Dobry den prajem. Prave som pozeral na F&H polovacku vo Francuzsku. Riesili tam aj problem, ako im ochranari zakazuju lov na urcite druhy zveri a popritom ich maju dostatok. Chcem sa spytat, ci aj u nas urcuju neake podmienky, ze az tak,ze to zasahuje do vykonu prava polovnictva? Hadam,nebudu sa do prs buchat,ze zrusia tuto formu ochrany zvierat,ako je polovnictvo :(
Osamelýtlk, les je pre všetkých ľudí a nie ako ty tvrdíš, že sa má zamknúť. Ale aj v lese sa treba vedieť správať a byť slušný, ukáznený. "Zamknúť" si môžeš ty tak tvoj pozemok, to je všetko. Ak ovšem nejaký samozrejme máš, čo pochybujem. A dokonca môžeš podľa zákona 274/2009 požiadať lesný úrad, aby ho vyńal ako nepoľovnícku plochu. Samozrejme, keď spĺňaš zákonom stanovené predpísané náležitosti, ako je riadne označenie pozemku, alebo jeho oplotenie atď atď. ◄ reagovať
Alebo vieš čo, Wolfhunter, tak mi napadlo, či my tu, na východe Slovenska nemáme nejaké pso- mačkovzdorné zajace a bažanty, keď tak prosperujú aj v našich záhradách. Nechceš z nich do revíru? Predáme. Ušetríš si škaredé pohľady susedov, hlavne detí, keď im nebudeš musieť strieľať havov a cici Mici. ◄ reagovať
WolfHunter, auto si zamykám, aj dom, tak ti dám radu - zamkni si ty aj revír a budeš mať po probléme so psami, aj mačkami. Ja som vyrastal medzi psami, mačkami, zajacmi, jarabicami a bažantmi od 4 do 15 rokov, kým som sa neišiel učiť za drevorubača do iného mesta. Na novej ulici, na okraji mesta, mal každý dom najmenej jednu mačku. Niektorí aj 5 a mačatá niekoľkokrát ročne. Plus šteňatá. Dvory a záhrady neboli ohradené, takže nielen mačky, ale v noci aj psy boli pustené z reťaze, takže boli voľné až do rána. Tak mi vysvetli, prečo sme proti ohryzu zajacmi museli ešte zvlášť chrániť ovocné stromy? Veď podľa tvojho krátkozrakého názoru by sme najmenej do 1 km nemali mať ani jedného zajaca, či jarabičku. Toto som nikde nevyčítal. To sú moje nezabudnuteľné zážitky z detstva. Už vtedy som prírode veľmi dobre rozumel. ◄ reagovať
vidíš Orol takých darebákov som predvídal . Aspoň vieš koho som myslel !!! Nie chudáka čo platil nejaku znamku lebo si od takých sráčov nedal terorizovať rodinu . Ale tých čo škodili a škodia dodnes . Obyčajne sú to dnes miliardári trtko ako joži je len bábka :-D zlá bábka škodiacia Slovensku !!! ◄ reagovať
Na poľ. stránkach som si všimol ( napr. myslivost ), že má preukázateľne aj iné nicky. A väčšinou ich mení nie výlučne preto, ako on sám tvrdí že zabudol heslo, ale preto, keď ho už majú iní po zuby. Vtedy vždy začne novým nickom a takto sa mu vlastne darí ojebávať nových ľudí a hustiť do nich. Má to celkom dobre antipoľovnícky premyslené, darebák jeden. ◄ reagovať
Ty udavačské prasa nás budeš moralizovať ??? Ty klaun a král v jeden osobe . Uvedom sa !!! odkaz Pomáhaj zveri trtko :-D Nemáš páže :-D Osla máš všetko v jednej osobe :-D ◄ reagovať
Ty máš identitu ??? Huaaaa Ty medvedia služba slovenska jozibaci alias kobra alias osamelyvlk . Ty si Jozef Begala čo píše tie kktske knihy ako sektar :-D eštebak a zločinec bývalého zvráteného režimu citujúci masových vrahov ako bol Lenin či Stalin !!! Tvoju identitu zisí 5 ročný chlapec pri PC za 4 sekundy tajnáš náš hnačkujúci snívajúci v estonskej kamere :-D ◄ reagovať
