Dobry den prajem. Prave som pozeral na F&H polovacku vo Francuzsku. Riesili tam aj problem, ako im ochranari zakazuju lov na urcite druhy zveri a popritom ich maju dostatok. Chcem sa spytat, ci aj u nas urcuju neake podmienky, ze az tak,ze to zasahuje do vykonu prava polovnictva? Hadam,nebudu sa do prs buchat,ze zrusia tuto formu ochrany zvierat,ako je polovnictvo :(
Téma: pomoc zveri v zime. Jožibači alias osamelyvlk napísal cit: Prikrmovanie úžitkovej zveri škodí. Aj soľ spôsobuje smäd, zver viac pije, ako sa kŕmi a na vyvíjajúci sa plod to nemusí mať pozitívny dopad. Preto by som aj soľ zakázal. ◄ reagovať
vidíš lubenko keby si bol posluhoval eštebakom mohol si aj Ty dostať zopár bytov ako súdruh Begala a nemusel si stavať :-D ◄ reagovať
ako naraz p.Bagala zmenil retoriku,doteraz bol proti prikrmovaniu a naraz uz ideme prikrmovat,no skus este p.Bagala zistit nieco ako sa prikrmuju kamziky v Tatrach,ja som slubil nejaky material od kamaratou z TANAPU,ale staviam dom tak som na to volako pozabudol,ale slubujem ze dodam ◄ reagovať
Hekler to sú iba príznaky schyzofrénie :-D toho si nevšímaj :-D Osamelý vlk aj ja som proti prikrmovaniu hnačkovinami . Takže budeme podávať granule ,ovos,jačmeň kvalitnú senáž a letninu . Môžeš začať ! ◄ reagovať
Už som na tejto stránke čítal všeličo, ale posledný príspevok je zatiaľ vrchol ... ◄ reagovať
Edu, orol! Ste Slováci, alebo nie ste, keď nerozumiete po slovensky? Po tatársky neviem. SOM PROTI PRIKRMOVANIU HNAČKOVINAMI!!! Nie proti prikrmovaniu kôrou, vetvami zoťatých stromov, atď., domácou stravou. ◄ reagovať
Orol račej predlož jeden príspevok kde osamelývlk neklamal :-D Taký nenájdeš :-D ◄ reagovať
báči a chceš ešte odo mňa ďaľšie dôkazy, že si všeobecne proti prikrmovaniu zveri v našich revíroch? Ak chceš, rád ti splním tvoju požiadavku a predložím ďaľších 10-15 dôkazov usvedčujúcich ťa z klamstva!!! ◄ reagovať
áči,ty darebák, ty už nevieš, čo si písal aj napr. na Pid ( prikrmovanie, krmivo, skúsenosti?). Tu je výťah z TVOJICH PRÍSPEVKOV A TVOJE SLOVÁ. Takže NEKLAM!!! 1)Vďaka NEPRIKRMOVANIU by bola v ešte lepšej kondícii. Na acidózu bachora nemusí hynúť, aj trus môže byť v najlepšej pohode. Ide o to, aké budú srnčatá - či z nich budú paličkáče, alebo medajlové kusy. Prajem vám, aby ste mali medajlové, ale - nakoniec, sami viete, akú máte zver. O zem by ma hodilo, ak by ste mali vďaka zimnému prikrmovaniu prevažne medajlové kusy 2)Som korektný. Bol som slušne vychovaný, preto nemám v povahe niekoho vodiť za nos. Naozaj nie. Ale k veci. Stále som proti prikrmovaniu, ale keď si nechceme dať povedať, tak sa vyvarujme aspoň tým najhorším obilninám. 3)Čiže - neprikrmovať. A teda aj tie krmelce by som vyhodil z revíru. Stručne povedané - viac zveri na odstrel by sme mali, keď by sme vôbec neprikrmovali. Takže odpoveď na otázku Divožienky je jasná - prikrmovanie je kontraproduktívne. ◄ reagovať
skvelý odkaz :-D huaaaaaa :-D Ty si jeden veľký eror slovenska Ty náš HÁJ :-D ◄ reagovať
