Heming hunting
dnes je sobota,  23. november 2024,  meniny má Klement,  spln: 15. november 2024,  dnes východ slnka: 07:11,  dnes západ slnka: 15:54
poľovnícke sety poľovníctvo Terem

Kde postavit krmelec - diskusia

autor: off JagerHA
pridané: 9.12.2010 19:04

Poradte mi kde by sa tak najviac hodil krmelec zeby bol aj na nieco uzitocny na luke priluke pri lese v lese alebo kde niekde bylko dediny alebo niekde tak dalej zeby mla zver klud?? za radu vopred dakujem.

počet zobrazení: 50 121
počet hlasov: 0

Aký je dôvod vášho označenia za nevhodný?

komentáre

zoradiť
zobrazené 121-160 z 628 | najnovšie | novšie | staršie | najstaršie
off Edu, 30.6.2011 o 5:54

Keby si nebol taká trubica ty môj eštebacky hlupáčik tak by si sa dočítal ,že v Nemecku tak ako i na Slovensku môžu lesnú zver prikrmovať iba poľovníci . Nie môžu ale zo zákona musia !!! Takže žiadne kopce hnilých potravín svojvolne sypaných v lesoch nie sú povolené . Vieš trubka naša :-D Podobne je to i v Poľsku . Uč sa večne tu nebudem :-D Ty náš známy výskumník estonskej kameri sediaci v eštebackom bytíku :-D Znalec okolia košickej betonovej džungle ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 0

off Osamelyvlk, 30.6.2011 o 2:15

Edu, mám to! O neprikrmovaní v Poľsku. Poľovníctvo a rybárstvo, č.7/2010, str. 10.: "Poliaci ulovili jelenicu, ktorá mala v bachore jadrové krmivo, pričom jadrom kŕmili len Slováci v revíri Borsučiny." A v Nemecku. Časopis Hubertlov, č. 5-6/2007, str. 24.: "...v Nemecku je prikrmovanie zakázané...". A je chybou, že neštuduješ pižmone. Ty nechceš študovať príklady v prírode, pretože ti kolú oči. Sám si protirečíš, keď píšeš, že "vo väčšine krajín EU...". Prečo nie vo všetkých?! Ja viem prečo: Možno aj preto, že študujú pižmone. A prekrúcaš aj moje myšlienky. Nepíšem, že "niekde žije 90 000 rokov". Žije milióny rokov na tom istom mieste, kde dnes, ale kde bol počas nich. Na tom nie je nič komické, ale diletantné od autorov myšlienky doby ľadovej. A ich stúpencov. Ešte vyhľadám článok o prikrmovaní, v ktorom známi výskumníci píšu o nebezpečí prikrmovania obilninami a senom. Keď je niekto duševna chorý, tak to ja nie som. ◄ reagovať

off Edu, 29.6.2011 o 9:46

osamelyvlk ja neštudujem pižmone ešte raz ti to opakujem . Ja poľujem na slovensku kde mám povinnosť dodržiavať zákon o poľovníctve .Obdobné zákony platia i v iných krajinách respektíve väčšine krajinách eu kde je zákonom prikázané starať sa o zver v čase núdze . Je tu väčšina nepôvodných druhov zveri ,ktoré tu žijú pár storočí . Daniel,muflon,kozabezoarová,kozorožec, tiež kamzík alpský ktorý na Slovensku nežije ešte ani 100 rokov . Tiež bažant pochádza z číny atď . Preto porovnávať nejakého pižmoňa ,ktorý udájne niekde žije 90 000 rokov podľa teba je dosť komické !!! Zákonom si krajiny EU chránia svoje národné bohatstvo a ja to považujem za správnu vec ako 99,99 % poľovníkov na slovensku . To ,že z 55000 poľovníkov je jeden dušene chorý jedinec ktorý aj tak nikde nepoľuje iba drísta pre slovenské poľovníctvo nič neznamená . ◄ reagovať

off Osamelyvlk, 29.6.2011 o 9:35

Hneď to bude. Vyhľadám ti o tom neprikrmovaní v Nemecku a Poľsku. Mám teraz chvíľu čas. Ale ty stále neodpovedáš na otázku, prečo pižmone prežívajú, čo prežívajú, prosperujú, bez tvojej soli, kvalitného sena, cukrovarských rezkov, repy a ako prosperovali 90 000 rokov počas len poslednej ľadovej doby aj bez štandardnej potravy dnešného typu - bylín, machov, lišajníkov, krovín, ...? ◄ reagovať

