Heming hunting
dnes je piatok,  22. november 2024,  meniny má Cecília,  spln: 15. november 2024,  dnes východ slnka: 07:09,  dnes západ slnka: 15:55
poľovnícke sety poľovníctvo Terem

Kde postavit krmelec - diskusia

autor: off JagerHA
pridané: 9.12.2010 19:04

Poradte mi kde by sa tak najviac hodil krmelec zeby bol aj na nieco uzitocny na luke priluke pri lese v lese alebo kde niekde bylko dediny alebo niekde tak dalej zeby mla zver klud?? za radu vopred dakujem.

počet zobrazení: 50 110
počet hlasov: 0

Aký je dôvod vášho označenia za nevhodný?

komentáre

zoradiť
zobrazené 441-480 z 628 | najnovšie | novšie | staršie | najstaršie
off tome83, 2.1.2011 o 11:56

jozibaci vaše príspevky su dobré akurát tak preto, že sa na nich všetci smejeme ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 0

off Edu, 2.1.2011 o 11:45

Jozibaci naše prikrmovanie je dané zo zákona . Buď ho budeme porušovať alebo rešpektovať. Kto nebude prikrmovať bude vylúčený z PZ . Je to logické .Pravidlá sú proste dané . Bolo to tu x krat zopakované . Keby tebe išlo o škodlivosť prikrmovania čo samozrejme nejde a sam to dobre vieš snažíš sa pripomienkovať zákon o poľovníctve nie to dokoloka nabadať poľovníkov na úmyselné porušovanie zákona z dôvodu ,že to vymyslel deduško eštebačik z východu . Mne vadilo povinne jarné dvodňové sčítanie raticovej zveri. Napriek tomu ,že mi vadilo som sa ho zúčastnil ,ale dosiahol som v novom zákone zrušenie tejto nezmyslnej činnosti . Sú zákony ktoré mi nevyhovujú ba zdajú sa mi až postavené na hlavu .To však neznamená ,že ich nemusím dodržiavať . Ak Ťa to prikrmovanie naozaj toľko trapi a je to jedniná tvoja priorita na dôchodu pripomienkuj zákon . Moja teoria je ,že ti chýba proste konšpiračná činnosť ktorú si tvoril za bolševíka ako eštebak. Preto sa tu svojim klamstvom snažíš nabádať na úmyselné porušovanie zákona. Klameš že si členom PZ ,klameš ,že Ty prikmovať nemusíš ,klameš vo včeobecnosti každú druhú vetu atk ako si klamal že si bol jediným eštebakom na Slovensku ktorému vraj neplatili . Platili ti za špinavosti len sa to hanbíš povedať tak ako sa hanbíš povedať ,že si nepoľovník a nepoľuješ v žiadnom PZ . Ono totiž ani nemôžeš lebo bud by ťa kopli do zadku alebo by si im Ty zrušil PZ. ◄ reagovať

off Jozibaci, 1.1.2011 o 21:42

Zigi9. Tú fotku vlkov som nechcel v žiadnom prípade nabúrať. Chcel som len reagovať na príspevky pod nickom Lojzicka, remingtoon a Krpeľany a zmierniť ich obavy o vysokú. Keď ty ťažko chápeš, druhý ešte nemusí byť trápny. ◄ reagovať

off Jozibaci, 1.1.2011 o 21:24

Lubenko. Zamestnanci TANAPU a záchranári sa štverajú po skalách a nosia seno kamzíkom? Si zábavný. Viem, že uzávera je pre verejnosť. Ale koho tam záchranári potom ratujú? Síce stáva sa, že nedisciplinovaný turista môže zablúdiť. Ale to je rarita, ktorá s prikrmovaním kamzíkov vôbec nesúvisí. ◄ reagovať

