Vaše skúsenosti s týmito kalibrami a aké strelivo používajte. Skúsenosti a postrehy s praxe.
tato zbran je vyborna :) ... da sa s tym streliť skoro všetko zaleži od strelca ... ◄ reagovať
Po istom čase vystrelených asi 80 nábojov, začala zbraň rozhadzovať. Zo začiatku som mal rozptyl 18mm na sto metrov a potom asi 20 cm. Kedže 223ku využívam na lov líšok, tak sa mi nezdalo že aj istá líška na 80 metrov odišla bez škrabanca. Na terči sa to jasne ukázalo. Z reklamácie prišiel puškohľad z vyjadrením, že mu nič nebolo, ale keď som ho nahodil tak rozptyl zase bez problémov. Tak neviem čo si o tom mám myslieť, ale hlavne že je to už ok. lanus máš pravdu sekol som sa sorry. Je vidieť že som už dlho nebol s 223kou vonku :-) ◄ reagovať
rado100 - Trošku si sa sekol MeoPro-4-12x50 ◄ reagovať
rado100..aké zlé skusenosti?? ◄ reagovať
rado100-prvém série vobec nedržali nástrel,pohroma,typický neduh Meopty,teraz je to už asi lepšie,držím palce nech poslúcha ta ešte dlho poslúcha.Inak napr. pri kvalite skla u Meopty je osnovu 4c krasne vidiet a dá sa s nou spolahlivo strielat aj za šera uplne v pohode aj bez osvetleného bodu. ◄ reagovať
Ja som osadil 223ku lacnejšou variantou Meopta meopro 3-12x50. Veľmi pekne pozerá aj za šera. Nemá bod, ale priorita používania sú líšky a to väčšinou ráno,alebo večer na snehu a na to je perfektná. Mal som s ňou aj nemilú skúsenosť ktorá sa riešila reklamáciou, ale odvtedy množstvo výstrelov a bez problémov. ◄ reagovať
agbar a jan2222-mal by vás dat správca diskusie ako príklad,ako krásne a bez hádok sa dajú takéto veci riešit,klobúk dolu-a myslím to úplne vážne. ◄ reagovať
V pohode, kazdy sa moze seknut. Zatial je to naozaj ako Super Star: perfektna kresba a viditelnost za zhorsenych svetelnych podmienok, kriz ako som ja chcel ... Skratka fajn. :-) ◄ reagovať
Jan2222 prepac, ja nic v zlom, ved sme ludia, no fakt som sa z chuti zasmial, ze ho meopta mala nazvat tak. ◄ reagovať
No OK agbar tak MeoStar. Aj ty by si sa sekol, keby ti za usami vrcala telka, kde zena pozera dookola tieto vtakoviny. Som rad, ze som ta pobavil. :-) ◄ reagovať
Meopta SuperStar :-):-):-):-):-):-):-):-) ◄ reagovať
Ja som dal na 222rem Meoptu SuperStar R1r 3-12x56 bez svetelného bodu so ZPlexII zámernou osnovou. Orientujem to na líšky a tam mi svetelný bod, ktorý navyšuje cenu, netreba. Jediný problém bol v tom, že som musel dať montáž s podhľadom, lebo inak by to tam nevliezlo. Na puškohľade mám krytky Butler Creek, tak že tá na objektíve je cca 1 mm nad hledím pušky (CZ 527 lux). Zatiaľ je to ale OK. ◄ reagovať
Ten nikon je minimálne raz tak dobrý hlavne za šera ako puškohľad tvojho otca značky Tasco. ◄ reagovať
borza222-a čo také tam zbadám,lebo osnovu za šera už nie,to ti garantujem.Takže?Jozef-ukludni sa ,ja som nikde nepísal,že je to splnitelné,alebo ty to niekde vidíš?Inak otec s uspechom používa Tasco titanium aj s bodom práve na 223,okrem toho,že bod je vačší a stmievací faktor nie je neviem čo,ale osnovu 4c s bodom je vidiet v pohode-a stal niečo cez 200. ◄ reagovať
