dnes je pondelok,  23. december 2024,  meniny má Nadežda,  spln: 15. december 2024,  dnes východ slnka: 07:40,  dnes západ slnka: 15:51
poľovnícke sety poľovníctvo Terem

Nočné videnie - diskusia

autor: off pavelb
pridané: 29.5.2011 15:43

Aké nočné videnie všetko okolo toho. Vaše skúsenosti a postrehy s praxe.

počet zobrazení: 152 252
počet hlasov: 6

Aký je dôvod vášho označenia za nevhodný?

najlepšia odpoveď

off Stagstalker, 12.5.2014 o 19:19

Mňa skôr zaráža ako si tu poniektorí bez hanby diskutujú o streľbe v noci pomocou nočného videnia v štýle "V pohode s tým možes strielat v uplnej tme na 200 metrov bez rozptylu" alebo "Len si zabudol povedať že Dedal má odchylku pri strielaní 4-12cm/100m čo je za tie peniaze neprípustné" alebo "je to top trieda, a hlavne ziadna odchylka pri strelbe, kusal som na 100 m a ide presne!!!! na viac metrov strielat v noci ,no neviem, ale poznam niekoho kto to skusal na 215m a uspesne". Páni, neviem či ste len takí arogantní alebo aj hlúpi, ale keď vám už nič nehovorí zákon a pojem zakázaná zbraň, majte aspoň toľko chochmesu a morálky a nerozoberajte vaše "odborné" skúsenosti na poľovníckom fóre, takéto príspevky sem nepatria. Nemám nič proti pozorovacím nočným videniam, sú to dobrí pomocníci, ale to je aj výkonná optika, je dobré môcť pozorovať čo za zver mám v revíri. Ale to skutočne potrebujete streliť za každú cenu? V tmavej noci? na 100 a viac metrov? Chýba vám doma kúsok mäsa, lebo popri nakupovaní 5000eurových nočákov na neho nevyšlo? Či len treba zaplniť miesto klami diviaka, ktorý sa počas tmavej noci išiel nažrať či vyváľať v blate? Apropo, baví vás vôbec takáto poľovačka, resp. zamysleli ste sa niekedy prečo napriek tomu, že technológia dneška dosahuje neuveriteľné výsledky, nie je plošne v poľovníctve povolená a zavedená? Proste treba dať zveri šancu, poľovníctvo nie je o bezhlavom hlušení pomocou termovízie a laserom navádzaných striel, ale o zachovaní ako tak správneho pomeru medzi lovcom a zverou, aby ešte existovali situácie, že sa proste streliť nedalo. V minulosti tieto situácie boli prirodzené, dnes je na nás, aby sme myšlienku poľovníctva zachovali my, pretože skutočne to nie je len o strieľaní. Ale nato, aby to človek pochopil musí dosiahnuť istú úroveň vnútornej pokory, empatie a úcty k všetkému živému.

dať hlas príspevku | počet hlasov: 210

komentáre

zoradiť
zobrazené 201-240 z 593 | najnovšie | novšie | staršie | najstaršie
off duso2, 3.12.2016 o 19:46

Odfotim fesi klud, teraz som mimo SK. Medzi sviatkami dojdem na SK/ ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 1

off shoogo, 3.12.2016 o 18:06

Ale dusko ved staci ked odfotis mobilom ten tvoj nocak 4tej generacie. To som mal na mysli.... jedine co si dokazal v tomto vlakne je vysmievat sa a tvrdit ze nieco mas ale nepodlozil si to ziadnym dokazom. Raz ti chyba to raz ono. Trapnejsie vyhovorky sa snad ani nedaju najst. Pises tu len preto aby si sa vystatoval. Ja nocak nemam. Mam len scout tk a viem ze robi len machule. Ale mne to staci. Nevidim strapec na 100m a co? Pokial sa stym nebude dat lovit legalne tak mi je to pr... A este raz ak chces aby ta ludia brali vazne odfot to tvoje cudo to by snad nemal byt problem, lebo link mozes dat aj na hubblov teleskop a to neznamena ze ho mas ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 2

