Aké nočné videnie všetko okolo toho. Vaše skúsenosti a postrehy s praxe.
Mňa skôr zaráža ako si tu poniektorí bez hanby diskutujú o streľbe v noci pomocou nočného videnia v štýle "V pohode s tým možes strielat v uplnej tme na 200 metrov bez rozptylu" alebo "Len si zabudol povedať že Dedal má odchylku pri strielaní 4-12cm/100m čo je za tie peniaze neprípustné" alebo "je to top trieda, a hlavne ziadna odchylka pri strelbe, kusal som na 100 m a ide presne!!!! na viac metrov strielat v noci ,no neviem, ale poznam niekoho kto to skusal na 215m a uspesne". Páni, neviem či ste len takí arogantní alebo aj hlúpi, ale keď vám už nič nehovorí zákon a pojem zakázaná zbraň, majte aspoň toľko chochmesu a morálky a nerozoberajte vaše "odborné" skúsenosti na poľovníckom fóre, takéto príspevky sem nepatria. Nemám nič proti pozorovacím nočným videniam, sú to dobrí pomocníci, ale to je aj výkonná optika, je dobré môcť pozorovať čo za zver mám v revíri. Ale to skutočne potrebujete streliť za každú cenu? V tmavej noci? na 100 a viac metrov? Chýba vám doma kúsok mäsa, lebo popri nakupovaní 5000eurových nočákov na neho nevyšlo? Či len treba zaplniť miesto klami diviaka, ktorý sa počas tmavej noci išiel nažrať či vyváľať v blate? Apropo, baví vás vôbec takáto poľovačka, resp. zamysleli ste sa niekedy prečo napriek tomu, že technológia dneška dosahuje neuveriteľné výsledky, nie je plošne v poľovníctve povolená a zavedená? Proste treba dať zveri šancu, poľovníctvo nie je o bezhlavom hlušení pomocou termovízie a laserom navádzaných striel, ale o zachovaní ako tak správneho pomeru medzi lovcom a zverou, aby ešte existovali situácie, že sa proste streliť nedalo. V minulosti tieto situácie boli prirodzené, dnes je na nás, aby sme myšlienku poľovníctva zachovali my, pretože skutočne to nie je len o strieľaní. Ale nato, aby to človek pochopil musí dosiahnuť istú úroveň vnútornej pokory, empatie a úcty k všetkému živému.
Dakujem za rady, uz som kupil Jahnke DJ-8 NSV s menicom XD4 ONYX (ako napisal Duso2 ja to hoandsky menic ), je to top trieda, a hlavne ziadna odchylka pri strelbe, kusal som na 100 m a ide presne!!!! na viac metrov strielat v noci ,no neviem, ale poznam niekoho kto to skusal na 215m a uspesne. zistil som, ze v Sk maju zastupenie tak som to bol pozriet a kupil, paradna MASINA !!!!!!!! vrelo doporucujem!!!!! odkaz ◄ reagovať
Jahnke? Preboha puhym pohladom na kod menica vidim,ze to je zase a len zase holandsky menic photonis DEP0,ziadne vynajdenie kolesa.Pani a damy, na svete je len 6 vyrobcov elektrooptickych menicov 2hej a vyssej generacie,tak ci to je uz ATN,DEDAL,DIPOL,vsade je len a len EOM od jedneho tohto vyrobcu (spravidla ruske,ktore su vacsie smejdy a lacnejsie). Ten Jahnke pouziva objektiv ako na priemyselnej kamere,myslim,ze zoomovaci,co je velmi zaujimavy koncept,ale bojim sa straty svetelnosti pri priblizeni. V kazdom pripade nemecka optika,plus holandsky EOM je lepsia kombinacia ako ruska,bieloruska optika z photonisom. O nepresnosti dedalu som pocul,bohuzial rusi sa este nenaucili presne brusit sklo ako nemci(zeiss) alebo svajciari (leica).Pri sosovkach sa hra na desatiny mikronu. Este zaverom vsetkym strelbychtivym (potazmo neriesim legalnost atd,to necham na inych). Pri silnejsich kalibroch a lahsich zbraniach hrozi poskodenie menica (cierny flak) spatnym razom.Pamatajte na to vsetci strelbychtivi najma ak za menic vyvalite 5000 euro. Photnonis deklaruje odolnost 500G,ale dnes kazdy chce mat kaliber na slona. ◄ reagovať