off Jozibaci, 1.1.2011 o 21:05

O odčervovaní píše Ing. M. Rajský z Centra výskumu živočíšnej výroby v Nitre v najnovšom čísle časopisu Naše poľovníctvo č. 1/2011, str. 10. Doporučujem poštudovať. Ale k našej debate. Edu píše, že prikrmovaním sa nezachraňuje zver pred umrznutím, ale /Edu, len tým DDD si nerozmláť klávesnicu. Nová síce nie je drahá, ale aby si si nenarušil vlastný metabolizmus/, iba sa zvyšuje jej príjem živín, aby ĽAHŠIE pracoval jej metabolizmus. Edu, odkiaľ berieš, že zveri v zime ťažko pracuje metabolizmus? A odkiaľ, že ho treba zľahčovať. To ako keby si podceňoval pána Boha/evolúciu a staval sa do úlohy dotvárača, zdokonaľovača - čo nedokáže pán Boh, to dokážem ja. Nezdá sa ti to pritiahnuté za vlasy, A poriadne? Mne áno. U nás srnčia aj v repke stojí s čistými, akoby naškrobenými zásterkami. O vakcácii líšok nepochybujem, ale besnotu sme síce utlmili, rozšírila sa však prašivina. Takže zase vymyslíme vakcínu proti prašivine, utlmíme aj tu, potom sa objaví čo? A pritom stačí iba správne loviť líšky - od 1.7. do 31.12. Najlepšie do 30.11, resp. do prvých príznakov honcovania líšok. Jelsovec. Keď ja tápem, potom ty si protirečíš. Nazvať prácu nedôveryhodnou, hoci som tam nebol, je podľa teba prejavom diletantizmom, alebo hlúposti. A odvolávať sa na ich príspevky v časopisoch už úplne scestné. Pobavil si ma. To ako keby si mi povedal, že keď mi banka pošle SMS o stave môjho účtu a ja jej nemám veriť? To si mám ísť tam osobne prepočítať eurá. Poznám taký prípad - priateľka, pracovníčka v banke, mi ho raz spomínala, keď /dokonca Ing./ prišiel, vybral peniaze a pri priehradke si ich prepočítal. Potom ich vrátil a bol spokojný. Tak toto neurobím, aj keď si naďalej budeš myslieť, že som diletant a hlupák. A že mi stav účtu pošlú esemeskou tiež nepovažujem za scestné. Ja im verím. Už to funguje roky. A o tej zvernici písal p. Hell. Ako zazveroval Forgáč a šľachta, nie je podstatné, pretože srnčia tu bola, keď ešte my sme v Afrike skákali po stromoch. Podobne na Sibíri - srnčia je pôvodná a dvakrát toľká, ako naša. Bez vášho láskavého prikrmovania. ◄ reagovať

off orol, 1.1.2011 o 20:46

Myslím, že aj Vy Ste nejakými "agentami", keď sa neustále bavíte s bývalým komunistickým agentom štb, špicľom a udavačom, ktorý má preukázateľne záznam v archívoch a naviac to ani nepopiera. Ak tvrdí, že nie je agentom a iba počičiaval kľúč od bytu a jeho nacionále sa dostali do záznamovej knihy štb omylom, nech si v prvom rade očistí meno a povesť a energiu venuje prioritne týmto dôležitým veciam. Lebo takto to naozaj u každého vyvoláva pochybnosti o nemohúcnosti očistiť svoje vlastné meno, česť, dôstojnosť a vážnosť. Až potom Ti jozibaci môžem podať ruku a s Tebou rozprávať, prípadne sa aj z časti, alebo úplne ospravedlniť. Ja naozaj nevyrývam, ale vec s Tebou je vážna. Keby si mal záznam v trestnom registri napr. za bitku, výtržnosť a podobne to viem pochopiť a aspoň viem, že si chlap. To sa môže prihodiť každému chlapovi. Ale na komunistických udavačov a špicľov vedome pracujúcich v akejkoľvek forme pre štb mám výrazne odlišnejší meter a to obzvlášť vtedy, keď majú preukázateľný záznam v evidenčnej knihe štb a keď to ani výraznejšie nepopierajú. ◄ reagovať

off lubenko, 1.1.2011 o 20:24

ty si fakt asi pako ,,uzavera dolin je pre verejnost, neznamena že zamestnanci TANAPU a zachranari tam nemožu a už tu neprispievam,pretože človeka ako ty treba len odignorovat ◄ reagovať

off Jozibaci, 1.1.2011 o 20:14

Lubenko. Každoročne v správach počúvame o uzávere tatranských dolín a končiarov kvôli kamzíkom /ale nielen kvôli ním/, ale o žiadnej výnimke pre prikrmovačov nepočúvame. Zariaď to a nebudeme pochybovať. Zatiaľ viem o prikrmovaní jarabinami a o soli. Žiadne medikamenty, cermix, vitamíny. Nič. Všeobecne sa vie, že kamzík prikrmovanie odmieta, hoci som videl foto kamzíka pri krmelci, ale či to nebola fotomontáž... ◄ reagovať

off Edu, 1.1.2011 o 19:44

jozibaci v časoch socíku keď si robil agenta štb s krycím menom Háj na tých kamzíkov poľovali z vrtulníkov súdruhovia .Možno preto ich bolo vtedy menej . Aj na populáciu kamzíka myslím tým tartica má vplyv miernejšia zima. Zajace už neprikrmujeme ani bažanty a nejako sa nám nenamnožili ani po tebe doporučenom chovateľskom zásahu neprikrmovania asi acidoza:-D . Ani jarabice ani králik divý tých už prikrmovať naozaj nemusíme ani im pomáhať v zimnom období . ◄ reagovať

off lubenko, 1.1.2011 o 18:40

je vidiet že si toho ešte moc nepočul,neznamena že ked je dolina uzavreta že do nej nik nesmie,nestači len chodit vlakom do Košic ◄ reagovať

off Jozibaci, 1.1.2011 o 18:33

A v tých uzavretých dolinách a na strmé svahy im kto vynáša "sedikamenty"? Horolezci? Helikoptéry? O ničom takom som nepočul. ◄ reagovať

off lubenko, 1.1.2011 o 15:08

Tatranske kamziky pribudaju preto ,že patria v poslednych rokoch mezi prioritnu zver Tatranskych lesnikou ,to znamena že tam patri i prikrmovanie ,podavanie lečivych sedikamentou a ostatnu starostlivost a kdo toto nevie patri mezi neznalych veci a kdo o tom pochybuje je totalný blb ◄ reagovať

