Poprosim všetkých vaše skúsenosti rady a postrehy s používaním streliva v týchto rážach. Top strelivo v nich.
Ja nevidím v draní žiaden problem ja strielam tiež na lopatku . Plan chovu a lovu I . to nemení a par dg mäsa tiež nie je problem vyrezať pre psíkov . Vždy lepšie z 10 jeleňov vyhodiť pár kilo lopatky ako nedohladať jeleňa . Prípadne dohladať ked je ako balon .
Keď som mal ja 30-06, tak som do nej ládoval prebíjané 11,7 g vulkany, maximálna spokojnosť. ◄ reagovať
Mam brno efecct v 3006 co tak NORMA ORYX 11,7gra..?mate stym niekto nejake skusenosti?dakujem ◄ reagovať
Ahoj, 30-06 som mal 8-rokov, predal som kamaratovi. Ja som zacinal s HPC 11,7 S&B-katastrofa a šrot. Vyskusal som vela znaciek a druhov striel. U mna az do poslednej chvili jednoznacne 13 gr. NORMA ORYX. Alebo mozes skusit tie S&B so strelou Nosler. Alebo este skus od FEDERAL-u Nosler, alebo Accubond. Inak do 30-06 je velmi siroky vyber. Prajem vela uspechov. P.S. tie SPCE su zbytocne vyhodene peniaze. ◄ reagovať
Ahoj.Skús náboj/SB 30-06 Spr PTS 11,7g.Ja používam iba 11,7 g a nemávam problem z dohladávaním zveri.Inak tieto náboje su vhodné na tú zver akú uvádzaš.Na srnčiu sa ale nehodia.Príliš rozbíjajú.V odkaze najdeš ako vypadá ten náboj.Ja ich mam odzkúšane.odkaz ◄ reagovať
pacenko- nerozmýšlaj a kupuj, ale 13 gramové.Každý tu plače nad tým, ako Springfield rozbíja a podlieva a pritom tomu kalibru stačí tak málo aby bol špičkový.Prečítaj si čo napísal whitenigga, každý kto strieľal SB SPCE 150grs a skúsil najťažšie strely tak nič iné nechce, uvažujme prečo.Kolegu už ani za boha neviem odhovoriť od Hornady SPRN 220grs , tak si ich chváli. ◄ reagovať
edu s tým federalom aj máš nejaké skúsenosti?mam doma 30-06 springfild ale ako prve naboje som si kupil partizanov... :/ dovtedy mi to kazdy chvalil ale tak teraz som sa rozhodol pre nieco ine,hlavne kvalitnejsie strelivo.striela sa unas dost srncej,obcas nejaky ten diviacik,tak mi skuste nieco poradit.rozmyslal som nad strelivom NORMA ORYX. ◄ reagovať
Príspevok presunutý z diskusie ake strelivo pouzivate?? (autor: sniper7x57).
Ja v brokovniciach 12 tke - strieľam S-ball plastik (mám trapovú hlaveň ZH) a broky taktiež Sellier Bellot, v 16 tke brokovnici zase jednotné strely Rottweil Exact, a broky - Calibra ( staré dubnické zásoby) a Sellier Bellot ( Klasické papieráky z 80 tych rokov). V guľovnici 308W - skúšal som Geco teilmantel 11 g, stál za prd. Prešiel som na 180 grs Winchester Silvertip. ◄ reagovať
zaleži na tom v akom kalibri ju strielaš a v akej gramaži,ja ju strielam v 8x57 JS 12.7g a spokojnost a striela ju tu na Liptove dost polovnikou a i mladšich do 150 m mi ešte neodyšiel ani jeden kus ◄ reagovať
8 ks raticovej som snim strelil a tu kopu co som snim vydel strelenu uz neporatam.. jasne ze dokaze usmrtit, aj ked nie vzdy..pretoze ak sa gula rozbije na lopatke a ani neprenikne k vnutornym organom tak zver odide a kto ju dohlada lahko zranenu?.. rozptyl na terc okolo 15 cm a z normou som sa dostal do 4cm to tiez hovori za seba.. ◄ reagovať
michal89,chod sa vyvracat ,aby sa ti nepritažilo,podla tvojich rokoch si s tym strelivom postrielal už kopu zveri ◄ reagovať
ked pocujem alebo citam slovo SPCE tak mi prichadza nevolno :D ◄ reagovať
7x65R norma ORYX--12mini magnum 3,50 brok po celý rok. ◄ reagovať
viem ze uz sa to to popisalo ale aj tak som zalozil temu lebo ma zaujima konkretne - 16 brok sellier -- 7x57R norma ORYX --12 brok selier 7x64 SPCE sellier (ale nie uz dlho :D na sezonu prejdem asi na ORYX alebo RWS este sa rozhodujem) ◄ reagovať
Iboo a druhe najlepšie strelivo je KJG :o)Pusikoo treba skúšať strelivo ale najlepšie je ako napisal Iboo prebíjané na mieru a podľa tvojich potrieb...aspoň pre mňa.. ◄ reagovať
prebíjané.Sortiment streliva aký nikde nenájdeš, v nijakom katalógu. Ale inak najlepšie strelivo je RWS EMO, veď to vie už aj 5ročné dieťa z lovuzdar.sk :D ◄ reagovať
Naco zakladas tuto temu? Precitaj si prispevky o strelive. Univerzalny kaliber ani naboj neexistuje. ◄ reagovať
od prvého partízana až po RWS:)). a to v nasledujúcom poradí:.222REM-PPU,SaB, 6,5x57-RWS, .30-30WIN-PPU,federal power shock, 7x57R-SaB, 16GA-čo je na sklade:D zatial najviac ma ale sklamali tie "vlašimky" ◄ reagovať
Príspevok presunutý z diskusie rozklepávanie nábojov (autor: peter764).
