Prosim vas vie mi niekto povedat čo obsahuje, respektive na co sa vztahuje polovne poistenie co tak moc platim??dakujem
matko to sa mylis, nie len 4,50e t.j za zodpovednost pri vykone prava polovnictva, ale este k tomu 3,49 ako podiel z clenskeho a 1,10 za urazovu poistku spolu 9,09 odvedie kazdy jeden polovnik bez ohladu na to ci je v zdruzeni alebo nie zo svojho clenskeho resp. ho odvedie jeho materska organizacia do bratislavy, samozrejme bez ohladu ci na orave mate clenske rocne 15 alebo 50 euro ◄ reagovať
Je to presne 4,5 € - člen SPZ, ktorý je držiteľom poľovného lístka. 2,50€ - uchádzač o poľovný lístok. O cudzincoch už nepíšem, to je iná kategória. ◄ reagovať
Discover5 skús nájsť koľko je to presne . Ty tvrdíš ,že je to pre poisťovňu iba 10 milionov bývalých sk ročne .Ja tvrdím ,že je to oveľa viacej . Tiež by ma zaujímalo ked by poisťovňa dostala od poľovníkov 10 milionov sk koľko ročne vypláca na poistné udalosti . Tiež by ma zaujímalo aký je príjem SPK ročne a načo sa tieto financie používajú ? Nemyslím iba tie čo zaplatia poľovníci ale všetky peniaze. Uplne najviacej ma zaujíma načo idú tie miliony euro ktoré z nás zdierajú .Naozaj potrebujeme snemovanie ,zjazdovanie ,schôdzovanie a tie povestné smiešne vyznamenania ,metále diplomy a podobné humorné veci? ◄ reagovať
Tak chlapci takto: Pálku platíte členské. Poistné na jeden kalendárny rok vychádza niekde okolo 5 €. ◄ reagovať
OPZ ilava berie zhruba rocne okolo 17 eura od jedinca ktory je uplne jedno ci je alebo nie je v polovnom zdruzeny ◄ reagovať
Vidíš Goret ja poznám hlavne tie nestalinistické ktoré v konkurenčnom boji musia bojovať o zákazníka ponúkaním kvalitných produktov za rozumné ceny. Toto však nie je prípad poľovníckej povinnej poistky v povinnej jedinej poisťovni .Výška poistky vôbec nekorešponduje s realitou .Sú premrštené v stovkách ak nie tisícoch percent . Keby si pátral koľko od poľovníkov za rok zinkasujú a koľko vyplatia dal by si mi určite za pravdu ,že to nie je s kostolným poriadkom . A ver mi ,že to niekomu náramne vyhovuje a nie iba poisťovni . Ak bude vôľa dohodnem s špičkovou poisťovňou 10 % poistku s tej ktorá sa dnes platí !!! Bez problému . Žial vôľa proste nebude :-D ◄ reagovať
Edu, poistné podmienky NESMÚ obsahovať výhradu, že poistná ochrana sa neposkytuje pri nedbanlivosti poisteného. Ja to chápem tak, že poistenie sa vzťahuje aj na prípady z nedbanlivosti. Ja po výhodnejšej poľovníckej poistke nepátram, keďže žiadnu "normálnu" poisťovňu nepoznám. Poznám len tie "stalinistické", ktorým ide o seba a nie o poistencov. I nedávno nás jedna kŕmila a možno stále kŕmi TV reklamou ako sa ona neotáča tým svojim chrbtom. Minulý týždeň spadol kolegovi poistenému u nej na auto cencúľ a vybil mu zadné sklo, tak som to neotáčanie sa chrbtom mohol vidieť i v praxi. ◄ reagovať
Správne Goret a kedže sa udalosť stane skoro vždy z nedbanlivosti nevsťahuje sa skoro na nič!Poistka je platená jedinej vyvolenej poistovni !!! Preto je to taká pálka lebo to niekto vymyslel ,že sa bude platiť práve tejto poistovni a práve niekolkonásobne premrštená pálka ktorá by bola v normálnej poisťovni možno 5 - 10 % z tejto pálky !!! Kto má svoju poistku uzatvorenú normálnym nie stalinistickým spôsobom ,ktorá zahrňa i nešťasie pri poľovačke musí aj tak platiť dvojmo i túto nekresťanskú pálku ! Praci česť a platte a platte !!! Budujme komory a SPZ a chobotnice úradníkov za ktoré by sa nemuseli hanbiť ani v Severnej koreii . Podľa môjho obyčajného rozumu by uplne stačilo pár ľudí v jednom kanclíku ak by vôbec boli potrební . Máme tu zákon o poľovníctve ktorým sa máme riadiť a poľovné pozemky prenajaté od vlatníkov . Nejaké zjazdy ,snemy ,schôdze ani vešanie metálov vôbec na to nepotrebujeme . Ale to je len môj názor . Stačí si pozrieť sponzorov odkaz Ale keď chcem platiť tohoto obrovitého molocha plaťme !!! ◄ reagovať