Agbar môj bod č.2 bol určený bleikerovi..je nesplnitelny podľa neho asi áno...a súhlas s broza jednému pánovi som ten nikon predal mal som ho doma asi tri dni pokiaľ si pon prišiel a za šéra alebo rannej hmly to nebola žiadna katastrofa... ◄ reagovať
Tiez riesim teraz puskohkad v takej cene na 22-250. Ja to chcem prevazne cez den a na lisky mam v merku hawke eclips side focus 6-24/50 - tu ma laka svetelnost a osvet. bod , lebo co ak..., prip. Varmit, alebo deltu titanium 6-24/42. Tak sa neviem nejak rozhodnut. Skuste poradit. Ondrik ty si neuviedol ci to chces aj na vecer za sera. To co uviedoo jozef v bode 2. Bude tazke ak nie nemozne... ◄ reagovať
Na 223 ke mam NIKON 4-15 x 50 bdc, zatial drzi.... ◄ reagovať
Obávam sa Bleiker že si mimo. Predpokladám že si ešte do tohto puškohľadu nepozeral... ◄ reagovať
1.bol to len príklad.2.daj niečo skvelé na šero za 250e a kúpim aj ja... ◄ reagovať
No a ak sa malinko zotmie tak može ist domov-osnovu totiž už neuvidí. ◄ reagovať
Pokukaj od Nikonu tie spodné rady napr.odkaz ◄ reagovať
Puškohľad na kaliber rem. 222 resp 223 -
Neviete poradiť nejaký puškohľad pre kaliber rem 222 resp 223. Cena tak do 250 euro.
12-ový twist u CZ 527 uplne spolahlivo utahne 4,15g.strely od Federalu,nie je to však žiaden zázrak,je tam SPEER Hot Core a na srnčom dost fragmentuje,olovo všade.Otec prešiel na Win.Balistic Silvertip 3,56g a u tej ostal.Strelba na 200m zatial vyskušaná len raz-Federal s Nosler Partition 60gr-srna po rane padla,potom sa zdvihla a po komorovej rane odbehla cca 60m,kde zhasla bez odkazovania.Inak ten WIN.BST-dierka tam,dierka von,odbeh bez značenia do 20m-vyskúšané na 7 ks,všetko komorové rany s priestrelom plúc.Až na to značenie paráda. ◄ reagovať
Neviem či do nich Federal nedáva strelu speer. Tá je dosť dlhá a valcová a sú s ňou dobré skúsenosti aj v 12"vej hlavni. Na sto metrov by mali mať rozptyl 3-4 cm. Neskúšal som to len som o tom počul. Ale ten speer prebíjaný už z 12" skúšali viacerí a spokojnosť. ◄ reagovať
lanus...nerobia ovalne diery do terča...rozptyl je nejakch 5 cm priemer na cca 100 m... na dvestvo metrov sa da v pohode strielat ◄ reagovať
Zambo - Tie Federály čo pišeš sú dosť ťažké na 12" twist ; nerobia náhodou oválové diery do terča pre nedostatočnú stabilizáciu strely ??? aký s nimi dosahuješ rozptyl ??? ◄ reagovať
zdravim borci ja vlastnim tiež 223 ked vam nezaleži ze vystrel o priemere cca 5-6cm na liske zasiahnuta na komoru bez narazu lopatky tak skuste strelivo Winchester už ho sice nepuozivam lebo to iste respektive este horsie to bolo u srnčej zveri... teraz použivam federal pover shock 4.15g a som s nim spokojny nerozbija tolko a zver neodchadza, je šetrnejši ku zverine... ◄ reagovať
mibe to sú všetko varmintové strely teda určené na lov malých hlodavcov na väčšie vzdialenosti. Tenký plášť, mäkké olovo a veľká rýchlosť robia s týchto striel granát. Dovolím si tvrdiť, že osem s desiatych srncov by tieto strely neprestrelili. A ak by si zasiahnutý kus dal pod rontgen, tak by svietili aj ratice. Na škodnú veľmi spoľahlivé. ◄ reagovať
