Zdravim Vas kamarati,
to, ze sa tu riesila tema vyberu objektivu uz niekolkokrat mi je uplne jasne, no aj tak sa stale neviem rozhodnut a neviem k comu sa mam priklonit. Vlastnim zrkadlovku Nikon D7000 a zameriavam sa na fotenie raticovej zveri a vtactva. Neviem sa rozhodnut medzi tymito sklami:
odkaz - SIGMA 120-400mm F4,5-5,6 APO DG OS HSM
odkaz - Sigma 150-500 f5-6,3 DG OS APO HSM
odkaz - Nikon 80-400mm f/4.5-5.6D ED VR AF Zoom-Nikkor
co sa tyka Sigmi 120-400....ohnisko by bolo pre zver postacujuce, pre vtactvo optimalne. Paci sa mi svetelnost a prijatelna cena
Sigma 150-500.....lakave je velke ohnisko a takisto prijatelna cena, no trochu ma odradzuje mensia svetelnost a bojim sa kvality, ostrenia....vaha ani rozmery mi nevadia
Nikkor 80-400.....v porovnani so sigmou je cena dvojnasobna, svetelnost ta ista, no myslim ze kvalita lepsia (aj ked mnoho ludi sa stazuje na pomaly AF, starsia verzia stabilizacie)
dakujem Vam za uzitocne rady, ak mate skusenosti s nejakym objektiv napiste prosim, este raz diky
Jasne, biele sklo je Canon a cierne sigma ... ale telo musi byt zarucene canon, lebo profik ... biele objektivy robia aj ine znacky, dokonca aj nikon a sigmu kludne das na rozne tela ... Tu mas vacsie rozlisenie: odkaz zlty popruh je nikon, mne sa to ratat nechce ... alebo tu odkaz je tu fotografov sice ovela menej ale proste Tvojich 80-90% pre Canon je iba Tvoje zelanie, realita je nastastie ina ... ◄ reagovať
samo ja som iba reagoval na reakcie iných . Olympiada a čudovanie sa nad tým že iba polovica fotografov používa lkové sklá nie je na mieste . Preto lebo v tejto situácii volilo veľa fotografov napríklad sigmu 300 - 800 a iné objektívy zo svojej zbierky . Keby si však skontroloval koľko fotografov má značku fotoaparátu canon zistil by si že je to možno 80 - 90% . Otázka je prečo práve canon ??? Ja si myslím ,že pre niečo určite . Pre niečo striela 95% trap strelcov perazzi a beretu . Nejaký dôvod určite existuje . Treba sa nad tým zamyslieť a dôvod sa dostaví . Odpoveď na otázku som už zodpovedal z troch spomínaných by som volil SIGMA 120-400mm F4,5-5,6 APO DG OS HSM ◄ reagovať
Edu na temu Canon vs Nikon sme uz tu toho nieco popisali ... tak si nedam povedat a napisem opat ... Po precitani Tvojich prispevkov, musi mat neznaly dojem, ze ina znacka ako Canon ani neexistuje, alebo ze prinajmensom profik do ruk ine telo ako Canon ani nechyti ... Co sa tyka sportu, si pozri aktualne fotky z F1 alebo z poslednej olympiady v Cine na zastupy fotografov cim fotia ... dominantna zaplava bielych l-kovych skiel sa jednoducho nekona ... napr. odkaz ale kludne si vygoogluj nejake sam ... A este k tomu, ze nikon nema L-kove skla ... nie nema, tie ma iba Canon, ale Pentax ma *, Sigma EX, Tamron SP, Tokina PRO a Minolta so Sony G ... Nikon si top radu specialne neznaci ... ale kto rozumie ostatnym skratkam, vie o com ktory objektiv je ... a teda L znamena Luxury, nie profi ale proste lepsie prevedenie ... napriklad 28-300/3.5-5.6 je tiez L, ale nazvat tento ultrazoom profi sklom, si podla mna nedovoli nikto (cim netvrdim ze je zle). A pre zaujimavost, co myslis, ake objektivy pouzival Canon na svojich prvych fotoaparatoch? Ich tusim prvy komercne predavany fotak Hansa Canon pouzival objektiv od Nippon Kogaku Nikkor 50mm f/3.5 ... A pchat Canon do temy, kde sa hlada objektiv k D7000 dokazes fakt len Ty ... ◄ reagovať
