dnes je nedeľa,  22. december 2024,  meniny má Adela,  spln: 15. december 2024,  dnes východ slnka: 07:40,  dnes západ slnka: 15:50
poľovnícke sety poľovníctvo Terem

Lov Rysa - diskusia

autor: off ucen
pridané: 28.12.2010 13:26

Dostal som 26.12.010 SMS, tohto znenia. Kto by mal záujem o lov, Rysa Ostrovida, volajte PZ Mladoňov, Lazy pod Makytou, Včera cca 11 00h na Spoločnej poľovačke jeden nemenovaný J.K. a J.L. ulovili Celoročne chránený druh vzácnej zveri. Vedúci poľovačky a ďalší prítomný si nesplnili občiansku povinnosť a prípad do dnešného dňa, tj. do 28.12.2010 do 12 00 h neoznámili OČ v TK, ba naopak, prítomným nariadili vymazať nafotené snímky z mobilov a zaviazali ich mlčanlivosťou.

Mali by sme si od takýchto zobrať príklad, alebo raubírom dať za vyučenú, aby im podobný, nedostali podobné maniere?

Pán hospodár a zároveň "Vedúci poľovačky" ako aj predseda PZ, ktorí vo veci nekonali, by mali okamžite ponúknuť svoje funkciu, alebo napomôcť OČ v TK k potrestaniu nespratníkov. Totižto, Ttest. Čin, nemôže riešiť PZ, ale OČ v TK.

Aký je Váš názor???

počet zobrazení: 62 813
počet hlasov: 0

Aký je dôvod vášho označenia za nevhodný?

najlepšia odpoveď

off Stagstalker, 31.3.2015 o 21:38

Moja skúsenosť je taká, že čo raz niekomu na Slovensku z práv zoberú, to sa mu už len tak ľahko nevráti. Nie bez dostatočne silnej lobby a tlaku verejnosti. Preto neverím, že lov rysa niekedy legálny znova bude, hoc v horských revíroch aj zmizne srnčie. Čo ma pazúry a krivý zobák je in, čo tam po zajacoch, bažantoch či hlucháňoch a obnove ich prirodzených biotopov, sú malé, nezaujímavé, ľuďom nič nehovoria a nie sú na ne dotácie. Stačí snáď poukázať len nato, že pomaly kopeme do medveďov, ale na povolenie odstrelu treba buď škody alebo medvediu agresiu. To, že sú revíry, kde na 2500ha evidujú cez fotopasce 13 rôznych medveďov nikoho netrápi, prehnaná denzita medveďa, ktorá deformuje populáciu a jeho prirodzené zvyky a správanie dostatočným dôvodom nie je. Panelákovi pseudohumanisti a stolový ekológovia a zoológovia v sakách ovládli verejnú mienku, ktorej sa potom podvoľuje aj legislatíva. Jednoducho nemáme jednotný hlas, ktorý by rovnakou silou naše záujmy hájil, toto naša komora proste nezvláda, ako keby neradi pichali do tém, ktoré pália a kde sa nevyhnú konfrontácii s verejnosťou. Názor horára v zelenom či dlhoročných poľovníkov už nikoho nezaujíma, pre väčšinu sú to buď sedliaci alebo ožrani, čo chcú všetko strieľať a ničomu sa nerozumejú. In sú médiami stvorení "experti" na všetko, ich jednostranné prezentované názory nie sú konfrontované s faktami druhej strany a preto sú často verejnosťou osvojené ako jediné správne. A poľovníctvo je pre týchto ľudí prežitok a zbytočná sadistická zábava, evidentne hromadné jatky skryté za betónovými múrmi bitúnkov sú viac humánne a vzbudzujú menej pohoršenia. Jedným z posledných mohykánov je vlk, tam to netreba zanedbať, lebo sa čoskoro môže pridať k 2 vyššie spomenutým živočíchom s celoročnou ochranou. Toto sú témy, ktoré má komora neustále do zblbnutia riešiť, tu majú atakovať legislatívu a poukazovať na reálny stav v revíroch, možno tak aj robia, ale ja osobne som takúto intenzívnu iniciatívu nezachytil. Chýba mi napríklad aj sluka, tie príjemné marcové večery trávené zväčša rozhovorom s priateľmi poľovníkmi, avšak doplnené o ten hrejivý pocit, že ak poletí tak môžem a možno sa aj zadarí. Pre mnohých bol lov slúk alebo účasť na ňom poľovníckou prvotinou či prvým pričmuchnutím k poľovníctvu ako takému. Slovenskí poľovníci určite z európskej populácie slúk neukrojili, avšak akceptovaním plošného európskeho zákazu nám zobrali veľký kus z našich zvykov a tradícií, ktoré prežili aj vojny a generačné obmeny.

