Heming hunting
dnes je nedeľa,  24. november 2024,  meniny má Emília,  spln: 15. november 2024,  dnes východ slnka: 07:12,  dnes západ slnka: 15:54
poľovnícke sety poľovníctvo Terem

ako dalej s polovnictvom v SR - diskusia

autor: off jolaus123
pridané: 14.11.2010 21:45

Dobry den prajem. Prave som pozeral na F&H polovacku vo Francuzsku. Riesili tam aj problem, ako im ochranari zakazuju lov na urcite druhy zveri a popritom ich maju dostatok. Chcem sa spytat, ci aj u nas urcuju neake podmienky, ze az tak,ze to zasahuje do vykonu prava polovnictva? Hadam,nebudu sa do prs buchat,ze zrusia tuto formu ochrany zvierat,ako je polovnictvo :(

počet zobrazení: 37 336
počet hlasov: 0
okruh tém: poľovníctvo

Aký je dôvod vášho označenia za nevhodný?

komentáre

zoradiť
zobrazené 41-80 z 569 | najnovšie | novšie | staršie | najstaršie
off Osamelyvlk, 25.10.2011 o 18:53

Pán Werich to pekne vymyslel, ale bolo by lepšie, keby si ty na niečo také prišiel. Lebo chváliť sa cudzím perím.... Ja mám niečo lepšie a poľovníckejšie. Kto má sýtu zver a prikrmuje, zdravú a lieči, tomu ani bič a palica nepomôžu. Nerýmuje sa to, ale je to pravda. Že! ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 0

off Edu, 23.10.2011 o 22:00

Kdo víno má a nepije, kdo hrozny má a nejí je, kdo ženu má a nelíbá, kdo zábavě se vyhýbá, na toho jenom bič a hůl, to není člověk, to je vůl. Jan Werich ◄ reagovať

off Osamelyvlk, 22.10.2011 o 18:45

Edu, nenašiel som, ani nehľadám, ale ak ten prieskum budeš robiť na Luníku IX, alebo v uliciach Bratislavy, teda u neinformovaných ľudí, tak ti verím. Aj tomulinovi. Ale keď ho urobíš na vedeckom sympóziu o rozmnožovaní, tak mi ver, že ostanete v hanbe. Mrlian, o vajíčku napíšem neskôr. Mám ešte povinnosti. ◄ reagovať

off Edu, 21.10.2011 o 19:35

Jozibaci tých 99,99 % žial nie je iba z tejto stránky . Ja som ťa vyzval viacejkrát či poznáš niekoho na našej planéte čo by zdielal tvoj reformátorský blud nenašiel si nikoho iba sám seba . ◄ reagovať

off Mrlian, 21.10.2011 o 16:36

radšej by si mal čítať tie rozprávky starej matere... letmo som si prešiel tie tvoje najnovšie perly (inak to ani nejde) a "na počudovanie" zase som tam našiel chyby :-) Vysvetli mi ako v neoplodnenom vajíčku, v čase zrenia, môžu byť všetky orgány a ich funkcie budúceho potomka vo vývoji??? Pokiaľ ma moje vedomosti neklamú, tak orgány sa začnú vyvíjať až po oplodnení, lebo splynutím spermie a vajíčka dôjde ku kompletizácii genetickej informácie. ďalej stres z poľovania je len jedným z mnohých faktorov, ktoré by mohli ovplyvniť fenotyp, aj to len pri génoch tzv. malého účinku. Takže chyba je, že sa opäť koncentruješ na jeden problém vytrhnutý z kontextu... Na margo tých 99% - najdi ešte jedného s takými názormi ako máš ty a potom sa môžme baviť o prieskumoch, inak platí tých tomulinových 99,999999999% ◄ reagovať

off Osamelyvlk, 21.10.2011 o 7:44

Rozprávky starej matere už dávno nečítam, preto taká báchorka, že u vás je tak pusto, že sa ani kilový bažant nenasýti, mi tu pripomenula rané detstvo. Ja som ti nepísal, že to nezožerú, ale či je u vás až taký nedostatok potravy, že je prikrmovanie nevyhnutné. Určite nie. Možno na záhorských pieskoch. Bažant si nájde poživeň aj na dvojmetrovom snehu - obľubuje puky stromov a krov. A tie môžu byť až vo výške 30 metrov. Inak aj naše bažanty sa vrhnú na kukuricu, ak im ju vysypem aj uprostred leta na pole. Len či je to nutné, či sú podvýživené? Vo voľnom revíri určite nie. O psoch už som aj ja písal to isté - ak sa zastrelí s vedomím majiteľa, namietať nemôžu ani deti. Nie je problém. ◄ reagovať

