Heming hunting
dnes je pondelok,  25. november 2024,  meniny má Katarína,  spln: 15. december 2024,  dnes východ slnka: 07:13,  dnes západ slnka: 15:53
poľovnícke sety poľovníctvo Terem

ako dalej s polovnictvom v SR - diskusia

autor: off jolaus123
pridané: 14.11.2010 21:45

Dobry den prajem. Prave som pozeral na F&H polovacku vo Francuzsku. Riesili tam aj problem, ako im ochranari zakazuju lov na urcite druhy zveri a popritom ich maju dostatok. Chcem sa spytat, ci aj u nas urcuju neake podmienky, ze az tak,ze to zasahuje do vykonu prava polovnictva? Hadam,nebudu sa do prs buchat,ze zrusia tuto formu ochrany zvierat,ako je polovnictvo :(

počet zobrazení: 37 341
počet hlasov: 0
okruh tém: poľovníctvo

Aký je dôvod vášho označenia za nevhodný?

komentáre

zoradiť
zobrazené 241-280 z 569 | najnovšie | novšie | staršie | najstaršie
off Hekler, 23.6.2011 o 9:18

obávam sa, že máš pravdu, dnes už niet pochýb že bude prijatá novela zákona o poľovníctve, čo je smutné že všeodborníci bez zodpovednosti ochranári spustili plánovanú kampaň na presadenie svojich požiadaviek do zákona, odstrel mačiek a psov je len jednou z nich, tu je vidieť ako títo ľudia nepoznajú zákon, taktiež aj niektorí herci a pod. ktorí sú odborníci lebo chovajú v paneláku čivavu, účelovo je priehliadané, že poľovník môže zastreliť psa alebo mačku ale len ak sú splnené zákonom stanovené podmienky a len v POĽOVNOM REVÍRI, kde si na rozdiel od psíčkarov platíme nájom, ... a žiaľ asi sa im to podarí lebo toľko zelených, čiernych a ružových odborníkov poradcov nebolo na úrade vlády ešte nikdy za posledných 40 rokov ako je tomu teraz... áno zákon treba novelizovať ale odstrel psov a mačiek ja tam uzákonený jasne a správne ako pre poľovníkov tak aj pre majiteľov psov a mečiek a títo by si ho mali v prvom rade naštudovať a dodržiavať a ich miláčikov by žiaden poľovník nemusel strielaľ, ani jeden z nich to však nepochopí pokiaľ nedostane niektorý majiteľ psa k náhrade hodnotu napr. strhnutého jeleňa, zveriny aj trofeje, ale to sa v SR zatiaľ nestalo a tak skoro ani určite nestane ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 0

off Jelsovec, 23.6.2011 o 8:19

ad Wolfhunter - na konci rozhovoru Sudor dal poznámku, že požiadal o vyjadrenie člena SPZ a ak sa vyjadrí, bude to prezantovať. Takže občas si tú tému pozriem a dám odkaz, keď to bude aktuálne.Dúfam, že sa kompetentní vyjadria tak rýchlo, ako to urobili keď Pribina vyšla s petíciou... Orol, Ondrík pozdravujem:) máte pravdu, mňa nasralo nie to že sa debatuje o zákone, ale aké pseudoargumenty si zvolili ochranári a bohužiaľ, aj niektorí poslanci si osvojili túto demagógiu. Neprospeje to ničomu, len sa vyostria vzťahy medzi nepoľovníckou verejnosťou a nami. Stačí si prečítať niektoré komentáre pod tou diskusiou. Radikálne názory , nech sa týkajú ktorejkoľvek strany ničomu nepomôžu, ale dobre sa naháňajú politické body. Ja si myslím že to prejde a následne môžme čakať ďalšie zásahy do poľovníctva od ľudí, ktorí si myslia že chovom 3 Bernských salašníckych pochopili tajomstvá vesmíru. ◄ reagovať

