poradte mi niekto ako sa podavaju tieto lieciva, mam balenie, na 45 kg šrotu, chcem sa spytat aky srot je najlepsi, pripadne na ake miesta sa davaju tieto lieciva a kedy je najlepsi termin..kazda rada je pre mna dobra
Čítanie príspevkov Jožiho to je ako za trest. A ešte keď to oterpal s tým lepkom. Mám dosť. Joži, slovo lepok neznamená že by lepil. Sa zobuď. ◄ reagovať
Kruci ale stale som sa nedozvedel či tá zver môže po pšenici hnačkovať :( ◄ reagovať
a keď ešte má ich head coach z hokejovej teórie poriadny hokej...tu už nepomôže ani zrážka s rolbou... len 10 + DKZ.:)) ◄ reagovať
:))))))))) napriek skóre, nechcú hráči Ugandy uznať, že by bolo dobré aby začali hokej študovať už od základov korčuovania a púšťajú sa na (tenký) ľad v kolieskových korčuliach. ◄ reagovať
Andrej :), sa nám hrá, keď protivník je dlhodobo empty net a v obrane široko-ďaleko žiadny kandidát na Norrisa... ◄ reagovať
power play:) strečky sa možno živia "soplami" ,ale kde nie sú strečky nie je ani nadmerná produkcia hlienu, ktorý vzniká ako odpoveď na dráždenie slizníc, rovnako ako keď ti vletí muška do oka, to začne slziť, nie preto aby sa muška mala čím živiť, ale aby sa jej to oko zbavilo. Antiparazitiká sú preto antiparazitiká, lebo účinkujú na parazity, skladba bunky s tým nemá nič spoločného, antibiotiká, tiež nezabíjajú všetko živé ako by napovedal názov:) nie je podvýživa ako podvýživa. Ver mi, že som tých bezdomovcov ošetril v živote viac ako ty, všetci mali príznaky podvýživy. A napríklad pacienti po tažkom poranení mozgu v dlhodobom bezvedomí začnú po čase (niekoľko týždňov) strácať svalovú hmotu a začnú mať opuchy tkanív ("veľké brušká") aj keď dostanú štandardnú výživovú dávku. Stres s úrazu a poúrazového obdobia kladie veľmi veľké nároky a živiny, z čoho vyplýva že musia dostať dávku niekedy až o sto percent vyššiu ako zdravý človek tej istej hmotnosti. Čo potom zvieratá stresované predačným tlakom, nekľudom v revíri, latentným (zdanlivo spiacim) štádiom infekcie, graviditou, parožením,... A aby sa srnčia zver živila olupovaním kôry? To hádam nemyslíš vážne. P.S. skús si predstaviť veľkosť parazita (napr. hlísty, škrkavky, larvy strečka), veľkosť "kanálikov" a vstrebávanie živín je niekoľko nanometrov. Tie kanáliky sú nepriepustné i pre veľké molekuly bielkovín, nedokážem si predstaviť údržbu týchto "kanálikov" pomocov niekoľko stonásobne väčších parazitov. Zvyšok už povedal Martin (Jelsovec). ◄ reagovať
Changing line. Jóžibáči 3x50 :)))) ty si si vážne myslel, že bakteriálna flóra sú rastlinky?:DDD. a ty xceš viesť odborné debaty??? :))) či nebodaj túžiš po vlastnom PPP projekte? Pažítka,Paradajka,Púpavka :)) flóra :DD. Mal by si zahodiť všetky tvoje VHS v počte 400, lebo na LZ sa od nás za ten rok čo si tu naučíš viac ako z tých tvojich kaziet... Skúsim ti to vysvetliť po lopate, lebo odborné termíny sú pre teba terra incognita, ako čítam tvoje príspevky... Predstav si že máš klasickú vodovodnú rúrku, napr. 3/4 cólku, cez ktorú ti musí pár krát denne prejsť hmota kašovitej konzistencie ( napr. si predstav zamiakovú kašu, s ovsenými vločkami) táto hmota sa presúva pomaly, ale ešte má dostatočný objem vody, aby sa vôbec pohybovala. Teraz si zoberieš tenkú krajčírsku cverničku a pripevníš ju na začiatok rúrky, tak aby siahala aspoň do polovice jej dĺžky ( tej rúrky,3x50). čo myslíš , čo sa stane? pokiaľ tam dáš jednu cverničku, nie veľa. Ale pokiaľ tam máš 20,30, 40 cverničiek, ktoré ti budú " plávať " v tej rúrke, čo myslíš aký bude výsledok? Množstvo tých cverničiek zúži priemer tvojej rúrky, pohyb kašovitej hmoty sa