Drž sa zákona a nebudeš potrebovať nočné videnie.Aj zver má mať šancu a potrebuje sa niekedy nažrať. ◄ reagovať
Len si zabudol povedať že Dedal má odchylku pri strielaní 4-12cm/100m čo je za tie peniaze neprípustné, pozri si nocne videnie jahnke dj 8 nsv onyx s tým sa dedal nedá porovnať ◄ reagovať
Ak si chceš kúpiť kvalitné nočné videnie priprav si minimálne 5000 eur, doporučujem ti elektrooptický menič od firmy DEP Photonic minimálne v prevedení DEP DST resp XD4 to je špička ale na to potrebuješ dalsie 2 tisícky - ako výrobok doporučujem ruský DEDAL Kúp si systém den noc das to jednoducho pomocou objimky na puskohlad a mozes to používať aj na pozorovanie. V pohode s tým možes strielat v uplnej tme na 200 metrov bez rozptylu a kup si prevedenie ONYX co je ciernobiely obraz je to špica no stoji cca o 300 eciek viac ako štandartne prevedenie, ale oplatí sa. Na trhu je veľlmi veľa roznych výrobkov od rôznych značiek no to sú všetko iba nekvalitné šmejdy. Ak ho budeš kupovať tak iba u autorizovaných predajcov lebo je vela podvodnikov ktori deklarujú niečo ine a predaju ti uplne nieco kvalitativne ine, lebo ty ako laik to nemas sancu skontrolovat co vo vnutri je. ◄ reagovať
dobry den mate niekto skusenosti s nemeckym nocnym videnim Jahnke? nasiel som na nete zastupenie na Slovensku a vyzera to fakt dobre ... odkaz dakujem ◄ reagovať
Pozdravujem páni. Ja mam doma pozorovacie nočne videnie od amerického výrobcu BERING OPTICS pod označením HIPO I.gen. a max . spokojnosť. Samozrejme II. gen je dakde inde čo sa týka kvality. Mal som možnosť vyskúšať a vrele odporúčam. Ale aby som sa dostal aj ku preberanej téme tak BERING robí aj PREDSADKU v II. plus gen. a dá sa krásne doplniť o tu už spomínaný Laserluchs prostredníctvom weaver líšt. Mal som možnosť sa s touto vecičkou pohrať a jednoznačne palec hore. Je to ľahučké, rýchlo montovateľné , jednoduché ovládanie a kľudne sa dá používať aj ako pozorovacie zariadenie. ◄ reagovať
Zdravím, máte niekto skúsenosť s ARMYSIGHT Vulcan ◄ reagovať
Kritizujeme maskáče, nedokonalé fotky, psov bez PP... Toľko skúseností s"nočákmi"ma desí. Fakt to nikto nezneužije?...Ale asi je to nezvratný trend, veď aj poľov. časopisy sú plné reklamy na "nočáky". ◄ reagovať
Slavis a čo tak rovno laserom navigovanú strelu,či? už kde sme.. ◄ reagovať
