Heming hunting
dnes je nedeľa,  24. november 2024,  meniny má Emília,  spln: 15. november 2024,  dnes východ slnka: 07:12,  dnes západ slnka: 15:54
poľovnícke sety poľovníctvo Terem

ako dalej s polovnictvom v SR - diskusia

autor: off jolaus123
pridané: 14.11.2010 21:45

Dobry den prajem. Prave som pozeral na F&H polovacku vo Francuzsku. Riesili tam aj problem, ako im ochranari zakazuju lov na urcite druhy zveri a popritom ich maju dostatok. Chcem sa spytat, ci aj u nas urcuju neake podmienky, ze az tak,ze to zasahuje do vykonu prava polovnictva? Hadam,nebudu sa do prs buchat,ze zrusia tuto formu ochrany zvierat,ako je polovnictvo :(

počet zobrazení: 37 337
počet hlasov: 0
okruh tém: poľovníctvo

Aký je dôvod vášho označenia za nevhodný?

komentáre

zoradiť
zobrazené 81-120 z 569 | najnovšie | novšie | staršie | najstaršie
off Osamelyvlk, 6.7.2011 o 8:40

rastob, ja nemám doma ženu, som šťastne rozvedený, a už dlhé roky a priateľky, ktoré mám / a je ich hodne/, o poľovníctve nechcú ani počuť. Ale aj keby som nejakú takú mal, ako je napríklad redaktorka TV p. Danica Kleinová, najsympatickejšia slovenská poľovníčka, ktorú poznám, a ona by ma prehádala, alebo ja ju, myslíš, že by to pomohlo našej hnačkovinami decimovanej zveri??? Určite nie. Tu je to také najúčinnejšie, si mylím. Takže to, čo tu vypisuje Edu o nechcenom sene a správnom prikrmovaní, je hádzaním hrachu na stenu. Pán Rajský je lepším veterinárnym odborníkom, ako výživárskym a výskumy, ktoré robia na zveri v oplotení, sú vo voľných revíroch nepoužiteľné. Zver je tam stresovaná, hnačkuje, čiže telo je rozladené, ako ten orchester, od ktorého očakávame bezchybné zahratie hymny. Pán Rajský ma potešil informáciou, že parazitizmus je vo voľných revíroch takmer neznámy. Tvrdia to aj iné zdroje. Takže mu verím. A preto som aj proti odčervovaniu vo voľných revíroch. Výskum o trávnych miešankách je tendenčný, teda komerčný, keďže ponúkajú osivo na políčka pre zver. Nemám nič proti kšeftom, sám by som si objednal, ale musel by som mať istotu, že to zveri pomôže. ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 0

off rastob, 5.7.2011 o 22:08

Páni, toto sa nedá čítať, mačo máte doma ženy, s nimi sa hádajte, dohadujte a argumentujte. Tu radšej prispievajte a povedzte nám vaše dojmy z vývoja poľovníctva v našej domovine. ◄ reagovať

off Edu, 5.7.2011 o 21:46

Okrem toho Rajského máš ešte nejakú kapacitu ? Teda určite ich je dosť i na Slovensku len som myslel takého niekoho čo potvrdí tvoje zvrátené myšlienky nie normálne bežne veci :-D ako dr. Rajský :-D ◄ reagovať

off Edu, 5.7.2011 o 21:45

Veru tak uplne sa stotožňujem s tým dr. Rajským škoda len že píše presne to isé čo tvrdím i ja a ostatní na lovu zdar a nie tie tvoje bludy :-DDD Ano osamelyvlk presne tak je to ako to popisuje dr. Rajský :-DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD Odvádzacie prikrmovanie od repky olejnej je veľmi dúležité to som ti už popísal veľakrát .Tvrdia to všetci odborníci v Mníchove v Krakowe ako i vo viedni . Samozrejme i Dr.Rajský :-D vlastne okrem teba jediného to zase tvrdia všetci :-D huaaaaaaaaa sa smejem nad tou tvojou chorobou :-D ◄ reagovať

