Heming hunting
dnes je sobota,  23. november 2024,  meniny má Klement,  spln: 15. november 2024,  dnes východ slnka: 07:11,  dnes západ slnka: 15:54
poľovnícke sety poľovníctvo Terem

Kde postavit krmelec - diskusia

autor: off JagerHA
pridané: 9.12.2010 19:04

Poradte mi kde by sa tak najviac hodil krmelec zeby bol aj na nieco uzitocny na luke priluke pri lese v lese alebo kde niekde bylko dediny alebo niekde tak dalej zeby mla zver klud?? za radu vopred dakujem.

počet zobrazení: 50 119
počet hlasov: 0

Aký je dôvod vášho označenia za nevhodný?

komentáre

zoradiť
zobrazené 201-240 z 628 | najnovšie | novšie | staršie | najstaršie
off Jozibaci, 16.3.2011 o 9:07

Pred chvíľkou som bol na estónskej kamere 2 a hrôza už nielen pozerať, ale aj počúvať. Bolo tam asi 16 kusov srnčej a tá od tej pšenice už aj - prepytujem za výraz - prdí. Doteraz som to nepočul. ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 0

off Edu, 15.3.2011 o 20:24

jozi keď si bol eštebákom veľmi správne si poznamenal ,že si bol i v strane čo bol každý x človek . Mňa ťaží ,že miliardári Slovenska sú obyčajne eštebaci lebo sme im to dovolili !!! Počnúc cigáňom& Marhuľa Májskym a končiac prezidentom hokeja :-D lebo sme im to dovolili ! Košice a Sokolovská 10 tiež vieme kde sú :-D Užívaj si svoj dôchodok v pokoji nič Ti nehrozí :-D ◄ reagovať

off Mrlian, 15.3.2011 o 20:15

paraziti prestávajú byť aktívni dávno po tom, čo dochádza k hromadeniu tukových zásob. Ak by bola tvoja teória správna, muselo by dochádzať k atakom vysávajúcich helikoptér :) tie straty sú totiž zanedbateľné a teória pritiahnutá za vlasy. To by si neobhájil pred žiadnym odborníkom... mimochodom úspory = zásoby = rezervy ◄ reagovať

off Jozibaci, 15.3.2011 o 16:10

Mrlian z 12,02. Ešte som ti chcel odpovedať na otázku zhromažďovania zásob na zimu. Nie je to zhromažďovanie zásob. Zásoby si zhromažďujú zimní spáči - medveď, jazvec. V zime nie sú aktívni, preto zásoby majú logiku. U aktívnej raticovej nemá logiku zásobovanie, pretože "tankuje" každý deň. U nej ide skôr o úspory energie - hmyz je inaktivovaný, preto nesaje krv, ani telesné tekutiny. Zver nemá dôvod kŕmiť parazity, preto ukladá energiu do tukových úspor, nie zásob. Je to ako s peniazmi - ak sa zníži výdaj, zvýšia sa úspory. Nie zásoby. O nich by sa dalo hovoriť, ak by sme predpokladali znížený príjem v najbližšej budúcnosti. Ale ak nepredpokladáme znížený príjem /čo v súčasnosti na Slovensku je skôr opakom/, nenúti nás to k zásobovaniu. Ale k zveri. Zver nepredpokladá znížený príjem, preto ukladanie zásob je nepresvedčivé. Aj keď príde mráz a sneh. Spod neho si vyhrabe vždy dostatok potravy po celú zimu. Keď to dokáže gravidná sobica pri mrazoch -50 °C a spod 1m vrstvy snehu... A naviac - chudobný lišajník sobí, či dutohlávku sobiu... A vrhnúť štandardné, životaschopné mláďa na jar, po oteplení.... ◄ reagovať

off Jozibaci, 15.3.2011 o 15:12

Edu, odkiaľ máš tú istotu, že som bol v strane? Ukáž tu záznam, že som bol komunista. Z archívu KSČ, alebo neviem, s kade, v ktorej okresnej organizácii,... Ani tajný spoluracovník nemohol byť nestraník. Je to viac, ako upratovačka a keď tá musela mať knižku.... Všetko toto svedčí o tvojej neschopnosti odpovedať na poľovnícke otázky. Takže poďme na poľovníctvo. ◄ reagovať

