M.K.P. AGRO služby
dnes je streda,  8. január 2025,  meniny má Severín,  spln: 29. január 2025,  dnes východ slnka: 07:40,  dnes západ slnka: 16:06
poľovnícke sety poľovníctvo Terem

Čakatelia - Členovia PZ - diskusia

autor: off kajo015
pridané: 25.2.2011 17:20

Vážený čakatelia aj členovia Pz zaujímalo by ma keď je už ten čas VČS ako ste dopadli či vás prijali za členov ,alebo za čakateľov a či ste s tým mali nejaké problémy , a kolko ste čakali na členstvo a tak... Za vaše postrehy dakujem a podelím sa s mojími ak bude záujem.Lovu zdar!!!

počet zobrazení: 78 038
počet hlasov: 9

Aký je dôvod vášho označenia za nevhodný?

najlepšia odpoveď

off jmatta, 28.5.2013 o 19:31

Priatelia, som poľovným hospodárom v PR o výmere cez 4000 ha, ktorý je zaradený do jelenej oblasti na východe Slovenska. Nikdy v minulosti som osobne neprispieval do diskusie na túto tému. Teraz by som rád pridal svoje stanovisko. V prvom rade by som neodsudzoval novú generáciu poľovníkov a nehádzal ich do jedného vreca. Mám 45 rokov a necítim sa byť ani starý, ani najmladší. Hlavne môžem hodnotiť stav v poľovníctve a prístup nových poľovníkov k poľovníctvu pred rokom 1989 a po tiež po ňom. Vtedy aj teraz boli a sú poľovníci, ktorí berú poľovačku, poľovných psov ako "srdcovku", resp. ako životný štýl a nie len ako formu relaxu, prípadne realizáciu sa v aktuálnom spoločenskom trende. Nikdy som nedelil ľudí, ani poľovníkov na starých a mladých. Poznám poľovníkov dobrých, zapálených, pracovitých, pokorných, ktorí si vážia prírodu, kamarátov a vôbec všetko, čo súvisí s tým, čo pre mnohých z nás predstavuje významnú súčasť života-poľovníctvo. Pokiaľ si aj nový poľovník(čakateľ) plní svoje povinnosti, potom vie, že ho odmena neminie. Ja som od detstva bral vstup do revíru tak, že ak som urobil málo pre zver, nemal som právo mať ani veľké nároky. K dnešným čakateľom, ktorých mám v PZ môžem povedať toľko, že tak ako v minulosti, aj teraz sú poľovníci, ktorí majú väčší záujem, niektorí majú väčšie skúsenosti, ale hlavne vždy sa nájdu tí, ktorým fandím najviac a to sú čakatelia, ktorí sa chcú veľa naučiť, sú ochotní pomôcť a hlavne nič za to nečakajú. Robia to preto, lebo to chcú robiť, lebo je to možno aj ich životný sen. Títo členovia, resp. čakatelia sú aj náležite odmenení za svoju prácu. Tak napríklad jeden z mojich čakateľov má tohto roku povolenku na lov diviačej zveri bez rozdielu veku a pohlavia, samičej jelenej zveri a jeleňa I.II.a IV.VT, srnca I.II.III. VT. Ale treba povedať, že tento človek robil niekoľko rokov pre náš PR to, čo som od neho vyžadoval a posledné roky aj bez toho, aby som mu čokoľvek povedal.Samozrejme záleží aj na tom, koľko má kto času a možnosti. Nikdy to bebude rovnaké u všetkých, ale nakoniec to nikdy nebolo ani vtedy, keď som ja začínal. Tí, čo nemajú toľko času a možnosti, sú pracovne mimo bydliska a pod.si musia uvedomiť, že môžu mať primerané nároky ich výkonu. Držím sa zásady, "každému podľa jeho zásluh". Samozrejme, že starým členom patrí úcta a rešpekt a to vyžadujem vždy. Zároveň ale rešpektujem, že moja zásada "PTP: pracovitosť-trpezlivosť-pokora" má byť vyžadovaná od všetkých rovnako. Priatelia-čakatelia za členov do PZ, držím vám palce a som presvedčený, že vaša práca bude hodnotená tak, aké budú vaše výsledky. Príroda je veľmi múdra a nemajte obavu, stále platí, "ako sa do hory volá, tak sa z hory ozýva". jozef matta

dať hlas príspevku | počet hlasov: 92

komentáre

zoradiť
zobrazené 321-360 z 503 | najnovšie | novšie | staršie | najstaršie
off PoloVlad, 2.4.2012 o 15:33