off Edu, 5.7.2011 o 21:40

Aj tu sa mi veľmi páči referát od rajského Autori Dušan Rajský, Miroslav Vodňanský a Matúš Rajský pripravili referát Prikrmovanie voľne žijúcej zveri z pohľadu poľovníckej etiky. Na príklade prikrmovania voľne žijúcej zveri poukazujú na niektoré kontaktné otázky poľovníckej etiky pri zabezpečovaní doplnkovej výživy, a to aj zo širšieho aspektu, miesta, úlohy a vytvárania priaznivého obrazu poľovníctva v spoločnosti. Zaoberali sa aj otázkou dodržiavania zákonnosti pri love zveri a to formou vnadenia, čo priamo nadväzuje na prikrmovanie v období strádania zveri. Samostatnou kapitolou je otázka zdravia zveri v súvislosti s prikrmovaním čo do množstva a kvality predkladaného krmiva. V prípade zvýšeného ohryzu lesných drevín a tiež pri spásaní repky ozimnej sa zaoberajú s odvádzacím prikrmovaním.odkaz ◄ reagovať

off Edu, 5.7.2011 o 21:36

Dobre píše len sa veľmi fixuje na dôležitosť podávania siláže oproti ostatným odborníkom . ◄ reagovať

off Edu, 5.7.2011 o 21:36

osamely vlk musím si veru naštudovať nejaké state od toho rajského píše naozaj fundovane a múdro .odkaz SUŠENIE SENA Keďže pripravujeme spravidla krmivá objemové, bude sa aj tento príspevok týkať najmä zveri prežúvavej, čiže v našich podmienkach zveri srnčej, jelenej, muflonej a danielej. Za základ kŕmnej dávky uvedených druhov zveri môžeme považovať seno. Platí to však iba v prípade, ak použité seno dosahuje dobrú kvalitu a botanické zloženie je vhodné pre konkrétny druh zveri. Pre srnčiu zver má význam pripravovať iba seno, v ktorom sú zastúpené aj ďateliny, prípadne lucernové seno. Pre jeleniu, mufloniu a danieliu zver je použiteľné aj lúčne seno tvorené trávami, keďže tieto druhy v porovnaní so srnčou zverou dokážu v tráviacom trakte lepšie využiť vyšší podiel vlákniny a zároveň im postačuje na záchovnú dávku úroveň približne 12 % dusíkatých látok v sušine krmiva, čo je približne hodnota lepšieho (nadpriemerne kvalitného) lúčneho sena. Ak má lucernové a ďatelinové seno nízke zastúpenie lístkov (vytrúsené napr. pri transporte), čo spôsobuje, že v tomto výživnom krmive týmto spôsobom v priemere stúpa podiel vlákniny a zároveň klesá podiel N-látok, môže byť stále ešte dobre využiteľné jeleňou, danielou a mufloňou zverou, ale pre srnčiu zver, ktorá vyžaduje ľahšie stráviteľnú a výživnejšiu potravu, je už nevhodné. O lúky v revíroch sa musíme starať. Ak sme ich zanedbávali - prevládajú nežiaduce druhy tráv a bylín, vyrastá nálet drevín, nastupuje sukcesia. Takto klesá ich výživná hodnota, preto ak je v našom záujme zlepšiť kvalitu potravy pre zver, treba vykonať ich revitalizáciu, rekultiváciu, čiže upraviť a obsiať kultúrnymi druhmi tráv a ďatelinami. Slovenské centrum poľnohospodárskeho výskumu Nitra, v prípade záujmu, poskytne informácie a poradenstvo o takýchto miešankách vhodných pre prežúvavú zver z pohľadu nutričnej hodnoty a klimatických podmienok regiónov, kde sa plánujú vysiať. Týka sa to tiež postupov výsevov osív, vrátane ich predaja. V rámci starostlivosti treba ďalej lúky pravidelne kosiť, prihnojovať (dusík, fosfor, draslík), ak sa jedná o kyslé pôdy – upraviť pH vápnením. Kvalitné lúčne porasty kosené vo vhodnom vegetačnom štádiu sú základným predpokladom výroby nielen dobrého sena, ale aj silážovaných krmív ◄ reagovať

