poradte mi niekto ako sa podavaju tieto lieciva, mam balenie, na 45 kg šrotu, chcem sa spytat aky srot je najlepsi, pripadne na ake miesta sa davaju tieto lieciva a kedy je najlepsi termin..kazda rada je pre mna dobra
A to je slabý dôkaz relevancie - dokument , natočený odborníkmi? To chceš po mne, aby som ja taký natočil, či čo? Odkopávaš do autu. No ale nevadí. Verím, že mnohí si z neho veľa zoberú. Že sa presvedčia. Je to presvedčivý dokument. Veď uvidia po zhliadnutí. ◄ reagovať
a preto jóžibáči o 9:56 ti budeme veriť vtedy, až keď budeš používať argumenty, kt. relevantnosť budeš vedieť dokázať. lebo zatiaľ si nepresvedčil, je mi ľúto. ◄ reagovať
Do pozornosti. Zistil som fantastickú vec - spomínaný dokument pravdepodobne odvysiela TV Spektrum podľa programu na Internete v pondelok 29.8.2011 o 13,05 hod. a reprízuje v utorok 30.8.2011 o 8,25. Má názov Zvíŕecí rekordmani: Páry k pohledání, časť 53. Tak naštartovať nahrávacie zariadenia, aby sme mali o čom debatovať. Moje už je nastavené. Ak dôjde k zmenám, dám vedieť. ◄ reagovať
A sme doma - verte mne. Lebo ja verím vedcom. Nie je to pohľad z električkového okna, veď vás odkazujem na dokument. A ten som nerobil ja. Kto ho robil a zverejnil, určite má na to relevantné štúdie. Ale ja vám ich nemôžem predložiť, pretože ich nemám. Parazitológovia majú svoju ideu, ale myslím, že už aj oni korigujú svoje názory. Lebo podľa doterajších patria do skupiny ľudí, veriacich v doby ľadové, v stavy núdze v zime, atď. Podľa nich prirodzená prítomnosť červov v črevách je chorobou, ale choroba je neprirodzený stav. Takže čo? Sami si odporujú. Solirov, keby sa dali zohnať jej vajíčka, ako v tom dokumente, aj hneď teraz. ◄ reagovať
a kedy už konečne vypiješ tú pásomnicu? ◄ reagovať
Jóži a ten "sa" ktorý vysvetľuje imunitu ako auto má aj nejaké odborné štúdie, ktoré by sme si mohli prečítať? Či je to len ďalšia z električkových teórii? A čo sa týka tých parazitov - ľudia ktorí sa profesne zaoberajú parazitológiou a paraz. inferkciami sú presne opačného názoru ako ty. A preto sa ťa opýtam , tak ako sa aj ty zvykneš pýtať - Čo myslíš komu veríme? Tebe , alebo vedcom? Lebo keby to bola pravda, všetci by sme žili s nejakou tou svojou larvičkou - pásomničkou. Ale nežijeme. ◄ reagovať
Jelsovec, imunitný systém sa vysvetľuje ako auto, naštartované na voľnobeh. Teda - nespí, ale bdie a v prípade potreby zasahuje. A auto aj na voľnobeh spotrebováva benzín. A ak je to auto veľké, aby stačilo chrániť organizmus, potom potrebuje aj veľa energie. Ak je malé, alebo takmer nijaké, spotrebuje aj málo, alebo žiadnu energiu. Prenesene - v tom dokumente sa hovorí o tom, že ak je organizmus odčervený /imunitný systém tela pracuje, ako veľké auto s veľkou spotrebou benzínu/, alebo má nedostatok červov v črevách /ako malé auto.../, dodávajú sa mu parazity vo forme vajíčok, aby sa znížila dodávka benzínu vlastným telom pre autá. Tie sú hygienicky ošetrené, zbavené vírusov, ktoré by mohli zaniesť chorobu do čriev, ale po ich vyliahnutí už fungujú ako riadne parazity /autá na voľnobeh/. T.j. - ak bol predtým organizmus pacienta bez parazitov, musel sa sám vlastným imunitným systémom brániť, stavať obranu pred