Heming hunting
dnes je sobota,  23. november 2024,  meniny má Klement,  spln: 15. november 2024,  dnes východ slnka: 07:11,  dnes západ slnka: 15:54
poľovnícke sety poľovníctvo Terem

strelivo 30-06 alebo 300 win.mag alebo 300 weath.magnum - diskusia

autor: off Petro
pridané: 1.2.2011 11:38

Poprosim všetkých vaše skúsenosti rady a postrehy s používaním streliva v týchto rážach. Top strelivo v nich.

počet zobrazení: 86 821
počet hlasov: 2
okruh tém: strelivo

Aký je dôvod vášho označenia za nevhodný?

najlepšia odpoveď

off Edu, 28.8.2014 o 19:40

Ja nevidím v draní žiaden problem ja strielam tiež na lopatku . Plan chovu a lovu I . to nemení a par dg mäsa tiež nie je problem vyrezať pre psíkov . Vždy lepšie z 10 jeleňov vyhodiť pár kilo lopatky ako nedohladať jeleňa . Prípadne dohladať ked je ako balon .

dať hlas príspevku | počet hlasov: 16

komentáre

zoradiť
zobrazené 161-200 z 494 | najnovšie | novšie | staršie | najstaršie

Príspevok presunutý z diskusie Začiernený krčok nábojnice po výstrele (autor: Peter333).

off rossler8x57js, 11.8.2012 o 18:45

robilo my to v blaser cdp. ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 0

Príspevok presunutý z diskusie Začiernený krčok nábojnice po výstrele (autor: Peter333).

off Edu, 11.8.2012 o 18:06

axon neviem ja som zase toľko tých guľovníc nepoužíval mal som brno 98 v raži 7x64 ,zetku v ráži 8x57 js teraz strielm gb sabbati lux 7x65 R a požívam i blasera R93 W300MG ,ktorý síce nie je môj ale používam ho . Ani pri jednej guľovnici som nemal žiaden začernený krčok nábojnice . Kamarat má sprg.3006 rem 770 striela RWS EVO a tiež nemá krčok začernetý . Zrejme by to chcelo vidieť aspoň na fotke ako to začernenie vypadá . Som si však istý ,že Peter333 nám takú fotku nepredloží . Takže je to bezpredmetné . ◄ reagovať

Príspevok presunutý z diskusie 30-06 ,ake strelivo ??? (autor: kotmo).

off Edu, 11.8.2012 o 13:00

Ako bolo spomenuté stále sa špekuluje o strelive . Naozaj S&B SPCE strižná hrana robí nie len totálnu paseku ale tých nafúkaných plechov v mäse je až až . Tiež absolutne nepredvídateľný smer po zásahu . Sellier a Bellot má však v dnešnej dobre široký výber streliva . Strielal som sierru a spokojnosť . Takže pre ten jeden naozaj nepodarený náboj by som muničku nepochovával . Tak ako meopta i S&B prešiel z letargie moderným vývojom a stáva sa zase konkurencie schopnou firmou . Ja strielam síce Normu vulkán ,ale nevylučujem ,že vyskúšam niečo i od S&B .Danka Barteková strielala na olympiade v Londýne strelivo S&B a vystrielala medajlu . Podobne i guľové má fajn výber i kvalitu. odkaz odkaz odkaz odkaz Každý zásah má však svoje špecifiká . ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 1

off jaroslav103, 11.8.2012 o 12:35

preto Selier uz ani nepouzivam, kvôli tym crepinam, ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 2

off dodi080, 10.8.2012 o 22:39

jaroslav103 za seba ti sľubujem,že sa doučím aj triafať nie len strieľať už len preto,že olovo ako aj črepiny mi dosť v mäse vadia. MMasska-napísal som ti na nick hádam si to dostal,lebo mi vypisuje,že pošta je dočasne vypnutá. ◄ reagovať

off luBOSSco, 10.8.2012 o 21:56

...Problemom su LEN sem tam crepiny olova v mase... odkaz pozor potom aby si nenosil "slepe naboje" v miesku... ◄ reagovať