off Edu, 5.7.2011 o 21:26

Takže to suché nechce a padá jej na zem a to mokré potom asi tiež nechce ako i to suché ale žrať ho musí lebo iné síce má to suche ale to suché nechce preto ho vyťahuje a púšťa na zem a take mokré žerie lebo v čase núdze nič iné pod zub nenájde ! Tak je to správné ? ◄ reagovať

off Osamelyvlk, 5.7.2011 o 21:08

Seno zveri padá aj na zem, to je pravda, ale vo zverniciach a na farmách, kde ho žrať musí, lebo nič iné nemá. A Dr. Dušan Rajský? Poznáme ho ako veterinárneho renomovaného odborníka z poľovníckych periodík. ◄ reagovať

off Edu, 5.7.2011 o 21:01

No vidíš preto teda poľnohospodári a poľovníci dorábajú ročne tony sena aby ho zver nechcela :-D to je logické :-D Minule si písal že keď ho zver žerie padá jej aj po zemi :-D teraz ho už nechce hahaha Ten Rajský je dokror či inžinier ? Len že či sa ti to nepletie ako všetko ostatné :-D ◄ reagovať

off Osamelyvlk, 5.7.2011 o 20:32

vlciaskala, jednak si nechutný a jednak to sem nepatrí. Tu je to o budúcnosti poľovníctva v našej drahej vlasti. ◄ reagovať

off vlciaskala, 5.7.2011 o 19:37

osamelyvlk jedine miesto gde je nieco obsrate alebo nasrate je tvoja hlava ◄ reagovať

off Osamelyvlk, 5.7.2011 o 18:23

Ide dobrá reklama na Jojke /tuším/ o hnačkách, ktoré rozlaďujú organizmus. Tak som si spomenul na úbohé hnačkujúce gravidné srny. Ako môžu ich rozladené organizmy stvoriť mláďatá v optimálnej podobe, stave? Asi ako rozladený orchester zahrať bezchybne štátnu hymnu. ◄ reagovať

off Osamelyvlk, 5.7.2011 o 18:15

Edu, ty si srandista - ako podávanie sena zveri pomáha, dokonca výrazne, keď ho nechce? K tomu poznám lepší vtip. Český herec Josef Dvořák raz v TV znázorňoval, ako madam Currie Sklodowska rozbila atóm. Na klát na štiepanie dreva postavila atóm a kladivom po ňom treskla. Atóm odskočil, ona za ním pobehla, doniesla naspäť na klát a znova treskla... A každému bolo jasné, ako ho štiepila. No keby takto ho štiepila, dodnes by nebolo atómových elekrární. Ani vo Fukušime. Čo z toho vyplýva - ak takto výrazne pomáha nechcené seno zveri, taký je aj výsledok - ako rozštiepenie atómu na kláte dreva. ◄ reagovať

off Osamelyvlk, 5.7.2011 o 17:58

Edu, zase to motáš. Kedy som ja tvrdil, že senom zveri škodíme? Seno je neutrálne - zver ho nechce. Jadrom zveri neubližujeme, my ju ničíme. Pozri na estónsku kameru. Teda cez ňu na zver. O soli si myslím, že škodí tým, že smädí a tým zvyšuje smädový apetít. Prepitej srne sa potom aj zle uteká, pytliačiacie psy ju dobehnú, zadrhnú a kto je potom vinný - no predsa havo detí našich dobrých susedov. Treba ho nemilosrdne zastreliť. Keď nám potom ich otec rozbije v krčme fasádu pivovým krígľom, budeme sa čudovať, že za čo. A výsledok - pľuvance od detí, nenávisť až po hrob. Komu to chýba? Mne nie!!! Takže - keď soľ zveri, tak len v prirodzene zriedenej koncentrácii - v potrave. Tá nezvyšuje pitný režim. Článok som tu už napísal, teda odkaz na neho. Aj o Nemecku, aj o Poľsku, ale ty to asi nečítaš, keď tu stále omieľaš svoje. O Dr. Rajskom som ti tiež toľko napísal a ty stále nič. On dosť často uverejňuje v PaR a Naše poľovníctvo. Takže len je treba zobrať tieto časopisy, zopár čisiel z minulých mesiacov, nasliniť ukazovák a si opäť on čosi múdrejší. A tímu vedcov z Mníchova by som dal tip na výskum - košickú srnčiu na repke. Tohto roku tam na jar bolo žlté more. Nech zistia, či máme inú srnčiu, alebo repku, keď sa tam srnčej tak mimoriadne darí. Sám som zvedavý, koľko tej srnčej bude na jeseň a v zime. Napíšem. Určite opäť viac, ako doteraz. ◄ reagovať

