Heming hunting
dnes je sobota,  23. november 2024,  meniny má Klement,  spln: 15. november 2024,  dnes východ slnka: 07:11,  dnes západ slnka: 15:54
poľovnícke sety poľovníctvo Terem

Kde postavit krmelec - diskusia

autor: off JagerHA
pridané: 9.12.2010 19:04

Poradte mi kde by sa tak najviac hodil krmelec zeby bol aj na nieco uzitocny na luke priluke pri lese v lese alebo kde niekde bylko dediny alebo niekde tak dalej zeby mla zver klud?? za radu vopred dakujem.

počet zobrazení: 50 116
počet hlasov: 0

Aký je dôvod vášho označenia za nevhodný?

komentáre

zoradiť
zobrazené 281-320 z 628 | najnovšie | novšie | staršie | najstaršie
off Edu, 17.2.2011 o 13:21

jozibaci ak sú tam všetci členovia takí lajdáci ako Ty neni ani krmelca . ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 0

off Jozibaci, 16.2.2011 o 11:58

Nie od VSŽ na Hanisku, ale od vSŽ priamo na KE. Tam nie je vidieť žiaden krmelec, posedy áno. Ale zver sa zdržiava na otvorenom poli. Ak nesvieti slnko. Čiže - aj keby tam boli krmelce, zver ich ignoruje. Edu, už som písal, že o moje zdravie nech nikto nemá obavy. Absolvoval som množstvo psychotestov ako zamestnanec na rizikovom pracovisku, tak viem, o čom píšem. Mám skôr ja obavy o tvoje zdravie. Občas tu čítame to tvoje DDDD.... ◄ reagovať

off Jelsovec, 16.2.2011 o 11:43

no dobre, odbočím za vsž na hanisku a budem pozorne striehnut aj s fotákom. a ked uvidím krmelec, môžem ho sfotiť? ◄ reagovať

off Edu, 16.2.2011 o 11:39

Jozibaci tá tvoja choroba neni vôbec taká zlá ako som predpokladal . Ani to nebolí takže prajem skoré uzdravenie a počasie bez hmiel v Estónsku. ◄ reagovať

off Jozibaci, 16.2.2011 o 11:30

Ak často chodíš do Košíc, potom by si mal poznať cestu z VSŽ do KE. Medzi letiskom a touto cestou je často vídavať množstvo srnčej. Raz som sa aj vybral s foťákom za pekného slnečného počasia, srny však nikde. Ukrývali sa pred slnkom. A na takú vzdialenosť by aj tak z fotiek nebolo nič. Chce to odborníka a kvalitnú techniku. Problém však nie je v tom, kto akú zver má. Podstatné je, že vieme, akú ju máme mať. Predstavu máme jasnú. O to sa snažme. Nie je teda podstatné, či má srnčia 1, alebo 5 análnych otvorov, podstatné je, aby zásterka bola trvale čistá. Všetky ostatné debaty okolo toho sú nepodstatnou omáčkou. ◄ reagovať

off Jelsovec, 16.2.2011 o 11:00

nevadí že nie si profi fotograf, namier foták, stlač gombík a technika sa o ostatné postará. nám stačia aj fotky horšej kvality.nezachytil som to miesto, stačí ak napíšeš PZ, ja často chodím do KE, nemám problém sa prísť pozrieť na neodčervené a neprikrmované srnky. análny otvor je podľa mňa len jeden, a ním končí tráviaci trakt. ty si u srnčej pozoroval viac?zaujímavé... Myslel som že Edu si dal námahu a išiel odfotiť svoje srnky, nie košické. ◄ reagovať

