Poprosim všetkých vaše skúsenosti rady a postrehy s používaním streliva v týchto rážach. Top strelivo v nich.
Ja nevidím v draní žiaden problem ja strielam tiež na lopatku . Plan chovu a lovu I . to nemení a par dg mäsa tiež nie je problem vyrezať pre psíkov . Vždy lepšie z 10 jeleňov vyhodiť pár kilo lopatky ako nedohladať jeleňa . Prípadne dohladať ked je ako balon .
Zdravím.Mate niekto skusenosti so strelivom RWS UNI CLASSIC 11.7 gram?Ďakujem. ◄ reagovať
m98 ja som strielal RWS UNI 13gr.,paradna strela. Isty priestrel, minimalne poskodenie diviny. Teraz rozmyslam nad Barnes TTSX, lebo rad skusam :) ◄ reagovať
prasiatko strelene oryxom 13 gramovym padlo na mieste-ziadne podliatina a pod. rozhodne nesuhlasim s tym, ze je to tvrda strela len na vitalnu zver....nech si hovori kto co chce... ◄ reagovať
Nad vulkanom som dá sa povedať ani nerozmýšľal. Skôr Accubond, alebo partition. Najviac ma to ťahá asi do RWS Uni 13g.Či je to dobrá voľba, neviem. ◄ reagovať
Ja som Vulkanom toho strelil viac ako jeden kus a pre mna je nevyhovujuci. Pri lanstiakoch aj pri dokonalej rane na hlavu dochadzalo pravidelne k podliatiu celeho krku. To nehovorim o komorovej rane. Srnciu to devastovalo uplne. Vystrelne rany velkosti dlane, pripadne polovicny vyvrh. Co sa tyka presnosti a spolahlivosti nemam namietky, lieta to presne a pri dobrom zasahu ostala zver vzdy v ohni, maximalne odbiehala do 20 metrov v pripade tazsej a vitalnejsej zveri. Jedine co ma odradza od jej pouzivania je nadmerne znehodnotenie diviny a fakt, ze nie vzdy prestreli tazsi kus. To potom vedie k odbehnutiu zveri na dlhsiu vzdialenost a castokrat narocnu dohladavku. Ja preto preferujem ine typy striel. ◄ reagovať
Suhlas s Janom. Oryx je tvrdy nielen v springfielde ◄ reagovať
S Normou Vulkan som napr. strelil toto: ID fotky: 200018. Zasah na cca 80 m. Dostal za rebra na pravej strane, strela preletela cely hrudny kos, prestrelila srdce a rozpleskla sa na lopatke. Presiel este asi 20 - 50 m. Treba lepsi naboj? Pokial som presiel na Normu Vulkan, prestudoval som vsetko dostupne o municii 30-06. Oryx je urceny na vitalnejsiu zver ako je los, bizon a pod. Je to tvrdsia strela a samozrejme zver prestreluje aj na vacsiu vzdialenst, za cenu ranivosti. U "mensej" zveri ako je diviak neodovzdava tolko energie pri zasahu a zver az tak nefarbi. Cize niekedy sa chova ako celoplast. Teda po pouziti Norma Oryx odbieha zver dalej od nastrelu, ako ak by bola pri strelbe pouzita Norma Vulkan. ◄ reagovať
sako hammerhead 14,3gr., alebo oryx 13gr. ◄ reagovať
Hornady 14,3g Interlock RN ◄ reagovať
1) norma vulkan/oryx (z pocutia viem ze v 30.06 vulkan obcas neprestreluje, aj ked ja som napr. v 7x64 s vulkanom ziaden problem nemal a ani v 308 si na ne nestazuju /zatial/, preto by som pravdepoodobne volil asi radsej tvrdsi oryx) 2) sako hammerhead 3) federal power shok ◄ reagovať
skuste Barnes TTSX 10,7 alebo 11,7 g , ak vam to ustabilizuje vyvrt tak urcite nebudete lutovat ◄ reagovať
Ja som presiel zo SB na Normu Vulkan. Absolutna spokojnost. Strela je trochu maksia ako Oryx, tak ze ma vacsiu ranivost. Pre nase podmienky optimalna. ◄ reagovať
Dostal som pušku v kalibri 30-06 a rozhodujem sa čo do toho? Do užšieho výberu som vybral:11,7g-SAKO Hammerhead, 11,7g- Norma Accu, a 13g-RWS Uni. Najma na lov čiernej, hlavná požiadavka: čo najmenší odskok + dostatok farby, poškodenie zveriny až druhoradé. Lov prevažne v blízkosti zarastených sadov, kukurice a pod. Ak má niekto skúsenosti z používaním a porovnaním jednotlivých striel v tomto kalibri, tak vopred ďakujem za radu. V 30-06 som úplný zelenáč. ◄ reagovať
Príspevok presunutý z diskusie Začiernený krčok nábojnice po výstrele (autor: Peter333).
