Heming hunting
dnes je piatok,  22. november 2024,  meniny má Cecília,  spln: 15. november 2024,  dnes východ slnka: 07:09,  dnes západ slnka: 15:55
poľovnícke sety poľovníctvo Terem

Kde postavit krmelec - diskusia

autor: off JagerHA
pridané: 9.12.2010 19:04

Poradte mi kde by sa tak najviac hodil krmelec zeby bol aj na nieco uzitocny na luke priluke pri lese v lese alebo kde niekde bylko dediny alebo niekde tak dalej zeby mla zver klud?? za radu vopred dakujem.

počet zobrazení: 50 106
počet hlasov: 0

Aký je dôvod vášho označenia za nevhodný?

komentáre

zoradiť
zobrazené 481-520 z 628 | najnovšie | novšie | staršie | najstaršie
off Jozibaci, 28.12.2010 o 23:46

Lesnica1, tak to mám. 1. Časopis Naše poľovníctvo č. 1/2010, str.10.:"Jeleňovité v centre pozornosti odborníkov". Zaujímavé sú hlavne vety: O odčervovaní: "Plošným odčervovaním nedošlo k eliminácii žiadnej parazitárnej choroby... predkladanie medikovaného jadrového krmiva vo februári spôsobuje úhyn veľkého počtu zveri v dôsledku porúch acidobazickej rovnováhy...". 2.Naše poľovníctvo č. 3/2010, str.6: " Rajský, Vodňanský: Obilie - riziká a prínosy pre zver". Veta: V niektorých spolkových krajinách Nemecka je prikrmovanie obilím zakázané. Je treba prečítať celý článok. 3. To isté číslo, ale strana 33. 4. Myslivost č. 10/2010, str.22: Břetislav Koudela, Veterinárna a farmaceutická univerzita Brno.O liečbe parazitóz. 5. Svět myslivosti č. 12/2010, str.50.: "Ako znížiť lúpanie jeleňou zverou". Na tom príspevku sa mi najviac páči /a tak si to predstavujem aj v "mojom" revíri/, že neradia prikrmovanie. Takže asi toľko. Tu je dôkaz, že nepočúvam sám seba. Orol. Ak chceš vedieť o Cabanovi, zisti si to, kde chceš. Vyrývaš, trhni si nohou. ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 0

off orol, 28.12.2010 o 20:30

Lesnica, to jozibaci tára a nacvičuje na každého. On počúva len sám seba. Presne toto mu vytkli mnohí poľovníci na myslivosti, Pide atď. Ty ho prevýšiš nielen vzdelaním, ale hlavne tým, že normálne a zmysluplne uvažuješ a vieš počúvať aj názory iných a na tom základe máš aj priateľov. Jozibaci ich nemá, on mal priateľov iba eštebákov, no aj tí sa potom naňho s prepáčením vykakali v zmysle, že mu ani na jeho prosby a naliehanie po revolúcií nevymazali jeho osobné záznamy udavača a špicľa. Ja naozaj nechcem a nemienim nikoho uraziť, ale čo s človekom, ktorý má záznam? U mňa to jednoznačne evokuje tú skutočnosť, ktorú som napísal. P.s- jozibaci, pán Caban ešte žije? ◄ reagovať

off lesnica1, 28.12.2010 o 20:10

jozibaci- no povedzme, že nemám absolutne žiadne znalosti-napr o srnčej zveri, tak mi teda niečo povedz...určite sa dozviem niečo ,,zaujímavé". To, ako to chodilo za komunistov- o tom už vieme, že vieš dobre :-) ◄ reagovať

off Edu, 28.12.2010 o 17:08

jozibaci ty by si žaloval na súde to že porušuejš zákon a kedže ho chceš porušovať nadalej tak by si žiadal súd aby zmenil zákon :-D ??? huaaaa súd by však rozhodol iba o tom či si zákon porušil a to si jednoznačne porušil . Súd nie je tvorca zokonov tie tvoria v parlamente tam si ho mal pripomienkovať nie na súde :-D Keby si bol skalopevne presvedčený o svojej teorii a pravde povieš nám ano polujem v tom a v tom PZ a neprikrmujum zver čo poľovnému hospodárovi vôbec neprekáža. To samozrejme nemôžeš povedať lebo je to iba tvoja konšpirácie a nezmysel . A o tom aký je to fenomenálny nezmysel vieš veľmi dobre i Ty sám !!! Pošleme tam tú kontrolu z lesného úradu a ty im môžeš vyrozprávať tú rozpravku čo si vymyslel . Uvidíš čo ti na to povedia a následne aj ten súd na ktorý si sa chcel odvolavať :-D ◄ reagovať