spomalí, pevné častice sa zachytia medzi cverničkami a baktérie ( kt. sú v črevách miliardy ) začnú potravu rozkladať. Ale, kedže pohyb hmoty je pomalší a voľnému prechodu bránia cverničky, produkty rozkladných procesov sa nedostanú včas mimo čreva a začnú poškodzovať črevnú sliznicu. Ďalšou vecou je , že aj tie cverničky ( parazity ) produkujú určité splodiny , pretože zatiaľ stále platí zákon zachovania energie, a tak ako potravu príjmu, musia aj čosi vylúčiť. Produkty metabolizmu parazitov sú pre hostiteľa dráždivé, až toxické. A ďalej, črevné parazity uchytené na sliznici čreva mechanicky poškodzujú túto sliznicu ( vredy ), čo vedie k následnej bakteriálnej infekcii.A napokon, každý organizmus, ktorý žije na úkor iného, odoberá mu živiny, ktoré by inak ten hostiteľ spotrebobval pre seba. Takže jóžibáči 3x50, nie je to ako v tých tvojich naivných predstavách , že parazity ošetrujú nejakú odumretú sliznicu. A už vôbec nie, že larvy strečkov sa živia sopľami, ale telovými tekutinami hostiteľa, napr. krvou a lymfou. Niektoré črevné parazity dokážu natoľko oslabiť črevnú stenu, až tá sa nakoniec pretrhne a zviera zomiera na zápal pobrušnice a sepsu. Iné parazity prenášajú rôzne bakteriálne inferkcie, ďalšie spôsobujú pri svojej migrácii po tele významné zápalové a alergické zmeny, atď, atď...Neviem kto napísal že v zime sú parazity v útlme, podľa mňa si si to vymyslel, ale keďže si blízko KE,choď na Komenského 73, môžeš podebatovať, ak budú mať na teba čas a nervy.... bakteriálna flóra :DDDDDDDDD a ešte k tým tvojim klieštom, že jeden z miliona :) odkaz ◄ reagovať
Edu, správna otázka - môže aj hnačkovať, to dokazuje estónska kamera,ale čo je horšie, môže uhynúť od hladu. Periodiká uvádzajú aj foto s pitvanou zverou, plnou pšenice v bachore a tenkom čreve. Autori si nevedia vysvetliť, ako môže srnec vo vrcholnej kondíci a s plným bachorom uhynúť. Vysvetlenie je jednoduché - lepok v pšenici spôsobí zlepenie zŕn a tie "zabetónujú" žalúdok a časť tenkého čreva. Zvyšok tenkého čreva a hrubé črevo potravu do 24 hodín vytrávi a ďalšiu nedostane. Črevá nemajú čo tráviť, do tela sa nedostáva ani voda, ani živiny a nastáva úhyn z hladu. ◄ reagovať
Mrlian, je to od teba pekné, že si nám v prvých 3 vetách /okrem tej prvej/, vysvetlil, čo sme nevedeli, ale ešte raz – tu je to o parazitoch bezstavovcových /hlístach,.../. Vstrebávanie vody a živín by ma viac zaujalo. Ja si ho nepredstavujem, ako nejaké rúrky, ktoré sa dajú upchať, alebo otvoriť parazitom. To si ma vôbec nepochopil. Ja si ho predstavujem, ako napr. hadicu na kvapôčkovú závlahu, používanú v ovocinárstve, ktorá je po celej dĺžke dierkovaná, aby z nej po kvapkách vytekala voda. Tá vytekajúca voda je ako vstrebávaná voda a živiny z potravy v črevách do tela. Parazity si rozhodne nepredstavujem, ako štople, upchávajúce tieto dierky, ale presne naopak – udržiavajúce tieto dierky v štandardnej veľkosti, normálne funkčné. Čiže – ako údržbársku čatu. Čistia ich od nánosov a odumretých buniek, príp. zrohovatelých, ako na chodidle. Čiže – neotvárajú, ani neupchávajú otvory na vstrebávanie potravy a vody, ale naopak – dbajú o ich optimálnu funkciu, aby sa neupchávali. Antiparazitiká pôsobia na eukaryotické bunky – opäť tu čosi nesedí – nemali by sa potom volať antieukaryotiká??? Alebo tak nejako? Antiparazitiká by mali byť proti hlístam, nie? A už o vedľajších účinkoch každého lieku ani nepíšem. Infekcia strečkami – ďalší blud. Slovník CS hovorí o infekcii, ako o prenose a vniknutí choroboplodného organizmu do tela. Larva strečka, ak sa dostane do tela srnca a živí sa sopľami, je