off Zigi9, 1.1.2011 o 13:25

Vtipe vylez !!! Dlouho jsem se nezasmál někomu tak trapnému a ještě jak se snažíš nabourat svýma blbýma kecama tu fotku smečky vlků. Ty jsi takový ubožák, že to snad nemůže být pravda. ◄ reagovať

off Jozibaci, 1.1.2011 o 13:14

Čítal som dobrý vtip. Prečo humor lieči? Lebo nepatrí pod naše zdravotníctvo. A tak mi napadlo prirovnanie v poľovníctve. Prečo kamzíky v Tatrách utešene pribúdajú? Lebo nepatria pod našich prikrmovaním posadnutých poľovníkov. ◄ reagovať

off lesnica1, 30.12.2010 o 13:43

jozibaci, na články sa pozriem len čo bude čas. Jeslovec ti v niekolkých vetách jasne načrtol veci, ktorých pochopeniu sa brániš. Možno ti pomôže aj toto odkaz ◄ reagovať

off Edu, 30.12.2010 o 11:48

Jozibaci tu sa prikrmovaním nezachraňuje zver pred mrazom a umrznutím :-DDDDDDDDDDDDDD huaaaaaaaaaaaaaa iba sa zvyšuje jej príjem živín aby ľahšie pracoval jej metabolizmus . Aby srnčia nemusela stať zasratá od žltej sračky na roli žerúc zmrznutú repku . Preto tá letnina ,preto kvalitná senáž ,preto granulované krmivá a samozrejme soľ !!! Soliť treba celoročne a čo najviacej . O Medikamentoch podavajúcich priti parazitom v soliach atď . je už iná debata . Tiež o vakcinacii líšok ktoré podľa teba celkom určite žiadne vakcíny nepožrali našťastie výsledok je ,že za posledných 5 rokov nebol napriek maximálnemu monitoringu zaznamenaný ani jeden prípad besnoty roky pred tým boli zaznamenané stovky prípadov besnoty každoročne a Slovensko je vyhlásené za krajinu bez výskytu besnoty . Podobne sa vakcinovalo i KMO . Takže neplač neboj tie srnky vám tam nepomru z tej sušenej lucerky najmä ak je pravdou ,že im žiadnu nepodávate tak tvoja obava sa už uplne míňa účinkom. Keď ste týmto spôsobom za pár rokov dokazali dvihnuť stav z 10 ks na 400 len tak ďalej a za par rokov ich budete mať presne 12 000 . a za ďalších pár rovných pol miliona . Keď ešte v tej neprikrmovanej zveri máte najmenšie srnčiatko 18 kilové tak ste asi na pokraji scifi alebo až tam zažiaril černobil . ◄ reagovať

off Jelsovec, 30.12.2010 o 11:46

tápeš jóžibáči, tápeš v tme a nevidíš svetlo na konci tunela.nazvať prácu výskumnej inštitúcie nedôveryhodnou, hoci si tam vôbec nebol je pre mňa prejavom diletantizmu.alebo hlúposti. vyber si. a odvolávať sa pri tom na časopisy, do kt. prispievajú odborníci práve z podobných výskumákov, je úplne scestné. výsledky z CVZV v NR sú nielenže dôveryhodné, ale aj použiteľné pre prax. ale to by si musel zostúpiť z piedestálu, ktorý si vytvoril vlastným pseudo vedomostiam a pochopiť, že sú ľudia kt, vedia o výžive zvierat a viac ako ty. BTW, neviem aký zvernicový chov si myslel, ale zvernica Teplý vrch funguje, a muflónom sa tam darí. ale musím ich presvedčiť že v skutočnosti stroskotali, lebo si to povedal. ◄ reagovať

off Edu, 30.12.2010 o 11:36

Jozibaci práve tie deaťročia Ti uškodili . Pred 20 rokmi sa veľmi okúňalo ako to vlastne je s tou zverou . Kto ju priviezol sa nejako dávalo do úzadia . Veď bolo ťažko hovoriť o grofovi Forgáčovi a o šlachte ktorá sa najviacej zaslúžila o zazverovanie Slovenska . Vtedy bola vždy prvá stránka PaR venovaná politike ako tu máme všetko fantastické a čo všetko sme vybudovali ako bojujeme proti americkemu chrobákovi ,ktorého vo flaštičkách roznašajú americký imperialisti . Tento klip mi veľmi pripomína aj tvoju debatu odkaz o prikrmovaní . Aj Ty Jozibaci takto bojuješ proti sušenej lucerne v krmidlach :-D Od americkej nákazy sme sa nejako neubránili zato DDT sme si do tým sprostých hláv naprášili asi dostatočne a stačilo to aj mnohej zveri . Ty nám chceš dokázať jednu veľkú lož a tou je ,že keby sme neprikrmovali zver nepodávali jej soľ ,vlákninu a letninu bola by na tom podľa teba oveľa lepšie . Neviem prečo to točíš dokola ale keď ťa to baví máš na to právo :-D Škoda len ,že stále tajíš ten revír v ktorom poľuješ to je jediná vec ,ktorá by mňa veľmi zaujímala. Ale tak na strane druhej ved si tajný tak prečo by si netajil :-D Čo by si to bol za eštebáka s krycím menom Háj bez tajomstva :-D . Takže s krmivom rovno do hája treba ísť :-D S tým rumom pomaličky v tom čaji aby si nedostal acidozu . Potom povieš ,že to je z kapitalistickej pšenice :-D ◄ reagovať