Aj ja si vážim starších a som rád, že niečo vybudovali pre nás a niečo pre nás zachovali. Ale niekedy by si mali povedať dosť, stačilo - alebo známe heslo vyslovíme my : "Ďakujeme, oddídťe !" 26 členov na 1110 ha ? To je potom dosť, u nás revír 2300 ha + nejaké drobné a počet členov 30 je konečný. 26 na váš revír sa mi zdá dosť, ale pokiaľ všetko funguje, nie som zásadne proti... ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 0

off Vladenko, 2.4.2012 o 14:56

Presne ako hovoríš, potom sa spamätajú všetci, ktorý vykrikujú dnes, že stav v združeniach je naplnený, členovia sa neprijímajú a v zápätí sa zoberie niekto z rodiny alebo známy a tak. A pritom všetci vieme, aký je stav dnešných združení a spoločností. Minimálne polovica ak nie viac je v penzijnom veku, tým nechcem uraziť kolegov poľovníkov v staršom veku, ktorých si vážim, ale pokiaľ nedostanú priestor aj mladý ľudia, tak to pôjde z roka na rok dolu vodou. No nechajme sa prekvapiť. Nás je v spoločnosti 26 na 1110 Ha. ◄ reagovať

off PoloVlad, 2.4.2012 o 14:41

Vladenko, ja s tým súhlasím. Odstrel diviačej zveri sa u nás vydáva všetkým členom PZ a je to v skutočnosti o tom, kto koľko chodí a toho diviaka si vyčká. Podľa mňa je to spravodlivé a viem, že zákon to nezakazuje. Máš pravdu, útrapy spojené aby sa niektorí niekam dostali, keď ti niekto navyše hádže polená pod nohy a ty robíš maximum je pre mnohých koniec pekného sna. Bohužiaľ, zmení sa to niekedy ? Možno áno, keď budeme za revír platiť desaťtisíce eur ročne. Potom viacerí dobrovoľne skončia a miesta bude až až, ako povedal predtým Edu. Ja však dodávam, bohužiaľ... ◄ reagovať

off Vladenko, 2.4.2012 o 13:08

to bol výpis z právnej poradne ◄ reagovať

off Vladenko, 2.4.2012 o 13:07

PoloVlad, no a ešte netreba zabudnúť na skupinu ľudí, ktorý by aj záujem mali, si povedzme urobiť poľovný lístok, ale ak si zhrnú ,ako ťažko sa dostáva do poľovníckych združení, tak potom to zabalia už na začiatku, stačí si prečítať príspevky pod touto témou. A ešte k jednej téme dolu, o rozdeľovaní odstrelu napr. diviakov. Ak je 10ks, a členov 20 , nikde nie je napísané, že nemôže dostať povolenku na odstrel diviačej zveri každý člen, a potom je to už len o tom kto koľko chodí a aké má šťastie. A priznajme si, čo sa týka diviačej zveri v dnešnej dobe, nie je problém navýšiť plán odstrelu. Vážený pán doktor, môže dať hospodár povolenie na lov toho istého jeleňa viacerým poľovníkom? Poľovník, ktorý jeleňa uloví prvý, potom bezodkladne oboznámi ostatných. Ďakujem za odpoveď. Právnik odpovedá: Dobrý deň "PeterPavol!" Áno, môže. Zákon, ani žiadn iný právny predpis, takýto spôsob nezakazuje. S pozdravom: JUDr. Peter Kovács! ◄ reagovať

off PoloVlad, 2.4.2012 o 12:56

Foxmen, to je zas druhý extrém, aj keď možno viacerí sa nad tvojím príbehom aj zamyslíme. Je škoda, že mladí ľudia neprejavujú záujem o tak krásne hobby - životný štýl - lásku k prírode i k všetkému živému. To si myslím, je aj u nás, prvýkrát som to videl na poľovníckych skúškach, keď sme sa mali pripraviť na to, čo sme si sami vybrali a čo nás baví a potom ? Potom som tých sklamaní zažil v poľovníctve a vo vzťahoch iných ku mne a k prírode ešte dosť... ◄ reagovať