Sustrik jednoznacne su to tri parametre.1.Riadkovanie Lp/mm - 2.Citlivost mikroamper/lumen a 3. odstup signal/sum. Pri riadkovani je 50 nieco lepsie,nad 60 vynikajuce. Citlivost aspon 500mikroamper/lepsie 700 a viac. Odstup signal/sum aspon 23-24. Tieto parametre hravo splna multialkali 2+ holandsky DEP XR5,XD4 menic. Pytaj sa predajcu akym menicom mas svoje nocne vybavene.Drviva vascina su ruske (Ekran,Kathod),ktore sa uvedenym priblizia skor vynimocne. Ono kazdy menic by mal k sebe mat akysi technicky list,kde sa to pri vyrobe meria aj zo stapmlom.Avsak velmi sa s tym oxebava,ono uz len nepoctivci ti budu blabotat o infra prisvite pri ktorom zmizne sum,avsak uz to neni pasivne nocne a na IR zver reaguje. Slavis suhlas,minule som riesil jeden lacny bushnel prvu generaciu,ktoru by som vobec nekupoval.Je to tak slabucke a zacal stracat vykon po polcase pouzivania.Uprimne viac som videl svetelnym dalekohladom pri mesiaci ak s tym hrackarskym nocnym. Doxebat si mozete oci aj ked prisvecujete lasermi na horsich nocnych a vypalite do katody menica tmavu bodku.Mnoho ludi tym dohana lacnu cenu,avsak spickove nocne idu vyhradne pasiv. ◄ reagovať
Osobná skúsenosť: nevyhadzujte peniaze za lacné nočné videnie, akurát si do*ebete oči ◄ reagovať
chcel by som sa spýtať na ake parametre sa mám zamerať pri kúpe nočného videnia? ◄ reagovať
hlavné však je, že sa jedná o zariadenie priam stvorené na poľovnícke účely... ◄ reagovať
pán Emil alias DOMASKA - keby ste položil svoju otázku vyhľadáváču Google určite tam nájdete všetky svoje odpovede. ◄ reagovať
Deň/noc - diskusia. -
Má niekto skúsenosti s PULSAR DIGISIGHT 750? Cena a predajca?
Semjan tie korpusy maju katodicku optiku (cize pribilizuje iba 1X) a cele priblizenie sa deje len v optike puskohladu.Cize ak optoelektronicky menic (EOM) nema jemne riadkovanie lp viac ako 65, tak iba zvacsis sum a pixely...Nafigu riesnie,ktore by som prirovnal k digitalnemu zoomu.Su original systemy den a noc,kde si iba prepinas NV,alebo tradicny monokular.Ale stoji to majland a cena sa taha k 2000 euro bez EOM! Onyx je fajn ak je v XR5 verzii,ale tam pokial viem cena sa splha cez 4000 ecok,cize tato cela sranda vyjde dost penazi. A dobre ze je to nad moznosti prostej slovace inak by sa vybuchala vsetka zver.Onyx ma ale menisiu citlivost ako klasicke zelene,ale zase je prijemnejsi na oko.Semjan ked mas manualnu regulaciu zisku EOM,tak ti ziadne oci netaha zeleny fosfor,ale opat zase musis zaplatit za takuto crtu! ◄ reagovať
myslim ze existuju predsadky ATN ps 22s viacerymi typmi menicov vo vnutri, ps 40, DN 33 od bielorusov. Takze si vyber podla ceny. tie posledne su aj vo verzii onyx a myslim ze tam je pouzity biely fosfor co netaha tak oci ako zelena farba. zalezi na tebe do coho chces vopchat prachy ◄ reagovať
Dekurio kolko chces investovat? Nasadku nedoporucujem,pretoze mas dve opticke sustavy v serii a stracas svetlo. ◄ reagovať
EDU zasieras to tu off-topic! Napis mi spravu ak nieco. Vyjadri sa k veci ci lidlovka vidi aj v hmle ak to mas moznost otestovat! ◄ reagovať
duso2 ja som za žiadneho dustra nebojoval . Vyjadril som sa že je to fajn suv na nisanáckom podvozku s renault motorom s výbornou spotrebou a výbornou cenou ktoré poľovníka po poľných cestách na dobrých gumách dovezie tak kde potrebuje . Ty máš názor že je lepšie si kupiť starý ojazdený kakáč kde budeš nalievať trojnásobne toľko paliva . Tak si ho kúp opravuj a krm ho ◄ reagovať