infekciou??? Je choroboplodná? Keď choroba je definovaná ako odchýlka od normálneho stavu. Larva strečka v nose srnca je predsa normálny, prirodzený stav. Je to jej prirodzený biotop. Nikde inde na Zemi nedokáže žiť. Choroboplodná by bola, ak by zaniesla inú chorobu. Sťažené krátkodobé dýchanie nosom však nie je chorobou. Smrteľnou už vôbec nie. Skôr prevenciou pred ďalším napadnutím strečkami – rýchlym únikom už pri zachytení zvuku letiaceho imága strečka. Alebo napr. ako kliešť, ktorý sosákom môže zaniesť do rany vírus mozgovej encefalitídy. Čiže – neškodí nám kliešť, ale vírus, ním prenesený, ktorý nám uškodí. A aj to sa stáva iba v jednom z milóna prípadov. Ani tomu neverím, pretože len z počtu Slovákov by každý rok malo umrieť 5 ľudí. Z počtu napadnutí je to oveľa viac, pretože len mňa na každej vychádzke do prírody napadne niekoľko kliešťov. Všetkým ľuďom s podvýživou rastú brušká – totálna nepravda. Ešte som nevidel bezdomovca s bruškom. Parazity v zime žijú – teraz komu mám veriť? Tebe, keď to čítam prvýkrát, alebo iným, viacerým zdrojom, ktoré tvrdia o útlme, imobilite. Zatiaľ verím im. Ale aj keď dám tebe za pravdu, nie je to infekcia. Je to prirodzený jav. My sme ho nezavinili. Infikovaná srna, ak by aj bojovala s infekciou, je to prirodzený jav, konzumácia pšenice v zime, v semennej forme /zrnina/, je jav NEPRIRODZENÝ. V prírode sa takto nenachádza. Iba v bylinnej forme. A tá je naopak – vynikajúcou potravou pre zver. ◄ reagovať
osamelyvlk mňa by zaujímalo či zver prikrmovaná pšenicou nemôže z tej pšenice hnačkovať ? ◄ reagovať
mimo, mimo, mimo, Takže ešte raz a asi už posledný raz. Prokaryotické organizmy majú úplne inú štruktúru jadra, konkrétne ich jadro je tvorené len alfahelikálnou molekulou DNA, rastliny huby a živočíchy patria medzi eukaryotické organizmy, ich bunky majú typické jadro s niekoľkými chromozómami (DNA). Vstrebávanie vody a živín v tele je zložitý mechanizmus, nie je tu priestor na jeho vysvetľovanie, každopádne si to nepredstavuj ako nejaké rúrky, ktoré sa dajú otvoriť alebo upchať nejakým parazitom. Antiparazitiká sú lieky ktoré posobia na eukaryotické bunky, to znamená, baktérie (normálna flóra) je v kľude. Všetkým ľuďom s podvýživou rastú s mnou spomenutých príčin brušká (patofyziológia je vo všetkých krajinách rovnaká), africké deti majú len viac "mediálnej pozornosti". Infekcia strečkami je záležitosť presahujúca jeden cyklus paroženia, to že nevidíme vonkajšie prejavy, neznamená, že infekcia nie je aktívna, a že práve cez zimu nedochádza k produkcii toxínov (paraztiti v zime žijú, čerpajú živiny, produkujú odpadové látky,...) takže infekcia je kauzálnou príčinou neprospievania srnčej zveri ako takej. A nakoniec vieme, že dedičnosť paroženia je viazaná na chromozóm X, čo znamená, že srnec ako taký v žiadnom prípade nemože priamo predať "parohové" gény svojmu synovi (len vnukovi cez dcéru) takže choré, infikované srny rodia neduživé srnčatá nízkej hmotnosti, lebo nemajú dosť energie (bojujú s infekciou - stresom, nedostatkom živín - stresom). summa summarum infekcia je zlá, uff. Moja lajna potrebuje vystriedať, EDU ideš :) alebo nasadíme presilovkové komando EDU, JELSOVEC, SOLIROV a na modrú WOLFHUNTER :) ◄ reagovať