off FOXMEN, 2.4.2012 o 11:43

Když čtu vaše problémy tak se mě mlží před očima...u nás máme přesně opačný problém. naše honitba má přes 1000 hektarů....nachází se v ůdolí mezi stěnami...v ůdolí ůrodná pole - kolem dokola les takže poměr :50%-50%....v našem sdružení nás je 13...s toho 9 důchodců ( nad 60 let).....aktivně lovíme pouze 3 - občas někdo ze staříků uzme srnce a to je asi tak všechno z jejich strany -mě je 33 let jsem 2-nejmladší člen...... v honitbě jsem dáse říci každý den - lovím kolem 25 ks černé za rok - srnce 1. věkové můžu lovit neomezeně 2.-3.věkovou lovím do července 1 kus - poté když není odloveno( jako že není )- můžu lovit do splnění plánu...takže každým rokem ulovím kolem 6-7 srnců a 10.kusů holé a té práce mimo lov ani nemluvím...mám nastarosti 3. krmelce a ještě navíc 2. rybníky.....a na jelení říji odjíždím do hor kde mě pak ještě čeká odstřel holé ......bohužel u nás nikdo zájem o myslivost nemá....děti ve vesnici nejsou a těch pár co tam je ...tak jim příroda nic neříká...."" CO BYCH DAL ZA 2-3. MLADÉ DOBRÉ MYSLIVCE"""!!!!.rád bych se s nima podělil o naší honitbu jak v lovu tak i v té práci......staří chlapy už nemůžou a mladý nejsou......nevím asi tam jednou zbudu sám...a věřte že manželka mě taky moc nemiluje...... ◄ reagovať

off hunterr, 1.4.2012 o 21:14

3006sprg : súhlas ◄ reagovať

off PoloVlad, 1.4.2012 o 19:57

Páni, nemá cenu sa hádať, tým sa nič nevyrieši. Stavy sú vo viacerých PZ plné, to asi uznáme všetci. Či sa niekde príchodu nových členov bránia viac, alebo menej je aj vecou daného kolektívu, viem, prečo to hovorím. A úplne všade sú aj aktívni poľovníci, ja sám som v revíri každý týždeň, cez leto a cez prázdniny i 3x do týždňa. Sú aj ľudia, čo von vybehnú max. 2x do roka. Na čo oni sú poľovníkmi, to neviem, ani mi na toto nikto nevedel odpovedať. Nás je 30, poľujeme v 3 pracovných skupinách + 6 čakateľov a je to dosť. Aký význam by nám prinieslo zvýšiť počet členov v PZ, v čom by bol prínos ? Edu, veľmi by ma zaujímal váš bodový systém hodnotenia členov, niečo podobné sa chcelo veľmi dávno zaviesť aj u nás, ale nebol nejaký bližší vzor a nevedelo sa, ako prideľovať body. Nie všetci mali rovnaké možnosti, všetko sa u nás robí svojpomocne ani tých brigád pre PD už nie je veľa. Rád by som sa informoval, ak smiem. ◄ reagovať

off Edu, 1.4.2012 o 19:32

to netuším :-D ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 1

off 3006sprg, 1.4.2012 o 19:23

tak vidis edu a ako by to bolo keby aktivne polovali vsetci 30ti? ◄ reagovať

off Edu, 1.4.2012 o 19:13

3006sprg je nás 30 na 22OOha pred dvoma rokmi nás bolo 24. Z tých 30 aktívne poluje nejakých 7 členov . Niekolko členov dokonca ani nevlastní gulovnicu . K tým menej aktívnym sa radím i ja kedže som v Nemecku . ◄ reagovať

off 3006sprg, 1.4.2012 o 18:14

edu chcel by som vidiet tvoj vyraz tvare keby ste rocne lovili 4 jelenov a 8 srncov a bolo by vas v zdruzeni 35. Ak spravne pocitam tak k povolenke by si sa dostal mozno raz za 5 rokov. Ja netvrdim ze v zdruzeni by mali byt piati ludia, ale tak ako tu bolo spomenute ze jeden clen na 100 ha. Ako by to asi vyzeralo keby v reviri s vymerou 2000 ha bolo 40 clenov? asi ako keby v hokeji hralo naraz 30 hracov. Na zaver len podotykam ze mi nejd eo to aby som mal viac masa, maso je to najmenej o co mi ide, ale uz ked raz chodim na tie brgady, robim v zdruzeni co sa da, tak ocakavam aj nejaku odmenu v podobe povolenky na zver. ◄ reagovať