dať hlas príspevku | počet hlasov: 53

komentáre

zoradiť
zobrazené 201-240 z 249 | najnovšie | novšie | staršie | najstaršie
off carli, 13.1.2011 o 15:58

growler. V tomto neporovnávaj medveďa z Rysom preto, že na medveďa dostaneš povolenku v rámci regulačného odstrelu a to len na jedneho jedinca v revíri aj keď by si ich v podstate mohol streliť aj 10.Pozri poviem Ti to na rovinu a v podstate budem opakovať slová blasera300wm.Tak či tak sa ten počet odloví len takto by bol zdokumentovaný a hlavne legálny. ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 0

off carli, 13.1.2011 o 15:42

Blaser 300WM To len potvrdzuje to že páni, ktorý určujú ich počet dovidia len po Trenčín. ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 1

off growler, 13.1.2011 o 15:42

tak inak carli.predpokladas,ze ich je 400ks,rocny plan odstrelu 70ks.co,ked sa ten plan splni len na 50% (co je u madveda bezne aj ked je vyrazne premnozeny)?aku realnu informaciu by si dostal o jeho pocetnosti?podla tej teorie by si dospel k zaveru,ze,ked sa rocny plan splnil len na 50% znamena to,ze rysia pocetnost je nizsia ako sa predpokladalo.no v skutocnosti (cisto teoreticky) by ich mohlo byt ovela viac ako sa v uvode spominalo.cize odstrelom by si nedostal ziadnu realnu informaciu o pocetnosti. ◄ reagovať

off Blaser300VM, 13.1.2011 o 15:33

Myslim, ze ani teraz sa ich nestriela menej, ved sa nam uz aj v Malych Karpatoch okolo Lopasova motaju!!!!!! ◄ reagovať

off carli, 13.1.2011 o 15:24

Growler no vidíš práve tých 400 je z ťažkých výpočtov ,,kompetentných" určite to nie je to číslo ktoré určuje reálny počet tejto šelmy.A snáď si nemyslíš, že za dva mesiace ak by ich nebolo 400 by sme strelili 70 ks. V časoch keď sa strielal celoročne a jeho stavy sa odhadovali na 500 ks sa ročne!!! strielalo 100 ks. ◄ reagovať

off Edu, 13.1.2011 o 15:16

growler neznížila by sa ale zlikvidovala by sa za pár rokov . ◄ reagovať

off anonym, 13.1.2011 o 15:15

ucen,ten kto vie o tom že sa spáchal trestný čin a neoznámi to na polícii,môže byt obvinený za spoluúčast,ked o tom vieš tak tam to rieš,tu to nevyriešiš. ◄ reagovať

off growler, 13.1.2011 o 15:07

pardon,zle som napisal.preco zakaz odstrelu neoplivni jeho pocetnost?to malo byt,vdaka za upozornenie.len nikto netusi kolko rysov je na SR.nikdy sa ziadne scitenie tejto selmy nerobilo.vsetko su to len dohady.co ked tych rysov je menej ako 400 a zo splnenim planu lovu 70ks by sa populacia vyrazne znizila? ◄ reagovať

off carli, 13.1.2011 o 15:01

1, Ak budeme vychádzať z toho že na slovensku v súčastnosti žije okolo 400 rysov a ročný odstrel by bol povolený na 70 ks ,,pri ktorom by samozrejme platili pravidlá ako pri iných veľkých šelmách". a za dva mesiace by sa tento odstrel splnil tak asi je toto číslo nereálne.Keď si prečítaš literatúru dočítaš sa, že vzhľadom k tomu že na slovensku rys žije vo veľkých komplexoch lesa a aké vnemi má táto šelma sa zbraňou vystrieľať nedá. ◄ reagovať

off Edu, 13.1.2011 o 14:53

Keby nemal ovplyvniť odstrel jeho početnosť neviem za akým účelom by sa mal strielať ??? ◄ reagovať

