Vážený čakatelia aj členovia Pz zaujímalo by ma keď je už ten čas VČS ako ste dopadli či vás prijali za členov ,alebo za čakateľov a či ste s tým mali nejaké problémy , a kolko ste čakali na členstvo a tak... Za vaše postrehy dakujem a podelím sa s mojími ak bude záujem.Lovu zdar!!!
Priatelia, som poľovným hospodárom v PR o výmere cez 4000 ha, ktorý je zaradený do jelenej oblasti na východe Slovenska. Nikdy v minulosti som osobne neprispieval do diskusie na túto tému. Teraz by som rád pridal svoje stanovisko. V prvom rade by som neodsudzoval novú generáciu poľovníkov a nehádzal ich do jedného vreca. Mám 45 rokov a necítim sa byť ani starý, ani najmladší. Hlavne môžem hodnotiť stav v poľovníctve a prístup nových poľovníkov k poľovníctvu pred rokom 1989 a po tiež po ňom. Vtedy aj teraz boli a sú poľovníci, ktorí berú poľovačku, poľovných psov ako "srdcovku", resp. ako životný štýl a nie len ako formu relaxu, prípadne realizáciu sa v aktuálnom spoločenskom trende. Nikdy som nedelil ľudí, ani poľovníkov na starých a mladých. Poznám poľovníkov dobrých, zapálených, pracovitých, pokorných, ktorí si vážia prírodu, kamarátov a vôbec všetko, čo súvisí s tým, čo pre mnohých z nás predstavuje významnú súčasť života-poľovníctvo. Pokiaľ si aj nový poľovník(čakateľ) plní svoje povinnosti, potom vie, že ho odmena neminie. Ja som od detstva bral vstup do revíru tak, že ak som urobil málo pre zver, nemal som právo mať ani veľké nároky. K dnešným čakateľom, ktorých mám v PZ môžem povedať toľko, že tak ako v minulosti, aj teraz sú poľovníci, ktorí majú väčší záujem, niektorí majú väčšie skúsenosti, ale hlavne vždy sa nájdu tí, ktorým fandím najviac a to sú čakatelia, ktorí sa chcú veľa naučiť, sú ochotní pomôcť a hlavne nič za to nečakajú. Robia to preto, lebo to chcú robiť, lebo je to možno aj ich životný sen. Títo členovia, resp. čakatelia sú aj náležite odmenení za svoju prácu. Tak napríklad jeden z mojich čakateľov má tohto roku povolenku na lov diviačej zveri bez rozdielu veku a pohlavia, samičej jelenej zveri a jeleňa I.II.a IV.VT, srnca I.II.III. VT. Ale treba povedať, že tento človek robil niekoľko rokov pre náš PR to, čo som od neho vyžadoval a posledné roky aj bez toho, aby som mu čokoľvek povedal.Samozrejme záleží aj na tom, koľko má kto času a možnosti. Nikdy to bebude rovnaké u všetkých, ale nakoniec to nikdy nebolo ani vtedy, keď som ja začínal. Tí, čo nemajú toľko času a možnosti, sú pracovne mimo bydliska a pod.si musia uvedomiť, že môžu mať primerané nároky ich výkonu. Držím sa zásady, "každému podľa jeho zásluh". Samozrejme, že starým členom patrí úcta a rešpekt a to vyžadujem vždy. Zároveň ale rešpektujem, že moja zásada "PTP: pracovitosť-trpezlivosť-pokora" má byť vyžadovaná od všetkých rovnako. Priatelia-čakatelia za členov do PZ, držím vám palce a som presvedčený, že vaša práca bude hodnotená tak, aké budú vaše výsledky. Príroda je veľmi múdra a nemajte obavu, stále platí, "ako sa do hory volá, tak sa z hory ozýva". jozef matta
Ja som ho stretol, ale konkrétne o ňom nepísal. Inak vytŕčanie z davu je aj v dnešnej dobe ešte príťažou, ale možno sa dožijeme doby, keď PZ budú robiť nábory a výberové konania pre šikovných, ktorí majú dosť energie pomôct aj ostatným. ◄ reagovať
Tu hovoríme o konkrétnej osobe. Tak nešaškuj. Ja osobne si ho veľmi vážim / hoci som ho osobne nestretol/, skladám pred ním klobúk a veľmi dobre viem, že to čo robí pre poľovníctvo robí rád a bude robiť ďalej. Počet hlupákov, ktorých na tejto ceste stretne bude prekážka, no verím ,že ju dokáže zvládnuť a neodradí ho to od toho, aby pokračoval a napredoval. Držím adminovi prsty a želám si, aby sa mu splnilo to po čom túži. ◄ reagovať
ešte poraď ako zistiť, či je záujemca o členstvo dostatočne šikovný a svoju šikovnosť neorientuje iba v prospech seba samého, ale aj v záujme kolektívu :) ◄ reagovať