off Jozibaci, 16.2.2011 o 10:29

Jelsovec, už som písal, že nie som odborník na fotografovanie zveri vo voľnej prírode a kde sa tá zver nachádza, tiež som písal. A análne otvory? Dobre si rozumieme. Len dodám, že sú to otvory u samíc konečník a koniec močovodu, u samcov iba konečník, od ktorých pri tráviacich ťažkostiach sa špiní zrkadlo. A Edu išiel fotiť košické srny? Tiež som zvedavý. Lebo z diaľky bez optiky to nie je veľmi vidieť. ◄ reagovať

off Jelsovec, 16.2.2011 o 9:23

len stále chýbajú fotky tej neprikrmovanej a neodčervovanej zveri, alebo aspoň PZ kde su tie srnky.Lebo Edu si dal tú námahu a išiel ich vyfotiť, tak som zvedavý aj na druhú stranu. a tvoj výklad defekácie je jednoducho unikátny. Len jednu otázočku . koľko análnych otvorov má srnčia zver? ◄ reagovať

off Jozibaci, 15.2.2011 o 19:53

Ale kto ti povedal, že nám z repky hnačkujú? Ani soľ sa mi nepozdáva. O granuliach tu niekto dal odkaz, tam je však v návode, že je určená pre zvernicovú zver. O ovse a jačmeni nechcem ani počuť. U nás má zver dostatok domácej stravy. Opakujem - chce to dôkladnú analýzu a až sa ukáže, že naša neprikrmovaná, neodčervovaná a nesolená zver je na tom horšie, ako vaša, potom si dám povedať. Až potom. ◄ reagovať

off Edu, 15.2.2011 o 19:44

Treba podávať senáž kvalitnú Jozi veď Ti to opakujem . Nebudú vám hnačkovať z tej repky !!! Dobre soli navaliť celoročne . Tona soli Ovsa ,jačmeňa granúl kvalitných . A všetko bude ok nič sa neboj ! 100 kilo Ti postačí na rok bez problému odkaz ◄ reagovať

off Jozibaci, 15.2.2011 o 19:40

Viem, Edu, aj čierne. Zásterky sú však biele a ak sú inej farby, nesmú byť od exkrementov a moču. Ono totiž ak je kus zdravý, vyprázdňuje sa tak, že srsti sa nedotkne ani kvapka moču a ani gram exkrementu. Po ukončení ostáva iba čisté zrkadlo. U hnačkujúceho kusu sa však nedostatočne "otvorí" srsť okolo otvorov a preto moč a riedky exkrement steká po srsti. Kus nevládze pre bolesti pri hnačkách vytlačiť análne otvory tak, aby sa exkrementy nedotkli srsti. ◄ reagovať

off Edu, 15.2.2011 o 19:04

ano jozi sú aj biele srnce . ◄ reagovať

off Jozibaci, 15.2.2011 o 18:53

Edu, čítaš, čo si napísal? Zrkadlá sú u vás biele - vo farbe srsti? Akej srsti? Mimo zásterky, po ostatnom tele, hnedej? Alebo opačne - máte biele srnce? Lebo u nás je biela, ale len zásterka. Takže - žiadna iná odroda. Iba zdravá zver. Ešte som nepočul o odrodách - bielozásterkovej a hnedozásterkovej. Iba o zdravej a nezdravej zveri. To môžem denne aj vidieť na internete /zdravú zver/ a na estónskej kamere /hnačkujúcu zver/. ◄ reagovať

off Edu, 13.2.2011 o 21:21

Samozrejme zrkadlá srnčej zveri sú u u nás biele .Zásterka je vo farbe srsti . U vás v Košicoch vraj biela tiež . Takže asi máte inú odrodu. ◄ reagovať

off Jozibaci, 13.2.2011 o 18:00

Je veľa názvov, ktoré nemajú logiku, a predsa sa používajú. Napr. skriňa. Je od slova skryť, preto by malo byť skryňa. Alebo vlci. Odborne je vlky, ale bežne sa hovorí vlci. Pre našu debatu však ide o to, či srnčie zrkadlo je za zníženej viditeľnosti biele, alebo hnedé. U nás je vždy biele. A či sa bude naďalej opakovať východ slnka, my to nezmeníme. Ani nie je účel tohto portálu to meniť. Účel je, aby všade bolo biele, pretože to je zrkadlom nielen zdravia zveri, ale aj poľovníckej starostlivoti o jej zdravie. Biele - zrkadlo profesionality poľovníkov v danom PZ, hnedé babráctva, fušeráctva, brutality. ◄ reagovať