pozeral som nabojnice od Normy (7x64) a S&B (7x57), co som ponachadzal a krcky maju zaciernene a co je zaujimave, tak v niekolkych pripadoch su zaciernene iba z jednej strany. ale od Hornady (45-70) je nabojnica cistucka. nemoze to byt sposobene napr. zle vytretou hlavnou od konzervacneho oleja? ◄ reagovať
Príspevok presunutý z diskusie Začiernený krčok nábojnice po výstrele (autor: Peter333).
Jemne začiernený krčok nábojnice nie je žiadna vada za predpokladu že je rozptyl v požadovanej miere. Spôsobuje to ako už bolo spomenuté oneskorené roztiahnutie krčku a jeho pritlačenie o stenu nábojovej komory vplyvom pomalšieho nárastu tlaku v nábojnici. Vyrieši to použitie rýchlejšie horiaceho prachu. V dnešnej dobe už málo výrobcov žíha krčky nábojníc a to by tiež mohlo problém vyriešiť. Žíhaný krčok je mäkší a plastickejší takže na jeho roztiahnutie a vytesnenie nábojovej komory je treba menší tlak a kratšia doba. ◄ reagovať
Chlapi ale on striela továrnu a je to uplne bežná vec,aj ja som sa s tým už stretol,tak ako píše CAN-AM jedná sa o nedostatočné roztiahnutie krčku nábojnice vplyvom prachu alebo navážky ◄ reagovať
Aj s Lovexom sa to dá nalaborovať ,aby to menej kadilo treba sa stým trocha pohrať.Samozrejme sú tu už oveľa kvalitnejšie pp za tú istú cenu takže načo.... ◄ reagovať
zacierneny do akej miery?? chcelo by to foto, aky pouzivas prach ?? ak mas lovex a mas slabsie navazky tak je normalne v tomto pripade ze krcok je o nieco viac zacierneny ako povedzme bezny tovarensky naboj ◄ reagovať
Sú dva možné dovody, buď je to malá navážka pp, alebo nevhodne zvolený druh pp na použitú strelu a daný kaliber tj. príliš pomali horiaci. To má za následok nedostatočné roztiahnutie nábojnice v nábojovej komore a tým pádom čiastočný bočný únik plynov okolo krčka nábojnice.... ◄ reagovať
Edu...ja mám cca 2 mesiace starú Tikka T3 Super Varmint v kal. 30.06, používam ZÁSADNE tovarenské strelivo Sako Super Hammerhead 11,7 (prebíjané nikdy)a presne to isté, krčok je začiernený...vystrelených cca 40 nábojov doposiaľ. ◄ reagovať
Príspevok presunutý z diskusie 30-06 ,ake strelivo ??? (autor: kotmo).