off premvadasz, 20.10.2011 o 11:46

Jozi nebudem sa tu stebou natahovat u nas sa takym ako ty hovori "málo ale presne"!Ale este k tym bazantom neviem kam by mali preletiet ked dnesnej dobe sa pestuje aspon u nas vacsinou repka, slnecnica, obilie a trosku kukurice o dateline mozme iba snivat lebo dobytok sa nechova. Tak kam by mali preletiet ked je vsade pusto???PS: Ten nulovy efekt? Tych par vriec kukurice asi zozrali mimozemstania:)A este k tym psom, par krat sme upozornili ludi ze ich "milacikovia" behaju po reviri a skoro vzdy sme dostali odpoved ze ich mame zastrelit ten kto sa stara o svojho psa poriadne nedovoli aby sa tulal po chotari! Maj sa Jozi ◄ reagovať

off Osamelyvlk, 20.10.2011 o 5:51

premvadasz, neviem, čo si mám myslieť. Či sú vaše bažanty tak lenivé, alebo tučné, že nevládzu preletieť na tie miesta v chotári, kde majú dostatok potravy. Jedno je však isté - robíš si očko u ľudí: chvália ťa, že do revíru nechodíš len rabovať. No ale keď im strieľaš psov a mačky, tak neviem... Ale žeby bažant už v septembri potreboval prikrmovať?! Kedysi som zo zvedavosti skúmal obsah hrvoľa a žalúdka, ale našiel som vždy len rastlinnú a živočíšnu potravu - listy burín, húsenice,..., ale žiadne obilie v stave suchého zrna. Pri zásypoch bolo plno dier hlodavcov. Tak čo som prikrmoval? Asi hlodavce. A že tvoje bažanty už pár vriec spapali. Verím ti, ale aj ty ver tomu, že bez nich by neschudli ani o gram. Ako susedové deti - ak im "vysypem pár vriec cukríkov", určite ich spapajú. Ale bez nich by tiež neschudli, pretože majú normálnu životosprávu. Takže tvoja starostlivosť je dobrý blafák na neinformovanú nepoľovnícku verejnosť, ale na starostlivosť o zver je to nulový efekt. Bez teba by bažanty určite nepomreli. Ďaleko efektívnejší je lov iba do konca roka. Najlepšie do 30.11. ◄ reagovať

off premvadasz, 19.10.2011 o 21:39

Jozi ja aj premyslam aj konam od septembra prikrmujem bazantov na tych miestach v chotari kde zostali iba hole polia predpokladam ze ty si im ani zrnko nedal alebo sa mylim?? A ver par vriec uz spapali!!! A ten prieskum by asi dopadol na 99,9% mam take obavy ◄ reagovať

off tome83, 19.10.2011 o 21:38

faktom je že to je 99,9999999999 % ten zvyšok ste Vy jóži ;) ◄ reagovať

off Osamelyvlk, 19.10.2011 o 21:27

Premýšľajte o zveri, nie o mojom zdraví. Viac pre ňu urobíte. Tú aj tak moje zdravie nezaujíma. A odpovedzte si na otázku, či gravidnú zver loviť, alebo nie. Lebo už aj honci to vedia. A odkiaľ berieš tých 99%? Robil si prieskum? ◄ reagovať

off premvadasz, 19.10.2011 o 20:19

Edu ja si myslim ze 99% registrovanym na tejto stranke sa nepozdava ani jedna joziho myslienka!! ◄ reagovať

off Edu, 19.10.2011 o 19:40

Osamelý vlk dosť do široka to rozvádzaš :-D Mne sa nepozdáva ani jedna tvoja myšlienka :-D Zase si ma prinútil premýšlať o tvojom psychickom zdraví :-D ◄ reagovať

off Osamelyvlk, 19.10.2011 o 11:48

Nechcem, ani som nikdy nechcel útočiť na zdravie nikoho, ale na závity v šedej kôre mozgovej každého. Pretože súčasná doba lovu zajaca a diviaka je pozostatkom z dôb, keď bol nedostatok mäsa. A mäso behalo po poli a po lese. Navyše - dalo sa ľahko vystopovať na snehu. Doba párenia, gravidity a kladenia mláďat bola celkom ignorovaná. Dnes už máme TESCÁ, na divine nie sme závislí, preto môžme bez rizika, že nám deti budú bez mäsa, zajaca a diviaka manažovať zootechnicky odborne, profesionálne. Podľa kódexu 95 % chovať diviaka od 1.10. do 31.12., teda neloviť a zajaca od 1.10. do 30.6. tiež neloviť. 5 % lovu - diviak, lanštiak, od 1.1. do 30.9., diviačica, diviačatá od 1.7. do 30.9. Zajaca loviť od 1.7. do 30.9. A aj individuálne. Prosím premyšľať o týchto poľovníckych problémoch, nie o mojom psychickom zdraví. To je v úplnom poriadku. ◄ reagovať