off Edu, 15.3.2011 o 15:01

jozibaci vôbec nepochybujem ,že si bol v strane !!! Samozrejme ,že klameš tak ako vždy a vo všetkých debatách !!! Kandidát eštebak totiž nemal krycie meno . To musel byť už tajný spolupracovník čo si svojim podpisom spečatil ! Tak sa stal z Begalu Háj a kráľovsky platený Háj ! odkaz Len sa mi tu nesnaž nahovoriť ,že si do tej zločineckej organizácie vstúpil len tak zdarma a zdarma si prepožičiaval len tak byt :-D Lebo by si bol eštebácky endemit ktorý jediný pracoval zdarma !!! Tých bytov sa ti tiež nejako namnožilo :-DDD ◄ reagovať

off Jozibaci, 15.3.2011 o 14:43

Nič nepopieram. Prepožičal som byt, to je všetko. Že dajaký kandidát? Kandidát je kandidát, to ešte nie je eštebák. Eštebák bez červenej knižky nemohol existovať. Na eštebé ešte aj upratovačky museli mať červené knižky. Nie to vyšetrovatelia. Alebo kandidáti. Ale, chlapci, dajte sa najprv na liečenie z paranoje a potom sa môžme baviť o mojej minulosti, ale na inom portáli, nie na tomto. Tu je portál o poľovníctve. ◄ reagovať

off Edu, 15.3.2011 o 14:08

zaujímavý podpis má Jozibaci . Prekvapilo ma že to podpísal modrým perom .Som myslel ,že sa to vlastnou krvou podpisovalo :-D ◄ reagovať

off orol, 15.3.2011 o 13:35

Jozibaci, toto tiež nie je tvoj záznam o spolupráci s komunistickou ŠtB, aj toto ideš poprieť??? odkaz= odkaz ◄ reagovať

off Edu, 15.3.2011 o 13:35

Jozibaci ja nemám vôbec nič voči ľuďom ktorí mali nejakú červenú knižku .Mám veľa priateľov ktorí boli v strane !Ano mám výhradu voči režimu fašizmu a komunizmu. Mne vadia konfidenti ktorí robili zlo a spolupracovali s štb vedome ničili život svojim priateľom . Ty stále tieto konšpirácie používaš ako pracovná nástroj dodnes . ◄ reagovať

off Jozibaci, 15.3.2011 o 13:25

Edu, axon, paranoja sa vraj dá liečiť. Komunista som nikdy nebol a teda inteligentnejší borec nemôžem byť z KSČ. Mrlian " k intenzívnejšiemu rastu dochádza v podstate až na jar"? Dobrá prkotina. K rastu dochádza už po ochladení začiatkom decembra. A na zajačiky, ktoré podľa viacerých zdrojov prichádzajú spontánne na svet od polovice januára, sa mám vy....? Práve tie dokazujú, že zime je pre zver pohostinná, nie nehostinná. To len u paranoikov je to naopak. Reportérka argumenty nemá vycucané z prsta - na kameru povie, čo jej prikážu zodpovední odborníci.. A zoológ, u ktorého je zima pre zver ukrutná, rozumie zveri, ako kura pivu. ◄ reagovať

off Edu, 15.3.2011 o 13:00

Inteligentnejší borec Jozef Begala tajný spolupracovník štb krycie meno HÁJ. ◄ reagovať

off axon, 15.3.2011 o 12:58

EDU, nad Jožkovými debilinami sa smejeme viacerí.. ale za slovným spojením "my, inteligentnejší borci" zabudol dopísať "z KSČ" ◄ reagovať

off Edu, 15.3.2011 o 12:38

Žaidna zmena :-D tiež som sa pobavil na " my, inteligentnejší borci" :-D rehooooooooot . ◄ reagovať

off Jelsovec, 15.3.2011 o 12:19

jóžibáči a v sekcii fotografie - úhyny sú fotky z domácich zabíjačiek? a z akých dokumentov vieš o tých upchatých črevách? z TV Narkóza? A vaša skupina - "inteligentnejší borci" veríte skôr argumentom reportérky ako oficiálnemu vyjadreniu zoológa z tanapu? či grafom ? Mrlian, hádam nepôsobím ako keby som xcel vyvrhnúť inteligentného borca a pripraviť tak ľudstvo o komunikáciu s jedným z najskvelejších mozgov aké kedy žili??????? :)))) ◄ reagovať

