Heming hunting
dnes je pondelok,  25. november 2024,  meniny má Katarína,  spln: 15. december 2024,  dnes východ slnka: 07:13,  dnes západ slnka: 15:53
poľovnícke sety poľovníctvo Terem

ako dalej s polovnictvom v SR - diskusia

autor: off jolaus123
pridané: 14.11.2010 21:45

Dobry den prajem. Prave som pozeral na F&H polovacku vo Francuzsku. Riesili tam aj problem, ako im ochranari zakazuju lov na urcite druhy zveri a popritom ich maju dostatok. Chcem sa spytat, ci aj u nas urcuju neake podmienky, ze az tak,ze to zasahuje do vykonu prava polovnictva? Hadam,nebudu sa do prs buchat,ze zrusia tuto formu ochrany zvierat,ako je polovnictvo :(

počet zobrazení: 37 340
počet hlasov: 0
okruh tém: poľovníctvo

Aký je dôvod vášho označenia za nevhodný?

komentáre

zoradiť
zobrazené 201-240 z 569 | najnovšie | novšie | staršie | najstaršie
off Osamelyvlk, 25.6.2011 o 7:37

Aby nebolo, že som proti Čechom!!! To nie, nie som nacionalista. Tak to robia aj na estónskej kamere. Žeby si od nich brali príklad??? Tak nech si ho berú dôsledne - aj tie špinavé srnčie zadky a "jesenné vetrovky", namiesto "zimných kožuchov" - osrstenia srnčej. ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 0

off Osamelyvlk, 25.6.2011 o 7:17

Včera ma opäť vytočil český seriál Tisíc let české myslivosti. Repríza ide o chvíľu na ČT 2, o 10,30 hod. V revíri, kde napadalo 1,5 m snehu, aby zver nepáchala škody na lesných porastoch, v skutočnosti - nekonzumovala štandardnú potravu a navyše je gravidná - predkladajú jej dužinu, ktorá o chvíľu zmrzne na ľad, obilniny a všeličo možné, len nie to, čo optimálne potrebuje rastúci plod a parožie. To už nikdy nedostaneme rozum??? Namiesto toho, aby jej zoťali zopár kriplov a odhrnuli sneh, prípadne inak dopriali prirodzenú potravu. ◄ reagovať

off Osamelyvlk, 25.6.2011 o 6:05

vlciaskala, fantáziu ti uprieť nemožno. To v ktorom animovanom filme si videl, že dva psy dostali srnu medzi seba a tá narazila hlavou do stromu? Lebo k realite to má strašne ďaleko. Alebo srna bola slepá a hluchá, možno aj postrelená, keď nezaregistrovala príchod psov. Zdravá by včas ušla. K druhému tvojmu fantasmagorickému príbehu - strieľať psov 30 m od posledného domu, no neviem, či to nie je v rozpore zo zákonom, aj keď šlo o srnča. Ale ja by som sa na tvojom mieste, po takom masakre psov a u nás nemohol ukázať nielen v krčme, ale ani v kostole. Nie zo strachu pred bitkármi, ale skôr pred deťmi - u nich by som ostal psovrahom do smrti. A dospelí podobne - aj keď by som ich dal na súd, alebo oni mňa a súd by som vyhral, nenávisť by to len prehĺbilo. A výsledok? Všetci by sa mi otočili chrbtom a robili prieky, že by mi neostalo nič iné, než sa odsťahovať. Ale biľag psovraha by sa v krátkom čase pritiahol za mnou. Poznám také prípady. Ale celému príbehu neverím, pretože srnčia je pre psovité veľmi nebezpečná korisť - tie psy asi ešte nedostali raticami medzi rebrá. A ak srna zraní čo len jedného, psy sa rozutekajú. Vyskúšaj si to - udri psa na verejnosti, všetky psy zaskučia a rozutekajú sa. Axon, moja minulosť je nepoškvrnená. Nemám nijakých eštebáckych kamarátov. Na to môžeš zobrať jed. Edu, máš pravdu, že väčšina túlavých psov a mačiek pochádza z mesta, ale tie - keďže sa narodili a žili v meste, medzi ľuďmi, majú tendenciu sa medzi nich aj vrátiť. Určite nezaložia svorku a budú nám žrať jelene. Podľa môjho neomylného názoru, tie sú pre zver najmenej nebezpečné. ◄ reagovať