Pre majiteľov psov je príroda ukradnutá,lebo nemajú vôbec potuchu,koľko práce majú poľovníci počas roka.Všetci vidia len trofeje a divinu.Ochrana malej zveri počas kladenia mláďat a hniezdenia malej zveri je prvoradá.Musí sa brať ohľad aj na túto zver,lebo naše vnúčatá nebudú voľne žijúcu zver vidieť,len na obrázkoch.Bezohľadný majitelia psov,by sa mali trestať (dohovorom)pokutou a všetko by malo iný rozmer.Stretol som majiteľa dvoch psov a vysvetlil som mu prečo nemá venčiť psov v poľovnom revíri.Porozprávali sme sa a dal mi za pravdu.Teraz,keď sa stretneme pozdravíme sa a život ide ďalej.Treba sa správať voči sebe slušne a všetko bude v poriadku. ◄ reagovať
Osamelývlk...ešte ťa to neprešlo?...zamykáš si auto zamykáš..zamykáš si dom zamykáš..ak chceš niečo mať musíš o to dbať..pojem demokracia nie je o tom aby si každý robil čo chce a po svojom...v globale hlad na vec z každeho uhla pohľadu a nie len z toho tvojho udajne najlepšieho...mačka je domestikovaná získala nejaké návyky v spolužiťí s ľudmi ale nezbavila sa tých povodných loveckých je na človeku aby dbal o to aby robila to na čo sme si ju udomacnili...ak tvrdíš že sa tomu nedá zabrániť tak sa mýliš dá sa odstrelom ako možeš ty a tebe podobný nám davať rozumy o tom že by sme nemaly loviť mačky ked ani mačky by sa nemaly kde tade tulať a robiť škody ...ani 50-60 prípadov odstrelu možno ozaj idiotmy polovníkmy z našich radov kedy bol zabity pes za okolností kedy by sa to naozaj nemalo nie je dovod a ani argument prosti spravneho zasahu proti psom ktore pachaju škody ktore lovia a ktore doplacaju na nezodpovednosť ludí a tých je ovela ovela viac! rozlične pripady tak ako ja zodpovedám za svoju zbran za ochranu zvery a za spravny vykon prava polovnictva tak kazdy majitel zodpoveda za svojho psa a za svoju mačku...z 18 000 pripadov bolo možno 200 takých kedy sa dal určiť alebo reagoval majitel tie sa mali riešiť zbytok zbytok su len čísla ktore nadhodnocuju situaciu a nahravajú do karat psíčkarom...verím že v parlamente je zopár ľudí ktorým to ešte myslí a nedovolia aby nám tu uradovali jedinci ktorý budu chybu hladať všade inde len nie v sebe...konflikt zaujmov ak ani jedna strana nechce výjsť v ustrety o čom to je?...nezabudaj ale kým sa tu handrkujeme dopláca na to to o čo tu ide naša zver...lebo toto nie je len o psoch a mačkách ale aj o zvery a na tu sa akosi zabúda...to največie hovno je večšinou najmúdrejšie...skús prírode najprv porozumieť a potom vravieť že jej rozumieš!!! ◄ reagovať
