film je pekny stym suhlasim ale aspon tu vidno ako pani ochranary nerobia vsetko nezisne ale ide o biznis..chov rysov nezisne?blbost zivi ich to doslova.ale do prs sa vedia byt poriadne jaky su oni ochranary...je mi stoho zle ◄ reagovať
batuska- nič v zlom ty máš svoj názor ja zase svoj, natom nie je nič zlé. ◄ reagovať
Neviem či to bolo prezentovane ako dokument väčšinou sa uvadza,že je to film. growler- presne to som chcel z môjim komentárom vyjadriť. ◄ reagovať
Moj posledny koment k tejto teme...potreboval som vyjadrit svoj nazor, pretoze ja si velmi rad pozriem dokumentarne filmy o slovenskej prirode, ktore su autenticke, ale pokial mam svoj nazor tak ho odprezentujem. Mozno tym niekomu otvorim oci... ◄ reagovať
zase jedna plodna debata ... film je pekne spracovany a ma beznemu divakovi priblizit zivot v Tatrach.je uplne jedno ci tam vystupuje Majdov rys,alebo divy tetrov,pokial spravanie zveri koresponduje s realitou a to,ze autor si vypomohol zinscenovanymi zabermi nevidim nic zle.Strazca divociny je pekny film,ale po case nudny,vacsina deju sa toci okolo pasucich sa medvedov na holinach. odkaz ◄ reagovať
alan mas pocit, ze tu nejde o navodenie pocitu, ze tie selmy su volne zijuce...aspon Tomas Hulik to tak prezentuje...tu je napr jeho citat z jeho web stranky.....HOSTINA: Vlčia svorka si pochutnáva na diviakovi.KEBY CHCEL, TAK MEDVEĎ ČLOVEKA ZABIJE Filmári boli počas nakrúcania neraz iba pár metrov od medveďov, vlkov či rysov. Zvierat, ktoré väčšine ľudí naháňajú strach. "Ja to nazývam syndróm Červenej čiapočky. Ľudia si myslia, že vlk všetko zožeria a medveď je grázel, ktorý nemá nič iné na práci, len likvidovať ľudí. Je to úplne pomýlený názor na tieto zvieratá, " tvrdí rozhorčene Hulík a Barabáš ho dopĺňa: "Nafilmovali sme ako medveď jednou ranou zlomil jeleňovi chrbticu. Keby chcel zabiť človeka, tak každý rok máme na Slovensku stovky mŕtvych." Za útoky medveďov na človeka môže podľa filmárov sám človek. "Ľudia nevedia, ako sa v divočine správať. Sú neopatrní."....citis tu dramu v akom boli ohrozeni na zivotoch, ked neraz nakrucali iba par metrov od seliem :-) ◄ reagovať
Stou fotkou zo ZOO by som to neporovnal tam sa to naozaj zistiť neda ale tu si sam pisal,že spravanie divich vlkou je ine a všetko je inač tak prečo si to hneď nezistil. ◄ reagovať
čo všetky tie ocenenia,chceš povedať,že nikto nevedel ako je to točené. Ocenenia filmu: Špeciálna cena poroty za kameru - 13th International W. Puchalski Nature Film, Lodz, Poľsko GRAND PRIX, Sondrio Festival 2008, Taliansko CENA DIVÁKOV, Sondrio Festival 2008, Taliansko CENA ZA KAMERU, Ekofilm 2008, České Budějovice, Český Krumlov 1.CENA kategória C - dokumentárne a publicistické filmy, Agrofilm Nitra 2008 CENA DIVÁKOV - Spotkanie z filmem gorskim, Zakopane, Poľsko, 2008 CENA RIADITEĽA TATRANSKÉHO NÁRODNÉHO PARKU - Spotkanie z filmem gorskim, Zakopane, Poľsko, 2008 CENA POROTY za Najlepší geografický film od Ruskej geografickej spoločnosti a Inštitútu geografie - People and Environment, Irkutsk, Rusko, 2008 GRAND PRIX - Hubertov lov - MF filmov s tematikou poľovníctva a prírody Levice, 2008 1. CENA V KATEGÓRII NEZNÁME HORY - XIII Przeglad Filmów Górskich im. A. Zawady, Ladek zdroj, Poľsko 2008 GRAND PRIX Cena primátora mesta Ostrava, TUR Ostrava 2008, Česko 2008 MERIT AWARD FOR CINEMATOGRAPHY, IWFF, Missoula, USA 2008 finalista, Festival de l'Oiseau et de la Nature, Abbeville, Francúzsko 2008 CENA MINISTRA KULTÚRY za rok 2007 CENA DIVÁKOV, MFHF, Poprad 2007 ◄ reagovať
alan aj ja ked odfotim v ZOO hlavu vlkam ako trha diviaka, zaradim ju do kategorie Zver zijuca vo volnej prirode a napisem pod to komentar akym velkym usilim sa mi podarilo ziskat tuto fotografiu divo zijucej selmy, tiez budu vsetci pozerat s otvorenymi ocami...aj ked som v skutocnosti klamar...samozrejme az do chvile, kym niekto nezisti, ze ten vlk je foteny v ZOO...takze je to v ludoch a o ludoch...cestny cloven napise, ze tato fotka vznikla v ZOO a je to...a o tom to je... ◄ reagovať