off Mrlian, 15.3.2011 o 12:02

aha, tak preto sa zver na ňu tak chystá zhromažďovaním tukových zásob... a preto k intenzívnemu intrauterinnému rastu plodu dochádza v podstate až na jar..(na zajačiky sa vyser, diviak je všežravec)...:)) ◄ reagovať

off Jozibaci, 15.3.2011 o 11:56

Mrlian, aké úhyny, keď žiadnych niet? Musel by som ich vidieť, až potom by som ich mohol k niečomu vzťahovať. Z dokumentov viem ale o úhynoch po vypustení z prezimovacích zverníc v ČR. Kusy boli vo výbornej kondícii a pitvou sa zistilo, že mali upchaté črevá obilným šrotom. Teda - žiaden úhyn na mráz a podvýživu. Ani vo voľných revíroch. A to len tejto zimy boli na Slovensku mrazy až pod -20°C. Píšeš o stavebných a energetických zložkách potravy, kompetentní o poveternostných podmienkach. Že tie škodia zveri. Ja tvrdím, že zima komplexne nemôže byť nehostinná. Je len, resp. musí byť len pohostinná. Je predsa rozhodujúca pre prosperitu živočíšstva. ◄ reagovať

off Mrlian, 15.3.2011 o 11:33

Chceš informácie o počte zimných úhynov a na druhej strane v inej diskusii napadneš metódu jarného sčítavania zveri. Tak k čomu tie úhyny budeš vzťahovať? Keď ti dovezú 100 kadaverov, budeš na prášky, keď 1000 tak sa obesíš? Vám, inteligentnejším borcom by som chcel ešte pripomenúť že nevyhnutné pre optimálny prenatálny vývoj potomstva sú základné stavebné a energetické zložky (bielkoviny, sacharidy, lipidy, vitamíny a minerály,...) a je úplne jedno v akej forme sa do tela dostávajú, ak je táto forma stráviteľná.... ◄ reagovať

off Jozibaci, 15.3.2011 o 11:21

Reportéri nie sú zdrojom informácií, sú ich tlmočníkmi. Každopádne si ich nevycucali z prsta. S našou pomocou zver hynula v prezimovacích zverniciach/mučiarňach. NKS a JKS - myslíš tým, že v zime zver hynie? Už tu pár rokov vyzývam čitateľov, aby oznámili zimné úhyny. Ani čiarka. Dokonca som ponúkal kamióny na zvoz kadáverov. Opäť nič. Tak aké menšie NKS a JKS??? Z akých dôvodov? A škody na drevinách - my, inteligentnejší borci, im hovoríme konzumácia štandardnej biomasy, nevyhnutnej pre optimálny vývoj potomstva v prenatálnom štádiu života. ◄ reagovať

off Mrlian, 15.3.2011 o 10:47

problém je v tom, že ty už ležíš na zemi a odkazuješ, akurát si to nechceš pripustiť. A Jelsovec sa už blíži a chystá sa ťa vyvrhnúť, hádam ti to už potom dojde :)) p.s. odkedy sú reportéri v markíze zdrojom objektívnych informácii. P.S.2 gravidné samice a samci tvoriaci parožie by akiste prežili a možno prosperovali bez našej pomoci, ale pri oveľa menších NKS a JKS a pri oveľa väčších škodách na drevinách. ◄ reagovať

off Jozibaci, 15.3.2011 o 10:28

Jelsovec a premvadasz mi pripadajú ako ozbrojenci, ktorým došla munícia. A teraz už triafajú len vystrelenými papierovými nábojnicami. No ale keď neboli úspešní olovom, papundeklom to sotva dokážu. ◄ reagovať

off Jozibaci, 15.3.2011 o 10:22

Mám čerstvejšiu informáciu presne z 2.11.2010, z tv Markíza, kde s úžasným záberom na rujného kamzíka v pozadí informovala reportérka a stave okolo 1000 kamzíkov. A v tých odkazoch sa opakuje bradatý blud o dlhej a vyčerpávajúcej tatranskej zime pre kamzíky. Ako môže gravidná kamzica trpieť zimou a na jar vrhnúť štandardné mláďa??? Alebo to mám chápať tak, že matka trpí a jej mláďa v maternici si žije v pohode? S cigárou medzi ratičkami? ◄ reagovať

