dnes je nedeľa,  22. december 2024,  meniny má Adela,  spln: 15. december 2024,  dnes východ slnka: 07:40,  dnes západ slnka: 15:50
poľovnícke sety poľovníctvo Terem

Problém s prepravou psa v aute - pozvracia sa - diskusia

autor: off lukino2506
pridané: 12.4.2011 14:03

Chcel by som Vás požiadať o radu. Mám mladu sučku bordera a stale sa mi pozvraciava v aute. Len co ju dam do auta uz zacne slintať tak, že ma sliny až po zem a akonahle sa pohneme, po 1. km to je vonku. Myslel som si, že ju to časom prejde ale akosi si nemoze zvyknuť. Viete mi nejako poradiť ako jej pomoct zvyknuť si na to???

počet zobrazení: 9 457
počet hlasov: 0
okruh tém: poľovné psy

Aký je dôvod vášho označenia za nevhodný?

komentáre

zoradiť
off sumcar, 24.5.2018 o 14:50

Môj ako štena absolvoval cestu z východu na západ a do auta skáče aj sám ... ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 0

off Igor43, 20.2.2018 o 15:49

A môj najradšej šoféruje sám... Problém s prepravou psa v aute - pozvracia sa - diskusia ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 2

off borza222, 17.2.2018 o 19:16

Ked je psovi zle v aute nikdy si na to nezvykne, musí to mať v sebe. Mojej farbiarke vyhovuje najviac sedadlo spolujazdca... Problém s prepravou psa v aute - pozvracia sa - diskusia ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 2

off hickok, 17.2.2018 o 7:40

Ja by som rád prispel k tejto diskusii, keďže mám psov z Belgicka aj Francúzska, takže v tomto prípade môžeme hovoriť o fakt dlhej ceste. Verte mi, že pri mojich skúsenostiach, momentálne mám 10 psov, je to presne ako u ľudí. Buď je psíkovi zle alebo mu zle nie je. Samozrejme u tých jedincov, ktorým býva fakt zle je to ťažké a treba ísť na to postupne. Najprv kratšie cesty, keď sa ide na prechádzku, treba to psa postupne učiť, aby kinetózu prekonal. Ale verte mi ide to! Určite však nie hneď. Dokonca jedna fenka, ktorú mám to stále berie tak, že do novšie ho auta ide veľmi nerada, keďže vie, že sa na ňom chodí na dlhšie cesty a do toho starého naskakuje aj keď netreba, ale v jej prípade to, že jej býva zle už prešlo, v lete sme boli na krytí vo Francúzsku a všetko ok. Ak by niekto potreboval poradiť ohľadom kombinácie pes auto, kľudne mi zavolajte 0907843921 ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 1

off lukino2506, 16.2.2018 o 12:37

Po rokoch som zistil aky bol hlavný problém. Prvá jazda autom. Pri kúpe som musel cestovať cez pol republiky a fenke sa tak auto sprotivilo že dlho mala s ním veľke problémy. Časom ju to ale prešlo. (asi po troch rokoch). Pochopila že autom sa ide do lesa. Mám ju ešte stále už má 7 rokov. Mám však ďalšiu fenku štajeráčku a ten istý problém. Znova po kúpe cez pol republiky a odvtedy má problém až doteraz. Už sa to podstatné zlepšilo ale stále to nie je ono. Dúfam že ju to časom tiež prejde. Takže problém je pri dlhých transportoch po kúpe šteňaťa. Mám teraz aj tretieho psíka má 5 mesiacov a prevážal som ho po kúpe asi 40 km. Ten psík nemá s autom absolútne žiadný problém ◄ reagovať

off lukino2506, 16.2.2018 o 12:29

Ako vieš, ako jazdím? Si ma videl? ◄ reagovať