off Jozibaci, 28.12.2010 o 16:06

Lesnica1. Vidno, že nemáš dostatok znalostí o potrave srnčej /lebo o tej sa tu hlavne bavíme/. Kedy má srnčia nedostatok potravy? Ja hovorím, že nikdy, počas roka - 365 dní, v prestupnom roku ešte aj 29. februára. Ale namiesto presvedčovania by som výskumu nariadil kontrolný odstrel a riadnu veterinárnu analýzu každý deň, hlavne však v zimnom období. Namiesto narážok na Jožibáčiho. Pretože aj keby napadalo 3 m snehu, vždy má k dispocícii dendromasu krov a stromov. Nechápem, načo ešte do toho miešať hnačkovú pšenicu. Netlačím to nikomu do hlavy - čítať si to môže, kto CHCE, nie kto MUSÍ. To len ty sa bojíš. Ale rady - nechaj si to pre seba - platili za komunistov. Už je demokracia. Ale idem hľadať články. Vydrž. ◄ reagovať

off lesnica1, 28.12.2010 o 15:38

jozibaci, ty to máš riadne popletené. Zver nie je sprostá. Pre seba má rozumu dosť. Ide o starostlivosť o ňu- vytvárať vhodné životné podmienky a teda nie len napr remízky, ale ju aj prikrmovať...a o tom to je - aby sa jej v čase, ked nemá dostatok potravy pomohlo. Ak nekrmiš, nekrm. Potom ale nie si poľovník a tieto názory si nechaj pre seba a netlač ich do hlavy prosím ťa nikomu (aj tak by si o tebe pomyslel svoje). A stále čakám na ten príklad článku z časopisov, kde si sa takéto múdrosti dočítal. ◄ reagovať

off Jozibaci, 28.12.2010 o 15:23

Edu, trepeš samé hlúposti, nepodložené táraniny, bez najmenšieho dôkazu - o konšpiračnom byte /daj adresu, kde by som ho mal mať/, tajnom spolupracovníkovi / v odkaze je - neurčeno/, činnosti /detto/. Podpisom som spečatil iba odovzdanie kľúča. Ale mňa tvoje táraniny netrapia. Čo by som dal k súdu? Znalecký posudok zdravotného a kondičného stavu zveri. Že mi zver nehynie na acidózu a strečky a teda že ja neporušujem zákon, ale naopak - držím sa litery zákona. To, akým spôsobom to robím, zákonodarca nech nechá na mňa. Nech súdi podľa výsledkov v stave zveri, nie podľa krmelcov. Zákon je kontroverzný v tom, že nariaďuje zver zveľaďovať, súčasne núti svoje výskumom dokázané hazardné prikrmovanie zmrznutou silážou, repou, obilninami, atď. dodržiavať. Zväzuje ruky poľovníkom, alebo dáva nôž na krk. Tak aj vyzerá zver - už nebohý p. Hell kritizoval biedny stav srnčej, muflónej a inej zveri. Aj napriek povinnému prikrmovaniu. Len o Poľane vieme, že polovica kapitálnych jeleňov uhynula aj napriek príkladnému prikrmovaniu. Zvaľuje sa to na vlkov. Chcel by som vidieť tie jelene. Práve súd by mal nariadiť novelizáciu zákona podľa výsledkov výskumu. Aby bol odborný, nie diletantný, konzervatívny. A až na základe novelizovaného zákona a podľa výsledkov v chove zveri, by ma mohol odsúdiť /ale aj výskumníkov, podľa ktorých by bol novelizovaný/, alebo dať metál za vynikajúce výsledky v chove. Budúcnosť má tá druhá alternatíva. To mi ver. Mať plné krmelce a nachádzať na acidózu uhynulé kadávery - no neviem, ale hlava mi to nijak neberie. Hovoríš, že iba ja neprikrmujem. A čo tí, ktorým zver postáva, pobýva na poliach? To lesný úrad nevidí? Ale radšej nech nevidí, lebo nariadi nahnať zver do prezimovacích zverníc /mučiarní/, aby si poľovníci plnili zákonom nariadené prikrmovanie. ◄ reagovať