Vladenko, ako chceš na dedine, či na okraji mesta, zabrániť mačke, aby sa netúlala? To len ak by si celý dom a záhradu oplotil veľkou voliérou. Lebo chovať mačku v samostatnej voliére, alebo v byte, znamená obmedziť jej lovecké povinnosti v ochrane majetku pred hlodavcami. Hlavne na jeseň, keď sa sťahujú z polí do ľudských aglomerácií. To by sa myši so sarkastickým "úsmevom" špacírovali popred voliéru, až by ju išlo roztrhnúť. A gazdu tiež. Ale - povedzme, že by som súhlasil s tebou a strieľal každú mačku, ktorú uvidím v revíri. Hoci aj susedovu. Vieš čo by sa stalo? Sused by si zohnal druhé mača, o čo na dedine nie je vôbec núdza a o pol roka by sa túlalo ono. A efekt - škoda patrónov. Radšej susedovi ponechať tú a ušetrím si jeho nenávistné pohľady a pľuvance od jeho detí. A napokon verím, že jeho mačka nemá ani na zajačika, lebo toho stráži matka a ak je už behavé, ujde každej mačke. A keby predsa len nejakého zožrala, zožrala by len večeru líške. A tej to prajem. ◄ reagovať
vlastimidurcik, nie som proti poľovníckej verejnosti. Veď som členom SPZ, mám poľovný lístok, maturoval som z poľovníctva a som svedomitým a zodpovedným slovenským poľovníkom. Na to, že skrývam svoju identitu, mám dobrý dôvod. A ako sa žije na dedine? Na ktorej ako. Poznám dediny, kde sú ľudia rozhádaní, ako aj dobre spolunažívajúci. Identitu neodkryjem, pretože pokecať pri pive s niekým a na druhý deň zabudnúť, o čom sme kecali, je obyčajnou stratou času. Ja sa snažím debatovať verejne, pretože len tak si neomylne myslím, že plníme literu zákona o poľovníctve a podľa neho o zveľaďovaní nášho prírodného bohatstva, zveri. Týranej hnačkovým prikrmovaním, nezootechnickým selektívnym lovom pred a počas ruje, atď., atď. Pri pive a guláši by si presvedčil mňa /o čom silne pochybujem/, alebo ja teba. Ale čo by z toho mala naša hnačkujúca zver??? Vôbec nič. A o to mi v žiadnom prípade nejde. Pekný deň! Lovu, lesu a zdraviu zveri zdar! ◄ reagovať
osamelyvlk ak máš vo svojom eštebackom byte hlodavce zavolaj deratizera . Mačka ťa od hlodavcov neuchráni . Nechápem na čo ti je doma mačka ??? Ty a tvoje výplody fantazie o živote na dedine to je scifi:-D ◄ reagovať
Vlasto, v našom prímestskom revíri v Bratislavskej Rači, každoročne nájdeme strhnutých od psov niekoľko kusov srnčej zveri. Poviem jeden príklad, bolo to zopár rokov dozadu, v júni, keď si jeden náš člen všimol dvoch chlapov, že v jednej takej zarastenej ploche asi 200x100m, kde sa permanentne zdržiavalo niekoľko kusov srnčej, aj srny s mladými, dvaja chlapi huckajú svojich psov na štvanie proti srnčej, dokonca jeden zo psov aj chytil srnča, pozeral na to ďalekohľadom s posedu. Zdvihol telefón a volal 158. Tam oznámil čo sa deje, a nezabudol povedať policajnému dispečingu, že teraz idem dole z posedu a obidvoch psov jednoducho odstrelím, , policajti ho prosili, že aby nestrieľal že už tam posielajú hliadku, lebo bude mať z toho zbytočné opletačky, a ozaj, do 5 min, tam boli policajti, medzi tým volal aj predsedovi( ten je poľovná stráž) a policajti pekne oboch pánov chytili pri čine, bohovská zábava to bola, psi ešte boli v tej zarastenej časti, spísali priestupok a páni boli každý pokutovaný sumou 500SK, to bol jediný príklad kedy polícia zakročila proti takýmto ľuďom, napriek tomu že sa takéto veci bežne stávajú, ja už ani nikoho neupozorňujem, lebo to vedie iba ku konfliktom a agresii, ľudia, neznesú ak niekto povie krivé slovo na ich domáceho maznáčika. Jeden krát som to jednej pani pekne vysvetľoval, lebo mala pusteného labradora, keď som jej opísal strhnutú srnu, z ktorej vypadli dva plody srnčiat, tak neviem či jej aj slzy netiekli, a to pritom stačí, aby bol pes na vodítku, nech má to vodítko aj 20m, a dá sa tomu zabrániť ◄ reagovať