off Edu, 1.4.2012 o 18:03

hunterr spravodlivost je podla teba iná ako pre iného polovníka ,ktorý by chcel tiež polovat ale nemože len preto aby sa vašim členom dost masa ušlo . Takže vlastne o tom či bude polovat rozhodne hrstka ludí ktorá si prenajíma revír . Počkaj na nové ceny za revír ešte budete radi keď niekto príde a dá do kase pár stoviek euro ročne . Prípadne prídete i o revír ,lebo nebudete mat na to aby ste ho zaplatili . To všetko sa može stat . A možno i nestat. Uvidíš a potom si spomen na moje slová ked budete zmluvu predlžovat . ◄ reagovať

off hunterr, 1.4.2012 o 15:29

Edu: nenáme žiaden rozprávkovy systém a ak už tak ja som vravel iba o odstrele diviačej zvery a anie trofejovej atd ........, Toto je už naozaj posledná reakcia na tvoje pripomienky. Ja viem že náš systém je dobrý a spravodlivý a funguje nám na jednotku, myslím si že o tom svedčia aj žiadosti ktoré každý rok dostávame o prijate do nášho PS pričom tie žiadosti pramenia z návštevy nášho reviru a systému fungovania, samozrejme aj učasť naších kamarátov a kologov na poľovačkach je vysoká a poviem ti len toľoko že k nám sa každý vracia veľmi rád a ma len dobré spomienky. A chodia k nám aj z blízkych susedných revírov aj vzdialenejších a každý si to u nás chváli a už zoparkrát som počul aj take, že skoda že aj u nás to tak nieje. A toto mne stači. ◄ reagovať

off Edu, 1.4.2012 o 15:17

hunterr neviem čo to máte za rozprávkový systém ale u nás sa povolenka rozdeluje podla bodov . Je nás 27 ale nestrielame 27 jeleňov 27 muflonov 27 srncov ani 27 diviakov . O vekových triedach ani písat nebudem každopadne je uplne jedno či plán chovu a lovu odstriela 20 alebo 30 polovníkov. To ,že sa menej ujde niekomu je samozrejmost ,ale dúfam ,že polovníctvo neni iba o kuse masa . spravodlivo sa nedá rodzelit ani jeden kus pre dvoch polovníkov . ◄ reagovať

off hunterr, 1.4.2012 o 15:10

Jelsovec,Edu : To čo som napísal nieje doslovne tak, ale to by ste vedeli kebyže čitate poriadne stojítam PRíKLAD. U nás to funguje na takom princípe, pretože nieje spravodlive ak niekto dostane povolenku na diviaka a niekto nie. Každý člen má rovnaké práva v našom PS. A k odvovodnenie že neberieme niekoho aby sme mali čo najviac je smiešne a klamlivé. Ide o to aby odlov bol spravodlivo rozdelený každému rovnakým dielom. Prosto neberieme nikoho pretože nás je dosť na výmeru a padla. Plne súhlasim s názorom PoloVlad. Nebudem a ani sa mi nechce s Vami o tom natahovat ja si myslím že s tým členstvom to je správne riešenie. ◄ reagovať

off pepies, 1.4.2012 o 9:14

Vo vetšine názorov súhlasim s Orlom aj ked som sa stretol s rozdielnymi pristupmi voči mojej osobe v prvom pripade som si po roku aj pol čo som v PZ poloval ako poplatkovy hosť podal prihlašku na kandidata PZ bola mi zamietnuta prešlo to až na druhy krat o jeden hlas.Nakoniec pri hlasovany aby ma zobrali za člena boli len dvaja proti.ako privandrovalec som to mal tažšie oproti domacim lebo dokazat ze nie všetci čo maju špz BA su deb...y.Mal som aj štastie že som dostal Tútora ktorý mo pomohol vo všetkom aj v plnení kandidátskych úloh.Subežne som robil kandidatúru aj v druhom PZ kde ma zobrali po roku bez problémov.Preto netreba zúfať a ked sa budete snažiť určite Vás do nejakého PZ prijmu tak ako mna aj keď ja musim do reviru dochádzat 100km. ◄ reagovať