choroboplodnými vírusmi. Čo telo nadmerne vyčerpávalo. Po podaní červov prešla časť imunitnej obrany na červy, čo telu pomáha tým, že červy neodoberajú energiu z tela, ale z potravy v črevách. Skrátka - o črevných parazitoch som si doteraz myslel, že iba zoštíhľujú telo /po odčervení ostávajú veľké bruchá/. Teraz už viem/e/, že tvoria aj imunitný systém a znížením výdaja energie pre imunitný systém sa telo posilňuje. Sú preto pre telo životne dôležité. Nie hrozba ochorenia. ◄ reagovať
Mrlian, 12.8. o 8,01. Ukazovať nič nebudem. To ukazoval dokument. A nehovoril iba o pásomnici, ale o desiatkazh črevných parazitov, ktoré podávajú pacientom a ktoré im pomáhajú. A čo je na tom supervideu na zasmiatie, tiež nechápem. Skôr by som tu dal tie "Páry k pohledání", aby bolo o čom aj popremýšľať. ◄ reagovať
super video, som sa srdečne zasmial takto v piatok poobede :))) Martin, škoda, že už mám školu za sebou, máš pedagogický cit! hneď by som chodil k tebe na semináre :) ◄ reagovať
Jóžibáči, treba pozrieť celý dokument, lebo potom podávaš skreslené informácie. Za určitých okolností sa môžu parazity využiť aj pri liečení chorôb v humánnej medicíne ako alternatíva forma terapie. Používajú sa napr. pijavice, či larvy a preadultné štádia zástupcov čeľade Muscidae, ALE za prísne kontrolovaných podmienok pod odborným dozorom. V žiadnom prípade sa to nedá zovšeobecniť na infekcie zvierat vo voľnej prírode !!! Miešaš hrušky s kalerábom. Čo sa týka tvojho príspevku z 19:38, nejako to postráda logiku...Ak vyliečime zviera z infekcie, imunitný systém nebude mať proti čomu bojovať ( teda príslušná časť zodpovedná za činnosť pri parazitárnej infekcii ) a teda ostane nečinný. Čiže nemôže vyčerpávať organizmus, čo je samo o sebe blbosť. Imunitný systém pracuje na princípe akcie a reakcie. Čiže tam kde je príčina , je aj následok. Princíp kauzality platí v celom vesmíre, teda aj v imunitnom systéme. Tam kde nie je akcia ( parazit) nie je ani reakcia ( imunitná odpoveď ). odkaz :))) ten odkaz je pre Andreja :))) ◄ reagovať
Ak naozaj veríš tomu, čo tvrdíš, dáš si tú pásomnicu naočkovať a bodka. Tak ukáž, že si len nezahltil túto stránku klamstvami a blbosťami. Stačí fotka,ja to dokážem identifikovať:) Mimochodom neviem prečo by práve pásomnica ako jediná by mala mať to privilégium pomáhať ľuďom a cicavcom, keď je na svete toľko parazitov. ◄ reagovať
A komu mám veriť? Tebe? ◄ reagovať
Paráda, Jozi konečne!!! Ak tomu veríš, tak si tie pásomnice naozaj naimplantuješ. Myslím, že na Luníku IX majú nejaké v akcii. Tekuté piesky..... joziho nekonečná telenovela. ◄ reagovať
Ak by sa nám teda aj darilo odčervovať zver, hlavne gravidné samice, imunitný systém by nadmerne vyčerpával organizmus s katastrofálnymi následkami pre potomstvo v prenatálnom vývoji. Výsledok? Vrh slabých mláďat a náprava - srnu, ako plodiacu slabé potomstvo, odstrániť z chovu. Je toto normálne? ◄ reagovať