off dede, 17.10.2011 o 10:26

Hekler dosť dlho ste to vydržal, ... sánka dole šéfe... ◄ reagovať

off Hekler, 17.10.2011 o 9:55

... "já to teda s Tebou navždy vzdávam, radí mi to Tvoj stav zdravotný" nezostáva mi nič iné len to riešiť ako Zmožek s cigaretkou .... niektoré Tvoje novogeniálne príspevky sú už útokom na moje zdravie, ale želám veľa ďalších úspechov .... ◄ reagovať

off Osamelyvlk, 17.10.2011 o 0:57

No tak napíš, ktorá myšlienka sa ti nepozdáva! ◄ reagovať

off WolfHunter, 16.10.2011 o 19:25

mi ide o myšlienky a nie o pravopis....chapeš a to je dobre :D ◄ reagovať

off Osamelyvlk, 16.10.2011 o 18:11

No ale podľa paravopisu usudzujeme, že vysokoškolský profesor poľovníctva nebudeš. Takže - najprv poštudovať pravopis a potom zákony prírody. A potom mi dáš za pravdu. Hoci nie všetko, ale po čase na to príde. ◄ reagovať

off Osamelyvlk, 16.10.2011 o 17:48

Mohol by si byť konkrétnejší??? Čo ti nesedí! V čom si idem proti sebe? Čo sa mňa týka, nie som ani sektár, ani bludár, drogy sú mi celkom cudzie, okrem kávy. Tak čakám! "...jej učenie chcú čas". Myslíš, že toto všetko som vymyslel včera, alebo dnes? Ja nad tým premýšľam už desaťročia. ◄ reagovať

off WolfHunter, 16.10.2011 o 13:09

:D :D :D ja žasňem Osamelývlk už by to chcelo nejaku diagnozu pre teba lebo tvoj výklad zákonov a fungovania prírody je tak dokonalý že až to bolí :D ja sa čudujem že ťa to baví nie si nejaký sektár bludár? ...:D nápady máš dobré ale nie v medziach reálnosťi nikým a ničým nedokázane prestaň brať drogy lebo potom snívaš o hlúpsťiach vieš ako sa vraví sen je na to aby nám vyplnil diery v realite a fikcii a fantázii ale aj naivne dokazoval že všetko je možné ale všetko úplne nie prírode rozumieť znamená sa jej podriadiť nie si ju podriadovať niektoré veci a jej učenie chú čas nie velké myšlineky a táraniny všetko je super len si vedľqa jak ta jedľa a čým viac reguješ tým viac ideš proťi sebe :D pozdravujm ◄ reagovať

off Osamelyvlk, 16.10.2011 o 12:47

Aj na zber plodín som myslel. Žatva repky a obilnín začína už koncom júna a teda farmári nám tým pripravujú loviská - strniská. Inak - kukurica ostáva na koreni až do jari, žnú ju na zamrznutej pôde po celú zimu. Kvôli tomu by sme potom nemohli loviť až do jari. Takže toto je náš problém, nie zajačí. Ide o zootechnickú podstatu lovu, že zajac je v medzireprodukčnom období a tomu my sa musíme prispôsobiť od 1.7. do 15.10. a nie zajac nám od 1.11. do 30.1. Aspoň pred pár rokmi to tak bolo. Na úprave lovu sŕn som už dávno popracoval a som to tu už aj napísal. Srna po ruji je iba oplodnená, vajíčko je v latentnom stave, blastocyste, až do prvých mrazov, čo je od 16.8. do 30.11. Na lov máme 3.5 mesiaca. Málo? T.j. - vývoj pokračuje až po 1.12. Čiže - nie je nič neetické uloviť srnu s blastocystou. To nie je gravidná. Podobne všetky samice raticovej zveri. Inak ak odhliadneme etické hľadisko, menším zlom je uloviť samicu s oplodneným vajíčkom, ako s neoplodneným. Neoplodnené vajíčko, v čase zrenia, je vo vývoji všetkých orgánov a ich funkcií budúceho potomka. Trauma z lovu môže preto spôsobiť napr. stratu pigmentu a narodí sa albín. Alebo, čo je ešte horšie, vnímavosť na choroby - oslabenie imunity. Aktuálna je prašivina u líšok, alpských kamzíkov a kozorožcov, a veľa iných. Po spojení so spermiou a rastom embrya už nemá trauma vplyv na oslabenie plodu, pretože aj v prírode dravce lovia svoju korisť "pomedzi" gravidné samice. Napr. rys sa v zime pári a na optimálne párenie potrebuje optimálnu kondíciu. Hraboše a zajace mu nestačia. Potrebuje mladú srňacinu. Na tú je pánkom z obláčka naprogramovaný. Nie je preto pravda, čo sa všeobecne tvrdí, aj odborníkmi, že rys v zime žije v období núdze, hladuje. To by sa nemohol ani páriť. Teda - rys bežne loví mladé, negravidné srny pred gravidnými, chovnými. To ich iste traumatizuje, ale nemôže až natoľko, aby srna na jar vrhla kripla. Práve naopak - ako na Sibíri, vitálneho pašíka. Prežíva s pocitom: "Hlavne že úlovkom rysa nie som ja." Ale aj s pokojom, že rys už o ňu, ako o potravu, záujem nemá. Tak je garantované, že mláďa v srne sa vyvíja štandardne. Ako v perinke. ◄ reagovať

