Poprosim všetkých vaše skúsenosti rady a postrehy s používaním streliva v týchto rážach. Top strelivo v nich.
Ja nevidím v draní žiaden problem ja strielam tiež na lopatku . Plan chovu a lovu I . to nemení a par dg mäsa tiež nie je problem vyrezať pre psíkov . Vždy lepšie z 10 jeleňov vyhodiť pár kilo lopatky ako nedohladať jeleňa . Prípadne dohladať ked je ako balon .
Príspevok presunutý z diskusie 300w mag (autor: soso).
uz som videl zopar kusov ulovenych ceskym strelivom a vobec ziadna slava...s kazdym povolenym kalibrom sa da pekne ulovit zver ale zalezi na vybere kvalitneho streliva ◄ reagovať
Edu, Tých zadubencov,ktorí ešte používajú ten hn.j SB ,aj tak nepresvedčíš. ◄ reagovať
odkaz takto nejako to funguje . ◄ reagovať
Ešte som zabudol,zaujímavé ceny na strelivo Hornady sú aj tu: odkaz ◄ reagovať
Tak ako píšeš sumcar 11,7 g interlock v 30-06 Spr.-presnosť super,cena 1,15 Eura za kus v NR tiež super! ◄ reagovať
presne tak u Frana, ale ber superformance-su vynikajuce aj na presnost aj na ranivost. ja som skor v 30-06 mimo 13 gramoveho oryxu pouzival hornady interlock btsp light magnum interlock 11,66 gramove. je to paradne strelivo na vacsie dialky. na druhy tyzden mi pridu superformance aj do 375H&H. jak sa otepli, mastim na strelnicu opacit naboje na presnost a zavesim sem foto terca. ◄ reagovať
hornady u frana v Nitre , strielal som minuly tyzden na strelnici 11,7 g Interlock a su velmi presne uvidime co to bude robit na zveri. ◄ reagovať
Ktoré Hornady gramáž? V Nitrianskom kraji kde by sa dali kúpiť. ◄ reagovať
kupte si Hornady a uvidite tu spokojnost. ◄ reagovať
V 30-06 som to nemal, ale v 308W je to taká istá gramáž, a po troch strelených kusoch som to zavrhol, žiadne farbenie, odbiehalo to dosť, hovorím o ranách za lopatku, na plúca a podobne. ◄ reagovať
Prosím Vás ja mam Zkk600 taktiez 30 06 kupil som si 11g GEco ..Váš názor ? ◄ reagovať
co sa tika toho vulkanu plne suhlasim s pepiesom ja ho strielam v 308w a stoji za dve veci mal som 100 ks uz len cakam kedy ich dostrielam nahovorim ze je to zla strela ale v 308 a 30 06 urcite nie ◄ reagovať
Ešteže ty spito si spravil v 15-tich slovách len 9 chýb!Alebo máš nejaké vlastné gramatické pravidlá podľa ktorých nepísanie mäkčeňov ,dľžňov a veľkých začiatočných písmen na začiatku viet sa nepovažuje za chybu?To "skorej" mi menej klalo oči...Skúsme preto uzavrieť toto duchaplné jazykové okienko a venovať sa opäť téme,ok? 300 Win.Mag. je fajn kaliber do našich podmienok ako mnoho iných,pri správnom výbere kvalitného streliva s ním majiteľ určite bude spokojný. ◄ reagovať
napisat dvanast slov za sebou spravne je zrejme nad tvoje schopnosti. Skus nabuduce kratsie vety ◄ reagovať
pepies, ja som vulkanom ulovil iba 1 ks, minulý rok sa mi vôbec nedarilo... Ulovil som s ním 60 kg diviaka v behu na spoločnej na nejakých 15 m. Zasiahnutý bol iba cez pľúca pod chrbcitou. Zostal v ohni, pričom chrbtica nebola vôbec chytená. Poškodenie žiadne. Ale podľa jedného prípadu alebo zopár ulovených kusov sa nedajú robiť žiadne závery ohľadom streliva. Preto som sa pýtal Pepesa33, koľko kusov s vulkanom ulovil on, keď ho hneď zavrhol. ◄ reagovať
Spitko pozri si zopar svojij komentarov a potom niekoho poučuj o gramatike. ◄ reagovať
"skorej" ta mohol pravopis zaujimat ◄ reagovať
Axon mňa by skorej zaujímalo koľko kusov si ty ulovil s Vulkanom v 30-06. :O)) ◄ reagovať
Pepes popíš koľko kusov si ulovil s vulcanom v 30-06, keď ho nechceš vidieť. Kde boli zasiahnuté, koľko odbehli, ako farbili? ◄ reagovať
strielat tym po liskach a kecat ze to robi dobru robotu ma od seba trosku daleko. ◄ reagovať
Jasné že som to vážne myslel, v 7x65R a 30-06 som mal SPCE, robilo to dobrú robotu na diviačej zveri. Vulkan do 30-06 už nechcem ani vidieť, strieľal som to, a ohľadom SB, ja ho až tak neobhajujem, ja len hovorím môj názor a moje praktické skúsenosti s ním, a ďalšie vec, v terajšej mojej 308W používam Nosler Partition, čo je už iná kvalita a cenová relácia oproti SB. A neviem kto tu používa v 270W obyčajný poloplášť od SB - odkaz-, takže asi toľko. Majte sa. Lovu a lesu zdar. ◄ reagovať
Keby bola SPCE konkurencie schopná s uvedenými druhmi streliva nebola by cena tohoto streliva najlacnejšia . Alebo inak povedané tie drahšie druhy streliva by boli nepredajné . ◄ reagovať
