Chcel by som sa poradit v okruhu hubosrsteho jazvecika ake mate skusenosti s tymto plemenom ..
Pred vyše 2 rokmi som si zaumienil, že si zaobstarám poľovníckeho psa. Mojou požiadavkou bolo, že to má byť pes nižšieho vzrastu, ktorého budem používať výhradne na durenie a dohľadávku zveri. Vzhľadom na moje požiadavky ( okrem týchto ) padlo rozhodnutie na hrubosrstého jazvečíka. Brlohárske skúšky absolvoval vo veku 13 mesiacov len kvôli zaradeniu do chovu (absolvoval ich v I.c- pred skúškou bol iba 3x v umelom brlohu na bezkontaktnom norovaní a inak s ním do brlohu nechodím a ani ho na to neučím a nedovoľujem mu to, nevyhľadávam brlohy ). Absolvoval som s ním okrem KBL v I.c.,SHOJ 3,4,4( hlasitosť má t.č. za 4 ),FD I.c.(najlepší),FSMP I.c. s max.počtom bodov, SD I.c.( skončil 3. najlepší). Na SD z 11 psov absolvovali skúšku v I.c. len 3 psi- z toho 2 hrubosrsté jazvečíky a jeden kopov, ostatné kopovy, jeden jazvečík a jeden špringeršpaniel skončili v II.c.( 4psi) a 4 v III.c.( 4 psi). Môj psík má neskutočnú chuť revírovať, odbieha a hľadá ďaleko, z pohonu sa vracia takmer vždy posledný ( ale v časovom, termíne ),je smelý do húštin,pekne hlási diviaka. Samozrejme, ak by natrafil na obrovského kanca, asi by ho ťažko zadržal, ale možno je výhoda práve v tom, že by ho stále hlásil a kanec by zrejme pri malom protivníkovi ani veľmi neutekal, čo dáva predpoklad na jeho úspešné ulovenie. Poľujem v revíri s poriadnymi húštinami a debrami, ktoré psík zrevíruje bez problémov. A sneh? Prosím Vás, aký sneh? V našich zemepisných podmienkach? Je 6. januára a máme jarné počasie. Klíma sa mení, presúva sa k nám subtropické podnebie o čom svedčí výskyt nových druhov flóry a fauny. Samozrejme, iné je to viac na severe,v horských podmienkach, kde je snehová pokrývka vyššia, súvislá a vydrží dlhšie. Ja osobne si jazvečíka neviem vynachváliť a to sa musím priznať, že pred rozhodnutím zaobstarať si poľovníckeho psa,som jazvečíky za psov prakticky ani nepovažoval. Po osobných skúsenostiach musím nakoniec konštatovať, že jazvečík má naozaj poriadnu dávku inteligencie a chuti do práce a pri správnom vedení- ako písali chlapci nižšie, z neho hravou formou vykrešete pomocníka na svoj obraz- má neskutočný potenciál! Nenechávam sa znechutiť odporcami jazvečíkov, ktorí majú síce hlúpe poznámky na adresu jazvečíkov ale len do chvíle, kým nevidia prácu môjho psíka. Viem ich ale pochopiť, pretože pred vyše 2 rokmi som zmýšľal rovnako, ale prax mi ukázala, že som si snáď ani lepšie vybrať nemohol! Verte, jazvečíkom ostanem verný asi až do smrti, aj keď " nikdy nehovor nikdy". Nie som úplný kynologický začiatočník- v minulosti som sa venoval nie síce poľovníckej, ale služobnej kynológii. So psami som rástol a čosi prežil, dosiahol aj slušné výsledky, takže si dovolím o sebe možno neskromne poznamenať, že psíkom trochu rozumiem, viem ohodnotiť ich schopnosti a vlastnosti ako aj ich potenciál a ten jazvečíky v poľovníckej kynológii aj pri durení a dohľadávke zveri rozhodne majú!!!