off orol, 22.6.2011 o 23:54

Áno, stotožňujem sa, zákon o poľovníctve, v ktorom sa mimo iného rieši aj odstrel túlavých a pytliačiacich psov a mačiek - jeho špecifikácia je presná, správna a spravodlivá. Takto to trvá veľa rokov a je to v naprostom zdravom súlade so zákonom o poľovníctve, ochranou prírody, lesnej zveri a zdravému rozumu. P.s- čo chceme chrániť v prírode, lesnú zver, zákonom chránené živočíchy, alebo pytľiačiacich psov? No dokopy chrániť všetko asi nejde, keď pes má nadvládu nad zverou a chránenými živočíchmi, či ako povieš? ◄ reagovať

off Ondrik, 22.6.2011 o 23:08

Zákon, ktorí rieši problém psov a mačiek v revíroch je dobrý, netreba s ním nič robiť. Všetko je na poľovníkovi či vystrelí alebo nie. V každom kolektíve, tak aj medzi poľovníkmi sa nájdu ,,hlúpi,, jedinci, ktorý rozmýšľajú až potom čo na psa vystrelia a či im zákon pomení tie ,,metre,, bude úplne jedno...poľovník, ktorý je debilom zastrelí psa aj keď počuje niekde v diaľke majiteľa, ktorý ho zjavne hľadá...tu je to o ľuďoch nie o nejakom zákone a hlúpych metroch! ◄ reagovať

off WolfHunter, 22.6.2011 o 17:43

neviem aký maťe pocit vy ale ja sa začínam domnievať že sa nám akosi serú do toho ľudia ktorý maju klapky ako koň a vidia len svoj zaujem bez možnosťi že veci su ináč ako sa zdajú...žiadna tolerancia prečo by mal chápať poľovník majiťeľa ked ten nebude a ani nechce chápať poľovníka nechápem dokedy si necháme do všetkeho zasahovať napríklad nejakou aktivistkou ktorá ma zjavne v hlave nasraté Jelsovec maš aj odkaz z rekciou opačnej strany tuším tam bol spomínany nejaký minister poľovník či čo..prosím pridaj ◄ reagovať

off vlciaskala, 22.6.2011 o 0:21

prave som docital ten jelsovcov odkaz ta zana je uplne vygumovana dufam za ta novela neprejde ◄ reagovať

off Edu, 21.6.2011 o 22:30

Orol eštebaci majú cit otupený :-D nič im nehovorí tento pojem :-D Sú proste mimo svet :-D Žijú si ten zbabelý život a premýšlajú kde uškodiť ! Ale dáme im zabrať :-D v ich bludoch !!! Pekný večer z Rakuska kde sa vraj prikrmovať prísne zakazuje :-D ◄ reagovať

off orol, 21.6.2011 o 20:56

Ja neviem, kto by chcel do združenia poľovníka - darebáka, ktorý je proti správnemu prikrmovaniu zveri, podávaniu soli a liečiv. Však už aj mladé deti sú starostlivé, majú súcit, vedia a tešia sa z toho, keď môžu v čase strádania a núdze v treskúcej zime prikrmovať vtáčiky na oknách a búdkach a pomôcť im tak prekonať toto obdobie. ◄ reagovať

off Edu, 21.6.2011 o 19:33

Osamelyvlk nebudeš prikrmovať osrate srny od repky lebo ty si budeš husť svoju pieseň že je to od prikrmovania :-D absolútne budeš ignorovať všetkých odborníko a brbotať tú svoju sprostosť dokola . Okrem toho Ty prikrmovať nemusíš lebo nie si členom žiadneho PZ a ani nikdy nebudeš :-D Takže Ty o prikrmovaní môžeš písať iba tie svoje chorosti. ◄ reagovať

off Jelsovec, 21.6.2011 o 12:29

Toto je niečo neskutočné odkaz Presne to vystihuje koment horárika68.... ja som len "zíral" keď som to čítal... ◄ reagovať

off Osamelyvlk, 21.6.2011 o 5:58

Edu, lucerku a soľ budem vynášať, až budeme mať osraté srny na repke. Zatiaľ to nehrozí. ◄ reagovať

off Edu, 20.6.2011 o 17:58

Osamelývlk a ktorá je tá pôvodná strava od ktorého roku ??? Ktorá je tá domáca zver ??? Muflon ? Daniel? Bažant ? Či ktorá ??? Je to nejakým rokom ohraničnené ? :-DDDD Pokiaľ je hranica domácej stravy po Dunaj ??? Či po akú krajinu ???Ako zakážeš zveri pásať sa na lánoch obilia či diviakom ryť v amerických zemiakoch ??? Zjavne Ti to výhráva celkom slušne . Zober v zime sušenej lucerky a hrču soli vynes tým osratým srnám čo sa pasú na repke a pomôžeš im viacej ako fantasmagoriou !!! ◄ reagovať