Mrlian, nemalo by to byť: prokaryotické organizmy – aj rastliny, aj živočíchy? Lebo ani rastlina, ani živočích = nula, nič. Ale to je len detail. Rozumieme si. Ja sa však nebavím o baktériách, ale o bezstavovcoch – hlístach, pásomniciach, atď. Pri nich nejde len o pohyblivosť, ale aj o „ohryz“ klkov a črevných stien. Ich odumretých, povrchových buniek, ktoré by mohli upchávať otvory na vstrebávanie potravy. Predstavujem si to ako kožu na chodidlách, ktorú si odstraňujem škrabkou. Hlísty podobnú „kožu“ z klkov využívajú vo svoj prospech. Mám „rád“ spojenie „by mohli...“. Ide teda o výnimku z pravidla, ale pravidlom je, že trus má byť čo najtuhší, aby neznečisťoval srsť. Črevné organizmy /aj baktérie, aj hlísty/ sa starajú o to, aby stena hrubého čreva bola normálne funkčná. Aby bránili patogénnym baktériám obmedzovať priepustnosť steny hrubého čreva. Myslím si však, že antiparazitiká ničia nielen bezstavovce, ale aj baktérie /dobré i zlé/. Stena sa potom upchá a voda nejde do močového mechúra a normálnou cestou von, ale cez konečník. To sú tie vodnaté, až tekuté výkaly. Preto je odčervovanie kontraproduktívne, pre zver škodlivé. Aj pre človeka. Deťom v Afrike určite nerastú brušká pre nedostatok živín, pretože nedostatkom živín trpia deti aj v iných častiach sveta a nemajú veľké brušká. To by bolo treba podrobnejšie preskúmať, ale z úst veterinárov, hovoriacich na kameru, viem, že po odčervení ostávajú veľké brušká. Nevycucal som si to teda z prsta. O zlom prospievaní srncov tiež nemáš pravdu, pretože napr. parožie srncom rastie cez zimu, keď sú larvy v útlme. Keď na jar ožijú a požierajú hlieny, neviem o akej škodlivosti sa to hovorí. Aký negatívny vplyv to má na rast parožia, výmenu srsti, atď. Jediné, čo vieme, je sťažené dýchanie v poslednej fáze rastu lariev pred vyfŕkaním. Aj mne, keď mám plný nos, sa ťažšie dýcha, ale na umretie to nie je. Podobne u srncov – lovia sa aj v plnej kondícii a so strečkami. Alebo nie? Takže o infekcii ťažko hovoriť. Srna to má ťažšie a neznepokojuje nás to – v máji musí vrhnúť mláďa, dojčiť, trpieť strečky do ich vyfŕkania /ich larvy/, v júni až v juli a pripraviť sa na ďalšiu ruju. Ale o trpiacich srnách strečkami som nepočul. Podobne by som nepočul ani srncoch, ak by sa lovili až po ruji, kedy už majú larvy vyfŕkané. Nič nemám pomotané, vo všetkom mám prehľad a nemám to len z Nového času, ale z mnohých nezávislých zdrojov. A členom SAV? Netúžim po tom. Pri pive sa o tomto s nikým nebavím, nikto ani nevie o týchto mojich debatách. Tam vedieme reči na celkom iné témy. Tri pivá stačia. Inak mám problémy s tekutosťou, teda tuhosťou včerajšieho obeda. ◄ reagovať
Už som tu toho mal napísané a zmazalo mi to. Kurňa! Ale musím za povinnosťami. Tak zajtra. ◄ reagovať
Ešte ma to furt baví...takže pojem bakteriálna flóra je terminus technicus, nijako to nesúvisí s rastlinami, lebo vieme, že baktérie sú prokaryotické organizmy - ani rastliny ani živočíchy. Ich "pohyblivosť" v gastrointestinálnom trakte je komplexný mechanizmus (bičíky, fimbrie, peristaltika čriev, pohyb klkov,...) Voda sa normálne vstrebáva v hrubom čreve, tam sídli normálna bateriálna flóra, ktorá okrem iného bráni kolonizácii čreva patogénnymi baktériami. Tieto patogény by poškodením mechanizmov vstrebávania vody (toxíny) mohli zapríčiniť hnačku. Deťom v Afrike rastú brušká preto, lebo nedostatok výživy vedie nedostatočnej tvorme bielkovín a k poklesu onkotického tlaku v cievach, v dosledku čoho voda prestupuje do medzibunkového priestoru, čo vedie k opuchom tkanív. Ak by im ešte parazity brali ten zbytok živín, rovno pri narodení by sme im mohli napísať úmrtný list. Ak by si skúsil vlastné dieťa nechať zamorené hlístami na "posilnenie" imunity, sociálka by si už s tebou poradila, lebo neohrozuješ len vlastné dieťa ale aj cudzie (škola)... Zlé prospievanie chorých srncov je následkom infekcie střečkami a nie príčinou. Takže všetko to máš pomotané, ako som už predtým napísal, príčinu si pletieš s následkom a vytrhnuté z kontextu je pre teba dogma. Nerozumieš ani biológii ani imunológii ani epidemiológii. Nemysli si že prečítaním zdravovedného okienka v Novom čase bude s Teba profesor, člen Slovenskej akadémie vied.. a už si daj povedať!! To, že teraz na posedenie vypiješ len tri pivá by mohlo znamenať, že už s tebou nikdo nevydrží dlhšie sedieť a počúvať tie tvoje drísty. Na odčervenie by som to každopádne neváľal :) ◄ reagovať
