Je v praxi výhodnejší guľobrok alebo nie a prečo?
petjan spomenul som to viackrát . GB sabatti 7x65 x 12 som predal kupil som si klasickú opakovačku v kalibri W 270 . Kúpil si ho Karči a je veľmi spokojný . Zbraň mu vyhovuje čo som veľmi rád . Vôbec nejde o to či niekto vie strielať alebo nevie .Ano strielať viem i dosť presne . Ako spomenul jaro1 , ktorý si vymyslel príbeh že GB si kupuju super strelci je samozrejme dosť veľký nezmysel . Proste ja som brokovú hlaveň vôbec nevyužíval naopak skôr mi chýbalo napríklad na spoločnej poľovačke rýchle prebitie . Komu vyhovuje GB nech si ho kúpi nikoho neodsudzujem . Niesť si na posed na srnca , diviaka , jeleňa, daniela atd ešte brokovú hlaveň mi neprišlo dobrým nápadom . Prečo som si nekupil jednohlavnovu zlamovačku tiež odpoviem . Lebo neboli na trhu a preto lebo GB sa mi zdal dobrý nápad .Prax ukázala že to dobrý nápad nebol opakujem pre mna . Nie pre každého orol si nevie GB vynachváliť ako i mnoho dalších polovníkov . Je to vec názoru a využitia v praxi .
Ja mam CZ akurat opasok na naboje. ◄ reagovať
sedi ti viac blaser alebo cz rozpravame o gulovych zbraniach nie o brokovniciach to je ina debata ◄ reagovať
Nie je to o vkuse a nie je to o pocite. Mne najlepsie sedi brokovnica, lebo bola naozaj do slova pre mna stvorena a co mam teraz zajacov po hore nahanat? Este by som rad vedel, ako sa da brokovnicou cez puskohlad strielat. To je chore, ved brokovnicou sa nemieri, ci ano? Ja cim viac mierim, tym menej triafam. :o)))) ◄ reagovať
podla mna to je vsetko len o tom aky ma kto vkus a na co poluje ale gb je predsa polovnickejsia zbran kazdy sa musi rozhodnut sam co mu je srdcu blisie a hlavne ked pusku opre do pleca musi citit ze je prenho stvorena to je moj nazor ◄ reagovať
Sú určité zaujímavé myšlienkové pochody :-D kamoš mal starú zetku 7x57 rozhadzovalo to stále niečo netrafil tak ju predal našiel sa zaujímavý kupca za 700€ :-D ju kúpil .Za 800€ mohol mať napríklad nového rosslera ale on že nie on chce babičku zetku :-D že si vymení hlaveň tak ju predal :-D ◄ reagovať
Tiez si myslim, ze na ZH je skoda akehokolvek dreva. ◄ reagovať
Tak v prípade ZH je to asi dosť neznádejné to je fakt. Pekná pažba, ešte dobrú zbraň nerobí ... ◄ reagovať
Ľubo hahaha no veď to je tá vec . Inak zaujemcov mám viacero aj starších . Až to sfotím pojdú sa pozabíjať že aká bomba zbraň. Sabatti je pekná GB tvrdochromová výborný sustrel zamok blitz atď . Akože neni to zlá puška len stale som sa nejako nedozvedel na čo je tá broková hlaveň ? Obávam sa keď som na to neprišiel za 12 rokov asi už ani neprídem. ◄ reagovať
Chcel som tam dopisat, ze treba nejakeho zaciatocnika odchytit, natlacit mu kaleraby do hlavy a nepustit sa ho az kym nie je zbran prepisana. Ale uz mi to nezobralo upravu, lebo medzitym si Ty zareagoval. :o)))) ◄ reagovať
