Poradte mi kde by sa tak najviac hodil krmelec zeby bol aj na nieco uzitocny na luke priluke pri lese v lese alebo kde niekde bylko dediny alebo niekde tak dalej zeby mla zver klud?? za radu vopred dakujem.
Jozi keď som videl toho paka vo vojenských maskáčoch na TA3 ako sa vydáva za lesníka a trepe dve na tri o veciach o ktorých namal ani šajnu beriem všetko s rezervou . Aj blba v maskáčoch aj niektoré články v tvojich periodikách. ◄ reagovať
Prečo potom dali takú dezinformáciu do PaR??? ◄ reagovať
Jozibaci z okolia Chropova sa daniel rozšíril do okolitých revírov . Ich stav každoročne stúpa . Krmivo najmä repu počítajú na vagóny !!! Kedže poznám osobne mladého Janka Flamíka ako i pána hospodára jeho otca a bol som tam neraz na návšteve nepotrebujem informátorov a informácie mám z prvej ruky. A to že pán Flamík je na slovo vzatý odborník v poľovníctve o tom nemusíš vôbec pochybovať . ◄ reagovať
Edu, to sú všetko pekné zábery. Nechápem preto, prečo muflóniari musia každoročne dovážať kvalitnú zver, keď pšenicou by to tak krásne išlo? Prečo v Skalici upustili od prikrmovania obilninami, lebo im daniele v ruji po prvých skokoch hynuli. Kapitálne kusy!!! Prikrmovali ich od žatvy až do ruje. Podobne na Poľane jelene, polovica uhynula už pred rujou. Mám to z overiteľných zdrojov. Samozrejme podľa teba od hlupákov. A vôbec - zver v zajatí môžeš ratovať veterinármi kedykoľvek. Vo voľnom revíri nie. Ale tu sa bavíme o voľných revíroch. Prečo v periodikách uverejňujú podobne "pekné" zábery uhynutej a rozpitvanej zveri s plným bachorom a črevami nestráveného šrotu? Takže si zase netrafil do čierneho. ◄ reagovať
celoročne krmené pšenicou muflony odkaz ◄ reagovať
celoročne krmený daniel jadrovým krmivom a pšenicou odkaz ◄ reagovať
celoročne krmená zver jadrom odkaz ◄ reagovať
muflon konzumujúci celoročne jadrové krmivo odkaz ◄ reagovať
Ďalšie krmenie jadrom celeročné odkaz ◄ reagovať
tu sú krmený mufloni jadrom odkaz ◄ reagovať
toto je tiež jeleň krmený jadrom odkaz- ◄ reagovať
táto zver je tiež krmená pšenicou odkaz ◄ reagovať
toto je tiež srnec neprikrmovaný ale krmený obilninami odkaz ◄ reagovať
Takého neprikrmovaného ale krmeného jeleňa obilninami celoročne som vyfotil tu : odkaz ◄ reagovať
Rozdiely sú viditeľné, ale pôvodom sú to eurázijské vlky. Sú lepšie vykŕmené, to je pravda. Veď sa toľko nenatrápia pri love. Ale aj tak - sme zase o niečo múdrejší. Škoda, že takéto rozdiely nechceš, alebo nemôžeš ukázať u srnčej zveri - prikrmovanej a neprikrmovanej. Hlavne v tých zrkadlách. S vlkmi je to iba také odbočenie. Tu je téma o prikrmovaní raticovej. ◄ reagovať
Edu, to je váš problém, "výrobcov" fotografií. My sme "konzumenti". Viem, že je to neetické, ale mne sa páčia a to mi stačí. Žiadnych podvodov sa nazastávam, ale v tomto prípade nad tým ani hĺbavo nepremýšľam. A aké vlky na Slovensku žijú? Mohol by si byť konkrétnejší? To ma veľmi zaujíma. ◄ reagovať