Ak teda ľudia ako sám hovoríš mačky chovajú ako ochranu proti hlodavcom, tak nech ich chránia, ale doma, prečo sa má mačka potulovať po chotári alebo v lese, problém je totiž v tom, že mačka je osobnosť a ťažko ju niekto prinúti aby sa zdržovala doma, alebo na dvore a to je jej problém, na druhej strane je kopa chovateľov, ktorý mačky ( perzké, siamské)aj s rodokmeňom chovajú v panelákoch, a nepovedal by som, že sa po večeroch takéto mačky potulujú po mestách, proste si ich ľudia ustrážia, ale na dedinách ľudia na to dlabú a potom sa stáva, že v apríli na postriežkach na diviaky, pred dvoma rokmi, sme na tri vychádzky behom jedného týždňa s otcom ulovili 5 mačiek, dokonca po dva krát to bolo tak, že na jednom posede ja a v priebehu tej istej postriežky aj otec, čo má robiť toľko mačiek dva kilometre od dediny(teda povedzme Rače-mestská časť Bratislavy) Viem si predstaviť ako dopadol každý mladý zajačik pri ich potulkách, prečo sa prišli kŕmiť na vnadisko pre líšky, čo sme mali ohľadne monitoringu besnoty, veď podľa teba každá niekomu patrí a ten sa stará aby mala každý deň potravu nie ? A inštinkt takýchto mačiek je fantastický ako u líšok, pri sebemenšom zvuku okamžite následuje útek. Fakt domáci maznáčikovia, to sú už zdivočelé populácie, ktoré sa dovolím si tvrdiť aj rozmnožujú mimo dedín a miest, ak je to mačka "domáca", nemá v prírode čo hľadať, nech chytá myši okolo domu, žrať dostáva od gazdu, a keď opustí svoj domov, treba jej to vysvetliť 3,5mm brokom, ZDAR! ◄ reagovať
Osamelyvlk. Rád si vypočujem názor niekoho, kto neskrýva svoju identitu!!! Prosím, nevysvetľuj mi, ako sa žije na dedine!! Hlavne mi nevysvetľuj vec, že ten srnec bol poranený a hlavne poľovníkom. Zase tendenčne otáčaš proti poľovníckej verejnosti !!!Nebol si tam a nevidel si to. Ja áno a nie som slepý !!!Bol to tvrdý lov a vycvičený. Vycvičil ich na to človek. Nedialo sa po prvý raz u týchto dvoch psov!!!Nebudem tu opisovať ako ho štvali a kde ho zatlačili.... Aj dedina už nie je ako bývala!! Závisť, arogancia, nenávisť....Zlaté staré časy! Prosím vyjadruj sa k svojim veciam, čo si zažil a nehľadaj tendenčné riešenie!!! Žiadny zákon nič nevyrieši, len to upraví!!! Vyriešiť to musí človek!! Toto je len o tendenčnej nenávisti..A dovolím si ešte povedať, že ťa rád pozvem na srnčí guľáš! Dal by som si aj ja, ale nič nemám v mrazničke...Ak chceš vidieť zabitých psov a mačky, choď do čínskej reštaurácie a hlavne tam, kde ich držia a surovo zabíjajú...Možno čína ti bude chutiť a pritom ani netušíš čo ješ..Ak odkryješ svoju pravú identitu, kľudne pokecám ! Nemám s tým problém !Pekný deň! Lovu, lesu a kynológii zdar!! ◄ reagovať
Zasa besnieš a klameš o tom byte. Nemáš nijaké dôkazy. Ja mám riadne doklady o pôvode i vlastníctve. A mačky? Tie ľudia chovajú kvôli ochrane pred hlodavcami a na dvore i v záhrade, kde im v kríkoch, na stromoch a na budovách hniezdi drobné vtáctvo. Vysvetli mi, ako je to možné! ◄ reagovať