Včera, t.j. 10.8.2011. o 8,15 na TV Spektrum išiel dokument pod názvom "Zvířecí rekordmani", "Páry k pohledání", časť 53, z ktorého som videl síce iba zlomok, ale veľmi dôležitý. Hovoril o pásomniciach / a aj o iných desiatkach červov/ v ľudskom čreve a o ich pozitívnom význame pre ľudský organizmus. Kto ich nemá, podávajú mu ich vo vodnom roztoku v štádiu vajíčka. Teda nie ničia, ale podávajú. Tiež by som si dal. Ich klady vysvetľujú tým, že červy pomáhajú imunitnému systému, ktorý bez nich veľmi vyčerpáva organizmus človeka. A my stoj čo stoj sa snažíme odčerviť všetku zver!!! Až to ešte pôjde na TV Spetrum, určite si to natočím. Alebo kto si to vie stiahnuť, urobí dobre. Uvidí, že netáram. ◄ reagovať
Albert Eistein raz povedal : " Dve veci sú nekonečné - Vesmír a ľudská hlúposť. A tým prvým som si nie celkom istý." Po prečítaní tvojho príspevku z 21.7. som nadobudol istotu, že túto myšlienku musel zformulovať pár minút po rozhovore s tebou, jóžibáči. Neviem , ako je to možné, ale podľa mňa to inak nemohlo byť....prajem ti veľa úspechov v tvojom vysvetľovaní, keď sa ti ozve autor fotky, ktorú si nezákonne použil. Debatovať ďalej na túto tému s tebou nemá význam. ◄ reagovať
lubenko treba podať liečivá :-D asi aj mne aj ostatným :-D ◄ reagovať
čo ma toto všetko spoločné s temou nechapem?????????????? ◄ reagovať
A že bude moje fotky kradnút ešte loz vlk na to som prišiel práve teraz :-D odkaz tak to si zgustnem :-DDDDD ◄ reagovať
Osamelyvlk nedohodli by sme sa lebo nemám takú fotografiu . Každopadne keby si takú chcel viem takú v softe urobiť za pár minút takisto z hnačkujúcej zveri viem urobiť čistučké zrkadlo . To zvládne priemerný fotograf vo free softe na nete napríklad photofiltre.cz . Žiadna vínimka neexistuje na kradnutie fotografie ani iných diel na ktoré sú autorské práva !!! Ja viem totiž veľmi ľahko dokázať a to pri digitálnej fotografii ,že vlastním originál tejto fotografie ako i to kde a kedy mi bola ukradnutá !!! Pri dohode požadujem 300€ náhradu škody pri súdnom konaní požadujem 5000€ + súdne trovy . Zatial som bol vo vymáhaní financí za autorské práva 100% úspešný !!! Ono totiž ani by som nemal byť prečo neúspešný :-D Výnimka na krádež neexistuje !!! Samozrejme kde nie je žalobca nie je ani sudca . Toho vlčka Nemeckého čo máš v ikone by som račej stiahol lebo poznám osobne autora :-D ◄ reagovať
Jelsovec, 19.7.2011 o 7:58. Z odkazu si ty prečítaj toto: „Existujú výnimky, pri ktorých nie je potrebný súhlas autora. Je to spravidla pri použitiach, ktoré sú vo verejnom záujme“. Koniec citátu. Ja ju používam vo verejnom záujme – zdravie zveri, ochrana genofondu NIE JE v mojom záujme. Lepšie povedané - nie je LEN v mojom záujme. Nevyužívam ju ani pre svoje konto v banke. Teraz si predstav situáciu, že by som od Edua chcel fotku hnačkujúcej zveri a v dohode by som uviedol, že ňou chcem kritizovať hnačkujúce prikrmovanie. Čo myslíš, dohodli by sme sa? To by som musel dlho čakať, že? Neviem, či by mi stačilo toto storočie. Preto AZ uvádza, resp. ja využívam túto výnimku. Čiže - nevidím v tom žiadne porušovanie autorského zákona. Len slobodu slova. Čoho sa nám dostáva po Zamatovej. K vám ešte nedorazila? ◄ reagovať
K tomuto článku som už písal, že s vekom zveri stúpa imunita. Ale z iných príspevkov p. Rajského vieme, že parazitózy vo voľných revíroch sú zanedbateľné. Takže - nie je to iba búrka v pohári vody??? Presvedčivo o tom hovorí aj posledná veta: "Predpokladáme, že prevažná väčšina pozitívnych nálezov vo voľných revíroch uniká pozornosti." ◄ reagovať
