Vaše skúsenosti s týmito kalibrami a aké strelivo používajte. Skúsenosti a postrehy s praxe.
s partizánom problémy ? nepočul som o tom aj ked ho už nepoužívam zvyknem ho kupovať kamošom a predajca nespomenul žiadne problémy s dovozom ◄ reagovať
Máte prosím niekto skúsenosti so strelivom Hornady Superformance 243Win so strelou GMX 80grs? ◄ reagovať
Dakujem za vase komentare ale asi pojdem do 243 win. Vdaka ◄ reagovať
MMaska toto je tá moja ´´233´´jka :) ◄ reagovať
Asi sme sa nepochopili ja netvrdím že neprestrelí líšku ale naopak len sa mi zdalo čudné podanie jaroslavovej teórie že nad 100m líšku netrhá a pod 100m zas neprestreluje podla mňa hlúposť.Aj hej chytaj ma za čísielka.. ◄ reagovať
areo33 - Z SB produkcie (okrem Horneta) sa ku kožkám líšok najlepšie správajú celoplášte (FMJ) v kal. 5,6x52R Savage; ak chceš kúpiť "lacný špecial "na líšky skús zachovalú ZH; strieľajú sub-MOA !!! (Pri použití poloplášťa je to zas slušné na srnčiu .) ◄ reagovať
Istý čas som používal na lov líšok do 223ky rem. celoplášťovú strelu federal fmjbt 55gr. Väčšinu líšok mi to riadne potrhalo a bolo jedno či to bolo na 30 alebo 130 metrov. Zásahy boli väčšinou na lopatku a na nej sa strela destabilizovala a druhú lopatku preletela už na plocho. Výstrel ako dlaň. Jeden krát čo si pamätám bol vstrel aj výstrel iba malá dierka to som zasiahol líšku na pľúca a strela nezasiahla rebrá. Líška po zásahu zostala na mieste, ale ešte žila tak som ju dostrelil. Bola prašivá. No potom som nalaboroval Nosler bal. tip 55gr a tam je vždy vstrel priemeru strely a výstrel maximálne ako jedno eurová minca. Minulú zimu som skúšal Hornady V-max 50 gr tie mi líšku niekedy neprestrelili ale musel som zasiahnuť väčšie kosti. Stop efekt ohromný. Poškodenie kožušiny ako kedy, ale iba raz také že koža nebola súca na vypracovanie. Na túto zimu mám pripravené V-maxi 40gr a tie by už prestreľovať nemali no ale uvidíme. S 243win skúsenosť nemám nakoľko som ju nikdy nepoužíval, ale myslím si že kožušina z líšky bude z 243ky win poškodená oveľa viac ako s 223ky rem. No pri 243ke je výhoda že ju môžeš legálne použiť aj na tie prasiatka. Na túto otázku by perfektne odpovedala fotorubrika účinky nábojov na zver, lenže keď sa tam môžu dávať fotky iba odratej zveri tak sa toho o poškodení kožušiny tým ktorým kalibrom alebo strelou zase nič nedozvieme. Toľko moja skúsenosť s 223kou rem. ◄ reagovať
jozef to mas pravdu 233 urcite neprestreli lisku lebo taka nieje :-) :-) ale 223r s alebo 243w bud jedna alebo druha tercovim strelivom FMJ alebo ceskym HPBT urcite lisku prestrelis este keby si pisal ze Vmax 40gr nadupany na 1120m neprestreli tak to beriem tie fragmenty nemusia ale celoplast aj ked strati stabilitu a zacne rotovat tak co ti pisal BLEIKER to je sveta pravda ta strela prebehne liskov aj keby letela skr jej celu dlzku! natrha snej franforce ale urcite ju strela opusti takze to co pise jaroslav103 to by som z vlastnej skusenosti urcite vyvratil lebo HPBT s&b s 223r v balistickej figurine cloveka prejde skrz aj ked chytis krcne stavce aj stredom hrudnika a stale preletela skrz takze prestrelit lisku nieje problem ci? ◄ reagovať
Bleiker mňe sa nezdá že 233jka neprestrelí líšku na 100m teda som sa stým ešte nestretol.A hej neviem aké terčové strelivo myslí. ◄ reagovať
Jozef-ano v 243 Lapua FMJ-5,8g trhá,šklbe a vyvrhuje.Ale že by som ju do sto metrov neprestrelil,tak o tom si myslím uplne niečo iné.Záleží,čo považuje -JAROSLAV103-za terčové strelivo,lebo HPBT som v 243 ešte nevidel. ◄ reagovať
Jaroslav a do 100m 223jka a 243jka pri použití celoplášťa škodnú trhá?Neblázni. ◄ reagovať
pri strelbe na vzdialenosti nad 100 metrov uz lisku netrha ani jeden z tychto kalibrov pri pouzití celoplasta, na blizsie vzdialenosti 223ka neprestreluje s pouzitim tercoveho streliva. S tymto strelivom ale na lanstiaka len na hlavu a s 243kou. ◄ reagovať
Pepies- 9,3 x 56 Manlicher Schoenauer, skratene 9,3x56 MS. Robil sa len kratku dobu, okolo roku 1905 ak mam spravne informacie. ◄ reagovať
Urssus to je čo za kaliber 9,3x56 taky nepoznam... ◄ reagovať
Vies Bleiker ja rad v zime mrznem na posede a teraz mi robi spolocnost len psik a malorazka. Preto uvazujem nad silnejsim kalibrom. Dalsia moznost je nosit do hory 9.3 x 56, ta by stacila na vsetko :) ◄ reagovať
.243 je v tomto prípade naozaj dobrá voľba. a streliva máš na výber dosť. ◄ reagovať
urssus-najprv škodná a už pribudol aj lanštiačik.Ešte chvílu a bude ti aj tá 243 málo.... ◄ reagovať
Ja by som to chcel na lisku, jazveca, popripade ak by sa nejaky lanstiacik v zime na snehu ukazal. Ale z lisky chcem aj kozuch... ◄ reagovať
urssus, jasne, že ti je treba, že o tom vôbec premýšľaš... :-D. .243 je dobrý kaliber vďaka svojej univerzálnosti a vlastnostiam. ◄ reagovať
Neviem, slony strielam zasadne len 750 nitro express :) a ten netrha :) Ja tiez rozmyslam nad tymito dvoma kalibrami, ale neviem sa rozhodnut ci mi treba dalsiu pusku. ◄ reagovať
urssus a 416 Remington netrhá slony? :) Ide viac o strelivo ako kaliber! ◄ reagovať
Sú vhodné obe, osobne by som uprednostnil 6,2x52 z dôvodov väčších výhod oproti 223 ( stabilnejšia ťažšia strela, menšia rýchlosť, tiež výborná balistika, vyšší výkon, lov všetkej raticovej zveri ( 223 nemožno, len srnčiu ) atď... ◄ reagovať
243 win verzus 223 remington -
rozhodujem sa kúpit zbraň raže viď hore prevažne na škodnu lišky ktora je lepšia?
