Heming hunting
dnes je piatok,  22. november 2024,  meniny má Cecília,  spln: 15. november 2024,  dnes východ slnka: 07:09,  dnes západ slnka: 15:55
poľovnícke sety poľovníctvo Terem

Celoročný odlov diviačej zveri-diviača, lanštiak - diskusia

autor: off parhor
pridané: 20.1.2011 20:44

Je správny celoročný odstrel lanštiakov aj keď vieme, že i lanštiak (samice) možu byť a vačšinou su plné?

počet zobrazení: 44 349
počet hlasov: 2
okruh tém: poľovníctvo

Aký je dôvod vášho označenia za nevhodný?

komentáre

zoradiť
zobrazené 321-360 z 401 | najnovšie | novšie | staršie | najstaršie
off lubenko, 6.2.2011 o 18:33

jozibači tebe možno odyde z tela cela ,ale pri diviakoch som to nezbadal a to skrmime skoro 7t kukurice,určite lepšia by bola zošrotovana,ale to by bolo dost nakladne ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 0

off Jozibaci, 6.2.2011 o 17:12

Robo7X64, neboj, to ma určite netrápi. Edu, obilniny a kukurica na koreni neškodia. Škodia len zrná z vreca, teda koncentrované zrná, bez listov a stvolov. Kukurica ani bez nich nie, pretože telom prechádza a opúšťa ho celá, nezužitkovaná. ◄ reagovať

off ROBO7X64, 1.2.2011 o 21:30

Jozibaciho asi trápi vlastné hnačkovanie! ◄ reagovať

off Edu, 1.2.2011 o 20:56

Jozibaci diviak sa v obilninách pohybuje počas celého života .Od obilia a následné presunutie do kukurice . Po roliach potom s podzeme vyhrabáva zaoranú kukuricu . To ťa netrápi ??? ◄ reagovať

off Jozibaci, 31.1.2011 o 13:34

Určite! Má to však súvis s traumatickým odstrelom - k postreleniu ešte aj hnačkovanie. To nie je bohvieaká starostlivosť o zver. A ešte o gravidné diviačice. ◄ reagovať

off ROBO7X64, 31.1.2011 o 12:55

Nieje toto téma celoročný odstrel diviačej zveri-diviača,lanštiak??? ◄ reagovať

off Jozibaci, 31.1.2011 o 12:45

Ale prečo, dede? Ja som opačného názoru - kým sa zákon nezmení tak, že bude zveri pomáhať, nie škodiť, debaty sú nevyhnutné. Kým každý nepochopí, že obilie srnčí organizmus nedokáže spracovávať a ťažiť z neho potrebné živiny hlavne pre vyvíjajúce sa plody v gravidných srnách, ale presne naopak - odmieta ho, hoci papuli chutí, odkopávať túto debatu do autu je ZLOČIN voči zveri. ◄ reagovať

off dede, 31.1.2011 o 12:28

Joži báči, mne nejde o nič, ani voči Tvojej osobe nič nemám, nepoznáme sa, len chcem predísť nekonečnej debate. Debatu si môžu prečítať záujemci aj na príslušných odkazoch. ◄ reagovať

off Jozibaci, 31.1.2011 o 12:23

Dede, nerozumiem, o čo ti ide? ◄ reagovať

off dede, 31.1.2011 o 10:26

Joži báči alebo Kobra o kŕmení ,odkaz ◄ reagovať

off dede, 31.1.2011 o 10:23

Joži báči alebo Kobra, odkaz ◄ reagovať

off Jozibaci, 31.1.2011 o 7:47

Teraz sú na Metsakaamera 2. /otsestriim/. Páčia sa ti tie špinavé zásterky? Lebo mne určite nie. Sedliacky rozum mi je viac, ako zákon. Ale dal by som vyšetriť aj trus diviačej, ktorá sa tam kŕmi, pretože sa vie, že ani diviak, hoci nie je prežúvavec, nestrávi obilniny. Potom by sa ukázala zmysluplnosť prikrmovania. ◄ reagovať

off Edu, 31.1.2011 o 7:34

Jozibaci ty tu píšeš o nejakom videou z Estónska ,ktoré Ti je viac ako zákon ? :-D No ok tak si ho stiahni a púšťaj . ◄ reagovať