eštebačik ale Ty neuráduješ pre zver . Ty iba trepeš nezmysli na ktorých sa celá poľovnícka verejnosť zabava a nikto nepochybuje ,že si blázon . Takže jediný výsledok tvojich prípevkov je ten ,že si všetkých členov lovu zdar ubezpečil o tom ,že Ti proste preskakuje. Teraz to už všetci vieme a môžeme sa na tebe zabávať i naďalej :-D Osamelyvlk dokonca si sa odhodlal z košického bytu ktorý Ti darovala štb za udávanie popisáť ako to chodí na dedine :-D Ja žijem na dedine 43 rokov zatúlaných psov je tu každoročne desiatky . Nie sú vlastne zatúlaný sú to odhodenci . Kedže moja susedka radosť so záchrany takýchto psov ktorí sa zväčša v meste niekomu zunovali zachranuje ich a dodáva do útulkov . Ked ju to baví nech zachraňuje. Ja som si psa nedal nanutiť lebo psa nechcem . Ano nejaký tu mohli prenocovať čo suseda pozberala asi 4 krát ale potom si ich musela zobrať . Mačka na dedine neplní žiaden účel nevidím dôvod prečo by si niekto mal kúpiť mačku a pušťať ju do prírody kde vykántri všetky spevavce a podobne . Ked ju chce mať nech ju má doma v klietke . Zákon umožnuje takúto túlavú mačku odstreliť treba to preto riešiť podľa zákona . Komu zákon nevyhovuje môže podať návrh na zmenu zákona . ◄ reagovať
vlastimidurcik. Na dedine to funguje tak, že tam túlavých psov niet. Každý má svojho pána. Ak sa nejaký zatúla /napr. za honcujúcou sukou/, každý ho pozná a upozorní majiteľa. A ten si urobí poriadok - buď ho lepšie zabezpečí proti túlaniu, ak je to len za sukou, teda občasné, ale taký pes myslí na iné, než na žrádlo, alebo sa ho zbaví - najčastejšie zastrelením. A zoženie si iného. Ak si ho dá zastreliť poľovníkom, nie je to nič nehumánne, ani neetické, či inak negatívne. Je to, ako som už písal, ako dať zabiť kapra susedovi. Ale k rotvíkom. Možno si to zažil, ale to nemožno paušalizovať - na zdravého srnca žiaden pes nemá. Ani chrt. Musel byť postrelený a psy mu len skrátili trápenie. No ale za to má pes prísť o život, lebo nejaký poľovník je babrák??? Chápem, že srňacina patrí poľovníkovi do mrazáku, nie do žalúdkov túlavých psov, ale zastreliť kamarátovi psa a urobiť si doživotného nepriateľa... Kde sme? V stredoveku? Na to nemám žalúdok. Máš pravdu, že všetko je v ľuďoch, preto hovorím, že zákon je v tomto ohľade nespoločenský. Evokuje napätie v spoločnosti. ◄ reagovať
ad Solirov včera 15:30 - áno, tiež mi to tak pripadalo, hlavne keď hneď v úvode povedal že nečítal rozhovor s tou pani. Na druhej strane Sudor ho tlačil ku stene a nakoniec ho zahnal do defenzívy. Potom to vyznelo tak ako to vyznelo . Inak včera bolo v tv že psíčkari protestovali ( resp. mali zhromaždenie ) pred NR SR. Aby si vraj nenašli psa s guľkou v tele. Zákon sa ide meniť podľa nich, tak nerozumiem tomu protestu... vlastimirdurcik, dík za cenný názor. ◄ reagovať
Úradujem teraz, keď to zver naliehavo potrebuje. Aj tvoja. ◄ reagovať
osamelyvlk ty si špinavá štetka :-D uradovať si mal keď si slúžil zločineckej organizácii štb. Teraz môžeš iba písať reformátorské bludy . ◄ reagovať