off Edu, 13.2.2011 o 17:42

Jozibaci no vidíš opakuješ to ,lebo je to zaužívané z čias keď si to naozaj ľudstvo myslelo :-D Takže to opakujme naďalej . Samozrejme ,že je to nelogické hovoriť o vychádzaní slnka i keď sa ti to zdá zaužité. ◄ reagovať

off Jozibaci, 13.2.2011 o 17:18

Edu, Edu! Keby som žil v Ugande na vidieku, napísal by som ti, že si mi osvietil rozum. Že si mi poskytol bombastickú informáciu, objav Ameriky,... Zaslúžiš nobelovku. Ja však žijem na Slovensku, vo veľkom meste, s maturitným vysvedčením a s možným červeným diplomom. O slnku, ako o stálici viem, keď ty si ešte piškal do plienok. Alebo aj skôr? O východe a západe slnka sa nedrísta, ale tak je to zaužívané. Ako by podľa teba mali rosničky v TV hlásiť? Asi tak, že zajtra ráno o 6,00 sa zem otočí tak, že začneme vidieť slnko a o 18,00 sa zasa otočí tak, že prestaneme vidieť slnko? A napokon sám píšeš o "zapadajúcom slnku". ◄ reagovať

off Edu, 12.2.2011 o 13:45

Ano jozibaci prezradím Ti čo si doteraz asi netušil . Slnko naozaj nezapadá ako sa domnievaš ani nevychádza !!! Tento dríst pretrváva stáročia keď ľudia nemali vedomosti ,že je zem guľa a že sa točí. Takže keď si taký bádateľ ráno keď uvidíš slniečko si musíš povedať nie že vychádza ale" ZASE SA ZEM OTOČILA" to je správna terminológia tohoto javu . Slnko naozaj ako stálica nikam nechodí ani nevychádza ani nezapadá :-D ! ◄ reagovať

off Jozibaci, 12.2.2011 o 7:39

Edu, na druhej estónskej kamere je viac kusov srnčej s otrasnými zásterkami. A to ani slnko nezapadá. Či to funguje aj pri vychádzajúcom slnku? Ale tam je zamračené a sneží. ◄ reagovať

off Jozibaci, 12.2.2011 o 7:18

Edu, teraz je na estónskej kamere jeden srnec pri krmelci. Prvýkrát to vidím. Už asi má, podľa hnedej zástierky, také bolesti, že mu je jedno, čo robí. Berie seno z rebrín, aj zo zeme. Napadlo mi, keďže som čítal, že seno spadnuté na zemi, je treba ihneď odstrániť a ja tam stáť s vidlami nemôžem, vykopať pod krmelcom čosi ako odpadovú jamu. Na spôsob montážnej jamy pre autá. Čo ty na to? ◄ reagovať

off Jozibaci, 12.2.2011 o 2:00

Edu, napíš mi, kde som takú hlúposť mohol napísať! Veď tu je ukážková zver. A s tým rožkom sa lepšíš. ◄ reagovať

off Edu, 11.2.2011 o 22:05

Jozibáci nedávno si tu písal ako sa pri košiciach promenádujú osraté srny . Zrazu sú zdavé . Vidíš ako som ich rýchlo vyliečil ! Gratulujem k vybieleným zásterkám . To majú asi z toho sviežeho vzduchu z U.S steal :-D Pozdravujem estónsku kameru . Rožok si namáčaj do toho rumu a uvidíš ako sa pekne opiješ ! ◄ reagovať