vdaka za odpovede.
Rado100. Ved aj podla mna by mala liska z 223 vypnut. Urcite keby som poloval na lisky na poliach na 100-200m tak investujem ale ak si pozries moje fotky tak tam mam lisky strielane 22LR stinger na 10-15 max 20m. Netreba mi to. Najdrahsie kvalitne strelivo som kupil do 9mm luger a dufam ze ho nikdy nebudem musiet pouzit. ◄ reagovať
na tie obrazky by som bol zvedavy aj ja, lebo uvazujem o tomto kalibri na lisky a zaujima na aj koza ◄ reagovať
bakchus keď budem mať zajtra čas, pridám sem foto a ukážem ti ako sa správa dobré strelivo. Vstrel veľa krát ani nenájdeš a výstrel maximálne do dvoch cm a to aj taký garbiar laik ako som ja bez problémov zašije tak že to nie je ani vidieť. Ak niekomu po zásahu komory 223kou líšky utekali tak že ich ani nenašiel tak si o tom myslím svoje. Posledná skúsenosť s nosler bal. tip bola dnes večer a presne tak ako som napísal. Škodná po zásahu komory dobrým strelivom s 223ky spadne ako by si ju vypol vypínačom a to aj na 200 metrov. Toľko moja osobná skúsenosť. ◄ reagovať
vrta mi v hlave jedna vec : Lisku to pri zasahu na komoru presije ako celoplast a zatial som ani jednu nedohladal. Ako teda vies ze ju to presilo ked si ju nenasiel. Mal som chvilu kaliber 223 a naboje som neriesil a kupoval som partizany. Nepolujem na poliach takze nie na daleko. Predal som ju pretoze to lisky trhalo a polujem na lisku hornetom - partizanmi a malorazkou stingerom a ten teda lisku "presije" a urobi par skokov takze nechapem kam do pekla ti usla liska po priestrele komory z 223? ◄ reagovať
Dik, asi skusim, mam od Federalu 64Gr. soft tip ale ten dost klesa a trosku viac asi sa deformuje ;) a teda je tam ina gula. ◄ reagovať
Neviem nemám skúsenosť s laboráciou od federalu ale myslím si že to bude zhruba to isté. Pozri aká je tam v0 moja je 980m/s ak bude približne rovnaká tak sa to bude správať rovnako a oplatí sa vyskúšať budeš spokojný mňa ešte nesklamala. ◄ reagovať
Rado100, nasiel som ze aj Federal ma 55gr NBT osadenu v 223rem. Nemas skusenosti s tymto strelivom? Je to OK laboracia co tam maju? ◄ reagovať
Ja na srnčiu zver používam v kalibri 223rem. strelu Nosler Balistic Tip 55gr. Je to do tohoto kalibru veľmi dobrá strela, šetrná k divine s veľmi dobrým účinkom. Jednu fotku uloveného srnca touto strelou som dal do účinkov. S fotky si najlepšie urobíš názor na účinok strely, lebo lepšie je jeden krát vidieť ako desať krát počuť. Túto strelu sériovo osádza Winchester. Pridal by som aj fotky škodnej ulovenej touto strelou no akosi sa to tu maže. ◄ reagovať
A na tú srnčiu ktorú spomínal 223Rem? To by zaujímalo aj mňa ◄ reagovať
Viete mi poradit strelivo ktore by nenicilo kozusinu skodnej a zaroven by bolo setrne k zverine? Dohladavky mi nevadia, mam psika. Dakujem. ◄ reagovať
Aké strelivo používate na srnčiu zver v 223rem? ◄ reagovať
Užívaním portálu LovuZdar.sk užívateľ prehlasuje, že sa oboznámil s autorskými právami, podmienkami používania a všeobecnými pravidlami tohto portálu, plne rozumie ich obsahu, súhlasí s nimi, bude sa nimi riadiť a na znak súhlasu s ich obsahom sa zaväzuje ich dodržiavať pri užívaní portálu www.lovuzdar.sk a využívaní jeho služieb.
Admin nezodpovedá za obsah pridaný návštevníkmi LovuZdar.sk
Admin si vyhradzuje právo vymazať akýkoľvek obsah pridaný návštevníkmi portálu ak tak uzná za vhodné.