off Edu, 24.6.2011 o 22:15

Iba podotknem ,že väčšina psov a mačiek na Slovensku pochádza z mesta nie vidieka ! Sú to tie túlavé vyhodené mačky a psíci ,ktoré poslúžili ako hračky a omrzeli deti tak ich vyhodili z auta na ceste a nechali na pospas . Osamelý vlk a jeho reformátorský bud gradujú :-D ◄ reagovať

on Ondrik, 24.6.2011 o 17:59

Čo sa tu už človek nedozvie :) Osamelyvlk nedrístaj! ◄ reagovať

off andy8, 24.6.2011 o 17:40

Admin už by si mohol konečne zakročiť a dať pána Osamelého na poriadok,čo ty nato?Ako dlho nás tu bude musieť ešte otravovať kým podnikneš nejaké kroky?Mal si dosť času zistiť že jemu už niet ani rady ani pomoci.čo diskusia to blbosť,nadávky a osočovanie.Dokedy to takto pôjde?Nemal náhodou začať fungovať správca diskusie tak ako pri fotkách? ◄ reagovať

off axon, 24.6.2011 o 17:36

Počuj ty jedno skrachované eštébacke prasa, už stačilo. Aké kokotiny si sem dnes popísal, to normálneho človeka nenapadne. Že srna sa zabáva, keď ju v zime môže ponaháňať svorka dedinských bundášov... Tebe už z toho tepla načisto preskočilo. Choď sa liečiť, pokiaľ sa ti ešte dá pomôcť. Neviem či sa do krčmy nebojíš vkročiť ty, ale nie kvôli tomu že si niekomu zastrelil psa, ale kvôli zverstvám, ktoré si páchal pred nežnou revolúciou spolu s tvojimi eštebáckymi kamarátmi. ◄ reagovať

off axon, 24.6.2011 o 17:29

vlciaskala a teraz máš problém. Osamelytlk Ťa pôjde udať, ako udával pred rokom 1989. ◄ reagovať

off vlciaskala, 24.6.2011 o 15:30

osamelyvlk to co tu taras za k...tiny srna dokaze ujst jednemu psovi ale nie dvom ked ju dostsanu medzy seba zacne zmetkovat a vpali do stromu alebo skoci volaktoremu priamo do papule . co sa tika ze pes nechiti mlada je este vecia sprostost sam som bol svedkom toho ako svorka psov mohlo ich byt 6 mozno 7 natahovali male botkovane srnca ktore este zilo a doprial by som ti pocut ten plac. a cele toto divadlo sa odohralo len asi 30m od dvora z ktoreho tieto psy pochadzali v momente som sadol na bicikel zobral z domu 5 ranovi brokovi automat po prichode na miesto srnca uz bolo mrtve a psy sa krmili zareagovali na mna tak ze sa postavili a zacali vrcat. vobec sa ma nebali skor by som povedal ze boli odhodlany zautocit keby sa priblizim blisie. Tak som ich poriesil tak ze 3 zostali skoro na mieste a jeden sa odtiahol domov po pednich 5 ranu som uz nestihal vystrelit pretoze by som strielal na domi ◄ reagovať

off Osamelyvlk, 24.6.2011 o 14:40

Ešte som zabudol - nehnačkujte v zime zver pšenicou. Ľahšie sa jej brodí vysokým snehom pred psami. ◄ reagovať