off Edu, 5.7.2011 o 12:48

Veď ja som nechcel toho priveľa iba jeden ˇčlánok od nejakého jedného jediného odborníka ,ktorý tvrdí to isté čo Ty čiže bod 1: prikrmovaním objemovým krmivom zveri škodíme ! 2.jadrom granulami ,jačmeňom,ovsom a iným jadrom vhodným pre zver zveri spôsobujeme acidózu a prípadne iné ochorenia prípadne jej tým ubližujeme ! 3. Podávaním soli zveri ubližujeme a je to nevhodné . atď . Prosím nechcem stovky člankov iba jednen jediný samozrejme nie od samozvanca odborníka ale od vzdelaného človeka prípadne tímu odorníkov. Ja ti takých člankov prepošlem stovky čo Ti tvoj názor vyvrátia ak chceš . Písal si o zákaze prikrmovania v Poľsku poslal som ti desiatky člankov a fotografií ako sa prikrmuje v polsku a konkretne združenia ako im to prikazuje krajina atd. Tvoja odpoveď bola jednoduchá :-D "NEVERÍM !!!" Tým tvoja argumentácia skončiala vlastne napísal si že ideš mi pozrieť na nete dôkaz o neprikrmovaní a vraj ho pridáš :-D Pridal si jeden jediný po klinkutí naň sa obavilo ERROR :-D to toho veľa nebolo naozaj :-D Podobne to skončilo s Nemeckom kde si mi napísal ,že keby som ako poľovník prikrmoval zver tak by ma zatvorili :-D Poslal som Ti desiatky odkazov ako sa veľmi mýliš poslal som ti článok kde tým vedcov v Mníchove upozorňuje na repkoviská ako prudký jed pre srnčiu zver a kde poukazujú na dôležitosť podávania krmív a vlakniny najmä v horoských podmienkach kde zver zostáva v ťažkom období roka bez vlákniny soli atd. Tvoja odpoveď bola "NEVERÍM" Vždy píšeš ako veríš moderným odborníkom ale nejako si jedneho jediného toho odborníka nevymenoval . Tak ťa prosím po toľkých klamstvách daj aspoň meno toho fenomenálneho odborníka čo má iný názor ako celá EU . Zatial som poznal iba teba nikoho iného !!! ◄ reagovať

off Edu, 5.7.2011 o 12:34

V časpoisoch píšu ludia bulvarne veci . Redaktorom nejde o nejakú pravdu ale o predaj výtlačkov a bombastické titulky . Tiež som v nejednom časopise publikoval podľa zadania . Odoberám nejaké časpisi kupujem si lovu zdar,PAR myslivost i hubert lov mnoho odbornej literatúri dostavam poštou ktorú neplatím mnoho časpisov mi chodí zdarma kde obyčajne predplatné vyhrám prípadne nejakú cenu . Sem tam nejakú vecnú cenu prípadne peniaze a takmer vždy predplatné :-D Napríklad tu odkaz časopis nemá pra mňa nejakú obzvlášť veľkú výpovednú hodnotu . Samozrejme vývoj ide do predu v tom súhlasím . Na druhej strane desaťročia výskumu potvrdili ,že zver ktorá sa pasie na repkách trpí hnačkovaním stratou plachosti tiež môže oslepnúť až po úhyn . Či v roku 2011 alebo pred desaťročiami sa všetci odborníci zhodli na tom ,že podávanie soli a hlavne objemovej sušiny zveri výrazne pomáha . To je nadčasová vec . Bolo o tom popísaných tisíce štúdií v mnohých krajinách europskej únie.To sú vedecké práce vedcou niekedy i medzinárodnej kooperácie ako bola Braislava & Viedeň&Brno ako i mnohé iné . Ty zdielaš iba jeden názor ktorý si vyjadril neprikrmovať zver za žiadnych okolností . Na tomto tvojom názore je zaujímavý fakt ,že je nemenný a žiaden odborník vetrerinár či vedec atď ho nikdy nezmení aj keby stali v zástupe všetci vedci z celého sveta a mali milion dôkazov ty by si si pustil svoju obohratú platňu a povedal neverím neprikrmovať !!! Takže debata je uplne zbytočná !!! Pripomenulo mi to taký jeden vtip ked sa učiteľka pýtala žiakov čo nám dáva hus a paľko hovorí oškarky a učiteľka no a ešte a paľko oškvarky a paľko čo máme v perinách ? perie !A čo nám teda dáva hus ešte a Paľko oškvarky :-D . ◄ reagovať