off Mrlian, 15.3.2011 o 10:07

Počet ulovených kusov a percento medailových trofejí pri raticovej zveri stúpa. Chápem, že to je naše umelo vytvorené kritérium kvality, ale v tomto ukazovateli jednoznačne napredujeme. Máš pravdu v tom, že odstrel trofejových teritoriálnych srncov by mal nastať po ruji, ale to je na iné vlákno a má to určité úskalia. Počty čiernej zveri - to je zase na iné vlákno, ale ak ti mám poradiť, nepúšťaj sa do takejto diskusie, inak ti dá Jelsovec na riť. A čo sa týka tých počtov kamzíkov, nemyslel som si, že ti to niekedy napíšem, ale ako Edu hovorí, je potreba aktualizovať informátorov (informačné zdroje) :) to len na odľahčenie.. P.S. Dobre sa s tým jozibacim diskutuje lebo človek musí hľadať dokazy a odkazy v literatúre aby mal argumenty a tým sa viac vzdelávame my, čo chceme.... ◄ reagovať

off Jelsovec, 15.3.2011 o 9:57

odkaz takže tých 1000 kamzíkov bolo v 1964, čiže treba aktuálnejšie PaR otvoriť, nie zo 70.-tich rokov :) ◄ reagovať

off premvadasz, 15.3.2011 o 9:52

no veru keď sa tu pár dní nezapojí do diskusie neviem sa dočkať kedy už niečo vyplodí ale zas niektoré jeho komentáre ma pekelne dokážu vytočiť ale dnes ma sklamal čakal som že napíše aby sa pivoň neprikrmoval pšenicou a neupozornil tiež na jeho prudko klesajúcu populácia. Zdravím ta jozibaci ◄ reagovať

off Jelsovec, 15.3.2011 o 9:40

:))))) skoro som kávu vyprskol na monitor, ako pekne si to povedal, teda napísal :))))) podľa mňa sa len hrá, ale zase povedzme si rovno, že tie jeho teórie zlepšujú náladu viac ľudom :ň)))) čiže aj toto má svoj význam :))) ◄ reagovať

off premvadasz, 15.3.2011 o 9:34

Jelsovec ja si uz od rána nad tým lámem hlavu či ten jozibaci je fakt taký pekne povedané pohlavný orgán alebo to na nás iba hraje ◄ reagovať

off Jelsovec, 15.3.2011 o 9:25

Andrej, no čo mu už na toto povieš... :)))) Poznáš pivoňa? - viď diskusia :)) ◄ reagovať

off Jozibaci, 15.3.2011 o 9:19

Populácia kamzíkov balancuje na hranici vyhynutia??? Kde, prosím ťa? U nás, v Tatrách? Moje informácie sú o vzostupe zo 189 na takmer 1000 ks. To je hranica vyhynutia? Neblafuj, človeče. A selektívny odstrel. Čo tam chceš selektovať? A zveľaďovanie zveri - ak by sa nehumpľovala neodborným odstrelom pred rujou a počas nej /srnčia/, pšenicou a cermixom, nebolo by potrebné nič zveľaďovať. Kvalita i kvantita stúpa? Kvantita áno /diviak, líška/, ale kvalita? Prečo sa potom každoročne dováža napr. muflónia zver z kvalitných českých chovov na občerstvenie krvi a u nás sa humpľuje? Prečo zver /líška, diviak/ farebne mutuje, šíri sa prašivina, atď.? ◄ reagovať

off Mrlian, 15.3.2011 o 8:57

No vidíš, populácia kamzíkov balancuje na hranici vyhynutia druhu. Poľovnícky managment vrátane selektívneho odstrelu (tak ako to je pri inej raticovej zveri) by znamenal v prípade kamzíkov katastrofu. To znamená, že inak hospodárime so zverou, ktorá je prísne chránená a inak so zverou, kde máme priestor na zveľaďovanie (mimochodom definícia poľovníctva nám niečo také priamo ukladá). A čisto štatisticky vzaté, kvalita i kvantita raticovej zveri v posledných rokoch stúpa - asi niečo na tej starostlivosti bude, keďže podmienky pre život zveri sú myslím čim ďalej tým obmedzenejšie. ◄ reagovať