No dobre pani tak už niečo poradte nejaku nasadku na puškohlad až v tej tme lepšie čosi vidno . ◄ reagovať
Riešiť tu na stránke či povolia lov s NV alebo nie či je to etické alebo nie je bezpredmetné. Ten kto chce loviť s NV tak s ním už dávno loví. Pár takých poznám a ani sa tým netaja. Väčšinu z nás aj tak nelimituje zákon, ale financie. ◄ reagovať
agbar som kategoricky proti tomu,aby to bolo v tejto malej krajine povolene s mentalnou vybavou genofondu,aku mame.Rovnaky problem je aj s nulovou toleranciou alkoholu.Na zapadnej EU neni problem s 0.5,0.8 promile(ziju tam racionalnejsi ludia),tu to ale nemozes zaviest,lebo ludia by to zneuzivali na doraz.To iste s NV,v lesoch by sa stala masovka a zmizla by zver. ◄ reagovať
Stagtalker budem sa toho drzat,len nech Edu nezacne.Edu je znamy,ze rype a na pozadi sa chechta,aj ked vie ze protistrana ma pravdu..ale aj na inom fore tvrdohlavo bojoval za Dustera,aj ked sme ti viaceri davali protiargumenty,takze pri lidlaku sa necudujem,ale STOP!!! Ono k veci.Ked budu dvaja clovekovia v reviri (potazmo neriesim ucely a umysly) a jeden bude mat lidlaka s aktivnym IR a druhy spickovy pasivny NV,tak ten s aktivnym je v nevyhode.Luc z ozarovaca ten s pasivym uvidi na kilometre! Armada vobec nepouziva aktivne s IR (maju to dokonca zakazane) ,dovod je snad logicky! Poukazal som na podstatne obmedzenie,co je pozorovanie v hmlistejsich podmienkach,pretoze aktivny IR system sa sam zaslepi,odrazom od vodnych kvapociek. A v zime je tych tmavych nocnych dni pozehnane.Tak naco mi je vec,ktoru neviem pouzivat dost podstatnu cast roka? ◄ reagovať
Páni, najmä si tieto veci rozoberajte cez poštu. Dal som si tu námahu a prečítal to celé v domnení, že v tých odstavcoch príspevkov nájdem aj niečo relevantné k veci, ale našiel som tam len reči dvoch ješitných chlapov, točiacich sa okolo porovnávania auta, príjmu, hračiek a frajeriek a ktoré skôr patria k pivu či borovičke o 4 ráno v krčme a nie na toto fórum, preto si dajte voraz a vráťte sa k téme. Ak máte potrebu, v pohode si to vydiskutujte cez poštu či telefonicky ako uvádzam vyššie. Môj príspevok nechápte ako flame, skôr ako názor nestranného čitateľa. Vďaka. ◄ reagovať
duso2 ty tu slále dookola ides porovnávať lidlák a nejaké drahé mašiny!!! Už tu bolo povedané a chápe to každý, že sa to nedá a mne stačí aj ten lidlak...zatiaľ. K tomu nezakonnému použitiu tých srandier na zbrani k lovu len toľko, že jedného času to bude povolené, ale treba k tomu ľudí s veľkým Ľ a ešte trochu pouvažuj, či by šiel s povolenkou vo vrecku, nočákom abo inou hračkou na puškohľade na pytliačku, ak by si vedel, že aj ten, čo práve v lese nepoľuje /poľovník/ alebo niekto iný može mať taku hračku a pozerať na teba a zase nepiš, že ty to budeš mať kvalitnejšie, lebo sme zase pri tom, kto ma vačšieho čuráka ◄ reagovať
Cakam beriem ta (a aj ostatni) za slovo! Inak si becko. A urob snimok aj ked bude oblacno,zrazky,sneh:))) Akutalne teraz v zime. ◄ reagovať
Nemám teraz čas ale bude pridane i video . ◄ reagovať
