Je v praxi výhodnejší guľobrok alebo nie a prečo?
petjan spomenul som to viackrát . GB sabatti 7x65 x 12 som predal kupil som si klasickú opakovačku v kalibri W 270 . Kúpil si ho Karči a je veľmi spokojný . Zbraň mu vyhovuje čo som veľmi rád . Vôbec nejde o to či niekto vie strielať alebo nevie .Ano strielať viem i dosť presne . Ako spomenul jaro1 , ktorý si vymyslel príbeh že GB si kupuju super strelci je samozrejme dosť veľký nezmysel . Proste ja som brokovú hlaveň vôbec nevyužíval naopak skôr mi chýbalo napríklad na spoločnej poľovačke rýchle prebitie . Komu vyhovuje GB nech si ho kúpi nikoho neodsudzujem . Niesť si na posed na srnca , diviaka , jeleňa, daniela atd ešte brokovú hlaveň mi neprišlo dobrým nápadom . Prečo som si nekupil jednohlavnovu zlamovačku tiež odpoviem . Lebo neboli na trhu a preto lebo GB sa mi zdal dobrý nápad .Prax ukázala že to dobrý nápad nebol opakujem pre mna . Nie pre každého orol si nevie GB vynachváliť ako i mnoho dalších polovníkov . Je to vec názoru a využitia v praxi .
Ty K@k@te, keby sme kupovali krmivo za maso, tak by sme hladovali aj my aj zver. V este lepsich PZ ako je to tvoje sa to robi tak, ze sa povie: Kazdy da do pokladne 500€ do tyzdna, aby bolo na krmivo a elektriku na chate. A ked sa minie, tak ide zas po 500. Necakame, ci nieco strelime alebo nie. To su pre teba novinky ty jebo. ◄ reagovať
trubkavadna v tom komentari o holej nebola ani rec!V lepsich PZ sa to robi tak ze ked sa nieco streli tak maso patri PZ a nenapcha si to dajaka trubka vadna do mraznicky. PZ maso preda a ma na krmivo pre zver a na dalsie fungovanie PZ. To su pre teba novinky co? ◄ reagovať
Trubkavadna a vyradovy spicer je z polystyrenu? Pisal som o holej, ze nestrielame na maso. Diviakov,lovnych jelenov, danielov a srncov strielame a preto logicky musime aj maso spracovavat, ty ho zakopavas kubo? ◄ reagovať
Blaser minule si v jednom komentari pisal citujem "u nas nie je zvykom strielat na maso vobec nic" a teraz tu pises ako tvoja manzelka bali maso do mraznicky, tak teraz nechapem. zavadzal si teraz alebo minule? ◄ reagovať
Blaser300VM bezpochyby by sa mi viac hodil guľový automat, ale kvôli trom spoločným polovačkám chovať doma pušku, ktorú inokedy von nevezmem nemienim, rovnako ani GB. ◄ reagovať
650525, ved kludne mozeme podebatovat aj tu. Neverim, ze po vecernej postriezke bude niekto zakopavat vyvrh. Najma, ked je vonku -5. Osobne som velakrat ani nestrielal, ked som si predstavil, ze budem musiet vyvrhovat, nie este kopat. Vnutornosti nejedavam, nech to kto chce ako nazyva, hoci aj tak vznesene ako polovne pravo. Je tam naviac skodlivin. Mimochodom, u nas je polovne pravo svieckova. Osobne mam najradsej svieckovu, kare a orech. Ostatne zena bali do mraznicky zvlast a ma to podnazov na sacku "na rozdavanie". Jama je od chaty dostatocne daleko a trosku na kopci, takze smrad sa taha vacsinou hore. Nebudem pisat kolko presne metrov, lebo to nahodou niekto odmera a obvini ma, ze som sa sekol o 10m. Samozrejme si raz mozno aj pokecame a zazitky pospominame. Lovu zdar. ◄ reagovať
Ja poľujem v poľnom revíri-poľovné právo nehádžeme do jám a hlavne pozor na vývrh z diviačej zveri.Radšej ho zakopte dezinfikujte v ten deň. V tej chate musí byť čerstvý vzduch.Nebudem Vás trápiť otázkami.Nechajte to tak a venujme sa téme.Prajem Vám veľa poľ.zážitkov a presnú mušku.GB je u niektorých poľovníkov srdcovka,ako u Vás G.Podľa toho,kde poľujete využívate skôr G.Využitie som napísal a môžete porovnať.Možno sa stretneme,porozprávame zážitky a preberieme GB a G. "LOVU ZDAR" ◄ reagovať
V praxi asi fakt žiadna výhoda mat GB ale ako téma na diskusiu nemá chybu ◄ reagovať
Je to jednoduché, GB je proste zbraň k ničomu. Je to len na ťahanie peňazí od ľudí, ktoré podľahnú pokušeniu dvoch hlavní a nakoniec aj tak používajú len guľovú. Len som nepochopil ako súvisí vývrh s GB. ◄ reagovať
A nepride sa ani za dalsich 2000 prispevkov, lebo ziadna vyhoda nie je. ◄ reagovať
