Heming hunting
dnes je štvrtok,  21. november 2024,  meniny má Elvíra,  spln: 15. november 2024,  dnes východ slnka: 07:08,  dnes západ slnka: 15:56
poľovnícke sety poľovníctvo Terem

podávanie liečiv pre raticovu zver (proti crevnym parazitom) - diskusia

pridané: 1.2.2011 17:59

poradte mi niekto ako sa podavaju tieto lieciva, mam balenie, na 45 kg šrotu, chcem sa spytat aky srot je najlepsi, pripadne na ake miesta sa davaju tieto lieciva a kedy je najlepsi termin..kazda rada je pre mna dobra

počet zobrazení: 21 726
počet hlasov: 0
okruh tém: poľovníctvo

Aký je dôvod vášho označenia za nevhodný?

komentáre

zoradiť
zobrazené 281-294 z 294 | najnovšie | novšie | staršie | najstaršie
off Edu, 7.2.2011 o 21:31

Jozibaci nedramatizuj to :-D ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 0

off Jozibaci, 7.2.2011 o 21:28

Teda Edu, klobúk dolu. Lepší blud som nepočul. Pre vaše kántrenie a z vášho revíru že by sme mali srnčiu? Určite nemáme. A ešte tak peknú. Chápem skôr opak - že sa od nás šíri k vám a tam si ju kántrite. Neber to zas tak vážne. Ťažko to dokázať. Ale verím tomu, že ak by sme susedili a srnčia od vás - otrávená lepkom a Rafendazolom - by sa šírila k nám, ako ty tvrdíš, do revíru bez "otráv", bola by oveľa, oveľa kvalitnejšia, vitálnejšia,... Vyzerá to, že sa krútim dokola, ale to len na prvý pohľad. Ty tvrdíš, že máš pravdu, čo by mohlo byť reálne, ak by lesný úrad nesekíroval za neprikrmovanie. Čiže musíme prikrmovať a odčervovať. Lesný úrad by mal vysielať na kontrolu predovšetkým a v prvom rade veterinárov a až potom zootechnikov. Podľa zdravotného a kondičného stavu by potom koordinovali prikrmovanie a odčervovanie. ◄ reagovať

off Edu, 7.2.2011 o 18:59

Práve pre to jozibaci ,že takto kántrime tú srnčiu zver ich máš na tej roli nie 10 ale 400ks a nechápeš ked sa vzali :-D ◄ reagovať

off Jozibaci, 6.2.2011 o 17:02

Škoda. Už som si robil nádeje, že sa nebudem musieť modliť k sv. Hubertovi a Diane a ľutovať zver. No nič to , nádej zomiera posledná. Dnes ráno na STV 2 som pozeral reprízu Halali a máš pravdu. Až ma zarazilo, ako neustále konzervatívne zotrvaváme na prikrmovaní, v tomto prípade muflónej zveri, senom a obilninami, aby sme zabránili lúpaniu a ohryzu pukov drevín. Prenesene do reči výživárov - aby sme zabránili muflónčatám v prenatálnom štádiu vývoja prístupu k štandardnej zložke živín, ktoré potrebujú k optimálnemu vývoju. A výsledok - každoročne dovážame kvalitnú zver z ČR, či od iných dodávateľov. Za čo ja by som sa hanbil. Doviezol by som raz a kvalitu ak nie zvýšil, tak aspoň udržal. Ale neustále dovážať, lebo kvalita klesá....! To je práve tým prikrmovaním obilninami a, to už v dokumente nebolo, prezimovacími zvernicami. Prikrmovanie senom a obilininami by som zakázal a bol by som ja vývozcom kvalitnej zveri, nie dovozcom. Fatálna chyba je v tom, že absolútne nemyslíme na vývoj najbližšieho potomstva zveri. Vidíme len ohryzenú kôru a puky. Mláďatá zveri akoby nám mohli byť ukradnuté. Fuj! Hanba! ◄ reagovať

off Edu, 6.2.2011 o 15:56

Aj tak urobíme Jozibaci neboj :-D ◄ reagovať

off Jozibaci, 6.2.2011 o 15:47

Podávanie liečiv. Dobrá rada nad zlato. Zhrňme si, čo doteraz vieme o odčervovaní. Najprv si prečítajme návod na aplikáciu Rafendazolu. Odkaz - rafendazol.sk. Srnčia zver potrebuje dodať 200 gr. Rafendazolu 2 až 4 krát, raz denne /2 - 4 dni/. Predtým je jej potrebné podávať tzv. návykové krmivo, v praxi hnačkovú obilninu, 7 - 10 dní. Rafendazol však zmení chuťové i čuchové vlastnosti návykového krmiva, preto skutočnosť, že zver zožerie 200 gr. Rafendazolu denne, je viac než naivná. Skôr na pobavenie. Ak ho teda zožerie menej, parazity získajú odolnosť, ktorá ich ochráni aj pred zvýšenou dávkou. Takže - prikrmujme, pardon - prihnačkujme srnčiu a odčervujme, teda posilňujme rezistenciu červov, t.j. - nie odčervujme, ale prečervujme. Ešte dlho nám bude takto debilovať??? ◄ reagovať

off Edu, 4.2.2011 o 14:04

findula nám to tiež platí SPZ je to tiež celoslovenská akcia. Neloví sa 6 týždnov. Miešame to pre to aby to nebolo vo vysokej koncentrácii. Čiste hypoteticky keby niekto ulovil zver ktorá požila liečivo mám pocit ,že by sa nič vázne nestalo :-D Keď sme prežili zemiaky sypané DDT toto by nám určite neuškodilo :-D ◄ reagovať

off findula, 4.2.2011 o 13:49

Je to celorepubliková akce.Lečivo je už v granulích.To znamená léky a šrot.Toto léčivo se dá běžně objednat ale nám to zařizuje ČMMJ,která také celou ozdravnou akci z poloviny dotuje.Po dobu čtrnácti dnů po podání léčiva nelovíme ◄ reagovať

off Zigi9, 4.2.2011 o 11:51

hunter2: se nesmí lovit nebo by se nemělo lovit? A co v této době lovíte, jedině divočáky a divočáky taky léčíte? Jen takové otázky k zamyšelní ... A i kdyby někdo snědl divočáka, tak by ten divočák musel sežrat pytel léčiva, aby se to ve zvěřině projevilo ... ◄ reagovať

off hunter2, 4.2.2011 o 11:38

U nás sa roznáša začiatkom februára . Tento rok sa roznáša 5.2 a to všetky združenia. Potom sa nesmie loviť 6 týždňov . ◄ reagovať

on pavian, 4.2.2011 o 11:05

Je to už medikovaná forma krmiva pre zver... Findula, dá sa to takto kúpiť u vás bežne alebo si to nechávate miešať a následne granulovať? ◄ reagovať

off bystricka, 4.2.2011 o 7:50

ako to myslis namiesany v granuliach, to sa potom uz s nicim nemiesa, alebo, ako..... ◄ reagovať

off findula, 3.2.2011 o 16:29

Mi máme cermix už v granulích namíchaný ◄ reagovať

off bystricka, 3.2.2011 o 15:15

u nas sa podava liecivo cermix, neviem co mas ty, ale miesa sa to jedna k devat, je to napisane na pribalovom letaku, srot je na to dobry, u nas najviac pouzivany kukuricny, ale moye byt aj obilny ◄ reagovať

zobrazené 281-294 z 294 | najnovšie | novšie | staršie | najstaršie

reklama

Zelené zápisky z poľovníckych chodníkov