Orol, nie som báči, ale Osamelývlk. Zase mi komolíš nick, čo svedčí len o tvojom hulvátstve. Nechcel som preto aj reagovať, ale budiž... Ver mi, som chlap a stojím si za svojimi zásadami – som za prikrmovanie bez hnačkovín. Domácou stravou – to som vždy tvrdil a budem tvrdiť. To znamená – už som tu písal o prerezávkach mladín, ktorých korunová dendromasa v zime a na jar výborne slúži ako domáca strava bez hnačkovania. Iné nič – žiadna soľ, cermix, siláž, či cukrovarské rezky. Kto z nás dvoch by mal krajšiu zver, na to by som pozval odborníkov, veterinárov, zootechnikov, výživárov, atď., aby oni posúdili, kto sa lepšie stará o zver. Koho by poklepali po pleci, čo myslíš? No teba určite nie! Mne do topánok nezateká a nikdy nebude, pretože vždy budem proti hnačkovinám, atď. Edu, či si myslím, že zver bude zdravšia? Nemyslím si, ja to viem! A navyše predpokladám, že vzostup medajlových trofejí na bratislavskej prehliadke je výsledkom starostlivosti poľovníkov, ktorí to skúšajú bez hnačkovín. Alebo si myslíš, že zvýšili dávky pšenice, Cermixu, dužiny, atď? No a o tej čiernej zveri, to je hanbou poľovníctva – nie dosť, že jej život strpčuje vysoký sneh, preháňa pšenica, nafukuje Cermix, my ju ešte strieľame. Najmä diviačatá a lanštiaky. Senzačná starostlivosť o zver. Klobúk dolu. Namiesto toho, aby sme jej dali pokoj, zamestnávame ju - navyše - zbieraním pšenice po zrnkách, ako to máme možnosť vidieť na estónskej kamere. Aby energiu viac vydávala, nie šetrila. A keď potom diviačice vrhnú nie po päť „rytierov“, ale po desať kriplov, na čo nadávame? No predsa na to, že im bolo málo a v zime ich rušili lyžiari. Len nie na hnačkoviny. „Keďže nepoľuješ a neprikrmuješ...“. Vidíš, Edu, to je umenie – neprikrmovať a vedieť prikrmovať. Ani nie tak umenie, ako kumšt. Oveľa lepší, ako prikrmovať a nevedieť prikrmovať. Ešte horšie je – vedieť o obludnosti prikrmovania hnačkovinami a naďalej prikrmovať. A zopár dôkazov o neprikrmovaní a neodčervovaní v zahraničí som ti tu už predložil, ale ty ich nechceš čítať, tak načo ti budem predkladať ďalšie. Ale ešte raz – nájdeš ich na portáloch poľovníckych časopisov aj tu, na webe, tak si ich hľadaj. Napr. na odkaz. Zbytočne tu budeš vypisovať, že ti nemám čo predložiť. Mám a je toho dosť. Ty ma len chceš zamestnať hľadaním. ◄ reagovať
Jozi sľubil si nejaké dokazy o tom že v Poľsku a iných krajinách eu je zakázane prikrmovanie zveri až po Nemecko .Predlož ich prosím ťa tak ako som ti ja predložil odkazy kde som ti tieto klamstvá jasne vyvrátil !!! ◄ reagovať
Osamelyvlk citujem ťa " ja "rozbíjam" zlé veci bez drog a alkoholu /kŕmidlá pre hnačkovú pšenicu a zmrznutú repu, ktoré zver zabíjajú, ploty prezimovacích zverníc" Jozibaci myslíš ,že tvojim písaním bludov bude naša zver zdravišia a vitálnejšia ??? Ja zase bude robiť to čo robí 55 000 poľovníkov na Slovensku a miliony poľovníkov v EÚ . Budem zveri podávať liečivá ,vakcíny a v dobe núdze ako je veľmi správne nazvané obdobie kedy najmä v horách kde je snehová pokrývka i niekoľko metrov snehu trpí najmä čierna zver ako i iná nedostatkom potravy a soli podávať letninu ,granule,ovos ,jačmeň až po vysušenú lucerku končiac celoročným podávaním soli. Samozrejme nezabudnem na pšenicu i kukuricu pre bažanty v zásypoch a iné činnosti ktoré som sa zaviazal plniť . Toľko teda zase ja robím pre zver . Viem ,že podľa teba a nejakej estonskej kamery je to činnosť nesprávna čo ma iba utvrdzuje v správnosti konania . Kedže nepoľuješ v žiadom PZ sú tieto činnosti pre teba bezpredmetné takže tebe zostáva iba písanie bludov pri ktorých sa mylne domnievaš ,že niečo tvoríš . Ak robíš zo seba kkta to však nemusíš ,lebo to o tebe všetci veľmi dobre vieme . Takže tvoja činnosť je tragikomické divadlo chorého jedinca košického endemita . ◄ reagovať