peter zdravim Ta. kde si zohnal tie PP v 8x60S? a este ku strele KJG ako uz bolo vela hrat spomenute je to vyborna strela s plochou drahou letu vynikajucim stop efektom a aj napriek vysokej rychlosti je setrna ku divine. ◄ reagovať
iboo dnes som vyskúšal tvoju radu, posunul som náboje v zásobníku čo najviac dopredu, naozaj to po tej špičke udrelo menej, mal som tam 12,7 g strely SP od Prvy Partizan, kde je olovená časť strely viac nekrytá ako pri Doppelkerne, tú špičku len troška zarovnalo, nič viac, predtým olovo sploštilo a zahlo dozadu smerom k plášťu. ◄ reagovať
peter764 pri najbližšej možnosti vyskúšaj poposúvať všetky náboje v zásobníku/schránke úplne dopredu na dotyk puzdra. Je to somarinka,ale ak sa nebudú mať kam pohnúť tak sa rozklepávať nebudú ;) V každom prípade je to zaujímavé, síce soms a už stretol pri magnumoch aj so zasúvaním strely do nábojnice, ale jednalo sa o nekrimpované magnum strelivo. ◄ reagovať
iboo - mám heym sr 20, kaliber 8x60S. Je zaujímavé, že v tomto kalibri som mal starú Zetku a v nej sa strely nedeformovali. Dal som si zohnať strely TOG 14,25 g, som veľmi zvedavý čo to urobí s tou dutinou v špičke strely ◄ reagovať
peter764 - Čím je náboj kratší tým má väčšiu "šancu na rozklepávanie hrotov v zásobníku vplyvom spátného rázu"! (Pri deformácii v priebehu zasúvania je to naopak ;tam často hrá roľu aj nesúlad medzi drapákom vyťahovača a drážkou na nábojnici!) Polymérové hroty aj monolity sú samozrejme podstatne odolnejšie ako olovené ! ◄ reagovať
peter akú máš guľovnicu a aký kaliber? ◄ reagovať
Kludne možeš použivať aj ,,lahsie gramaže"..9,7g Soft Point ( Federal) alebo 10,7g Nosler urobia velmi dobru pracu. ◄ reagovať
Petro neviem či si nemyslel 11,2 g strelu SPCE. Napísal som to už viacejkrát .Je to nekompaktná a nepresná strela . Deformuje sa absolútne nepredvídateľné a plechy z plášťa najdeš skoro v každom kuse mäsa. Nikdy viac SPCE. ◄ reagovať
Semo poľujem v revíri kde je jelenia a diviačia zver..Srnčia len málo.. ◄ reagovať
Tu je akcia 100 nábojov za 80€ to je super cena a slušná kvalita . odkaz ◄ reagovať
zmen urcite vyrobcu ceske su shit alebo daj si nejake prebit hornady sako lapua winchester gramaz od 10,7 hore podla toho na co to xces a v akom reviry polujes napis pm pordim ti ak xces ◄ reagovať
jednoznačne zmen výrobcu a gramáž od 11,7výborné sú RN od hornady prijatelná ceny výborná kvalita ◄ reagovať
Ahojte chcel by som Vám tiež niečo napísat ohladom streliva do 30-06 kamošovi som poradil strelivo značky SAKO 14,3 g Hamerhead nemá problém toto strelivo zvykne mat Jedlička v Zelenči . Zver dobre prestreluje zver pekne farbí .Lovu zdar. ◄ reagovať
Jednoznačne choď do väčších gramáží aspoň 11,7 a budeš spokojný. ◄ reagovať
lapua mega či 9,7, alebo 12 alebo 13 gramov, alebo norma oryx 13g alebo Nosler accubond 13gramov. odporúčam! ◄ reagovať
Všetky náboje od S&B SPCE sú lepšie . RWS,Lapua,Norma atď. ja strielam UNI Classic 11,7 g a Normy oryx. ◄ reagovať
čo tak LAPUA Mega 12,0g, presne s tých istých dôvodov ako Ty som pred pár rokmi prešiel k tejto značke a zatiaľ spokojnosť. ◄ reagovať
To co si dal ako priklad je dobra volba. V kazdom prpade by som ti odporucil zmenit vahu gule, 9.7 nie je ziadna vyhra. Ci uz zvolis normu, alebo napr RWS (ja som strielal UNI Classic 11,7 g pokial som mal Springfield) to je na tebe ale urcite na tu zver co si pisal (jelen, diviak) by som volil tazsiu gulu. ◄ reagovať
Príspevok presunutý z diskusie 30-06 (autor: baho).
Príspevok presunutý z diskusie 30-06 (autor: baho).
Ano Komunizmus mal odstrelovačov :))) minimálne boli na to iste ako milicionári strážiaci podniky :) Nuž bábkové divadlo ku ktorému na dokonanie absolútného humoru museli patriť aj SVD :)) a tzv odstrelovači . Najviac sa strielalo keď mali v závodnej kuchyni fazuľu ! ◄ reagovať
Užívaním portálu LovuZdar.sk užívateľ prehlasuje, že sa oboznámil s autorskými právami, podmienkami používania a všeobecnými pravidlami tohto portálu, plne rozumie ich obsahu, súhlasí s nimi, bude sa nimi riadiť a na znak súhlasu s ich obsahom sa zaväzuje ich dodržiavať pri užívaní portálu www.lovuzdar.sk a využívaní jeho služieb.
Admin nezodpovedá za obsah pridaný návštevníkmi LovuZdar.sk
Admin si vyhradzuje právo vymazať akýkoľvek obsah pridaný návštevníkmi portálu ak tak uzná za vhodné.