off kotmo, 10.8.2012 o 21:22

zbytocne spekuluje o strelive ten co nevie strielat ???:):):) mna jebne,taketo nazory mam najradsej ...takze vlastne muničky vyvyjaju nove strely uplne zbyocne,resp. pre ludi co nevedia strielat ...pane bože ◄ reagovať

off jaroslav103, 10.8.2012 o 15:02

Donedavna som strielal vsetko so Selierom so strižnou hranou, lebo otec má veľké zásoby a všetko na čo som namieril padlo, od jeleňa, kanca po prasa. Problémom sú len sem tam črepiny olova v mäse. Teraz používam Federal a max. spokojnost. Môj názor. Zbytočne špekuluje o strelive ten čo nevie strielat. ◄ reagovať

off axon, 10.8.2012 o 9:46

aj ja som mal začiernené krčky nábojníc pri továrenkých nábojoch. Strieľal som originál náboje od Normy, Federalu a Nosler Custom, čiže žiadne prebíjané od nejakých "pivnicových kutilov", ako ich nazýva Edu. Guľovnica Browning Eurobolt .30-06, necelé 4 roky stará, vystrelených cca 300 -400 nábojov. Edu môžeš sa presvedčiť, že krčky nábojníc sú začiernené aj u továrenských nábojoch ◄ reagovať

off Jager68, 10.8.2012 o 9:12

Geco je o ničom. ◄ reagovať

off dodi080, 10.8.2012 o 0:21

MMasska posli mi tel. c. na dodi080@gmail.com, zavolal by som ti. Vyskušal som všetko od RWS,takže cena za náboj nie je na prvom mieste. ◄ reagovať

správca MMasska, 10.8.2012 o 0:00

dodi080, uz som tolko krat pisal o geku ze uz ma to nebavi! ale aby si to nemusel hladat tak v skratke geko je naboj chudobnych iste lepsia volba ako S&B lebo je aspon vcelku presny len ta gulka je najlacnejsi poloplast . neodvadza co ma a sprava sa nevyspitatelne oddeluje sa jadro od plasta na tym nevie doovzdat vsetku energiu co by mal nevie prestrelit zver s 15ks len asi 2 potom nieje farba gulku geja mam medzi fotkami tak si to kuk ja som bol sklamany ked tak si doplat a kup nieco lepsie ak mas este nieco na mna pis! to su moje postrehy s gekom !!!!!!!!! sumcar acucubond to opisal jarodt aj ti poradil ako a kde to kupis moja skusenost je kup skatulku a ked to sedi tvojej zbrani tak si kup 100 a nebudes lutovat!!!! a este cosi pepies dalekohlady netreba menit ved ked si zoberies co tvrdi edu pri nastrelovani zbrani ze je jedno aky naboj tam das vsetko ide dobre max 1cm do hora a do dola ale doboku nic tak naco menit puskohlad kup s kazdej sorty a bi het hlava nehlava a keby ti to nahodou lietalo kade tade tak ti to boh edu nastreli a vysvetli :-DDDDDDDDDDDD ◄ reagovať

off Edu, 9.8.2012 o 22:18

tak je dede ◄ reagovať

off dede, 9.8.2012 o 22:12

EdU - rozumiem odkaz ◄ reagovať

off dodi080, 9.8.2012 o 22:03

MMasska,prečo posraté Geco? Včera som sa pýtal na skúsenosti a poznatky s ním. ◄ reagovať

off Edu, 9.8.2012 o 21:20

dede moj komín je čistý ◄ reagovať

off sumcar, 9.8.2012 o 21:11

ja to mam pri fabrickom strelive Nosler so strelou Accubond ...uz som pisal, a len chem dodat ze mam cisto novy sauer 202 ◄ reagovať

off dede, 9.8.2012 o 21:08

Pre p.EDU- komín sa zvykne očmudiť. ◄ reagovať

off dede, 9.8.2012 o 21:07

Peter 333 - nestresuj. Ja mám zakúpené nové zbrane v kal. 8x57 JRS, 30 R Blaser a po výstrele v popisovanom mieste sú nábojnice zadymené.Používam fabrické strelivo. ◄ reagovať

