M.K.P. AGRO služby
dnes je streda,  8. január 2025,  meniny má Severín,  spln: 29. január 2025,  dnes východ slnka: 07:40,  dnes západ slnka: 16:06
poľovnícke sety poľovníctvo Terem

Čakatelia - Členovia PZ - diskusia

autor: off kajo015
pridané: 25.2.2011 17:20

Vážený čakatelia aj členovia Pz zaujímalo by ma keď je už ten čas VČS ako ste dopadli či vás prijali za členov ,alebo za čakateľov a či ste s tým mali nejaké problémy , a kolko ste čakali na členstvo a tak... Za vaše postrehy dakujem a podelím sa s mojími ak bude záujem.Lovu zdar!!!

počet zobrazení: 78 023
počet hlasov: 9

Aký je dôvod vášho označenia za nevhodný?

najlepšia odpoveď

off jmatta, 28.5.2013 o 19:31

Priatelia, som poľovným hospodárom v PR o výmere cez 4000 ha, ktorý je zaradený do jelenej oblasti na východe Slovenska. Nikdy v minulosti som osobne neprispieval do diskusie na túto tému. Teraz by som rád pridal svoje stanovisko. V prvom rade by som neodsudzoval novú generáciu poľovníkov a nehádzal ich do jedného vreca. Mám 45 rokov a necítim sa byť ani starý, ani najmladší. Hlavne môžem hodnotiť stav v poľovníctve a prístup nových poľovníkov k poľovníctvu pred rokom 1989 a po tiež po ňom. Vtedy aj teraz boli a sú poľovníci, ktorí berú poľovačku, poľovných psov ako "srdcovku", resp. ako životný štýl a nie len ako formu relaxu, prípadne realizáciu sa v aktuálnom spoločenskom trende. Nikdy som nedelil ľudí, ani poľovníkov na starých a mladých. Poznám poľovníkov dobrých, zapálených, pracovitých, pokorných, ktorí si vážia prírodu, kamarátov a vôbec všetko, čo súvisí s tým, čo pre mnohých z nás predstavuje významnú súčasť života-poľovníctvo. Pokiaľ si aj nový poľovník(čakateľ) plní svoje povinnosti, potom vie, že ho odmena neminie. Ja som od detstva bral vstup do revíru tak, že ak som urobil málo pre zver, nemal som právo mať ani veľké nároky. K dnešným čakateľom, ktorých mám v PZ môžem povedať toľko, že tak ako v minulosti, aj teraz sú poľovníci, ktorí majú väčší záujem, niektorí majú väčšie skúsenosti, ale hlavne vždy sa nájdu tí, ktorým fandím najviac a to sú čakatelia, ktorí sa chcú veľa naučiť, sú ochotní pomôcť a hlavne nič za to nečakajú. Robia to preto, lebo to chcú robiť, lebo je to možno aj ich životný sen. Títo členovia, resp. čakatelia sú aj náležite odmenení za svoju prácu. Tak napríklad jeden z mojich čakateľov má tohto roku povolenku na lov diviačej zveri bez rozdielu veku a pohlavia, samičej jelenej zveri a jeleňa I.II.a IV.VT, srnca I.II.III. VT. Ale treba povedať, že tento človek robil niekoľko rokov pre náš PR to, čo som od neho vyžadoval a posledné roky aj bez toho, aby som mu čokoľvek povedal.Samozrejme záleží aj na tom, koľko má kto času a možnosti. Nikdy to bebude rovnaké u všetkých, ale nakoniec to nikdy nebolo ani vtedy, keď som ja začínal. Tí, čo nemajú toľko času a možnosti, sú pracovne mimo bydliska a pod.si musia uvedomiť, že môžu mať primerané nároky ich výkonu. Držím sa zásady, "každému podľa jeho zásluh". Samozrejme, že starým členom patrí úcta a rešpekt a to vyžadujem vždy. Zároveň ale rešpektujem, že moja zásada "PTP: pracovitosť-trpezlivosť-pokora" má byť vyžadovaná od všetkých rovnako. Priatelia-čakatelia za členov do PZ, držím vám palce a som presvedčený, že vaša práca bude hodnotená tak, aké budú vaše výsledky. Príroda je veľmi múdra a nemajte obavu, stále platí, "ako sa do hory volá, tak sa z hory ozýva". jozef matta

dať hlas príspevku | počet hlasov: 92

komentáre

zoradiť
zobrazené 361-400 z 503 | najnovšie | novšie | staršie | najstaršie
off gabriel8, 24.3.2012 o 22:02