off Edu, 28.12.2010 o 13:51

Jozibaci ano prepožičiaval si byt ako eštebák + mal si konšpiračný byt + bol si tajný spolupracovník štb . Ten musí vykazovať riadnu činnosť za ktorú mal kráľovsky platené . To prepožičiavanie bytu si tiež nerobil z lásky k Leninovi predpokladám . odkaz Všetko si riadne spečatil svojim podpisom a zložil si i sľub!!! K tomu lesnému úradu Ti poviem ,že k súdu by si dal čo ??? Že úmyselne porušuješ zákon o poľovníctve ??? Čo by si žiadal od súdu aby Ti povolil porušovať zákony SR ??? To si mohol pred rokom 1989 dnes je rok 2010 a kto úmyselne alebo neúmyselne porušuje zákon musí niesť za to zodpovednosť . Alebo si myslíš ,že by nejaký súd vyniesol rozsudok o tom že umožňuje niekomu porušovať zákon lebo si vymyslel nejaký príbeh o kondíícii :.-DD Nikto nekontroluje kondíciu !!! Ty si povinný mať naplnené krmne zariadenia a keď ho nemáš naplnene porušuješ zákon !!! Nechápem čo je na tom nepochopiteľné a čo by si chcel žalovať na súde ? :-D Že si mal prázdne krmne zariadenie ??? Huaaaaaaaaa si zábavný :-DDD Nuž skús to nahlás to na lesný urad že máš prázdne krmne zariadenie ak nejake vôbec máš alebo si vôbec poľovníkom a potom ich daj na súd .Možno nebude treba a pochvália ťa že ako jediný z 55000 poľovníkov zver neprikrmuješ:-D ◄ reagovať

off Jozibaci, 28.12.2010 o 13:20

Edu, ty sa prekonávaš. Tú poslednú vetu si vystihol presne: "Asi by MI doporučili psychiatra". Prepáč. Ale ja by som ich dal na súd. Pretože posudzovať kondičný stav zveri podľa naplnených krmelcov sa mi zdá za vlasy pritiahnuté. Nie je dôležitejší faktický stav zveri? To nevymyslel eštebák z východu, ale majiteľ PB /prepožičaný byt/, lepšie si prečítaj odkaz, prípadne si zober lepšiu optiku, svedomitý poľovník, ktorý má prehľad a premýšľa. ◄ reagovať

off Edu, 28.12.2010 o 13:08

Jozibaci veľmi jednoducho príde lesný úrad na to či zver hladuje . Príde totiž pracovník z lesného uradu zoberie si mapu poľovného revíru kde sú zakreslené poľovnícke zariadenia sadne si do džípa s hospodárom a predsedom a prekntroluje sa stav zariadení a ich naplnenie ktoré uživateľovi poľovného revíru jasne prikazuje zákon . Myslíš ,že by stačilo pracovníkom lesného úradu iba odpovedať ,že nejaký eštebak z východu vymyslel ,že sa prikrmovať nebude :-DDD Asi by mi odporučili psychiatra :-D ◄ reagovať

off Jozibaci, 28.12.2010 o 12:59

Ešte mi napadá, že ak zver dobrovoľne vychádza zo žírnych remízok na holé polia, logicky z toho vyplýva, že nemá potravinový problém. Tak aký dôvod na prikrmovanie? Iba ak pokyn "odborníka", čo sa na problém díva z rýchlika. A k Janíku. Neviem, kde presne je, nikdy som tam nebol, iba od menovca viem, že niekde pri Košiciach. ◄ reagovať

off Jozibaci, 28.12.2010 o 12:42

Aj keby v tých vetrolamoch boli, sú houby platné, keď zver sa takmer nepohnute zdržiava na poli. Aj v máji. Po celý rok, len v dobe bez snehu je menej viditeľná. Dlho som nečítal takú blbosť, akú si napísal. "Pri nedostaku potravy...". Takže - ak zver hladuje, vychádza z remízok, čoby preplnených špajzov, na holé polia. Aká je v tom logika? Nemalo by to byť opačne - z holých polí do plných špajzov? ◄ reagovať

on horarstevo, 28.12.2010 o 12:24

Jozibaci. Tvrdis nam, ze nevies, kde je Janik /nedaleko tej Tvojej ,,kosickej srncej"/. Ako teda vies, ze v tych vetrolamoch nie su soliska a krmelce? Pri nedostatku potravy je zver aktivna aj cez den, preto ju vidis z cesty....chod tam v maji a potom napis, kolko srncej si videl. A vobec....zaloz si osobitnu temu ,,Ako skodi prikrmovanie kvalitnym krmivom" a tam si pis tie svoje bludy...jaaaaj, zas som sa nechal vyprovokovat....uz koncim. ◄ reagovať