off duso2, 3.12.2016 o 14:07

Pocuj shoogo nezasieraj to tu hlupostami. Skus drzat fotak na objekive nocaku, ostrit a potom vypravaj jak sa daju fotit foto...ja na rozdiel o teba mam noktak...neni to o usb kabli wole ◄ reagovať

off shoogo, 3.12.2016 o 12:23

Dusko kludne maj aj tri. Ale netrep ze das fotky a potom sa vyhovaras na same somariny. Preco by sa mal niekto stebou davat stretko ked nevies dat na web ani len sprostu fotku. Naco tu davas link. Nemas fotak na mobile aby si odfotil svoje zariadenie a uploadol ho sem. Alebo nemas usb kabel a stoji 0.1 e ale nebudes ho kupovat lebo ti ho kamos zletuje za 0.005e ◄ reagovať

off duso2, 3.12.2016 o 10:51

Pan Baranovic a kde? Preco ma ignorujete a nemate zaujem o sprostredkovanie obchodu? Studenic mi ovela lepsie vychadza v ustrety!!! Ked uz sa bavime o 4 Gen tak neni to ITT ale Liton. Prosim dostudovat...pisem Vam ingorujete ma!!!!!!!!! ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 0

on mako747, 3.12.2016 o 9:48

ad duso2: ale ja nepotrebujem vidiet Vašu Vami vychválenú štvrtú generáciu IIT. Ja moc dobre viem kde je pravda. ◄ reagovať

off duso2, 3.12.2016 o 9:41

Shogoo tu mas link odkaz Co chces vidiet viac???Jednoducho ju mam co je na tom neuvertelne? Pan Baranovic ake hluposti? Mam menic liton 4 gen bez bariery, comu neverite? Mam vam to doniest do Hlohovca ukazat???? Spytajte sa Studenica, on mi servisuje veci. Uz som vam mnnohokrat pisal, navrhoval stretnutie ohladom termovizii, avsak vy ignorujete tak neviem co s Vami!!!! ◄ reagovať

off shoogo, 2.12.2016 o 21:20

Mozno by stacila aj fotka tej 4ky ak ti ju zasa nejaky server nezmazal. Uz sme sa tu nacitali toho dost ale skutek utek. Neviem ale tolko zhod okolnosti ktore brania spraveniu jednej fotky..... az mam pocit ze si tu niekto len robi srandu. Skoda reagovat lebo uz od leta slubujes tie z 3tej generacie. Tomu co brani? Si to predal aby aby si mal na tu 4ku? Len si davaj teraz pozor ked pojdes kancovi fotit strapec aby ti nieco nenatrhol... doba je pokrocila a moze si ta pomylit ked sa budes zakradat tmou ◄ reagovať

on mako747, 2.12.2016 o 21:03

add duso2: už tu prosím prestaň kecať hlúposti o Tvojej štvrtej generácii. Už sme tých kydov od Teba tu načítali sa dosť až moc. ◄ reagovať

off duso2, 2.12.2016 o 21:00

Pocuj horvathm ja ma tych 50 dolarov, ale luto mi je vyhodit za cinu 50 dolarov chapes, ked mi to moze sikovny majster spravit na nejakom CNC???? Ja viem chlapci zavidite ano mam teplaky a porsche haha ◄ reagovať

off lovec84, 2.12.2016 o 20:23

horvathm- to mi pripomina jednu situaciu ked som bol s utom v servise a prisiel tam borec na novom porsche cayenne ale obecene mal teplaky na riti roztrhane. ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 3