MIRO3006...axon ma pravdu..je to SWIFT Scirocco ...ale je to vyborna strela. Použival som ju v kal. 7rem.mag.Maximalna spokojnost.Aj brblos dal vynikajuci link....Trophy Bonded Tip je super.Konecne nieco co ma cca 4400J v 30-06.Ale ked s nim strelis na srnca,tak neviem.Ten Swift je daleko šetrnejší.Pri slabších kusoch sa az tak nedeformuje. ◄ reagovať
Ja používam do 30-06 11,7SPCE.Zatial spokojnost.môj Otec poluje už 35rokov mal 8x64S 12,7SPCE a teraz ma brno efecctu 7x65RSPCE 11,2 Spokojnost.Môj Test poluje 65rokov 30-06 11.7SP.a povedal čim viac špekuluješ tím je to horšie asi niečo na tom bude. ◄ reagovať
miro3006 Sako Arrowhead II je Swift Scirocco, veľa praktických skúseností s ním v 30-06 nebude a ani cena nebude najnižšia. odkaz v 30-06 by som volil osvedčený Accubond ◄ reagovať
A čo hovorite na toto Sako .30-06Spr. 11,7g SP Arrowhead II ◄ reagovať
Super strelivo do .30-06 Spr. + jelenia ruja = odkaz E0 - 4492 J ◄ reagovať
Ja použivam strelivo Federal,má pomerne dobrý vysledok skoro všetko v ohni, nepodlieva, som snimi spokojní skušal som SB a Gecco ale Federal ma presvedčil. ◄ reagovať
Príspevok presunutý z diskusie 300w mag (autor: soso).
je to strasne ked taky ako pepes33 streli s vulkanom jeden kus a ide polemizovat pochopte uz konecne proste spec je strasna sracka ale S&B dodrbe vsetko a je jedno aku strelu tam osadi moj nazor ze ked tam vlasim vlozi aj KJG aj to by boli schopny pokazit. Maju zastarale nabojnice nekvalitny pusny prach co nedokazu navazit rovnako zapalku staru ako za komancov a ked osadia strelu tak ju laboruju vivojovo 3 roky a podhodnotia rychlost neskombinuju s rotaciou a gyroskopickym kmitanim proste to doseru ale co ved im to je jedno stale maju dostatok hlupakov ktory to kupia a pouzivaju a chvalia ked nic ine ani len nemali v ruke nieto aby to odskusali. kto raz povie ze vulkan je sracka a spce je dobry klame a nikdy normu nemal vruke to je sveta pravda. ◄ reagovať
Príspevok presunutý z diskusie 300w mag (autor: soso).
pripajam sa k ludom co odcudzuju SPCE strielal som s nim v razach 308win,8x57js ,30-06 a aj 7x64 a pre divinu katastrofa vseobecne na zabitie postacujuce ale doslovne neodporucam na spolocne polovacky zazil som crepy lietajuce okolo strelcov !!! ale moj kolega striela asi 10 rokov v razi 8x57js a sam som svedkom niekolkych vynikajucich ran cez lopaty a snehodnotenie diviny minimalne co som sa cudovav :)cize tolko skusenosti s SPCE ◄ reagovať
Keď sa ruky trasú ako trasochvostovi onô, keď niekto nevie strieľať, že ani stodolu netrafí keď v nej stojí, tak častokrát hľadá chybu v strelive. To nepomôže zlatá guľa RWS vykladaná diamantami. Dnes je taký výber streliva, že ťažko vyberať a ťažko radiť. Každý má kus pravdy, každý má svoj kaliber, svoje strelivo. A o tom to všetkom je... ◄ reagovať
sako80 súhlasím, že je to asi naj. ja používam len EVO. ◄ reagovať