Báči, ty si proti akémukoľvek prikrmovaniu zveri v revíroch, podávaní soli, liečiv!!! Dôkazom môjho tvrdenia sú tvoje príspevky !!! P.s- Počúvaj ty darebák, ak si raz proti akémukoľvek prikrmovaniu zveri v revíroch, podávaniu soli a liečiv a máš o tom desiatky príspevkov na rôznych poľ. fórach,, tak si za tým stoj ako chlap a nepíš teraz naraz, že si presvedčený o správnom prikrmovaní bez hnačkovín. Toto ale robíš vždy, keď ti „zateká do topánok“ a najmä vtedy sa usiluješ o priazeň verejnosti použitím „lichotiacich rečníckych zvratov“, klamstva a snažíš sa tak vydobyť si naspäť svoje stratené pozície, že áno. Aby ťa tu tiež nevyhodili, ako zo stránky PID. Však áno. ◄ reagovať
Edu, nedaj sa vysmiať: Rozbíjať poľovnícke zariadenia je poškodzovanie cudzej veci. Ja neradím nikomu rozbíjať poľovnícke zariadenia susedom /cudzie veci/? Nech si každý rozbije svoje. Ale podľa svojho uváženia. Ja vo svojom revíri by som tak urobil, resp. žiadne by som nepostavil. O svojej jedinečnosti presvedčený nie som. Presvedčený som len o správnom prikrmovaní bez hnačkovín,... Kto tu podceňuje 55 000 poľovníkov, ste vy dvaja, nie ja, pretože tvrdením, že som šialenec,...ako keby ste im hovorili, že nemajú vlastné hlavy a nevedia podľa nich usudzovať. Nechajte to na nich! Aj oni vedia robiť vlastné úsudky, súdy. O tom som presvedčený. Ja im nevnucujem svoje súdy, ja im ich PREDKLADÁM. Je na nich, aby si vyberali, alebo zamietli. To nie je šialenstvo, ani chuligánstvo. Edu, poslednú vetu si napísal veľmi správne – budem písať a písať. Keď nie tu, tak inde, ale mojím prianim je zdravá, vitálna zver. Racionálne poľovníctvo. ◄ reagovať
Je to chuligán a šialenec. Chuligán = darebák. Šialenec = blázon. ◄ reagovať
Osamelyvlk nepotrebuješ oprávnenie na kritiku zákona . Rozbíjať poľovnícke zariadenia je poškodzovanie cudzej veci . Nie si chuligán iba ťažko duševne chorý človek ktorý je presvedčený o svojej jedinečnosti ,fenomenálnosti trpiaci ťažkým reformátorským bludom . Neprímaš žiaden argument melieš dokola pšenica-acidoza-hnačkovanie -estonska kamera . To je celý výsledok dokola opakujúcich bludov domnievajúc sa ,že zmeníš svet :-D Tak práci česť .Píš a píš :-D ◄ reagovať
Chuligán a šialenec - obrazne povedané - rozbíja dobré veci /za takých sa považujú futbaloví fanúšikovia, rozbíjajúci výklady obchodov pod vplyvom drog a alkoholu, štadióny,.../, ja "rozbíjam" zlé veci bez drog a alkoholu /kŕmidlá pre hnačkovú pšenicu a zmrznutú repu, ktoré zver zabíjajú, ploty prezimovacích zverníc,.../. Skrátka - choré veci v zákone. Som chuligán? Hnačkujúca zver na estónskej kamere je drístanica??? Aké oprávnenie potrebujem na kritiku zákona? To bolo pred Zamatovou. Kritizovať zákony sme mohli v krčme pri pive. Nespokojným komunistom brali knižky, nestranníkov posielali k lopate. Keď je u vás svedomitý slovenský poľovník, odborne vzdelaný, chuligán a barbar, tak sa zobuďte! To môže tvrdiť iba komunistický pohrobok. ◄ reagovať
