V rakusku sa siri virus diviakov prenosny na psov.uhynulo uz min 8 psov.prenosny na cloveka nieje.vakcina neni Aujesz ky-Krankheit oder Pseudo-Tollwut-pseudo besnota.prenasa sa telesnymi tekutinami ,priamim kontaktom.zaregistroval uz tuto chorobu niekto u nas?nakazenie psa psom sa neda.
odkaz" target="_blank" rel=nofollow style="text-decoration:underline;">odkaz ◄ reagovať
Zuzka, čo som ja okolo toho čítal, tak zatiaľ u žiadneho psa protilátku nezistili. Bohužiaľ! ◄ reagovať
Možno práve psy, ktoré boli na poľovačke spolu s nakazeným (uhynutým) psom, a vírus u nich neprepukol by mohli mať v sebe protilátku... :/ ◄ reagovať
Máš pravdu, je to ťažká situácia, a záver pani Terezy Herákovej len potvrdzuje neistotu a v podstate len vývojové a nie konečné štádium vakcíny. ◄ reagovať
Stefo člověk neví co si o tom má myslet jako veterinární laik. V diskuzi na odkazu tvrdí lidi něco jiného, viz pátý příspěvek odshora. Že není možné aby pes po vakcíně uhynul.odkaz ◄ reagovať
Leone, ja o tomto viem (mimochodom ten článok v odkaze je z 12.8.2013)a práve na jeho základe som k vám volal. Bohužiaľ, podľa mojich info z nedele zo 17.11.2013, tie klinické skúšky nedopadli dobre, došlo k úhynu niekoľkých psov a vakcína zatiaľ nebola schválená. ◄ reagovať
...a ani tak skoro nebude! ◄ reagovať
Minulý týždeň úhyn kopova v okrese LC, podľa veterinára na Aujezskeho chorobu. Okamžite som volal do Čiech za vakcínu, bohužiaľ zatiaľ nie je dostatočne stabilizovaná a bola stiahnutá z obehu. Čiže nie je !!! ◄ reagovať
ľady sa pohli v ČR, dnes idem na veterinu, opýtam sa ako je to u nás ◄ reagovať
asi sa nám pohli ľady: odkaz ◄ reagovať
aha ano máš pravdu nevšimol som si... ◄ reagovať
nové informácie o Aujezkyho chorobe: odkaz ◄ reagovať
další pes,který zahynul tímto zákeřným virusem 5 letý křepelák(prepeličiar)Východní čechy,potvrzeno na veterině v Praze.Doufejme,že v blízské době se najde lék. :-( ◄ reagovať
Dnes v spravach na JOJ-ke AUCH na vychode... Je to vzdy ked zacnu spolocne polovacky alebo sa mi to len zda.....? ◄ reagovať
tady máte potvrzený případ i jak rychle to probíhá odkaz ◄ reagovať
Ja nikdy nepoužívam agentúru JPP. Stačí sledovať aj FB. A pre neveriacich :odkaz Rempo, aj u Vás som bol asi pred 2r na spoločných poľocačkách s jedným Českým Teriérom a rád by som išiel znova. Nie je nič lepšie pre psa, ako poľovať na čiernu...Zbožňujú to !! Tiež sa bojím !! Toto sú veci na zváženie aj pre našu VS....Jednoducho je to tu a už 3-tí rok havinovia kapú :-(. Nie sú vôbec vakcíny !! Bodo, Janta poznám. Je to fajn človek, poľovník a veterinár..Pozdravujem. ◄ reagovať
rhoods: nie to su abscesy ◄ reagovať
vlastimidurcik: a sú to potvrdené správy alebo JPP.? ◄ reagovať
pri vyvrhovaní som sa stretol s takým zvláštnym zeleným hnisom,mohlo by sa jednať o to? ◄ reagovať
ja som tento rok este nepočula o žiadnom prípade a dufam že ani počuť nebudem :-( ◄ reagovať
Bol som na školení nedávno kde nám p.Mvdr.Janto vysvetloval o AUCH,a povedal nám,že je touto chorobou nakazených až 60% populácie diviačej zvery.Aby psík ochorel tak sa musí dostať do kontaktu s nakazeným diviakom,ktorý je práve v štádiu vylučovania herpesového výrusu.Je to normálna choroba,tak ako u veľkom % ľudí,je to vlastne herpes,na ktorý nie sú ľudia vnímavý,ale psík po kontakte s takýmto kusom hynie do 7 dní.Očkovacia látka na to neexistuje. ◄ reagovať
A je to tu zase :-( Na Bruntálsku dva psíky po poľovačke na čiernu nakazené a už sú v psom nebíčku :-( Strašne sa toho bojím !! ◄ reagovať
vakcina není a zatím nebude nevím jestli se u vás odebírají vzorky tady je jaký byl výskyt do pátého měsíce u nás odkaz ◄ reagovať
peter87 ani sa nič pravdepodobne diať nebude pokukaj web a aj pochopíš prečo,pripravujem o svojom psíkovi materiál kde sa bude popisovať ochorenie a priebeh. ◄ reagovať
spoločne polovačky su uz tu ale o vakcine alebo ze by sa nieco dialo je zatial ticho ◄ reagovať
Bettinsoli dufaš?nedúfaj.. koho z hora v dnešnej dobe zaujimajú psi... ◄ reagovať
neodpisali ani po mesiaci...dufam ze su zaneprazdneny pracou na tej vakcine! ◄ reagovať
pošli dotaz do biovety jak na tom jsou ◄ reagovať
viete nieco nove o vakcine proti ACH?stihne sa to do jesene?nikde som nic nenasiel... ◄ reagovať
brco246 písal som ti aj správu ale neodpisuješ... chcel by som vedeť meno majiteľa psa alebo meno psa... napíš mi to do správy prosím .. lebo ja v Bojniciach poľujem a ešte som o takom volačom nepočul ... ◄ reagovať
asi pred mesiacom, dvoma sa jeden kopov nakazil v Bojniciach. Dúfam, že čoskoro tú vakcínu dokončia. Slúbil to český minister zemedelstvi. ◄ reagovať
nevím jak jsou daleko ale loni jsem se dozvěděl že bioveta vyvíjí vakcínu proti aujeszkyho chorobě,ale zatím na jejich stránce žádná informace není ◄ reagovať
Vedel by niekto povedať chorobu ktora ma priznaky zvečene uzliny opuchnute oči nechuť do jedla malatnosť ??krvne vysledky su v norme.. ◄ reagovať
Ja viem, že topiaci sa aj slamky chytá, ale odporúšam používať zdravý rozum a google. Nemá zmysel si dávať ružové okuliare. Aujeszky je neliečiteľná a neexistuje vakcína pre psy! Našiel som tri vakcíny, všetky pre ošípané! ◄ reagovať
Užívaním portálu LovuZdar.sk užívateľ prehlasuje, že sa oboznámil s autorskými právami, podmienkami používania a všeobecnými pravidlami tohto portálu, plne rozumie ich obsahu, súhlasí s nimi, bude sa nimi riadiť a na znak súhlasu s ich obsahom sa zaväzuje ich dodržiavať pri užívaní portálu www.lovuzdar.sk a využívaní jeho služieb.
Admin nezodpovedá za obsah pridaný návštevníkmi LovuZdar.sk
Admin si vyhradzuje právo vymazať akýkoľvek obsah pridaný návštevníkmi portálu ak tak uzná za vhodné.