M.K.P. AGRO služby
dnes je streda,  22. január 2025,  meniny má Zora,  spln: 13. január 2025,  dnes východ slnka: 07:29,  dnes západ slnka: 16:26
poľovnícke sety poľovníctvo Terem

stavač v horskom reviri - diskusia

autor: off selier
pridané: 7.1.2011 10:37

nazdar. chcel by som sa spytat niekoho ci nema skusenosti s pouzitim stavaca v horskom reviri dve tretiny je les a tretina je pole. prevazne s jelenou zverou a na drobnu zver nepolujeme. da sa tento pes vycvicit na spolocne polovacky na diviaky alebo solo polovku. alebo nie.viem ze stavace su na ine pouzitie ale ak ma niekto skusenosti napiste

počet zobrazení: 3 685
počet hlasov: 0
okruh tém: poľovné psy

Aký je dôvod vášho označenia za nevhodný?

komentáre

zoradiť
off marian476, 17.12.2011 o 6:08

Nerozumiem, preco chces pouzit stavaca v horskom reviri, skonci to tak, ze pes bude stat v cvingri a nebudes vediet co s nim, trapenie pre oboch, ideal je mat takeho psa, ktoreho vyuzijes, potom budes spokojny aj ty aj tvoj pes, je obrovske mnozstvo plemien, vzdy sa da nieco vybrat, skus si pozriet stranku SKJ (odkaz) a isto si vyberies, mne sa napriklad tiez pacia farbiare, ale ked nemam pre neho robotu, polujeme drobnu zver, tiez mi je ho zbytocne mat :-) ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 0

off cechurik, 17.1.2011 o 8:21

Ano Edulko, moze..ale nepochopil si ma..ja osobne by som to ako hospodar na spolocnej na diviaky nedovolila, ani "na cierno" (nie preto, ze to nedovoluje zakon, ale zdravy rozum) ..ale kazdy podla svojho uvazenia.papa ◄ reagovať

off Edu, 16.1.2011 o 22:37

Danielôčka stavač sa samozrejme dá použiť aj na durenie diviakou . Iba to zakazuje zákon . Takže pre tento dôvod je to neuskutočniteľná . Pekný večer. ◄ reagovať

off cechurik, 16.1.2011 o 17:45

ahojte, po dlhej dobe citam diskusiu a nad prispevkom tito81 sa mi rozum zastavuje...uplne suhlasim s andy8...selier, stavac je uzasny spolocnik, nemce su sice vacsie osobnosti ako vyzly, ale podla toho ako pises, sa ti velmi paci..preto nepredpokladam, ze by si sa na jednej strane venoval vycviku, vychove svojho stavaca, spravil si z neho uzasneho priatela a nasledne ho ohrozil polovackou na diviaky. Mne sice raz na spolocnej na drobnu pes vystavoval diviaka, ale to sme zistili az po tom, ked som mu dala povel vyraz..a miesto bazanta vyletel diviak...mne by sa krvi nedorezal a hned ako som sa spamatala, som ho odvolala spat...neviem, na dohladavky postrelenej zveri dajme tomu, ale stavac, nech je akokolvek dobry, nema na dobreho farbiara, alebo ine nato vhodne plemeno..jedna vec je lovecky instinkt psa (bohuzial aj ja s tym mam skusenost) a druha vec je podporovat vrodene vlastnosti psa suvisiace s polovnym zameranim daneho plemena..mozno by bolo fajn, keby si sa isiel pozriet na nejaky vsestranny memorial pre stavace, vacsinou prevazuju nemce a cast prac sa odohrava v lese...a tam jednak uvidis a jednak sa mozes porozpravat s vodicmi psov na ich skusenosti s nemcami..ja som zatial na polovackach odpozorovala pri nemcoch to, ze krasne vystavuju, hladaju, aport zavisi od preciznosti vycviku, ale vacsinou, co som mala moznost vidiet, velmi neposluchaju, ked ich chyti ich lovecky osial, neni ich aj 20min. ..ale je to vsetko o vycviku. Drzim palce pri vybere psa.