Jozibaci keby si sa roky pohyboval v brandži fotografov prírody vedel by si ,že jedným z najhorších hriechov fotografa je publikovanie zveri v zajatí ako zveri v prírode. To sú určité etické zásady. Ak takého podvodníka zastávajú iný konajú tak iba preto ,že tomu nerozumejú . Jozibaci na slovensku nežijú takéto vlky sklamem ťa :-D . Slovenské vlky sú diametrálne odlišné ako jeleň wapiťák a karpaťak. Možno Ty ten rozdiel nevidíš ,ale chápem to. ◄ reagovať
Edu, ale tu nejde o to, či sú vlky nemecké, alebo nie. Ide o to, že na Slovensku je 1500 vlkov a takýchto prostredí. Takže takáto fotka mohla BY BYŤ. Či máš pravdu ty, alebo autor, je nám podružné. Každý verí, že aj na Slovensku je takáto fotka viac, než možná. To je podstatné. Nikto tu predsa nevyšetruje pravosť tvrdení autora. Iba ak ty. ◄ reagovať
Finist Ty nemáš ten dôvod ja ho mám. Lebo to prostredie dokonale poznám aj tie konkrétne vlky . Takže u mňa žiadna pochybnosť . Tie rozprávky ako náhodou proti tebe beží svorka vlkov sú skôr pre deti nie pre súdneho človeka .Ešte keď bez obáv prebehne 20m od teba je srandy kopec :-D Ale môže sa to stať teda ak to nie sú poriadne živené nemecké vlky v nemeckej lokalite:-D Čuduj sa svete na druhý deň príde tento fotograf po rysiu rodinku čírou náhodou tiež v totožnom prostredí ako je v nemecku a tiež totožná rysica s dvoma mladými totožnými ako v BL :-D fotograf sa vraj priplíži v hlbokom snehu k rysom na 20m ktorí si pradú a pozerajú sa fotografovi rovno do očí :-DDDDDDD hahaha vraj jemne fúkol zajačie vrešťadlo :-D dosť humorné príbehy :-DDD. Chapem ,že väčšina poľovníkov mu túto zbierku náhod a rozprávok zožrala . Ja žial nie ! Keď som následne videl toho nemeckého nezameniteľného jeleňa nemám prečo pochybovať . Ale Ty ver ja to nikomu nevucujem . Moje percento viery k foto že boli vo voľnej prírode sú 0% . ◄ reagovať
Tiež by ma zaujímalo prečo by tie fotky mali byť z Nemecka ak autor fotiek uviedol že sú fotené na Slovensku. Nevidím jediný dovod mu neveriť. ◄ reagovať
Jozibaci ja netvrdím ,že sa na Slovensku nedá vyfotit vlka alebo rys . Za istách podmienok a vnadenia tak fotí Godi napríklad . Tam tie dve fotky sú z Nemecka preto lebo proste sú z Nemecka . Žiadna konšpirácia o tom ,že by mohli byť so Slovenska neexistuje . Ja si totiž netipujem ja to viem že je to foto z Nemecka :-D v tom je náš rozdiel . Tatarak si rob aj rybací ked Ti chutí.Len aby to nebolo už suši potom :-D ◄ reagovať
Edu. A prečo by nemohli byť? Takých terénov nájdeš na Slovensku kvantum. Aj s vlkmi a rysmi. Len sa k ním dostať. K tataráku. Pokiaľ si dobre pamätám, pomenovanie aj pôvod pochádza z tatárskych čias, kedy jazdci nosili pod sedlom koňa mäso. Najčastejšie z hovädziny, ale ak nebolo, bolo aj iné. Nie som kuchár, ale vraj čím viac druhov mäsa, tým je chutnejší. Dnes sa robí aj z mäsa moriek. Všetko robia koreniny a cibuľa - nimi sa dá prekryť aj mäso z potkana. ◄ reagovať
aj srnčí je ok .Jozibaci toho má popleteného naozaj nad mieru to je fakt :-D Ešte mi povie že tie fotky rysov a vlkov sú v Slovenskej prírode . To ma už uplne dostalo :-D ◄ reagovať
chlapci skuste si urobit tatarak z jeleniny a už v živote ho z hovedziny nebudete jest:):):): ◄ reagovať