tak a teraz už len počkať s akými teóriami po tomto článku príde Joži.. :)))))))) ◄ reagovať
K liečivám a parazitom - v PaR č. 7/2011 na str.42 odporúčam krátky a vecný článok od Doc. Rajského o pásomniciach z rodu Moniezia - parazitoch tráviaceho traktu. Odporúčam si pozrieť hlavne obrázkovú prílohu... ◄ reagovať
Jasné jóžibáči, ty ma nazveš zlodejom a ja nechápem... nemáš ani gule na to aby si povedal, sorry mýlil som sa. Aby sa toto vlákno nezvrhlo na debatu o práve duševného vlastníctva tak si pozri odkaz v skratke tam máš všetko. Možno je to pre teba novinka, ale neznalosť zákona neospravedlňuje a nevyviňuje z právnej zodpovednosti za jeho porušenie. A ty si neznalý až-až. Nielen zákonov ale aj poľovníctva... ◄ reagovať
Jelsovec, nechápeš! Chcel som tým povedať, že nie sme zlodeji - ani ty, ani ja. Na tých profilovkách nič nezarábame. Autori sa s nami nemajú O ČO súdiť. Nezákonný je profit z nich. Aspoň ja som tak informovaný. Je to obdoba citácie - ak cituješ moje myšlienky, aj bez môjho súhlasu a nemáš z nich nijaký zisk, nemám sa s tebou o čo súdiť. A naopak - ak by si chcel uverejniť a zarobiť na nich, ale ja by som ti súhlas nedal, uverejniť by si nemohol /"mal by som ťa v hrsti"/. Ak ale uvedieš moje meno, ako autora, zákon je dodržaný. O následnom podiele na zisku sa potom môžme súdiť, alebo dohodnúť. Čiže ide o komerciu. Nie o bezplatnom zverejnení. Preto si myslím, že ak stiahnem niečo z Internetu, za ktorý si platím, to je ako keď si kúpim v stánku časopis, ktorý sa stáva mojím majetkom, môžem s ním robiť, čo ja chcem - darovať susedovi, uložiť do archívu, zahodiť, atď. Len nie zarábať. Teda aj profilovka nie je použitá na predaj, ale na neplatenú diskusiu. Preto nechápem napr. Myslivost, ktorá uvádza, že "přetisk je povolen pouze se souhlasem redakce a se zachováním autorských prav". Nechápem, prečo by som si nemohol niečo pretlačiť iba pre svoje nazárobkové potreby? Ak si ju kúpim, je to už môj majetok. ◄ reagovať
Vidíš jóžibáči, ja ti vyjdem v ústrety a prestanem poukazovať na tvoje výnimočné IQ 3x50 a ty ma hneď v nasledujúcom príspevku nazveš zlodejom. Ty musíš byť v kolektíve obľúbený, že? Čo sa toho týka, buď pokojný, Edu to uviedol na pravú mieru. Čiže najprv som ho poprosil, potom mi ju poslal a ja som si ju dal ako profilovku. Akýkoľvek iný postup je krádež, bez tvojho fantazírovania čo by bolo keby...Asi že rád vynášaš predčasné závery , bez poznania všetkých faktov. A to nielen v poľovníctve... Solirov z 15.7, nie, ale chcel som počuť prečo sa to nedá :)) ◄ reagovať
Osamelývlk - nefoť srnčiu ale sa prejdi a nafoť kŕmidlá, ktoré tam sú a rovnako aj stopy okolo nich v zime.. až potom nafoť srnčiu ty hnačka.. ◄ reagovať