off growler, 13.1.2011 o 14:34

si mi neodpovedal konkretne na konkretnu otazku,to bola len taka omacka okolo toho.ako ziskas realny prehlad o pocetnosti odstrelom?preco odstrel jeho pocetnost neovplvni? ◄ reagovať

off Edu, 13.1.2011 o 14:33

carli myslieť si že sedí ochranár za stolom a ráta rysov je nezmysel . Taký istý ako keby išiel do terénu a rátal ich tam. Lov rysa nebude obnovený a nechce sa mi o tom debatovať prečo . Ucen Ti to vysvetlí ak chce respektíve ak sa mu chce. ◄ reagovať

off carli, 13.1.2011 o 14:27

No preto ,že teraz jeho početnosť a výskyt vychádza len z ochranárskych štúdijí robených za stolom tak ako odhadujú aj početnosť medveďa.A nezabúdaj že žijeme na slovensku a to že rysa nikto nestrelí je utópia. ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 2

off growler, 13.1.2011 o 14:15

ako by sa ziskal realnejsi nazor na jeho pocetnost?preco uplny zakaz lovu jeho pocetnost neovplyvni? ◄ reagovať

off carli, 13.1.2011 o 13:49

Myslím ,že by nebolo kontraproduktívne keby povolili lov rysa na slovensku na dva mesiace v roku. Získal by sa tým oveľa reálnejší názor na jeho početnosť a rozšírenie.Úplný zákaz lovu jeho početnosť v zásade neovplyvní.Ale je to len môj názor nikomu ho nevnucujem. ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 2

off Blaser300VM, 12.1.2011 o 21:30

Aj ta o Smolickovi je dobra rozpravka, mam ju tiez rad. ◄ reagovať

off Edu, 12.1.2011 o 21:24

Mňa dosť prekvapilo ,že to urobil na spoločnej poľovačke :-D Tam sa musia diať iné veci :-D Darmo neni toľko vtipov o tej Maríkovej :-D Môžeme toho rysa nazvať nebohým Štefanom :-D ◄ reagovať

off ucen, 12.1.2011 o 21:11

edu vôbec sa nemýliš. Ale neboj sa, sme pripravený i na túto alternetívu. A okrem iného, toto už je nezvratné. Rys ostrovid (Lynx lynx) je v Evropskéj unii prísne chráneným prioritným druhom. Je chránený legislativou Evropských společenstiev v oblasti územnej a druhovéj ochrany prírody – Smernica Rady 92/43 EHS (prílohy II a IV) a patrí mezi druhy živočichov vyžadujúcich vyhlásenie zvláštných oblastí ochrany (SAC).Monitoring a výzkum rysa ostrovida prebieha za použitia klasických aj moderných metod (sledovanie stopových dráh, DNA analýzy, použitia fotopascí, GPS/GSM telemetrie, apod.), ktoré umožňujú odlišit jednotlivé jedince a tak zistiť ich priestorové nároky. to znamená, i tento jedinec bol sledovaný GPS, čo som sa dopočul a stratil sa z monitoru práve 26.12. na maríkovskej hranici. Dnes kto si dovolí streliť šelmu celoročne chránenú, tak musí byť nevzdelaný blbec. prv ako ho stiahne s kože už o ňom vedia. ◄ reagovať

off Edu, 12.1.2011 o 14:06

ucen pre výstrahu by sa nemalo trestať na Slovensku to sme mohli pred rokom 1989. Trestať by sa malo pre porušenie zákonov po dokázaní viny . To že prišla smska ešte nie je dôkaz či sa vec i stala .Netvrdím tým však že sa nestala . Priprav sa na to že ak začneš operovať ,že ti prišla sms bude sa polícia pýtať kto ti ju poslal a nasledne sa bude tej osoby pýtať odkiaľ má takúto informáciu. Ak sa to niekde zasekne môže byť veľmi rýchlo z žalujúceho obvinený a dokázať tresný čin ohovárania bude veľmi jednoduchá vec . Nemysli si že fotka v mobile bude dostačujúci dôkaz. Ide iba o nepriame dokazovanie . Samozrejme neobhajujem strelca čo si takéto barbarstvo dovolil na spoločnej polovačke ak sa to naozaj stalo . Iba upozornujem na úskalia . ◄ reagovať