off Edu, 9.8.2012 o 21:05

Možno ani nevedel ,že nabojnicu treba i vyčistit pred plnením prípadne tam trocha čierneho dymneho prachu zamiešal to sa stratí v tom množstve :-D Prípadne naschvál. To už vie len plnič sám . Prípadne nafuknutú nábojnicu nesformátoval či neorezal . Tých možností ako doma doondiať náboj je desiatky . Stačí iba jednu chybu urobiť a už sa to pripeká ,zadymuje ,zasekáva atď . Bežný neduh neodbornosti ,ktorý má za následok takéto otázky a otazniky . ◄ reagovať

off zekon, 9.8.2012 o 21:00

ak by som si mohol dovoliť jednu poznámočku - jednou z príčin môže byť aj slabá navážka často to s komorou alebo nábojnicou nemá nič spoločné... ◄ reagovať

off Edu, 9.8.2012 o 19:53

To je zaujímavé ,že mne sa to pri fabrickom strelive nikdy nestalo :-D A Petrovi sa to náhodou stalo pri tom prebíjanom strelive . Asi mám presnú komoru prípadne nemám starú nábojnicu lisovanú do približného originál stavu či dokonca skracovanú lebo ju natiahlo :-D Možno náhoda :-D Každopádne poznám ľudí ktorým sa prebíjané strelivo pripieklo v Blaseri R93 ako i tých čo sa im zasekol automat po krmení nábojmi od pivnicových kutilov hrajúcich sa na muničku . Práve preto by som nikdy prebíjaný náboj do zbrane nevložil . ◄ reagovať

správca MMasska, 9.8.2012 o 17:28

marcelbyk kecas sprostosti ze poskodenie minimalne a neverim ze by si skusil nieco ine a vratis sa ku SB. uz keby si skusil partizana alebo posrate geko vsetko je lepsie ako SB tak o com tocis co si skusil? strelis 10 ks zvery a kecas sprostosti juj ako som sa nasral si ako pampaliny lovec zvierat ked to napise findula tak to beriem ale to su 1000 skusenosit chod naberat skusenosti a potom pis ◄ reagovať

off marcelbyk, 9.8.2012 o 15:05

moja skusenos- strelím ročne 5-8 diviakov jedneho srnca jedneho jeleňa 90percent su to streli do 80metrov mne sa najviac osvecil SB , poskodenie zveriny minimalne (oproti ostatnym co som skusal).to som spokojny maximalne ◄ reagovať

off titamita, 9.8.2012 o 11:44

Moja skúsenosť s Hornady Interbond 30-06, 11,7g. Strelené dva lanštiaky, prvý na 70m, cca.50kg, priestrel,v ohni. Druhý na 130m, cca.60kg, odskočil 5m, krásne farbil, priestrel. Okrem toho jeden srnec, I.vt., priestrel, odskok 5m, opäť plno farby. Srnca som nesťahoval, účinok pod dekou neviem posúdiť, ale diviaky bez podliatin s približne 3-4cm strelným kanálom. Zatiaľ spokojnosť, ale sú to iba tri rany, takže uvidíme v budúcnosti. ◄ reagovať

off jarodt, 8.8.2012 o 22:18

Odporúčam zakúpiť Accubond u Jedličku v Zelenči, ponuka od zrejme najprestížnejšieho svetového výrobcu americkej firmy Nosler, za uvádzaciu cenu 32 € za krabičku /20ks/ pri zakúpení 100 ks. Ďalšie dodávky budú podstatne drahšie. Strela má hmotnosť 165 gr, t.j. 10,7 g. Norma ponúka 180 gr. Accubond za cenu ca 55 € čo je o 23 € viac ako Nosler a predpoklad je, že na cene okolo 45 € zakotvi v budúcnosti aj Nosler v EU. Ak sú voľné prostriedky odporúčam zakúpiť 100 ks Accubond alebo 100 ks Partition, východniari majú možnosť zakúpiť Nosler do 308,30-06 a 6,5x55 túto odkaz ◄ reagovať