§ 52 Poistenie : Osoba, ktorej má byť v Slovenskej republike vydaný poľovný lístok, vrátane cudzinca musí byť poistená proti škodám spôsobeným pri výkone práva poľovníctva ublížením na zdraví alebo usmrtením iných osôb s limitom poistného plnenia najmenej vo výške 150 000 eur a za škodu na veciach najmenej na sumu 3 000 eur za jednu poistnú udalosť. Poistné podmienky, ktoré bližšie upravia rozsah tohto poistenia, nesmú obsahovať výhradu, že poistná ochrana sa neposkytuje pri nedbanlivosti poisteného. ◄ reagovať
fuu..riadne dlha odpovšed..ale na co sa to vztahuje ta poistka..ci na uraz ci na ake skody ked to je taka palka.. ◄ reagovať
SPZ respektíve SPK sú obrovité aparáty s množstvom zbytočných funkcionárov a prezamestnanosťou v stovkách možno tisícoch percent . Všetko sa sústreďuje na jeden monopol diktujúci ceny a zdrvujúci aký koľvek náznak konkurencie . Osobne si myslím ,že by stačilo pár ľudí nejaký ten počítač a všetko by sa dalo urobiť v jednej kancelárii . Stovky a tisíce funkcionárov samozrejme stoja nemalé financie ako i platenie za desiatky možno stovky miestností kde sedia . Čo sa týka poistného tiež sa rieši monopolom bez konkurencie a možnosti výberu . SPZ a SPK zjazduje ,snemuje,schôduje ,alebo rozdávajú metále :-DDD ba dokonca už má i svoju hymnu ktorú síce skoro nikto zatial nepozná lebo zverejniť ju napríklad v mp3 je veľmi náročná práca ktorú by som tipol tak na päťročnicu . Od roku 1989 sa toho žial veľa v poľovníctve nezmenilo ak tak tie cenníky a bujnenie birokratického nezmyselného aparátu . Takže to je v skratke za čo tak veľa platíš ! A nezúfaj budeš platiť ešte viac a viac !!!:-D odkaz- Sú to smutné veci pripomínajúcie mi obrovitý moloch KSS ktorý schôdzoval,zjazdoval ,snemoval a tiež rozdával metále . Proste robilo sa všetko možné tvarili sa všetci že ako len veľmi pracujú a akú osožnú prácu odvádzajú ale pravdu nikto nechcel počuť .Vlastne sa nesmela ani povedať ,lebo kto povedal pravdu bolo to na kriminál. Proste robili H a tak je to až dodnes. Pozor nie len SPZ aj funkcionari v PZ stretávajúcia sa každý mesiac takto márnia čas uplnými hlúposťami kedže nemajú o čom rozhodnúť . Napíšu nejakú zapisnicu stretli sme sa preberali sme poštu a urobili sme záver . Tak to frčí v 95% schôdzach. Ano poľovnícky hospodár má dosť práce na to ,že ju robí zadara ok .Hlásenia plan lovu a chovu I, II atd. Niečo i predseda. Ale poviem príklad PZ ktoré má 15 členov a má pol.hospodára ,finančného hospodára,streleckého referenta,osvetového referenta,kynologického referenta ,tajomníka ,kontrolóra PZ ,Veducich úsekov štyroch , už chýbajú len agitatori KSS :-DDD . Keď som pred viac než rokom navrhol SPZ zrušiť jarné sčítanie zveri pustilo sa hned do mna kopa zadubených súdruhov ktorí to brali ako útok na polovníctvo .-DDD Nuž sčítanie bolo zrušené ale napriek tomu 95% združení išlo čítať aj tak .Huaaaaaaaaaaa :-DDDD síce v rozpore so zákonom ,ale prečo trocha vysilenú zver nepopreháňať po lese a napísať samozrejme uplne diametralne iné čísla do tých bolšan papierikov. Ťakžko potom odstraňovať zlé veci ked ich proste väčšina miluje .PS: POISTNÉ FUNGUJE TAK ,ŽE KOĽKO TI POVEDIA TOĽKO MUSÍŠ ZAPLATIŤ !!! ◄ reagovať
Užívaním portálu LovuZdar.sk užívateľ prehlasuje, že sa oboznámil s autorskými právami, podmienkami používania a všeobecnými pravidlami tohto portálu, plne rozumie ich obsahu, súhlasí s nimi, bude sa nimi riadiť a na znak súhlasu s ich obsahom sa zaväzuje ich dodržiavať pri užívaní portálu www.lovuzdar.sk a využívaní jeho služieb.
Admin nezodpovedá za obsah pridaný návštevníkmi LovuZdar.sk
Admin si vyhradzuje právo vymazať akýkoľvek obsah pridaný návštevníkmi portálu ak tak uzná za vhodné.