off ucen, 12.1.2011 o 11:40

Ono sa to hýbe už dlhšie, ale teraz to naberá ten správny šmrnc. Počul som, že už medzi sebou im to začína vrieť. Hľadajú vinníka, kto to vyniesol von. zase potvrdzujú svoje povrchné myslenie a budú chcieť niekoho potrestať pre výstrahu druhých. 40 chlapov na spoločnej poľovačke a oni hľadajú jedného ktorý to vyniesol von a ktorého obetujú. Nech skúsia. Asi sa im táto blamáž zdá malá, tak potrebujú ďalšiu. Vec dotiahneme do konca a v prípade represií na ktorého koľvek člena ich PZ, dáme podnet na Občiansko právne konanie. To prešetrí opodstatnenie dôvodu na disciplinárne stíhanie. Mnohý si s odstupom času uvedomujú, že si škodia ak krijú darebákov. Nikto z nich nepredpokladal, že verejnosť bude do veci vytrvalo búšiť. čim dlhšie ich budú kriť, tým dlhšie budú škodiť svojmu PZ a vlastne všetkým členom ich PZ. majú tam jedného poľovníka, hulváta, ktorého počúva celý výbor a ktorý im dobre neradí. Sám nevie kde je sever a to už nehovoriac o znalosti nejakého zákona či stanov, namiesto toho aby sa riadili svojím svedomím a zákonom. ten ich priviedol až sem a teraz je stiahnutý v kúte a čaká čo s toho bude. Tu si myslím, že výbor by už nemal rozhodovať, ale že vec by mala zobrať do rúk členská schôdza, ktorá by mala očistiť PZ od vyčíňania výboru. odkaz ◄ reagovať

off dolina, 12.1.2011 o 0:20

dik,informacie sa uz pekne davaju dokopy,snad sa to uz rozhybe. ◄ reagovať

off ucen, 11.1.2011 o 22:18

Udajne sa to celé odohralo na maríkovskej hranici v časti revíru močiare, či ako sa to tam volá. ◄ reagovať

off Zigi9, 11.1.2011 o 20:16

for ucen: Ta první myšlenka o mentalitě myšlení, to je to nejcenější, co mnozí lidé nepochopí za celý svůj život. Krásně je to napsáno! ◄ reagovať

off dolina, 11.1.2011 o 19:47

TOVARIS - s tvojho prispevku mi vyslo ,ze UCEN vlastne napisal pravdu o tom nelegalnom odstrele rysa,kedze si to nedementoval.A co ma najviac prekvapilo ,ze si ani neodsudil taketo konanie dvoch clenov PZ Mladonov Lazy pod MAkytou.Chapes ake to bude mat nasledky pre PZ Mladonov ,a celkovo pre slovenske polovnictvo?????Zatial nemame take problemi ako polovnici v Cechach,ale je to iba otazkou casu aby zacala aj u nas taka kampan proti polovnikom ako je to teraz v Cechach,a vedz,ze ich to stoji nemalo sil,a penazi,aby si nastrbenu povest pred verejnostou vylepsili.Dobra povest sa da velmi rychlo pokazit,a netreba z toho vinit UCNA,ale dvoch blbcov co to cele spiskali.Som zvedavy ,ako okomentujes konanie a celkove diania v PZ Mladonov Lazy pod Makytou.Alebo ti islo len o UCNA??? ◄ reagovať

off benelli, 11.1.2011 o 11:05

DOLINA mojim cielom nebolo sa do UCNA navazat !!! mozno som to zle napisal ale ked tam mate takych poctivcov polovnikov a kurvy vo vedeni tak je to len vasa CHYBA ake uznesenia mate vo vybore take si aj vyzeriete nevidim najmensi dovod ked ste tak poctivy aby ste cely skorumpovany vybor neodstranili !!! a pisat o tom ze sa nieco deje uz roky ?! tak to potom co ste pre to urobili ? asi nic !!! UCEN nemaj to odo mna za zle ale zijes v demokracii !! a tu si kazdy vysvetli po svojom !!! dobre poznam vztahy medzi polovnikmi su to vpoctate stelesnene kurvy (nie vsetci )do lesa ani korunu a domov nahrabat jak za komancov ! naco su tam ti stary prizivnici co cely rok do lesa nepachne ?! ale mudrovat to ano preto je v zdruzeniach 70% nefunkcych starych dedkov a mladsi ? haha ten sa do zdruzenia nedostane skrz takych starych nepojazdnych skurvencov preto mozes tu pisat litanie ale bud mas dokaz a zakrocis alebo sa prisposob a cus !!toto je na strasne dlho vela mudrosti tu uz spadlo na urodnu zem ale urody niet :( ◄ reagovať