off Jozibaci, 11.2.2011 o 15:15

Edu, Edu, zase ma chceš opiť rožkom. Naša srnčia má snehobielu zásterku aj pri zapadnutom slnku. A to až takú, že by som si do nej mohol aj fúzy utrieť po dobrom pive. Do zásterky vašej srnčej? To by som to pivo mal opäť na stole. Na slnko sa preto nevyhováraj. Čo sa týka pšenice, ešte raz opakujem - škodlivá je z vreca, nie na koreni. Tá je rovnako dobrá, ako každá bylina. Tú by som jej nikdy nazakazoval. U vás máte zahrabané obilie? U nás nie - po žatve, v júli, čo sa vytrúsi, do jesene stihne vyklíčiť a potom je konzumovateľné rovnako dobre, ako ostatné byliny. V tom problém nevidím. Voňavé a suché obilie - to je vidieť na estónskej kamere, ako jej "pomáha". Do hrobu, nie do pohody. Na tú srnčiu sa nedá pozerať. Tam majú hnedé zásterky pred západom aj po západe slnka. Neklam mi do očí, teda na obrazovku, že slnko sfarbuje zásterky. Pätnásť mi už dávno bolo. A s tou stránkou - zaujímavé, že mne stačí vyťukať latinský názov plus .sk hociktorého živočícha a o pár sekúnd ho mám na obrazovke. Drístanice o liečivách nevymýšľam ja, ale odborníci, od ktorých ja iba zbieram cenné informácie. Ktorým ty hovoríš drístanice. A fotky? Rád by som pridal, nie je to však možné z dvoch dôvodov. 1. Závidel by si. 2. Nie som taký profesionálny fotograf, ako ty, hoci foťák mám, nemám však teleobjektív. Ale mám nápad. Ak by si náhodou išiel okolo Košíc, popri ceste Košice - US Steel, juhozápadne od Košíc, pri dobrej viditeľnosti a troche toho šťastíčka by si si mohol narobiť záberov až - až. A krásnej, vitálnej, pohodovej srnčej zveri. ◄ reagovať

off Edu, 10.2.2011 o 14:17

žiadnu stránku capreoluscapreolus.sk som nenašiel :-D To bolo smiechu keď sme vakcinovali líšky !!!:-D ,že aké sú to bludy :-D roky rokúce sa na Slovensku besnota nevyskytla. To bolo smiechu keď sme vakcinovali proti moru diviaky !!! To bolo drístov o evolúciach ,kamerách z estonska a kanadskej divočine . Teraz keď sa podávajú liečivá drístanice zase pokračujú ďalej .Našťastie ide iba o drísty pár neznalých jedincov oproti odborníkom EÚ . Takže ja tieto reči beriem s rezervou . Čiste ako konšpiračné teorie ľudí ktorí videli UFO aj keď ho nikto nevidel oni tvrdia tak je a budú to tvrdiť naveky . Jozi pridaj aj Ty nejaké tie fotky prosím ťa čakám ! Nech vidíme tie okakané zásterky tej tvojej neprikrmovanej zveri o ktorých si tu písal že sú okakané. Nech to vidíme aj u nás ako to vypadá tá vaša divočina .U nás nič také neuvidíš. Lebo sa o zver poriadne staráme !!! ◄ reagovať

off Jelsovec, 10.2.2011 o 14:11

predbehol si ma, akurát som to xcel napísať. asi sa treba pripojit cez estonsku kameru... jožibači, čakáme fotky z tvojho revíru..tvojej srnčej...len na porovnanie... ◄ reagovať