Ako náhrada sa podľa mňa môže "laicky" robiť aj z pekného hovädzieho stehna z jeho príslušnej časti, keďže hovädzie stehno sa tiež nejako delí... ale máš naozaj pravdu, že tatarák je výlučne z hovädziny a má sa správne ( aj podľa noriem ) robiť z hovädzej sviečkovice. Už dlhšiu dobu sa samozrejme tatarák v reštauráciach "legálne" nepodáva a vieme prečo... Jozibaci ale robí tatarák z bravčoviny a tých jeho lapsusov je v jeho doterajších príspevkoch naozaj požehnane :-)) ◄ reagovať
NECHCEM SA MOC MIESAT JOZIMUBACIMU A EDIMU DO DEBATI ale v skole ma ucili ze tatarak sa roby vylucne z hov svieckovice a ziadna ina nahrada !!!! ale asi som chodil do skoly zbytocne este sa musim vela ucit ◄ reagovať
jozibaci skusim,tak aby si aj ty pochopil.cigani su preto taky odolny v spinavom prostredi,lebo su vnom odjagziva.male batola donesu z nemocnice,ak ho tam vobec idu porodit a hned je v spinavom prostredi.ten organizmus(imunita)sa prisposubuje,vytvara.ine prostredie nepozna,je mu to prirodzene,znesie viac.normalny clovek donesie diete z nemocnice,vsetko doma vydrhnute,cistucke,tak je samozrejma ze ten organizmus je o nieco nachylnejsi vo vyssom veku,lebo nemal moznost v tom rannom stadiu stretnut sa s takym prostredim.krasny priklad mas dnesne deti a deti z pred 50rokov.dnesna dieta ma kazde druhe nejaku alergiu,trosku v zime pobehne a je chore,... preco?lebo vtych uvodnych stadiach,kedy sa ten organizmus vytvaral bolo dobre ze nie vychovavane v sterilnom prostredi.jozibaci len tie potraviny musia byt vystavene nejakym podmienkam(faktorom) aby sa tam ta choroba objavila,to,ze je nieco surove nieje podmienkou aby to bolo aj infikovane. stres je jeden z faktorom,ktory moze oslabit imunitu,ale urcite by som ho nenazyval primarnym faktorom!ty nedokazes pochopit,ze rozne druhy,zijuce v roznych podmienakch reaguju odlisne na negativne faktory.to co sa da aplikovat na jednu skupinu nemusi fungovat pri druhej. ◄ reagovať
Edu, tak dobre. Tentokrát som to poplietol ja. Tá choroba špinavých rúk mala „patriť“ žltačke. Ale aj tak – vieš, koľko som ja tatarákov pojedol? Ani toľko možno nevážiš. A robili sa, hlavne však jedli, zo surového hovädzieho a bravčového mäsa, plus surového vajca. Jelsovec. Pred skúškami puberta, testosterón a spolužiačky „čušali“ až do skončenia skúšok. "Ozvali" sa až po skúškach. Stres pôsobí ako dierkovač pršiplášťa, medicína opačne – ako protektorovač, plátač dier. Sú to detaily, o ktoré mi ale nejde – ani surové mäso, ani špinavé ruky choroby „nevyrábajú“. To by sme dávno vymreli. Primárnou podmienkou pre vznik vírusovej choroby je poškodenie imunitného systému stresom, alebo nepripravenosť organizmu na „nový druh armády“ vírusov. Teda podmienky vstupu do organizmu, nie ich samotná existencia. Pri Viktorijnom jazere tuším v 16. storočí zahynulo 95 % kopytníkov po príchode farmárov s dobytkom – evolučne nebol ich imunitný systém pripravený na nové vírusy, ktoré tam zaniesli kravy. Populácia sa však za pár rokov spamätala a stavy sa vyrovnali na pôvodné, ale už odolné proti novej „kravskej“ armáde a jej výzbroje. Podobne králiky v Austrálii – po naočkovaní myxomatózy