off kotmo, 8.8.2012 o 22:06

vlastnim tiez raz 7x64,rozhodol som sa pre vulkan ...a po prvom strelenom kuse ma totalne sklamal.jelen na zhruba 70 metrov,streleny sikmo na lopatku,nasli sme ho asi 200 metrov od nastrelu ,ani kvapka farby ,vyliaty do vnutra .hned som to chcel menit no jeden pan mi povedal aby som nerobil usudok podla jednej rany,ze je to dobre strelivo aby som to este skusil . ◄ reagovať

off kotmo, 8.8.2012 o 21:57

axon mam zaujem o prakticke skusenosti polovnikov...ked sa ti tema nepaci a nechces poradit nemusis sa vyjadrovat .mam tu vlastnu temu a nepotrebujem citat prispevky z roku 2010 ...nic vymazavat nebudem .to je vsecko na tvoju adresu!!!serus ◄ reagovať

off dodi080, 8.8.2012 o 21:51

Má niekto skúsenosť s GECO PLUS do 30-06? ◄ reagovať

off pepies, 8.8.2012 o 21:47

Jaroslav strelivo ti uz poradil tak este si kupit 5 puwkohladov a nastrelit si ich na kazde strelivo a podla toho čo dojde nahodiš puškohlad a nabijes patricny naboj.ked ti dojde liška a diviak kua šaltrovat stihaš ale menit puškohlady asi nie :O) ◄ reagovať

off jaroslav103, 8.8.2012 o 21:27

Jeger. A keď mám povolenku na jeleňa a kanca koncom novembra, keď je povolený vlk a aj líška je už pekná ta kua čo ◄ reagovať

off sumcar, 8.8.2012 o 20:08

MMasska , aku gramaz mal ten Accubond ? ◄ reagovať

off Jager68, 8.8.2012 o 19:02

Do 30-06 je kvantum vyborneho streliva....naj.vyber zo vsetkych kalibrov. Nejaky Federal s Nosler Partition alebo Interbond od Hornadyho...atd atd atd..RWS ma tiež super vyber... ◄ reagovať

správca MMasska, 8.8.2012 o 18:49

Pocuj do 30-06 som skusal toho hodne norma vulkan sa mi neosvecil dokonca ani oryx nieje to prave orechove strielal som accubond a celkom sa mi pacila balisticka krivka a aj ucinost bola v pohode az na jedneho stnca co ho pomlelo ale to bola zhoda nahod skusil som sako hammerheand a tiez mi to padalo dobre len na srncej tam bol trochu vecsi hematom ale ok keby som si mal vybrat uni naboj tak poviem accubond lisku prefikne netrha a ostatne prestreli odbech po rane na komoru do 25m tak to su moje skusenosti rad by som skusil este monolit KJG ale neviem ci v tejto razi tak s pozdravom LZ ◄ reagovať

off findula, 8.8.2012 o 17:56

SB z Vlašimi ◄ reagovať

off Pepes33, 8.8.2012 o 16:51

Kúp si Partitiony a budeš spokojný, aj mne v 308 čke zver moc nefarbila, prešiel som na Nosler Partition, a čuduj sa svete, farbí to už pekne. ◄ reagovať

off Jager68, 8.8.2012 o 15:31

Napr. Vulkan kamarat skusal v 8x57IS a aj doskusal.totalne nespokojny..Skus Hornady Interbond a SST ◄ reagovať

off Jeger, 8.8.2012 o 15:28

Nech je tu trošku srandy:D Teraz vážne ja strieľam NORMU vulkan v ráži 7X64 a som spokojný, či už je to vysoká či diviak... ◄ reagovať

off axon, 8.8.2012 o 15:18

kotmo taký náboj hľadáme všetci, len je ho ťažné nájsť... O .30-06 je tu kopec tém, vyhľadaj si ich cez voľbu hľadať vľavo hore a túto tému vymaž. ◄ reagovať

off kotmo, 8.8.2012 o 14:09

jager stou liskou to bolo fakt dobree :):):) pravdupovediac nehladam univerzalny naboj lebo taky neviem ci existuje ,ale hlavne by to bolo na diviaciu a vysoku zver,ide mi hlavne o to aby to prebijalo,aby zver dobre farbila a nech je to setrne k divine ◄ reagovať

zobrazené 161-200 z 494 | najnovšie | novšie | staršie | najstaršie

reklama

Zelené zápisky z poľovníckych chodníkov