off Edu, 10.2.2011 o 14:04

žiadnu stránku capreoluscapreolus.sk som nenašiel :-D ◄ reagovať

off Edu, 10.2.2011 o 14:02

jozibaci zásterka je žltá pri zapadajúcom slnku. Nie je okakaná .Možno trocha ocikaná do žlta .To sa stáva keď má organizmus dostatok riboflavínu a vitamínu B ciká sa na žlto . Tie vaše srny s okakanými zrkadlami majú asi vážnejší problém :-D Samozrejme pri čriedach 70 a viac ks ktoré sa tu často na roliach čriedujú sa nájde aj jedinec ktorý má nejaký problém . Nemusí to byť iba výživa. Netvrdím však ,že bez starostilvosti poľovníkov by srnčia vykapala. Zušlachťovanie chovu spočíva v selektívnom love srnčej zveri a to nie len u srncov ale dôležitá je selekcia i u holej . Podľa mňa dôležitejšie je selektovať srnu ako srnca. Srna je minimálne z 50% nositeľka genetiky pre budúce pokolenia. Druhý faktor je podávať vlákninu v čase núdze 11.12.01.02 mesiac v roku kedy jej celodenné vyhrabávanie repky spôsobuje žalúdočné obtiaže až po ťažké otravy prípadne smrť. Ďalšou dôležitou vecou je podávanie soli najlepšie tej nemeckej čo sa natiera a má v sebe okrem soli a minerálnych látok aj mikroprvky ako je meď, selén a fosfor pre optimálny vývoj srsti a parohov.Samozrejme i medikamenty . Podávanie miešanok ovsa,gaštanov,jačmeňa atď v primeraných dávkach a najmä z jesene je tiež veľmi dôležitá vec pre zdravý chov. Samozrejme zákonným spôsobom ktorý presne určuje aké hygienické zásady v prikrmovaní treba dodržiavať . V letnom období sa zver obyčajne nasťahuje do lánov obilia kde sa vykrmuje 24 hodín denne . S najväčšou oblubou konzumuje práve tú pšenicu čo by si jej chcel tak veľmi zakázať :-D Potom sa nasťahuje na zopár mesiacov do lánov s kukuricou kde sa vykrmuje ďalej . Po zbere kukuríc ešte dlho ak nie do jari vyhrabáva plesnivú kukuricu . Najmä vtedy keď nemá podávané kvalitné a suché krmivo . Ak má dostatok sušenej lucerky a letniny a v kŕmidlách suché obilie bude konzumovať to voňavé a suché nebude musieť vyhrabávať kopýtkom plesnivú kukuricu ,repu či poľahnuté zaorané obilniny častokrát plesnivé a v rozklade . Ak však nebude mať inú možnosť iba tú čo si spod snehu vyhrabe bude nútená konzumovať po čo príde. ◄ reagovať

off Jozibaci, 10.2.2011 o 14:00

Edu, zabudol som na to najdôležitejšie. Na "capreoluscapreolus.sk", str. 22 je otrasná snímka srnca pri krmelci. Zdravotne je na tom veľmi zle, zásterka je celá hnedá, len o čosi svetlejšia, ako srsť na ostatnom tele. Táto snímka by mala byť mementom pre poľovníctvo, aký katastrofálny je dopad prikrmovania, odčervovania, prezimovacích zverníc a podobných neodborných aktivít, nariadených zákonom, na kvalitu zveri. ◄ reagovať