tiež uhynulo vyše 90 % populácie. Za dva roky sa však tiež populácia vyrovnala, ale už odolná voči myxomatóze. Mám o tom dostatok dokumentov, aj literatúry. Mrlian, k výživovým doplnkom som sa už vyjadril a k pakoňom a bizónom – ako píšeš, nech si odcválajú šťastné s komármi, kliešťami, strečkami a bez Cermixu a Rafendazolu. S čistými „zrkadlami“ a štíhlymi bruchami /živôtikmi/. A naša zver nech im naďalej závidí s hnačkami, od nich špinavými zrkadlami a kravskými brušiskami. S odtučnenými silážovanými cukrovarskými rezkami v kŕmidlách....Len sa tak starajme aj naďalej. DDD. ◄ reagovať
jožibáči, nevravím, že na racionalizácii prikrmovania nie je čosi pravdy, v mnohých združeniach si pletú prikrmovanie s vnadením, respektíve sa jadrové či objemové krmivo podáva v nevhodnom čase, množstve,atd. ale pokiaľ tvoje argumenty ohľadom prikrmovania stoja na podobne vratkých nohách ako "znalosti" z medicíny, potom prestávaš byť adekvátnym partnerom na túto diskusiu. P.S. Na druhej strane, v marcovej Myslivosti sa objavil článok, ktorý hodnotil podávanie výživových doplnkov stravy z fylogenetického hľadiska. je to dobrý doplnok do našeho spektra znalostí o výžive. P.S.2 Verím, že pakone, pižmone a bizóny odcválajú na miesta, kde im to bude vyhovovať a ďalej sa budeme zaoberať otázkou ako prikrmovať a starať sa o zver v zime. ◄ reagovať
jóžibáči prepisuje základy infektológie :)))) aj mne vibroval v škole, ale som nevedel že to žalúdok. to je normálne ,jóžibáči, žiadny stres. to len puberta, testosterón, spolužiačky.... ◄ reagovať
To sú ale poriadne dristy Jozibaci. Salmonelóza zo stresu,tak to je poriadna blbosť. Som zvedavý akú chorobu vyvoláva stres na budúce. ◄ reagovať
Jozibaci už si to dnes zasa s tým rumom prehnal . Salomonelozou sa človek infikuje z tepelne neupravených potravín najmä vajec atď. Choroba špinavých rúk je ozačovaná žltačka typu A. To že to nejaký tvoji informatori poplietli nie je nič nového pod slnkom :-D Už tu zase máme na slovensku pakone, krokodíly, bizóny, soby atď . Reformátorský blud pokračuje :-D ◄ reagovať
Prerušenie očkovania a absolútny zákaz podávania antibiotik - no to by bola naozaj katastrófa nielen u ľudí, ale aj u domáceho zvieratstva. Ale keď bez nich prosperujú pakone, krokodíly, bizóny, soby??? Už dávno mi vŕtal v hlave výskyt salmonelózy na školách. Mudrlanti prišli na to, že žiaci dostali salmonelózu z potravy /obeda/. Zistili, že kuchárka, ktorá použila lopár na krájanie surového mäsa, ho nedostatočne umyla a použila aj na krájanie upečeného mäsa. Z toho žiaci dostali salmonelózu, ktorej sa po slovensky hovorí aj choroba špinavých rúk. Tých mudrlantov by som poslal do niektorej rómskej osady, aby si pozreli, ako tam dodržiavajú hygienu pri príprave obeda. Skrátka - neverím, že je to od hygieny. Podľa mňa je to opäť prvoradý stres - žiaci mali "ťažký deň". Skúšky, testy, prísneho profesora - veď aj ja som chodil do školy a neraz mi vibroval žalúdok. Salmonelku som síce nedostal, ale ďaleko som k nej zrejme nemal. Chcem tým povedať, že nie som proti medicíne, ani veterine, ale proti jej