hawk3 písal som že nepoznám človeka ktorý by si kúpil canon a zistil by časom ,že ho musí predať a kúpiť si nikon . To sa stáva nikonistom veľmi často pri fotografovaní prírody a športu . Miro Zumrík fotil roky rokúce nikonom .Tiež však zistil ,že canon je nadupanejší po technickej stránke . Práve preto urobil presne to čo Ty kúpil si canon :-D respektíve ho dostal .Nikon však nepredal Ku canonu nenadobudol také objektívy ako mal k nikonu .Takže netreba to točiť ako pasuje .Kedže Miro bol dosť konzervatívna osoba nejako sa mu nechcelo do nového ovládania canonu ani začínať od znova . Takže zostal pri nikone . Keď som sa s ním rozprával tesne pred jeho tragickou smrťou pýtal som sa prečo prechádzal z nikona do canona .Odpoveď bola lebo canon má lepšiu technickú kvalitu fotografie . Prečo si Ty hawk kupoval canon to nám objasni . Taký zástanca nikonu skoro by som veril ,že tie nikony aj predávaš :-D ◄ reagovať
Edu,písal si:Takého čo by mal canon a prešiel by do Nikonu nepoznám. Musel by to byt blázon: a presne to urobil Zumrík,tak ho urážaš.O fotení v ZOO a v prírode som už s Tebov popísal dost,Radšej modrého medveda v prírode ako prežratú atrapu v ZOO :-) len tolko k tejto téme :-) ◄ reagovať
hawk3 v čom akože Mira urážam ? Že fotil v národnom parku Bavorský les ? V tom národnom parku kde fotí celá europska špička fotografov??? :-D Žartuješ ? :-DD Tak ako Rosťa Stach podobne i Miro Zumrík samozrejme fotili v BL . To nie je urážka ani hanba. Každý fotograf má určitý level .Miro mal ten najvyšší preto fotil tiež v BL. Niekomu stačí vybehnuť za humno a cvaknuť diaľkovou spúšťou prikrmovaného modrého medveďa . Iný zase cestuje tisíce kilometrov aby následne desiatky hodín fotil zvieratá tak ako ich chce mať vyfotené . To si samozrejme treba do predu premyslieť . Kto to nemá premyslené robí iba náhodné cvakance často v slabej technickej kvalite prípadne modré . 90% fotografov prírody fotí Canonom ďalších 7% nikonom a 3% inými značkami.Prečo to je tak viem ja i Ty. Takže je sa zbytočne klamať ,že je to inak alebo že canon má lajná sklá :-D to je detinské. ◄ reagovať
Edu,urážaš Zumríka,neblbni :-) ◄ reagovať
hawk3 tak porovnajme lacne lajná . canon odkaz nikon odkaz Canon má však široký záber od lacnejších profi skiel až po objektívy za 3 miliony sk jeden kus. Určite mali ľudia ktorí opustili nikon a prešli do canonu na tento počin nejaký dôvod !!! Takého čo by mal canon a prešiel by do nikou nepoznám . Musel by to byť blázon :-D ◄ reagovať
Edu,kto tu píše o hrdinstve? Ale určite lepšie ako postavit sa na terasu so zábradlím a čakat kedy príde krmič s bedničkou odpadu,potom cvakat do zblbnutia a chvastat sa s fotkou prežratého vlka :-)))Rozdiel je v tom že profi u Nikonu znamená PROFI,u canonu to L-ko znamená Lacné Lajno :-))) ◄ reagovať
hawk rozdiel je ten že lkova trieda od canonu je profi ale za normálne penize . Tie nikonacke sú za 8 krát väčšiu cenu a stoja za hovno . ◄ reagovať
samo,no ešte jeden rozdiel dost podstsatný je v tom že canon je L-kový teda profi,nikon nie :-) ◄ reagovať
hawk3 ak si myslíš že postaveit na statív foták je hrdinstvo pri zdochline a stlačenie spúšte to má od kvalitnej fotky podla mna ďaleko ◄ reagovať
Samozrejme Canon 100-400 a Nikon 80-400 su porovnatelne objektivy, teda Nikon nic blizsie zatial nema. 80-400 je sice myslim nejaky rok "novsi" objektiv ako 100-400 ale na rozdiel od USM je nikon "iba" AF, cize nema vlastny ostriaci motorcek a pouziva konvence ostrenie motorcekom z tela objektivu, co navyse pri svojej svetelnosti dava vysledky ako dava. V ostatnych parametroch je na tom skvele. Samozrejme oba objektivy su technologicky uz zastarale a ak by teraz vysli aktualne verzie, bolo by to o niecom inom ... Nikon vraj chysta, ale to sa suska uz hadam dva roky ... ◄ reagovať