off lubenko, 24.6.2011 o 14:28

skuste nereagovat na debilne prispevky senilneho dedka ◄ reagovať

on horarstevo, 24.6.2011 o 14:28

to sa už fakt nedá čítať :-((((((( ◄ reagovať

off Osamelyvlk, 24.6.2011 o 13:35

Jelsovec, nie raz som videl, ako pes, alebo psy vyrušili srnu, lepšie povedané - srna o nich vedela a pripustila si ich dosť blízko. Vyskočila, až keď išli rovno na ňu, hoci o tom netušili. Utekala pred nimi pár metrov a keď psy už ťahali jazyky po zemi, vzdali to. Srna tiež zastala a iba sa pobavene na nich dívala. Žiadny boj o prežitie. Videl som srnu obžratú psami. Mala však prestrelenú nohu a bolo to v čase lovu srnčej. Takže úspech psov je jasný. Bez guľovnice žiadny. Boj o prežitie je pri útoku rysa - je krátky a profesionálny. Pri psoch dlhý, neprofesionálny a o boji sa nedá ani hovoriť. Ale aj pred rysom sa dá chrániť, ak srna ho včas zbadá, ujde. Rys ju neprenasleduje, pretože útočí na krátku vzdialenosť a zozadu. A aj to len na mladé kusy. Reprodukčné mu "smrdia". Dospelý kus sa preto nemusí obávať ani nenápadného útoku zozadu. Môže preto robiť ochrancu mladým. ◄ reagovať

off Jelsovec, 24.6.2011 o 13:11

to čo píšeš je skloňovanie podstatných mien , to je oka. ja som ti písal o používaní ukazovacích zámen v plurále pri nahradení podstatných mien. tam je to tak ako som písal....Ale to nie je podstatné. Podstatná je tá zábava pre srnčiu zver...ktorá pre ňu nie je zábavovou, ale bojom o prežitie... ◄ reagovať

off Osamelyvlk, 24.6.2011 o 13:04

conty, ak je veľa snehu, tak si pes už vôbec netrúfne. Ani chrt. Vysoká má ešte viac navrch. Videl si už, aby psy šli po mláďati? Chránia ich matky. Zákony, aj vyhlášky mám dobre preštudované, ide však o to, že sa nimi oháňať opitému nemôžeš - koleduješ si o problém. Kirco, možno tam bola honcujúca sa suka. Musel by som poznať detaily. Jelsovec, žiadna gramatická obludnosť. Psy sú štvornohé samce domáceho psa. Sú to teda - ony. Psi sú ľudia, prezývaní pre nejakú psiu vlastnosť - sú to oni. Podobne ako býky a býci - samce hovädzieho dobytka a chlapi býčej postavy. Tiež teda ony a oni. Ja som gramaticky precízny. Iba ak občas ten preklep. Ale to nie je neznalosť jazyka, ale nepozornosť. ◄ reagovať

off Jelsovec, 24.6.2011 o 12:46

Osamelý vlk dnes 9:30 pe Solirova : " To ti ony ( psy ) povedali, že sa zabávajú? Nedaj sa vysmiať? " Bez toho aby som som riešil tú gramatickú obludnosť ( Oni - mužský rod životné, ony - mužský rod neživotné,ženský a stredný rod ), sa jóžiho môžeme opýtať: to ti tie srnky povedali, že sa zabávajú ? Nedaj sa vysmiať.... Chlapi, vidíte, že on napíše hocičo, len aby s ním niekto diskutoval. Fakt ho ignorujte, lebo ten jeho balast bude pomaly vo všetkých témach.... kirco, aspoň plynovú zbraň treba nosiť so sebou :) ◄ reagovať

off Brut, 24.6.2011 o 12:22

Osamelyvlk,s Tebou je škoda strácat čas,furt si len melieš svoje dookola.Ja nič nenafukujem.Chceš povedat že ta svorka čo som videl sa chodí hrat do lesa?A nebolo to ani 50 metrov od vežiaka. ◄ reagovať

off conty, 24.6.2011 o 12:06

osamelyvlk tie argumenty predtym co si napisal beriem, ale taku kravinu co si teraz napisal to ani nemozes mysliet vazne, ze pre zver je to zabava a čo ak ten pes pojde po mladati alebo v zime ak je vela snehu a kazdy den ju prehana aj v tedy je to zabava????? mas dost rokov nato aby si za tie roky vedel co mas robiť. akykolvek pes o ktorom viem ze nesluzi na polovne ucely a viac krat ho vidim v reviri, tak aj keby bol zo zlata tak ho namieste zastrelim!!!! ak nie si spokojny tak si prestuduj polovnicky zakom aj s vyhlaskami a tam najdes odpoved ◄ reagovať