off Jelsovec, 1.4.2012 o 8:31

Hunterr ta matika ti nevychadza tak,ci tak...ako to riesite teraz?odlov mimo plan?aby tie mrazaky nepalili elektriku nadarmo ;D ◄ reagovať

off Edu, 1.4.2012 o 8:11

Orol vo všetko s tebou súhlasím ! hunter ja si pametám dobu pred 15 rokmi ked sme strielali v našom pz 1-3 diviakov ročne a bolo nás 24 . Dnes strielame 60 diviakov ročne a je nás 27. Odvovodnenie neberme nikoho len aby sa nám ušlo čo najviac je zvátené . Tých 100ha na člena je naozaj dost velká sprostost súhlasím s orlom ◄ reagovať

off PoloVlad, 31.3.2012 o 19:57

Počet členov musí byť niekde fixovaný, mne je jedno, či je to len v domácom poriadku PZ. Orol, je to presne ako hovoríš, pri stole je už plno, a to vo viacerých PZ. Nie som proti, aby gulečník hralo naraz aj 100 hráčov, ale aký efekt by to malo ? Nemali kde by ísť, nedalo by sa hrať, ak by hrali, takáto hra by bola o ničom, pre všetkých. Či je dnes členov v PZ málo alebo veľa, určite by som nechcel, aby sme konečný počet členov (toto obmedzenie) zrušili, Boh nás chráň, kde by sme sa dostali. ◄ reagovať

off hunterr, 31.3.2012 o 19:57

orol: to pravidlo na 100 ha 1 člen zmysel má a dosť veľký. (len pre ilustráciu u nás to je 1 člen na 150 ha) Skús sa trocha zamyslieť, príklad revír ma rozlohu 2500 ha ročný odstrel diviačej zvery nech je suma sumaru 20 - 30 ks a združenie nech má 70 členov. časť z plánu lovu musiš ešte odkrojiť na spoločné poľovačky, to zmanena že ti ostane asi 15 ks diviačej zvery. A teraz to najpodstatnejšie tých 15 ks vezmy a prerozdeľ medzi všetkých čelenov tak aby sa každému ušiel nejaký odstrel a tiež aby bol každý spokojný ???? Môj názor je že každý z členov dostane povolenku iba na líšku a na diviaka možno výjde každemu ras za 10 rokov a čo sa týka trofejovej zvery tam sa za tých 10 rokov najskor neujde ani tým ktorým by sa patrilo. Mna by omrzelo za 10 rokov dostavat povolenku iba na líšku. Skús o tom trocha pouvazovat a tak vrav o niečom že je v rozpore s niečim ◄ reagovať

off orol, 31.3.2012 o 18:32

Momentálne nemáme miesto v PZ... :-o))))) páni, to nie je hranie kariet, alebo gulečníku, kde už Ste komplet a ďaľšieho do hry nepotrebujete !!! to je diametrálne odlišná vec!!! - nejdem sa k tomuto bližšie vyjadrovať :-o)) P.s- počet členov PZ NIE JE stanovený ŽIADNYM ZÁKONOM a ÚSTAVA SR a ostatné predpisy hovoria jasnou rečou... O stanovách PZ, či vnútorného poriadku niektorých združení sa radšej nebavme, ani v nich o doporučovanom počte členov na 100 HA a pod, alebo že už neprijímame a podobné, mnohokrát nezákonné nezmysly a drísty, ktoré sú v príkrom rozpore so základnými princípmi demokratickej spoločnosti... ◄ reagovať

off PoloVlad, 31.3.2012 o 12:01

S čakateľom za poľovníka a s čakateľom za člena ? Ja poznám len kandidátov na 1. PL a čakateľov na členstvo v PZ, so žiadnym iným členením som sa ešte nestretol. Toto je tak začarovaná téma, že až. Podľa mňa čakateľská doba má/mala svoj zmysel, lebo ak príde poľovník, ktorý v danom PZ nemá známosť, musí sa ukázať, spoznať ľudí, revír..., myslím, že na tom by sme sa zhodli viacerí. Chyba je v tom, keď sa táto doba zneužíva, niekto bude čakať aj 3, aj 10 rokov, nech len robí, aj tak ho nikdy neprijmeme a zbytočne človeka využívajú a celé je to o ničom. V našom PZ to však takto nikdy nebolo, teda čo si ja pamätám a pôsobím tam piaty rok - keď som tam vykonával praktickú prípravu ako kandidát, neskôr čakateľ (čakateľská doba bola 1 rok - málo ? veľa ?), ľudia ma spoznali, ja som spoznal ich, potom ma prijali a dnes 1. rok vykonávam funkciu tajomníka v danom PZ. Všetko v priebehu 5 rokov, tento rok obnovujem 1x poľovný lístok. Možno som mal šťastie, možno som sa vedel presadiť, i keď ľudia v bývalom výbore PZ ma poznali od chlapca, keď ma učili v KMPP. Som spokojný a ja sa snažím, aby človek, ktorý vykonáva u nás v PZ čakateľskú dobu, aby sme ho naposledy aj prijali, ale samozrejme si musí plniť zverené povinnosti. Mnohé veci však do celého procesu vnášajú neistotu, lebo momentálne v PZ nemáme dostatok voľného miesta a sú tu aj iné okolnosti, ale o tom, možno nabudúce... ◄ reagovať