off Osamelyvlk, 5.7.2011 o 11:33

Edu, rob to, ako ja - objednaj si aspoň 5 poľovníckych časopisov /môžeš aj viac/ a tam to sporadicky uverejňujú. Knihy sú knihy. Hlavne tie staršie uverejňujú ešte rady našich otcov a dedov, z ktorých sú takmer všetky výskumom ak nie vyvrátené, tak aspoň spochybnené. V časopisoch píšu odborníci, ktorých názory ja zdieľam, nie oni moje. Ale aj ty, len to zatĺkaš. ◄ reagovať

off Edu, 5.7.2011 o 11:24

osamelyvlk a kde sú odborníci ktorých menuješ ??? V europe sú stovky kníh ktoré píšu opak toho čo tvrdíš Ty !!! Daj nejakú knihu ktorú napísali odborníci rád si ju prečítam . Kde je schovaná aspon jedna jediná kde je aspoň jeden človek ktorý zdiela tvoj názor ??? ◄ reagovať

off Osamelyvlk, 5.7.2011 o 11:19

Edu, táraš. Alebo nevieš čítať. Kde som písal, že NA letisku je zver? Píšem predsa, aby si prišiel KU košickému letisku. To je po prvé. Po druhé, trepeš bludy, že prikrmovanie je dôležité a potrebné. Potom odborníci, ktorí píšu a dokladujú o acidóze v posledných rokoch, klamú? Alebo podľa teba, je acidóza pre gravidnú zver dôležitá a potrebná? Stále sa oháňaš tým senom, ale keď ho zver nechce...Či to PZ má prikrmovacie zariadenia, neviem. Z cesty nič nevidno, ale ak ho má, lebo ho k tomu núti zákon, potom niekde vo vetrolamoch, ale tam zver nechodí. Krmelce sú v lese a zver na poliach. Tak nech si ho plnia, na jar dezinfikujú, nech ich zákon netrestá. Ale aký to má zmysel? Len kocúrkovský. Edu a odborníci, pišúci o škodlivosti hnačkovín /obilnín, zmrznutej dužiny, nechceného sena/, chcú zver v zime hladom vyhubiť? Ja si to teda nemyslím. Práve naopak - chcú jej pomôcť. ◄ reagovať

