Poprosim všetkých vaše skúsenosti rady a postrehy s používaním streliva v týchto rážach. Top strelivo v nich.
Ja nevidím v draní žiaden problem ja strielam tiež na lopatku . Plan chovu a lovu I . to nemení a par dg mäsa tiež nie je problem vyrezať pre psíkov . Vždy lepšie z 10 jeleňov vyhodiť pár kilo lopatky ako nedohladať jeleňa . Prípadne dohladať ked je ako balon .
Príspevok presunutý z diskusie strelivo (autor: stevikdca).
Sranda na tom všetkom je že ja SB SPCE 9,7 gramové zo strižnou používam už 20-rokov a som s nim spokojný, určite pridám aj to nejaké foto z úlovku z SPCE ale neskôr pretože u mňa sezona končí 16.1 a začína 16.5. ◄ reagovať
Edu kde stoji oryx 30e??? U nas oryx 39e vulkan 42E! ◄ reagovať
stevikdca terba zmeniť a sám uvidíš rozdiel . Norma oryx stojí okolo 30€ S&B SPCE asi tiež nedávajú zdarma . Mne najviac vadila na spce tá nekompaktnosť totálne nekontrolované rozbíjanie diviny plechy boli nafúkané z plášťa kade tade po mäse. Samozrejme tých značiek je kopec od RWS ,geco atď . Ja používam RWS UNI + norma oryx a norma vulkán . To však neznamená že je to to naj . Všetko som neskúšal samozrejme . Viem však ,že S&B SPCE si už nikdy určite nekúpim . ◄ reagovať
chlapi dakujem.. edu .. akurat ho použivam no moc sa mi to nezda.. hirko asi aj ja skusim to geco... gabrielso... tá súčiastka za flintou ◄ reagovať
Ja poznám zo svojho okolia pár ľudí ktorý nevedeli nič trafiť a tak najprv menili zbraň potom prišlo na rad strelivo a nie a nie dosiahnuť výsledky v čom to asi môže byť ??? táto diskúzia ohľadom streliva tu už bola rozoberaná XXXX krát. ◄ reagovať
stevik ja používam Geco do 7x64 je to 10,7 gramová strela a zatiaľ som veľmi spokojný :) ◄ reagovať
Toho dobrého je na trhu dostatok . Ja však z vlastnej skúsenosti môžem povedať o tom horšom . Čiže najhoršie najnepresnejšie a najnekompaktnejšie strelivo je S&B SPCE strižná hrana . Nič horšie naozaj nepoznám . ◄ reagovať
zabudol som Hornady-Frano ich ma na sklade. Hornady som mal aj do byvaleho 30-06. boli vyborne-konkretne 180 grainove BTSP Light magnum ◄ reagovať
a geco?? neaky názor na tú značku? ◄ reagovať
ale na S&B sa vykasli, mas na vyber daleko kvalitnejsie strelivo. ja osobne norma. alebo 14,3 gramovy hammerhead tu odkaz ◄ reagovať
Inak S&B robia aj 11,7 gramovu exergy, 11,7 gramovy nosler, alebo odkaz odkaz odkaz ◄ reagovať
dakujem.. použivam 11,7 G.. a práve som chcel niečo lahšie.. ale vidim že to je blbost.. tak skusim niečo takžie ◄ reagovať
odkaz alebo skus 13 gramovu normu oryx, popripade mozes vyskusat aj nieco tazsie-14,3 gramove-tem je na to dost, treba hladat ◄ reagovať
Príspevok presunutý z diskusie HPC 30-06 spr. (autor: misko39).
Strelil som ,,Prvim partizanom" cca 200 ks raticovej, z 30-06 som nasiel max. 5 striel (velky diviak, jelen,...)len po zasahu hrubej ramennej kosti. Podobne aj z W243 a 7.62x39 (v primeranej vahovej kategorii). Vseto ostatne bol priestrel, pekne farbenie no a poskodenie zveriny? Je to relativne...niekomu je vela aj 20 dkg :-(.Zakladom je vhodne umiestneny zasah. Rucim Ti za to, ze akakolvek kvalitna strela prehnana cez ramenne klby viac devastuje, ako PP poza lopatku.... ◄ reagovať
S HPC som toho strelil viac-mne vadi velmi rozbita zverina. Strelivo S&B uz nekupujem. Na trhu su ovela kvalitnejsie streliva. ◄ reagovať
Sice nepouzivam strelivo SB, ale findulovi davam 100 bodov za posledne prispevky. Zhrnul totiz celu debatu o ,,vhodnosti kalibra, strely, rychlosti,bla, blabla....a neviem coho este". Poniektori strelci by si mali uvedomit, ze chvalit alebo hanit strelivo na zaklade 3-4 ,,skusenosti" rocne, alebo ,,otec povedal" je blud. Kazda strela sa pri kazdom zasahu sprava inak a napisat ,,strelil som jelenicu a bola rozbita" no neviem :-)))...Ked posunies zasah za lopatku, takto ich strelis 20-30 ks a budu rozbite...potom je cas zmenit strelivo. ◄ reagovať
Vidím během roku několik desítek kusů střelených různými značkami střeliva.Rozdíl nevidím.A pokud děláš polovnictvo z důvodu získání diviny měl jsi dělat něco jiného.Pokud střílím a věř mi,že střílím dostatečně velké množství zvěře jde mi především o to abych zvěř co nejrychleji usmrtil.A to SB robí spolehlivě ◄ reagovať
findula robis si srandu? Jelenica strelena mnou s tym strelivom HPC bola velmi rozbita a podliata. ked to videl otec, ktory bol so mnou na polovacke, len zalomil rukami. ◄ reagovať