Edu uz to otacas inym smerom:) Uz ti dochadzaju argumenty,tak robis so mna hlupaka.Takze uz viem,ze si zivnostnik,ze si SOPSr,straz,all-in-one...ja som v nemecku bol poznam presne situaciu,teraz ti ale FICO prikosi dane,plocha dan skoncila,takze uz tolko nezarobis:) Ak ak sa tam zdrziavas viac ako 183 dni v roku,tak si musis otvorit nemecku firmu.3500 je malo,odbornikom platia aj 6-7. Mne ty neuvidis,lebo ja ta uvidim skor ako ziaris s infra do neba..EDU EDU EDU:( Budem ti chodit po revire a smiat a hrat sa stebou a nebudes vediet skade fuka:) A nemam pravdu,ked tu hodis neeticky sposob zveri na fore v state kde to legislativa zakazuje?Keby tu kazdy mal na nocak alebo termo za 5000+ evri,tak by to bol iny masaker v horach..nalejme si cisteho vina a hod kamenom ak si inakvejsi.. No kedy nam sem zavesis video s lidlaka? A necituj mi zakon,ten tu mam otvoreny v PDFku pred ocama. No co kedy mi povies ako sa chces kukat z infrakom v hmle a o tom 55m AV vystupe? ◄ reagovať
duso2 ja som živnostník a zase si nesklamal . V prvom rade si odrátam diety to je 1500€ čo všetko ostatné nie je problematikou tejto debaty . Nikoho nenabádam na lov noktovízorom to je zase tvoje popletenie a zmätenosť . Ale zvykol som si že píšeš svoje bludné predstavy ,ktoré si doplníš ako len chceš :-D vždy však veľmi bludne !!! Ja totiž žiadne zameriavače nepropagujem ani nereklamujem " používanie mieridiel a puškových ďalekohľadov vybavených hľadáčikom na streľbu v noci s elektronickým zväčšením obrazu alebo na prevrátenie obrazu a ďalších podobných zariadení umožňujúcich streľbu v noci, infrazameriavačov, noktovízorov, laserových zameriavačov, zameriavačov so zosilnením svetla a optických zameriavačov, ktoré sú prispôsobené na videnie v noci," Ono pozorovať zver môžeš i pri baterke či noktovízore nie loviť ,ale to by si si musel poriadne ten zákon prečítať aj s bodkou a čiarkou a tak :-DDD Ty naša humorná právna poradňa :-DDD Naozaj v hmle toho moc neuvidíš :-DDD Infrák je veľmi dobrá pozorovacia pomôcka aby som videl na takých vtákov ako si Ty . Ale zabávam sa na tvojej hlúposti dostatočne . Toto tvoje vyjadrenie asi hovorí za všetko : " Edu edu...keby sa takato vec (ktora neni koser podla zakona o polovnictve) dostala do ruk masam, tak sa mozeme pozerat na zver akurat do ZOO!" Aspoň viem s kým cestujem použil som slová klasika :-DDD ◄ reagovať
Edu moju kocandu iba by ti sliny hentoto..ale sme OT toto je o nocnych a poradit ludom. 3500 mesacne brutto?Potom ked zaplatis 42% dan+odvody,solidarnu,kostolnu dan,tak ti zostane v keseni v nemecku co? 1800 evri? To tu zarobim bez problemov s mojim mozgom chlape,nepoznas ma!..ale stop OT. Mas LIDLA,mas AV 5 centimetrovy vystup (dufam,ze to neni tvoj jojo:) tak zaznamenaj snimok, uploadni na youtube a daj sem link nech VIEME,VIDIME! Z toho co pises,ze chodis s infrakom a zbranou do reviru ma nabada si mysliet,ze pouzivas zakazane doplnky pri love...Pamataj ze podla zakona c. 274 je uz iba propagacia hentoho protizakonna! Este mi prezrad ako chces vidiet zverinu v noci a polohmle tvojou lidlovkou.AKO? ◄ reagovať