off Jozibaci, 30.12.2010 o 11:19

Tak čo, koľko máte pomrznutej zveri? Pozrel som aktuálne počasie, najchladnejšie je v Prievidzi -19°C, Nitra -17°C. To je dosť. Viac ako v Poprade /-11°/. Nehanbite sa zverejniť. Ale verím, že sa nehanbíte. Pravdou je, že nemáte čo zverejniť. Preto si už konečne uvedomme, že mráz zveri neškodí. Ale naopak - "vši" a komáre sa ani nehýbu. Čo je pre gravidnú zver raj na Zemi - nemusí strihať ušami a drbať sa raticami, či váľať sa v blate. Alebo - kým mne na elimináciu aktivity parazitov slúži kúpeľňa s drogériou, zveri to zastupuje mráz. Aj medvedice si to určite pochvaľujú - gravidujú a o pár dní, možno týždňov ich čakajú materské povinnosti. Takže - nečakajte do jari, ale treba zachrániť, čo sa dá. Hoci aj mäso pre psov. ◄ reagovať

off Jozibaci, 30.12.2010 o 8:37

O chovateľskom stredisku v Nitre viem možno už od jeho založenia. Odoberám PaR, Myslivost už desaťročia, niečo mám natočené aj na VHS. Nikdy som tam nebol, ale "som v obraze". Ich výsledky nie sú vôbec hodnoverné. Nie že by odborníci klamali, to nie, ale zver je tam pod vysokým psychickým tlakom. Preto nemôže ukázať "pravú tvár". Je na úrovni odsúdeného na smrť. A od takej očakávať pravoverné parametre a aplikovať ich vo voľnom revíri je prinajmenšom riskantné. Výsledky sú použiteľné pre farmové a zvernicové chovy. Preto koľko NL má prijať gravidná muflónica ma zaujíma, ale tá vo voľnom revíri, nie v ohrade. Zrejme aj preto stroskotal chov muflónej zveri vo zvernici kdesi na str. Slovensku, ktorou sa mal nahradiť tamojší zdevastovaný chov vo voľnom revíri. Chyba sa robí v predrujnom selektívnom, ale traumatizujúcom odlove slabej zveri. Ja by som len vylúčil ten predrujný lov a lovil až po ruji. A také pojmy, ako záchovná dávka, si voľná zver určuje sama. Výpočet KD pomocou počítačových programov je plne odvislý od dát, ktorými PC nakŕmiš. Takže ani do toho nekladiem dôveru. Môžeš písať otázky, odpoviem. Ak nie hneď, bude to znamenať, že mám iné povinnosti. Ale odpoviem. ◄ reagovať

off Jelsovec, 29.12.2010 o 22:35

som rad ze sa tato plodna debata dostala od stavania krmelcov na slovensku k problematike fermentacnej konzervacie objemovych krmiv na dalekom vychode. ale k veci. jozibaci, ved dvaja z autorov, ktorych vyroky uvadzas na podporu svojich tvrdeni pracuju na tom "chovatelskom stredisku" v NR. Vola sa to Centrum výskumu živočíšnej výroby. tak teraz ako. ich vyroky su alebo nie su hodnoverne? a na vypocet KD sluzia pocitacove programy. to co ty myslis su minimalne vyzivove poziadavky na chov raticovej zveri. teba nezaujima, kolko ma napr. gravidna muflona prijat NL na den. kolko je zachovna davka?ci aj to vizualne odkontrolujes?pre mna je to hodnotna informacia, ale pokial si myslis ze mi tu informaciu poskytnes na vyssej urovni ako vyskumny ustav.... budem sa obracat na teba s otazkami. ◄ reagovať

off Jozibaci, 29.12.2010 o 21:40

S tým Ulán Bátárom si sa riadne sekol - pokiaľ viem, v Mongolsku nesejú, nekosia, iba pasú. Ale môžem tam pre istotu zavolať a poinformovať sa. Ale to nie je podstatné. O škodlivosti pšenice a ako tomu predísť - tak si komplikovať život. A hlavne zveri. To je naozaj prituhá káva. A KD - kde sa vypočítavajú? V chovateľskom stredisku v Nitre? Zver je tam stresovaná a teda k prirodzenému metabolizmu má veľmi ďaleko. Výsledky vôbec nie sú hodnoverné. Oveľa hodnovernejšia je vizuálna kontrola po zime - pri- a neprikrmovanej zveri vo voľných revíroch. ◄ reagovať