off ucen, 11.1.2011 o 10:42

Pri článku od tovariša si všimnite aká je jeho mentalita myslenia a čo on pokladá za porušenie zákona. Namiesto toho aby odsúdil trestuhodný čin pytliactva u človeka, ktorý skutočne na preukázateľných faktoch strieľal na zver na ktorú nemal povolenie a to ešte v dobe hájenia, tak si dovolí osočovať toho, ktorý sa už nemieni prizerať na raubírske praktiky niektorých tzv. poľovníkov z Lazov a rázne zakročí, tak a toho pokladá za človeka kaziaceho meno poľovníkom všeobecne. Napadlo ma, Kto zo zúfalstva kope nohami? Žasnem nad tvorivou fantáziou tohto ignoranta (tovaris), ktorý podľa mňa je jedným z účastníkov streleckej výpravy zo dňa 26.12.2010. Všimnite si prosím, že Tento "reprezentant" morálky a cti, vzdelaný v poľovníctve sa nikdy nezúčastňoval na Žiadnych web stránkach, v žiadnych diskusiách, na žiadnych fórach, či už z dôvodu rozšírenia si vedomostí, alebo aby sám pomohol rozumným príspevkom. Potrebu zaregistrovať sa pocítil 9.1.2011, aby mohol zosmoliť príspevok na obranu darebáctva, a neváhajúc pri tom očierniť poľovníka, ktorý veľkú časť života zasvätil prírode a láske k nej, ktorý pre poľovníctvo už niečo urobil a ktorý musí na každom kroku bojovať s ľuďmi jeho tipu, za dobré meno poľovníctva. Rok a pol mi toto združenie nezákonne zadržiavalo skladačkový posed, ktorý som mal opretý o strom v lese využívajúc ho na video zábery zveri. Ich myslenie je však také, že každý kto lezie na posed tak ide pytlačiť, lebo oni to tak robia. A naviac boja sa kamery, ktorá ich môže usvedčiť. Musím však povedať, že je tam aj dosť čestných chlapov, ktorých mrzí to čo sa stalo, ale boja sa represií zo strany výboru, ktorý má zvrátené myslenie o poľovníctve. Na ČS neznalí páni zákona, dali hlasovať o tom či učňovi rebrík vrátiť alebo nie. Verdikt bol Nie! Napísal som teda list, v ktorom som ich žiadal o vrátenie nezákonne zadržiavanej veci, z dôvodu, že nie sú výkonný orgán štátnej moci a teda na takéto vyčíňanie nemajú právo. dodal som i to, že Ak vedia preukázať, že som posed používal na nezákonnú vec mali to oznámiť OČvTK a nie sa do úlohy štátnej moci pasovať sami. Tento list som zakončil vetou. Pokladajte tento list za posledný pokus o zmier pred súdnym vymáhaním. Odpísali mi, že nebol preukázaný pôvod posedu a jeho majiteľa, preto túto vec nemôžu uzavrieť. Tak na schôdzi hlasovali či Učňovi posed vrátiť alebo nie a na druhej strane nepoznajú pôvod posedu a jeho majiteľa. Ako takýto ľudia môžu byť v radoch poctivých poľovníkov. Veď toto už hraničí s demenciou a pokiaľ viem dementný občania nemôžu vykonávať právo poľovníctva a ešte v čele členskej základne. Ak vidieť na lazoch je to normálne. Po obdržaní listu od PZ Mladoňov, som podal trestné oznámenie u OČ v TK. Zaver je taký, že sa potvrdilo pochybenie PZ, ktoré jednalo nad rámec svojich možností a pritom zneužilo i autoritu Členskej schôdze. PZ Mladoňov mi posed muselo vrátiť a utreť nos. Tovariš neuveriteľne klame. tento tr. čin ako píše tovaris je ukončený ale v ich neprospech a na môj podnet a nie na ich a to z dôvodu, že sa s nimi 1.5 roka nedalo rozumne dohodnúť o vrátení veci. Boli frajeri a teraz s..ú do gatí, hrdinovia. Aj mňa to mrzí, že je to takto, ale oni to tak chceli a teraz hľadajú vinníka. Podobne aj z jelienkom. V dobe hájenia postrieľaný na krk malokalibrovkou a nedohľadaný. Telefonicky sme hospodárovi oznámili nález a prichytenie osôb a ten nás obvinil, že či sme to náhodou neboli aj mi. Postrieľame jelienka dohľadáme a potom zavoláme hospodára. To takto robia pytliaci ??? Tak to som si nemohol nechať ľúbiť a v POV. Bystrici na prokuratúre som osobne podal oznámenie na neznámeho páchateľa tr. činu pytliactva. To mali urobiť oni a neurobili. jediné čoho boli schopný, stiahli jelienka do dediny a ako som sa dozvedel, tak si ho podelili a spapali. Toto sú tí, čo sú stelesneným príkladom pre všetkých poľovníkov podľa tovarisa. Hanba! Asi začne chodiť v červenom, alebo sa s tým pobyjem. Moje meno je, Miroslav Učeň, a ty si kto? Ak si stojíš za tým čo tu píšeš, tak buď chlap a napíš svoje meno. Alebo si chlap len keď si schovaný za maminými, alebo ženinými sukňami. Zbabelec ukáž sa a ja ti zaručím, že budeš prosiť pána Boha, aby sa vrátil ten deň, kedy si sa rozhodol, že ma špinavo očierniš. Keď už budeš písať meno, ešte buď taký dobrý a napíš s ktorých PZ ma vylúčili ako píšeš, napíš všetky koľko ich bolo a napíš aj zoznam PZ v ktorých som mal podanú žiadosť, ty darebák. Nemyslíš, že ak je pravda to čo som tu napísal, že ten listok by si mal vrátiť ty a už viac nevkročiť do svätine, Hory. Všetko čo som napísal viem aj preukázať. Alebo ešte lepšie urobíš ak sa priznáš, alebo urobíš niečo aby sa priznal ten čo strieľal. Pomôžeš tým zachrániť meno tých poctivých poľovníkov, ktorých som tu spomenul. Obetuj darebákov pre udržanie dobrého mena PZ a poľovníctva vôbec. M. Učeň ◄ reagovať