Výhovorky. PZ bude potrebovať každého šikovného, kto dokáže presvedčiť rodinu, susedov, priateľov a pod, aby na zhromaždenie prišli a potrebné hektáre podpísali. Odmietanie v takomto čase je ešte obludnejšie a nepochopiteľnejšie. ◄ reagovať
Okrem toho, čo sem napísal Soson, v súčasnosti pôsobí aj určitá miera neistoty vyplývajúca z obnovovania nájomných zmlúv, preto je trpezlivosť asi to najlepšie čo je možné záujemcom o vstup do PZ doporučiť. Pokúšať sa treba, ale za odmietnutím netreba vidieť len naše tienisté vlastnosti, keď asi nie je zriedkavé, že samotní členovia PZ nevedia čo sa nimi udeje do konca roka. ◄ reagovať
O.K Rado môžem si dať ku Vám žiadosť :oD ◄ reagovať
Ja som bol čakateľom sedem rokov a keď som chcel ísť von, bez litra vína niektorému z členov to snáď ani nešlo. Nemusím hovoriť ako sa počas čakania na členstvo darilo vinárskym závodom. Preto teraz vychádzam novím čakateľom v ústrety ako sa dá. Mimochodom som abstinent takže oni to majú lacnejšie:-). Admin takže asi iba vydržať aj keď viem že sú spoločnosti kde to ani nestojí za to dávať si žiadosť. ◄ reagovať
soson môj osobný pocit je že to ani pred hlasovanie nešlo, SIAD, nie dohoda na ktorú sa pýtaš nebola, a oficiálny dôvod zatiaľ neviem, písomne mi nič ešte neprišlo. Nechcem to tu verejne napísať čo si o tom myslím, je to skoro podobné tomu čo napísal Pa33ck, len neviem či sa mi chce 20 rokov robiť niekomu "ritný štopeľ" - ako ste to nazvali, a aj tak to neznamená že by ma niekedy zobrali. Počkám si na písomné vyjadrenie, potom sa rozhodnem čo ďalej. Nechcem aby to vyzeralo že vyplakávam, len som sa chcel vyjadriť k téme diskusie, keďže je to teraz pre mňa aktuálne. ◄ reagovať
Jancigas Patrika asi niekro tyral pokial ho zobrali do PZ tak si myslí že to robia všade ako na vojne mazácku vojnu.... ◄ reagovať
Po Česky je to ako, "vlezprdelka" ?? ◄ reagovať
Pa33ck - ja som nebol žiaden "ritný štopeľ!" a do PZ som sa dostal v pohode ◄ reagovať
ja si myslím, že všetko je o ľuďoch a dnešná vyspelá aj "poľovnícka" verejnosť dosť veľmi závidí úspešným ľudom medzi ktorých zrejme patríš a možno aj v tom je vo vašom združení problém... ◄ reagovať
Ak sa chceš dostať do PZ,PS tak musíš byť niečí ritný štopeľ!Teraz aj keď máš pôdu tak to neznamená že budeš členom! ◄ reagovať
klopať na tie isté dvere -ako napísal Rempo, ja som klopala 3 krát ani raz ma nezobrali,vlastne mi nedali ani šancu a dôvod som sa nedozvedela ani raz... ◄ reagovať
Dodo držím palec aj ja som nemal možnosť dlhšiu dobu nikde polovať a teraz som v 2 PZ neboj karta sa obráti,len to niekedy dlhšie trva... ◄ reagovať
admin prosím ťa mňa by zaujímalo či v rámci toho čo si písal včera o 20.23 bola nejaká dohoda v zmysle ja pomôžem Vám a Vy zasa mne alebo si to nechal na dobrú vôlu..., ktorá zjavne nebola, respektíve daj info či aj zdôvodnili svoje rozhodnutie. Minulý rok som sprevádzal na poplatkovom odstrele kolegu od Vás z dediny a pýtal som sa ho prečo nie je v združení a tiež sa vyjadril v zmysle že je to tam zložité. ◄ reagovať
orol - skús si to prečítať znova. ◄ reagovať
M98 - 10:01, podľa "neomylnosti" tvojho tvrdenia, spôsobu vedenia príspevku. použitia slov a ich významu cítim, že premietaš skúsenosti z vášho poľovného združenia, kde si členovia závidia aj vlastnú zlatú žilu o konšpiráciach radšej ani nehovoriac, všakže. P.s- extrémne nebezpečný sú tvoje slová... ◄ reagovať
tome - Ak by išlo len o povolenku, tak by sa to snáď dalo prehliadnuť /ten hendikep/ , no pes je "zakopaný" niekde inde. Trefnejšie vyjadrenie by bolo- hlavne HLBŠIE. ◄ reagovať
problem je hlavne v tom ze bude treba o jednu povolenku viac ◄ reagovať
AKÚ VEĽKÚ RADOSŤ MUSÍ MAŤ TUPEC, KEĎ MÁ MOC ZAHLASOVAŤ PROTI INTELIGENTNÉMU, VZDELANÉMU A ÚSPEŠNÉMU ČLOVEKU. TAM JE CELÝ PROBLÉM. BODKA. ◄ reagovať