off Edu, 29.6.2011 o 8:56

osamely vlk ja ti odpoviem na každú tvoju otázku . Len ma nebaví na tú istu otázku odpovedať 100 x ako papagáj . Ale neni problém odpoviem Ti ako a prečo prežívajú pižmone bez môjho sena . Žijem v krajine Slovensko ako občan europskej únie . Baví ma poľovníctvo a som členom PZ Ivanovce . Ak chcem v tejto krajine vykonávať právo poľovníctva prenajímať si pozemky a národné bohatstvo ktorým je zver musím dodržiavať zákony SR . Kedže Slovensko je vyspelá krajina kde má starostlivosť o zver hlboké tradície prikazuje zákon ako sa o túto zverenú zver treba starať . Na základe vyskumov a dlhodobého pozorovania je presne určené čím kedy ako a kde treba podávať krmivo zveri . Nie je to žiaden Slovenský výmysel .Túto povinnosť má zo zákona väčšina krajín EU . všade si totiž národné bohatstvo chránia zákonom a prikazujú ľudom ktorí ho maju v užívaní ako ho zveladovať a zachovávať !!!Preto nechodím cez pol zemegule krmiť nejaké pižmone Jozibaci :-D Škoda že si Ty nenaplnil tvoje veľké slova ako nám dokážeš ,že sa nesmie prikrmovať v Nemecku potom Poľsku a podobné sprostosti . Odpovedaj teraz Ty mne !!! ◄ reagovať

off Osamelyvlk, 29.6.2011 o 8:44

Stále neodpovedáš na otázku. ◄ reagovať

off Edu, 29.6.2011 o 8:42

Mne sa zdá ,že toho sena by si sa Ty potreboval nažrať osamelytĺku ◄ reagovať

off Osamelyvlk, 29.6.2011 o 7:46

Edu, neodpovedáš na otázky! Hlavne na tú, ako prežívajú pižmone bez tvojej soli a kvalitného sena? ◄ reagovať

off Edu, 29.6.2011 o 7:41

Osamelyvlk tvoj reformátorský blud ktorý si si vyfantazíroval ako i svoju genialitu a zmysluplnosť je ťažké psychické ochorenie druh ťažkej psychickej poruchy .Nepotrebuješ estonsku kameru ale odbornú pomoc. ◄ reagovať

off Osamelyvlk, 29.6.2011 o 6:31

Edu, ty úchylná kamera, toto je tvoja odpoveď??? Prečo neodpovedáš ani na jednu moju zmysluplnú otázku? Ani neodpovedáš, ani nepeníš! Uviazol si? ◄ reagovať

off Edu, 27.5.2011 o 21:41

uuuf :-DDDD ◄ reagovať

off Osamelyvlk, 27.5.2011 o 13:00

A zabudol som na kamzíka /PaR, 6/2011, str. 18/, "žijú nad pásmom kosodreviny, živia sa horskými bylinami a trávou. Nikdy nezostupujú pod hornú hranicu lesa". Ako ich potom tatranskí lesníci prikrmujú??? Zaujímavý je aj údaj o pôvode kamzíkov. Našiel sa fragment kamzíčej lebky, starý 10 610 rokov, pochádzajúci teda z konca doby ľadovej. Opäť ma preto zaujíma, ako žil a prosperoval do tohto obdobia - počas ľadovej doby, pred jej skončením, keď všetko živé bolo pod ľadom /malo by byť/ a teda rozmnožovanie živočíchov i rastlín bolo totálne vylúčené? ◄ reagovať

off Osamelyvlk, 27.5.2011 o 6:45

K tomu prikrmovaniu je tam aj článok o pižmoňovi /str. 28/ - vraj má hmotnosť až 400 kg, čo znamená, že denne potrebuje okolo 40 kg rastlinnej potravy. Kde ju berie v arktickej zime? A kde ju bral za doby ľadovej, trvajúcej 90 000 rokov. Prečo prosperuje bez prikrmovania?. To jasne dokazuje "dôležitosť" prikrmovania. ◄ reagovať