off horarik68, 20.6.2011 o 12:15

Bohužiaľ určujú a aj sa im niektoré darí uzákonniť. Najsmutnejšie je na tom to, že to robia aj ľudia ktorí tomu čo robia nerozumejú a nemajú ani predstavu čo tým vlastne môžu spôsobiť. ◄ reagovať

off dede, 20.6.2011 o 9:50

Osamelý vlk, p.Jozef- mám dotaz, keď konzumujem domácu stravu - viaczrnné vločky, prejaví sa to hnačkovaním ? ◄ reagovať

off Osamelyvlk, 20.6.2011 o 7:28

Zaujímavé myšlienky sú uvedené v časopise Svět myslivosti č. 6/2011, str. 13: "...kvalita srnčej zveri závisí predovšetkým na schopnosti vyhovieť požiadavkám mikrobiálnej populácie v bachore zveri". "...pravidelné sledovanie zdravotného stavu zveri". KC. Myslím, že priaznivé výsledky možno dosiahnuť len domácou stravou. Hekler, ospravedlňujem sa za preklep. ◄ reagovať

off Osamelyvlk, 20.6.2011 o 6:43

Henkel, domáca strava nie je stupídnosť. Mal som to dať do úvodzoviek, ale keďže sa to opakuje v mojich príspevkoch už viackrát, do úvodzoviek sa to už nemá dávať. Aspooň si tak myslím. Vysvetlím ešte raz - tento výraz používame v súvislosti s pôvodom stravy. Za "domácu stravu" považujeme pôvodnú potravu, ktorá tu rastie spolu so zverou v revíri - byliny, dreviny, živočíchy. Pre srnčiu je to napr. malinčie, puky, listy, letorasty krov a drevín /dendromasa/, atď., ktoré jej nespôsobuje tráviace problémy. Opakom je cudzokrajná strava, ktorá spôsobuje zveri problémy - obilie, repa, kukurica v zimnom období. O ich škodlivosti sa už toho popísalo. Navyše - obilie sa v prírode v stave semena nenachádza. Čo vypadne z kombajna, to do jesene vyklíči a zimu prečkáva v bylinnom stave. Kukurica prečkáva ako semeno, je však nestráviteľná - výskum zistil, že cez diviaky iba "prechádza" v neporušenom stave. ◄ reagovať

off Hekler, 19.6.2011 o 21:51

chlapi, čo keby ste prestali reagovať na komentáre Osamelehovlka a nechali ho konečne osamelým, vašimi príspevkami len spôsobujete to, že znovu a znovu čítame jeho stupídne komentáre ako napr. prikrmovanie zveri domácou stravou. ◄ reagovať

off Osamelyvlk, 19.6.2011 o 19:09

Nemám 120 kíl, ani veľké brucho. ◄ reagovať

off orol, 19.6.2011 o 19:02

Osamelýtlk, komu si ukradol tú fotku, čo máš v profile? Však ty vyzeráš úplne ináč, ako ten vlk. Ty máš 174cm, váhu kolo 120kg, 61 rokov, veľké brucho a tieto parametre by mali patriť inému zvieraťu. Čo povieš? ◄ reagovať

off Edu, 19.6.2011 o 17:15

Kto niekto ??? :-D Kto je ten niekto??? Daj mi link na toho jediného niekoho čo zdiela tvoj blud ! ◄ reagovať

off Osamelyvlk, 19.6.2011 o 17:05

Čítaj poľovnícke periodiká. V každom niekto píše. ◄ reagovať

off Edu, 19.6.2011 o 16:49

A kde sú ???Ak to nie je tajné :-D chcem konkretizovať nie kecať o ničom !!! ◄ reagovať

off Osamelyvlk, 19.6.2011 o 16:33

Edu ja sa neodvolávam na "nejakých záhadných informátorov". Sú to odborne fundovaní ľudia, o ktorých si donedávna tvrdil, že sú to hlupáci. V poľovníckom svete sú to známi výskumníci , profesori, atď. ◄ reagovať