off Edu, 5.7.2011 o 10:58

osamelyvlk v zimnom období sa srnčia zver črieduje . Ubezpečujem Ťa však ,že i tá na letisku sa prikrmuje podľa zákonov slovenskej republiky . Ja nechcem riešiť či je to správne alebo nie je . Je dostatok odborných prác ,kníh na Slovensku ako i v zahraničí kde je stáročným pozorovaním a výzkumom zdôvodnené a dokázané ,že prikrmovanie zveri v čase núdze je dôležité a potrebné . Nie iba srnčej samozrejme . Tiež je dokázané veterinárnym rozborom hnačkujúcej srnčej zveri ,že v 99% ich laxáciu prípadne oslepnutie až po uhyn spôsobuje repka olejná kde pomáha podávanie soli a hlavne kvalitnej sušiny objemového krmiva . Takže nechcem ja ako laik spochybňovať stovky a možno tisíce odborníkov ktorí sa zhodli na tejto skutočnosti . To , že si nevidel na letisku krmidlo je normálna vec :-D ono lietadlá nebudú určite klučkovať medzi jasličkami . Na nepoľovných pozemkoch sa nestavajú prikrmovacie zariadenia . Ak je však roľa obsiata repkou je to už pozemok poľovný. Každopádne všetky okolité poľovné pozemky obhospodaruje určité PZ . To pz musí mať v mape zaznačené prikrmovacie zariadenia ,ktoré pri kontrole musí PZ preukázať tak ich naplnenie správnym krmivom ako i jarné vydezinfikovanie a tiež používanie všetkých hygienických zásad ako i zákona o ochrane prírody kde nesmie ani jedno takéto zariadenie byť spojené pevným spojom o akýkoľvek strom atď. To všetko sa kontroluje a preveruje v rámci štátneho dohladu s nakladaním zvereného národneho bohatstva SR. Do našho PZ chodí takáto kontrola štátneho dozoru približne raz za dva roky . Nedávno som čítal članok ako veľmi sa v nemecku dbá na prikrmovanie srnčej zveri hlavne pri repkoviskách . Takých štúdii je v europe stovky . Možno si Ty myslíš ,že všetci odborníci ktorí píšu tieto odborné poznatky chcú v svojej krajine zver otráviť a zničiť ,ale to je už iba tvoj vnútorný problém s ktorým musíš bojovať Ty sám . ◄ reagovať

off Osamelyvlk, 5.7.2011 o 10:38

Edu, zveri pred estónskou kamerou je podávené velikánske množstvo vlákniny /sena/, v krmelci, o ktorý ani nezavadia a hlavne na zemi. Aj na to zvysoka kašle. A preto hnačkuje. Jedna vec je podávať a druhá vec presvedčiť, alebo preškoliť zver, aby seno brala. Chceš vidieť revír, kde sa neprikrmuje? Poď v zime ku košickému letisku - z cesty je vidieť na poliach iba zver a žiadne krmelce. Či sú vo vetrolamoch, neviem, ale zver k ním určite nechodí. Ja nenabádam k porušovaniu ústavy - kritika nie je porušovanie zákonov. Ja nabádam k sedliackemu zákonu, očisteniu od kocúrkovčiny. ◄ reagovať

off Edu, 5.7.2011 o 10:23

Malo by to dvojaký efekt osamelyvlk . Tá zver ktorej nebude podávané dostatočné množstvo vlakniny bude samozrejme hnačkovať najmä ak sa bude zdržiavať na repkoviskách . To nemusíme objavovať :-D Je to tom popísaných stovky kníh od odborníkov veterinárov anviromentalistov atď . Takže je zbytočné objavovať čo je dávno objavené :-DDD aj keď Ty sa to pokúšaš vyvrátiť ako nejaký bomabastický objav sveta :-D Druhý efekt by bol pre zver ten najpriaznivejší . Teda ak by vôbec bol o čom pochybujem ,že by sa našiel poľovný revír na Slovensku kde sa zver neprikrmuje . Tam by mala prebiehať druhá časť tvojho výskumu ktorého výsledky dávno poznáme . Efekt by bol výborný a zaručujem Ti ,že ľudia ktorý by nepodávali zveri starostlivosť akú im určuje zákon Slovenskej republiky ako zaobchádzať so zverou ako národným bohatstvom Slovenska by o pár dní dopoľovali čo by bolo samozrejme správne . Tiež by som im dal zosobniť všetky škody a navrhol najvyšie sankcie proti týmto výskumníkom :-D Samozrejme to je iba hypotetická odpoveď lebo okrem teba sa na Slovensku nenájde ani jeden poľovník ktorý by sa chválil vedomím porušovaním ústavy a zakona slovenskej republiky . Ba ešte i nabádal k porušovaniu zakonov a konšpiratívnej činnosti voči našej zveri a poľovníctvu . Takže ten hrdina budeš musieť asi zostať naďalej iba Ty sám . Niet Pz ktoré zver neprikrmuje !!! To ,že zver neprikrmuješ považujem za správnu vec . Ako nečlen PZ totiž ani nemáš prečo zver prikrmovať . Takže Ty len píš nejaké rozprávky a to Ti musí stačiť . Aj toho je na veľa ľudí dosť :-D Ale aspoň sa pobavíme :-D Melisko 2 :-D ◄ reagovať