BLUDY - komplexné poruchy myslenia, nesprávne súdy a úsudky, ktoré nezodpovedajú skutočnosti, no chorý je úplne presvedčený o ich reálnosti Velikášske, expanzívne bludy (preceňovanie svojej osoby) extrapotenčné: presahujú možnosti človeka (neviditeľnosť) megalomanické: preceňovanie významu nejakého človeka pre spoločnosť či celý svet (reformátorské- chorý je povolaný zmeniť celý svet, bez reálnych súvislostí; inventórne- vynálezy, ktoré sú iba nekritickými nápadmi; originárne- chorý sa pokladá za potomka vznešeného rodu ◄ reagovať
jožibaci škoda že si nám nevysvetlil akože to Ty osobne pomáhaš tej našej slovenskej zveri ???To že opakuješ dookola estonaska kamera hnačkovanie neprikrmovať sú len drístanice nič viac .To dúfam uznáš :-D ◄ reagovať
A ty máš "papiere", resp. oprávnenie na to, že môžeš navádzať poľovníkov na porušovanie zákona, aby neprikrmovali celoplošne na Slovensku najmä v období strádania a núdze lesnú zver, aby nepodávali zveri soľ, liečivá, aby povyhadzovali krmelce zo svojich revírov, aby lovili srnca v zime, aby lovili zver podľa tvojich zootechnických pohľadov, aby z hory len " ťažili", nič tam nedávali a nestarali sa správne o zver??? Máš oprávnenie na to, že môžeš zámerne nasierať poctivých poľovníkov, povyšovať sa nad nich a písať hovädziny??? Tak potom ja mám také isté oprávnenie a papiere na to, aby som ťa na základe obsahu tvojich príspevkov nazval chorobným šialencom a chuligánom. ◄ reagovať
Solirov, či zodpovední čítali moje príspevky, neviem, nenachytal som ich pri tom. A či sa podľa nich zariadili? No možno mnohých oslovila moja úvaha, že čím sa poľovník menej stará o svoju zver, hlavne hnačkovinami, tým ju má krajšiu, vitálnejšiu, medajlovejšiu. Orol, až budeš mať "papier" od psychiatra, že som chorý, potom sa oháňaj takýmito tvrdeniami. Mhm?! Zatiaľ si nezodpovedný nactiutŕhač. ◄ reagovať
Báči, veď áno, tebe sa už viac slov a vecí "zazdalo", ktoré si si "privlastnil" od iných a dávaš ich na plac ako zaručene správne a neomylné. Bez toho, aby si si všetko predtým poriadne overil. Potom to tak s tebou a tvojimi príspevkami vyzerá. P.s- báči a nezabúdaj, že ty si ešte naviac aj chorý. ◄ reagovať
Solirov no predsa mu to povedali jeho informátori ◄ reagovať
takže podľa teba bolo tých zlatých trofejí viac preto lebo zodpovední čítali tvoje príspevky a podľa nich sa zariadili? a na to si ako prišiel? ◄ reagovať
Slovo súhlasič /i/ použil Solirov /14.6. o 15,57/ a mne sa zazdalo. Podľa slova vyjednávač /i/ - kto vyjednáva, tak, ako ja. Takže v tom problém nevidím. Používanejšie je slovo lojálny, súhlasiaci. A "pre rujou"? No skrátka preklep. Lepšie povedané - nedoklep. Je to chuligánstvo a barbarstvo? Potom by ich bolo na Slovensku!!! A endemit? Edu, ty mi lichotíš. Som endemit, máš pravdu a ja sa tým netajím - tak písať, som pred touto debatou ešte nečítal a nečítam ani od jej začiatku. Ale nechcem ním byť a verím, že nebudem. Že nás bude viac. Vyčkajme času, jak hus klasu. Tak sa vraví, nie? ◄ reagovať
reformátorský blud graduje:-D Distavili sa aj excelentné myšlienky súdruha reformátora :-D Je proste jedinečný endemit . ◄ reagovať
SÚHLASIČOV :-o)) to čo je za slovo??? A ešte že "pre rujou" namiesto "pred". Si ty riadny chuligán a barbar:-o) ◄ reagovať