off Osamelyvlk, 24.6.2011 o 11:42

Kirco, nenafukuj to! Ak pes preženie srnu 1 km, nie je to pre ňu žiadna tragédia. Žiaden pes na ňu nemá a je to pre ňu skôr "zábava", ako smrteľná trauma. Srny v blízkosti ľudských aglomerácií s tým rátajú. Ak by to bola tragédia, tak sa odsťahujú. Pred rokom našli u nás deti srnča, odložené len 50 m od vežiaka. Na mieste zavetrené psím pachom a výkalmi. Ak by sa bála psov, určite by si volila odľahlejšie miesto na vrh. Raz dokonca srna s dvojčatami prišla až na detské pieskovisko. Tak načo robiť zo psov takú tragédiu pre poľovníctvo? Iba ak pre zhoršenie susedských a kamarátskych vzťahov. ◄ reagovať

off Osamelyvlk, 24.6.2011 o 11:32

Solirov, ešte k mačkám. Ako chceš zabrániť mačkám na dedine, ak by si bol čo ako zodpovedný? Mačky sa tam nechovajú na reťazi, ani v byte, či inak obmedzované, ale voľne, keďže sa chovajú na ochranu pred hlodavcami. Psa ustrážiš, to áno, ale mačku? Alebo chceš povedať, že všetci dedinčania sú nezodpovedné hovädá? Skús im to povedať. Ale na pohreb ti nechcem ísť. ◄ reagovať

off Brut, 24.6.2011 o 11:15

Nie som polovník ale som za aby sa psi čo štvu zver tlmili.Za posledné dva mesiace som štyrikrát videl ako psi nahánali srnčiu zver.V troch prípadooch boli traja a bola to ta ista svorka.Bolo to skoro ráno,po majitelovi ani stopy.Raz som ich stretol v lese a určite nešli na jahody.:Osamelyvlk mám tu aj video tak sa možeš pozriet.Aj ked zdravu zver vraj nedoženu určite jej to neprospeje,najme teraz ked maju mladé.V jednom prípade som sedel na kraji lesa ked som zbadal ako sa blížia dva srnce ktoré nahanal vlčiak.Nahanal ich skoro kilometer a jeho majitelka si veselo fajčila na luka.Nemala žiadnu snahu psa odvolat.Ked sa vracal pes spet tak začal utočit aj na mna.Mal štastie že nie som polovník,bol by to jeho posledny skutok.Ked k nej prišiel tak ho ešte pochvália a pohladila po hlave.Mal som dalekohlad tak som to dobre videl,a rýchlo šla preč lebo dobre videla že pes utočil aj na mna.Jedine čo som mohol urobit bolo že som upovedomil polovníkov o tom že maju v revíri škodnu. ◄ reagovať

off Osamelyvlk, 24.6.2011 o 11:14

Solirov, "sú to zodpovední ľudia, schopní si priznať prípadnú chybu a niesť následky". No, verím ti. Ale - ako sa často stáva - pes zabehne za honcujúcou sa sukou. Ty ho zodpovednému človeku zastrelíš, ten si prizná chybu a ponesie následky. Aj keď to bude miláčik rodiny a hlavne detí? Ešte si sadne k tebe na pivo? A bude sa tváriť , akože nič sa nestalo? Možno. Záleží od nátury. Ale vzťahy budete mať určite naštrbené. Poznám kamarátov, ktorí sa pre toto na seba hnevajú už roky. Aj čo si strpčujú život, ako sa len dá. Tak toto mne rozhodne nechýba. Na jednej strane sa snažíme verejnosti ukazovať, akí sme zodpovední k prírode a na druhej si špiníme do vlastného hniezda ničením majetku ľudí, ktorí sa občas "potknú". ◄ reagovať

off Osamelyvlk, 24.6.2011 o 10:53

Solirov, ty si asi nikdy nebol na dedine. Máš pravdu, čo píšeš, ale tú môžeš hovoriť iba triezvym ľuďom. Nie po piatom poldeci. Lebo vždy sa nájde niekto, komu to otvorí nožík vo vrecku. To nie je hanenie poľovníctva, ale múdra cesta, ako žiť s nepoľovníkmi a mať bohaté výrady. ◄ reagovať