co zasmas jaky problem ?? len opisujem situaciu a povec mi ze za poslednych 200 prispevkov sa prislo k nejakemu zzaveru ?? ◄ reagovať
dados ano to patrí k poľovníctvu nebúchať kade tade po revíri a písať mačka,sojka,straka atď . Keby som mal 14 rokov myslel by som inak ako dnes. Teoria a prax sú dosť uplne odlišné veci. ◄ reagovať
akurat taka ze to patri k polovníctvu... posledne prispevky asi tych 200 :D je o tom ze sa hlada vyhoda GB a sem tam sa skoci k vyvrhom :D ◄ reagovať
Na vnadisku z vývrhu na škodnú zver nevidím nič zlé.Dados vieš také rozprávky o stielaní strák a sojok na čakanej na raticovú zver možno zaberajú ale iba na hrajúcich sa uvedomelých poľovníkov . Ty máš 14 rokov a nepoznáš aká je prax ,ktorú popísal Blaser300VM . Keď budem chodiť do revíru napríklad na srnca a budem do knihy návštev písať že sústavne búcham po nejakých strakách a sojkách nikto mi neuverí ,že som taký blb proste .A ani sa tomu nečudujem.Ani ja by som to totiž nikomu neveril ,že niekto chodí na srnca a bácha ako malý chlapec kade tade po vtákoch. Ak by sa našiel ešte v mieste kde by som takto tlmil škodnú :-D postrielaný kus raticovej zveri a nikto iný okrem mňa tam nestrielal.Budem Ťažko vysvetlovať ,že ja som to nebol!!! Mám pocit ,že by som to ani nevisvetlil! Aj keď naozaj neviem čomu v našom revíri tak môžeš škodiť straka alebo sojka :-D ◄ reagovať
To ste sa ako dostali od GB k vývrhom? Je tam nejaká súvislosť? ◄ reagovať
ako tak citam niektory si vyvrhy asi nosia domov ??? alebo?? ja ho tiez nechavam v lese a zatial sa nik nestazoval ◄ reagovať
6500000 Polujem v M. Karpatoch a zbytky vyvrhov su creva, pluca, slezina, semenniky a ked mam pravdu napisat, tak z mojich ulovkov tam koncia aj srdcia, oblicky a vacsinou aj pecienka. Takte vsetky vnutornosti plus deka, ratice a hlavy. Raz za mesiac dva vykopeme novu jamu a tu staru zahrabeme. Cakam na dalsie otazky, ale snad by bolo vhodne zvazit, ci sa ma faciny nechces radsej v poste vypytovat. ◄ reagovať
no mne sa podarilo strelit s brokom lisku a srnec odbehol cca o 60m po vystrele a co myslite dostak som ho ked mam len obycajny GB??? ◄ reagovať
odkedy je možné s GB strieľať na strelniciah. Podľa platného zákona - nikdy. ◄ reagovať
Blaser prosím Vás napíšte,kde poľujete a aké zbytky vývrhov máte na mysli. ◄ reagovať
Chlapi, teraz ste ma pobavili. Mám pocit, že niektorí si zamieňajú poľovačku so strelnicou. Ak idem poľovať na prasa iden ma prasa a ekď na sojku tak na sojku. Nijakú výhodu GB nevidím, skôr len nevýhodu. Ak by GB mal len čo jednu najmenšiu výhodu tak ho nikdy nepredám. ◄ reagovať
vsetci ste tu polovnici a mate svoje zazitky uz sa vam stalo ze liska dobiedzala do srncieho na pase a vy ste prave mali namierene na srnca?? ◄ reagovať
Ja som napisal, ze tazko sa najde kreten, co pirsuje s povolenkou na srnca, diviaka prip. jelena a obcas si vystreli na straku alebo sojku. Mam poloautomat, ktory je kratsi ako hociaky GB. Urcite by sa iboovi hodil lepsie do tazkeho terenu, nemyslis dados? A je po vyhodach. Ten predchadzajuci komentar bol pre to velke cislo bez predvolby. ◄ reagovať
Fesi, ty budes nejake velke cislo. Mas aj GB aj solo gulu a ja chudak som si este na GB nenasetril. Ale rad ti napriek tomu odpoviem. Straky strielam malorazkou z okna chaty, ked nalietavaju na jamu s vyvrhmi alebo zbytky krmiva na zemi vedla kontajnera. Alebo obcas z posedu, ked zoberiem aj malorazku na lisky. Autom chodim kam sa mi zachce ale obcas sa podari, ze sa dostanem aj tam, kde som povodne nechcel. Polovnikom som a slusne pisem slusnym ludom. Ked chcem aby mi rozumel aj debil, tak mu to napisem primerane jeho chapaniu. Comu este nerozumiete? Tu vzdialenost na ktoru som strielal toho kanceka som nemeral, ale snad sa nezblaznime z plus minus 2 metrov, ci hej? Ja som sa vtedy hlavne tesil, ze som si prezieravo dal dolu puskohlad pred tym, ako som isiel dohladavat. Tazko by som hladal kanceka na tu vzdialenost v puskohlade. Kludne sa pytajte dalej. ◄ reagovať
