Chcel by som vás poprosiť o vaše názory, ktorý z uvedených objektívov sa viac hodí na fotografovanie zveri? Ide o značky Sigma, Tamron alebo Sony. Objektív s akou ohniskovou vzdialenosťou je lepšie kúpiť? Nehľadám pevné sklo, skôr niečo univerzálnejšie, aby som nemusel prekladať sklá.
mam 200 je to malo!!! rozmyslam o nejakej 400 ◄ reagovať
čím je objektív širokorozsahovejší tým je horšia kvalita ◄ reagovať
jednoznačne tu 70-300 mm, po čase zistíš že aj ohniso 300 je málo :) ◄ reagovať
200 na wild je fakt málo ◄ reagovať
Ide mi skôr o to, či sa na takéto fotenie dá využiť aj 55-200 mm s tým, že časom našetrím na lepšie sklo. Vybraný objektív ná f 4-5,6 a myslím si, že to bude lepšia voľba ako 70-300 mm Sigma, príp. Tamrom v rovnakej cenovej kategórii čo sa týka kvality obrazu. V tomto si však nechám poradiť od skúsenejších. ◄ reagovať
To mas tazke... Mozno by som pomaly dosporil a zobral pevne ohnisko prave tych 2,8 na 300. Pozri aj na eBay obcas su dobre ponuky. V lese mas rychlo sero - je jedno ci si amater. ◄ reagovať
Ide o to, že mám Sony a300 a plánujem dokúpiť jeden takýto objektív.Sony 70-300 však stojí 2x viac ako napr. Tamron, resp. Sigma, ale recenzie na posledné dve značky sú na nete rozdielne, preto sa radšej opýtam na názory skúsenejších. Foteniu zvierat sa nechcem venovať profesionálne, skôr doplnkovo, preto nechcem vrážať veľa peňazí napr. do objektívu f 2,8 a podobne. ◄ reagovať
Hlavne si pozri svetelosti obj. ak to chces do lesa (-: ◄ reagovať
Hugo, pokiaľ chceš fotiť zver v prírode, nekupuj menej ako 300 mm. Radšej počkaj a našetri. Toť môj názor. ◄ reagovať
Ono ide o to, že mám možnosť kúpiť 55-200 mm za polovičnú cenu 70-300 mm, preto som sa pýtal, či je to až aký kvalitatívny rozdiel, pretože momentálne musím brať ohľad aj na finančnú stránku. ◄ reagovať
niekedy stačí aj kompakt odkaz ◄ reagovať
najlepšie je 100 - 400 . Ale dá sa fotit aj 300 ohniskom ◄ reagovať
200 je málo od 300 hore. ◄ reagovať
Ja mám nikkor 70-300 VR a som s ním maximálne spokojný. Na fotografovanie zveri je podľa mňa 200 mm málo. Tá 300 mm podľa mňa to začína od tohto čísla a viac. ◄ reagovať
Užívaním portálu LovuZdar.sk užívateľ prehlasuje, že sa oboznámil s autorskými právami, podmienkami používania a všeobecnými pravidlami tohto portálu, plne rozumie ich obsahu, súhlasí s nimi, bude sa nimi riadiť a na znak súhlasu s ich obsahom sa zaväzuje ich dodržiavať pri užívaní portálu www.lovuzdar.sk a využívaní jeho služieb.
Admin nezodpovedá za obsah pridaný návštevníkmi LovuZdar.sk
Admin si vyhradzuje právo vymazať akýkoľvek obsah pridaný návštevníkmi portálu ak tak uzná za vhodné.