Duso2 ty toho naozaj veľa nevieš . To že som pridal video z yotube kde sa loví termovíziou zákonne vôbec nič neznamená . Ty si velmi vela veríš ale to si si našiel zleho debatéra na tie bludy čo tu píšeš ,lebo ja ťa z nich určite veľmi rýchlo vyvediem . Ono lepšie je pracovať ako gastarbeiter za 3500€ mesačne ako hrdinsky na Slovensku za 350€ mesačne . To by si si mohol vedieť zrátať . Štátna ochrana prírody vypadá podľa mňa na Slovensku veľmi dobre . Neviem aké máš ty informácie ale predpokladám ,že ako vždy bludné . Niečo poriadne si kup najlepšie auto poriadne ojazdené na ojazdených gumách ktoré má už len šrotovú hodnotu kŕm ho potom drahými súčiastkami a modli sa kedy zase niečo rupne :-D Paliva dávaj 2-3 krat tolko možno ti to v tej raz dojde ,ale tomu ani ja neverím . S frajerkou sme tri roky a je to super . Pozdravujem tvoju babičku uži si ju . ◄ reagovať
Edu edu..ja som nieco niekomu predal bez akej zaruky?Mas to pomylene,ale budiz.To ze si SOPR a straz som nevedel,to meni situaciu,vedel som iba ze si nejaky gastarbaiter v nemecku...ja tiez o tebe menim nazor,pretoze ako ked straz prirody a SOPR sa tu nadychnas lovom zveri termoviziou a NV tak by ta mali vyrazit kade-lahsie a cudujem sa,ze to tu na verejnosti pretriasas.Ak su clenovia SOPR s takym zmyslanim na SK tak sa tu necudujem,ze ochrana prirody tu vyzera ako vyzera...ukoncime to tak,ze ti si kup LIDLA,rumunskeho Dustra a niekto si kupi nieco poriadnejsie hoci aj ojazdene...chod radsej na tu stvrtstorocnu frajerku,kym sa ti da:))) P.S. Co je to AV 50mm vystup?5 centimetrovy vystup,haha.Nemyslel si kompozit audio/video na RCA konektore?Dostuduj dostuduj:) ◄ reagovať
duso2 si naozaj dosť popletený vstup autom do lesa nie je trestný čin iba priestupok . Ale to by bolo na dlho samozrejme na takýto vstup mam povolenie ako sopr a stráž prírody . Tvoji kamaráti ma poznajú málo . Ono celkovo človek ktorý sa hanbí za svoje meno mi za veľa nestojí . Keď ešte píše ako skutočnosť drísty "jedna baba povedala " to už vôbec nie . Pobavilo ma " do nocakov,IR,priemyselnych kamier mi nefusuj" viem že predávaš nejaké predražené atrapi bez záruky za tisíce euro len pochybujem ,že nájdeš blba čo si to od teba kúpi . Ale to je tvoj problém . Duster je fajn auto s malou spotrebou pre vrstu ludí ktorí z nejakých dôvodou račej chcú nove auto s 5 ročnou zárukou a na benzínke nechávajú miesto 150€ do nejakého ojazdeneho offradu 50€ . To je všetko kto na čo má . Poľovníkovi toto vozítko s podvozkom od nisanu poslúži určite k spokojnosti . Nahánať ma policajti nemajú prečo ukážem im tabulku za sklom preukaz a odznak a všetko je vyriešené . Nemám s tým najmenší problém . Myslel som ,že sa trocha precenuješ ale zmenil som názor precenuješ sa priveľmi . Tú techniku čo zver neruší si zaobstaraj :-D a daj vedieť ktorá to je :-D lidlovku nevychvalujem iba som popísal ,že za tie penieze je to výborná voľba s výstupom av 50mm výstupom je to tip top . Prajem veľa šťastia aby si našiel blba čo si nejakú sprostosť od teba bez záruky kupi a dá ti tisíce eur len tak :-DDD To sa nahladáš :-D ◄ reagovať