off Edu, 19.6.2011 o 16:24

Osamelyvlk ja ťa nežiadam aby si mi veril ani o to aby si valil do zveri pšenicu ! Nejako si na tú pšenicu príliš nafixovaný !!! Teda ovšem ak vieš čo je to vlastne pšenica ak náhodou si pod pšenicou nepredstavješ všetko obilie :-D Netvrdím iné ako odborníci ako Pavol Hell a desiatky a stovky iných odborníkov na Slovensku v Česku či v celej EÚ . Ty si tvrdíš svoj blud odvolávajúc sa na nejakých záhadných informátorov . V tom je rozdiel medzi nami dvoma .Trpíš predsudkom ,že štát vyžaduje od poľovníkov aby trávili zver to je tvoja porucha a tvoj blud . ◄ reagovať

off Osamelyvlk, 19.6.2011 o 16:05

Edu, keby zver od pšenice nehnačkovala, tak by sme o tom nevedeli. Z toho odkazu sa nedá vyčítať, v akom stave je zver všeobecne vo zverniciach. Ale ak sa o hnačkovaní píše, zverejňujú sa fotá, videá a hlavne estónska kamera neklame, tak ako máme veriť tebe a nie im. No uznaj. Ty taký pravdovravný, rozhľadený, psychiatrický odborník. To ani po desiatom pive nejde. ◄ reagovať

off Edu, 19.6.2011 o 15:51

Osamelyvlk ak ako ja vieš i Ty že nie si ani svedomity ani chovateľ !!! Si iba kecálek o svojej dokonalosti a reformátorskom blude . Trofej a prikrmovanie nie sú priamoúmerné . Prikrmovanie je prkrmovaním nie krmením . Doplnok stravy . V oborách sa jedná o krmenie . Samozrejme sústané miešanie krvi tiež pôsobí na silu trofejí a zveri . Ak budeš zver valiť na sójových výliskoch bude mať veľké parohy tak veľké ako ti dovolia anabolické stereoidy a iné hormonálne prípravky . Takže urobiť zo srnca či jeleňa netvora nie je zase také ťažké . Otázka je či chceme takého netvora a prečo ??? Ja kladiem dôraz na selekciu holej zveri ,ktorá je oveľa dôležitejšia ako nejaké parohy jeleňa či srnca . Pochopiteľné v zverniciach kde sa sype zveri každý deň pšenica nie len že zver nehnačkuje ale dosahujú sa i medajlové trofeje. Tých zverníc je X . Podľa teba by mala asi žiť v týchto zverniciach utrápená zúbožená zver v zlej kondícii . Toto je jeleň z jednej takej zvernice aby si vedel o čom píšem !!! odkaz ◄ reagovať

off Osamelyvlk, 19.6.2011 o 15:39

Edu, tak čo som teraz podľa teba - reformátor, či anarchista? Lebo podľa seba som svedomitý 95 % chovateľ a len 5 % lovec. Ako mi káže kódex podľa zákona o poľovníctve. ◄ reagovať

off Osamelyvlk, 19.6.2011 o 15:36

K tomu prikrmovaniu. Neviem, nebol som na tej bratislavskej výstave, ale vraj tam boli aj trofeje zo zverníc. Tak by ma zaujímalo, prečo nie takmer všetky medajlové trofeje neboli zo zverníc, keď tam prikrmujeme správne a veľmi kvalitným senom? V utorok ráno o 02,30 hod. pôjde repríza piatkovej relácie Tisíc let českej myslivosti, v ktorej hovoria o oborovom chove diviakov, z ktorého mali doteraz len zopár medajlí. Neviem koľko, lebo som celé nevidel, ale uvidím. Diviaky tam predsa majú raj na zemi, tak čo im bráni vyrásť na zlaté medajly? Aké ešte správnejšie prikrmovanie potrebujú a aké kvalitné seno? Edu, raď! ◄ reagovať