off dolina, 9.1.2011 o 10:00

Mirek,v ktorej casti reviru ho upytlacili? Prosim co najpresnejsie,dik. ◄ reagovať

off dolina, 9.1.2011 o 9:19

benelli,ukludni sa a nenavazaj sa do ucna,nemas na to sebemensi dovod a narok! A tie tvoje hlupe komenty.... si uplny hlupak,ked napises o nelegalnych odstreloch chranenych zivocichov a este to zavesis na net,to naozaj dokaze iba hlupak,alebo nevyzrety jedinec.Prosim ta venuj sa inej problematike ,a nereaguj na temy ked im nerozumies! ◄ reagovať

off tovaris, 7.1.2011 o 18:08

Vážení priatelia, každý kto ,,pozná autora príspevku o love rysa" vie, že to je človek bez chrbtovej kosti, zlý a zákerný no predovšetkým najväčší pytliak v okresoch Pov. Bystrica, Púchov a Ilava. Čo poviete na to , že ho v obci Mestečko prichytili pri upytliačenom jelienčati v dobe hájenia aj so psom, s ktorým vraj hľadá zhody(tiež nezákonne). To je len jeden príklad z jeho bohatéj tzv.,,poľovníckej histórie". Z každého PZ v ktorom bol prijatý ho vyhodili pre porušovanie domáceho poriadku. V PZ Lysá pod Makytou, kde bol krátky čas členom, si od kolegu poľovníka požičal malokalibrovku, ktorú však nevrátil, lebo si vraj na zapožičanie nepamätá. V roku 2010 bolo nahlásené PZ Lazy–Mladoňov umiestnenie pytliackého posedu v ich revíri, pri ktorom bolo vnadište na diviaky. K tomuto posedu sa stále hrdo hlási autor príspevku a žiada jeho navrátenie. Tento trestný čin je momentálne v riešení OČTK. Tento pán sa už mnohokrát vyhrážal vedeniu PZ Mladoňov, či už písomne, alebo SMS. Hore uvedený príspevok je tiež jednou z jeho reakcií na problém s nezákonne umiestneným posedom v cudzom revíry. Myslím si, že takému raubírovi ako je on, by sa mal odňať zbrojný preukaz a vylúčiť ho z poľovných aktivít. On je skutočný nepriateľ slušného poľovníctva na Slovensku. Na záver pozdravujem všetkých čitateľov a prajem im šťastný Nový rok 2011 a hlavne aby sa v živote nestretli s takým človekom ako je autor príspevku o ,,love rysa". ◄ reagovať