no neviem, preto chcem nejake info od tych ludi, ktori take naboje maju. su naslapnute na dost vysoku rychlost... ◄ reagovať
Ja len dúfam, že s nimi na srnčiu zver skúsenosti nebude mať nikto. Na škodnú to je iná reč to nebudeš sklamaný. ◄ reagovať
prosim, nema niekto fakt realne skusenosti na srnciu, alebo skodnu s tymito nabojmi od hornadyho? diky odkaz ◄ reagovať
Brblos, prosim Ta, mohol by si presnejsie popisat ako s ten 40 gr v-max sprava /na rozne vzdialenosti - priestrely, poskodenie kozuska, nachylnost na vietor atd. , pripadne co pokladas Ty za podstatne pri tej strele a razi. Vdaka ◄ reagovať
Tiež mám dobré skúsenosti s Partzánom v 243W,len predajca mi povedal,že s Partizanom bude problem s dovozom,čo je na tom pravdy? ◄ reagovať
22-250 Rem. 40 grs V MAX mám osobne odskúšané - na líšky super a hlavne pri 22 EUR za krabičku,nie je nad čím rozmýšľať. ◄ reagovať
Srnčia zatiaľ vždy priestrel. Podľa zásahu buď v ohni, alebo odskok len pár metrov. Strieľam tesne za lopatku. Podliatiny v norme. Rýchlosť mám v4-980m/s. Ja som zatiaľ spokojný. ◄ reagovať
60-tku zvazujem len na srnciu, na lisky uz objednane 40 v-maxy hornady. Ten nosler 55 gr. sa na srncej ako sprava v tvojej 223? ◄ reagovať
Nie je to klasický varmint. Varmint je v tom zmysle, že je konštruovaný na lov na väčšie vzdialenosti. Stačí sa pozrieť na rez strely. Hrubší plášť a hrubé dno strely svedčí o loveckej strele. Prestreľuje spoľahlivo. 12" ti 60 gr ustabilizuje avšak na neporušenú kožušinu pri týchto ťažších strelách môžeš zabudnúť. Toť môj názor. ◄ reagovať
Rado100, pokial som dorce cital, tak nosler balistic tip je v 22-jkach tiez len varmit, teda nebude na srciu lepsie sp od hornady, alebo nieco podobne? Hlaven pusky, ktoru mam uz mesiac objednanu /savege axis/, ma stupanie 12. Ustababiluzuje 60 gr. strelu? Prioritou je pre mna s tou puskou vsak lov listicek bez poskodenia kozuska... ◄ reagovať
243ka je super, ale na škodnú je trochu nešetrná. Ja osobne lovím líšky aj pre kožušinu. Kto kožušinu nepotrebuje, pre toho je 243ka ideálna. NTX v 35gr nemusí byť zlá, ale treba rátať s tým, že ľahučká strela bude veľmi náchylná na vietor. Páni nemáte niekto skúsenosti so strelou Barnes Grenade v 223 rem? Malé hlodavce to odparuje, ale ako sa to správa na líške? Dík. ◄ reagovať
Užívaním portálu LovuZdar.sk užívateľ prehlasuje, že sa oboznámil s autorskými právami, podmienkami používania a všeobecnými pravidlami tohto portálu, plne rozumie ich obsahu, súhlasí s nimi, bude sa nimi riadiť a na znak súhlasu s ich obsahom sa zaväzuje ich dodržiavať pri užívaní portálu www.lovuzdar.sk a využívaní jeho služieb.
Admin nezodpovedá za obsah pridaný návštevníkmi LovuZdar.sk
Admin si vyhradzuje právo vymazať akýkoľvek obsah pridaný návštevníkmi portálu ak tak uzná za vhodné.