MMasska nerozumiem prečo sa smeješ na mojom príspevku. Strelivo S&B mi v 30-06 išlo presne a nesklamalo určite v tom, že vždy vystrelilo. Na porovnanie ale skôr na inú tému: 50 ročné NZ-tové strelivo do .22LR REX od S&B taktiež vždy vystrelilo. Mám nové strelivo do .22LR od RWS a už 3 náboje nevystrelili. Zhruba 1 náboj na krabičku nevystrelí a to som bol presvedčený, že RWS je TOP. Určite si do .22LR už nekúpim RWS. ◄ reagovať
A čo Nosler partition? Aké máte skúsenosti s touto strelou,či už od Federal, Norma alebo SB? ◄ reagovať
podľa mňa najlepšie v 30-06 je RWS UNI 13g odkaz ◄ reagovať
Do nedávna som pužíval do 30-06 Geco no zostalo mi tak 8 ks a tie už použijem na odlov maximálne líšky.Strieľal som na srnca za lopatku,čo ta strela narobila z divinou za paseku je škoda komentovat.Kúpil som si strelivo od výrobcu Sako Super hammerhead 11,7 g ale zatiaľ som ich nevyzkúšal,dúfam že nebudem sklamany.Až ich oprobujem tak sa podelím o poznatky..S&B strelivo je známe že všetko rozbíja.Než som kúpil Geco som používal Exergy ale monolitová strela stála za prd.Osvedčili sa mi ale patróny od výrobcu Igman,no nevedel som ich nikde zohnať. ◄ reagovať
vlcindol- tomasjanus -blackhorse21 :-DDDDDD ◄ reagovať
ja strielam S&B SPCE strižná hrana a je pravda ze to roby velku paseku na divine ale zver po nich dobre farby a daleko neodbieha ,druha vec podla mna na naboji ani az tak nezalezi tak ako natom dobre trafit:) ◄ reagovať
Ja strie+am GECO a som s tým ve+mi spokojný. Každý si chváli svoje otec strie+a RWS a tiež je spokojný, ale určite si vyber jednú značku a nie 3 ako ti tu niektorý odporúčajú. ◄ reagovať
Čaute, 15 rokov som používal do 30-06 SPCE 9,7g od S&B, čo sa týka spoľahlivosti a presnosti, tak ma nikdy nesklamalo. Horšie to bolo s divinou, najmä srnčie - občas paseka a hnevalo ma, že pri ťažších kusoch neprestreľovalo (vysoká a diviak). Teraz 2 roky používam monolit BARNES TSX 11,7g tiež od S&B. Zatiaľ strelených 7ks z toho 5 vysoká a 2 diviaky. Zakaždým priestrel a dobré farbenie. Podotýkam, že všetko boli hrudníkové zásahy. Nemám skúsenosť, čo to spraví ak by som chybil ranu na mäkko. Na spoločné poľovačky používam starú zásobu SPCE - preklikám puškohľad o 5 dielikov a je to OK. Otec začal do 7x65R s RWS EVO, uvidím aké budú výsledky a možno presedlám. ◄ reagovať
edu iste mas pravdu maju velky vyber striel ako si pisal a vraj ceresna na torte je XRG nechal som sa vyprovokovat na test tohoto streliva od mmakra tak som ho kupil a testujem fotky uz davam postrehy tiez a zaver bude iste tiez tak a budeme vidiet ako dopadne cesky monolit a usudok necham na kazdom z vas!!!!! ◄ reagovať
Užívaním portálu LovuZdar.sk užívateľ prehlasuje, že sa oboznámil s autorskými právami, podmienkami používania a všeobecnými pravidlami tohto portálu, plne rozumie ich obsahu, súhlasí s nimi, bude sa nimi riadiť a na znak súhlasu s ich obsahom sa zaväzuje ich dodržiavať pri užívaní portálu www.lovuzdar.sk a využívaní jeho služieb.
Admin nezodpovedá za obsah pridaný návštevníkmi LovuZdar.sk
Admin si vyhradzuje právo vymazať akýkoľvek obsah pridaný návštevníkmi portálu ak tak uzná za vhodné.