off Osamelyvlk, 5.7.2011 o 9:17

Osol, mám nápad. Keby som bol na mieste pána prezidenta SPZ Lebockého, povinne by som nariadil veterinárne prehliadky aspoň raz týždenne od začiatku prikrmovania až po koniec, s fotodokumentáciou, asi ako sa robia prehliadky trofejí. A potom by sme si boli hifti - fifty. A dbal by som, samozrejme, na to, aby foťáky a kamery neboli úchylné, ale aby zachytili realitu. Verím, že by bola taká, ako na estónskej kamere a na Edovej fotke z Haluzíc. A potom nech sa vyjadria veterinári. To by bolo našej zveri hej. No a, samozrejme, aj zábery z neprikrmovanej zveri. Pre porovnanie. A nebol by som iba ja kritikom. ◄ reagovať

off orol, 5.7.2011 o 0:27

Však on nijako a nič nekŕmi, žiadnu zver, iba nás. Iba papuľou kritizuje, darebák jeden. Mal by si uvedomiť, že kritizovať má právo ten, čo zver s láskou a nezištne prikrmuje a pre ňu robí. ◄ reagovať

off 650525, 4.7.2011 o 16:47

Osamelý vlk prestaňte s kŕmením a venujte sa téme.Pozrite sa okolo seba ako sa ničí príroda orná pôda,troví sa zver postrekmi pri veľkoplošnom obhospodarovaní.Píšete za poľovníkov,ktorý sa starajú o zver,chránia ju a stále si tvrdíte svoje.Vytvorte si svoju tému a môžete písať !! ◄ reagovať

off Edu, 4.7.2011 o 12:48

osamelyvlk hovoríš v množnom čísle ale zatiaľ som nepostrehol ,že by sa našiel ešte nejaký pacient čo by s tebou súhlasil . Takže iba sám za seba a virtuál neexistujúcich ktorých si si práve vymyslel nechaj bokom :-D .Alebo nám vymenuj ešte jedného jediného človeka ,ktorý zdiela s tých 57 000 poľovníkov tvoj názor . Iba jeden postačí. Asi to skončí ako s tým Poľským a Nemeckým poľovníctvom a prikrmovaním :-D zase bude iba ticho a tvoja odopveď bude vyargumentovaná ako malého decka . Preto lebo tak :-D to je tvoja argumentácia prípadne diagnostikovanie chorôb cez nejakú web kamerku aj to je špecialita tvojej geniality :-D ◄ reagovať

off Jelsovec, 4.7.2011 o 12:40

jóžibáči, vidím, že v ohraničenom rozsahu tvojho vzdelania ti ostala zahalená tajomstvom tzv. výroková logika. Je to časť matematiky, ktorá sa zaoberá výrokom (oznamovacia veta) a jeho pravdivosťou. Čiže, ak napíšeš že : " všetci súhlasia s neprikrmovaním pšenicou " tvoj výrok je nepravdivý, pokiaľ sa nájde aspoň jeden, ktorý s prikrmovaním pšenicou súhlasí. Napríklad ja. V tom prípade je negácia nepravdivého výroku pravdivá a tvoj výrok môžeme označiť číselne 0. čiže ako nepravdivý. 0 je taktiež počet prispievateľov na LZ, ktorí s tebou súhlasia.aká náhoda... Takto je veľmi ľahko matematicky vyjadrené, že tvoje výroky sú na nič. 0 . Ďalšie školenie bude o axiómach. Hlavne o tých v biológii, ktoré jedine ty nechceš pochopiť... ◄ reagovať

off Osamelyvlk, 4.7.2011 o 11:47

A či som chlap? Som. A prečo píšem za nás? O nás píšem o tých, ktorí napíšu o mne, že aspoň v niečom so mnou súhlasia. A je ich tu dosť. A napríklad všetci súhlasia s neprikrmovaním pšenicou, mrznúcou dužinou a ostalo už len seno a soľ. Čo považujem za veľký úspech. Takže to všetko sme MY. Píšem teda o nás. HLAVNÉ však je, že zveri sa uľaví. Nesmierne jej to pomôže. ◄ reagovať