BTW poznaju ta moji znami (si zabavny dedo),fajn clovek,takze pomlc.Mam skusenosti na rozdavanie. Ked chcem mat zazitok s pozorovania zveri,tak si poriesim techniku co nerusi kapisto? Nechcem tu polovnikom nechavat naivnu iluziu,ze ked si kupia lidla za 150 evri s nejakym IR prisvitom od laserluchs,ze maju 100% riesenie.Ale nech maju. Ty tu zase vychvalujes lidovku ako tvojho DUSTERA s tymi tyckami na napravach..uz som si na to zvykol,tak treskni nejaku somarinu,aby sme sa zasmiali radsej,ale do nocakov,IR,priemyselnych kamier mi nefusuj ...po chranenych uzemiach sa mozes vozit,ked tam mate revir,ked si ochranar SOPkar, lesy SR,vojak,policia a ostatne statne organy,alebo nejakych ich dodavatel,ktory dostane vynimku,alebo mas vynimku z telekomunikacneho,elektrifikacneho zakona a potrebujes sa dostat ku zariadeniam.Skus sa tu u nas vozit autom okolo bystrice v nasich vsadepritomnych NP, garantujem ti,ze budes minimalne mat co to do cinenia s policajtami,ktory teraz oblubuju nahanat nelegalnych na vsetkomoznych vehikloch,ked vstup automobilom do lesa na mieste na to nie urcenom,je uz trestny cin! ◄ reagovať
duso2 som starší ako Ty čo sa do veku týka . Hodinu po západe slnka môžem chodť po lese v mojom revíri a to i so zbraňou a dokonca i s infrakom akýmkoľvek . Loviť však nemôžem len cez spln . V lese však byť môžem a môžem mať i zbraň . Zákon zakazuje iba zver loviť v noci . Voziť sa môžem po lese i chránených územiach autom a to i tam kde nepoľujem . Tiež môžem zver a nie len zver pozorovať v noci prípadne kontrolovať iných a požadovať vysvetlenie čo tam robia . Nie len poľovníkov . Nejaké tie prísvity IR som vyskúšal nejako dramaticky na to zver nereagovala i keď pripúšťam ,že to registruje to nepopieram . Nepoznáš ma a bôbec nevieš o čom píšeš o tom nacúvaní ,ale ja sa bavím :-DDD ◄ reagovať
Edu ja nepolujem! Ja nemam zbran chodim mozno pozorovat tak prosimta nerob zavery. Edu hodinu po zapade by si nemal s flintou a ostatnymi doplnkami co robit v hore,hoci mas aj 300 povoleniek, ale to asi vies...Edu vysiel mi kanec z hory v Narodnom parku,kde sa nepoluje.Mal som dobry vietor,stal som uz pred tym na stanovisti(nesiel mi po pachovej stope,lebo som prisiel z opacnej strany,tak ma nemohol citit!!! prisiel tam cirou nahodou) a svietil som na neho IR 880,lebo som nemal silny nocak toho casu. Ked vysiel z hory zhacil sa, dlho obcumoval,vrtel chvostom a pomaly sa otocil a nervozne odisiel do hory. Takychto skusenosti mam x pri mojich testoch..ty mas kolko? Co sa hrajkas s tymi lidlovkami? Zver zaregistruje IR do urcitej vlnovej dlzky a mozes sa rozkockovat a nevyvratis mi to! Lebo to co mam ja nacuvane ty nemas este ani pochodene:) ◄ reagovať
Užívaním portálu LovuZdar.sk užívateľ prehlasuje, že sa oboznámil s autorskými právami, podmienkami používania a všeobecnými pravidlami tohto portálu, plne rozumie ich obsahu, súhlasí s nimi, bude sa nimi riadiť a na znak súhlasu s ich obsahom sa zaväzuje ich dodržiavať pri užívaní portálu www.lovuzdar.sk a využívaní jeho služieb.
Admin nezodpovedá za obsah pridaný návštevníkmi LovuZdar.sk
Admin si vyhradzuje právo vymazať akýkoľvek obsah pridaný návštevníkmi portálu ak tak uzná za vhodné.