Aj ja by som chcel prispieť. Na túto pálčivú tému som sa vyjadril pred rokom na stránkach Dogfóra a nemal som s tým problém.Nikto ma nezožral ! Všetko je to v ľuďoch!!! Ohľadom zakopávania len toľko, že kto z nás zažil prasačí mor u diviačej zvery, tak vie čo je to zakopávanie, vápnenie alebo odvoz do kafilérie. Vtedy bolo dostatok kafilérií ( nikto ich nevytuneloval ).Dokonca ma raz požiadal nebohý poľovný hospodar, či by som mu nezakopal psa, lebo ho našiel zastreleného v revíry...( bol to tulák )..Ochotne som to urobil! No a k tomu strieľaniu. Za moju poľovnú prax som zastrelil 3 psov a strašne veľa ich zachránil ( návrat k majiteľovi, sloboda zvietat, veto...darovanie).Raz dva Rotvíci naháňali ( strhávali ) srnca. Bolo to strašné ako kvičal od bolesti a zúfalstva. Boli vycvičený na strhávanie srnčej. Môj syn pri tom plakal. Zasiahol som ! Raz na hosťovskej na diviačiu mi domáci hovorili, že sa im nedarí dostať pytliačiaceho n.ovčiaka, ktorý im strháva dlhodobejšie dančiu. Mal som tú česť im pomôcť, keď na štande mi od chrbta ku mne dobela danka , celá sa triasla a kukala na mňa. Hľadala zo zúfalstva útočisko u človeka s puškou! Kuknem do zadu a n. ovčiak. Ukončil som tento nekonečný príbeh. Tie oči daňky si dodnes pamätám. Domáci mi najviac gratulovali ( ďakovali ) na výrade...Dodnes neľutujem! Som psíčkar a často sa na túto tému bavia na výstavách so mnou kolegovia kynológovia. Ešte raz: JE TO V ĽUĎOCH !!! Netreba všetkých hádzať tendenčne do jedného vreca! Nie je psíčkar ako psíčkar, nie je poľovník ako poľovník.... ◄ reagovať
Keďže som proti odstrelu psov len pre podozrenie z pytliactva, len tak na okraj - redaktor v rozhovore s p. Šubom spomenul, že zastrelený pes sa musí odviesť do kafilérky, alebo posýpať vápnom a zakopať. Zaujímal by ma význam vápnenia. Zrejme proti šíreniu epidémií. Má to logiku, lenže... Okrem toho, že na Zemi každú chvíľu hynie kvantum živočíchov a nikto ich nevápni, vápnenie síce zabíja choroboplodné mikroorganizmy, tým ale predĺžuje rozklad mŕtvoly. Pretože tá sa rozložiť musí. Takže - hrozbu epidémie nezastavíme, ale - predĺžime. Racionálne je preto nechať mŕtvolu muchám, aby ju čím skôr skonzumovali a samé poslúžili ako potrava napr. lastovičkám. V teplom a suchom počasí to trvá pár hodín, resp. málo dní. Na odľahlom mieste, samozrejme. A namiesto vápna by som použil vegetu. Zase som to prehnal, ale nie bezúčelne. A ešte dodatok. V Masai Mare sa utopí tisíce pakoní, zebier a nikto ich neposypuje vápnom. A nie sú známe žiadne epidémie. Mhm! ◄ reagovať
Na všetkých fotkách sú zrkadlá a štetky sŕn špinavé. Ktoré vidno. Tam by ozaj mal zaúradovať veterinár. ◄ reagovať
Gunar správne si myslím že si Husákom ? ◄ reagovať
Osamelyvlk stačí že sa tu hrdíš ukradnutou fotkou v ikone moje kradnúť nemusíš nemáš na ne autorské práva . Foto srnčej zveri si pohladaj v mojej galerke .Je ich tam dosť !!! :-D Čo tento ? odkaz odkaz odkaz odkaz odkaz odkaz odkaz odkaz- Je tam toho oveľa viac ale srnčiu zver nejako veľmi nefotím nešpecializujem sa na srnčiu zver ani celkovo zver . Moja špecializácia je makrofotografia . Takže tie cvaky neber veľmi vážne . ◄ reagovať