Ale no, Solirov, nepoznáš srandy s tými excelentnými myšlienkami? Koľko je súhlasičov, neviem. To by som musel prejsť všetky vlákna, kde som písal od r. 2005, ale nemám čas. Vraj vysoko rúbem. O to mi vôbec nejde. Ide mi o to, že ak by sme nerozprúdili túto debatu, nebolo by v Bratislave 70 zlatých jeleních trofejí a 136 srnčích, ale možno iba tá jedna, ktorá bola v Nitre v r. 2000. Podobne srnčie. Ale pretekali by sme sa v stĺkaní krmelcov, miešaní obilných zmesí, vybíjaní srnčích kriplov pre rujou, atď. Veď to poznáš. Teraz si myslím, že je to na dobrej ceste a o 5 rokov bude zlatých ešte viac. Kto má na tom zásluhu, nie je podstatné. Hlavná vec je, že vieme, "od čoho psy dochnú". A ako tomu predchádzať. ◄ reagovať
práveže hľadám... a nenašiel som.. ako vieš že ich je tu dosť? s "mojimi excelentnými myšlienkami" - vysoko rúbeš. Keby boli také excelentné tak by sa tí tvoji súhlasiči ozvali.. ◄ reagovať
Ale Axon, nerob sa až taký hlúpy. Teberovní odporúčajú v zime, rozumej pri teplote pod bodom mrazu, prikrmovať repou, ktorá nesmie byť zmrznutá. Solirov, stále sa tu nenašiel...? Ty si nenašiel a ani nehľadáš takých, ktorí súhlasia s mojimi excelentnými myšlienkami. A je ich tu dosť. Ešte viac je tých, ktorí to iba čítajú. Určite viac, ako tvojich konzervatívnych priaznivcov. ◄ reagovať
osamely vlk, aký je to zmrznutý revír??? Lebo ja poznám iba revíry poľné, zmiešané (leso-poľné), lesné, horské... Ale zmrznutý??? No neviem, Tvoje myšlienkové pochody sú zmrznuté, a to poriadne. ◄ reagovať
Aha.. len preto sa pýtam, že stále sa tu nenašiel nikto kto by s tebou súhlasil.... preto ma zaujímalo kto sú to tí "my".. ◄ reagovať
Kto sme my? No predsa všetci tí, ktorí si nevieme predstaviť nezmrznutú repu v zmrznutom revíri, nezavretú zver v uzavretej zvernici, zver v prezimovacej zvernici nepovažovanú za zver chovanú v zajatí, atď., atď. Veď to už poznáš. A verím, že nie som sám. Preto MY a NAŠE. A otcovské? Jedno príslovie u nás hovorí tomu, kto neprestajne opakuje chyby, že - dám ti otcovskú radu. A opakované chyby robia iba neskúsení, teda mladí ľudia. Oni potrebujú otcovské rady, ako soľ. Ale ak myslíš, že sme nejaká antipoľovnícka sekta, tak to nie. Za PC som sám. ◄ reagovať
"Zabudol som ešte na srnčiu zver, z ktorej na výstave bude 136 zlatých medajlí, čo je výrazný vzostup v kvalite zveri podľa viceprezidenta SPZ, p. J. Cibereja. Žeby poľovníci dali na naše dobre mienené otcovské rady a žeby upustili u srnčej aj od kontraproduktívneho selektívneho odstrelu od 16.5. do ruje? To by nás veľmi potešilo. Ale hlavne zver" - To množné číslo ma zarazilo... Koho nás by to potešilo? Koho rátaš do slovka "naše"? A "otcovské" ????? ◄ reagovať
Zaujímavý článok vyšiel v najnovšom čísle časopisu Svět myslivosti, č.6/2011, str. 53. Posledná veta článku: "Nórsko: bielokura ohrozujú vrany". "Líška, ktorej početnosť, vzdialenosťou od chát tiež vzrastá, je ako nepriateľ pre bielokura bezvýznamná." Súhlasím s výskumom, pretože to isté tvrdím i ja vo vzťahu našej líšky k drobnej a preto by to mal brať na vedomie aj zákon o poľovníctve. Ďalší článok na tej istej strane hovorí o bezrohých kamzíkoch. Príčina sa uvádza v chybnom vývoji zárodku už v ranom štádiu v tele matky. Presne to, čo u našej srnčej - lov v predrujnom a rujnom období traumatizuje raný vývoj zárodkov. Ako aj vnímavosť kamzíkov na prašivinnu. Výhodnejší je aj u nich lov v porujnom období - cca od 1.1. Ale to sú starosti alpských poľovníkov. Mňa to len tak trklo po prečítaní článku a spomenutí si na anomálie našej srnčej ako negatívneho dôsledku traumy z predrujného lovu. ◄ reagovať
