Poprosim všetkých vaše skúsenosti rady a postrehy s používaním streliva v týchto rážach. Top strelivo v nich.
Ja nevidím v draní žiaden problem ja strielam tiež na lopatku . Plan chovu a lovu I . to nemení a par dg mäsa tiež nie je problem vyrezať pre psíkov . Vždy lepšie z 10 jeleňov vyhodiť pár kilo lopatky ako nedohladať jeleňa . Prípadne dohladať ked je ako balon .
Príspevok presunutý z diskusie 30-06 ,ake strelivo ??? (autor: kotmo).
operak preto lebo líška je gurmánka :-DDD a celý žovot strávila s partizanmi v horách tak ich má rada . Jeger je duševne chorá osoba :-DDD ◄ reagovať
Jeger zaujala ma myšlienka že líška má najradšej prebíjaný PP :-) Prečo ? ◄ reagovať
Jeger takto som sa dlho nezasmial :-DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD. Si ty len trubica :-DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD ◄ reagovať
Na jelena si zober NORMU vulkan, na velkeho kanca oryx, na spoločnu na diviaky ti staci SaB poloplast so striznou hranou, no keby prisiel vlk tak jedine Blaser cdp, liska ma najradsej prebijany prvi partizan... ◄ reagovať
Na indivindi polovacku Blaser CDP a na spolocnu polovacku RWS KS (9,7g) 910ms ustova r. Diviaky tuto rychlu strelu nemaju radi a netreba tolko predsadzovat vzhladom na rychlost. ◄ reagovať
Príspevok presunutý z diskusie Začiernený krčok nábojnice po výstrele (autor: Peter333).
Pri výstrele vzniká tlak ktorý pôsobí na strelu a poháňa ju do predu. Ale vieme že tlak pôsobí všetkými smermi takže aj na stenu nábojnice ktorú rozťahuje na veľkosť nábojovej komory čím tuto komoru dokonale utesní proti prenikaniu tlaku za nábojnicu. Toto roztiahnutie nábojnice trvá určitý čas ktorý je ovplyvnený veľkosťou komory(tolerancia), rýchlosťou horenia prachu a materiálom použitým na nábojnice. Čiže zhrnuté pokiaľ tlak utesní nábojnicu v komore môže sa stať že určité množstvo plynov sa dostane na krčok a tie spôsobia začiernenie. Bežne sa to stáva aj u fabrického streliva renomovaných značiek. ◄ reagovať
Príspevok presunutý z diskusie Začiernený krčok nábojnice po výstrele (autor: Peter333).
ja to mam pri fabrickom strelive Nosler so strelou Accubond ... ◄ reagovať
Dokedy Ti nerozrazí čelo záver začernenia si nevšímaj :-D. Prebíjané nabojnice bývajú ponaťahovane pozbrusovane pretláčané cez všakovake matrice . Nemal by som odvahu dávať do guľovnice také čudo o ktorom neviem ani ako vzniklo a na čo všetko prebíjač mohol zabudnúť . Okrem iného ti to môže ťažko poškodiť zbraň ba i zdravie . ◄ reagovať
Príspevok presunutý z diskusie 30-06 Sprg. (autor: marecek48).