vnucovaniu tam, kde nič nehrozí - sobom v Kanade, pakoňom v Afrike, pižmoňom v Arktíde. Ani našej zveri vo voľných revíroch, kde parazity prosperujú v zanedbateľnom množstve. Spomínam si na prípad s tzv. Bérešovými kvapkami proti rakovine. Svetová zdravotnícka organizácia ich neuznáva, pretože nie je dokázané, že sú účinné. Ak by som im veril, tým kvapkám, to mám celý život ich užívať, aby som nedostal rakovinu? Nechcem ju dostať, ale ak by mi ani nehrozila...? Tak je to aj s podávaním liečiv zveri, ktorá je štandardne zdravá. ◄ reagovať
no ja len aby si v tom hneve a nenávisti nezabudol, že toto nie je tvoja alebo moja alebo jozibaciho súkromná stránka, a že tu niekto možno hľadá informácie ako sa o zver postarať čo možno najlepšie a momentálne ho nezaujíma to tvoje "fastidium communismi"! skús trochu ubrať z tej tvojej sebestrednosti a uvedom si, že okrem pár komunistov a fašistov tu chodia aj poľovníci s chuťou niečo sa naučiť... Lovu zdar. ◄ reagovať
Mrlian sú veci ktoré spolu súvisia jedna z nich je uplatňovanie vedúcej ulohy ksč počas 40 rokov v slovenskom poľovníctve .Povoľovanie guľovníc pre pohlavárov či iné humorné veci. Chápem ,že sa to môže niekomu ťažko počúvať .Keď tu bude eštebak vypisovať hlúposti a nabádať na porušovanie zákonov Slovenskej republiky nemôžem mu nepripomenúť jeho minulosť. To len aby sme vedeli kto sme kto. Či ma niečo devalvuje v očiach vyznávačov komunizmu či fašizmu mi je uplne jedno . ◄ reagovať
Edu, tvoje komentáre už zaváňajú stihomamom. Buď tak dobrý a prestaň zahlcovať stránku bezpredmetnými protikomunistickými litániami. Chápem, že ti a tvojej rodine asi veľmi ublížili, ale tu na to nie je priestor. Skúsme sa venovať tomu, čo nás spája a rozumnou diskusiou sa skúsme podieľať na zlepšení stavu poľovníctva na Slovensku. Nemáš zlé názory, ale to tvoje uľpievanie na tých istých obsahoch ťa zbytočne devalvuje v očiach niektorých rozumných ľudí. Na margo cielenej starostlivosti o zver by som chcel jozibáčimu pripomenúť, že analógiou v jeho chybných teóriách by bolo napríklad prerušenie očkovania ľudí a absolútny zákaz podávania antibiotík. Skús si predstaviť aké následky by to malo. Vlastne ani si to nemusíš predstavovať, stačí sa poučiť s nedávnej histórie (myslím 20 storočie) ◄ reagovať
pokrokový si už bol ako starý komanč a eštebak .Ľudia ako Ty zdevastovali Slovensko a priviedlo ho na pokraj ekonomického a morálneho dna . Minule si chcel budovať pokrokový komunizmus na marx leninskej báze :-D Žijeme však v demokratickej krajine kde platia zákony . Tak ako v všetkých krajinách EU sa prikrmuje zver i na Slovensku . Ty žiješ však ešte v nejakom virtualnom eštebackom svete ešte stale máš v hlave nejaký západ dokonca :-D Tvoj pokrokový reformátorský blud si daj liečiť pomôžu Ti. Je to uplne normálna diagnoza akurat máš výhodu ,že táto tvoja choroba nebolí.Netrpíš iba jedným bludom ale celou škálou . Bludy expanzívne (megalomanické, makromanické). Pacient preceňuje vlastné schopnosti, silu, príťažlivosť či výnimočnosť. Patria sem predovšetkých bludy extrapotenčné (extrémne preceňovanie