uuuf, pepes...to si akoze vazne myslel? Ak patris medzi vacsinu tych, co tak upenlivo obhajuju ceske blato v podobe legendarnych SPCEciek len preto, ze na kvalitnejsie strelivo skratka nemaju peniaze, tak ta chapem a aj tak trosku lutujem. Ten vulkan si asi len pocul strielat, inak by si nedristol taky blud, ze je nic moc. A k tej sanitke sa radsej nebudem vyjadrovat, usudzujem, ze by to asi nemalo zmysel... ◄ reagovať
Pepes33 každý zásah je špecifický . Mne osobne to robilo len zlú robotu . Absolútne nepredvídatelná deformácia a nekompaktnosť strely . Nafukané plechy kade tade + nepresnosť . To sú dôvody prečo nikdy viac SPCE . Vyskúšal som to v kalibroch 7x57 , 7x64 ,7x64R a W300MG . Toľko moja praktická skúsenosť . Jeden známy to strielal v brno efeccta 7x65R SPCE a hotová katastrofa . ◄ reagovať
Osobne som používal SPCE 11,7 g v 30-06, na diviakoch to robilo vynikajúcu robotu, či prasa, lanštiak, alebo kanec, farbilo to vždy pekne, ak to odbehlo. Potom som skúsil Federal, klasický poloplášť 11,7 g, naprd farbenie, celkovo horší pocit z tej strely, ďalej v 30-06 vulkan 11,7 g nie moc dobrá kombinácia. ◄ reagovať
Pepes33 zopakujem ti moju protiotázku . S akým horším strelivom si porovnával SPCE v praxi ??? Odkiaľ vieš ,že je " vcelku dobre vymyslená" ??? ◄ reagovať
Nechcem nikoho obhajovať, ale strela SPCE v 7x57R a 8x57JS je vcelku dobre vymyslená, a Spito270 - kludne sa mi postav aj na 200 metrov v naškrobenej bunde, a garantujem ti, že budem volať pre teba sanitku, alebo pohrebák. ◄ reagovať
frido a s akým strelivom si to v praxi porovnával ? Aké si ešte iné strielal ? ◄ reagovať
trosku hrubsie bundy a s SPCEckami mozme velmi kludne na paintball ◄ reagovať
Zdravím Edu k tej ZKK kalibru 7x57 a strelivom SPCE si sa netrafil nakolko pre tento kaliber je to výborná strela podotýkam pre kaliber 7x57. ◄ reagovať
včera som pozeral v TV testy niektorých kalibrov zbraní okrem iného aj 300w Magnum... konkrétne tam strieľali Norma Alaska myslím 12,7g (gramáž berte s rezervou nwm či si dobre spomínam :) ) a ukázalo veľmi dobré výsledky ako aj presnosť tak aj odovzdanie energie do balistického gélu :) ◄ reagovať
soso - ja mám .300 WM. a ozaj je universálny kaliber pri použití správneho streliva... napr. ja použivam Blaser CDP 10,7g a je perfektný náboj aj na veľké vzdialenosti !! ◄ reagovať
Príspevok presunutý z diskusie strelivo (autor: stevikdca).
Edu 1-2 euro neriesim ani ja ale 30 alebo 39 je dost velky rozdiel aspon pre mna mozno pre teba nie. A neviem preco by som mal nieco kupovat za 39 ked by som to mohol dostat za 30e??? Tie ceny ktore si sem hodil tak su skoro take iste ako v DS a nie 32e. ◄ reagovať
gabrielSO keby som bol konzerva a nevyskúšal by som tiež za tých 22 rokov čo poľujem niečo iné tiež by som si bol dodnes spokojný a myslel by som si že tie plechy čo vyplúvam z mäsa tam majú byť ako i tie nenormálne podliatiny . Samozrejme poradiť sa dá len tým čo o to stoja !No ceny sa môžu líšiť premvadasz odkaz ja neriešim nejaké euro alebo dve .odkaz ◄ reagovať
Edu ja verím každému ja nikomu nebránim si kupovať to čo chce, čo mu vyhovuje, nikoho nepresviedčam nech ich kupuje keď sú zlé,ja používam tieto náboje 20 -rokov aktívneho poľovania som s nimi spokojný,týmto pre mňa končí, každý podľa svojho gusta. ◄ reagovať
Edu no zostal som dost zarazeny lebo v DS oryx okolo 39 a vulkam okolo 42e podla toho aky kaliber odkaz ◄ reagovať
stevik prajem sním veľa úspechov :) ◄ reagovať
premvadasz ja som kupoval v predajni u kamarata v Trenčíne u Igora Boledoviča IBO polovníctvo tam stala krabička 7x65R norma oryx i vulkán 32€ . Nehladal som kde je lacnejšie ba ani som si nepýtal zlavičku ,ktorú by som určite dostal .GabrielSO všetko záleží s akými druhmi si to porovnával ! Ak strielaš stále jedno strelivo nemôžeš zistiť že existuje aj niečo lepšie . Ja nemám prečo klamať a ver mi čosi som už naozaj aj strelil a nebolo toho málo . ◄ reagovať
Užívaním portálu LovuZdar.sk užívateľ prehlasuje, že sa oboznámil s autorskými právami, podmienkami používania a všeobecnými pravidlami tohto portálu, plne rozumie ich obsahu, súhlasí s nimi, bude sa nimi riadiť a na znak súhlasu s ich obsahom sa zaväzuje ich dodržiavať pri užívaní portálu www.lovuzdar.sk a využívaní jeho služieb.
Admin nezodpovedá za obsah pridaný návštevníkmi LovuZdar.sk
Admin si vyhradzuje právo vymazať akýkoľvek obsah pridaný návštevníkmi portálu ak tak uzná za vhodné.