ja mam cz 537 30-06 a som velmo spokojny. ◄ reagovať
drzim palce a nech ti sluzi k spokojnosti...lovu a lesu ◄ reagovať
marecek48 - Flintu si kúpil dobrú,gratulujem;len sa ešte musíš naučiť,že sa nastreľuje a nie "zastreľuje" !!! ◄ reagovať
Nech Ti slúži dlhé roky k spokojnosti a radosti, lovu zdar. P.s- a nezabudni ju aj občas pohladkať a pošepkať jej pekné slová. ◄ reagovať
orol aj tebe sa chcem podakovat za komentar,flinta je uz doma,zastrelena a pripravena na sezonu ◄ reagovať
Serus motaq tak flinticku mam uz doma,aj som si snej uz zastrielal na terc a som absolutne spokojny snou,v sobotu rano uz aj vyrazam na polovacku,Dakujem ti za radu ◄ reagovať
Uherský Brod - 1966- ZKK 600,601 – o rok neskôr trieda „magnum“ ( ZKK 602 ) 1985-1988 – CZ 531, 1989- CZ 537, prvá pol. 90 rokov – CZ 550 ( sériová výroba od 1995 ) atď... zdroj: strelecká revue - P.s- Kúp tú flintu. ◄ reagovať
marecek48, moja je rovnaky rok vyroby. za tu cenu co si tu napisal by som ju bral, ak ti sedi kaliber nie je o com. je to dobra, presna zbran. Ja som s nou velmi spokojny. Najde sa tu urcite par ludi co ti napisu, ze za tie peniaze kupis remington 710 alebo 770 aj s optikou a podobne rady. Podla mna sa tie zbrane kvalitou na CZ 537 nechytaju. ◄ reagovať
Chiko, len podstatny rozdiel je v tom ze CZ 537 je starsia zbran a nie nova. Tikka nie je zla ale tiez nie je bez chyb. ◄ reagovať
Súhlasím s Motagom,tiež polujem čz-ov 21 rokov,cal7/64 a som spokojný.Velmi presná a spolahlivá zbraň.Montag aké strelivo používate? ◄ reagovať
motaq napisal si spravne nie je to nova zbran rok je 1992 a vela polovnikou mi povedalo ze v tej dobe sa robili kvalitne zbrane,dal som ju aj okontrolovat jednemu dobremu puskarovi a predajcovi zbrani a povedal mi ze zbran je vo vinikajucom stave,taktiez snej vistrelil 9ks nabojou sako a cisty stred,on osobne mi ju odporuca a cena je vinikajuca.preto som chcel pocut viac nazorou.cena zbrane je 450euro s novou pazbou monte carlo krasne vyrezavana plus dalsia pazba tiez virezavana,remen,40ks streliva sako,montaz s kruzkami na puskohlad.ten pan co ju vlastni je len taki rekreacny polovnik ◄ reagovať
Mám Tikku, a až tak by som ju neospevoval ako ju tu Chiko ospevuješ. Hrdzavie takisto ako aj CZ, dokonca čo som sa pri iných zbraniach nestretol hrdzavie aj vývrt hlavne, je tu okrem mňa tiež pár ludí na LZ, čo majú s ňou podobné skúsenosti. Jediná výhoda je jej presnosť. ◄ reagovať
montaq, ja som tiez riesil dilemu CZ alebo daco ine...rozhodol som sa pre Finsku Tikku, pretoze je kvalitnejsie spracovana zbran a cenovy rozdiel bol 200 euro. A podla mna je to puska z kvalitnejsieho materialu ako CZ. ◄ reagovať
Chiko, a co myslis CZ 537 je nova alebo stara zbran? to co si napisal nema v tejto teme ziadnu vypovednu hodnotu. a inak trosku miesas jablka z hruskami lebo porovnavat sauer, mauser s CZ ci tikkou je trosku od veci uz len po cenovej stranke. CZ 537 ak je v dobrom stave a clovek sa o nu poriadne stara je spolahliva zbran, s presnostou ziaden problem a to co mnohy vytykali napr ZKK ze sa na nej rychlo spravi liska u CZ 537 nie je aspon nie na tej mojej. CZ nic nechyba, samozrejme je dolezite za aku cenu ju chces kupit. ◄ reagovať