off Jozibaci, 21.3.2011 o 5:37

Mojím šťastím a šťastím našej zúboženej zveri je, že to čítajú aj ľudia s vyšším IQ, ako je vaše. Ktorí vidia jasný rozdiel medzi porušovaním zákona o poľovníctve a navádzaním na jeho novelizáciu. Už sa vraj zákon prerába, tak si počkám na jeho novú verziu. Ešte k tomu kandidátovi. Slovník cudzích slov ho vysvetľuje ako čakateľ na členstvo, hodnosť. Prenesene - kto niečo očakáva. Čiže - fakt, že som nebol komunista, dokazuje, že očakávať od Štb, že ma vezmú za člena, to je ako keby som očakával od polície, že mi dovolí viesť motorové vozidlo ožratému a bez vodičáku. To sa teda načakám. Čo myslíte, vy dvaja mudrlanti??? ◄ reagovať

off orol, 20.3.2011 o 22:54

Tak je, ako uvádzaš. ◄ reagovať

off Edu, 20.3.2011 o 22:37

Orol len problém je a šťastie pre jožiho ,že ani Ty ani ja nemáme záľubu v udávaní :-D ◄ reagovať

off orol, 20.3.2011 o 20:18

Jozibaci, mňa slovne a písomne tvojimi príspevkami obťažuješ tými, kde verejne navádzaš, aby sa neprikrmovala zver, nepodávala sa jej soľ, nepodávali sa jej liečivá. Navádzaš, aby sa zlikvidovali, presnejšie povyhadzovali krmelce a soľníky z revírov, navádzaš na nerešpektovanie zákona a jeho porušovanie. Nie je to náhodou zrelé na podnet a nemal by si niesť za takéto nahováranie dôsledky? P.s- veď ty vlastne nahováraš verejne. ◄ reagovať

off Edu, 20.3.2011 o 19:09

Jozibaci Ty ma vôbec neobťažuješ . Ty sa síce vyhrážaš ako ma udáš polícii ako polícia číta moje komentáre ,ale viac menej to beriem z humorom :-D Iba ďalšia lož v tvojom podaní. Samozrejme nechcem tým spochybniť tvoje udavačské schopnosti .Verím Ti že si schopný poslať polícii námet :-D že ti niekto nadáva do eštebakov a udavačov:-D a ešte k tomu tak isto komicky ako tie všetky klamstvá kde si nám dokazoval ako nikto na západe neprikrmuje potom si to zúžil na Nemecko a nakoniec na nejakú krajinu Nemecka samozrejme ,že sa nepodarilo vypátrať ktorá to je krajina Nemecka :-D Potom sme pátrali po prikrmovaní v Poľsku a zistili sme ďalšiu tvoju lož ako i mnoho iných klamstiev . Spomínaš bizonov ,ľadové medvede hneď si v afrike ,ale všetko márne .Nestačí ani Estonska kamera :-D Takže treba to dať preveriť polícii ak máš pocit ,že som spáchal trestný čin . To je správny a uvedomelý počin . Nech sa na tebe pobavia i policajti nie len poľovníci :-D ◄ reagovať

off Jozibaci, 20.3.2011 o 18:54

On je taký istý, ako ty - aké obťažovanie? Ako možno slovne niekoho obťažovať? Možno pýtať peniaze, vec, nejaký prísľub proti vôli obťažovaného. Čiže - obťažovanie je, ak konám proti vôli obťažovaného, Ale ja nikoho proti jeho vôli neobťažujem. Každý si to môže, aj nemusí prečítať. Aj sa podľa toho zariadiť. Nič nevnucujem. To len vy máte strach, že ma niekto číta a dobrovoľne, bez môjho obťažovanie, si z toho niečo zoberie. Ale obťažovanie.... To je zvrátenosť. Ale - napokon, nech to posúdi každý sám. Ešte ty tu napíšeš, že teba obťažujem. ◄ reagovať

off orol, 20.3.2011 o 18:29

Tu je oznam od redaktora johny, citujem: poslal: johny11. Mája 2009., 14:55Užívateľ s nickom KOBRA bol dočasne zablokovaný pre obťažovanie prispievateľov fóra. Haus to vystihol do bodky. Prajem kľudné prispievanie do fóra. ◄ reagovať