Klidně s nimi střílej.Používám je běžně.Nevidím rozdíl mezi SB a střelou jiné značky.Pokud někdo tvrdí,že více rozbíjejí je to nesmysl a pokud ano pak to říkají lidé co by si pro pět gramů rozstřeleného masa nechali uříznout ruku ◄ reagovať
Prave pouzivam Nosler Accubond od Normy 11.7g. Zatial mam vynikajuce skusenosti. Vyzera to tak,ze som nasiel optimalnu strelu... (a to nie som skromny ) ◄ reagovať
Kup si Norma Oryx 13g a budes spokojny ◄ reagovať
dobré, ak chceš robiť fašírku z diviny :-))) ◄ reagovať
Mal som 30-06 8 rokov. Ber 13 gramovu normu oryx-mozem odporucit, alebo 11,7 gramovy vulkan. Do 30-06 je vyber velmi siroky. RWS, NORMA, HORNADY, BRENECKE, FEDERAL a pod. Nie S&B ◄ reagovať
diky za odporucania hladam daco rozumne lebo doteraz som pouzival S&B SPCE 9,7g a to sa vecsinou rozleteli pri naraze a malo kedy bol vystrel...... a co sa tyka podliatin a znehodnotenia divyny tak to bolo strasne ....... ◄ reagovať
to uz rovno hadzat po jelenoch granaty... sak hlavne ze padne.uz to ze zahodim obe lopatky psovi je vedlajsie..vsak?... ked chces aby ti zver daleko neodbiehala a aby si nevyhadzoval kila diviny tak do springfielda 13g. oryx od Normy ◄ reagovať
ahoj, tak nad tym ani nerozmyslaj. Su to vyhodene peniaze. mal som tie naboje, mozem povedat, ze boli dost presne, ale divina rozbita na maderu a strasne podliatiny. Skus hornady, alebo norma oryx a este lepsie vulkan od normy. Alebo federal ma prijatelne ceny. U nas s tymi S&B strielaju starí strykovia a dedkovia, ktori, ked som im povedal, kolko stoji norma, tak sa za hlavu chytali, ze naco mi to bude-ci neviem trafit aj s tym starym"dobrym" S&B. Nuz vysvetlovat im, preco je norma lepsia, ako ceske HPC-cky nemalo zmysel. mne staci, ked zajdem obcas na strelnicu, alebo jak idem na kontrolne a ti dedkovia tam plieskaju do terca jedna radost a nie a nie sa trafit. Ale vysvetluje ti, ako on trafil na 150 metrov diviaka a na 50 metrov nevie nastrielat limit s malorazkou. Inak diskusií o kalibru 30-06 je dost, staci hladat. Prajem stastnu ruku pri vybere streliva a potom uz len trening a trening na strelnici. ◄ reagovať
To je jednoducho v kal.30-06.Ja pouzivam RWS 11,7g a mne odbieha do 100m ◄ reagovať
Používa niekto v kal. 30-06 strelivo Blaser CPD 10,7 g.? Potrebujem vedieť, ako sa to správa pri lanštiakoch a dospelej čiernej zveri. ◄ reagovať
mam tiez 30-06 pouzivam SaB 11,7 g spce spokojnost nestazujem sa ◄ reagovať
ja mam tiez 30-06 a jednoznacne norma vulkan 11,2g. zver krasne znaci od nastrelu odbieha niekedy do 30-50metrov malokedy a neznehodnocuje divinu. odporucam. ◄ reagovať
Ja používam H-mantel v 8x68S a na diviaky super všetko v ohni len jeden mi prešiel asi 20 m. ◄ reagovať
H-mantel je velmi tvrdá strela nad ktorou by som pre naše podmienky ani nerozmýšľal, a je to všetko o tom že každý z nás si nájde to svoje naj!!! takže budeme mať niekolko naj strelív ◄ reagovať
Ja používam RWS H-mantel 11,7g a som nadmieru spokojný zatial som nič lepšie nemal. ◄ reagovať
puckar - A toho čierneho daniela si prečo nestrieľal tou 30.06-kou ? ◄ reagovať
puckar tažko jednoznačne najlepší naboj neexistuje .. je to len naboj s ktorým si ty najviac spokojny ◄ reagovať
Ja mam 30-06,skusal som viacero nábojov a jednoznačne najlepsie su norma vulkan 11,7g. ◄ reagovať
ked fabrické tak rws uni 13g , to je to pravé orechové ◄ reagovať
Ahoj,lovil som s tým smetím čo uvádzaš asi pred 22 rokmi,problém bol že neprerážalo zver.Dnes používam strelivo RWS 11.7g s veľmi dobrými výsledkami. To,že Ti zver po zásahu odbieha nie je len problém streliva ale aj strelca.Dôležité je aby zasiahnutú zver prerážalo potom lepšie farbí. ◄ reagovať
pani norma oryx 11,7gra 30-06 spr.komorova rana,vstrel na hrubku cigarety a vystrel kruh s priemerom asi 3cm.slaby rocny srncek.zostal som mile prekvapeny.dost som sa bal,ze to bude moc rozbijat.uvidime ako sa bude darit dalej,ake zatial spokojnost :) ◄ reagovať
Užívaním portálu LovuZdar.sk užívateľ prehlasuje, že sa oboznámil s autorskými právami, podmienkami používania a všeobecnými pravidlami tohto portálu, plne rozumie ich obsahu, súhlasí s nimi, bude sa nimi riadiť a na znak súhlasu s ich obsahom sa zaväzuje ich dodržiavať pri užívaní portálu www.lovuzdar.sk a využívaní jeho služieb.
Admin nezodpovedá za obsah pridaný návštevníkmi LovuZdar.sk
Admin si vyhradzuje právo vymazať akýkoľvek obsah pridaný návštevníkmi portálu ak tak uzná za vhodné.