Mrlian, ja o koze, ty o voze. Neverím, že fyziologická flóra poskytuje dostatočný servis. Flóra je flóra, fauna je fauna. Pod flórou si predstavujeme živý organizmus, rastúci na jednom mieste, nepohyblivý. Fauna je pohyblivá. Flóra teda ťaží živiny z jedného miesta, je statická, fauna je dynamická. Pochybujem teda, že nejaký rastlinný organizmus, prisatý na jednom mieste v čreve, poskytuje dostatočný servis. Asi ako imelo - rastie na konári stromu, ťahá z neho živiny, ale aby stromu poskytovalo nejaký servis... Nie je to pritiahnuté za vlasy? Iná je hlísta v čreve. Tá sa pohybuje, ožiera odumreté /alebo možno aj živé/ tkanivá klkov a tým ich udržiava v primeranej, štandardnej funkčnosti - vstrebávaní živín a vody z čreva do krvi a ňou do organizmu. Obrazne si to predstavujem, ako nechty na rukách - ak by som si ich nestrihal, prsty by za chvíľu prestali byť funkčné. Nemohol by som ani toto tu písať. Potrebujem preto nožnice /alebo tie štikačky/ na pravidelnú "údržbu" prstov, krátenie nechtov. Tak si preto predstavujem klky v čreve, ktoré musia byť udržiavané "zostrihom" /mohli by sme tu vymyslieť nové slovo - "zožerom"/. Pretože si myslím, že tak, ako prirastá necht, tak prirastá každý živý orgán nášho tela, okrem oka. Aj klk. A flóra pochybujem, že by nahradila "nožnice". Takže netáraj, že hlísta, ožierajúca nadbytočné bunky klka, ako nožnice moje nechty, žije na úkor hostiteľa. Flóra to nedokáže. A baktérie , ktoré zdržiavajú vodu v tele, aby hostiteľ hnačkoval - načo by to Stvoriteľ robil? Toto mi nesedí. E.coli môže spôsobovať hnačky, nehádam sa, ale je to spojené s inou chorobou, či nejakým hendikepom. To hovoria lekári. Srnec, napadnutý strečkami... Ani o tom sa nehádam. Ide o to - aký srnec. Tiež je tu predispozícia - kondícia. Platí tu nepriama úmera - čím slabší srnec, tým silnejšie napadnutie strečkami. Je v našich rukách a hlavách predchádzať oslabovaniu srnčej. Úmyselne infikovať patogénom? Vieš, že na to stále myslím. Keď som sa nechal pred rokmi odčerviť, ostalo mi brucho. Keď som dovtedy vypil na posedenie 10 pív, dnes sotva 3. A som naliaty. Nedávno som videl dokument, podľa ktorého ľudia už dávno prišli na to, že odčervenie zväčšuje bruchá. Preto prišli na nápad, obnoviť červy v črevách, teda nasadiť pásomnice. Z nejakého dôvodu to nevyšlo. Neviem prečo. Ale ak by to šlo, hneď by som išiel hoci aj teraz a na pohotovosť. A dal by som si aj dupľu. Ale vážne mi je ľúto malých detí, ktorým rodičia v nočníku zbadajú hlísty, hneď ich dajú odčerviť a decku narastie bruško. Je hendikepované. Ale hlavne že je odčervené. A bruško - veď z neho bude CHLAP. Že? Ako deti v Ugande - vychudnuté, ale bruchaté. Jasný podpis lekárov s antiparazitikami. ◄ reagovať