off Jelsovec, 29.12.2010 o 20:41

Ja nechcem od teba aby si napisal vsetky clanky. ja ti vysvetlujem co publikuju tebou citovaní autori v aj v polovnickych periodikách.ty si vytrhol z kontextu nieco co sa ti hodilo. ano, pisu o skodlivosti napr. psenice, ale zaroven odporucaju ako tomu predist. nikto ti ani nekaze kupovat seno z nigerie, ja som dal konkretne odpovede na tebou popisane problemy, a ty mi tu pises o skrabkani po zadku. tak skrabkaj dalej. a k tym krmnym davkam. daju sa vypocitat KD zostavene tak, aby pocitali aj s prirodzenou potravou divej zveri a aj s pridavkom doplnkovej krmnej zmesy.a tou moze byt vsetko, co ma stanovenu vyzivovu hodnotu. od jablkovych vyliskov po sezamove jadierka. ale to v periodikach nepisu. ci? mimochodom, rok na seno bol naozaj zly, ale lucerkova senaz je tohto roku kvalitna. aj v ulambatare ◄ reagovať

off Jozibaci, 29.12.2010 o 20:23

No počuli ste? V noci majú byť mrazy až - 20°C. Máte krmelce a kŕmidlá napráskané kvalitným krmivom? A odkiaľ ho máte? Keď bol taký mrcha rok na úrodu? A úhyny? Nebudete ráno počítať a zvážať? Aspoň tie hnačkujúce by mohli podľahnúť. Neprajem im to však. Naopak - držím palce, aby to nejako so zaťatými zubami prežili. ◄ reagovať

off Jozibaci, 29.12.2010 o 18:43

Jelsovec. Keby som mal napísať všetky články a myšlienky, píšem to doteraz. A neviem, či by som do rána skončil. Chceš po mne nemožné. Dám ti lepšiu radu - čítaj periodiká, ako ja. A nebudem ti musieť tu nič vypisovať. A možno mi to ani neuveríš. Ku kvalite krmiva. Toto leto bolo pre seno a pšenicu zvlášť nepriaznivé - suchá a povodne. Kvalita mizerná. To mám nakúpiť seno v Nigérii, pšenicu v Amerike, aby ma lesný úrad netrestal za prikrmovanie nekvalitným senom a pšenicou? Také rady mi pripadajú ako škrabkať si zadok susedovou rukou. Ja si ho lepšie poškrabkám vlastnou - tej najlepšie "poradím", kde ma svrbí. Aj z tohto dôvodu je prikrmovanie tancom /čardášom/ na tenkom ľade. ◄ reagovať

off Jozibaci, 29.12.2010 o 18:31

Ach Edu, Edu. Presné kŕmne dávky vo voľnom revíri. A tvrdíš, že nekŕmiš, ale prikrmuješ. Čítal som podobný nezmysel, že v Nemecku, či v Rakúsku je dovolené prikrmovať diviačiu iba 1 kg krmiva na kus a deň. Za prekročenie hrozia sankcie. A pritom nikto nevie, kedy a koľko má v revíri kusov, a čia zver je práve v jeho revíri, kde je jeho, keďže lovom je preháňaná na všetky svetové strany, atď. Aj z tohto dôvodu spochybňujem prikrmovanie. Inak o prikrmovaní som sa načítal toľko, že keby som to chcel znova prečítať, musím si zobrať celoročnú dovolenku 2011. ◄ reagovať

off Jelsovec, 29.12.2010 o 17:45

ak je podaná ad libidum, bez možnosti príjmu dostatku hrubej vlákniny, prípadne jej kvalita, či zdravotná neškodnosť je výrazne zlá. tak isto tebou uvádzané seno. je zrejmé, že pokiaľ si má zver vybrať zo sena, ktorého kvalita je nízka ( napr. v procese sušenia zmoklo ) a prirodzeným porastom vyberie si porast. pokial má , samozrejme, k nemu prístup. Ak máš také vedomosti a široké znalosti, iste vieš, že sušením sa stráca asi 20% živín, ale ak seno zmokne straty sa môžu zastaviť až pri 80%. táto slama nemá zvieratám nutrične čo ponúknuť a nie je pre ne ani chutovo atraktívna. Lenže tieto problémy, ktoré ty spomínaš sú problémy manažmentu prikrmovania , a nie prikrmovania ako takého. Ty to paušalizuješ, a to nie je dobre. Su totiž PZ, kde pracuju ludia , kt. tieto veci poznaju a pri prikrmovani zvierat sa im vyhybaju. takže nie neprikrmovat, ale prikrmovat s rozumom. a toto sa mozes dočítať aj v tebou uvedených článkoch. a čo sa týka parazitóz- pozri si vo fotografiách sekciu o symptómoch chorob, či predsa neprehodnotíš tvoju myslienku o NEškodlivosti parazitov. ◄ reagovať

off Jelsovec, 29.12.2010 o 17:35

Jóžibáči - keď už si uviedol konkrétne články a spomínal konkrétne mená, mal by si uviesť všetky myšlienky a závery ktoré tebou spomínaní autori uvádzajú. Ty tvrdíš že pšenica spôsobuje acidózu. Áno, akákoľvek obilnina môže spôsobiť disbalancie v bachorovom trávení, ale ( a to dodávajú jedným dychom aj tebou spomínaní autori ) iba v tom pr ◄ reagovať