off orol, 20.3.2011 o 18:25

Jozibaci, tu je presnejší ten odkaz, čo Ti napísal haus a následne redaktor pid johny odkaz Citujem hausa: poslal: haus10. Mája 2009., 13:12Napriek tomu že si bol niekoľko krát upozornený že nás tvoje príspevky nezaujímajú a nechceme ich čítať a neprajeme si aby si sa aj naďalej zapájal do našej diskusie v ktorej sa chceme niečo dozvedeť zo skúsenosti iných poľovníkov, si toto neakceptoval a naďalej píšeš a predkladáš svoje neoverene teórie a ak náhodou výnimočne overené, tak vždy v krajinách vzdialených tisíce kilometrov od územia SR. Toto všetci tu pokladáme za obťažovanie a tým si porušil pravidla PID a teda nevidím dôvod prečo sa čuduješ. Zrejme urobí niekto konečne rázny koniec tebe a podobným ľuďom vymazaním čí zablokovaním účtu. Nič proti tebe ako osobe nemám, proti tvojim príspevkom mam toho však moc, vadia mne a vadia aj iným. A čo myslíš, kto je pre majiteľa stránky dôležitejší, ty jeden ktorého tu nikto nechce, alebo my ktorý sa snažíme si navzájom radiť a naše rady možno niekomu reálne pomôžu? Tvoje rady však len dvíhajú tlak krvi aj tým najväčším flegmatikom. Odpovedz mi prosím ťa na túto otázku, prečo keď ti už bolo jasne naznačené ako moc si tu na obtiaž, keď vidíš ako si steba veštci robia len posmech a keď vidíš ako väčšina pidkarov ignoruje teba aj tvoje príspevky, sa konečne nevykašleš nato a neodídeš dobrovoľne? Prečo sa musíš stále a dokola vnucovať a prečo musíš stále presviedčať lúdi že si jediný ktorý ma pravdu? A aj keby si náhodou mal ( o čom pochybujem) tak aj tak potom ako ti bolo naznačené že sa máš pobrať niekam do prdele si mal okamžite zabudnúť že PID existuje. Buď chlap a zachovaj si poslednú štipku hrdosti muža. Pokiaľ neodíde kobra ja sa tejto stránke vyhýbam a mám pocit že čoskoro ma budú nasledovať aj iný. Zbohom spoluprispievatelia snáď niekedy keď vyhubíme škodnú. Lovu a lesu večný zdar. Pavol O ◄ reagovať

off Edu, 20.3.2011 o 18:09

hozibaci ani orol ani ja sme Ti nenadávali do eštebákov ! Je to iba konštatovanie z periodík na ktoré sa tak rád odvolávaš. To ,že si spolupracoval s štb si sám priznal i prepožičiavanie bytu štb . Dávaj si čítať polícii čo len chceš! U mňa si obyčajné udavačské eštébácke prasa trpiace ťažkými duševnými poruchami . Pošli to polícii :-D Putuj naďalej prstom na mape po celom svete a čuduj sa čo vidíš v telke :-D Neviem kde som akú termokameru spomínal ale je mi to úplne jedno . ◄ reagovať

off orol, 20.3.2011 o 18:08

Jozibaci, ja som ti doposiaľ ani v jednom jedinom príspevku nenadával do paranoikov, tak nenadávaj ani ty mne. Ľahko sa totiž môže stať, že sa začnem brániť a opätovať tvoje invektívy, čo predbežne zatiaľ neurobím. To, že si bol eštebácky špiceľ som si ja nevymyslel, to je verejne známe a prístupné každému odkaz odkaz odkaz Čo sa týka tvojich teórií a nabádania poľovníkov, aby neprikrmovali a aby povyhadzovali všetky krmelce a soľníky z revírov a tým vedome porušovali zákon, už len za toto by si mal dostať ban na tejto stránke, ako to urobili aj na Pid ( redaktor johny ). odkaz= ( čítaj najmä príspevok hausa a johny ). Jozibaci, toto je realita a nie výmysel, ako sa to snažíš nazvať ty. ◄ reagovať