...neviem čo ti poradili ostatný lebo je tu toho popísane viac než dosť a mne sa to čítať nechce :) ..ale ja ti poviem toľko...zaleži načo ho chceš používať..podľa mňa je jazvečík nenahraditelný pes...aj keď trošku tvrdohlavý :)..jazvečíky sa zaraďuju ku brlohárom ale podľa mňa sú mimoriadne všetranné ako pod zemou tak i na zemy:)...po farbe ide pekne....v pohone diviaka podrží...ale ak chceš psa vyslovene do honu tak na takúto prácu by som skor bral niejakeho duriča(odporúčam slov.kopova)...využitie jazvečíka kazí aj velky sneh alebo rieky z rýchlym prúdom..kedze je nižšieho vzrastu :)...ja mam jazvečíka 11 rokov a nedam na tu rasu dopustiť...:))....a este jedna vec.. ak psa/fenku tak jedine štena a s PP.. ◄ reagovať
roods veď nemôžeš mať 10 psa keď si bol pred dvoma rokmi ešťe iba dieťatko. Na jednej strane píšeš a smeješ sa že kde som videl norovať jazveca vraj by mi mali zobrať papiere :-D citujem ťa : " rhoods, 12.1.2011 o 20:40 edu? norovať jazveca?ty si spravil skúšky z vyznamenaním?a ešte aj hospodára....heh " v zápätí mi napíšeš : "heh otec ma dvoch jazvecov norovaných s našimi jazvečíkmi :) " No humorné odpovede nám tu dávaš :-D V čase keď som ja cvičil jagteriera si ešte nebol na svete :-D Už ma to rokmi prešlo . Nemôžem byť všetko . Ale nič si z toho nerob aj ja poznám veľa ľudí čo hovoria čo urobil tato . Mal by si písať čo si vynoroval Ty . Ako si meral dieru jazveca a také veci :-D Je naozaj humorné ke´d si sa smial že chce norovať niekto jazveca a za pár minút sa Ti takto oživila pamäť že to vlastne noroval otec :-D :-D :-D Pozor to nie je latina to je už lož! ◄ reagovať
nepočul?heh otec ma dvoch jazvecov norovaných s našimi jazvečíkmi :) plus ma poučíš keď mi poviš koľko psov si mal...nech viem s akým kynológom jednám,ja mám prvého psa,vlastne druhého...no ten bohužial....ten druhý ma Bl,DS ◄ reagovať
To je pravda, kamarat "chudak už je nebohý" zanietený chovatel jagošov, ma zavolal na norovačku, mal so sebou pät jagošov, za pár hodín boli štyria dotrhaní a jeden zostal v brlohu, nakoniec sme ho dostali a aj našli zahrabaného jagoša ešte bol živý, ale ja som fenu daval dokopy pol roka. Jazveca sme vytiahli o jednej v noci. To su zážitky ktoré sa vryju do pamäti a určite i tí výnimoční psi. ◄ reagovať
Jednou, to už jsem byl na lesnické tak v 2.nebo 3. ročníku jsme s kamarádem začali norovat v sobotu, skončili jsme v pondělí, spali jsme se psy u nory. V neděli večer jsme volali řed. školy, že máme psy v noře. Dostali jsme ředitelské volno od ing Pavla Forsta. Myslím, že černobílá fotka v mé galerii je právě z tohoto lovu...:))) ◄ reagovať
Zigi9 :-D nasraný jazvec vie poriadne zamiešať karty :-D poznám to a zhodou náhod tiež z detstva. ◄ reagovať
No vidíš parhor som rád ,že si poučil rhoodsa :-D On Ti ešte nikdy o norovaní jazveca nepočul :-D chcel mi odobrať pomali poľovnícky lístok :-D . Takých psov čo vytrepú jazveca z diery je málo . Aj majiteľov ktorí ho tam vpustia odhadujem ,že maximálne 1 % Nezatracujem žiadne plemeno .Iba som povedal aké sú výhody a nevýhody. Aká je realita tých čo do skutočnej nory vpustia psa . ◄ reagovať