off horvathm, 2.12.2016 o 20:01

duso2 - ty si tu už tie fotky sluboval volakedy davno.Takže máš štvorku nočák ale nemáš trapnych 50 dolarov na volaky adapter? A ten foťak ma kto?Sused?A požičá ti ho vobec?Prečo nekrmiš tymito hovadinami nejakych somarov doma v šenku?Možno po piatom poldeci vymyslite aj piatu generaciu nočakov čo hovoriš. ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 6

off duso2, 2.12.2016 o 16:40

Neboj shoogo dam dam, len neni cas ist v klude do reviru. Nemam adapter na fotak a okular nocaku. Stoji to na jebai sialenych 50 dolarov, tak mi musi nieco ubastlit kamos na CNC. 4ka je sila, mam to ako jediny, je to embargovane, nemaju to ani Rusi/Kathod. Ono to vyzdy bude zrnit kvoli mriezke. Mal som krasne foto na imagehack.com, ale mi to vymazali admini,pretoze to spoplatnili... ◄ reagovať

off shoogo, 2.12.2016 o 15:50

duso2 pridaj nejeke to foto kludne aj do posty. tesil som sa na to z 3tej generacie ale to z tej 4tej musi byt fakt uz sila. ja som videl len 2gen a uz to sa mi zdalo dobre.... ◄ reagovať

off win243, 2.12.2016 o 9:40

Úplne súhlasím so Stagstalkerom. Vyrástla nám generácia "nočných strelcov", čo pre poľovníctvo neurobili nič. Využívajú možností, ktoré im davajú zbohatlíci, ktorí prišli ku poľovným revírom podvodom, známosťami, korupciou. Uloviť 7 jeleníc za noc, pomocou nočného videnia je pre nich úplne normálna vec. S pozdravom "Lovu nazdar!" ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 7

off pepko28, 2.12.2016 o 7:00

Yukon phontom som mal aj ja a ohrial sa u mna cca dva tyzdne,obraz nic nula body zrnilo to,funguje to len na baze prisvitu,zver to citi a hned utecie,pre mna je to nepouzitelni pristroj,digital uz nikdy viac ◄ reagovať

off duso2, 2.12.2016 o 5:32

Digitaly zrnia a potrebuju infra prisvit , bez ktoreho iba zrnia, sumia. Moja skusenost je, ze infra zver rusi kvoli tepelnemu efektu. Pokusim sa spravit snimky z mojej 4 generacie coskoro. ◄ reagovať

off lucky2, 1.12.2016 o 21:51

Pre mna za tie peniaze je Yukon Photon 6,5 X 50 S dobra kupa co sa tyka porovnania kvalita vykon a obraz to ma tiez slusny nie ako tu niektori pisu ze je vidno len cierne machuje... :) odkaz ◄ reagovať

on mako747, 1.12.2016 o 20:51

ad vilhem: Pulsar digiforce870 toto je klasický digitálny prístroj z produkcie PULSAR osadený detektorom na báze CCD. má všetky výhody a samo aj nevýhody digitálneho prístroja osadeného starým typom snímačs CCD. Pre mňa je to v jednoduchosti prístroj veľmi nízkych kvalít a ešte k tomu s osvetľovačom absolútne nevhodnej vlnovej dlžky. ◄ reagovať

on mako747, 1.12.2016 o 20:48

..ad to pepko28: pýtaš sa na obraz a pri akom zväčšení to začína zrniť....na Tvoje otázky nie je jednoznačná odpoved. Zrnenie obrazu všeobecne závisí od rozlíšenia IIT a taktiež veľmi od pozorovacích podmienok a pri týchto podmienkach na kvalitu obrazu silne vplýva najmä vlhkosť vzduchu na ktorú my ľudia nemáme žiadny senzor zdajú sa nám podmienky identické v jednu noc tak ako aj inú a pritom nie sú. V stručnosti DN34 je obyčajne osadená IIT Ruskej výroby z produkcie firmy EKRAN, čo je jeden z trojice ruských výrobcov IIT ale bohužial s najnižším ratingom a pre to aj jeho IIT na trhu najlacnejšie, bieloruský výrobca "DIPOL" tu dost s dobrým rabatom predáva normálnu kvalitu. Učelovo nepíšem zaujato proti tomuto produktu, skús si odpoved nájsť v týchto mojich pismenkach sám. Druhá časť odpovede či existuju aj lacnejšie predsadky v tejto kvalite? Hej existujú ale ja by som skor premýšľal či existuju za tu cenu kvalitnejšie výrobky ◄ reagovať