off orol, 31.3.2012 o 11:57

Spoznávať čakateľa na členstvo... Prečo?? Len preto, že či vie dobre "kradnúť" a držať hubu a krok? Len preto, aby sme zistili jeho "oddanosť a spoľahlivosť"- aby náhodou neskôr neudal PZ, alebo niekoho z členov z nejakej prípadnej nelegálnej činnosti? Len preto, aby sme ho vyskúšali a "zamontovali" do skupiny ľudí, ktorí strelili nelegálne zver? Len preto, aby zakúpil psa, dal peniaze, platil všetko po krčmách členom, na chate obsluhoval opitých a vykrikujúcich členov, naviac ktorí ho ešte šikanujú. Len preto, aby bol využívaný a "šikanovaný"? Potom to tak aj všetko vyzerá...keď sú ku k tomu naviac priklonené aj vrcholné orgány poľovníctva a vydávajú stanovy, aké vydávajú. ◄ reagovať

off kaso79, 31.3.2012 o 9:35

ad PoloVlad. Preto som rozlisoval cakatel za polovnika, a cakatel za clena PZ...cakatel za clena PZ uz musi mat pol. listok. a presne preto ako napisal janopolovnik sa to robi...stanvy su rovnake pre vsetkych, jednotne. Ak sa niekto v PZ angazuje dobrovolne ani je clen 10 rokov, a poznaju ho, jasne z eby mohol mat kratsiu cakatelsku dobu, ale zase by to nebolo fer voci inym. ktori napriklad sa tam hlasia odinakial (cezpolni) a nikto ich viac menej nepozna....ako by sa posudzovalo ako dlho bude skusobna doba? ◄ reagovať

off janopolovnik, 31.3.2012 o 9:30

edu preto ho ma spoznavat lebo ked je cakatel tak robi vsetko ako ma a potom ked je uz clenom tak sa zacinaju vyhovarat a prestanu sa angazovat. ◄ reagovať

off Edu, 30.3.2012 o 21:15

holz1 ak má PZ potrebu spoznavat člena rok dva či viac može to urobit aj bez povinného čakatelstva . Ak pozná polovníka roky nevidím dovod na čo by ho malo PZ ešte povinne jeden rok spoznávat ! Pre tieto dovody považujem čaklatelstvo za uplný blud ! ◄ reagovať

on yegi, 30.3.2012 o 20:23

nemá to nič spoločné s polovníctvom,je to len a len vydieranie! ◄ reagovať

off holz1, 30.3.2012 o 19:57

PoloVlad To že je niekto čakateľ neznamená že nemá PL, ja som bol čakateľom a PL som mal už cca 10 rokov. Povolenka mi bola vydaná na všetku netrofejovú zver ale mohol som isť do revíru za účelom lovu len s členom združenia. Čakacia lehota má zmysel aj vtom aby nielen spoznali budúceho člena, ale aby aj on spoznal jak ľudí tak aj revír a jeho špecifiká. ◄ reagovať

off PoloVlad, 30.3.2012 o 19:34

Kaso79 je hlúposťou, že sa povolenky vydávajú už kandidátom. Ako je to možné a rád by som videl toho, kto takto vydanú povolenku podpísal. Nemajú ani skúšky z poľovníctva, nie sú držiteľom poľovného lístka a ani nemajú zbrojný preukaz. Na čo im je povolenka ? Čakateľská doba je potrebná na to, aby sa človek ukázal, čo v ňom je. Či je jej dĺžka príliš dlhá, príp. veľmi krátka si rieši každé PZ samostatne. Každý máme nejaké povinnosti, a pre každého má deň 24 hodín a podľa mňa kto chce pracovať a má záujem, tak stačí a dokáže sa presadiť i za rok. Otázne je potom, či sa fakt aj prijme, alebo to nasilu držia dedkovia, ale to je už iná téma... ◄ reagovať