cita :-) Kamarád (tehdá měl taky tak kolem 15ti) měl kdysi mladého jagoša ani né rok starého. Zdrhl mu od baráku k jezevčí noře (500m od vesnice). Tak tam doběh a pes hlásil venku před vsukem, nejednou z nory vylezl nasraný jezevec, kamarád vyskočil na strom pes zdrhl do louky. kámoš pak za ním, vzal ho na ramena a zdrhali domů :-) Akorát to bylo v cizí honitbě, a tam jsou jezevci chránění. ◄ reagovať
Prvního jezevce jsem vynoroval, když mi bylo 15 a půl, psovi 3 a ten kdo nás pozval měl 17 roků. Dostali jsme samce, pes tam ještě něco honil, mysleli jsme, že samici, tak jsme to zabalili. Pak jsem se dověděl, že po nás tam ještě někdo z místních šel a dostal druhého samce, akorát že byl menší... :))) ◄ reagovať
Venujem sa dost dlho výcviku psov, mám i jazvečíka a tak ako človek má svoje kladné vlastnosti má i negatívne. Ako viacerí píšete pre jazvečíka je problém pohybu v snehu alebo vysokej tráve na druhej strane pri lepších podmienkach je vynikajúci na dohladávanie. Chodím s jazvečíkom i norovat a nerobím rozdiel či líška alebo jazvec. Pri čítaní komentarov Edu sa musím len usmievat, taham jazvece každú sezónu a to v takých labyrintoch nor a jazvečík si vede dobre, mnoho krát lepšie ako terier. Ale na spoločné polovačky na diviaky ak je čo len troška snehu beriem Bordera. Netreba zatracovat žiadne plemeno. ◄ reagovať
Zigi9 neboj sa ani ja si to nenechám ujsť :-D Sám vidíš ,že to poznám naspamäť :-D rhoods chápeš ,že k líščej diere môže byť pripojená jazvečia ?Respektíve naopak . Ich obydlia môžu byť prepojené . Nemusí ich byť toľko stačí jeden :-D ◄ reagovať
poznam ich vcelku slusne,u nas tych jazvecov nie je tolko...a tu lisciu noru rozoznam,pri jazvecej nore si vyhrabane chodnicky.....atď... ◄ reagovať
já na tu trilogii čumím pokaždé když je v TV :-) samozřejmě né kvůli tomu čoklovi, ale jsou tam jiné dějové roviny, při kterých se hezky vzpomíná ... ◄ reagovať
rhoods ak vieš čo je jazvec a čo neni je všetko v najlepšom poriadku . Keby si prišiel ku nám ukážem Ti to čo spomenul Zigi9 obydlí jezevců a meliorační drenáže. Je to sústava desiatok dier na ploche asi 250m štvorcových . Funguje to tak ,že prídeš k diere líšky nevieš však ,že diera je prepojená s brlohmi jazveca a pekne si tam svorne nažívajú :-D Funguje to tak bežne !!!. Takže ak zvládaš to určenie diery aby si sa náhodou ešte poriadne niekedy nezačudoval čo sa to len stalo . Druhý faktor ako jazvečík zahučí u jazveca je pri durení zveri proste vbehne do diery a tým končí jeho púť na svete. Dokonca je veľká pravdepodobnosť že ani nebudeš vedieť do ktorej lebo ju ani nenájdeš. Takže realita a film pod jezvečí skálou sú diametrálne odlišné veci. Pekne sa na to pozerá ako horár v kravate behá po lese atd. ale treba žiť v realite. PS : Naozaj poznáš človeka ,ktorý psa vykopal z diery ???Alebo si o tom iba počul ??? ◄ reagovať