No v tráviacom trakte je fyziologická flóra, ktorá poskytuje dostatočný servis, podieľa sa aj na tvorbe niektorých vitamínov, produkuje látky napomáhajúce tráveniu (symbionty). Všetko ďalšie patrí do skupiny parazitov (jedincov žijúcich na úkor hostiteľa). Za vstrebávanie vody v gastrointestinálnom trakte sú zodpovedné úplne iné štruktúry a nie baktérie. Tie naopak produkujú toxíny, ktoré vodu v čreve udržia a to znamená hnačku!!!Opäť sa ukázalo aká je podstata jožibáčiho teórii - nedoštudovanosť a výnimky pritiahnuté za vlasy. V poslednom čase dobre známa e.coli sa v medicíne označuje ako enterohemoragická, to znamená spôsobujúca krvavé hnačky. Ich podstatou v žiadnom prípade nie je nahlodanie zdravého tkaniva alebo cievy... Na druhej strane srnec napadnutý strečkami je chudý, neskoro prefarbujúci, so slabým parožím.... joži, prečo sa nenecháš úmyselne infikovať nejakým patogénom? ◄ reagovať
No, už ste sa odbavili? Takže môžem pokračovať. Podľa mňa, črevné parazity stále ostávajú v črevách ako ekoservis, ktorý dbá o to, aby steny čriev boli normálne funkčné, a teda aby zver nemala veľké bruchá a hovienka opúšťali telo dostatočne vyžmýkané. Také zveri neznečisťujú zrkadlá. Hlavne netrpí vyvíjajúci sa plod. Požierajú iba "hrdzu" - odumretú "oceľ" - z klkov, možno aj potravu, ale rozhodne nie zdravé tkanivo, pretože by trus bol krvavý. A moje IQ - no keby na teletexte bolo viac otázok z poľovníctva, parazitológie, atď., tých bodov by bolo nie 3x50, ale možno aj 4x50. Ale už musím do firmy. Tak až zajtra. Zdraviu zveri zdar! ◄ reagovať
Mrlian jozibaci je endemit :-D ešte pred včerom vyhlasoval ,že iba cituje dr. Rajského :-D Keď som mu preposlal zopár článkov ako treba od repkovísk odvadzať zver ,ako je treba pripraviť kvalitnú senáž a o potrebách podávania liečiv od dr. Rajského zrazu už neveril ani Rajskému .:-DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD Proste endemit ,ktorý svoj reformátorský blud žije so všetkými ťažkosťami ktoré sa mohli pričleniť :-D Ale tak mu treba želam mu to . Celý život udával ľudí a škodil národu dnes v tom stale pokračuje nech ho tá schyza zožere za živa !!! ◄ reagovať
Toto už nie je ani vtipné, naopak, vďaka Stvoriteľovi, že jožibáči je len v jednej kópii, aj keď nickov má habadej a to na slovenských i českých stránkach. Baktérie sú tiež súčasťou ekoreťazca, a predsa liečime pomocou antibiotík. a Bohu vďaka, že ich ten Flemming náhodou vynašiel, rovnako ako iné lieky a doplnky.. ◄ reagovať
uff, tak na tieto blbosti sa neoplatí ani reagovať. celé zle. jóžibáči 3x50, toto bolo zatiaľ tvoje najlepšie estrádne vystúpenie na LZ... Snáď len toľko, IQ sa NEmeria ako výška v kohútiku + číslo topánok vynásobené rozpätím rúk.. 3x50 :))))))))))) a na teletexte :DDDDDDD toto už nie je ani diagnóza, ale poistná udalosť :)horarstevo už končím :) ◄ reagovať
a čo čakáte od nikoho kto by si najradšej nechal kliešťa prisatého na sebe kým sa "nenapapá" a ešte sa teší ako mu pekne ten kliešť občerstvil krv... aj keby ste mali 1500 fotografií a dokumentácie, že strečky a parazity škodia, tak on si bude stále mlieť tie svoje "excelentné" myšlienky.. Veď čo téma to perla - od prikrmovania, cez strečkovitosť, až po pytlačiace psy a mačky.. Ak mi niekto napíše, že zver preháňaná psami baví a že strečky sú pre zver užitočné tak to chce len kazajku a zavrieť. ◄ reagovať
motaq, prečítal som si, aj som pridal komentár. K tej MOŽNOSTI úhynu ešte, že ide o štandardný jav v prírode - čo ťa nezabije, to ťa posilní. Ak slabšie mláďa uhynie, najpravdepodobnejšie sme mu k tomu dopomohli MY. Hnačkovinami, traumatickým predrujným lovom, atď. Veď to poznáte. ◄ reagovať
admin bolo by načase urobiť čo už urobili mnohy zablokovať toho osameleho retarda...tu už ani ignoracia nepomože je presne ako ten strečok len škodí paratizuje vyfrknuť vypluť... ◄ reagovať
a k tomu odkazu co sem dal axon, precitaj si aj diskusiu k tej fotke. ale naco ti to vlastne hovorim ved mas IQ 3x50. ◄ reagovať