V Stanovách SPZ je jasne definované,že nadpolovičnou vätšinou všetkých členov PZ sa prijímajú aj nový členovia, zmeny v PZ atď.Keď máte v domácom poriadku napísané len , nadpolovičnou vätšinou prítomných členov, môže to byť napodnuteľné, lebo stanovy sú nad domácim poriadkom ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 0

on mibe74, 23.3.2012 o 17:28

lowec-pacilo sa to to video???- hlavne ten konec s titulkami :-D ◄ reagovať

off lowec, 22.3.2012 o 20:51

mibe74 :)))) ◄ reagovať

on mibe74, 22.3.2012 o 19:26

hlasuje sa tak :-D odporucam pozriet do konca: odkaz ◄ reagovať

off semo444, 15.3.2012 o 13:34

dohodli sa že budu robiť vyber až v MAJI na členskej schôdzí ktorá bola v Februári ? DIK ◄ reagovať

off kaso79, 15.3.2012 o 12:54

semo444, preco mate vyrocnu clensku az v maji?Ved ma byt do konca februara povinne...Ci u vas sa prijimaju clenovia aj na inych schodzach ? Drzim palce! ◄ reagovať

off semo444, 15.3.2012 o 12:15

Edu no to by mali robiť všade a za prítomnosti kandidata za členstvo a pekne do tvare zdvíhať ruky a nie sa schovávať to by vyzeralo všeličo inak aj kamarádstva inak.Uvidíme v mojom prípade v Maji po schôdzi nevidím to ružovo. ◄ reagovať

off Edu, 4.3.2012 o 17:03

Gratulujem kaso79 . Na našej VČS panovala tiež priateľská atmosféra. O všetkom sme hlasovali ručne stručne. Tak to ma byť nie sa schovávať za tajný lístok . Najlepšia schôdza akú si pamätám . ◄ reagovať

off kaso79, 4.3.2012 o 16:27

Po troch rokoch, ako je pisane v stanovach PZ, ma prijali za clena...ziadne namietky, ziadne obstrukcie...:) ◄ reagovať

off Edu, 18.2.2012 o 13:49

V našich stanovách PZ to napísané je . Možno v iných PZ je to inak.Každopádne za čakateľa možno prijať iba poľovníka s platným PL. ◄ reagovať

off hunterr, 18.2.2012 o 8:23

Edu: Nikde nieje napísane, že čakateľ ma dostavať povolenku. ◄ reagovať

off Edu, 18.2.2012 o 1:15

Tak ako pepes33 napísal čakateľ dostáva i povolenku atď . ◄ reagovať

off Pepes33, 17.2.2012 o 23:46

Nie, lebo čakateľ musí byť osoba s platným PL, a pri podávaní prihlášky by si mal doložiť aj kópiu vysvedčenia o skúške, alebo kópiu PL. ◄ reagovať

off pali1, 17.2.2012 o 23:19

dotaz-može byť prijaty za čakatela do PZ clovek,ktorý si dal este len teraz prihlasku na pol.kurz,čiže prihlaška je daná,členska schôdze je týžden na to, a už,idu jeho žiadosť preberať.....podotýkam-čakateľ ◄ reagovať

on mibe74, 17.2.2012 o 17:30

aj kamarat sa teraz zbera na polovnicky kurz, ktory ma zacat cca 25 februara. Pytal sa ma, aku pusku si ma kupit, ked skonci.... Vravim mu, ze zbran mat mozes, ale do nasho PZ sa dostanes najblizsie vtedy, ked umrie dajaky clen/mozno/-dovtedy o clenstve mozes snivat... ◄ reagovať

off Edu, 17.2.2012 o 17:25

Taký je život sipoo . ◄ reagovať

off sipoo, 17.2.2012 o 17:21

Ano edu ako píšeš ale keď ta tam raz nechcú môžeš sa aj rozkrájať aj tak ta nezoberú.Budú robiť všetko preto aby ťa vy.....i ◄ reagovať

off sipoo, 17.2.2012 o 17:17

Bohu žial je to tak a vôbec nemám chut stým niečo robiť.Aj tak bi som nič nedosiahol.A keby sa náhodou niečo zmenilo a zavolajú ma naspet,nedokázal bi som sa s takými ľudmi komunikovať a nie to ešte poľovať. ◄ reagovať

off Edu, 17.2.2012 o 17:16

sipoo nadpolovičná väčšina členov na tej schôdzi musela byť inak by nebola schôdza uznášania schopná ! Ako som písal príklad stačí že v pz ktoré má 20 členov príde 11 a prijať ťa môžu ak ti dá každý hlas dostaneš i nadpolovičnú väčšinu všetkých členov . ◄ reagovať