off orol, 30.3.2012 o 19:31

Kaso79, osobne si myslím, že čakateľská doba na členstvo v PZ a ešte k tomu tri roky je úplným bláznovstvom a výsmechom zákonnosti a demokracie. ◄ reagovať

off kaso79, 30.3.2012 o 17:20

ale ved som pisal, ze niekedy okolnosti, aj ked si zeleny od hlavy po paty, tak nedovolia aby sa tomu clovek akurat v tom roku venoval ako sa patri...Ja mam napriklad malu dceru teraz, a velmi obmedzujem vychadzky do reviru, aj ked brigady sa snazim vsetky absolvovat...proste niekedy v jednom roku casu nevyda nazvys...a ked sa pozrieme na nase prstarnute zdruzenia, tak tej roboty bude mladym len a len pribudat...ale zas starci ani lovit nebudu stihat ;) takze je to plus a aj proti, mat viacej roboty...je to znamka ze sa musi menit generacia v PZ. ;) ◄ reagovať

off 3006sprg, 30.3.2012 o 16:44

3 roky je totalna blbost...ja osobne viem uz po jednej polovacke posudit s akym clovekom mam docinenia takze si myslim ze ak to niekoho naozaj bavi a chce sa tomu venovat tak je schopny preukazat to uz pocas jedneho roku a nie ho natahovat celu vecnost...cakatelska doba je len akysi nastroj na vyuzivanie novych polovnikov, lebo viem ze v mnohych zdruzeniach sa dava cakatelom viac roboty ako polovnikom samotnym ◄ reagovať

off 650525, 30.3.2012 o 16:18

kaso79 súhlasím! ◄ reagovať

off kaso79, 30.3.2012 o 15:58

Ja som tiez cakal tri roky....a myslim si ze to ma vyznam. Lepsie sa spozna clovek ktoreho primaju...Ak dotycny nerobi v zdruzeni kandidatsku prax cakatela na vydanie pol listka, ale len sa prihlasi za kandidata na clena po absolvovani skusok, nikto z miestnych nevie akej urovne je to polovnik. Ci daco vie alebo nie, ci bude prinosom alebo len statistom. Za tri roky aj ked sa hocico udeje, a myslim tym nedostatok casu kvoli zakladaniu rodiny, stavby domu alebo strate prace, vselico je mozne, sa predsa len da najst cas na dake aktivity, ktore sa za rok nemusia stihnut. A ak pocas tych 3 rokov moze chodit na spolocne polovacky, tak myslim ze sa to da prezit. Dokonca su zdruzenia kde kandidati maju povolenku aj na skodnu...:) ◄ reagovať

off orol, 30.3.2012 o 14:40

Borvais, mali si odsúhlasiť a zakotviť do vnútorného poriadku PZ čakateľskú dobu na prijatie za člena hneď 15 rokov miesto spomínaných troch ... :-o))) takto by to veľa "chuligánom" vyhovovalo zrejme najradšej :-o))) P.s- píšem to kvôli tým trom rokom, nie kvôli Tebe. ◄ reagovať

off Jager68, 30.3.2012 o 14:10

Borvais....bud rád..a skač od radosti ◄ reagovať

off Borvais, 30.3.2012 o 13:22

V nasom zdruzeni je tiez cakatelska doba 3 roky,po uplynuti tejto doby ma vzali 26.2.2012 na vyrocnej schodzi za clena uplne bez problemov. ◄ reagovať

on yegi, 30.3.2012 o 9:25

gabriel8,si si istý,či funkcionáry vo Vašom PZ,ako aj na OkO Nitra vedia o tom,že stanovy sú na domácim poriadkom?nie som si istý právnym vedomím niektorých doživotných funkcionárov na všetkých úrovniach.možno vieš,o čom hovorím :( skús mi na to odpovedať (: ◄ reagovať

zobrazené 321-360 z 503 | najnovšie | novšie | staršie | najstaršie

reklama

www.LUK.sk