off pepko28, 1.12.2016 o 20:13

Mako747,zaujima ma obraz,a pri akom zvacseni to zacina zrnit,za trosku vyssiu cenu?su aj lacnejsie predsaky v tejto kvalite dakujem ◄ reagovať

off vilhem, 1.12.2016 o 19:26

a má tu niekto skúsenosti aj s Pulsar digiforce 870 vs. Za postrehy ďakujem. lz. ◄ reagovať

on mako747, 1.12.2016 o 17:38

pepko28: Dipol DN34 klasická predná násadka alebo predsádka. Kvalitou úplne normál, len sa trošku vyššiu cenu. No však adapter na upevnenie prístroja k optike hrôza. Ako sa vraví adapter celé zle. ◄ reagovať

off pepko28, 16.11.2016 o 11:21

Zdravím páni má tú niekto skúsenosti s nocnim videním dipol dn34 dakujem,mozte napísať aj do správy dakujem ◄ reagovať

off duso2, 25.8.2016 o 20:29

Je to len ukrainsky korpus i ked 552 ma vacsiu pupilu,svetelnost. AK chces kvalitnu predsadku tak SIMRAD,ale tam si v inej cenovej kategorii.Dedal je nepresny,SIMRAD je nezavisly na paralaxe,netreba to stelovat laserom,ale to by som tu nemal spominat,nocak na lov nepatri,je to proti regulam.Ja nelovim,neporusujem zakon! ◄ reagovať

off Lisiak73, 24.8.2016 o 11:57

Zdravím Dedal -552-DK3/bw.Má niekto skúsenosti.prípadne cena?Ďakujem ◄ reagovať

off petrikk999, 18.5.2016 o 22:20

Zdravím, s týmto modelom nemám vlastnú skúsenosť, ale mám Pulsar Challenger GS 2,7x50. Používam ho na chalupe pri lese a je to parádička..chodí sa tam pásť vysoká a asi na 100 metrov je ju skvele vidno. Na bežné pozorovania môžem len odporučiť. ◄ reagovať

off duso2, 3.5.2016 o 8:01

Slabota,pokial to nema dobry objektiv (co nema) tak je to na blizke pozorovanie.V polovnictve sa treba kukat aj cez 200m.Podla mna vyhodene peniaze.Termovizia nema take rozlisenie ako tretia generacia noktovizorov. Budem sa snazit nafotit nejake foto zveri v noci s tretou generaciou,aby neveriaci tomasovia videli kvalitu. ◄ reagovať

on fishundpanter, 24.4.2016 o 7:05

termovizia seek thermal revealxr váš názor ? ◄ reagovať

off duso2, 19.4.2016 o 15:06

No pepko aplauz,konecne mi niekdo da za pravdu.Povedal by som,ze minimum je Gen 2 plus,nieco ako Photonis DEP0,XD4,XR5.Majko nepozna hranice,tomu je jedno,ze kuka do zrnitej 1 generacie:) ◄ reagovať

off pepko28, 19.4.2016 o 0:52

Duso2 ma pravdu, majko82 este nepozeral do poriadneho nocneho, nemozes porovnavat gen1 aj keby si mal neviem aky prisvit s gen 3 v tej gen1 len uvidis ciernu machulu a v uplnej tme ani nevravim, prisvit je blbost zver na to reaguje, s tou gen1 zver neprecitas, ked aspon gen 2 a vyzsie ◄ reagovať