off Jozibaci, 31.1.2011 o 7:30

Edu, už som ti písal, že nie som taký naivný, aby som uveril, že na základe mojej jedinej pripomienky sa zmení zákon - skončí v koši. Pripomienka myslím. Nie zákon. Tomu verím. Zákon sa zmení, až tých pripomienok bude viac. A nielen odo mňa. Ale čo sa týka prikrmovania, prepni si na priamy prenos z Estónska, podľa odkazu, ktorý som napísal dnes v noci vo vlákne Kde postaviť krmelec. Pred chvíľou tam bolo 8 kusov srnčej, jedno zasratejšie ako druhé. Takto sa mám starať o zver??? Dede - ja sa ti musím poďakovať za dobrú reklamu. Opakovanie je matkou múdrosti. Opäť by som všetko napísal tak, ako je v odkaze. A teší ma to, pretože nie je tam nič protipoľovnícke. ◄ reagovať

off Edu, 29.1.2011 o 12:28

Jozibaci nový vietor v poľovníctve by si Ty ako si sa nazval inteligentnejší mohol presadiť pripomienkovaním zákona o poľovníctve ,ktorý je platný . Porušovanie zákonov nepovažujem ani za inteligentné ani za nový vietor .Ani nabádanie na porušovanie zákonov . Všetky krajiny EÚ zver prikrmujú a väčšina má tuto povinonosť prikázanú zákonom . Zrejme tieto zákony vo všetkých krajinách robili hlupáci a menej inteligentní jedinci . Možno sa práve tebe podarí presadiť zákon v ktorom bude zakázane prikrmovanie zveri a Slovensko sa stane jedinou krajinou v EU možno i na svete kde bude prikrmovanie zakázané zákonom .:-D Pokiaľ však zákon nezmeníš je drístanie iba v polohe drístania . Jozibaci nemusíš ma presviečať ,že si bol jediným eštebakom ktorý za svoju činnosť nebol platený a pracoval pre túto zločineckú organizáciu zdarma pre vlastné potešenie :-DDD To je naozaj dosť humorné vyhlásenie :-DDD ◄ reagovať

off dede, 29.1.2011 o 8:53

Jožibáči - ďakujem za ozrejmenie. ◄ reagovať

off Jozibaci, 29.1.2011 o 6:10

Dede, odkopávaš do autu. Nikto ťa nenúti kompetentne sa vyjadrovať k môjmu zablokovaniu, iba ak si sem dal moje príspevky, tak to daj komplexne, do dôsledku - aj s reakciou iných účastníkov. Bez vlastného komentára. Nevytrhávaj z kontextu. Ostatných som neotravoval. Bolo mi vytknuté iba, že sa mnohí prestali ozývať. No neozvali sa ani po zablokovaní, čo znamená, že ja som v tom bol nevinne. Edu! Ja netrpím, ja sa cítim, ako ryba vo vode a čo ty nazývaš omyl, my, inteligentnejší, tomu hovoríme nový vietor v poľovníctve. A máš pravdu - v tých "omyloch" budem žiť do smrti. Teda v sledovaní diania v poľovníctve a v dedukciách najnovších výsledkov výskumu. Tvoriť si vlastné, neomylné úsudky. Kto z nás dvoch trpí, nech posúdi každý sám. Ja som tu ešte neťukal do klávesnice DDDDDD...., nenadával do eštebákov, atď. Sledovať dianie v poľovníctve nechceš, vypátrať moje autá, kráľovské platy, byty takisto nie, ktoré, samozrejme, neexistovali, tak vlastne ty trpíš, nie ja. Čo sa mňa týka - mimopoľovnícke aktivity nikoho ma nezaujímajú. S eštebákmi som spory nemal, ani s KSČ, takže či si bol, alebo niekto z 55 000 slovenských poľovníkov, eštebákom, mňa to absolútne, ale absolútne nezaujíma. ◄ reagovať

off dolina, 28.1.2011 o 0:37

Hora by mala mat klud od strielania aspon od feb. do juna. ◄ reagovať

off Edu, 27.1.2011 o 22:39

za málo:-D ◄ reagovať

off dede, 27.1.2011 o 21:33

Pán Edu - ďakujem za ozrejmenie. ◄ reagovať

off Edu, 27.1.2011 o 20:35

dede jozibaci si dokola tvrdí svoju tézu ,ktorú si nejako vyfantazíroval ba až vsugeroval a dokola ju omiela ako pokazená platňa . Najskôr nás upozorňoval ako sa na nejakom západe neprikrmuje . Chcel som definovať čo je to západ . Tak že je to nemecko.Preposlal som mu zopar odkazov ktoré jasne dokázali že sa prikrmuje vo všetkých krajínách EU a väčšina to má prikázané zákonom . Vtedy odskočil ale od svojich bludov neustúpil samozrejme . Ved kto nechce nech na neho nereaguje alebo si nečíta jeho komentare. Ja sním debatujem vcelku rád . Nasmejem sa pritom ako ďábel :-D Minule nás presviečal o neškodlivosti ddt :-D Jozibaci alias Jozef Begala bol tajným spolupracovníkom zločineckej organizácie štb pod krycím menom Háj .Celý život hľadal vnútorného nepriateľa až mu to chudákovi zostalo ako prekliatie ešte 20 rokov po. Takže osobne mi ho je často aj ľúto v akom utrpení a omyloch žije a bude žiť do smrti. ◄ reagovať