off Osamelyvlk, 24.6.2011 o 10:47

Hekler, známosti z väzníc mám z filmov, nie osobné. Vo väzení som nebol ani ako väzeň, ani ako bachár, dokonca ani na návšteve. Veď som už písal, že register trestov nemá čistejší, ako p. Harabin. Nemám v ňom záznam. Mne len to prirovnanie sa zazdalo, ako adekvátne. Tak preto nemôžem byť zdravý, keď si občas pozriem film z väzenského prostredia? Som najmenej taký zdravý, ako ty. ◄ reagovať

off Solirov, 24.6.2011 o 10:21

Mal by som sa báť pochváliť sa? Prečo? Pokiaľ je majiteľ psa nezodpovedné hovado nemôže sa diviť, že príde o psa, ktorý robí neplechu... Prečo by som si mal koledovať o sekeru do hlavy? Skôr by si ju zaslúžil ten čo sa o toho svojho psa nestará.. Nemám mať prečo výčitky a pokojne sa stým aj pochválim. Bežne sedávam s majiteľmi psov a mačiek a zatiaľ so mnou nemali problém. A ani nemajú mať prečo. Sú to zodpovední ľudia schopní si priznať prípadnú chybu a niesť následky. Ale podľa toho čo si napísal sú tvoji "spolupivovníci" hovädá, ktoré nevedia posúdiť svoje činy a niesť za ne zodpovednosť (asi sú poslední ktorí sú ešte ochotní ťa počúvať bez toho aby ti hneď dali po papuli) a preto sa musíš báť. Týmto na teba v tejto téme prestávam reagovať, ale upozorňujem ešte raz, ak tvoje príspevky budú pokračovať v hanení poľovníctva budem sa snažiť o zablokovanie tvojho prístupu na tento portál. ◄ reagovať

off Hekler, 24.6.2011 o 9:55

no dobre,poruším slovo, revír bez oplotenia sa nenazýva nijako, ak je uznaný OLÚ tak je poľovným revírom XY,na tvoje znalosti vo vezniciach nereagujem lebo ty nemôžeš byť zdravý. chlapi, navrhujem nereagovať na príspevky Osamelého jožina, lebo tým len propagujeme jeho hlúposti a robíme mu službu a jemu asi o to ide, tak nech je tento príspevok za ním posledný ◄ reagovať

off Osamelyvlk, 24.6.2011 o 9:52

Solirov, príď do krčmy u nás, na Východe a pochváľ sa, koľko psov a mačiek si odbachol! Ale nie len na Východe. Ani pri Bratislve ťa nepochvália, aký si svedomitý a statočný poľovník. Len a len si budeš koledovať o tú sekeru do hlavy. Mne ide o opak - posedieť si pri pive aj s majiteľmi psov a mačiek bez toho, aby som cítil za chrbtom sekeru. ◄ reagovať

off Osamelyvlk, 24.6.2011 o 9:45

Hekler, nie je o voľných revíroch, teda nie LEN o nich, ale ja tu píšem o poľovníctve v nich. Zvernice ma nazaujímajú. K tým som nikdy nepísal. Ale len tak, na okraj - zver je v nich väznená a väzňa vo väznici môžeš umlátiť aj na smrť. Skús ale takého istého väzňa chytiť na slobode! Umláti on teba. Tak to funguje aj v prírode - psy vo zvernici dokážu napáchať škody tým, že zver zaženú do kúta. Toho som si vedomý. Ale vo voľnosti pes na jeleňa jednoducho nemá. Na zdravého myslím. Niet tam "kútov", preto zver môže aj ujsť. A že voľné revíri nepoznáš? A ako nazývaš revír bez oplotenia? Ohraničený iba cestou, riekou, lesom, atď??? ◄ reagovať

off Solirov, 24.6.2011 o 9:42

Je mi ľúto, že sa k tomuto musím znížiť a ospravedlňuijem sa všetkým ostatným, ktorí si to prečítajú ale - pán Osamelývlk vy ste obyčajný dvojnohý čistokrvný vypatlaný kokot. Tému prikrmovanie ste už svojimi "excelentnými" stupiditami zahltili, ale pokiaľ budete aj v príspevkoch týkajúcich sa pytlačiacich psov a mačiek pokračovať s týmito kokotinami čo píšete, budem vytrvalo bombardovať admina žiadosťami o blokovanie nicku Osamelývlk či jožibáči, atď.. Tento portál je v prvom rade portálom o poľovníctve.. A významnou súčasťou a príspevkom poľovníctva a jeho poslaním v chove a ochrane zvery a prírody je aj tlmenie pytlačiacich psov a mačiek. Vaše príspevky dehonestujú základné myšlienky a ciele poľovníctva a každého jedného rozumne a zdravo zmýšľajúceho poľovníka. ◄ reagovať