off Edu, 29.12.2010 o 16:06

No vidíš jozibaci ,keby si bol poľovníkom a mal skúšku poľovníckeho hospodára tak aku ju mám ja. Dozvedel by si sa presne všetko po proriadku a nemusel by si tu vypisovať také hlúposti a prirovnávať Sibír k Slovensku :-D Dozvedel by si sa o presných krmných dávkach a mnoho veciach ktoré by Ti prospeli :-D ohladne chovu zveri a zušlachťovania chovu . ◄ reagovať

off Jozibaci, 29.12.2010 o 15:44

Edu, Edu. Keď vídavám zver už desaťročia na poli, bez krmelcov, tak kde ju prikrmujú? Alebo kedy, v noci, z ruky? Ty si myslíš, že si nejaký spasiteľ, bez ktorého srnec vo voľnej prírode nemôže žiť? A čo na Sibíri, kde vážia až 60 kg a trofej nemá menej, ako 40 cm? Už sa znižuješ hlboko pod moju úroveň. Už ma to prestáva baviť. ◄ reagovať

off Edu, 29.12.2010 o 15:32

Jozibaci kto Ti povedal ,že srnčia zver nie je v okolí Košíc prikrmovaná ??? To ,že si Ty neplníš povinnosti poľovníka ak teda vôbec poľovníkom si o čom silne pochybujem neznamená to ,že to tak robia i poľovníci . Ty píšeš ,že tam bolo 10 ks a zrazu odniekiaľ prišlo ďalších 400 ks do nejakého viruálneho revíru v ktorom si vraj Ty virtuálnym členom a v ktorom sa zver zásadne neprikrmuje:-D , v ktorom to nevadí poľovníckemu hospodárovi ,kontrolorovi ani členom ba dokonca i lesný úrad sa vytešuje neprikrmovaniu a porušovaniu zákona o poľovníctve :-DDD. Ako rozprávka by to znelo síce bombasticky ale ako realita to nemá ani troška logiky !!! Jedine ,že by sa diali zázraky ! A je dosť možné že u vás v Košiciach sa aj dejú keď tam existuje jediný eštebak na Slovensku ,ktorého neplatili :-d tak prečo by sa z 10 ks srnčej nerozmnožilo za pár rokov 400 ks . Možno preto si mal krycie meno HÁJ keď ťa neplatili bol si v háji. Prečo by mala byť bitka ??? Pre porušovanie zákona ktoré tu preferuješ ??? Mne je jedno ak Ti to tolerujú v PZ a na lesnom úrade porušuj ďalej :-D ◄ reagovať

off Jozibaci, 29.12.2010 o 15:18

Ja pani inžinierku nepodceňujem. Ale legislatívni pracovníci sú tiež inžinieri. Či nie? Aspoň by mali byť. Ale keď si pani inžinierka žiada materiály, ktoré som tu uviedol a sú z tohto roku, pre mňa z toho vyplýva, že nesleduje periodiká. Vie, čo ju nanútili vedieť na vysokej škole a ostatné ju asi nezaujíma. Potom časopisy treba zrušiť. Rovnako, ako rôzne konferencie, semináre, atď. Treba ísť do terénu a pozerať aj na inú zver, ako len na prikrmovanú. Napr. na tú košickú srnčiu. A potom mi povedať sedliackym jazykom rozumný dôvod na prikrmovanie. Spomínam si na jedného maliara, ktorý namaľoval obraz ulice v Londýne, zahalenej do červenej hmly. Nikto tomu nechcel veriť, aby bola hmla červená. Preto ho kritizovali pod čiernu zem. On im však ukázal ulicu v skutočnosti a naozaj bola hmla červená - v pozadí boli typické anglické tehlové domy a červené škridle na strechách. Takže - ja nič nežiadam od poľovníkov, iba nabádam na pohľad vlastnými očami a na premýšľanie vlastnými mozgovými závitmi. To nie je eštebácke. Eštebácke sú tvoje praktiky - držať sa zákona. A neceknúť ani slovo. Pretože inak bude "bitka". ◄ reagovať

off Edu, 29.12.2010 o 14:33

lesnica1 je inžinierka, ktorá má vyštudovanú vysokú školu lesnícku a v takýchto debatách ťa zotrie malíčkom .Ak sa jej bude chcieť klepať do klavesnice !!! ◄ reagovať

off Edu, 29.12.2010 o 14:05

jozibaci rozdiel je len v tom ,že ja môžem s kľudným svedomím napísať názov PZ v ktorom poľujem a stáram sa o zver . Ty to napísať proste nemôžeš lebo vieš ,že porušuješ zákon a musel by si sa zodpovedať z porušovania zákona o poľovníctve . Osobne veľmi pochybujem o tom ,že ťa v nejakom PZ trpia a že poľovný hospodár ťa potľapká po pleci za prázny krmelec že toto isté urobí kontrolor PZ a tak isto vedúci úseku ! :-D Tiež kontrola z lesného úradu povie ,že je to v naprostom poriadku a tých 55 000 neinteligentov nám iba kántri zver a úmyselne jej spôsobuje acidózu . Robíš to presne ako ten súdruh Lenin tým hlásaním učiť sa učiť sa učiť sa a následne dal vyvraždiť všetkých tých učených . Nuž ale súdruh Lenin mal progresívnu paralýzu trietieho štádia syfilisu takže jeho mozok nepracoval racionálne okrem toho bol notorický alkoholik . Prečo to robíš Ty na to prídeme v ďalších debatách :-D Výsluchu sa nemusíš báť ty si bol vždy na strane tých čo vypočúvali a mlatili nevinných ľudí len preto aby sa priznali k tomu čo nikdy neurobili . Teraz to žiadaš ešte aj od poľovníkov ? To ti naozaj ešte bolo málo ? ◄ reagovať