off Jozibaci, 10.2.2011 o 2:38

Pridaj, Edu, pridaj. Budem len rád. A stiahnem si to aj do PC. Ak dovolíš. Musím sa však ale poopraviť. Myslel som, že tá srna na fotke "Dve" je zdravotne v poriadku, ale nie je. Tá štetka pod konečníkom je hnedá a to nie je v poriadku. Stiahol som si fotky z "capreoluscapreolus.sk" a tam na stranách 6, 16, 26, si môžeš aj ty pozrieť, ako má vyzerať biela škvrna u srnčej zveri. Hlavne v zime. Čistobiela, až jagavobiela je aj štetka. Podobne u srncov - má oválny tvar, bez štetky, ale tak isto perfektne biela. Aj na tvojom odkaze z Haluzíc nemajú čistobiele zásterky - najmä tie dva kusy v strede fotky a celkom na pravom okraji aj z ďaleka je vidieť hnedé bodky a nie príliš jagavú belobu. Takže - biela škvrna na zadku nie je len vizitkou dobrého zdravia zveri, ale aj vyspelosti poľovníkov. Inak povedané - ak by ste takúto belobu dosiahli bez prikrmovania, odčervovania, prezimovacích zverníc, alebo naopak - s tým všetkým, to ma nezaujíma. Ani nikoho. Každý je zvedavý na výsledok - čisťulinké zásterky /podobne, ako u školákov - nijaký učiteľ sa nepýta žiaka, AKO sa učil, ale ČO sa naučil a ČO vie/. A to ide len BEZ menovanej "starostlivosti". To mi ver! ◄ reagovať

off Edu, 9.2.2011 o 16:03

Mám viacero fotiek srnčej zveri . odkaz Špecialne pre teba som jozibaci pred chvílkou sfotil toď za domom nejakú srnčiu .Zajtra prídám. ◄ reagovať

off Jozibaci, 9.2.2011 o 15:44

Edu, pozrel som si fotky. Najviac ma zaujala s názvom Dve, ID 100525, pridaná dnes? Tá zásterka je naozaj pekná. Ak také má všetka vaša prikrmovaná a odčervovaná zver, potom sa naozaj nemáme o čom dohadovať. Alebo - ak by také mali aj estónske srny, potom by bolo všetko v najlepšom poriadku. Skoro. Pretože si myslím, že sú aj podvýživené. K fotke Ale ich svrbia - ide o ohryz a teda o štandardnú výživu. O takú mi ide. K fotke Vlci vs jelenica by som mal viac, len teraz nemám čas. Iba toľko - prečo ju nezožrali? Možno boli vyrušení, alebo aj - bola už "po záruke", dospelá. Stáva sa, že dravce strhnú korisť a potom z nej zožerú iba vnútornosti. Tie sú ešte jedlé. Aj o tom mám kvantum dokumentov. Radi by sme ale videli fotky od krmelcov a so zásterkami. ◄ reagovať

off Edu, 9.2.2011 o 15:43

Jozibaci ja tu mám veľa fotiek zveri aj srnčej treba si len pozrieť . No ale pre teba špecialne nejakého v lyku pohladam a pridám . odkaz Ak máš problém na duši ,že u vás behajú osraté srny .Poradím Ti najlepšie urobíš keď danej lokality postavíš krmidlo naplníš ho sušenou lucerkov ponatieraš pekne soľnou pastou najlepšie tou čo používajú v Nemecku v tom Nemecku o ktorom si si ešte nedávno myslel ,že sa tam zveri nič nepodáva :-D Tá nemecká pastička obsahuje okrem soli a minerálnych látok aj mikroprvky ako je meď, selén a fosfor pre optimálny vývoj srsti a parohov.Samozrejme i medikamenty . Prepošli to tomu tvojmu informátorovi . Aby vedel ,že barbarstvo páchajú aj v Nemecku :-D Nie len v Tom jedinom česku . Upozorni ho ,že to robíme aj na Slovensku :-D odkaz ◄ reagovať

off Jozibaci, 9.2.2011 o 13:33

Edu, ty stále dokola. Ale už som ti písal, že by som chcel vidieť vašu kapitálnu a odčervenú zver. Ak ju máš aspoň priemernú, zložím klobúk pred tebou. Nafoť, nafilmuj /zvedaví sme hlavne na zásterky!!!/ a daj to sem. Lenže nemôžeš, lebo nemáš čo. Iba ak by si zopár kusov vysprchoval a hneď na to vyfotil. Pretože o pol hodiny by boli opäť, ako tie estónske. Dnes ráno ich tam bolo 6 kusov, ale jedna zasrat.jšia, ako druhá. Bol tam aj srnec s parožkami v lyku. Som zvedavý, aký "medajlista" z neho bude. ◄ reagovať