off Osamelyvlk, 24.6.2011 o 9:30

Solirov, ty netrep debiliny - srnec, strhnutý psom!!! Čo to bol za srnec a čo za pes! Poznám chrtov, špeciálne šľachtených na zajacov, a aj tí majú úspech IBA 20 %. Ten srnec musel byť postrelený, či inak hendikepovaný, ale zdravý byť nemohol. Podobne srnec, čo si rozbije hlavu na strome. Myslíš, ža taký patrí do chovu??? A psy, naháňajúci zver pre zábavku!?! To ti ony povedali, že sa zabávajú? Nedaj sa vysmiať. ◄ reagovať

off Hekler, 24.6.2011 o 9:26

Osamelý, použil si odborné slovo portál, ale neviem kde si nabral že je o volných revíroch, skús si pozrieť kategórie fotiek, aj do "volných" revírov aj keď také nepoznám, sa dokupuje zver na ozdravenie a musí byť umiestnená v aklimatizačných zverniciach, a to by si sa divil ako sa aj v malých dedinských psoch zobudí pud štvania po praprapredkoch a ako pri tom rozmýšlajú a dokážu strhnúť zver vrátane jelenice a jeleňa, len tak mimochodom odborník, jelene nemajú hneď 250 kg ani parožie 14toráka, toto je k Tvojim príspevkom k tejto téme môj posledný komentár, s diletentom sa nemienim baviť v priamom prenose ◄ reagovať

off Solirov, 24.6.2011 o 9:20

Osamelývlk - ty si aj pozeráš fotky čo sú na tento portál ppridávané? Či len čičíš do tej estónskej kamery a píšeš chujoviny? Tému prikrmovanie som s tebou rozoberať odmietol. Keď sme sa bavili o vplyve človeka na krajinu tak si ma nazval nevzdelancom a hlupákom, ale aj to som nejak prekusol.. Ale to čo si tu napísal teraz je absolútny vrchol... Veď len nedávno tu bola foto srnca strhnutého psom, stiahnutého z kože. ďalšia foto ukazovala srnca, ktorého hnal pes až kým srnec netrafil strom (alebo stĺp - presne si nepamätám) a skončil s početnými zlomeninami a prekusnutým jazykom.. Ja osobne mám skúsenosť ako dvaja bastardi spoločne preháňali zver pre zábavbu. Jeden v húštine, druhý po kraji v jednej línii.. Mne sa síce vtedy nezadarilo, našťastie ich poriešil iný kolega o týždeň pri tej istej zábave.. ◄ reagovať

off Osamelyvlk, 24.6.2011 o 9:09

Hekler, ak si si nevšimol, tu je portál o voľných revíroch, nie o zverniciach. Tak buď tak láskavý a nemiešaj hrušky s jablkami! Čo narobia psy vo zverniciach, nech si to riešia majitelia psov a zverníc súdne, ale psy vo voľných revíroch by takéto škody napáchať nedokázali. Iba v prípadoch postrelenia zveri a nedohľadania, ale to potom chyba je v tebe, že si škúľavý a nevieš triafať. Psy len dokonajú to, čo si ty spackal. ◄ reagovať

off Jelsovec, 24.6.2011 o 9:06

Jóžibáči, ak na tvoje bludy o prikrmovaní už nikto nereagoval, rozhodol si sa spamovať tému ďalšími blbosťami, najnovšie ohľadom ochrany psov a mačiek? Nikto tu už nemá záujem s tebou debatovať, tak si založ tému a do nej si vypisuj opisy dedinského života a krčmových etúd v tvojom bydlisku........ a späť k téme tu je článok o ktorom písal Hekler odkaz .... ešte k 23.6. o 12:28 , nie žiaľ sa mi nepodarilo ísť na výstavu, videl som len na FeHoVe prezentáciu maďarských štátnych lesov a poľ. zvazu a našich štátnych lesov. Samozrejme, maďari to mali prepracovanejšie, ale beriem to tak , že to bola ich výstava a preto sa museli a chceli sa ukázať. Ale podľa tvojich slov, u nás sme zvolili bobríka tajomstva :)) radšej na seba neupozornime, ešte sa nás niečo spýtajú :))) niekedy mi tento spôsob akinézy fungoval v škole :) ◄ reagovať