ja osobme by som CZ ako zbran ani neriesil..zober si pomer cena kvlita... sako, mauser, sauer, tikka a mnoho inich vyrobcou zbrani je omnoho dalej v technolgiji ako CZ, a netrepwem dovetra. Mam kamarata co roby v CZ a pozna sa schlapmi na strelnici a ked ma gulovnica na 50m 2,5 cm rozptiu zo slovami to je dobre...ano ke to dobre ako roxor do betonu a nie ako zbran.Ja osobne ty CZ neodpotucam...kaliber mas super, sice mierne predimenzovany ale super, radcej silnejsi ako slabsi, ale do ceskej zbrane nechod, je to podla mojho nazoru smejd a drahy...ked nova 550 stoji 850eur a TIKKA stoji 1100 nieje ocom je to investicia na celi zivot. ako berem stare ceske zbrane su kvalitne..ale v sucasnosti to stoji za stavebne zelezo akurad.... ◄ reagovať
CZ537 mam aj ked v 7x64. podla mna dobra zbran, mne osobne sa paci hlaven, ktora je oproti 550 tensia a tym je aj zbran lahsia. je to gulovnica vyrabana estev brne (aspon ta moja). myslim, ze je to dobra volba, aj ked v dnesnej dobe je uz obrovsky vyber novych zbrani. mne osobne vyhovuje. ◄ reagovať
je to predchodca 550 dobra volba a strelivo sako tiez ale skus normu neolutujes ◄ reagovať
Jsem z ČR, Plzeńského kraje, lovíme černou, dančí,jelení a siku. V 30-06 jsem vyzkoušel Lapua Mega 13g., Norma Vulkan 11,7g., a SaB se střelou Nosler Partition 11,7g., Hornady SST 11,7g. Z mojí zkušenosti je SST stejně jako Geco na tuto ráži moc měkké a rozbijí zvěřinu. Nejlepší a nejšetrnější Norma a Nosler. Obojí bezpečně prostřeluje a zejména Nosler velmi šetrné ke zvěřině. ◄ reagovať
Lapua mega 12g ma stym niekto skusenosti,idem to do 30-06 nabijat do Brna efecct ◄ reagovať
najlepšie fabrické strelivo do 30-06 je RWS UNI 13g je to len môj názor ◄ reagovať
Ja mám tiež 30-06.A som stímto kalibrom velmi spokojní. Zver po rane väčšinou padá.Pred kúpov som si ju samozrejme vyskúšal hned sami zapáčila. Všetko je v poho len strelivo by som chcel ešťe vymeniť používam Sellier & Bellot11,7g . Ako nieje to zlé strelivo ale viem že sú na trhu už aj lepšie. počul som o značke Geco nemáte snou dakto skusenosťi. ◄ reagovať
peniaze za strelivo S&B nevyhadzujem-da sa kupit za taku cenu aj kvalitnejsie-tak preco nebrat lepsie? ◄ reagovať
6-teho novembra som strelil jelena SB 11,7 30-06 prebijany naboj asi na 70 metrov,rana pod chrbticu za kohutik ,prestreleny,prestreleny vrch pluc padol na mieste a netrebalo ho ani dostrelovat ◄ reagovať
dozvedel som sa všetko :D ale to ci su geco dobre to nie :)dakujem ◄ reagovať
Intelektual sa tu davno nerealizoval. Co si bol indisponovany z repaku a uz sa minul, ked si sa tu opat objavil s tvojimi perlami ty truba? Doteraz si bol na srot a nevedel si pisat? ◄ reagovať
andelik ked budes taketo dristy pisat aj nadalej, zacneme odsudzovat aj teba ◄ reagovať
neviem preco kazdy odsudzuje S§B.......... HORNADY to je HNOJ ◄ reagovať
Príspevok presunutý z diskusie 300w mag (autor: soso).
Aj S&B sa dá ale najhoršiu skúsenosť mám práve SPCE strižná hrana to je hnus ◄ reagovať
Užívaním portálu LovuZdar.sk užívateľ prehlasuje, že sa oboznámil s autorskými právami, podmienkami používania a všeobecnými pravidlami tohto portálu, plne rozumie ich obsahu, súhlasí s nimi, bude sa nimi riadiť a na znak súhlasu s ich obsahom sa zaväzuje ich dodržiavať pri užívaní portálu www.lovuzdar.sk a využívaní jeho služieb.
Admin nezodpovedá za obsah pridaný návštevníkmi LovuZdar.sk
Admin si vyhradzuje právo vymazať akýkoľvek obsah pridaný návštevníkmi portálu ak tak uzná za vhodné.