batusta ale pozri si dokument o výrobe tohto filmu veď tam nikto netají ako sa to točilo je tam napr. vidieť,že ten medveď je uplne krotký.A vo filme Strážca divočiny to bolo jasne povedane,že sceny sa autentické. ◄ reagovať
stoklasa inak zaujimave každý to pozeral z otvorenými ustami ake perfektne,tak ak je to take neprirodzené a do očí bijúce tak prečo nato nik neprišiel až potom keď si to niekde prečital. ◄ reagovať
Tak ako pise horal18...Strazca divociny je z uplne ineho sudka...vsetko co vidis na zaberoch je skutocne a nezinscenovane. Vsetky zvierata su volne zijuce a je tam tak isto nespocet divacky zaujimavych okamzikov...proste tu sa tvorcovia nesnazili oklamat divaka. A pritom ake by to bolo jednoduche - zaplatiti si napr. medvedov z cirkusu, vymysliet si dramaticke sceny a ponukat ich divakom ako najgenialnejsie zabery divych zvierat...ale v tomto filme na taketo nieco ani jeden z tvorcov nepomyslel. Samozrejme zaujimavych slovenskych dokumentarnych filmov je viac, ale je skoda, ze nasa televizia nema zaujem o kvalitne filmy, ale peniazky na tvorbu casto pcha do bezcennych gycov.... ◄ reagovať
batuska ale podla mňa toto nie je film točený pre nejaký odborný seminár SPZ ale film pre tisíce obyčajných ludí, ktorý nemajú ani šajnu a možno ich to ani nezaujíma,že je je tam nejaký alfa vlk a vlčica alebo nejaka hierarchia svorky. ◄ reagovať
Podstatné podľa mňa nie je, ako žerú vlky diviaka. Pre mňa je dôležité to, či tie vlky sú divé, či ten dokument je autentický, alebo nie. A nie je. ◄ reagovať
alan ano, presne aj o tom to je...dive vlky zeru diviaka inak...plati tam prisna hierarcha, vzťahy medzi jednotlivymi clenmi tlupy su jasne a vybojovane. To sa prejavuje a je to vidiet i pri zrani koristi...u domacich milacikov to neplati, proste je ti ponukana vec, ktora sa takto v skutocnosti neodohrava...ale to by nebolo to najhorsie, asi sa budem opakovat...tvorca sa ta snazi presvedcit, ze takto to skutocne je....a pritom je to len inscenovana napodobenina, ktoru si vytvoril v hlave tvorca, ktory vo volnej prirode vlka asi ani v nevidel... ◄ reagovať
...no a čo myslíš,že tie dive vlky žerú diviaka inač? ◄ reagovať
Príhody ľudí zo salaša sú irelevantné. Ukázať ľuďom krásu Tatier je fajn. Ale doviesť zvieratá, na chvíľu ich vypustiť a nakrútiť na kameru nie je krása Tatier. A to si pamätám, ako práve zábery vlkov propagoval T. Hulík ako najväčšie plus toho filmu. Ináč práve to dávajú na ČT, náhodou som to zapol a hneď scéna s vlkmi žerúcimi diviaka. Má to čudnú príchuť, pozerať sa na to s vedomím, že nejde o zver z divej prírody... ◄ reagovať
Tak neviem bolo to určite prifarbené ale tie príhody sa tam stavajú a neviem či tvorcom išlo o to čakať napr. mesiac na zaber vlka alebo ukázať luďom krasu Tatier a aj takýto život v nich. ◄ reagovať
Mne osobne sa páči aj Strážca divočiny, nie je to tak technicky skvelé, ale zábery su autentické z volnej prírody a sú tam fakt zaujímave okamihy, tiež odporúčam pozrieť. ◄ reagovať
alan v jednom mas pravdu....jedine co je tam autenticke su tie prihody, osoby a krajina...ale vytvaranie dojmu v dokumentarnom filme, ze divak sleduje natocene unikatne zabery zvierat z volnej prirody je obycajny podvod...proste to nie je dokument, ale hrany film...v hranom filme mozu tvorcovia previes divaka, ako ovcu kam chcu...ale v dokumente to nie je nic ine iba obycajny podvod... ◄ reagovať
to alan: akonahle tam asi nieje ten "domaci" vlk alebo medved tak je to zaruceny podvod .... ale kazdy ma svoj nazor ◄ reagovať
Nie je to celkom tak ako píšete, väčšina tých chlapov na salaši bola od nás z dediny. Podobne príhody napr. z medvedmom a vlkmi sa tam stavali. ◄ reagovať
ten bača bol najlepší ◄ reagovať
Barabáša som si aj ja do tohto filmu považoval,škoda. Peniaze zmenili už vela ludí. ◄ reagovať