vysoko inteligentne myslienky som tu uz čítal ale osamely vlk ich autorom nebol... on má skor vzacne myslienky... ◄ reagovať
orol, nemám problém hulvátsky nadávať aj ja tebe. Vieš, ako viem hrešiť, to by si sa čudoval. Možno aj monitor by ti praskol, keby som to tu vypísal. Ale budeme si tu svinsky nadávať??? Takto sa problémy neriešia ani v poľovníctve. Tie sa riešia opačne - vzácnymi myšlienkami. Vysoko inteligentnými. Skús tu nejakú hodiť! ◄ reagovať
Musím od PC... ale niekto ma tu určite zatiaľ zastúpi...lebo ty si tu ako fackovací panák, ktorý lieta z jednej strany na druhú... ◄ reagovať
Až sa ukľudníš, tak ti odpoviem. Alebo pukni!!! A nerozkazuj, nie som na výsluchu!!! ◄ reagovať
A čo žerie pytľiačiaci pes a mačka v revíri? Či trávu? Odpovedaj ale dole na moju otázku a nezahmlievaj, ty chrapúnisko jeden. ◄ reagovať
A to vám ich žerú psy a mačky? Ty grobián! ◄ reagovať
Počúvaj, ty starý smradľavý vyjebaný hajzel, u nás sa zajace už aspoň 20 rokov nelovia.. ak by si chcel vedieť... a bažanta som tu ešte nikdy nevidel... ◄ reagovať
Osamelýtlk, to majú podľa teba všetky psy a mačky behať navoľno a bez obmedzenia po lesoch a revíroch??? P.s- túto otázku som ti už položil v súvislosti s tvojimi staršími stupídnymi príspevkami. No žiaľ, stále na ňu neodpovedáš a vykrúcaš sa ako zašliapnutý červ. ◄ reagovať
Nestrieľaj gravidné zajačice v decembri a januári, tak ich budeš mať dosť. Podobne bažanty až do marca, ty hulvát!!! ◄ reagovať
Vlastniť psa ešte neznamená automaticky, že si človek môže robiť úplne všetko, čo chce. Je to súhrn práv a povinností a tieto sú obsiahnuté v legislatívnych predpisoch. Pri ich porušení nastupujú sankcie. P.s- osamelýtlk, takéto voľne behajúce a túlavé psy netraumatizujú našu zúboženú zver v lesoch? Vplýva takáto trauma dobre na jej prenatálny vývoj? Lenže takéto túlavé pytľiačiace psy zver len netraumatizujú, ale ju v prvom rade lovia, ty darebák. P.s- solírov máš pravdu, veľký súhlas. Aj s tým včerajškom, aj to sa ráta... ◄ reagovať
Odstrelom psov zdanlivo ochrániš malú zver, ale celkom určite robíš zlé meno poľovníctvu u nepoľovníckej verejnosti - ochrana vlastného majetku ničením jej majetku. "Úžasné!!!" ◄ reagovať
No ak mám pravdu povedať tak odpovede p. Šubu boli dosť slabučké. Mal možnosť povedať niečo viac o cieľoch a úlohách poľovníctva a z jeho rečí aj mne vyplynulo, že je to o mäse, koži a trofeji. V týchto častiach rozhovoru mal reagovať obšírnejšie. Slabučké. ◄ reagovať
Užívaním portálu LovuZdar.sk užívateľ prehlasuje, že sa oboznámil s autorskými právami, podmienkami používania a všeobecnými pravidlami tohto portálu, plne rozumie ich obsahu, súhlasí s nimi, bude sa nimi riadiť a na znak súhlasu s ich obsahom sa zaväzuje ich dodržiavať pri užívaní portálu www.lovuzdar.sk a využívaní jeho služieb.
Admin nezodpovedá za obsah pridaný návštevníkmi LovuZdar.sk
Admin si vyhradzuje právo vymazať akýkoľvek obsah pridaný návštevníkmi portálu ak tak uzná za vhodné.