off Jozibaci, 29.12.2010 o 13:55

Edu, ja nikoho nenabádam na porušovanie zákona, ale na leninovské učiť sa, učiť sa, učiť sa. Teraz sa ti určite otvoril nožík vo vrecku. Ale je to tak - aj preto som odpísal Lesnici1. Aby poľovníci nevideli iba svoj revír, ale aby sa aj vzdelávali. Aby - presne podľa litery zákona - zveri naozaj pomáhali. Ale nie acidózou. Čím - to môžu získať iba študovaním trendov u nás i v zahraičí. A nie nadávaním na eštebákov. Tí sú už minulosťou. A predstavovať sa mi nemusíš, nie som zvedavý. Preto sa ani ja nebudem predstavovať. Nie som na výsluchu. ◄ reagovať

off Edu, 29.12.2010 o 13:42

Jozibaci ja som si s štb svoje užil a o rozprávkach ako si nevedomky prepožičal zadarmo nejakemu kamarátovi klučik od bytu môžeš rozprávať možno mladšej generácii . Ty si mal prepožičaný byt + konšpiračný byt . Bol si tajným spolupracovníkom štb !!! To si nenásilne i spečatil vlastným podpisom . Za tie špinavosti si mal riadne zaplatené a to kráľovsky počítam okolo tých 7000 - 20000kčs mesačne. To že si niečo podpísal nič neznamenalo Ty si však zložil sľub eštebaka a musel si podávať riadne hlasenia . Bez toho to proste nešlo . Či si si ich už povymýšlal vyšpicloval alebo inak zohnal to je už tvoj problém . A k prikrmovaniu zveri Ti poviem . Ano ja zver prikrmujem presne tak ako mi to určuje zákon !!! Poľujem v PZ Ivanovce . Hospodár PZ je Ján Lukáčik a moje meno je Eduard Žákovic. Nič nie je tajné . To len Ty tu pod nejakým eštebackym rúškom nejaké tajomstvá fascinujúce objavy tisícročia vnášaš a nabádaš ľudí aby porušovali zákon o poľovníctve za čo môžu byť vylúčený z PZ . Preto ťa teda žiadam keď sa prieš kto to teda porušuje zakon a škodí zveri . Prezrad PZ kde poľuješ Ty opýtame sa vášho poľovného hospodára a pracovníkov lesného úradu u nás v Trenčíne a u vás v Košiciach kto má vlastne pravdu a kto tu niečo porušuje . Tie metále si možno dostával rád ja som žiaden nikdy nedostal ani ho nepotrebujem . Nemali Ti ho však pripnuť na hrud ale dať Ti ním poriadne po tých eštebáckych vajciach!!! Problém je ,že vieš veľmi dobre prečo túto debatu vedieš a vieš veľmi dobre že nie si žiaden mesiaš zveri ani jej ochranca . Si iba patologický klamár a udavač a proste ti to nejako asi začalo chýbať. ◄ reagovať

off Jozibaci, 29.12.2010 o 13:20

Edu, Za prepožičiavanie bytu sa nikdy netrestalo. Ani nebude. A kto z nás dvoch klame? Veď nemáš nijaké dôkazy o mojej činnosti v ŠTB. Tak čo to je? Nie klamstvo. Ja som iba svedomitý poľovník, ktorý sa stará o svoju zver podľa svojho svedomia, nie podľa diletantného zákona o poľovníctve v rukách. Ja predkladám na kontrolu kvalitnú zver, nie krmelce, plné sena, ktoré potom na jar musím spáliť. A kadávery zveri, uhynulé na acidózu. Ty patríš pred disciplinárku, nie ja. Ja zákon dodržiavam v tom, že mám, podľa neho mám mať, zdravú a kvalitnú zver. O tvojej sú vážne pochybnosti. Ale máš metál za prikrmovanie. Čo na tom, že zveri škodí, že? ◄ reagovať