Blaser neboj sa vždy sa niekto nájde čo si kúpi gb :-D Pripomenulo mi to jednu scénku keď odhrzavelo dno na popolnici jednému týpkovi a navaril dole asi dva cm platňu miesto dna . Prišiel cigáň dvihne vysype do smetiarskeho auta pozerá prázna a ťažká popolnica :-D došiel na tú ťažkú platňu tak zazvonil . Hovorí:" pánko to ste dobre nevymysleli s tou platňou jaký kkt to má také ťažké dvíhať? Chlapík ho poklepal po ramene a hovorí " Neboj sa vždy sa nejaký kkt nájde čo to bude dvíhať " !!! :-D ◄ reagovať
poacher stane sa i to . K ZH poviem že sú majsterkovia ako je istok ,ktorý vie urobiť aj zo Zh peknú zbraň . odkaz klobúk dolu pred jeho prácou !!! ◄ reagovať
Nikto si ten GB nekupi, lebo sa boji, ze si ho Edu vyfoti a da si ho medzi trofeje na cestne miesto. ◄ reagovať
A nie je teda lepšie ju predať kúpiť si Blasera, ktorého tak chceš? ◄ reagovať
Orol práve naopak tá zbraň a hlavne broková hlaveň sa netrápi vôbec. Ak tak iba tá guľová. Brokovú nosím iba pre vlastnú hlúposť stále so sebou :-D Dosť často ju dokocna vôbec nenabíjam !!! Nemám potrebu tu vypisovať klamstvá a úvahy ako je to paráda univerzal a kadečo keď to tak nie je ! Tiež nie som s tých čo si za každú cenu musia chváliť svoje perie a nepripustia omyl. ◄ reagovať
Edu neurážaj rúčky do krompáčov... ◄ reagovať
Edu, zbraň máš výbornú, len ona má špatného majiteľa. Jednoducho nie si pre ňu ani najmenej vhodný a zbraň sa pri Tebe "trápi". P.s- Z toho láska nebude. ◄ reagovať
Orol keby si si prečítal stovky kníh o komunizme tiež zistíš aký je báječný . Raz skúsiť je lepšie ako čítať. Tebe sa Gb páči a využívaš ho. Ja žial nie . Je to vec vkusu? Možno je ale ja som nič pozitívne za 12 rokov na gb nenašiel iba negatíva. Tie dve brokové rany by som oželel čo som vystrelil. Odhliadnuc od toho že som u Fraňa nechal vtedy niečo cez 70 000sk. Za čo by mi vyšiel blaser aj slušná optika . Veľmi nerozvážne bolo moje rozhodnutie. Nechal som si poradiť od starších a skúsenejších:-D poradili mi GB a guľové strelivo S&B SPCE že to je vraj najlepšie :-D Časom som zistil ,že je to to najhoršie strelivo na trhu :-D A GB mi je uplne k ničomu :-D Jedinú výhodu má sabatti ,že neni aspoň škaredý a rozheganý ako Zdhačka.To ja ako rúčka do krompáča. ◄ reagovať
Diskusný názor nášho kamaráta Štefana v téme: Guľobrok – áno, aleno nie ( 14 strán ). odkaz ◄ reagovať
Nemám, ale viem si ho predstaviť po svojom boku. Určite skôr, ako bígla :-DD ◄ reagovať
Mas aj jazvecika? To sa tak pyta k sebe. Puska nepuska a pes nepes. :o))) ◄ reagovať
Ja Vám to neberiem, preto hovorím, že nech si každý dobre zváži čo a kde bude loviť a podľa toho nech sa rozhodne. Ja mám guľobrok a keby som sa znova rozhodoval, znova by som kúpil guľobrok ako hlavnú zbraň. ◄ reagovať
za 12 rokov som dva krát vystrelil brokovou hlavňou na líšku . Samozrejme ,že keby som mal sólo obe by som bol strelil taktiež. Takže taký je prínos mojej brokovej hlavne na GB :-D Môžem tu písať ako je to dobré na postiežku po strakách búchať a také veci :-D Ale to by som klamal a to nechcem .Túlavý pes i mačka sa tiež dá streliť guľovnicou.Takže nikoho neodhováram ,ale gb by som si už nikdy nekúpil . Dal som na rady starých poľovníkov a takto to dopadlo :-D ◄ reagovať