off Jozibaci, 28.12.2010 o 12:16

K tej kamere. Používa sa pri hľadaní nezvestných. Mám však informáciu o lepšej technike, podľa ktorej už z vesmíru spočítali v Arktíde mrože na pobreží s presnosťou na jeden kus. Podobná technika by sa dala použiť napr. pomocou vrtuľníka. A pozemným overovaním. ◄ reagovať

off Jozibaci, 28.12.2010 o 12:11

Edu, zaujímalo by ma, ako zistí lesný úrad, že zver hladuje. Opýta sa jej? Keď zver už zďaleka nevyzerá anorekticky. Už pojem "čas núdze" v zime je zootechnicky nezmyselný. Opakujem vo voľných revíroch. A ďalší - neznehodnotilo vplyvom nepriaznivého počasia. Keď dám seno do krmelca, zrnovinu do kŕmidla, o hodinu príde vietor a dážď, ako zabránim znehodnoteniu? To ho mám ísť vybrať, zobrať domov a presušiť? A keď taká psota potrvá niekoľko dní? Čo potom? Lesný úrad ma potrestá? Všetko je to na veľmi tenkom ľade. A hazard so zdravím zveri, ktorému sa nedá zabrániť. A opäť musím myslieť na neprikrmovanú zver a jej vynikajúcu kondíciu. Ja rád hazardujem, ale v kartách, hracích automatoch, ruletách, ale nie so zdravím a genofondom zveri. To mi nedovolí poľovnícke svedomie. ◄ reagovať

off Jozibaci, 28.12.2010 o 11:57

Edu, tie srnky pri Košiciach sú pre mňa dôkazom nad dôkazmi. Nepotrebujem k tomu žiadne výskumné štúdie, ani zákony. Iba ak zmenu zákona podľa tejto neodvrátiteľnej skutočnosti. A overiteľnej každým záujemcom. Aj legislatívcom. Tým hlavne. Aby nebolo, že som burič, anarchista a čo ja viem, čo ešte. A nejde len o košickú srnčiu. Takých je, hlavne na východe, kvantum. Len treba zdvihnúť zadok, sadnúť na vlak, či autobus a pohodlne sledovať. ◄ reagovať

off Edu, 28.12.2010 o 11:54

Tú kameru som nejako nepochopil :-D Jozibaci zacitujem Ti zo zákona o poľovníctve. § 26 Povinnosti užívateľa poľovného revíru d) prikrmovať zver v čase núdze zdravotne nezávadným krmivom ) takým spôsobom, aby sa krmivo neznehodnotilo vplyvom nepriaznivého počasia alebo nespôsobovalo zveri zdravotné problémy, (2) Ak zistí obvodný lesný úrad, že zver trpí hladom, vyzve užívateľa poľovného revíru na vykonanie nápravy. Ak tento v určenom termíne nápravu nevykoná, nariadi prikrmovanie zveri na jeho náklady rozhodnutím. Odvolanie proti rozhodnutiu o nariadení prikrmovania nemá odkladný účinok. ◄ reagovať

off Edu, 28.12.2010 o 11:45

jozibaci lesnica má naozaj choroby zveri v malíčku robila z nich diplomovku ak sa nemýlim . Porovnavať marhuľu so srnkou je smiešne. A hlavne Ti nikto zákonom neprikazuje ,že musíš tú marhuľu chrániť a hnojiť ako národné bohatstvo štátu akým je lesná zver a zákon Ti to ako poľovníkovi jasne prikazuje!!! To že povieš že si čítal od nejakého trtka sprostosť nejakú čo napísal nič nerieši ani nemení zákon o poľovníctve. Okrem toho ani nevieš dať príklad jediného s tých mnohých člankov kde niekto obhajujej neprikormovanie zveri !!! Pritom tvrdíš že si ich čítal skoro všade. Mne by stačil iba jediný ! Ako som povedal keď dosiahneš zmenu zákona ktorý zakáže zver prikrmovať môžeme sa baviť ďalej . Dnes nemáme o čom !!! ◄ reagovať