off hunterr, 17.2.2012 o 17:09

Neviem čo k tomu všetkému ešte dodať. Môj názor je, že ak dotyčný zvažuje možnosť by´t prijaty za čakateľa, alebo člena PZ/PS mal by sa najprv oboznámiť so systémom zrduženia a tiež konzultovať nielen s predsedom alebo hospodárom ale aj s ostatnými členmi ich názory a postoje k novému členovy, aby si vedel vytvoriť určitu výziu, predstavu o tom, či má význam si do daného združenia dávať žiadosť. Si myslím, že aspoň z časti by sa tak predyšlo sklamaniu čakateľa, že ho vodia za nos a tak ho neprijmu. ◄ reagovať

off sipoo, 17.2.2012 o 17:07

Ešte jedna zaujímavosť keď brali "kamaráta" kandidáta za člena,tiež tam nebola väčšina členov ale prijali ho lebo jeho otec bol podpredseda a teraz už predseda PZ. ◄ reagovať

off PoloVlad, 17.2.2012 o 16:44

Je mi to jasné, niekedy je to hra so slovíčkami. My to máme ošetrené v Domácom poriadku, takže kto nie je ospravedlnený z vážneho dôvodu, jeho účasť je na ČS povinná, inak platí pokutu do pokladne PZ. Nemôže sa stať aspoň u nás, že by z 20 členov prišlo len 11, ◄ reagovať

off Edu, 17.2.2012 o 16:19

PoloVlad nadpolovičná väčšina je potrebná na to aby bola schôdza uznášania schopná . Čiže príklad keď má združenie 20 členov schôdza sa môže uskutočniť ak sa jej zúčastní najmenej 11 členov . Môžu hlasovať ak bude viac než polovica tj 6 členov za bude všetko ok. Ak má však poľovné združenie v stanovách zakotvené ,že na prijatie člena je potrebná nadpolovičná väčšina všetkých členov . Potrebuje čakateľ na prijatie za člena 11 hlasov . Je uplne jedno koľko členov sa zúčastnilo na schôdzi . Či sa zúčastí 11 alebo všetkých 20 členov je jedno. Odpovedať sipoo mali do 30 dní od uskutočnenia sa schôdze. ◄ reagovať

off PoloVlad, 17.2.2012 o 16:00

A je to presne tak, ako píše Edu, pokiaľ príde na ČS menej ako polovica členov PZ, nie sú uznášania schopní a môžu to rozpustiť a ísť domov. Ak schôdza bola a teba prijali, nechápem o čom sa teraz naťahujú. ◄ reagovať

off PoloVlad, 17.2.2012 o 15:57

Ako to tu čítam, takmer všade je to rovnaké, pravda - česť výnimkám. Vekový priemer u nás v PZ takmer 52,5 roka . prestárnuté PZ. Sú členovia, čo takmer celý rok nevystrčia čižmy a ani nejdú do lesa, možno sa niektorí i chvália, čo oni urobili toľké roky pre PZ ale teraz držia svoje miesta a nepustia tam iných, poznám to. I keď niekto má seriózny záujem. U nás dedkovia tvrdia, že budú ešte "poľovať", pokiaľ majú platný PL, takže všade je to len a len o trpezlivosti... ◄ reagovať

off Edu, 17.2.2012 o 15:56

Tiež máme v stanovách PZ zakotvené ,že prijatie za člena musí odsúhlasiť nadpolovičná väčšina všetkých členov . Lehota odpovede je myslím 30 dní nechce sa mi to hladať . hunterr schôdza sa nemôže uskutočniť ak nie je prítomná nadpolovičná väčšina ,ale to tu ani nikto nepísal ,že sa taká schôdza uskutočnila :-D ◄ reagovať

off 650525, 17.2.2012 o 14:51

Čo je to za hlupákov,ktorý Ťa zoberú za čakateľa a pri hlasovaní za člena sú proti prijatiu!Preštuduj Domáci poriadok PZ!!! Rozhodnutia môžu byť odsúhlasené nadpolovičnou väčšinou členov PZ,alebo nadpolovičnou väčšinou prítomných členov PZ.Zisti si aké rozhodnutie bolo prijaté pred hlasovaním.V našom PZ pri hlasovaní musí byť prítomní aj čakateľ a krstní otec,ktorého má určený každý čakateľ.Háčik -nemajú v DP napísané,že všetky rozhodnutia pri hlasovaní sú schválené nadpolovičnou väčšinou členov PZ!HAJZLI MALÉ SLOVO!! ◄ reagovať

off hunterr, 17.2.2012 o 14:23

sipoo: Neviem čo ti nato povedať mi to pride take ako keby ta jedna časť združenia chcela prijať za člena a nikto iný zas ta siloumocou chce odstaviť. Myslím si že je to nezodpovedné zo strany združenia. A tiež ako mohla zasadať VČS a hlasovať o niečom ak nebola prítomná ani polovica. ◄ reagovať