Jurko, vies ty hrube hodiny, co je pre mna zaujimave. V hustom poraste s brokom teda. Hmmm. Mne sa nechce vyvrhovat a preto som viackrat ani nevystrelil, ked som si predstavil, ze ako sa narobim. A so strelenou liskou nie su ziadne velke starosti. Mna dokonca bavi na asfaltove terce strielat, nezbieram potom postrielane ulovky a nemusim na vyrade saskovat, tak si to preber. :o))) Ale ty si tusim z tej lisky okostoval pastejkar. ◄ reagovať
Keď budeš strieľať líšku v hustom poraste a v pohybe tak pochopíš čo som mal na mysli. Ale líška nemá parohy , ani rohy a ani inú väčšiu trofej, ktorou by si sa popýšil, mäso sa z nej nedá konzumovať, tak je pre Teba nezaujímavá ... ◄ reagovať
Ked nevies do 40m trafit lisku gulou, tak nepoluj. A vacsiu vzdialenost Ti je aj tak brok na dve veci. Urcite si domyslis na ake. GB je zla gulovnica a este horsia brokovnica. ◄ reagovať
Aj sólo aj guľobrok majú svoje pre a proti. Rozhodoval by som sa podľa povahy revíru a zveri, ktorú budem loviť. V revíri, kde budem loviť takmer len raticovú zver a minimum škodnej, je blbosť kupovať guľobrok, lebo brokový výstrel z guľobroka použiješ takmer len na škodnú, jednotná strela na diviaka v pohone, to skoro nevyužiješ, pokiaľ nie si pravidelný honec so psom a na príležitostný lov v pohone Ti bohato poslúži ťažšia guľa napr. 8x57 JS. Ak však poľuješ v revíre s dostatkom škodnej, hlavne líšok a lovíš pri vnadisku, či vábením tak guľobrok určite využiješ. ◄ reagovať
Medzi GB su aj mercedesi mozno keby si to vyskusal zmenil by si nazor. S tým Ticom asi mas pravdu:) ◄ reagovať
A preco by som ho mal drzat v ruke? Ani do Tica si nemusim sadnut a viem, ze ho nechcem. ◄ reagovať
Blaser ako moze niekto tak obsudzovat GB ked ho v zivote nedrzal v rukach? To je ako ked niekto kritizuje auto v ktorom zivote nesedel ale ohladom lovu diviakov mas pravdu. ◄ reagovať
Ja nehovorím, že guľobrok je výhodnejší, ale svoje opodstatnenie určite má. Brokový výstrel v poraste je na škodnú určite výhodnejší, ako guľový, nehovoriac o streľbe v pohybe, tam je brok na nezaplatenie. V revíri kde teraz poľujem je veľa túlavých psov a mačiek a za posledných 5 rokov, mám revíri asi viac brokových výstrelov, ako guľových. V zime na líšku, používam hlavne guľobrok, na diaľku guľa, pri vábení, na čakanej pri líščom brlohu zase brok. Náš revír je dosť zložitý, keďže tam máme vinice a rôzne chatky a tak a strieľať guľou hocikde sa nedá, vtedy brok oceňujem dupľom .... Ako jedinú nevýhodu u guľobroku vidím to, že pri opakovanej streľbe t.j. viac ako 3 guľové výstrely za sebou (ešte som nemal pri love) sa mení nástrel guľovej hlavne. ◄ reagovať
A ja zas keď som prikúpil ku guľovnici guľobrok, pohádka. Len som bol hlúpy, že som tak neurobil hneď na začiatku :-) ◄ reagovať
Hahaha Blaser300VM ja mám tiež GB a musím ti dať za pravdu ! Bol to veľký omyl !!! ◄ reagovať