off Jozibaci, 28.12.2010 o 11:43

Solirov, je to chrapúňske. Nechaj si to za klobúkom. Lubto, už sa dávam do hľadania. Ale dovtedy - neprikrmovanie, podľa teba, vraj rozhodne na kondícii nepridáva. Ja však tvrdím, podľa zveri v rezerváciách od Afriky až po Arktídu, že ani neuberá. Kým nájdem články, neviem, či chodíš na on-line kameru z Estónska. Tu je adresa: /odkaz, otsestriim. Ja tam občas nakuknem, ale doteraz som tam nevidel žiadnu raticovú zver. Len krkavcovité, drobné spevavce, psíkov medvedíkovitých, psa domáceho a orliaka morského. Prikrmujú tam gaštanmi, chlebom, kukuricou a niečím podobným, ale seno v senníku nevidno. Treba brať do úvahy, že občas pofukuje vietor a rozváňa vôňu krmív v smere od krmoviska. Zver teda vie o krmive. Ale sa tam nehrnie. V minulosti tam chodili aspoň diviaky. Podľa toho dedukujem, že prikrmovanie nie je defektívne, ani efektívne, ale - neefektívne. Pšenica by tam bola pre srnčiu defektívna. A srnčia pri Košiciach, neprikrmovaná a neodčervovaná - ak by si mal pravdu, potom by bol trend opačný - v 80. rokoch by jej boli stovky, a teraz - pár posledných zúbožených jedincov. Že tomu tak nie je, môže sa každý sám presvedčiť na vlastné oči. ◄ reagovať

off lubto, 28.12.2010 o 9:04

Jozibaci kedy odpovieš na otázku, ktorú som položil? Porovnávať neporovnateľné Ti ide špičkovo, to musím uznať... Tá moja veta, ktorú si vytrhol z kontextu znamená, že zver je schopná zimu prežiť aj bez prikrmovania, čo jej však na kondícii rozhodne nepridáva. Ale Tebe je zbytočné niečo vysvetľovať... Čakám, a nielen ja, na odborné články v odborných poľovníckych periodikách, ktoré popierajú význam zimného prikrmovania zveri. ◄ reagovať

off Solirov, 28.12.2010 o 8:16

ospravedlnujem sa, ale nemozem si pomoct: "jozibaci, vy ste uplne vemeno." ◄ reagovať

off Jozibaci, 28.12.2010 o 2:09

Píšem v dosť neobvyklú dobu, ale dnes mám voľno a práve som sa zobudil. Ale k veci. K prikrmovaniu sa vyjadrovať nebudem, ale k vete: "Zver je geneticky na zimu vybavená tak, aby ju nejako prežila." Koniec citátu. Tak s tým sa súhlasiť absolútne nedá. Prirovnám to k flóre. Poznáš strom marhuľu /ale nemusí to byť práve iba ona/? Ak porovnáme /adekvátne/ s párením a graviditou zveri v zime /dravce, zajace/, je to vlastne ekvivalent toho istého javu - rozmnožovania. Ak by zver mala zimu iba nejako prežívať, to je ako marhuľa by mala jar iba nejako prežívať. A to sa aj stáva. Pestoval som marhule a stávalo sa - ak prišli neskoré jarné mrazy, stromy to NEJAKO prežili. Ale plody - buď žiadne, alebo len mizerné. Čiže - aj zver. Ak by iba NEJAKO prežívala, plody by boli, ako u marhule - mizéria. Z toho logicky vychádza, že živý organizmus - rastlinný, rovnako, ako živočíšny, nemôže obdobie rozmnožovania iba NEJAKO prežívať? To je blud. Musí ísť naplno. Prežívanie na spôsob NEJAKO znamená veľký stres pre rodičovský organizmus a už "otec" stresu, dr. Sellye v r. 1936, napísal, že "stresovaný organizmus má dosť roboty, aby sa udržal pri živote, než aby myslel ešte na rozmnožovanie". A to má logiku. Toto nikto ešte nevyvrátil. A to, musíš uznať, platí bezo zvyšku ako pre pakone v Mare, tak pre pyžmone sa severe, bizóny v Amerike, srnce na Sibíri, tak aj pre našu zver. Fyziológiu rozmnožovania majú rovnakú. ◄ reagovať