Edu,všetko čo píšeš si tu už popísal viac X,niekto fotí v ZOO,niekto v prírode,stačí si na ephote pozriet aké je to fotenie v BL "náročné" :-)))Chodia tam fotit tí čo si kúpia výbavu za stá tisíce korún ale nevedia v prírode odfotit ani prd,tak čo im ostáva,len ZOO:-)Ako tam vlci žobrú pod tou terasou o žrádlo a sú tak blízko že iba debil tam nevie nič odfotit :-)))tak tu netrep somariny o náročnom fotení,jednoducho ZOO,chod s tým kamsi :-)to sme tu už dávno preberali,na tom ephote si to môže každý pozriet a overit si ako trepeš :-)lesny muž,som rád :-) ◄ reagovať
Hawk, pobavil si ma. Dik ◄ reagovať
hawk3 nikonacke 200 - 400 sklo stojí 7000 euro takže je to sklo ktoré môžeš rovnať s canonom 200 - 400 s tc 1,4 . tento canon je ešte stale o veľa euro lacnejší ako nikonacke sklo !!! Canon 100 - 400 za 1300€ môžeš porovnávať v rovnakej cenovej kategorii čiže s tým nepodarkom od nikonu 80 - 400 . Netreba chváliť či je lepší canon alebo nikon stačí si pozrieť fotky a ich technickú kvalitu a hneď je výsledok . Čo sa týka fotenia v Bavorskom lese náročnosť popisuje v svojej knihe fotolovy Rosťa Stach takže sa dá dočítať o náročných svetelných a iných podmienkach v Národnom parku Bavorský les . Ľudia čo fotia doma za humnom sediaci pri diaľkovej spúšti čakajúc pri zdochline na medveďa sa možno cítia ako národný hrdinovia ,Ale stalačiť tlačítko na diaľkovej spúšti pri zdochline nie je taká náročná práca s akou sa často stretáva fotograf v BL. Kto tam nebol nevie pochopiť o čo ide a je svojou mysľou v Bojniciach :-D Proste v riti bol a preto prd vie . V Národnom parku Bavorský les fotila a fotí celá europska špička fotografov včetne Rosti Stacha a nebohého Mira Zumríka . Kto chce predávať fotky a mať kvalitné fotky potrebuje fotografiu a to kvalitnú !!! Ono totiž poslať do suťaže fotku modrého jeleňa alebo medveďa nebude mať úspech aj keď bude pri nej 100 listov word dokumentov a rozprávok bude to iba modrá rozmazaná fotka nevhodná pre ďalšie spracovanie a použitie. Mne si ogrcal foto jeleňa a jelenice odkaz ,že je to gýč :-D Ok nech to gýč je nájdeš ho však v jedalnom lístku v kremnici , v hodinách v humennom a na mnohých stránkach na nete a v tlači . Fotka ktorá mi zarobila cez 3000 € je pre mňa dobrá! Bodaj by som mal takých aspoň 10 :-D ◄ reagovať
lesny muz,aj ty máš tú haraburdu,amerikánci to volajú "PRACHOVÁ PUMPA":-)))Ved práve ,canon zistil že ten 100-400 je črep,tak vyrobil niečo čo by sa mohlo rovnat s Nikonom 200-400,ukáže sa ked bude ten nový odskúšaný,len ten canonácky 100-400, vraj L-kový ,je akorát dobrý ako závažie :-)))) ◄ reagovať
Hawk prosím ťa nerob zo seba šaša. Ten Nikkor porovnávaj s canonom 200-400 + 1,4Tc.Medzi 100-400 a nikkorom 200-400 je rozdiel hlavne vo veku a v cene. V 1998 sa Canonu ani Nikonu nesnívalo o takých technológiach ako su dnes. Ja tiež môžem porovnať Canon 1D Mark 4 s Nikonom D1H a poviem ti že ten nikon je úplná haraburda.Tak isto úplne rozdielna technológia. Tak mi tu nezrovnávaj jablka s hruškami. Si zarytý Nikoňák tak je to s tebou tažko. ◄ reagovať
valdo35,ja porovnávam objektívy 100-400 CANON a 200 -400 NIKON lebo oba sú podla označenia PROFESIONÁLNE,nikon je o 5000 drahší lebo je to naozaj PROFI objektív a za kvalitu sa platí. Canon je o 5000 lacnejší ,lebo je to v porovnaní s Nikonom 200-400 -- haraburda a podla toho tolko aj stojí,len má označenie L ,aby si niekto ako ty myslel že má profi objektív,žial má to čo chcel a ked to zistí potom ho hned nový predáva:-))) ◄ reagovať