off Hekler, 16.10.2011 o 11:41

vo svojej širikospektrálnej geniálností si to vyrátal z Tvojho pohľadu geniálne, len si pozabudol na takú maličkosť ako je dozrievanie a zber poľnohospodárskych plodín v tejto zemepisnej šírke a teda aj vo všetkých revíroch, poľovačka musí v prvom rade poskytovať všetko na jej bezpečný priebeh, preto Tvoj návrh na zmenu lovu od 1.7. osobne hodnotím ako zatiaľ najväčšiu hlúposť akú som doteraz na tejto stránke čítal, ale skús popracovať aj na úprave lovu srn, jeleníc, muflóniek a danieliek, veď ulovené po ruji sú už všetky "gravidné" ◄ reagovať

off Osamelyvlk, 16.10.2011 o 11:01

Nadchádza hlavná lovecká sezóna - spoločné poľovačky na drobnú zver. Už o tri týždne. Alebo o dva? Chcem pripomenúť chovateľské stanovisko na tieto spoločenské udalosti. Najmä na vidieku. Čo sa týka pernatej zveri /bažant, kačica, hus, perlička,.../, doba lovu od 1.11. do 31.12., je v úplnom súlade zo zootechnickými normami - zver je v pohniezdnom, teda v mimoreprodukčnom období. Lov nemá nijaký negatívny dopad ani na množstvo zveri, ani na jej kvalitu genofondu. Plní teda všetky zootechnické, genetické, etické, morálne, ekologické a ostatné normy. Lov srstnatej zveri /zajac, líška, diviak/ však všetky tieto normy neplní. U zajaca hlavne nie etické. Keďže výskum potvrdil, že honcovanie začína už koncom októbra, strieľať rujné, gravidné a laktujúce zajačice dvakrát etické určite nie je. Zaujímavé ale je, že to nemá zlý dopad na genofond, ako u líšky a diviaka. Kým u nich dochádza k farebným a hmotnostným anomáliám, u zajaca to nebadať. Je to najpravdepodobnejšie tým, že kým diviak a líška je pod poľovníckym tlakom každý deň, 365 dní v roku, zajac iba jeden deň v týždni, v sobotu a len posledné dva mesiace v roku. Aj to iba pár hodín - od 8,00 do 15,00. Čiže - 8 až 10 dní po 7 hodín = 56 - 70 hodín za rok. Znamená to, že u neho je potláčané iba to etické hľadisko. Reprodukčné iba minimálne. Vyhnúť sa aj tejto negociacii možno len posunutím doby lovu pred dobu párenia. Od rakúskych poľovníkov sme si zobrali príklad, ktorý zajacovi sotva pomáha - nosiť v lete vodu a repu do revíru. Ale že lovia zajaca len do 15.11., neberieme vôbec do úvahy. Ja by som "vo svojom revíri" posunul dobu lovu ešte o mesiac skôr - dnes by bola posledná poľovačka. Teda od 1.7. do 15.10. /16./. Plus dôkladné sčítanie zajacov v januári a doplnil o individuálny lov. V ďalšom januári ak by sa nasčítalo menej zajacov, ako v predošlom, plán lovu by sa znížil, ak rovnako, plán by sa zachoval, ak viac, plán by sa zvýšil. Musí to fungovať. Chce to len skúšať. Lovu zdar! ◄ reagovať