off lubto, 27.12.2010 o 22:10

Pôvodne som sa do tejto diskusie zapojiť nechcel, ale nakoniec tak učiním... Jozibaci myslím si, že o tom čo tu propaguješ si vnútorne presvedčený a skutočne tomu veríš. Mám však dojem, že články v odborných poľovníckych periodikách o prikrmovaní zveri si zle vysvetľuješ. Autori píšuci o prikrmovaní skutočne upozorňujú na riziko acidózy, ale nikde netvrdia, že prikrmovanie zveri škodí, prípadne, že v zime sa prikrmovať nemá... Cieľom článkov je poukázať na nesprávne postupy pri prikrmovaní a tak upozorniť na chyby, ktorých sa poľovníci majú vyvarovať aby nedochádzalo k zbytočným úhynom zveri. Nie je ich cieľom a žiadny odborný poľovnícky článok, s ktorým som sa ja stretol netvrdí, že zver sa v zime nemá prikrmovať. Tvrdiť, že prikrmovanie (každé) zveri škodí je vyložene nesprávne a scestné. Tak isto ako aj tvrdenie, že zver si zimu užíva. Zver je geneticky na zimu vybavená tak aby ju nejako prežila, ale rozhodne to pre ňu nie je ľahké obdobie a určite to nie je pre zver obdobie jednoduchšie ako napr. leto. Aj keď vysoké teploty, zveri taktiež neprospievajú. Ale to už odbočujem. Na PID som Ti to už, myslím, písal, tu to ale zopakujem. Porovnávať podmienky života a obhospodarovanie druhov voľne žijúcej zveri napr. v savanách Afriky alebo tundrách ďalekého severu s podmienkami a obhospodarovaním zveri v našich podmienkach je prinajmenšom nevhodné a neúčelné. Klimatické podmienky, spôsob života, genetická výbava zveri atd. sú všetko faktory tak odlišné, že jednoducho nie je objektívne možné napasovať podmienky odtiaľ do našich pomerov. Rozumné prikrmovanie zveri na vhodných miestach a predovšetkým vhodným krmivom zveri nemôže uškodiť, naopak je pre ňu len prospešné. Nesúhlasíš s odčervovaním, je to Tvoj názor, máš právo ho mať... Odčervovanie vo voľnej prírode je problematické, každý si tieto problémy asi vie predstaviť. Lenže to nie je dôvod, prečo by sa nemalo odčervovať. Je lepšie dať zveri lieky ako mimo doby lovu vybavovať mimoriadny lov chorej zveri. Podávanie správnych liečiv v správnom čase len pomôže ku kvalitnému chovu a dobrým výsledkom v budúcnosti. Celý čas sa ošívaš, že nemáš náladu ani čas poskytnúť konkrétne čísla strán v konkrétnych periodikách, o ktoré "opieraš" svoje tvrdenia. Kedy budeš mať náladu? Súvislosti zo zákonom o poľovníctve Edu vystihol správne, tam nie je čo dodať... Lesnica1 má v malíčku info ohľadom poľovníctva, z ktorých by sa zase Tebe zakrútila... K téme - krmelec treba postaviť na slnečnom mieste, kde je dobrý prístup aj v zime, na mieste relatívne málo frekventovanom aby zver pri ňom a v jeho okolí mala pokoj. Naplniť kvalitným krmivom a potom už len mať radosť z úspešného chovu. ◄ reagovať

off orol, 27.12.2010 o 20:48

Jozibaci, je preukázateľné, že tvoja osoba figuruje v archívnych zväzkoch štb. Priezvisko, meno, dátum narodenia, bydlisko je evidentne tvoje odkaz ( šiesty riadok ) a ty to ani nepopieraš. Odvolávaš sa len na kľúč od bytu, ktorý si požičal kamarátovi. V ďaľšom príspevku sa zas odvolávaš, že o ničom nevieš a si nevedel. U mňa toto všetko, ale najmä dôkaz odkaz= vypovedá jednoznačne o tom, že udavačom a špicľom si pravdepodobne bol a nie náhodne si sa dostal do archívnych zväzkov štb. Ty si očisti meno a žiadaj náhradu škody za to, ak ťa tam niekto neoprávnene vpísal a poškodil tvoje meno a česť. Pokiaľ ale viem, mnohí, tebe podobní, klamú, zapierajú a už roky sa vyhovárajú... Komunistická štb totiž veľmi presne evidovala a zapisovala ľudí do evidenčnej knihy, ktorí s ňou spolupracovali najmä vo forme udavačstva. P.s- a kde postaviť krmelec? Postav ho a naplň dobrým krmivom pri jozibacimu, aby videl v reále, kde je pravda. Možno sa na starosť ešte napraví a pochopí viac vecí. ◄ reagovať