Buď rád že nemáte piesok teda u nás je z toho dôvodu väčšina brlohov nepoužiteľná na brlohovanie. Preto sme obmedzení len melioračné kanály v tých častiach revíru, kde sú vybudované, ale to zďaleka nestačí. Škoda že výstaba umelých brlohov u nás nie je dotovaná, veľmi by to pomohlo, aj revíru, aj nám aj psom ... ◄ reagovať
u nás písek není :-) A tam kde je, tak tam chlapi raději ani nepouští psa, bo je to jednosměrná cesta. Nejhorší je to na jaře, kdy jsou jezevci v každé "obyčejné" díře a pak už je to jen o zkušenosti psovoda a znalosti svého psa. Nejčastější obydlí jezevců jsou meliorační drenáže. Taky je nebaví pořád hrabat díry do země :-) ◄ reagovať
edu? norovať jazveca?ty si spravil skúšky z vyznamenaním?a ešte aj hospodára....heh ....u nas je piesok takze to kopani,plus ešte zvladam určiť líščiu noru,len keď som skúšal vždy ta potvora nebola doma! ◄ reagovať
Tak kde je 15 cm snehu to by mohol prejsť. Kopať psa od jazveca je pekná myšlienka ale vhodná iba do filmu pod jezevčí skálou. Čiste hypoteticky musíme ešte vedieť presne do ktorej diery pes vbehol čo sa podarí naozaj iba vo filme :-D potom stačí kopať stále v hlbke 2 - 6 m ´dlžku asi 100m :-D prirátame kamene ,korene a skalu a poclain by to mal tak na tri smeny :-D ak vôbec by sa dokopal. Jazvec nemusí psa dusiť a barikádovať . Proste ho zakúsne svojimi mohutnými čelusťami bez problému a za pár sekúnd je po všetkom ! odkaz tu sa to popisuje takto Jeho stavby sú veľmi nápadné a ľahko spoznateľné. Otvor podzemnej nory s priemerom väčším ako 20 cm umiestnený často v skalách, v húštinách pod vývratmi alebo koreňmi stromov; zvyčajne s čerstvo vyhrabanou zeminou pred vchodom; obývaný brloh má v hĺbke 2-6 m pod povrchom. Často je chránený kameňmi, takže niekedy je vylúčené sa k nemu prekopať. Z nory necítiť zápach, brloh udržuje vo vzornej čistote a vyprázdňuje sa ďalej od vchodu do vyhrabaných plytkých jamiek. Na jar každoročne vyhrabe veľa zeminy a brloh každoročne vystiela trávou, listím a predovšetkým machom. Nora býva obyčajne s 3-8 otvormi; od vchodu sa tiahne niekoľko cestičiek, niekedy vidieť typické "kĺzacie žľaby" a aj do brloha vkĺzne vytvárajúc akýsi tobogán. Tieto žľaby sa udržia ešte nejaký čas potom, keď jazvec brloh opustí a usadí sa v ňom líška. Podzemné chodby sú dlhé niekoľko desiatok metrov. Zvlášť na svahovitých úbočiach dosahujú jazvečie chodby nezriedka prekvapujúcich dĺžok - až do 100 m. Každá stavba má viacero chodieb, ktoré prebiehajú v rozličných rovinách a niekedy sa prepájajú. Často ich budujú a využívajú celé generácie jazvecov. Sú to skutočné podzemné labyrinty, v ktorých sú jednak oddelené obydlia pre samotných majiteľov, jazvece, ako aj pre nájomníkov - líšky, kuny a výnimočne i vydry. Na budovanie jazvečích stavieb sa zvlášť hodia hlinité a ílovité pôdy, najmä ak sú navyše spevnené veľkými kameňmi. Jazvečie chodby dosahujú priemernú šírku 20-25 cm, pri ústí pod povrchom sú však omnoho väčšie. ◄ reagovať
plus husté seče aj keď je sneh v tej seči ho toľko nie je ◄ reagovať