off dede, 27.1.2011 o 19:54

Pán Edu - na spomenutej stránke debata bedzi užívateľmi a pánom Jožibáčim tiež začínala takto a kto má záujem si môže prečítať debatu aj na inej stránke. Taktiež som nepísal, že aby admin tejto stránky zablokoval Joži báčiho, ja som napísal, že kde bol zablokovaný. ◄ reagovať

off dede, 27.1.2011 o 19:50

Joži báči - k tomu, že prečo si bol zablokovaný na tej stránke ja niesom kompetentný sa k tomu vyjadrovať, ale bolo to interpretované aj ako otravovanie užívateľov. ◄ reagovať

off Edu, 27.1.2011 o 13:34

dede to že jozi baci mal na inom servri nick kobra ma nezaujíma ani že ho tam zablokovali. Zatial som nenašiel ani jednu vetu za ktorú by ho mal admin upozornovať alebo zmazať alebo na neho reagovať. ◄ reagovať

off Jozibaci, 27.1.2011 o 6:44

Dede, ale keď si taký informovaný, tak dodaj ešte, že zablokovanie tam bolo nazvané chrapúňstvom a detinskou fraškou. Nie mnou, samozrejme. ◄ reagovať

off dede, 27.1.2011 o 6:37

EDU- môj príspevok bol informatívneho chrakteru, ak má niekto záujem, debatu si môže prečítať aj na inom poľovníckom fóre . ◄ reagovať

off Edu, 27.1.2011 o 0:08

šak to :-D a to sme sa skoro pobili virtualne :-D Čomu na živo nie len že neverím ale to absolútne nepripúšťam ! ◄ reagovať

off lubenko, 26.1.2011 o 23:56

Edo maš pravdu ,ked prestaneš aj ty čo tu potom budem čitat :):):):) ◄ reagovať

off Edu, 26.1.2011 o 23:51

dede aj s ikonou najprv sa predstav ako urobil aj pán jozibaci alias jozef Begala a potom môžeme debatovať . Či je kobra alebo dede či jozibaci môžeme mu odpovedať . Má na to právo ako i debatu o škodlivosti či prospechu prikrmovania atď. Kto nechce nech mu neodpovie .ja mu odpoviem veľmi rád! ◄ reagovať

off parhor, 26.1.2011 o 21:33

Som rád,že téma zaujala a živo sa diskutuje niektoré myšlienky by zaslúžili predniest vyšším kompetentným orgánom na zváženie. Na druhej strane "keď nechceš nestrielaj nikto ta nenúti" alibismus, Polovníctvo čiže Myslivost je o myslení o prírode a tak by sa mal v prvom rade spravat polovník, dodržovať etiku atď.... Tí čo takto píšu asi nevyvrhujú alebo ešte neboli niečoho podobného svedkom. ◄ reagovať

off dede, 26.1.2011 o 20:52

NEREAGUJTE na príspevky užívateľa Jozibáči na tejto stránke odkaz vystupuje ako Kobra a bol tam zablokovaný ◄ reagovať

off Jozibaci, 26.1.2011 o 18:38

Lesny muz! S tým celoročným lovom lanštiakov máš pravdu, ale s lovom jeleňa!? Z chovateľského hľadiska je lov jeleňa až do zhodenia parožia bezproblémový. A aj po zhodení, ak je kus chorý, slabý v divine, či inak problémový, nie je nechovateľské ho odloviť - trauma z lovu, podobne, ako u diviakov, nemá negatívny dopad na gravidné jelenice, ani na prenatálny vývoj ich potomstva. Podobne platí aj na odlov jelenčiat. ◄ reagovať