off Edu, 19.6.2011 o 15:33

Osamelyvlk Ty nie si poľovník!!! Ani nikdy nebudeš . Tá predstava že mnohí sa budú riadiť tvojimi bludmi našťastie zostáva iba v tvojej hlave predstavou :-D Takže veselé predstavovanie si anarchie ti prajem. ◄ reagovať

off Osamelyvlk, 19.6.2011 o 15:24

A prečo by mi to malo prekážať??? Mňa teší predstava, že sa mnohí pokusia podľa nich nehnačkovať zver v zime, neloviť cez ruju a že na výstavách bude čím ďalej, tým viac kvalitných trofejí. Čo si viac môžem priať!? Ja som skromný slovenský poľovník. ◄ reagovať

off Edu, 19.6.2011 o 15:11

Psychicky chorý človek trpiaci reformátorským bludom si myslí o svojich myšlienkach ,že sú excelentné a nevšedné . Takže je to normálny jav . že si to o sebe myslíš iba ty sám Ti zjavne neprekáža :-D ◄ reagovať

off Osamelyvlk, 19.6.2011 o 15:02

Edu, tu je téma, ako ďalej s poľovníctvom v SR. Tak ja píšem, ako to má ísť podľa mojich nevšedných, ale excelentných myšlienok. ◄ reagovať

off Edu, 19.6.2011 o 14:58

Možno si si myslel keď si skladal sľub eštebacky a následne tú slavu spečatil podpisom ,že podpisuješ chartu 77 :-D alebo že pomáhaš zveri hnačkujúcej :-D a veru aj si pomáhal zveri to je fakt .Oni ťa za to prikrmovali tak ,že si ako súdok dnes :-D ◄ reagovať

off Edu, 19.6.2011 o 14:56

Jeden bol konšpiračný druhý si prepožičiaval a kamarát sa volal štb :-D to máš super kamarátov :-D Mne sa nevyvlečieš . Kamarát to za teba nepodpisoval dúfam ? odkaz Riadne si sa upísal eštebakom mal si za to dva byty a královky platené tak ako mali všetci eštebaci . Čítaj sa !!! Ty si prepožičiaval byt ktorý nebol tvoj nejakému kamarátovi ??? Zaujímavé myšlienkové pochody :-D Vlastne Ty si ani nevedel že si eštébák Huaaaaaaaaaa :-D ◄ reagovať

off Osamelyvlk, 19.6.2011 o 14:46

No je to prepožičaný byt, ale môj. Nie od ŠTB! Ja som ho prepožičal kamarátovi, nie on mne! Halucinácie ti už riadne zatemnili myslenie. ◄ reagovať

off Osamelyvlk, 19.6.2011 o 13:07

Aký byt??? Ten v tvojich paranoických halucináciách??? V takom sa bývať nedá! ◄ reagovať

off Edu, 19.6.2011 o 13:01

súdruh Begala hádam si ten byt nedoslal z lásky eštebakov k tebe :-D Veď si musel slúžiť čertovi ktorému si sa vlastnou krvou upísal za kus žvanca ako spolupracovík štb krycie meno HÁJ . Platili ti za udavačstvo tak ako všetkým eštebakom . Nepasuj sa do polohy ukrivdeného . Bol si a si stále ten istý slizký udavač a konšpirátor . ◄ reagovať

off Osamelyvlk, 19.6.2011 o 12:57

Veru, orol, škodí. To nám jasne ukazuje estóska kamera, Edova fotka z Haluzíc, atď., atď,. Neviem, čo sa ti na tom nevidí? ◄ reagovať

off Osamelyvlk, 19.6.2011 o 12:55

lubenko, never Edovi. Keby si mal toľko bytov od ŠTB, ako ja, tak spíš pod mostom, s igelitkou pod hlavou. Toľko áut, ako ja, tak môžeš naďalej slintať po nich a mať taký kráľovský dôchodok, ako ja, tak nepostavíš ani búdu pre psa. Ale na tie krmivá pre kamzíky sme zvedaví. Avšak pre tie, nad hornou hranicou lesa!!! Ja to zisťovať nebudem, pretože niet čo zisťovať. Ja to VIEM! ◄ reagovať

zobrazené 241-280 z 569 | najnovšie | novšie | staršie | najstaršie

reklama

Zelené zápisky z poľovníckych chodníkov
www.LUK.sk