ja by som noroval len nikdo so mnou na to so mnou nechce ísť,pes mi vyháňal,no bože keď da chmat tak budem kopať!ma tri roky tak je čas ísť potom....tak u vás jazvečík rozhodnie nie!u nás v pohode kde je 15cm snehu max ◄ reagovať
rhoods teraz by to čírou náhodou išlo.Nemáme totiž sneh. Minulú zimu ani pred minulú ani náhodou. Po pás snehu. Tak ale čakať na teplejšiu zimu aby sa dalo duriť brlohárom tiež nie je výhra .Keď je náhodou bez snehu nakoniec Ti behne do nory ako pavianovi a je koniec . Ak je pes brlohár urobí si brlohárske skúšky po ktorých 95% majiteľov psa nepustí do nôr zo strachu že sa nevráti. Takže i hra na brlohára nemá veľké opodstatnenie. ◄ reagovať
pavian no ako psíka už si našiel ?? či ešte nie ? ◄ reagovať
prajem aby si videl,ja som videl minimálne dvoch a to do pohonu chodia len stály...a poviem keď jazvečík hlási jak vlčiak to je paráda ◄ reagovať
Ano pavian je to aj o upredňostnovaní zveri. ◄ reagovať
Pri tej srnčej zveri je to podľa mňa o inom... Ak nebude v pohone po diviakovi ani stopa, bľabotať po nej bude aj DIVIAČIAR! Takých je 90% psov, čo je aj správne. Podstatné je, ktorú zver pes uprednostňuje, keď je jej v pohone spolu viac alebo koľko či ako intenzívne sa šrnčej venuje... A to je iba otázkou správneho vedenia psa a výcvikom ;) ◄ reagovať
rhoodos súhlasím aj množstvo kopovov šteká po srnčej zveri. Videl som však množstvo kopovov hlásiacich na hrubo iba diviaky. Jazvečíka žial ešte nie . Tiež som nevidel kopova čo by sa utopil vo vysokej tráve ,snehu či čučoriedkach. Ja som pripustil ,že môže existovať aj taký jazvečík. Iba som podotkol že ja som za 25 rokov takého nevidel. ◄ reagovať
edu a to si tvrdil koĺko polovačiek máš pochodených a nevidel si takého jazveca?heh,ja som takého videl...tak isto ako som videl,že ide na srnčiu,tak ako som videl ako kopov ide na srnčiu... ◄ reagovať
nugy aj ja som napísal aké mám skúsenosti s jazvečíkom pri durení zveri . Kedže v našom revíri je obyčajne snehu dosť počas celej zimy jazvečík na durenie nie je správna voľba .Tiež nie v čučoriedkach a vysokej tráve. Za 25 rokov čo sa pohybujem po poľovačkách som videl minimálne desiatky jazvečíkov i takých čo mali za sebou skúšky kadejaké . Žial ešte ani raz som nevidel jazvečíka ,ktorý by neblabotal po srnčej stope . To samozrejme neznamená ,že taký nemôže existovať . Ak si však niekto chce kúpiť miláčika rodiny . Jazvečík určite ano. ◄ reagovať
Nerozumiem tejto diskusii. Všetko je to o chytaní sa za slovíčka a pripadá mi to, ako keby sem jednotliví zainteresovaný chodili kôly tomu, aby si na inom vybili zlosť. Ak neviem, alebo nemám s jednotlivím plemenom skúsenosť, nebudem ho predsa zhadzovať. Jakubec. Základom je si určiť, na čo psíka budeš najviac používať a podľa toho sa treba zariadiť. V neposlednom rade je rodina. Aj s tou sa treba poradiť čo sa im páči a čo nie, nakoľko ho vychovávať úplne sám takmer isto nebudeš. Moje skúsenosti s jazvečíkom sú dobré. Treba ho odmala odnaúčať srnčej stope a skôr sa s ním preťahovať s diviačou kožou. Čo sa týka snehu, žiaľ, ako je už aj dolu písané, sneh je jeho obrovské mínus. No keď vrch snehu primrzne a udrží ho, je to už ok a pracuje ďalej. Keď chceš malého psa, ešte sú tu teriere, ktoré majú dlhšie nohy a je z čoho si vyberať. Prajem ti správnu voľbu plemena a šťastnú ruku pri výbere šteniatka. ◄ reagovať