off Jozibaci, 15.3.2011 o 7:35

Moja empíria mi hovorí, že o prikrmovaní cudzokrajnou stravou sa niet čo baviť. Jednoznačne zveri škodí a je treba si brať vzory z prírody a na nich budovať našu starostlivosť o zver. Nie na tradíciách po našich otcoch a dedoch. Tiež ich uznávam, ale len tie, ktoré zveri skutočne pomáhajú, alebo aspoň neškodia. Napr. naše kamzíky. Kameňujete ma tu pre bizóny, soby a pakone vo zvyšku sveta, preto teda naše kamzíky v našich Tatrách, ktoré sú malou "Arktídou" a v zime, po uzavretí lokalít pre kamzíky, sú ozajstnou prírodou, ponechanou "na pospas" prírodným zákonom. Tam je trena čerpať odbornosť pre poľovnícky manažment zveri. Nie v mestách, kde ľudia na internete vidia srnčiu na snehu a už lamentujú nad nehostinným osudom zveri v zime. A tlačia na poľovníkov, aby nielen zabíjali, ale sa o zver aj starali. ◄ reagovať

off Edu, 10.3.2011 o 19:11

Mrlian žial to je pre joziho nemožné :-D ◄ reagovať

off Mrlian, 10.3.2011 o 18:39

Počkaj, jozibaci, tak som to nemyslel ani nenapísal. A stopercentne zdieľam Eduov názor na prikrmovanie a starostlivosť o zver v zime. Reagoval som len na to, že sa debata odklonila k bývalému zriadeniu. Ešte raz som si prečítal tvoje príspevky v dvoch "hlavných diskusiách" (bola to fuška :)))) vyzerá to tak, že formálne sú tvoje príspevky logické, majú len jednu chybu. Nedívaš sa na problematiku komplexne, vybral si si jednu vetvu (malú odbočku) a považuješ ju za dogmu. Spoj si názory Edua, Jelsovca a moje a dostaneš komplexnejší pohľad na ekológiu v širších súvislostiach. V podstate naše názory vo vzájomnej zhode a hlavne sa opierajú o (predpokladám) stovky strán odbornej literatúry a osobnej empírie. ◄ reagovať

off Edu, 10.3.2011 o 18:34

Ďakujem jozibaci od teba ma to potešilo . Buď rád ,že teba tu narozdiel odomňa len chvália . Ja nestojím ani o chválu ani o nadávky.Je mi to uplne jedno. ◄ reagovať

off Jozibaci, 10.3.2011 o 18:30

Edu, ja som zasa postrehol, že ti tu nadávajú do sebestredových, postihnutých stihomamom, a ja som ťa charakterizoval ako paranoika. Pretože vykazuješ všetky jeho príznaky. ◄ reagovať

off Edu, 10.3.2011 o 17:30

jozi ja nesúhlasím čiže zase klameš. Všetci sú všetci !Zatiaľ som však nepostrehol ani jedného čo by zdielal tvoj názor !!! ◄ reagovať

off Jozibaci, 10.3.2011 o 17:23

Edu, odkiaľ vieš, že je to tak. Vôbec si nemyslím, že všetci sú hlupáci. Taký slovník tu používaš iba ty. Myslím si pravý opak - kto mlčí ten svedčí. Čiže - všetci so mnou súhlasia. Iba so mnou. ◄ reagovať

off Edu, 10.3.2011 o 16:39

Jozibaci je tu viacej ako 10 000 ľudí ale ten tvoj názor okrem teba nezdiela ani jeden jediný . Čo myslíš všetci sú tu hlupáci ??? ◄ reagovať

off Jozibaci, 10.3.2011 o 16:34

Typický Edu. Toho lesníka som nevidel a články v "mojich" periodikách berieš s rezervou. To si nemusel ani písať. O tom už dávno vieme. Ty si skrátka sebestredový. ◄ reagovať

zobrazené 201-240 z 628 | najnovšie | novšie | staršie | najstaršie

reklama

Zelené zápisky z poľovníckych chodníkov
www.LUK.sk