nechajte ho, on je urcite plny cervou a pasovnic, ved su urcite zdrave aj pre cloveka, ked su zdrave pre zver. a ak ich nie je plny tak by bolo nacase ho naplnit, ved o to mu ide ci nie? urcite by nevyhladal lekarsku pomoc ved naco. a dalej ma dva roky studia polovnictva ukoncene maturitou, urcite vie o zvery a cervoch a ucinkoch na zver viac ako studovany zverolekari, ty maju len 5 ci 6 rokov studia za sebou... cudujem sa este, ze vobec niekto na tie jeho dristy reaguje. ◄ reagovať
Larvy, kukly a imága strečka potom slúžia pre hmyzožravé živočíchy ako potrava. Čiže sú plnohodnotným ohnivkom ekoreťazca. Človek to nevymyslel. Preto bojovať proti tomu znamená fušovať pánu Bohu do remesla. Alebo byť múdrejší, ako evolúcia. ◄ reagovať
horarstevo, vži sa do postavenia tvorcu srnca. Stvoril by si ho a súčasne mu nasadil strečky do nosohltana. Aký objektívny dôvod by si na to mal? Aby si si ničil to, čo si vytvoril??? Veď je to absurdné. MUSEL by si na to mať relevantný dôvod. Jediný je ten, že sliznica nosohltana nie je vytvorená raz a musí vydržať neopotrebovaná až do smrti srnca vo veku 15 rokov. Prirastá, ako koža na rukách - na povrchu odumiera, odspodu prirastá. Tomu hádam veríš. Lenže z povrchu opadá, v telesných dutinách by sa však hromadila a srnca by dusila. Mal by veľké problémy. Larvy strečkov to však využijú - hlieny premenia na vlastné sekréty, ktoré sa už ľahšie dostanú zo srnca von. ◄ reagovať
Nehnevaj sa, ale napisat ze parazity vlastne zveri pomahaju (cistia nos, crevo,) a podobne bludy....co na to mam povedat??? Nechal som sa vyprovokovat, PREPACTE. ◄ reagovať
Odkiaľ to vieš? Teletext mi odpisuje niečo iné. Teda nad tých sto. 24 hodín denne. Pri prechode na zimný čas 25. ◄ reagovať
Ty ano: rano 50, na obed 50 a vecer tiez 50...presne 3x tolko. ◄ reagovať
horarstevo, máš pravdu - kto má IQ nižšie, ako 50, nech tu nepíše. Ja ho mám skoro 3 krát také. ◄ reagovať
axon, kukuč mám dobrý, vôbec som neosprostel. Ty mi vysvetli, kde na tom linku je napísané, že bol nájdený uhynutý. A kvôli strečkom neuhynul, tomu neverím. Larvy strečkov zveri PROSPIEVAJÚ!!! Aj dýchacie cesty potrebujú "údržbárov". Presne ako steny čriev. Plus - sú to ekologické vreckovky. Inak by zver ťahala sople až po zemi. Larvy sa totiž živia aj nimi. Problémy robia až v poslednom štádiu pred vyfŕkaním, kedy sú najväčšie. Inak zdravý jedinec tu ale hravo unesie a nabudúce si dá pred imágami strečkov väčší pozor. ◄ reagovať
Plati moja poznamka z temy ,,tulave psiky a macicky" :-DDD, tam to zabralo- asi mate vsetci IQ 50+ :-DDDD ◄ reagovať
Jožibači, ty si buď totálne slepý alebo si úplne osprostel. O akom neskoršom ulovení hovoríš? Nevidíš, že ten srnec, čo som dal link nižšie, bol nájdený UHYNUTÝ...??? Kvôli čomu asi uhynul??? Prospievajú larvy strečkov zveri?? Áno či nie? Odpovedz mi ◄ reagovať
axon, už sme tu o tom písali. Ak by bol ten srnec ulovený neskôr, o strečkoch by si ani nevedel, pretože tie zver vyfúkava ako larvy v máji, júni. Jediné, čo jej vadí, resp. poľovníkom, že zver fŕka. No a čo. Pán Boh/evolúcia tak zariadili, tak čo my s tým. A ďalej - strečky napádajú prevažne mladú zver, navyše oslabenú predrujným lovom jej matiek, prikrmovaním hnačkovinami, atď. V neskoršom veku má od nich pokoj. A pre toto futrovať do zveri cermix v Nemecku znamená, že divina končí v kafine. ◄ reagovať
Jogibaci, lepšie by bolo keby ťa hádzalo nie o zem, ale na zem, najlepšie z 12-teho poschodia. Stačilo by aspoň raz...DDD Zásadne si proti podávaniu liečiv, myslíš si že toto odkaz- si naša podľa tvojich domienok zúbožená zber zaslúži???? ◄ reagovať