osamely vlk zase strelba vedla zase považuješ svoje vymysli za zákon. Jelšovec použil moju fotku na ktorú má odomňa autorské práva .Zase len sprostosti ktoré si Ty vymyslíš v svojej hlave a považuješ ich za automaticky pravdivé výplody ako i s tým teleobjektívom . Na dobrú fotografiu nestačí teleobjektív !!!Ak máš takúto zmluvu môžeš používať cudziu fotografiu : uzatvárajú túto zmluvu o uverejnení fotografického diela s názvom ,,jelenia pohoda“ čl.1 1. Predmetom tejto zmluvy je vzájomná úprava práv a povinností zmluvných strán v súvislosti so zverejnením autorského diela a zároveň udelenie licencie na jeho použitie. 2. Dielom sa pre účely tejto zmluvy rozumie fotografické dielo s názvom ,,jelenia pohoda“ vytvorená autorom. Predmet zmluvy je uvedený v prílohe tejto zmluvy. 3. Licenciou nadobudne objednávateľ právo dielo použiť spôsobom upraveným ustanoveniami tejto zmluvy. 4. Použitím diela sa rozumie jeho vyhotovenie v tlačovej forme a jeho vydanie v periodickej publikácií, prípadne jeho zverejnenie v elektronickej forme na internete. čl.2 1. Autor sa zaväzuje dodať dielo podľa vlastného výberu alebo po dohode so uverejňovateľom, doručenou poštou, faxom, alebo e-mailom. 2. Odmena autorovi za poskytnutie diela v čl.1 ods.2 zmluvy je dohodnutá zmluvnými stranami vo výške 300€. 3. Odmena autora bude vyplatená formou bankového prevodu na jeho účet vedený v Slovenskej sporiteľni, číslo účtu 0284469360/0900. 4. Autor sa zaväzuje, že sa pri tvorbe diela nedopustil nijakého zásahu do cudzích autorských práv. čl.3 1. Autor diela udeľuje uverejňovateľovi licenciu na použitie diela za podmienok stanovených touto zmluvou a po dobu platnosti tejto zmluvy. 2. V prípade, že by uverejňovateľ dielo použil k inému účelu než je dohodnuté v tejto zmluve, má autor právo od zmluvy odstúpiť. Autor nie je povinný vrátiť uverejňovateľovi vyplatenú odmenu. čl.4 1. Zmluva sa uzatvára na dobu určitú a to do 31.12.2010. 2. Zmluva nadobúda platnosť a účinnosť odo dňa jej podpisu zmluvnými stranami. 3. Zmeny a doplnky tejto zmluvy je možné uskutočňovať iba písomne po dohode a podpise oboma zmluvnými stranami. 1/3 4. V prípade, že sa v dôsledku zmeny alebo zrušenia právnych predpisov stane niektoré z ustanovení tejto zmluvy neplatným, platnosť ostatných zmluvných ustanovení tým nebude dotknutá. 5. pre prípadné spory z tejto zmluvy platí slovenské právo a sú príslušné slovenské súdy. Táto zmluva je spísaná vo dvoch vyhotoveniach, z ktorých jeden výtlačok po podpise obdrží uverejňovateľ a druhý autor. 6. autor a uverejňovateľ si zmluvu pozorne prečítali, jej obsahu porozumeli a na znak súhlasu ju podpisujú. Prečítaj si autorský zákon !!! Samozrejme kde nie je žalobcu nie je ani sudcu . Zatial keď mi niekto šlohol fotku samozrejme iba právnická osoba vždy som dostal odškodnenie na 100% Jelšovcovi som nič dodatočne neoznamoval !!! Jelšovec sa pýtal či môže použiť moju fotografiu ako profliovku a ja som mu na toto dal zvolenie .Až potom pôoužil fotografiu !!!To vsjo !!! ◄ reagovať
Edu, k tej profilovke. Zlodej by som bol, keby som pod ňou uviedol, že som jej autorom. Keďže sa pod profilovkami neuvádza tak, ako napr. v časopisoch, autor, alebo zdroj fota, potom nemôžeš tvrdiť, že som zlodej!!! Potom aj Jelsovec je zlodej, keďže až dodatočne si mu oznámil, že si mu daroval fotku na nick, nie??? Na druhej strane - ak by sa uvádzal zdroj, určite by som neuviedol seba. Som predsa charakter. Jelsovec, aj by som sa vybral s foťákom za srnčou a nemusí to byť až zo Šace, stačí zo zastávky Ludvíkov Dvor. Je však treba k tomu aj dosť profesionality. Možno sa na to dám. Ale stačí aj dobrý teleobjektív a nafotiť sa dá aj z cesty. A v zime, na snehu a pod mrakom. Pred slnkom sa zver ukrýva vo vetrolamoch. Je to výzva pre všetkých záujemcov, ktorí chcú mať zábery veľkého množstva zdravej srnčej v zimnej pohode. Hlavne s čistými zrkadlami aj na repke. ◄ reagovať