off Edu, 9.2.2011 o 13:10

jozibaci keby nebol Slovensko zasiahol zhubný nador komunizmu ,ktorý si nikdy náš národ nezvolil ani komunistickú stranu do čela .Boli by sme na úrovni Rakúska či Nemecka .Nemuseli všetky špičkové značky v československu zhniť a nemusela naša krajina zhumplovaná komunizmom padnúť na totálne ekonomické dno ako každá krajina ktorú znivočil ekonomicky a morálne zločinecký režim komunizmus . Rozvinutý socializmus leninskou cestou je iba blud pár bohatých židov ktorí chceli ovládnuť masu ľudí lsťou a klamstvom . Gorbačov chcel túto komédiu zreformovať ale zhrôzou zistil ,že tento zločinecký režim je nereformovateľný. U nás sa to síce volalo socializmus ale totalitný režim pod vedením jedinej zločineckej organizácie ktorou bola a je komunistická strana nie je socializmus ale je to komunizmus v jeho pravej tvári . V Severnej koreii ten tvoj socializmus buduje miliardár KIM do dnes . Zúbožená krajina zmietaná hladomorom to však nevydrží večne a komunizmus zhnije i v tejto tragikomickej krajine tak ako zhnil všade na svete . A ani jednému národu sa nejako po tom režime necnie kedže v slobodných voľbách sa vyjadrujú jasne ,že nechcú komunistov aby viedli ich krajinu . Na Slovensku dostala zločinecká organizácia KSS 0, niečo % vo voľbách . To dostali od takých bolševíkov a eštebákov ako si Ty . Ty sa nebúriš proti prikrmovaniu .Ty iba píšeš komické články v ktorých si na smiech všetkým poľovníkom a ktoré nič neriešia .Sú to iba také eštebácke hrádky a chabý pokus o konšpiračnú činnosť . V konečnom dôsledku uplne bez akéhokoľvek významu. Kráš sa na vedca a sleduješ kameru v estonsku na miesto toho by si mal vyniesť sušenú lucerku a soľ pre tú zver ktorú miluješ aby po tej repke toľko nehnačkovala .Urobil by si osožnejšiu činnosť ako tieto drístanice .Liečivá sú podané ,kŕmidlá sú naplnené soľ je podaná . Takže toto je skutkový stav v našom PZ a taký istý bude i na budúci rok . Na jednej strane tu cituješ doktora rajského a jeho vyhlásenie ,že česká krajina je jedinou krajinou kde sa zver odčervuje .Na strane druhej vymenuješ hned inú krajinu ako je slovensko kde sa odčervuje tiež :-D Že by starecká demencia? ◄ reagovať