orol- to čo si vymenoval ako klady - VŠ, šikovnosť, slušnosť, učiteľ- /nepotrebná entita/ je v skutočnosti obrovský hendikep v spojitosti s " mediálnou osobnosťou" by som povedal neprekonateľný. Dokonca extrémne nebezpečný. Moja posledná veta z predchádzajúceho príspevku nebola náhodná. Aj to je obraz skutočného "poľovníctva" ktorým sa hrdíme. ◄ reagovať
Keď ti pred nosom zatvárajú dvere, načo klopať znova na tie isté dvere? Skús štastie u sesedov. :-) PS: možno suseda nebude mať doma muža :-))) ◄ reagovať
Admin. pozri, máš vysokú školu, si učiteľ a kto iný by mal poľovať, ak nie Ty ? História tiež „hovorí" :-o)) P.s- naviac si skromný, slušný človek, nevyhľadávaš konflikty, si šikovný. Keď si pospájam všetky veci dokopy, teda aj tie „neviditeľné“, vychádza mi, že sa ti všetko podarí k plnej spokojnosti . Veľa zdaru. ◄ reagovať
Samozrejme nie som viac ako hocikto iný a tiež súhlasím že len preto že som vytvoril LovuZdar.sk a je to najnavštevovanejšia poľovnícka stránka by ma nemali zobrať. Ale už niekoľko rokov som organizoval Deň s LovuZdar.sk zámerne práve v mojej obci, aby som pomohol trochu nášmu združeniu (napr. s tým súvisí príjem pre PZ z bufetu a strelieb). Čiže možno som priniesol ako nečlen združeniu nepriamo viac peňazí ako hociktorý iný člen. A mám možnosti, ktorými by som združeniu vedel pomôcť. Ale to je na inú debatu ;-) Myslím si, že by som bol prínosom pre združenie. A nie som za to, aby 3 čakateľov, ktorí sa snažia a pomáhajú združeniu už pár rokov nezobrali a mňa áno, ale nevidím dôvod, prečo by nás nemohli zobrať všetkých. Viac členov, viac financií, viac pomocných rúk, väčšie možnosti, viac zveri, ... ale vieme ako to chodí bohužiaľ. Verím, že v mojej situácii je veľmi veľa z vás, čo majú chuť robiť pre združenie, pre našu krásnu prírodu a zver, no nedostanú šancu. ◄ reagovať
no admina by som prijal...ale vieme, ako to chodi...niektori blbci si myslia, ze su nenahraditelny a bez nich nic nebude fungovat ◄ reagovať
kubik to že admin má server je super no na druhej strane to nieje podmienka prečo by ho mali uprednostniť pred čakatelmi čo tam už čakajú...samozrejme admin držím palce.. ◄ reagovať
Admin myslím že už len ako tvorca najväčšej česko-slovenskej stránky zaoberajúcej sa poľovníctvom by si mal mať miesto v PZ medzi prvými. Nie ako podaktorí ktorí za celý život neurobili nič, sú tam len ako "doplnok" pri hlasovaní keď prijímajú nových členov a samozrejme nechýbajú pri delení krmiva, a nakoniec s ním kŕmia doma sliepky. ◄ reagovať
Ďakujem, ale zatiaľ telefonické info je, že ma nezobrali. Počkám si na písomné vyjadrenie. ◄ reagovať
admin- prajem Ti, aby sa splnilo to, po čom túžiš. Nech sa darí. Na výsledok som veľmi zvedavý. ◄ reagovať
admin, držím Ti ,aby Ťa prijali za člena, s pozdravom... lovu zdar ◄ reagovať
V utorok 23.4.2013 som podal žiadosť do miestneho PZ Obyce, Machulince, Žitavany, Suličín, ... ◄ reagovať
jancigas: musím trocha podpichnúť... No tak potom to je veľké štastie, alebo umenie. :-) ◄ reagovať
Dakujem Vam vsetkym velmi pekne ◄ reagovať
jancigas uprimne gratulujem len nech sa ti tam darí :) :) ◄ reagovať
jancigas, všetko dobré ! drž sa ◄ reagovať
Ďakujem Vám a nemám žiadneho tata za predsedu a ani poľovníka v rodine ◄ reagovať
Je radosť mať predcedu združenia za tata :-))) Janci gratulujem. ◄ reagovať
Užívaním portálu LovuZdar.sk užívateľ prehlasuje, že sa oboznámil s autorskými právami, podmienkami používania a všeobecnými pravidlami tohto portálu, plne rozumie ich obsahu, súhlasí s nimi, bude sa nimi riadiť a na znak súhlasu s ich obsahom sa zaväzuje ich dodržiavať pri užívaní portálu www.lovuzdar.sk a využívaní jeho služieb.
Admin nezodpovedá za obsah pridaný návštevníkmi LovuZdar.sk
Admin si vyhradzuje právo vymazať akýkoľvek obsah pridaný návštevníkmi portálu ak tak uzná za vhodné.