off Jozibaci, 20.3.2011 o 16:23

Orol, ja som len chcel, že keď si predstavil celú triedu, aby si sa aj ty predstavil. A potom – chcel si u mňa zaklopať, tak som chcel vedieť, s kým by som mal tu česť. No ale keď by si mi tu mal nadávať do eštebákov, tak si radšej ostaň tým orlom a čím ďalej odo mňa. Po známosti s paranoikmi naozaj netúžim. Aj keby sme kedysi sedeli v jednej lavici. Ale tie odkazy sú klamstvom. V prvom som tajný spolupracovník, v druhom kandidát. Spolupracovníkom je tam Rudo. Ale už som tu písal, že keď som nebol členom strany, nemohol som byť ani kandidátom. Ale to je – ako som už písal definíciu paranoje /strach z neexistujúcich vzťahov/ Edovi, platí to aj na teba. Tak si podajte ruky, ale ja si s vami svoju špiniť nebudem. A môj byt naďaleko obchádzajte, ak nechcete mať opletačky s políciou. Tá to totiž číta. Chorý je aj tvoj názor o obťažovaní prispievateľov. Ako sa dá cez internet obťažovať??? Tým, že len opakujem to, čo hovoria výskumníci? Je predsa na nich, či dajú na moju radu, alebo nie. Ja im predsa nerozbíjam krmelce, ani nevyberám z nich pšenicu. Nech si prikrmujú ďalej. Je to ako s fajčením – keď ti poviem, že škodí zdraviu, myslíš, že som na to prišiel ja? No, ale keď neprestaneš, ja ti cigarety ničiť nebudem. Fajč si. A keď otrčíš paprče, ja ti predsa za to nemôžem. Takže o akom obťažovaní tu drístaš??? Lenže pravda je taká, že ty sa bojíš nových myšlienok, ktorými sa ale obťažovať nedá – keď ich neprijímam, tak ich hodím za hlavu a vybavená vec. Nikomu takú sprostosť nepoviem, že ma obťažuje. Buď s ním súhlasím, alebo nie. Jelsovec ma tu zabil s tým spochybňovaním celosvetovo akceptovaným Bergmanovým pravidlom. Normálne som si pripadal, ako vyvrheľ ľudstva, ktorý chce bezočivo a nehanebne vedieť, prečo pri severnom póle, rovnako aj pri rovníku žijú veľké cicavce s malou plochou tela, rovnako aj malé cicavce s veľkou plochou tela. Len pred 10 000 rokmi 7 tonové mamuty pri póle, 7 tonové slony na rovníku. Srstnaté nosorožce na Sibíri, nosorožce v Afrike. Polárna líška pri polárnom kruhu, fenek v Afrike, atď. Toho by som tu mohol rozpísať,... Chcem iba dôkazy, nič viac. Chcem mať vo všetkom jasno. V tomto jasno nemám vôbec. A napokon - ja mám jeden spochybňujúci dôkaz – ak by z tela v mrazivej tundre unikalo teplo zo soba, unikalo by v podobe pary. Parilo by sa z neho, ako z koňa, ktorého furman, ak kôň nepracuje, musí prikryť dekou, aby neprechladol. Toto sob nepotrebuje. Kto by mu ju aj dal. Že? Ale to spochybňujú už aj termokamery. Ale, podľa vás, teda aspoň Eda, termokameru len hlupák mohol vymyslieť a druhý hlupák to ňou môže natáčať. Veď je tu celosvetovo akceptovateľné Bergmanovo pravidlo o úniku tepla z celej plochy tela teplokrvného cicavca - čím je menšia, tým je menší únik. ◄ reagovať

off Edu, 20.3.2011 o 12:33

:-D tak je orol ◄ reagovať

off orol, 20.3.2011 o 12:32

1) Jozibaci, ja nemám za povinnosť predstavovať sa špicľovi a tajnému spolupracovníkovi zločineckej organizácie, ktorý je zapísaný v archívnych zložkách štb. Nemám dôvod a ani chuť podávať takémuto človeku čo len ruku. Je to proti mojej vôli a presvedčeniu. odkaz odkaz= odkaz 2) V lexikone slušného správania a foriem spoločenského styku určite nájdeš kapitolu o predstavovaní sa. Tam sa dozvieš, kedy je slušnosťou či dokonca povinnosťou predstaviť sa ( kto ) a kedy sa človek predstavovať nemusí ( kto ). Alebo chceš prepracovať aj lexikon, tak ako chceš prepracovať aj poľovníctvo?:-))) neprikrmovať a nepodávať soľ zveri? :-))) ◄ reagovať

off Jozibaci, 20.3.2011 o 5:17

Orol, ale ty si sa nepredstavil. To je od teba nefér. Stano JE môj bývalý spolužiak. ◄ reagovať

off orol, 19.3.2011 o 22:13

Ak má 60-61 rokov a chodil na strednú lesnícku technickú školu do Prešova, tak môže byť spolužiak Jozefa Begalu alias jozibaciho, kobru, public atď. ( jozibaci minimálne tieto štyri nicky používa... ). ◄ reagovať