sovo51 Palo ako istotne vies polovnici sa medzy sebou spravaju slusne!!! A ked niekto pusti ,,s-balu " do husteho porastu tak je u mna vol uz na prvej hodine strelectva sa uci ze strielat len na viditelne rozpoznany objekt a nie len tak bez hlavo!! mal som diviaka na 15m v krikoch a nestrelil som a nebanujem do teraz lebo cca 50m za nim bol honec 17r chalanisko keby som zmagol spust tak co spravim potom ale hlavne ze mam diviaka nie !!!! ◄ reagovať
Peťko, tak jednotná strela je podľa mňa z hľadiska rýchlosti, váhy, materiálu a následne "dopadového" rozloženia a dĺžky možného doletu skôr výhodou, teda čo sa týka bezpečnosti, má samozrejme aj výhody, aj nevýhody. Na spoločnú na diviaky by som osobne rozhodne VŽDY volil riadny guľový náboj, teda aspoň na štande ( v pohone som nikdy myslím nebol ). Ale zas chlapi v pohone vždy tvrdili, že v pohone prídu ku zveri aj na 5 - 10 metrov a tam by tá jednotná strela urobila určite svoje... dôkazom boli úlovky. ◄ reagovať
horarik01 ti mi je luto a muselo to byt luto aj majitelovy psa...ale zase hento je vec strelca ...ked chce hentak strielat tak naistotu.. mne tiež strelil jeden majster na spoločnej sučku AJD..mal som ju na vycvik a bol som snou na spoločnej a hnala lišku a po liške vystrelili brokom a ja nevem či sa dorazili broky alebo čo a sučka dostala 4 broky... samozrejme pražila dostala ich na brucho.. takže viem že je to neprijemne... a Blaser podla mna puška je jedina vec do ktorej sa oplati investovat... radšej dlhšie špotrit a kupit riadnu mašinu ako kupit niaku haraburdu čo snou budeš mat stale niake problemy... ◄ reagovať
Aj u nás bol jeden čo ako Ty hovoríš jebol tým kladivom Sball do trnov a ležal ta jazvečík strelený brokom,čo na to hovoríš? ◄ reagovať
Pokial mozno, vyvaruj sa tych silnych slov v komunikacii, ked tu chces debatovat. Chlapa to z Teba vacsieho nespravi ani vahu slovam neprida. Podla mna je lepsia samonabijacia gulovnica alebo gulovy dvojak. Ale ani jedna puska z nich nestoji 2,60 a preto bude asi lepsi ten GB. Mas pravdu. Pepis a chodis uz aspon tri sezony na spolocne? ◄ reagovať
Sovo51 ver tomu že ako sa ti teoreticky odrazí gula odrazí sa ti aj S-Ball viem o takých prípadoch... ◄ reagovať
Blaser tak to vobec neni ... ja pokial neuvidim neuverim... nie som typ čo mu neikto niečo zajebe a hnet stoho robim pravdu a každeho stym presviedčam.. a niesom zastnacom GB ja osobne idem si kupit tiež solo gulu.. ale moj nazor je že GB je dobry do pohonu .... ◄ reagovať
Užívaním portálu LovuZdar.sk užívateľ prehlasuje, že sa oboznámil s autorskými právami, podmienkami používania a všeobecnými pravidlami tohto portálu, plne rozumie ich obsahu, súhlasí s nimi, bude sa nimi riadiť a na znak súhlasu s ich obsahom sa zaväzuje ich dodržiavať pri užívaní portálu www.lovuzdar.sk a využívaní jeho služieb.
Admin nezodpovedá za obsah pridaný návštevníkmi LovuZdar.sk
Admin si vyhradzuje právo vymazať akýkoľvek obsah pridaný návštevníkmi portálu ak tak uzná za vhodné.