Pozoruhodný článok vyšiel v najnovšom čísle čas. Naše poľovníctvo 7/2011, str. 12.: "Tráviaca sústava svine divej". V ňom mi udreli do optiky vety: "V hrubom čreve prebieha vstrebávanie vody. Znížené vstrebávanie vody má za následok vodnaté, riedke výkaly". KC. Vzniká tak otázka, prečo a za akých okolností dochádza k zníženému vstrebávaniu vody? Veď je to choroba - odchýlka od normálu! A tak som zakutral v mojej empírii a hneď mi došlo. Má to nevyhnutnú súvislosť s parazitmi. Stena hrubého čreva je stavaná tak, aby prepúšťala vodu a výkaly aby boli optimálne. Ak neprepúšťa, je problém, ktorého príčinou je upchávanie "prepúšťacích otvorov". Za normálnych okolností musí byť niečo, čo tie otvory udržiava čisté, funkčné. A to niečo nemôže byť nič iné, než parazity - červy, ktoré pohybom po stene čreva /už len ním/ nedovoľujú upchatie. Vysvetlím to na príklade bryndzových halušiek. Robia sa tak, že riedke cesto sa dá do cedidla s veľkými otvormi /nie som kuchár, preto ho odborne neviem pomenovať/ a lyžicou sa pretláča dierami do vriacej vody. Si predstavme, že by nebolo lyžice - cesto samo neprejde. Musí sa mu preto pomáhať. Inak by ostalo v cedidle /drišľaku, veď to na východe poznáme. A pomocou známej skupiny aj na celom Slovensku/. Presne taký princíp funguje aj v hrubom čreve. Aj v tenkom, ale o tom potom. Červy fungujú ako tá lyžica. Navyše - konzumujú opotrebovanú a odumretú stenu čreva, čím vlastne tiež udržiavajú priepustnosť steny. Z toho vychádza, že po odčervení sú nielen riedke výkaly, ale ostávajú aj veľké bruchá. Nielen voda, ale ani potrava sa nevstrebáva cez neudržiavané steny čriev tak, ako cez parazitmi udržiavané. Ide ma preto hodiť o zem, keď pozerám na Animal planet dokumenty z Ameriky, či iných oblastí, kde funguje tzv. zvieracia polícia a pri záchrane psov prvé, čo im napadne, je - odčervenie. ◄ reagovať
je to akorát kšeft pro výrobce silný kusy který tam slabší nepustí se akorát předávkují a na ty slabší pomalu nic nezbude tak o čem to je a když je v revíru černá tak ani na ty silný nezbude akorát je pak převrácený krmelec když tam najdou šrot nebo granule ◄ reagovať
Aktuálny článok vyšiel v Myslivosti č. 3/2011, str. 30. Parazitárne choroby zveri. Autori Prof. MVDr. Karel Chroust, DrSc., MVDr. Pavel Forejtek, Csc. Stredoeurópsky inštitút ekologie zveri Brno - Wien - Nitra. Strečkovitosť raticovej zveri. Čo som nevedel, je fakt o kľudovej fáze lariev v zimnom období. A niečo mi tu nesedí. Odčervuje sa v zime, pretože sa využíva zimné prikrmovanie. Neviem, ako účinkuje Cermix a Rafendazol, ale si myslím, že do lariev sa dostávajú potravou - sekrétmi a zápalovými produktami. Ale ako, keď larvy nežerú a spia??? Ako možno niekoho takto otráviť? Iba ak plynom, keď len dýcha. Ďalší nerealizovateľný blud je v podávaní liečiv - dostať do tela srnca vo voľnom revíri dávku Cermixu v množstve 0,2 mg/kg živej hmotnosti v dvojdňovej aplikácii. To by nedokázal ani Mc Gyver. Čiže - z toho vychádza opäť iba kšeft s cermixom, posilnení rezistencie parazitov a kýžený sen o zlepšení zdravotného stavu ostáva iba snom. ◄ reagovať
Užívaním portálu LovuZdar.sk užívateľ prehlasuje, že sa oboznámil s autorskými právami, podmienkami používania a všeobecnými pravidlami tohto portálu, plne rozumie ich obsahu, súhlasí s nimi, bude sa nimi riadiť a na znak súhlasu s ich obsahom sa zaväzuje ich dodržiavať pri užívaní portálu www.lovuzdar.sk a využívaní jeho služieb.
Admin nezodpovedá za obsah pridaný návštevníkmi LovuZdar.sk
Admin si vyhradzuje právo vymazať akýkoľvek obsah pridaný návštevníkmi portálu ak tak uzná za vhodné.