off premvadasz, 19.3.2011 o 21:01

Orol Stano Krazel bol jeho spoluziak tak zajtra s nim dam rec som zvedavy co mi o nom povie ◄ reagovať

off orol, 19.3.2011 o 20:55

Premvadasz, NIE, nepoznám ho osobne. Ja som len odpovedal jozibacimu na jeho dolunižší príspevok z 18.3.- 18:54, na jeho tretí a štvrtý riadok, kde konštatuje, že sme spolu asi sedeli v jednej lavici. Napísal som mu mená a priezviská jeho spolužiakov zo IV.A., aby bol v obraze, s kým chodil do školy, resp. s kým sedel v lavici. P.s- ak si už náhodou nepamätá... ◄ reagovať

off premvadasz, 19.3.2011 o 19:33

Orol Stanislav Krázel je môj sused osobne ho poznáš? Je to super chalp!! ◄ reagovať

off orol, 19.3.2011 o 19:30

Nick public, ktorý jozibaci používa popri iných myslím najmenej troch nickoch na odkaz nám akosi utíchol... P.s- v lavici s Tebou som nesedel, no z jedným z týchto pánov si sedel určite. Jaroslav Bangov, Miroslav Cief, Milan Daniš, Michal Danuľák, Štefan Fedorko, Štefan Fabián, Slavomír Filipiak, Ondrej Ferenčík, Viliam Gracel, Ervin Hrtan, Peter Ivanovič, František Kubík, Stanislav Krázel, Štefan Kriška, Ladislav Lelák, Mikuláš Major, Zdeněk Makara, Dušan Mihaľ, Michal Mihaľov, František Mitro, Ján Novotňak, Anton Obranec, Juraj Ripňak, Štefan Sabol, František Sninský, Ján Sučák, Juraj Šveda, Jozef Targoš, Jozef Vitkovič, Pavol Vojtáš, Jozef Zobáč. P.s- to len na osvieženie pamäti, keď nevieš, s kým si sedel. ◄ reagovať

off Edu, 19.3.2011 o 14:55

To je fakt orol :-D Mám ho pokrk. ◄ reagovať

off orol, 19.3.2011 o 14:54

Áno, jeho 174cm je on sám. Malý chlapík proti Tebe... ◄ reagovať

off Edu, 19.3.2011 o 13:46

Orol jediný kto súhlasí s jozibacim je on sám . Zrejme košický endemit. ◄ reagovať

off orol, 18.3.2011 o 22:08

Užívateľ s nickom KOBRA ( Jozef Begala ) bol dočasne zablokovaný pre obťažovanie prispievateľov fóra. Haus to vystihol do bodky. Prajem kľudné prispievanie do fóra. odkaz P.s- jozibaci, tiež si tam nabádal poľovníkov, aby porušovali zákon a neprikrmovali a povyhadzovali krmelce z revírov. Okrem toho ako vidíme z horeuvedeného dôkazu, si ich aj obťažoval. Tak uvádza nick Johny ( v tom čase regionálny redaktor Pid ). ◄ reagovať

off Jozibaci, 18.3.2011 o 18:54

Z ktorých stránok ma vyhodili??? Mohol by si napísať aspoň jednu? V Pidke ma zablokovali, za čo si zlízali nadávky do chrapúňov a do detinskej frašky. V Myslivosti nemám problém ani hneď teraz uverejniť príspevok. Myslel som, že keď si spomenul profesora Cabana /už nebohého/, že si spolu pohovoríme, že sme spolu možno sedeli v jednej lavici. Ale - sklamal si. Keby mi išlo o kompromitáciu poľovníctva, tak tu v jednom kuse nadávam na poľovníctvo, ako také. Lenže ja nenadávam - a keď, tak len na tie aktivity, ktoré bezočivo bijú do očí. Pšenica škodí, ale každý sa tu bije za jej obhajobu na prikrmovanie. Toto nie je morbídne??? Repa je dužinaté krmivo, nesmie sa predkladať zmrznutá, ale ako zabrániť zmrznutiu v zmrznutom revíri, to neporadí nikto. Podobne s cukrovarskými repnými rezkami. Ani toto nie je morbídne??? Tak kto sa mi za toto vysmieva do očí, nech sa ozaj dá vyšetriť u odborníkov. ◄ reagovať