Jelsovec treba nazvať veci po pravde a to nie je masáž ega iba pravda ,ktorú sa snažím si vždy vyargumentovať . Ked ju nemám viem si priznať chybu a ospravedlniť sa . Nemám s tým najmenší problém . Človek je tvor omylný. ◄ reagovať
myslíš že by sem pridal fotky ktoré by vyvracali jeho tvrdenia? hehe ◄ reagovať
Nezlosti sa jóžibáči. Ak si to nezeláš, tak ťa tak volať nebudem. Ja som to robil len preto,lebo som sa ešte nestretol s človekom čo má IQ 150. Ja keby som mal také IQ, tak mám nick len 3x50.Nič viac. Lenže nemám teletex, žiaľ. Myslel som že ťa to poteší, keď budem nenápadne poukazovať na výšku tvojej inteligencie... no čo už... K tým údajným kecom, čo nemajú ani hlavu ani pätu.. keby som mal čas nájdem ti tvoj príspevok, kde si so slávnostnými fanfárami citoval z článku , ktorý sa týkal odčervovania a vyšiel niekedy začiatkom tohto roka, myslím že v PaR. Ten článok pojednával konrétne o tom, že pomer miešania Cermixu a krmiva 1:9 je príliš široký, a autori odporúčali ten pomer zúžiť na 1:4 ( ak si dobre pamätám ) . Okrem toho tam boli popísané rady akým spôsobom a kedy najlepšie odčervovať. Autori sa však v rámci článku dostali aj k faktu, že nedostatočná dávka spôsobí vznik rezistentných parazitov. To je informácia známa, nebola potreba ju nejako rozoberať. Týka sa aj iných liečiv. Ty si si však vytiahol z celého článku len túto jedinú vetu a opakuješ ju znova a znova a znova a znova a.... takže to je k tým tzv. kecom K srnčej ... rozosmial si ma, to mám ísť potvrdiť alebo vyvrátiť tv oje tzv. argumenty?? prečo by som to robil??? keď si taký presvedčený o svojej pravde , ruksak na plecia , foťák do ruky a zo Šace po poliach do Optimy na kávičku nie je ďaleko. polia sú pekné. žatva ešte len v začiatkoch... idylka. a potom fotky sem na LZ o tom čo si našiel, resp. nenašiel. Tak nebuď pohodlný, lebo lenivosť je jeden zo smrteľných hriechov. Ako povedal Tristan Bernard : Vrcholom lenivosti je vstať o 5 hodine ráno, aby ste mohli dlhšiu dobu nič nerobiť :))) ◄ reagovať
Edu ďakujem za masáž ega :))) Tak ako ja vám dám pár nových informácii, tak som sa aj dozvedel veľa zaujímavých a nových vecí. Či už od Teba, Andreja, orla, growlera a ďalších čo s nami vydržia diskutovať. Je zvláštne, že si naše poznatky a skúsenosti musíme vymienať v debate s chlapom, ktorý je neprístupný akémukoľvek rozumnému argumentu a všeobecne známym poznatkom, ale budiž... asi to tak má byť , účel svätí prostriedky. A dodatočne šte raz dík aj za profilovku. Hneď som si ju obľúbil, kedže nie ďaleko od reality :DDDDD. Dobré svetlo a lovu zdar :) ◄ reagovať
hm.. len škoda, že aj napriek tomu si bude stále mlieť to svoje. A o tých sympatizantoch ani písmenko.. Čím to je, čím to je? ◄ reagovať
