menej)

Dozvedel som sa že vulkan je mäkkši viac sa deformuje a po rane viac farbí zver než po oryxu no neviem čo je na tom pravdy a či zver po rane pada alebo odbieha???

O oryxu viem len toľko že je tvrdši a menej sa deformuje no neviem ako zver reaguje po rane...

Ďalej sa chcem opytať či sa robí vulkan aj ťakšší ako 11,7g

ĎAKUJEM

počet zobrazení: 46 124
počet hlasov: 0
okruh tém: strelivo

Aký je dôvod vášho označenia za nevhodný?

najlepšia odpoveď

off Nio, 7.10.2015 o 19:09

Zdar chlapi , chcem sa podelit aj o moje skusenosti s vulkanom aj oryxom. pouzivam to v 7x64 a a skusal som ako oryx aj vulkan , mozem za seba povedat ze mne sa zda oryx oraj tvrdsi , zver menej farby ako pri vulkane. aj ked je mensie poskodenie no uz zopar prasat po komorovej rane odyslo do 100 m a preto skor oryx na silnejsich kancov a jelenov. po Vulkane som nemal ziaden problem pekna farba aj odbech do par metrov alebo vobec a preto pre moj kaliber sa pre mna zda vukan univerzalnejsi ci uz na slabsiu alebo silnejsiu zver aj na ukor toho ze obetujem pol kg masa pre susedovho psa :)

dať hlas príspevku | počet hlasov: 11

flinty.sk

komentáre

zoradiť
zobrazené 146-146 z 146 | najnovšie | novšie | staršie | najstaršie
zobrazené 146-146 z 146 | najnovšie | novšie | staršie | najstaršie

reklama

www.LUK.sk