off orol, 18.3.2011 o 17:30

Morbídne názory, ktoré prezentuješ, sotva pomôžu k zlepšeniu poľovníctva. Dôkazom môjho tvrdenia je fakt, že ťa už doslovne vyhnali z viacerých stránok a celkom otvorene sa ti vysmiali do očí. Len sa veľmi – veľmi čudujem, že to ešte neurobili aj na tejto stránke. Tebe vôbec nejde o zlepšenie stavu poľovníctva, ale o jeho kompromitáciu. ◄ reagovať

off Jozibaci, 18.3.2011 o 15:34

V jednom dokumente ukazovali záber termokamerou na ľadového medveďa a únik tepla bolo vidieť iba vydychovaným vzduchom /červená farba/. Zvyšok tela bol myslím modrý, čo znamenalo, že žiadny únik tepla nebol badaný. Teda teplo uniká, ale telesnými otvormi, nie celou plochou tela, kožou. Únik je však tak slabý, že sa medveď ešte šúcha po zmrznutom snehu, aby sa schladzoval. Robia to aj psy, vlky, atď. Soby si tiež na jar líhajú na zvyšky snehu, nie na suchú trávu, čo by podľa nás bolo výhodnejšie - šetrili by telesné teplo. Teleso o určitej teplote sa snaží vyrovnať prostrediu - tak tomu mám ako rozumieť??? Medveď s 37,2 °C v mraze -50 °C /rozpätie 87,2, polovica 43,6 °C/ by mal byť v tom strede, t.j. -6,4 °C. No, niet mu čo závidieť. Alebo ako to je? Neviem sa z toho vymotať. A Bergmanovo pravidlo - na tých líškach mi nejde do hlavy, napr. Aj Bergman by zmenil názor, keby v jeho dobe boli termokamery. Orol, tu nejde o strach. Ide o to, že o problémoch poľovníctva diskutujme tu, nie niekde pri pive. Nie vy máte strach, že mladí, ale i starší začnú premýšľať, že sa viacej ľudí bližšie prizrie na detaily? Že prehodnotia bradaté názory? Mne ide o zlepšenie stavu v poľovníctve. Vám ide o ČO??? ◄ reagovať

off Jelsovec, 18.3.2011 o 14:39

samozrejme že teplo uniká. to kde si na to prišiel že telesné teplo sa nemení? Telesné teplo sa do okolia odovzdáva 4 spôsobmi : Vedením - priamy kontakt, Sálaním - prechod tepla do okolitého vzduchu, Vyžarovním - elektromagnetické vlnenie a vyparovaním. to znamená teplota prostredia má vplyv na živočíchov, keby nie tak by sme nemali studenokrvné živočíchy, kt. teplota sa mení s okolitou, teda sa jej prispôsobuje a tým znižujú metabolizmus a šetria zásoby živín, a nemali by sme teplokrvné, kt.môžu osídlovať aj oblasti kde je teplota nízka, samozrejme za predpokladu príjmu dostatočnej energie.toto sú vedomosti, ktoré sa učia na základnej škole, a ja ich musím špeciálne pre teba jóžibáči tak ako niekoľkokrát predtým písať, lebo zjavne tvoje vedomosti sú ako strecha z kanadskej škridle postavená na bambusovom plote. a koniec koncov základy termodynamiky platia aj v prírode, a teleso o určitej teplote sa snaží vyrovnať prostrediu, ktorého teplota je iná. čo sa týka tých parazitov.kde si to čítal? verím že si čítal od veterinárnych lekárov rôzne články, to však neznamená že si aj písanému textu pochopil. či si myslíš že taká fasciola, alebo pásomnica si dá v novembri šlofíka a povie si - vyčkám ,aby plod netrpel... zase si začal o komároch. kde som ja písal o komároch?komáre ma vôbec netrápia, debatovali sme o tých parazitoch proti ktorým sa odčervuje. a spochybňovať celosvetovo akceptované Bergmanovo pravidlo ... to už je paráda. mohol by si dať nejaké jóžibáčiho pravidlo napr: parazity zvieratám neškodia, ibaže by predsa škodili... a to od Dr. Vodňanského že larvy strečkov sú v kľudovej fáze je myslené z hľadiska lokomócie, nie z hľadiska metabolickej aktivity, ak by si chcel náhodou znovu vytiahnuť článok z myslivosti.ušetrím ti čas ◄ reagovať

zobrazené 121-160 z 628 | najnovšie | novšie | staršie | najstaršie

reklama

Zelené zápisky z poľovníckych chodníkov
Poľovníctvo TEREM