off Hekler, 24.6.2011 o 9:04

Osamelyvlk, existujú malé aj velké obory zveri a zvernice, kde Lesy SR aj majitelia alebo poľovníci "zakúpia" na ozdravenie krvi drahých muflónov, danielov a aj jeleňov, psi sa podhrabú a spôsobia im niekedy 4-5 tisícové škody,psi ale nemajú žiadne značky lebo majitelia kašlú na zákon, toľko na vysvetlenie, ... práve som dočítal v SME článok odborníka p. Lukáča z VLK, ako poľovníci ročne zastrelia až 10 ľudí, len sa to nevykazuje ale utajuje, dohodni si s nim stretnutie, budete si rozumieť obaja ste rovnako odborne na výške a postihnutí... dopredu sa ospravedlňujem, ale prvýkrát na tejto stránke napíšem že podĺa mňa ste rovnaký debili... jeden sa prezentuje našťastie len na tejto stránke a druhý žiaľ v telke a novinách, ◄ reagovať

off Osamelyvlk, 24.6.2011 o 7:35

Hekler, to nemyslíš vážne, že "...pokiaľ nedostane majiteľ psa k náhrade hodnotu napr. strhnutého jeleňa...". Ešte som nevidel psa, ktorý by strhol jeleňa. Veď s ním má čo robiť svorka vlkov, nie dedinský blcháč. Osobne som nevidel žiadneho psa, ktorý by pytliačil a niesol si domov korisť. V našom revíri, ako som už neraz písal, bolo v 70. rokoch aj dostatok drobnej , aj psov, aj mačiek. A zastreliť niekomu mačku, tak to by som musel chodiť domov kanálmi. Chýba mi to??? Aj keď ma chráni zákon. Tento zákon je nespoločenský, nebezpečný. U nás na dedinách žijú dobrí, láskaví ľudia, ochotní pomôcť aj o polnoci, ale len kým im nezastrelíte psa, mačku. Potom sa vám otočia chrbtom, aj keby ste sa oháňali troma zákonmi, nie jedným a v krčme sú dobrí, len kým si nevypijú. Potom sa vám môže stať aj oveľa horšie - stoličkou po hlave. V takom prípade si potom hovorím, že poznám oveľa krajšie spôsoby odchodu z tohto sveta, ako sekerou v hlave pre nejakého vidieckeho blcháča. Som preto proti akémukoľvek odstrelu psov a mačiek. Ale aj proti sterilizácii, pretože po nej nastupuje obezita a tým vlastne odsúdime sučku, mačku na doživotnú obezitu. Brutálne znehodnotíme kvalitu jej života. Tak čo je to potom za lásku k prírode, k domácim miláčikom??? Preto si myslím, že ak sa zver tlačí do miest a dedín, viniť psov a mačky z pytliactva, je NELOGICKÉ!!! Ak by aj, je treba si uvedomiť, že zajačica splodí za celý svoj život, teda napr. za 5 rokov po 10 mláďat = 50 potomkov a podľa zákona o rovnováhe dožiť dospelosti sa má iba pár, zvyšných 48 /!/ musí byť skonzumováno pred jej dosiahnutím. A či ich skonzumujú líšky, orly, alebo domáce psy a mačky, nám to môže byť úplne, ale úplne jedno. Aj zajacom. Vystrieľanie psov a mačiek, či ich sterilizácia na tom vôbec nič nezmení. Viac ostane pre líšky. A nám? Iba ak tá sekera v hlave, ktorá tu visí, ako Damoklov meč. Preto je zákon nespoločenský - vyvoláva iba trenice. A že starostovia povolávajú poľovníkov na odstrel psov??? Na dedine je to samozrejmé, že ak sa niekto chce zbaviť psa, nepôjde s ním do mesta, za veterinárom, aby mu pichol smrtiacu injekciu za 20 eur. Lacnejšie to má u poľovníka. Je to, ako s tým povestným vianočným kaprom - nemáte srdce ho zabiť, tak pôjdete za susedom a on to urobí. Zabiť psa je to isté, ako zabiť sliepku. V meste je to iné - v byte je členom rodiny. A ľudia na injekcie majú. Nie, ako na dedine. ◄ reagovať