Ano Vlado,súhlasím s Tebou,Hawk sa poriadne strapňuje ..... ◄ reagovať
hawk3 je mi ľúto, že sa strapňuješ :(( Nemám vo zvyku reagovať čisto na urážlivé príspevky, bez odbornej argumentácie, ale urobím výnimku,že si to Ty :-) Takže vráťme sa na začiatok. Ty tvrdíš, že canon 100-400 má v nikone konkurenta NIKKOR ZOOM 200-400,F4, čo je o cca. 5000 EUR drahší objektív. Týmto si sám potvrdil neskutočné kvality canona 100-400. Potom už musíš pochopiť, prečo ho EDU každému radí :-)))) Zase sa potvrdilo správnosť výberu systému CANON :-) ◄ reagovať
valdo35,neviem na čo ti bude,asi na prd ako aj tie L-kové čo máš,lebo v tvojej galérii zatial nevidím využitie L-kového objektívu :-))) ◄ reagovať
hawk3 prepáč mi, mýlil som sa v tebe:-( "Si fakt odborník" Tvoje argumenty ma presvedčili... Každý si urobí obraz ako? :-))) Dokonca vieš aj to, že si ten canon 100-400 chcem kúpiť. A prosím ťa, na čo mi vlastne bude??? Lebo ja fakt neviem... Mám len L-ká f2,8 a f4 ◄ reagovať
ja čítam všetko možné ,napríklad aj aké "tažké" je fotit v B.Lese :-) na ephote je o tom článok. ◄ reagovať
hawk3 načo čítať čo niekto napísal o objektíve a hypoteticky dumať prečo niekto predal lko 100 - 400 . Je kríza a ľudia predávajú kadečo . Faktom je že poznám mnoho ľudí čo popredali nikonov a prešli do canonu Godi je jeden petere je druhý a mnoho iných . Aj Miro Zumrík sa nechal zlákať canonom aj ked sa vrátil k nikonu . A dokonca i Ty sám si si poriadli canon . Prečo si to robil ? Canon bez objektívu je na nič . Také úvahy predáva canon asi sa mu nezdá dosť kvalitný :-D to je smiešne a vlastne kvalitu fotiek tú si môžeme porovnať a kludne i na lovu zdar. pozri na fotky godi,dudusko,tibi63,jurco ,petere,a mnohých iných . Keď sa zaoberáme technickou kvalitou fotografie teda . Žiaden ekvivalent fotografa s nikonom som v technickej kvalite na lovu zdar nenašiel . ◄ reagovať
valdo35,čo tu trepeš o nejakom ekvivalente,100-400 je profesionálny objektív od Canonu,tak ako 200-400 od Nikonu lebo Nikon 100-400 nemal a ani nemá.A Nikkor 80-400 je nie profi objektív,ako Canon 100-400.Pre mna -za mna si kúp aj 2,mne je to úplne 28 :-)Nikon ked má v názve profi ,tak to tak aj je,Canon má L-kových objektívov ako maku ale niektoré ,ako napr.aj 100-400 sú nič moc a už vôbec nie profi,ale ako píšem ,kúp si aký chceš a kolko chceš :-)Na "bazoš" máš v ponuke hned 2 tie "vydarené" Canony100-400,predáva nový asi sa mu zdá moc kvalitný ,tiež na E photo máš 1-2 ,to tiež potvrdzuje to čo na stránkach píšu vlastníci toho "vydareného"zoomu :-) ◄ reagovať
hawk3 ajáááj brzdi kým sa dá... Ak má Nikon ekvivalent na Canon 100-400, NIKKOR ZOOM 200-400,F4 tak neviem-neviem kam by sme sa dostali... :-))) Len pre zaujímavosť, porovnaj si ceny tých dvoch skiel a kedy prišli na trh a sám zistíš, že porovnávaš neporovnateľné. Krokomerec má pravdu!!! ◄ reagovať
krkomorec,Canon 100-400 je L-kové,to znamená profi sklo,tak ako 200-400 Nikkor,takže je to v rovnakej triede,máš v tom nejasno,ale kludne ho môžeš porovnat aj s tým novým canonom :-)Ale ako som už pár X písal,mne je to fuk kto si čím fotí,napísal som čo píšu samotní vlasníci,nie je to môj názor ani výmysel,kazí sa na nom IS,problémy v ostrení,aj ložiská sa na tom rozsýpajú,taže si to môže kto chce prečítat,ako aj ja ked som mal Canon a uvažoval som nad kúpou toho objektívu. ◄ reagovať