off duso2, 31.1.2016 o 20:45

Digital jednoducho nie. Je to hracka pre babku,aby pozerala niekam 20 metrov na pole. Kvalitna 2 plus generacia,tam zacina zazitok. ◄ reagovať

off majko82, 31.1.2016 o 15:47

a len doplním Nitesite má blbú obrazovku , keď to zapneš osvieti to pol lesa a dávajú k tomu filter ale potom nič nevidíš :) :) takže to je nočné videnie na deň :) ◄ reagovať

off duso2, 31.1.2016 o 15:23

Digital je chobotina.Zrni to a potrebuje to silny infra prisvit.A podla mna zver infra citi,je nekludna pri pozorovani. To radsej kup prvu generaciu. ◄ reagovať

off skaredylaco, 29.1.2016 o 19:45

Digitálne nočné videnie NiteSite typ Wolf - ZDRAVíM PANI maniekto realnu skusenosť- Digitálne nočné videnie NiteSite typ Wolf ◄ reagovať

off skaredylaco, 29.1.2016 o 19:00

A čo poviete na toto Digitálne nočné videnie NiteSite typ Wolf ◄ reagovať

off duso2, 27.1.2016 o 13:44

Majko ja precitam na sto metrov diviaka,ci ma strapec. Je to take citlive. Hlavne,ze mozem pozorovat za bezmesacnych noci a vrvim ti infraziaric neuznavam,zver to citi a basta.Je nekludna ked na nu tym svietis. Infraziaric musi byt menej ako 900 nanometrov a tam este ludske oko vidi slabe cervenanie a aj zver. ◄ reagovať

off majko82, 27.1.2016 o 11:47

duso tých riadkov mám trošku viac ako 30 ale neni ich zase 70 ako máš ty a na zadok určite nepadnem , to by si musel mať trošku inú techniku , na zadok som zatial padol len z termovízie . možno že obraz tvojho nočáku bude lepší ale jeleňom mihalnice počítať nebudeš na 70m a o tom je celá diskusia , to čo mám ja je uplne postačujúce pre bežného polovníka ktorý potrebuje vedieť prečítať jeleňa na sto metrov aby vedel čo ide loviť , nič viac nepotrebujem !!!nepotrebujem mať 70 riadkov za 3500 eur , efekt pozorovania mám taký istý ako ty . a staviť sa nemusíme , donesiem fajnú slivovičku a zhodnotíme či mi môj prístroj na pozorovanie stačí :) ◄ reagovať

off duso2, 26.1.2016 o 23:26

Majko ja sa s tebou stavim.Ja donesiem svoju tretiu generaciu a padnes na zadok.Ziadny prisvit nepotrebujem. Majko budes prekvapeny,rozlisenie je niekolkonasobne vacsie.Ty mas ledva 30 riadkov ja mam 70 a to je sakra rozdiel.Moj nocak ma hodnotu 3500 euro, pan z vychodu ho predava za raz tolko // odkaz zablokovaný spravcom// Aj ked cena je vysoka,tieto pristroje si drzia cenu,lebo sa to tazko zhania. Neni to len tak v obchode dostupne. ◄ reagovať

off majko82, 26.1.2016 o 18:24

zase večná hádka :) Duso spravíme dohodu , pozvem ťa na polovačku na diviaka v lete keď bude fajná tma , donesieš si svoj prístroj a ja môj a porovnáme , garantujem ti že môj nebude za tvojim moc zaostávať (samozrejme môj bude používať prísvit)sadneme na posed a budeme testovať a garantujem ti aj to že na ten prísvit žiadna zver nezareaguje a to jej môžeš svietiť rovno do očí a môžeš pozorovákom aj pohybovať !a len dotaz , môj nočák spolu s prísvitom stál 800 eur , tvoj neviem koľko ◄ reagovať

zobrazené 201-240 z 593 | najnovšie | novšie | staršie | najstaršie

reklama

Zelené zápisky z poľovníckych chodníkov
Poľovníctvo TEREM