Nie je filmar ako filmar ... Tomas Hulik casto pouziva snimky natocene bud zvierat odchovanych v ZOO, alebo krotkych domacich maznacikov a prezentuje to ako volne zijuce zvierata, je to proste len gyc a asi si mysli, ze my divaci sme ovce ... no ale vsak co, ide len o to, aby z toho boli peniazky ... len je skoda, ze sa do tychto jeho manipulacii nechal zatiahnut i P. Barabas ... moze to vyzerat uzasne, ale iba na prvy pohlad ... pri podrobnejsom skumani sa potom clovek citi oklamany a sklamany ... na tejto stranke maju fotky zvierat fotene v zajati aspon svoju kategoriu, clovek to tak aj berie...ale tu ide doslova o klamanie, lebo filmar prezentuje tieto zvierata ako volne zijuce ... no ale co uz, mozno to niekomu nevadi, ale mne ano ... preto tento film nema pre mna skoro ziadnu hodnotu ani po obsahovej a ani po umeleckej stranke... ◄ reagovať
Stoklasa,presne tak,máš pravdu ! ◄ reagovať
Ja som videl ten film krátko po natočení. Bol som prekvapený kvalitou a zábermi. Až neskôr som zistil, že mnohé zábery boli nahraté "umelo". Nie s divými zvieratami z voľnej prírody, ale z "umelého odchovu". Po tomto zistení môj obdiv pre tento film hlboko zmrzol. Je to podvod na divákoch. ◄ reagovať
Kamera je dobrá a tam to končí,klamstvo nad klamstvo v priamom prenose,zver zo ZOO majú filmovat tam a nie ju vláčit do Tatier,vlka tam máš iba ak si po túre z Hrebienka sadneš na studený kamen pri Skalnatom :-)Mal som ten film,ked som sa dozvedel o podvode na diváka(inak som to aj tušil)tak šiel tam kam patrí,do kontajnera. ◄ reagovať
videl som tu už pomerne dávno, ale mám to v živej pamäti. je to skutočne perfektný dokument, výborná kamera, hudba...pekná prezentácia slovenskej prírody. ◄ reagovať
ak to bol ten dokument , čo vysielali na ČT ( videl som len cca 15 min) , tak bol fakt výborný.. ◄ reagovať
to horal18: aj tie cvicene nadherne demonstrovali sposob a chovanie seliem v prirode, plus nadherne zachytenie scenerie. Minuly tyzden v piatok som si naplanoval ze v sobotu rano vybehnem do slanskych nieco pofotit ale ked som sa o 05:30 zobudil a pozrel vonku aka je hmla a hlavne akoleje tak som pustuil telku a akurat tento dokument zacinal na ČT-čke. vazne som zostal ako opareny , pretoze som necakal taku kvalitu..... je to vyborne ale som presvedceny ze z hladiska fauny a flory by na slovensku mohlo vzniknut ovela viac podobnych dokumentov nie len z tatier. ◄ reagovať
hej je to krásne, len škoda že to točili aj z cvičeními zvieratami, ale odporúčam aj ja ◄ reagovať
odporúčam si to pozrieť vynikajúci dokument ◄ reagovať
Vysoke Tatry - Divocina zamrznuta v case -
fantasticky dokument, 22.12.2011
doporucujem, zatial uplne najlepsi spracovany dokument aky som videl, nielen o tatrach, ale celkovo.
◄ reagovaťzoznam filmov e-mailom ofthevineyard@azet.sk ◄ reagovať
Tu sú nejaké lovecké DVD, aspoň ukážky jednotlivých loveckých DVD stoja zato, pričom jedno DVD stojí 18 eur, ale všetko je tu - odkaz . ◄ reagovať
JESENNE CARO HOR, V ZELENOM KRALOVSTVE PONITRIA, VOLANIE LESA, V LESOCH HORNRJ NITRY-super dvd... ◄ reagovať
Divočina zamrznutá v čase je Barabašov film - pozri si odkaz a Strážca divočiny film Erika Baláža - pozri odkaz . Oba filmy mám orig. a môžem odporučiť. Ak radi čítate tak si pozrite knihu E. Balaža - posledná pevnosť alebo knihu Vlk od autora Shaun Elis ◄ reagovať
omdrik a kde sa tieto filmi daju zohnat??? ◄ reagovať
Čo sa týka dokumentárnych filmov tak jednoznačne: Vysoké Tatry: Divočina zamrznutá v čase a Strážca divočiny. Dva výborne dokumenty. ◄ reagovať
Užívaním portálu LovuZdar.sk užívateľ prehlasuje, že sa oboznámil s autorskými právami, podmienkami používania a všeobecnými pravidlami tohto portálu, plne rozumie ich obsahu, súhlasí s nimi, bude sa nimi riadiť a na znak súhlasu s ich obsahom sa zaväzuje ich dodržiavať pri užívaní portálu www.lovuzdar.sk a využívaní jeho služieb.
Admin nezodpovedá za obsah pridaný návštevníkmi LovuZdar.sk
Admin si vyhradzuje právo vymazať akýkoľvek obsah pridaný návštevníkmi portálu ak tak uzná za vhodné.