Havk ,porovnávaj v rovnakej triede. Tebou spomínaný objektív môžeš zrovnávať s Canon EF-200-400mm-f-4-L-IS-USM-Extender-1.4x . Myslím si že aj keď Nikor 200-400,f4 je výborné sklíčko na tento nový Canon sa nechytá. odkaz ◄ reagovať
lesny muz,zle pochopené,ja nepíšem čo má lepšie alebo horšie ten alebo onen,čítal som to na niekolkých stránkach a nepísali to vlastníci Nikonov,pýtali sa na to VLASTNÍCI toho objektívu,ked sa už pýtaš čo má lepšie Nikon,tak objektív NIKKOR ZOOM 200-400,F4,tomu sa ten Canon 100-400 nemôže nikdy rovnat. ◄ reagovať
Hawk raz sa pokazí aj pevná 400 f2,8 od Canonu a od Nikonu. A aky zoom objektív má Nikon lepší ako je 100-400? Niekedy ho treba dať do servisu vyčistiť ale to je asi tak všetko. ◄ reagovať
hawk3 poznám desiatky majiteľov canonu 100 - 400 ale nepoznám ani jedneho komu by sa pokazil . Takže neviem posúdiť či to iba konkurencia píše alebo naozajstý vlastníci tohoto skôstného objektívu . Zatial nemám ani jeden poznatok ,že by sa niekomu pokazil objektív canon 100 - 400 profi triedy L. ◄ reagovať
Edu,na tú poruchovost sa tam stažujú vlastníci toho objektívu a opravovne fototechniky im to potvrdili,takže žiadny Adolf,ani ufon,ani Elvis,je to jednoducho tak,tvoj je možno vydarenejší,tak sa z toho teš,neviem či je to dobrá rada pre samotného vlastníka Canonu,vlastníkom Nikonu,Olympusu,Sony ,Pentaxu atd je taký objektív už úplne na h..no :-) ◄ reagovať
hawk 3 ved to radím preto lebo je to najlepšia volaba pre fotografa aj ja som čítal že američania zadržiavajú ufonov ,Hitler bol vraj žena a Elvis ešte žije :-D ◄ reagovať
Edu,to nie je môj výmysel,čítal som to na viacerích stránkach, aj zahraničných,možno tvoj je vydarený :-),neber to v zlom,ale fakt túto "radu" dávaš každému nech má akúkolvek inú značku fotáku :-) ◄ reagovať
hawk3 aj ja som všeličo čítal a poznám desiatky ľudí čo popredali nikonov a kúpili si ten najporuchovejší objektív :-D s ktorým mám ja nacvakaných statisíce fotiek v prachu motocrosu festivalov atď. Takže najlepšie by bolo predať toho nikona a kúpiť si konečne poriadny foťák na prírodu :-D ◄ reagovať
Neviem na čo tu stále omielate Canon 100-400 ,ked arnost-hc má NIKON D7000,tak už neplette hrušky s jablkami.Nech tu napíše niekto že má Olympus a hladá nan objektív,edu mu poradí Canon 100-400,(i ked som o nom čítal že je to najporuchovejší zoom od Canonu.) ◄ reagovať
Kalidor samozrejme že 300 o clone 2,8 je výborný vec a s TC bude pracovať vo výbornej kvalite .S tým suhlasím . ◄ reagovať
Ano viem, pevne ohniska porovnavam. Nikkor 300mm f4 je lacny len pre clonu 4 a preto ze nema stabilizator. V ostrosti neverim ze zmenu niekto uvidi :) Osobne si myslim ze 300mm pevne ohnisko je super ostre nie rodielne od toho mojho. Cena sa odvija len od stabilizatora a hlavne od clony. Cize myslim ze s 300mm f4 + TC 1.4x sa da urcite urobit krasna fotka. A ak je ten moj objektiv ostri na dakych 98 percent tak ta 300mm f4 bude 97 percent a to je teda uz fakt ziadny rozdiel :D. Ale ako pise Edu do prirody je lepsie 100-400. A rozdiel v kvalite pri pouziti TC a bez neho urcite je,hlavne pri velkych clonach. To je moj nazor :) ◄ reagovať
Užívaním portálu LovuZdar.sk užívateľ prehlasuje, že sa oboznámil s autorskými právami, podmienkami používania a všeobecnými pravidlami tohto portálu, plne rozumie ich obsahu, súhlasí s nimi, bude sa nimi riadiť a na znak súhlasu s ich obsahom sa zaväzuje ich dodržiavať pri užívaní portálu www.lovuzdar.sk a využívaní jeho služieb.
Admin nezodpovedá za obsah pridaný návštevníkmi LovuZdar.sk
Admin si vyhradzuje právo vymazať akýkoľvek obsah pridaný návštevníkmi portálu ak tak uzná za vhodné.