off Jozibaci, 9.2.2011 o 12:21

Jelsovec, Jelsovec, zase si vedľa. Čo sa týka estónskej lenivosti, máš to na obrazovke. Len si to treba vyhľadať/ ešte raz adresa: odkaz - otsestriim/. Ja tam vidím krmelec so senom a letninou. A že sa búrim autoritám? A nie vy dvaja? Ja predsa uznávam veterinárov, dokumentaristov a iných odborníkov, ktorých ale vy máte za hlupákov. Keby som vedel, že to čo tvrdím, je blbosť, nenapíšem tu ani slovko. Našiel by som si niečo zábavnejšie. A cielená provokácia to už vôbec nie je, teda provokácia. Cielené to je, ale k zveľadeniu poľovníctva, nie k deštrukcii. O rezignácii tiež nemôže byť ani reči - intuícia káže, že sa to celospoločensky presadí. Nie každému môj "balast" kole oči. Je to voľná diskusia, preto si tu každý môže písať, čo chce, ak to nie je vulgárne, či inak deštruktívne. Ty máš také heslo, ja zas opačné - skúsenosti ukazujú, že zveri lepšie chutí zo zeme, ako z rebrín a niet nad domácu stravu, preto moje heslo je: "Bez krmelcov na večné časy a nikdy inak". Edu - to vysvetľuj pánu Dubenovi, nie mne, že má nedostatočné informácie. A obdobie vzdoru? Máme ho v každom veku. Keby ho nemali ľudia medzi detským vekom a dôchodcovským, nebolo by ani Zamatovej a naďalej budujeme rozvinutý socializmus leninskou cestou. Ale ešte k odčervovaniu. Dostal som bombastický nápad. V návode na používanie Rafendazolu /Cermixu, Premixu/ sa uvádza, že je potrebné zistiť ložiská výskytu črevných parazitov a až potom odčervovať. Po odčervení neloviť 6 týždňov. Môj nápad spočíva v tom, aby sme sledovali výskyt v truse zveri NIELEN pred odčervením, ale aj ďalej - počas tých 6 týždňov a ďalej. Teda po celý rok. Ak sa nenájdu červy ani po odčervovacej akcii, potom vám dám za pravdu a uznám odčervovanie ako zmysluplnú starostlivosť o zver. Podľa p. Rajského však verím, že nájdete utužené červy, ktorým neublížite, aj keby ste im rovno do pusy napchali Rafendazol. Ešte sa vám poďakujú. ◄ reagovať

off Jelsovec, 9.2.2011 o 10:51

máš pravdu, vraj je to ako sínusoida :))) takže my by sme mali byť teraz na vrchole.... alebo si to aspoň hovorme :))) ◄ reagovať

off Edu, 9.2.2011 o 10:20

jelsovec rehoooot ano jozibaci má svoje obdobie vzdoru to je fakt :-D Na druhej strane sa dôchodci často menia na malé deti svojim myslením :-D ◄ reagovať

off Edu, 9.2.2011 o 10:18

Jozibaci pán doktor sa mýlil :-D odčervuje sa totiž i na Slovensku nie iba v českej republike ako uviedol pán doktor údajne :-D ◄ reagovať

off Jelsovec, 9.2.2011 o 8:04

Vidím jóžibáči, že opäť sa chytáš doležitých vecí.zem, či sneh. Žasnem, ako za každú cenu musíš znegovať každú vetu v cudzom príspevku. Ešte aj o tej estónskej lenivosti sa budeš hádať, aby si mohol napísať že nemám pravdu. Ak máš niekoho v okolí, kto sa zaoberá pedagogikou, povie ti, že deti v predškolskom veku majú tzv. štádium vzdoru.na všetko hovoria nie, všetko negujú, búria sa proti autoritám... presne ako ty. No, a máme identifikovaný problém, a ani som kameru nepotreboval:)) a zadarmo :)) . Na štastie pre slovenské poľovníctvo, sú tvoje naivné pseudoteórie len v polohe teórii. zjavne nemáš priestor ich realizovať a dopredu si rezignoval na ich celospoločenské presadenie, kedže vieš že to čo tvrdíš je blbosť.to je len cielená provokácia z tvojej strany, z pre mňa neznámeho dôvodu.takže vyber si daľšiu tému a zahlť ju tvojim balastom. že si sa stal odborníkom aj na vlky, som počul...:). S heslom: "Budovať a brániť krmelce pre zver buď pripravený!!! " sa lúčim s touto témou... ◄ reagovať

off Jozibaci, 8.2.2011 o 20:31

Edu, alebo klameš ty, alebo pán Duben z českej veterinárnej správy, ktorý uviedol, že iba v ČR sa odčervuje. Oklité štáty NEODČERVUJÚ!!! Čo myslíš, komu mám veriť??? Uhádol si. Tebe NIE!!! ◄ reagovať

zobrazené 281-320 z 628 | najnovšie | novšie | staršie | najstaršie

reklama

Zelené zápisky z poľovníckych chodníkov
Poľovníctvo TEREM