off Edu, 29.12.2010 o 13:00

jozibaci ja mám stredné vzdelanie s maturitou.Vieš čo milujem na hlupakoch najviac ??? Ako sa vedia prezradiť že sú hovädá :-DDD Je to jedoduché proste vyhlásia sa za inteligentov huaaaaaaaa:-DDDDD Citujem ťa súdruh " Mňa a nás, inteligentov, presvedčia iba inteligenti. "Prosím ťa ako sa stane z udavčského eštebackeho hoväda inteligent ??? Ako sa taká premena uskutoční ??? Neverím že to nastalo evolúciou. Veď vás eštebakov výborne prikrmovali a nie len v čase núdze !!! Dostaval si královskú mzdu ved len preto si tú špinavú prácu robil pre peniaze . Morálka tá takých ako si Ty veľmi netrápila ani nikdy trápiť nebude. Možno tam nastal ten tvoj mindrák. Vidieť na tebe ,že konečne máš strach . Strach z toho ,že sa príde nie len na to že si bol eštebacky špinavec ale na to v ktorom PZ to Ty vlastne poľuješ a neprikrmuješ. Toho sa bojíš najviacej ,lebo vieš sám dobre ako veľmi klameš a zavádzaš !!! Eštebaci používali často ako svoj pracovný nastroj lož respektíve vždy .Tebe to žial zostalo až dodnes ani sa nečudujem. A dôkaz tvojej eštebackej minulosti ? Ved si sa sám priznal :-D tak načo hladať ďalšie dôkaz . Ľudia ako Ty mali sedieť v kriminále !!! Na jednej strane hovoríš ako chceš a bude porušovať zákon na druhej strane ho chceš meniť :-d ??? Nuž načo meniť zákon keď sa môže porušovať ??? Moje hihi a haha patrí k spôsobu môjho života . Ja som človek veselý nie namosúrený dedo eštebák :-D Ale tým vyhlásením sa za inteligenta si ma pobavil :-DDD Už Ti chýba iba vyhlásiť sa za večne živého a si komplet :-D ◄ reagovať

off Jozibaci, 29.12.2010 o 12:38

Edu. O mojej eštebáckej činnosti máš jediný a posledný dôkaz, čierne na bielom napísané, že som majiteľom PB. Nič viac nemáš a nebudeš mať. Ja o nevhodnosti prikrmovania mám a ešte budem mať kvantum vedeckých zdôvodnení. Tých pár, čo som vytiahol pre Lesnicu1, je len zlomok % toho, čo už doteraz mám. Chceš napísať viac? Povedz a zahltím tu celú jednu stranu. Ale o prikrmovaní ma nepresvedčí nijaký zákon. Ty už vôbec nie. Mňa a nás, inteligentov, presvedčia iba inteligenti. Ty máš k nám ďaleko - už podľa tvojho -DDDDD hahaha si každý urobí o nás svoj obraz. ◄ reagovať

off Edu, 29.12.2010 o 11:38

Jozibaci mne sa zdá ,že si žil v konšpiráciach celý život .Naučili Ťa to tvoji súputníci eštebaci . V tej dobe si mohol robiť čo sa Ti zaračílo mlátiť ľudí a narábať s nimi ako so zverou .Ešte tu strelíš takú sprostosť ,že ako jedinému Ti za to kráľovsky neplatili :-DDDDD hahahaha . Tak to si bol naozaj jediný neplatený eštebačik na Slovensku potom. Teraz sa tu oháňaš , že niekto niekde napísal o prínosoch a škodlivosti prikrmovaním pšenicou . Samozrejme prínos ako je u teba zname staviaš do úzadia a proste pre teba neexistuje. Stále si tu melieš tie eštebacke drístanice dokola ako komunisti na tých forach o tej ich báječnej strane ktorú všetci ľudia podľa nich tak veľmi na Slovensku milujú . Proste žijú v nejakej virtualnej realite absolútne neakceptujú iný nazor iba si omielajú svoje komické poučky. Keď potom vo voľbách dostanú 0 celá niečo percenta nevedia si to nejako v tých červených hlavičkách poriadne zrovnať prečo sa to stalo :-D Nájdi mi jeden článok o škodlivosti prikrmovaním sušenou lucerkou pre raticovú zver. O podávaní jadra a období kedy ho podávať sa môžeme baviť .Ako i o období keď srnčia zver na lanoch obilia travi 24 hodín denne a prežije to. Ty však obhajuješ nepriokrmovať vôbec ničím a nikdy !!! A v žiadnom prípade nepodávať soľ !!! Teraz chceš svoje konšpiračné teorie rozsekať a povyberať z nich state ktoré nezmyselne pozliepaš a vytvoríš nový marxleninizmus . Čiže teoriu nezmyslov a omylov . To však nie je náš problém . Tu je zákon a ten Ti niečo prikazuje tak to dodržiavaj . Zla si sa napáchal za svojho života už dosť bolo by na čase sa ospravedlniť všetkým ktorí trpeli pre zločineckú organizáciu štb ktorej si bol členom a trpia doteraz. A tiež by si sa mal ospravedlniť aj zveri za to ako sa k nej správaš . Prosím ťa čo sleduješ tým sústavným navádzaním poľovnikov na úmyselné porušovanie zákona o poľovníctve ??? Je to nejaká tvoja duševná porucha alebo nedocenenosť ? Prípadne výčitky svedomia keď si spolupracoval so zločineckou organizáciou štb ? ◄ reagovať

zobrazené 441-480 z 628 | najnovšie | novšie | staršie | najstaršie

reklama

Zelené zápisky z poľovníckych chodníkov
Poľovníctvo TEREM