Nechápem. srnec - 15 rokov - jeden potomok - doba ľadová ??? skús si najsť na google čo znamená "logorhea" jozi, pri všetkej úcte ty sa nemôžeš porovnávať s ľuďmi ako bol Verne. Nič proti tebe nemám, ale s Jelsovcom ťa tu bombardujeme faktami a podloženými informáciami, ale ty nie a nie to pochopiť. Ver mi, nemáš pravdu, lebo veľa vecí nechápeš, vytrhávaš z kontextu a výnimky generalizuješ. ◄ reagovať
Darmo osamelyvlk si ty kus ... :-DDD ◄ reagovať
Jelsovec, przniť niekomu nick, preto, lebo dal nejakú informáciu, považujem za detinské. Aj keď som to urobil Oslovi, teda orlovi, ale on si o to koledoval. Ja som mu len odpingpongoval. Ku kecom o p. Rajskom sa nevyjadrujem, lebo to nemá hlavu, ani pätu. Ale k srnčej. Viem, že mi neveríš, ale prečo nejdeš sám si to overiť? Nečakať na nejakého člena PZ, ktoré vlastní tú zver. Choď za nimi, povyzvedaj a daj to sem. Lenže ty to neurobíš, pretože by si musel dať za pravdu mne. A zradiť seba. A to ti nevonia. Takže pravdu sa nedozvieme. Mne však stačí pohľad z R1. Mrlian, aj Vernemu hovorili, že čurá proti vetru, keď vyhlásil, že bude možné prenášať obraz na diaľku - televízny signál. Aj ty by si mu to povedal. Vtedy. A dnes??? J. Verne neviem, odkiaľ mal zdroje pre takéto odvážne tvrdenie /musel mať nejaké vlastné pokusy, výskumy/, ja však, na rozdiel od neho, nemám vlastné výskumy, ale zdroje od iných, publikované v médiách. Každému známe. Teda nie vlastné. Príklad s tou dobou ľadovou – každému je známe, že v mrazáku život existovať nemôže. A rovnako je známe, že živočíchy sa potrebujú rozmnožovať. T.j. – srnec žije 15 rokov a za ten čas musí zanechať 1 reprodukcieschopného potomka. Ten za ďalších 15 rokov musí to isté. To sú všetko známe veci všetkým. Neprišiel som na to ja. Platí tu jasná vylučovacia metóda - alebo život, alebo ľad. Keďže život pokračuje, ľad tu byť nemohol. Tvoje prirovnanie je preto nesprávne. Čural by som proti vetru, ak by som vyhlasoval, že som na to prišiel ja. A poriadne by som sa očúral. Tomu verím. ◄ reagovať
Jelsovec tvojim znalostiam klobúk dolu ! To by jozibaci musel ešte ďalších 60 rokov študovať ,ale nepomohlo by to asi . Ešte aj profilovku ktorú máš diviaka máš legálne s autorskými právami .Je odomňa a daroval som ti ju . Toho si cením ,že si sa opýtal . Aj to je určitá kultúra človeka . S tým si Jozi nerobí problém . Ukradne ju z netu a tak sa predstavuje ako osamelyvlk a zlodej nie len potierajúci zákon o poľovníctve ale i porušujúci autorské práva fotografa . Zlodej -klamár-demagóg v jednej osobe to je naša kobra +osamely vlk + jozibaci spolu s tým nemcom robia super dvojku . Nemec alias alzhajmer ! nadarmo tam nemá foto ukradnutého Nemeckého vlka :-D Jelsovec tvoj diviak je slovenský len pre upresnenie .Jelsovec prajem vela úspechov v polovačke aby takých ľudí bolo vo vedení poľovníctva čo najviac . Lovu zdar . ◄ reagovať
Užívaním portálu LovuZdar.sk užívateľ prehlasuje, že sa oboznámil s autorskými právami, podmienkami používania a všeobecnými pravidlami tohto portálu, plne rozumie ich obsahu, súhlasí s nimi, bude sa nimi riadiť a na znak súhlasu s ich obsahom sa zaväzuje ich dodržiavať pri užívaní portálu www.lovuzdar.sk a využívaní jeho služieb.
Admin nezodpovedá za obsah pridaný návštevníkmi LovuZdar.sk
Admin si vyhradzuje právo vymazať akýkoľvek obsah pridaný návštevníkmi portálu ak tak uzná za vhodné.