vlastných síl či schopností), megalomanické (precenenie vlastnej významnosti), originárne (presvedčenie o vlastnom zvláštnom, často vznešenom pôvode), inventórne (pacient je vynálezcom dôležitého objavu), religiózne (presvedčenie o vlastnom božskom pôvode, o poslaní utvoriť nový náboženský systém, "spasiteľské" tendencie), reformátorské (pacient je predurčený vykonať prevratné spoločenské zmeny), kozmické (pacient pochádza z inej planéty, príp. je v kontakte s mimozemskou civilizáciou), erotomanické (presvedčenie o vlastnej neobvyklej sexuálnej príťažlivosti a neodolateľnosti pre opačné pohlavie) a bludy eternity (ahasverizmus; presvedčenie o vlastnej nesmrteľnosti). Bludy depresívne (mikromanické). Pacient si udržiava presvedčenia o vlastnej bezvýznamnosti, chorobnosti, o vlastnom ťažkom previnení či odsúdenosti k večnému utrpeniu. Patrí sem blud autoakuzačný (pacient nesie vinu za nešťastia, ktoré postihujú nevinných ľudí, často za celosvetové katastrofy či utrpenia), mikromanický v užšom zmysle slova (extrémne sebapodceňovanie), hypochondrický (pacient trpí ťažkou, často neznámou nevyliečiteľnou a smrteľnou chorobou), insuficienčný (považuje sa za absolútne neschopného), negačný (nihilistický) (pacient v extrémnom prípade popiera existenciu vlastnej osoby, príp. existenciu člena rodiny, niektorého vlastného vnútorného orgánu a pod.), ruinačný (predstava, že pacient skončí "na mizine", strach z absolútnej chudoby), obavný (očakávanie katastrofických udalostí), pseudomegalomanický (pacientov nadmerný výkon, ktorý nedokáže ovládať, spôsobí katastrofu pre okolie - blud enormity; pacient je odsúdený k večnému životu spojeného s utrpením - mikromanický variant bludu eternity, tzv. "bludný Holanďan") a dysmorfofobický (presvedčenie o znetvorení vlastného tela alebo časti tela). Bludy paranoidné. Jedná sa o chorobnú vzťahovačnosť. Tieto bludy majú najväčšiu tendenciu združovania do bludných systémov. Patria k nim bludy perzekučné (pacient je prenasledovaný, odpočúvaný), emulačné (chorobná žiarlivosť, často sa objavuje u chronického alkoholizmu), transformačné (presvedčenie o zmene vlasnej osobnosti), bludy vzťahovačnosti (paranoidné v užšom zmysle slova; pripisovanie osobitého významu neutrálnym podnetom s ohľadom na vlastnú osobu), bludy metamorfózy (pacient sa mení na inú bytosť, napr. nejaké zviera) či paranoidný variant erotomanického bludu. ◄ reagovať
Edu - naopak. Tam, kde nie sú krmelce, sú vzdelaní, pokrokoví poľovníci. Znalci zveri. Dobre informovaní o škodlivosti prikrmovania. V mojom VPR len takí by mali miesto. ◄ reagovať
Užívaním portálu LovuZdar.sk užívateľ prehlasuje, že sa oboznámil s autorskými právami, podmienkami používania a všeobecnými pravidlami tohto portálu, plne rozumie ich obsahu, súhlasí s nimi, bude sa nimi riadiť a na znak súhlasu s ich obsahom sa zaväzuje ich dodržiavať pri užívaní portálu www.lovuzdar.sk a využívaní jeho služieb.
Admin nezodpovedá za obsah pridaný návštevníkmi LovuZdar.sk
Admin si vyhradzuje právo vymazať akýkoľvek obsah pridaný návštevníkmi portálu ak tak uzná za vhodné.