tak ale to už je majiteľova chyba či si psa ustráži alebo nie. Ved každy pes sa musi na požadovanu pracu pripraviť a vycvičiť. Taky pes ešte nebol čo by od štenata vedel čo ma robiť :D :D ◄ reagovať
Ten pes, čo som sa dolunižšie zmienil, ten bol zas tvrdohlavý a vychytralý. Majiteľ je pri ňom otrok. Pes si dosiahol vždy svoje hlavne pretvárkami, simulovaním a pod. Tento pes dokázal poriadne nasrať a potrápiť nervy človeka. Samozrejme vzapätí, či neskôr sa vedel tak profesionálne líškať, že mu človek odpustí... ◄ reagovať
polovnik100: Chceš obohatit toto vlákno a poradit Jakubcovi nebo jsi sem vlezl jen proto, aby jsi mě pozurážel a honil si ego? To co jsem tu napsal mezi prvníma je víc než pravda a pokud z toho máš mindrák, tak je to tvůj problém. A k tomu nemůžeš říct ani popel, že by na tom něco pravda nebyla a já k tomu nepotřebuju chovat jezevčíka, abych to věděl. Tak si to laskavě uvědom. A jestli to nepochopíš ani ted, tak se běž projít na čerstvý vzduch, at si pořád nesedíš na vedení. Nebo začni háčkovat, co já vím ... ◄ reagovať
zigi9 jak ty môžeš,vedieť že jazvečíky su utočné psi ked ty sam kopeš vlasneho psa a pes si to zapamätá a raz v živote ti to ozaj vráti ked ty sam nemaš jazvečika ja ti to možem potrdit lebo ja mam- ,jazvečík je priateľský, nie je bojazlivý ani agresívny, s vyváženým temperamentom. Vášnivý, vytrvalý a bystrý poľovný pes.a nie je vôbec tvrdohlavy. ◄ reagovať
Nejaké malé skúsenosti sú. Chovali sme v našej rodine päť plemien poľovníckych psov. Otec bol poľovník. ◄ reagovať
Chlapi nejdem dávať žiadne plemeno do popredia... Pri niektorých tu prítomných to ani nemá význam. Nevážite si rady skúsených chovateľov ktorý už nejaké tie psy vychovali. Nechcem sa nikoho dotknúť no možno polka z Vás žiadneho psa ani nevychovalo. Skúste to. A potom nenapíšete blbosti na nejaké plemeno poľovného psa. A pre Jakubec rozmysli si čo si chceš kúpiť a kúp si takého psa akého chceš a nedávaj tu do diskusie lebo tu ti ľudia skôr niečo zavrhnú ako poradia. Česť výnimkám. ◄ reagovať
Môj sused ( poľovník ) má od šteniatka hrubosrstého jazvečíka so skúškami poľovnej upotrebiteľnosti ( brlohárske ). Keďže sa stretávame a občas sme boli aj v teréne ( nie na poľovačke ), pozorujem a všímam si jeho psíka už takmer tri roky ( toľko aj má ). Poviem Vám pravdu, že keby som mal mať konkrétne tohoto opísaného psa s vlastnosťami a posluchom, ktoré má, okamžite vyšlem za ním ( obrazne povedané ) guľu najmenej 7x65R. ◄ reagovať