off Jozibaci, 26.1.2011 o 18:27

Edu, napádajú mi dve otázky. 1. Valiť vo veľkom pšenicu nie je rozumné. Nečítam to po prvýkrát. Nemyslím od teba. Nesúhlasíš ani so pšenicou. To je veľmi správne. Ale aké to sú normálne dávky? Hovorí sa, že sa zver nekŕmi, ale iba prikrmuje. Chápem to tak, že raz, dvakrát za týždeň vynesieš zveri seno, miešanky, granule, soľ. To znamená, že vynesieš množstvo, ktoré má vydržať 3 až 7 dní. Mám tomu rozumieť, že zver si to poctivo rozdelí na pravidelné dávky na každý deň? Alebo ako? Veď to nedokáže ani zver vo zverniciach - aj tá sa napchá, koľko vládze, hneď po predložení a zvyšné dni čaká na ďalšiu dávku. V tom je to úskalie. Hlavne s tým lepkom a cermixom. A s tým švácaním. No, keby to bolo aj diviakom jedno, nebolo by ich toľko a ani kvalita by nebola taká katastrofálna, aká je v súčasnosti a v celej Európe. Poraď im! A navrhnem ťa na Nobelovu cenu. ◄ reagovať

off lesny muz, 26.1.2011 o 18:11

Celoročný lov lanštiakov je blbosť. A podla mňa je blbosťť loviť jeleňa do 15.1. ◄ reagovať

off Edu, 26.1.2011 o 18:07

lubenko ja sa na tom náramne zabávam :-D ◄ reagovať

off lubenko, 26.1.2011 o 18:05

vyvedem ta z omylu mna si nepresvedčil vobec a pšenicou srnčiu som nikdy neprikrmoval a ani nebude a to že tu ostatny nepišu sa ani nedivim ,ale sa divim že tu mi dvaja s Edom ešte na teba reagujeme ,ale ja už končim ,ešte snad sa ozvem až mi chalani s Tanapu dodaju materiali o prikrmovani kamzikou a potom s tebou končim ◄ reagovať

off Edu, 26.1.2011 o 17:51

jozibaci valiť vo veľkom zveri pšenicu v januari nie je samozrejme rozumné stotožnujem sa . Objemové krmivo ,miešanky ,granule atď + soľ v normálnych dávkach sú iba na osoh. Takú fantaziu že som sviňa divá naozaj nemám ani neporovnávam moje myšlienkové pochody so sviňami . Sex si však užívam môže byť aj 1 mája a manifestácia :-D Ja švácam aj keby po mne strielal sused serem na to . ◄ reagovať

off Jozibaci, 26.1.2011 o 17:01

Edu, majú aj diviaky políciu? Naše nie. Ja som to prirovnal k diviakom. Nemáš trochu fantázie? Rhoods, verím ti. Ale nie vždy a nie u každého druhu. Aj u tých danielov, ak by sa to viac krát opakovalo, došlo by im. Ty si strelil, ale čo keby si iba postrelil a ten by krvácajúci a skučiaci od bolesti sa pohyboval po lokalite? Poznáme to predsa u diviakov - po postrelení črieda ujde aj 10 km. Ani tam však nemá pokoja, ale snaží sa zbaviť poraneného kusa. Lubenko a Edu! Či som niekoho presvedčil? Presné číslo nepoznám, ale vás dvoch určite - ešte pred pár mesiacmi by ste tu písali o prikrmovaní pšenicou, jačmeňom, kukuricou, o prezimovacích zverniciach, atď. Už ste to obmedzili iba na vlákninu, ktorú zver v revíri má toľko, že ju v nej ťažko nájsť aj v tuhej zime. Takže - aj zvyšných 54 998 poľovníkov na Slovensku myslím súhlasí podobne, ako vy dvaja, keďže už nečítam v periodikách o nevyhnutnosti prezimovacích zverníc, atď. Nechcem sa opakovať. Aj keď som nepresvedčil všetkých o všetkom, čo som doteraz napísal, o niečom som veľa ľudí presvedčil. Aj keď tu nepíšu. Kto mlčí, ten svedčí, nie?! Myslím, že poľovníctvu viac pomáham, ako škodím. ◄ reagovať

off Edu, 26.1.2011 o 16:09

Jozibaci ja by som volal políciu a podal tresné oznámenie keby mi brata zastrelili . Ty by si možno nesexoval .Každý máme iný postup. ◄ reagovať

off rhoods, 26.1.2011 o 16:08

jozibaci: neskutocne co pises,bol som raz niekde na danielej ruji,strelil som tam daniela a ruja pokracovala dalej,dokonca a aj druheho sme strelili,akurat co utiekli dalej a rochali na novo ◄ reagovať

zobrazené 321-360 z 401 | najnovšie | novšie | staršie | najstaršie

reklama

Zelené zápisky z poľovníckych chodníkov
www.LUK.sk