iboo napísal --najlepšie kratšiu vhodnú na manipuláciu v ťažšom teréne 650525 napísal --Sojku,straku a vranu strelíš brokom.V tomto vidím výhodu GB. ja písem - Edu ja nechcem nic hovoriť , ale tyto dvaja ukazali jasne na výhodu GB ◄ reagovať
Blaser v jednom príspevku strelíte diviaka na 5m v druhom na 3m.Malorážkou strieľate straky čo balistika,bezpečnosť.Prosím Vás kde poľujete v akom poľovnom revíri?Napíšte či vlastníte GB a načo Vám je G. Auto,ktorým chodíte skratkami kadiaľ sa Vám zachce.Ste vlastne poľovníkom v niektorom PZ.Správny poľovník sa vyjadruje slušne a príspevkoch nenadáva.Píšte k danej téme ,alebo píšte Vaše názory v BLASEROCH. ,,LOVU ZDAR" ◄ reagovať
Zaujímava debata aj argumentácia:-D ◄ reagovať
Asi mi bude ten GB na tých asfaltových terčoch viac platný ako guľový poloautomat, či automat ... ◄ reagovať
Chodis s GB na asfaltove terce? Nepozeraju sa na teba tak nejak divne? ◄ reagovať
No ja len, že Ty si spochybňoval moje slová, že "brokový výstrel niekedy nenahradíš ani 10- timi guľovými" Tvoja odpoveď znela: "A ani 10 brokovych nevyvazi jeden gulovy? Ci ako? Na co sa potom robia gulovnice..." Tak si odpovedz sám. ◄ reagovať
To je jednoducha odpoved, lebo na bateriu je najlepsia brokova kozlica. Preto ju beriem. Ani dvojku, ani brokovy automat ani GB. Pytaj sa dalej, rad ti poradim. ◄ reagovať
Prečo si nevezmeš na tú batériu guľový poloautomat, alebo rovno automat? Načo sa robia guľovnice? ◄ reagovať
Ja cakam na argument pre GB od teba, alebo od kohokolvek. Zatial marne. Ked idem na bateriu, vyberiem si brokovu kozlicu. ◄ reagovať
Tak isto som už stratil nádej, to bol čo za argument prosím Ťa? ◄ reagovať
Stale si nic rozumne nenapisal, zacinam stracat nadej. Obluk nestrielam. Nahanat dva rovnake terce cely den ma vobec nebavi. ◄ reagovať
Blaser tak potom strieľaj asfaltové terče na oblúku, alebo batérii guľou Ty majster sveta ... ◄ reagovať
Zasnem nad argumentami. A ani 10 brokovych nevyvazi jeden gulovy? Ci ako? Na co sa potom robia gulovnice... ◄ reagovať
Edu furt točíš dookola to isté. Keď už nechápeš rozdiel medzi guľovým a brokovým výstrelom, tak ja už neviem, ako sa Ti to dá vysvetliť. Skrátka niekedy jeden brokový výstrel nevyvážiš ani 10-timi guľovými a ak toto nevieš pochopiť, tak ďalšia diskusia na túto tému nemá zmysel. ◄ reagovať
Chápem iboo ale stale som sa nedozvedel jedinú výhodu oproti napríklad guľovému poloautomatu .Zase iba pocity :-D ◄ reagovať
edu napíšem ti moje postrehy, prečo som si kúpil GB (práve kvôli pohonom na diviaky). Mal som zlé skúsenosti so strelbou po šíne äbrokovnica) a chýbali mi meiridlá, tak som chcel nejakú pušku, najlepšie kratšiu vhodnú na manipuláciu v ťažšom teréne ale aby mala mieridlá (dať si prispôsobiť kolimátor na brokovnicu ma nenapadlo..) a tak vznikol GB s Brokovou dvanástkou a s guľou 308Win.lenže pri tejto puške sa mi dostavil fakt, že mi pažba perfektne sedla a sám som sa čudoval pri ulovení líšky v behu v lese, ako sa to dá. No dá sa to! o využitelnosti s Gb sme sa už bavili.A tak ani neviem ako som skončil na diviačích polovačkách v pohone s brokovým automatom s odolnou plastovou pažbou a malým kolimátorom na ňom.Samozrejme výhody guľových automatov nemám, ale mám väčšie TKO (to je tá pecka..) voči priemerným gulovniciam, prestnosť v pohone do tých 35m taká že super .Toť mnoja cesta od gulobroku k hocičomu inému :) ◄ reagovať
Užívaním portálu LovuZdar.sk užívateľ prehlasuje, že sa oboznámil s autorskými právami, podmienkami používania a všeobecnými pravidlami tohto portálu, plne rozumie ich obsahu, súhlasí s nimi, bude sa nimi riadiť a na znak súhlasu s ich obsahom sa zaväzuje ich dodržiavať pri užívaní portálu www.lovuzdar.sk a využívaní jeho služieb.
Admin nezodpovedá za obsah pridaný návštevníkmi LovuZdar.sk
Admin si vyhradzuje právo vymazať akýkoľvek obsah pridaný návštevníkmi portálu ak tak uzná za vhodné.