off Osamelyvlk, 4.7.2011 o 6:12

No vidíš ho, WolfHuntera. Mám sa s ním špiniť. Nikdy! ◄ reagovať

off orol, 3.7.2011 o 22:38

Veru že tak. ◄ reagovať

off WolfHunter, 3.7.2011 o 22:20

Sám si pako tak sa nečuduj že nás pribúda vieš čo je problem jednotlivca ta hlupa snaha poradiť si z večšinou drž už hubu tie tvoje vykriky do prazdna su už dlhodobo polutovania hodné a z hladiska ludskosti ja s tebou rad poklabosím ale o niečom normalno serieš si do huby a ja ťa chapem....pokrivene ego hlava plna informacii nepodložených nepotrideních ak nemaš jasno poskladaj si to tam a potom diskutuj komunikuj lebo myslieť si a vedieť je dva a z toho čo si mysíš my viem že ťi to nemyslí si len táraj ktorý našiel priestor ako sa vykvákať...škoda že sme ti ho doprialy aj tak ťa mám rad si živý dokaz ako nechcieť dopadnuť :D ◄ reagovať

off orol, 3.7.2011 o 22:14

Ty hovor za seba a za nikoho iného! ◄ reagovať

off Osamelyvlk, 3.7.2011 o 22:10

Ááá, pribudol k vám ďalší. ◄ reagovať

off Osamelyvlk, 3.7.2011 o 22:08

Nám, so zdravým sedliackym rozumom. Vy hovoríte za 55 000 slovenských poľovníkov /najnovšie už vraj 57 000/, som tam aj ja? Ja hovorím za poľovníkov so zdravým rozumom. Vy dvaja tam nie ste. ◄ reagovať

off WolfHunter, 3.7.2011 o 22:06

Osamelývlk tvoje zážitky zo sanatoria či v akom psychiatrickom zariadení si bol zrejme dlho a od mala zatvorený ma nezaujímajú zrejme si si z knižiek a obrazkov poskladal v tej hlave take blbosti že sa divím že ťa tam aj nadalej nedržia...problem v dnesnej spoločnosti je že so súcitu neviem rázne zakročiť proti jedincom ako ty ktorý dokáažu svojím velkohubými výrokmy a haluškamy tak zavadzať skreslovať a len škodiť samotným poľovníkom raz niekto povedal že je o nás pokrivená mienka je ale hlavne koli takym trdlám ako ty vsetkých tarajov by mali dať na jednu kopu izolovať tam by sa vykecali a prešlo by ich to ...si ako dobrá zvesť ale len pre takých istých pošahancov ako ty... ◄ reagovať

off orol, 3.7.2011 o 21:56

Komu nám??? Buď chlap a vyjadruj sa sám za seba! ◄ reagovať

off Osamelyvlk, 3.7.2011 o 21:50

Solirov, tiež môžem poradiť, choď si čítať na iné portály a nám tu daj pokojne písať excelentné myšlienky. ◄ reagovať

off Solirov, 3.7.2011 o 21:47

Osamelývlk - Vladenko píše o psoch a ty naň reaguješ mačkami. Došli ti o psoch argumenty? Choď tie svoje bludy písať inam a daj pokoj.. ◄ reagovať

off orol, 3.7.2011 o 21:33

Osamelýtlk a čo vtedy keď si ty bol malý neplatil zákon o poľovníctve ( od 1962 zákon 23/1962 a predtým myslím 225/1947 )? Však v ňom bolo to samé predsa, čo aj v tomto zákone, teda čo sa týka ochrany poľovníctva a odstrelu pytľiačiacich psov a mačiek. Či vtedy zákony neplatili? A to, čo píšeš, že psy neboli na reťazí, tak to je podľa mňa totálna blbosť, pretože spolunažívanie občanov nepoľovníckej a poľovníckej verejnosti bolo diametrálne odlišnejšie, ako je tomu dnes. A to, že neboli dvory a záhrady oplotené, nepaušalizuj. U nás na dedine to bolo oplotené. ◄ reagovať

zobrazené 81-120 z 569 | najnovšie | novšie | staršie | najstaršie

reklama

Zelené zápisky z poľovníckych chodníkov