off sipoo, 17.2.2012 o 14:04

Páni dnes mi prišiel list od PZ doporučený.Citujem...Hlasovanie zo dna 12.10.2011 bolo neplatné z dôvodu nesplnenia podmienok domáceho poriadku.Domáci poriadok ukladá prijatie kandidáta nadpolovičnou väčšinou všetkých hlasov členov a nie prítomných ako bolo uskutočnené hlasovaním zo dna 12.10.2011....Chcem povedat iba to že spamätali sa až po štyroch mesiacoch?Posledná veta za kandidáta podla domáceho poriadku ste prijatý nebol.Tak čo páni sú to pekný hajzli čo! ◄ reagovať

off Rempo, 17.2.2012 o 13:02

Edu: ale jasné, že som si vypočul 1 odkaz, ale už som ho počul dávnejšie..)) Tá v druhom linku nieje môj typ..))) ◄ reagovať

off Edu, 17.2.2012 o 11:34

Každopádne Rempo ak ťa zaujíma politika z tejto strany tak doporučujem odkaz ◄ reagovať

off Edu, 17.2.2012 o 11:31

Rempo to je škoda ušla ti pointa ◄ reagovať

off Rempo, 17.2.2012 o 11:12

Edu: pri tvojom odkaze mi to trvalo 5 sekúnd čo som radšej klikol na bočnej lište na Marína Hámová - Show Jana Krause 13. 1. 2012 ...)))) ◄ reagovať

off lct-S, 17.2.2012 o 10:10

Edu, Edu, Edu. Kto nepochopi tuto napovedu, tak uz mu to asi nikto lepsie nevysvetli. Najlepsia skola zivota. Edu, palec hore ◄ reagovať

off sipoo, 17.2.2012 o 9:16

Edu k tomu odkazu není čo dodať. ◄ reagovať

off sipoo, 17.2.2012 o 9:11

Mide74 vystihol si to úplne presne.Napr.môj prípad je taký (ako som už písal) po dvoch rokoch čakateľstva ma nezobrali,potom mi bolo povedané aby som si napísal žiadosť znova ,ale zase iba za čakateľa.Žiadosť schválili a prijali ma ,no a po dvoch mesiacoch bola schôdza samozrejme bez mojej prítomnosti na ktorej sa schválilo to že každý kto chce byt členom tohoto PZ musí zaplatit nemalý peniaz.Takže očom to naťahovanie bolo? A ešte jedna poznámka:::TO SOM DOMÁCI::: ◄ reagovať

off Edu, 17.2.2012 o 8:58

Bude to asi nejako takto : odkaz ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 1

on mibe74, 16.2.2012 o 18:12

samozrejme Edu, ze su to zartovne veci. ved predsa, ked chcem niekoho zobrat, tak ho vezmem a nie robit vselijake hluposti. Ale niektori nechcu medzi seba brat novych, aby nevideli, co stvaraju v reviri...myslim, ze to nepotrebuje dalsi komentar :-D ◄ reagovať

off Edu, 16.2.2012 o 17:57

mibe74 tie úlohy to sú také žartovné veci . V konečnej voľbe budú rozhodovať členovia nie skutky . Ak niekoho chcú prijať nech ho vezmu ak usudia že by mal rok čakať nech ho nechajú rok čakať . Ale na to nepotrebujeme nejaké kúzelné slovko čakateľstvo . O tom rozhodnú členovia PZ bez nejakého čakateľstva. ◄ reagovať

on mibe74, 16.2.2012 o 17:46

suhlasim s Edu-cakatelstvo si PZ robia ako chcu. Mam kamosa, ktory bol cakatelom 8 rokov. na spolocne chodil a dostaval povolenku, ako host. Uz ked s nimi taku dobu chodil, nebolo ho jednoduchsie zobrat hned? co malo znamenat tych 8 rokov??? U nas je to tak-kandidat je cakatelom rok. Pocas roka dostane ulohu, napriklad postavit krmelec, alebo posed-ja som ho takisto staval. dalsia podmiemka je , ze rocne sa musi zucastnit vsetkych brigad a aspon jednej spolocnej polovacky, ako honec. ALE!!! nakoniec aj tak nemusi chytit nadpolovicnu vacsinu hlasov-preco???-to sa asi nedozvie, preco niekto nezdvihne ruku...asi tak-kazde PZ ma nejake podmienky zauzivane, ale nie su rovnake. ◄ reagovať

zobrazené 361-400 z 503 | najnovšie | novšie | staršie | najstaršie

reklama

www.LUK.sk