Marco2204, hlboko sa mýliš, že "najlepšie je nereagovať a nevšímať si". A to sa netýka len mňa. Lepší, alebo najlepší je opačný postup - vysvetliť nám, poľovníckym chuligánom, ako zabrániť mrznutiu dužín, ako prikrmovať srnčiu pšenicou pravidelne 0,2 kg na deň, jeleniu 0,5 - 0,6 kg, keď v zime sa to nedá /hlavne za fujavíc/ každodenne. Naraz doniesť cez víkend srncovi na týždeň 1,4 kg pšenice a rozkázať mu, že denne smie iba 0,2 kg, ani zrnko naviac, tiež nejde. Ako vysvetliť srnčej, že trofejové kusy v tomto období selektívneho odstrelu /od 16.5./ sa báť o svoj život nemusí, pretože teraz lovíme iba kriplov a že je to v ich záujme. Na nich príde rad až po ruji, keď pokladú tie najlepšie srny. Ako presvedčiť srny, aby negradovali už od decembra, cez zimné obdobie núdze, keď je lepšie, podľa nás, až po oteplení, na jar. Odpadlo by nám prikrmovanie. Teda - výrazne by sa znížilo. Podobne zajačice - prečo ich to rajcuje už od novembra, mláďatá potom vrhajú v januári, keď lepšie by to bolo v máji. Edu, mne určite nepreskakuje, len si prosíme odpovede, alebo rady na uvedené otázky. Toto je jedine najlepšia a najschodnejšia cesta, ako prestať chuligánčiť, resp. reformátorsky blúzniť. Vy mi pripadáte, ako ten, čo sa pýta, koľko je hodín a vy mu namiesto odpovede vynadáte do eštebákov, chuligánov, bludárov len preto, že chce vedieť, koľko je hodín. Odpovedzte mu, koľko je hodín a on sa vám ešte poďakuje a pôjde si svojou cestou. A vy sa ho strasiete. Inak bude domŕzať, až kým sa nedozvie od vás, koľko je hodín. Jednoduchá rada. Takže - nie nereagovať a nevšímať si, ale vyhovieť. Aj chuligán chce mať jasno v hlave. A nie som sám, pretože ak sa niekto pýta to isté, ako ja /ako zabrániť zmrznutiu repy, ako chovať zver vo zverniciach neuzavretú/, potom súhlasí so mnou a nie s vami. Lenže odpovedí na uvedené otázky sa nikdy nedočkáme. Takže - NEPRIKRMOVAŤ. Zveri to celkom určite neuškodí. ◄ reagovať
Osamelyvlk naozaj si myslíš ,že tvojimi príspevkami si nejako pomohol zveri ??? Podľa mňa si pomohol iba svojmu reformátorskému bludu :-D Ja som dávnejšie písal ,že sú iba dve možnosti buď nám tu preskakuje všetkým tisíckam členom lovu zdar tiež 55 000 poľovníkom a milionom poľovníkom v EÚ ktorí zver prikrmujú alebo preskakuje tebe . Inej možnosti niet . ◄ reagovať
ono to nema vyznam on si bude trepat dookola to iste najlepsie si ho nevsimat a nereagovat na tie jeho bludy inak to neprestane on to ma snad nakopirovane a otravuje s tym vsade a trvalo,vlcko moja posledna reakcia na teba prenajmi si revir a mozes si tam aplikovat tie svoje sci fi,za svoje peniaze alebo to rob virtualne su na to programi aj moj syn sa stara podobne o akvarium a dari sa mu mozno sa bude darit aj tvojej zvery a jediny kto bude hnackovat budes ty na WC ◄ reagovať
osamelýtlk, nepáchaj zlo sám na sebe, pretože najzákernejšou srdcovou chorobou je nenávisť, závisť a lakomstvo. ◄ reagovať
Užívaním portálu LovuZdar.sk užívateľ prehlasuje, že sa oboznámil s autorskými právami, podmienkami používania a všeobecnými pravidlami tohto portálu, plne rozumie ich obsahu, súhlasí s nimi, bude sa nimi riadiť a na znak súhlasu s ich obsahom sa zaväzuje ich dodržiavať pri užívaní portálu www.lovuzdar.sk a využívaní jeho služieb.
Admin nezodpovedá za obsah pridaný návštevníkmi LovuZdar.sk
Admin si vyhradzuje právo vymazať akýkoľvek obsah pridaný návštevníkmi portálu ak tak uzná za vhodné.