off michal89, 7.1.2011 o 15:05

:D to mas pravdu lubenko.. jedine ze by tam tu kravu dali na paradu a medvieda zdochlo prirodzene. Fakt hnus... svedomie a ucta k prirode ziadne.. ◄ reagovať

off lubenko, 7.1.2011 o 14:58

no už si neviem predstavit nič krajšie ako kožu s vlanajšieho medviedata na stene ,to si tam mohol dat mačku a mal to to iste:):):):):):) ◄ reagovať

off michal89, 7.1.2011 o 10:39

zrejme len niekto chcel peknu kožu na stenu v podstate zadarmo :D ◄ reagovať

off Blaser300VM, 7.1.2011 o 8:19

A preco nezmizla cela rodina? ◄ reagovať

off michal89, 6.1.2011 o 23:20

:D a to ste este nevideli v auguste uviazanu mrcinu kravy retazou ku stromu 50m. od kazatelne a ostatny clenovia tiez navstevovali danu lokalitu a nikoho nic netrapilo, kazdy čušal, nikto nic nevedel len naraz medvedici jedno vlanajsie medvieda zmizlo... najvecsi pytliaci na slovensku su sami polovnici..samozrejme ze mensina, ale to staci aby ostatnym spravili ,,dobre meno ˇˇ ◄ reagovať

off Blaser300VM, 29.12.2010 o 12:51

Moju reakciu na Tvoju temu som myslel tak, ze co sa doma uvari, to sa ma aj zjest. Preto som ironicky napisal, ze ich ten rys pravdepodobne napadol. Ze si to neviete doma upratat a zbavit sa takychto "polovnikov" a chrapunov a dokonca su este vo vyboroch, kde o niecom rozhoduju, je ina vec. Urcite by som to ale neriesil sposobom, ze ich budem udavat za tlmenie rysa. To podla mna az taky velky priestupok na basu nie je. Ze su tam u Vas take kobylky ako napisal Jager68 samozrejme viem, ale u nas sa to riesilo kedysi tak nejak ferovejsie. Pal do p... a viac sa tu neukazuj. V tom lepsom pripade. Ked bol chuj, tak aj horsie obisiel. Mohli by Ti niektori nenahraditelni pani lesnici porozpravat. ◄ reagovať