off 650525, 23.6.2011 o 14:38

Aktivisti útočia na poľovníkov,lebo loby pracuje perfektne.Zabudli na priekupníkov psov.Týmto obchodníkom zahynie psov pri prevozoch viac ako odstrelia poľovníci počas roka.Títo páni neodvádzajú niektorý dane,ale aktivisti chovatelia psov(priekupníci) sú bohovia.Politici si odsúhlasia zákony,ale potrebujú imunitu,lebo ich sami nevedia dodržiavať.Poľovnícky zákon to podľa mňa rieši veľmi dobre,ale majitelia psov pozabudli,že každé mesto a obec by venčenie a ich podmienky malo riešiť záväzným nariadením.Aktivisti prenajmite si pôdu od vlastníkov ,neohrozujte a neplašte zver v poľ.revíroch!! ◄ reagovať

off Hekler, 23.6.2011 o 12:28

úplne presné, ešte že máme novú stavovskú organizáciu, SPK, všetci spokojne mlčia, média ju ignorujú, bol si na výstave, ja 2x, a úbohejší stánok ako SPK som tam nenašiel ◄ reagovať

off Jelsovec, 23.6.2011 o 11:59

Hekler pozdravujem a súhlasím. Psíčkári by xceli zo zákona práva, ale už povinnosti nie. Bohužiaľ, sa ani naše organizácie nemajú veľmi k tomu, aby zmenili alebo aspoň napravili obraz poľovníka, ktorý má väčšina ľudí štandardne z Tv hnoj alebo Tv narkóza. Teda ako etylizovaného jedinca strieľajúceho po kolegoch. Nepamätám, kedy som nejakú pozitívnu reportáž o poľovníctve videl ( teda okrem obligátneho otvorenia výstavy v Sv. Antone, aj to je polovica času vyhradeného pre Trubača :((( ). Preto keď niekto vystúpi s takou demagógiu, ako je v článku, niet div že národ tlieska a chytí sa na to. ◄ reagovať

off Osamelyvlk, 23.6.2011 o 11:10

Čítali ste najnovšie PaR, č.7/2011?. V ňom, na str. 42, je zaujímavý článok od p. doc.MVDr. Dušana Rajského, PhD., v ktorom je významná veta: "Pri moniezióze /pásomnici/ sa pozoruje získaná imunita, ktorá stúpa s vekom zvierat". Táto veta musí presvedčiť každého normálneho poľovníka o nezmyselnosti odčervovania. Ďalší článok hovorí o pravých drístaniciach. Pp RNDr. Jozef Májsky a MUDr. Stanislav Chudý v ňom, na str. 38, píšu: "Na rozdiel od mamutov, ktoré neprežili nástup teplejšej klímy, v arktickej tundre dodnes dokázal prežiť pižmoň severský. Potravu u pižmoňov predstavujú trávy, listy zakrpatených drevín, lišajníky a machy." Mamut dokázal prežiť 90 000 rokov trvajúcu dobu ľadovú a nástup teplejšej klímy ho vyhubil. Ako mohla vegetovať potrava na ľade, alebo pod ľadom, ležiacim na zemi 365 dní v roku /v prestupnom 366/? Ak nemohla, z čoho potom žili? Platí to aj na pižmoňa. Nemožno to však vyčítať iba týmto autorom, pretože tento názor je zakorenený vo verejnosti, len vo mne nedokáže zapustiť korene. Podľa príslovia - sto krát opakovaná lož sa stáva pravdou. U mňa stále ostáva lžou. ◄ reagovať

zobrazené 201-240 z 569 | najnovšie | novšie | staršie | najstaršie

reklama

Zelené zápisky z poľovníckych chodníkov
www.LUK.sk