off Jozibaci, 27.12.2010 o 19:49

Práve pozerám správy na Markíze, kde hlásili, že v Poľsku mali mrazy až - 30 °C. Zomrelo 27 ľudí, väčšinou bezdomovcov. Ale žiadna zver. Hlásili zosilnenie mrazov v najbližších dňoch aj na Slovensku, preto mi napadlo, keďže ani u nás nie sú zatiaľ hlásené úhyny zveri, čo tak dať sem nálezy? Už boli tuhé mrazy, ale ani Ján Tribula nič nehlási z Tatier, ani Diana Murdzíková /obaja reportéri Markízy/ zo sv. Slovenska, ticho sú ochranári, poľovníci, lesníci, bežkári, atď. Žiaden dôkaz o tuhej zime, obdobím núdze. Tak nezoženieme žiadnu zmrznutú srnku? ◄ reagovať

off lesnica1, 27.12.2010 o 18:17

jozibaci, tak mi napíš aspon jeden príklad- časopis, jeho číslo a stranu...ja sa na to pozriem ◄ reagovať

off Jozibaci, 27.12.2010 o 18:12

A ešte niečo - bez dôkazov a svedkov by som aj ja o tebe mohol tvrdiť, že si komunistický udavač. Ale na to nemám žalúdok. ◄ reagovať

off Jozibaci, 27.12.2010 o 18:07

Orol. Kto ti povedal, že ma vyhodili z Myslivosti? Chceš tam vidieť príspevok hneď, alebo počkáš? V PIDke ma zablokovali, za čo sa im ušla "pochvala" o chrapúňstve, detskej fraške, atď. A o komunistickom udavačstve sa nebudem baviť ani slovkom. ◄ reagovať

off orol, 27.12.2010 o 18:02

Jozibaci, ty máš podľa teba toľko informácií, že už ťa vyhodili z Myslivosti, PID a ešte myslím dvoch stránok, kde už nechcel nikto s Tebou komunikovať. Však stačí len zadať do vyhľadávača tvoje priezvisko a meno a každý sa môže presvedčiť najlepšie sám... a naviac si ešte preukázateľne komunistickým udavačom, tak kto sa má s tebou chuť baviť? ◄ reagovať

off Jozibaci, 27.12.2010 o 17:52

Lesnica1. O prikrmovaní mám v malíčku informácií, že by sa ti zatočila... Treba však preštudovať aspoň posledné čísla poľovníckych periodík, v ktorých píšu renomovaní a uznávaní odborníci. Keď oni klamú, aj ja klamem. Ale to je vylúčené. No a ak si poštuduješ, potom môžme debatovať na úrovni. Ja ti tu teraz nemám čas, ani náladu vypisovať čísla a strany periodík. Ale viem toho viac, ako len základné informácie. ◄ reagovať

off lesnica1, 27.12.2010 o 17:39

jozibaci, neviem, čo ty čítaš-asi komixy. Acidoza? nebud smiešny! každý druh má inú tráviacu sústavu...treba len vedieť čo komu podávať a ako a kde. Súhlasila by som s tebou, keby sa diviakom dávalo seno a jeleňom mäso. Takže sa nauč aspoň základné veci o prikrmovaní, fyziologii trávenia a potom daj dáke zmysluplné argumenty k podloženiu toho, čo píšeš. ◄ reagovať

off Edu, 27.12.2010 o 16:47

jozibaci nesranduj :-D O akých veterinarnych dohladoch to žartuješ ??? Strelili daniela v obore a 3 dni ho nemohli nájsť :-DDD . V oborách je zver krmená kvalitným krmivom ,ktoré ja považujem za vhodné podávať v období núdze i volne žijúcej zveri . Nie len ja ale prikazuje mi to i zákon o poľovníctve !!! A soľ ??? Čo najviac ! soli nikdy nie je dosť !!! Sú špeci krmivá granulované či sojové vylisky a mnoho iného ktoré je pre zver priam blahodárne !!! Keď je zver z krmiva v obore vo výbornej kondícii nevidím dôvod prečo by po prestrihnutí pletiva mala z toho isteho krmiva kapať a dostavať tú tvoju oblubenú chorobu . Ale treba debatovať s odborními ak ti daju za pravdu treba pripomienkovať zákon o poľovníctve nie mňa ! Ani server lovu zdar . Pripomienkuj a napíš potom čo Ti odpísali . Rád si prečítam!!! ◄ reagovať

off Jozibaci, 27.12.2010 o 16:08

Edu. Vo zvernicovom chove je zver pod veterinárnym dozorom. V prípade hrozby acidózy sú podávané preparáty. Tam je dosah na každé zviera, 24 hodín denne, 365 dní v roku. V prestupnom - 366 dní. Na rozdiel od voľných revírov. Mňa zaujíma iba zver vo voľných revíroch. Takže - ja o voze, ty o koze. ◄ reagovať