Od otca : Páni Jakubec chcel od nás radu , ale po takýchto príspevkoch ho to skôr odradí nielen od kynológie ale aj od poľovníctva . Vycvičil som farbiare , jagteriére , jazvečíky , špringre a welšpringre takže čo to málo o psoch viem. Na každé plemeno je všeobecný popis , ale v každom sa vyskytnú jedince , ktoré sú v niečom špičkové. Čítal som napr. že češké fúzače robili perfektné farbiarske práce na vysokú a diviaky aj za farbiare. Poznal som farbiara ,ktorý bol perfektný diviačiar , farbiarku ,čo krásne aportovala sluky , kopovy s JS - to sú len niektoré výnimky ktoré si protirečia s popisom plemena. Už som tu písal že ak má pes vlohy je len na gazdovi čo z neho vychová - či je to jazvečík , farbiar , sstavač . Každý z vás mál v niečom pravdu . Napríklad taký Kristlov memoriál v Čechách - je to vrcholová súťaž jazvečíkov , kde je ale nominovaných 10 možno 12 špičkových jazvečíkov z Čiech a Moravy. Pritom hlavná práca jazvečíka brloh je bezkontaktová , je len na čas , diviak v ohrádke ale hlavná časť spočíva v práci v lese a polí - čiže aport a dohľadávky. Tým sa ale nedá zovšeobecniť že každý jazvečík to dokáže. Takisto je pravda , že na vrcholovej súťaži u nás MFS sú v posledných rokoch jazvečíky v popredí. Ak kedysi platilo že 9 z 10 kopovov boli dobrí diviačiary to dnes už asi neplatí - sami to vidíte na skúškach alebo súťažiach ale 5 z 10 jazvečíkov to platí skôr. Samozrejme všade hrá rolu výška snehu . Jakubec , asi si si z " našich rád " moc nevybral, ale ak u vás toho snehu nebýva veľa , skús toho jazvečíka , najlepšie hrubosrstého , tie sú pracovne u nás najlepšie, čosi slabšie sú na tom hlaďáky a dlháne. Dúfam , že si vyberieš správne. Všetkým znalcom a fanúšikom poľovníckej kynológie prajem v novom roku len tie najkrašie zážitky so svojimi psami , či to už budú jazvečíky alebo iné plemená . ◄ reagovať
Mam troch psov. Hanoverskeho farbiara, bigla a bavorskeho farbiara, ktoreho som ale len kupil, avsak chova a cvici ho moj priatel, ktoremu som ho dal s tym, ze mi bude k dispozicii v pripade potreby. Vidis, ja nenechavam nic na nahodu. Mimochodom, toho Bavoraka som ihned kupil starsieho po skusenostiach na dohladavke jelena s jazvecikom. Preto si dovolim napisat este raz: Jazvecici su trapni-NEBRAT!!!! ◄ reagovať
Blaser a ty maš akeho psa ?? ked tak mudruješ ?? Blaser samozrejme že inde nie ako na polovke ale myslím že každy jeden pes ma svoje + a - takže sa tu neohanaj tym že jazvečíci su trapní :D hej ?? ◄ reagovať
Oprav si ten vek v profile ty papagaj, nech viem kam ta zaradit, lebo ako som uz pisal v inom fore, podla pravopisu si tak piatak. Aby som ti zbytocne nehladkal ego, ze na tvoje perliii vobec reagujem. ◄ reagovať
Užívaním portálu LovuZdar.sk užívateľ prehlasuje, že sa oboznámil s autorskými právami, podmienkami používania a všeobecnými pravidlami tohto portálu, plne rozumie ich obsahu, súhlasí s nimi, bude sa nimi riadiť a na znak súhlasu s ich obsahom sa zaväzuje ich dodržiavať pri užívaní portálu www.lovuzdar.sk a využívaní jeho služieb.
Admin nezodpovedá za obsah pridaný návštevníkmi LovuZdar.sk
Admin si vyhradzuje právo vymazať akýkoľvek obsah pridaný návštevníkmi portálu ak tak uzná za vhodné.