off Edu, 29.12.2010 o 12:17

a zabava graduje:-D ◄ reagovať

off ucen, 29.12.2010 o 11:22

Súhlasím s tým že ochranári sa nám navážajú do výkonu práva poľovníctva a chceli by mať posledné slovo s čím samozrejme nechceme a nemôžeme súhlasiť. V bežnom živote sa stretávame s pravidlami, normami, zákonnými ustanoveniami s ktorými nesúhlasíme. Nesúhlasím s úpravou zákona o Zbr. a Strelive, nesúhlasím so zákonom 274/2009, nesúhlasím so zákonom na ochranu volne žijúcich živočíchov, nesúhlasím s vykonávacou vyhláškou k zákonu o poľ. atď... Až mi pripadá smiešne takéto zásadné veci preberať. Pripadá mi smiešne písať o tom, že nie sme zákonodárci a exekútormi v konečnom dôsledku. Neviem si predstaviť ako by to tu dopadlo bez pravidiel, alebo s pravidlami, ktoré si samy určíme. Rys je v poľovných revíroch škodná a treba jeho stavy tlmiť. Tiež som strelil Rysa v časoch keď zákon jeho lov dovoľoval, ale streliť Rysa na Spoločnej poľovačke? Keď už je taký nadržaný, načo ho potreboval strieľať na SP? To je prejav nevedomosti, alebo arogancie, chamtivosti, alebo ešte aj sprostosti. Nech je to už to alebo ono, zaslúži si dostať po ušiach. Aký chýr sa bude niesť verejnosťou, o aké referencie sa tento raubír postaral na adresu poľovníkov? Blaser300VM, nie ja som ten kto sa má schladiť, tu treba schladiť niekoho, kto si so sebou nevie poradiť. Ten čo strieľal je to jeden s funkcionárov, ktorý sa vo výbore vždy prikloní, a to bez zaváhania, k udeleniu trestu bars ktorému Člen. PZ, za bárs akú hlúposť s odôvodnením, že jednal protizákonne. Všetko by bolo v poriadku a ticho na piešine, keby to nebol práve ten, čo je za striktné dodržiavanie zákona. A ak to tak má byť, tak nech to tak je, a tak nech piká aj on, nie len ti ktorých on odsúdi. Prosím ťa a nevymýšľaj kde aké scenáre o napadnutí človeka rysom, lebo si budem myslieť, že vy na dolniakoch poznáte dva druhy dravých vtákov, žabu a myš. Rys je duch lesa a tento prívlastok mu bol prisúdený preto, lebo len málo poľovníkov malo to šťastie sa s rysom stretnúť, kôli jeho ostrému zraku (ostrovid) a plachosti. Jednoducho mu v pohone vyskočil Rys a bác, brokmi ho zle chytil a druhý ho guľou dostrelil. Takže lov zveri upravuje zákon 15/2005 Z.z., a nie poľovník z Lazov. Strelil ho preto lebo rysa nikdy nevidel a dobre si uvedomil, že ani vidieť už nemusí. Ak teraz nie tak kedy? Ak rysa treba loviť, a neloví sa, nenadávajte na mňa ale na tých čo robia zákony. Blaser, červené kruhy pred očami sa mi robia nad darebákmi, ktorým poľovnícka česť, etika a iné dobré vlastnosti človeka, poľovníka, už dnes nič nehovoria a jednoducho si šliapu po zásadách ktoré poľovníctvo zdobia a robia ho krajším a povyšujú poľovníctvo, všeobecne nad samotný lov. ◄ reagovať

off benelli, 29.12.2010 o 10:01

UCEN neviem ci zavidis alebo prebehol cez teba a ty si netrafil toto su veci ktore ostavaju v zdruzeny neviem preco to tu davas poznam vela ludi ktory dali dole rysa alebo medveda a to zdovodu ze sa naslo vela strhnutej zvery alebo medvede boli moc pri meste dedine apodobne ty asi by si bol radsej keby u vas v reviry krmite rysov medvedov a zbierate zdochliny ze ? dobre si precitaj aj to co pise RASTOB bol som dole na polovackach a videl som ze pomer zajac jarabica bazant ku dravcom je 1/100 davnejsich dobach za komancov sa neskutocne striekalo proti vsetkemu a zajacov bolo hafo dnes sa nestrieka a zajacov niet preco ? no asi ich lisky zeru ze ? u nas v okruhu 50 km kde si sa pozrel bolo vidiet zajacov vsade a teraz ? ked uvidis jedneho tak kukas na neho ako na spasenie to iste plati aj o ciganoch treba ich chranit aby nas bolo menej a menej ◄ reagovať

off Jager68, 29.12.2010 o 8:56

rastob...ta partia zbiera ,,zdochliny" akurat po sebe,lebo pália ako pitralon po holení, po všetkom.Musel by si tú lúzu poznať.Ked sa vyrútia v maskačoch a monterkach do hory....,,smiechu alebo slz" by si sa nezdržal.Blaser 300VM..aspon jedneho by som ti poslal na prevychovu k vam do reviru..neviem či by to pri tebe a vašich pravidlach prežil aspon 2 dni...a o tych trestoch maš Lubo 100% pravdu.Chlap zastreli chlapa koli svojej totalnej nedbanlivosti a nezodpopvednosti..a dostane 18mesiacov podmienecne..to je na vysmech.Ale ked su kamoši na tych najvyšších miestach..vsetko sa da. Zdravím. ◄ reagovať

zobrazené 201-240 z 249 | najnovšie | novšie | staršie | najstaršie

reklama

Zelené zápisky z poľovníckych chodníkov
www.LUK.sk