off Edu, 27.12.2010 o 16:01

Jozibaci podľa tvojej teorie by potom zver chovaná v zverniciach musela byť totálne zdevastovaná tou acidozou s ktorej máš priam nočnú moru . Je to však naopak zver v zverniciach sa neprikrmuje ale krmí práve preto má vysokú reprodukčnú schopnosť a práve preto je v perfektnej kondícii !!! Pozri toto je oborový jeleň s jelenicou ,ktorého som vyfotil práve v oborovom chove v Nemecku odkaz Ako to že neni zúbožení acidozou ? Je to fešáčisko na pohladanie ako i všetká zver chovaná na tom úžastne škodlivom krmive celoročne !!! A sú im podávané všetky liečivá voči strečkovitosti a soľ nedochádza tiež celoročne !!! ◄ reagovať

off Jozibaci, 27.12.2010 o 12:28

K PZ. Prečo by som sa mal báť odhalenia? Veď my zákon dodržiavame. Ten, okrem oného hovorí, že zver máme chrániť v období núdze. Nám zver nehynie na acidózu. Čiže - my ju chránime neprikrmovaním. Neohrozujeme acidózou. Nebránime jej žrať malinčie, agáty, plánky,... Či lúpať dreviny v remízkach. Práve že ja by som stíhal a trestal každé PZ, kde by uhynul čo len jediný kus zveri na acidózu. To je bohapusté týranie zveri. ◄ reagovať

off Jozibaci, 27.12.2010 o 12:03

Edu, ja vám nepíšem porušovať zákon. Ale ho novelizovať. Nepísaným zákonom je, že zákon musí slúžiť poľovníkom a zveri, nie poľovníci a zver zákonu. Najmä ak ho tvoria panelákoví laici. Treba čítať poľovnícku tlač, ja to mám z nej. Nie z vlastnej hlavy. V nej si už len skladám "puzzle", aby mi argumenty zapadali do seba, ako kolieska vo švajčiarskych hodinkách. Ale vážne - ak výskum zistí a fotograficky doloží škodlivosť obilnín a naďalej ich budeme nútiť zveri, potom treba zrušiť výskum, alebo zakázať poľovnícku tlač. Nie urážať Jožibáčika. Čo ty na to? ◄ reagovať

off Edu, 27.12.2010 o 11:58

jozibaci ty vieš dobre prečo neuvedieš PZ v kotrom poľuješ . Proste máš strach a ani sa Ti nečudujem ,že ho máš . Tak ako si sa obával zverejniť meno tak sa obávaš i PZ . Ja neverím ,že existuje PZ v ktorom by Ti dovolili poľovať bez prikrmovania zveri . Preto ma zaujímalo či ide o tvoju ďalšiu konšpiráciu alebo naozaj také PZ existuje. ◄ reagovať

off Edu, 27.12.2010 o 11:54

Jozibaci ja sa v prvom rade musím pridržať zákona o polovníctve ,ktorý tvoril tým odborníkov a ktorý bol niekolkokrát po niekoľko generácií novelizovaný . Ten mi jasne prikazuje ak chcem byť členom PZ musím zver v čase núdze prikrmovať ,podávať soľ . O tom kedy sa podáva jadro ,seno ,letnina atd sa nechcem rozvádzať . V prípade ,že si túto základnú povinnosť nebudem dlhodobo plniť musím byť automaticky z PZ vylúčený . Ty nám tu píšeš . Porušujte zákon a všetko bude v najlepšom poriadku !!! ◄ reagovať

off gabrielSO, 27.12.2010 o 11:50

Jaj,jaj a je tu veselo zabáva graduje,graduje aj po sviatkov. Pani 18-ročný chalal ktorý nie je poľovníkom Vám položil otázku kde ma postaviť krmelec ?? Takže moja odpoveď je nikde ,,zájdi za poľ.hospodárom vo Vašom poľovnom združení poraď sa z ním ,verím že tvoj návrh privíta a tvoja práca nepríde nazmar. ◄ reagovať

off Jozibaci, 27.12.2010 o 11:49

A z Janíka? Poznám jedného, od ktorého to viem. ◄ reagovať

zobrazené 481-520 z 628 | najnovšie | novšie | staršie | najstaršie

reklama

Zelené zápisky z poľovníckych chodníkov
Poľovníctvo TEREM