off Osamelyvlk, 19.7.2011 o 1:50

Bude sa zdať, že to, čo teraz napíšem, sem nepatrí. Ja si však myslím, že hrozba platí aj pre Slovensko. V dukumente Tisíc let české myslivosti, vysielanom na ČT 2, 8.7.2011, Prof. Ing. Luděk Bartoš, DrSc. z VÚŽV, Praha Uhříněves, ČZÚ Praha, vysvetľuje hrozbu kríženia jeleňa európskeho s jeleňom japonským sika. Navrhuje jelenie oblasti iba s jedným druhom - zvlášť pre jeleňa európskeho a zvlášť pre siku. Čo prejde z vlastnej do cudzej, je treba nevyhnutne loviť 365 dní v roku. No za dvakrát šťastné riešenie to považovať nemožno. Kríženie by to len a len znásobilo. Podstatou kríženia nie je výskyt dvoch živočíšnych druhov na jednom území. To by sa v rezerváciách druhy bežne krížily. Nie je tomu tak. Podstatou v revíroch je nesprávna doba lovu - už pred rujou od 1.8. Zootechnicky správny je lov až po ruji. Aj s rizikom, že do reprodukcie sa dostanú slabé kusy. Negatívnym faktorom je trauma z lovu, ktorú podceňujeme, pretože ide o odstránenie nežiaducich jedincov a je to viditeľné. Neviditeľné je negatívne ovplyvňovanie zrenia pohlavných buniek u reprodukčných jeleníc a jeleňov traumou z lovu. Relevantnou je preto doba lovu najskôr od 16.10. Príkladov kríženia, podmieneného traumatickým lovom v čase párenia a pred ním, je vo svete pomerne veľa. Všimnime si, že ku kríženiu dochádza len tam, kde sa príbuzné nielen druhy, ale aj rody, lovia pred a počas párenia - hlucháň a tetrov, snehule v sev. Škandinávii, vrana popolavá a sivá, líška hrdzavá a polárna, v Amerike vlk a kojot, zajac poľný a zajac polárny,... Ale - nekrížia sa druhy, ktoré sa lovia v mimoreprodukčnom období. Presvedčivým príkladom je lov kačice divej - od 16.8 do 30.11. Nie je známy kríženec, až na jednu výnimku, keď sa na Islande lovia káčery na jar, v svadobnom šate. Aj u nás bol videný kríženec hlaholky a nejakého iného druhu kačice. Táto podmienka pre predíspozíciu kríženia musí platiť aj pre jelene. Aby sme tomu teda predchádzali, musíme zmeniť dobu lovu. Celoročný lov by naopak len zvyšoval nielen kríženie, ale aj devastáciu genofondu a aj v čistej forme - u siky i europaka. Viďme príklad diviaka a líšky. Najvhodnejšia doba lovu je preto od 16.10. do zhadzovania parožia. Takto potom možno chovať a loviť jelene sika a euro na jednom a tom istom území v čistej forme. Geneticky vitálnej. Ako viac druhov kačíc na rybníku. Žiarivým príkladom je aj lov hlucháňov a tetrovov v Škandinávii - nekrížia sa, neubúdajú, ale naopak - lovia sa na desaťtisíce ročne. Podmienka - lov výhradne na jeseň. Mimo obdobia párenia. ◄ reagovať

off Edu, 7.7.2011 o 13:40

Solirov Joziho myslenie a poznanie sa zúžilo na virtualnu estonsku kameru o ktorej ani nevie či je naozaj v estonsku :-D na neprikrmovanie za každú cenu :-D a tretí a posledný bod je odporovať každému a za každú cenu končiac tým že si často odporuje aj sám sebe :-D . To je najhumornejšie na tomto našom šašovi respektíve ľudovom zabávačovi :-D ◄ reagovať

off Solirov, 7.7.2011 o 11:13

Edu to je ten špeciálny druh - Capreolus Begalaous - ten nežerie, nepije len geometrickým radom pribúda a z jedného miesta sa nepohne ani neutečie a to nemusí byť ani priviazaný, pretože vie, že ho Osamelýtĺk sleduje tak aby mu v počtoch nenarobil neplechu... A o tých vyprázdnených krmelcoch - napr. tie čo som ja písal boli v lese. To je tam kde toľko stromov vedľa seba rastie, ak by si nevedel, keďže ich z paneláku asi nevidíš. Aj tam žije srnčia, ale nielen tá - od jelenej, cez dančiu a muflóniu - všetky vyberali krmelce.. Nestíhali sme dopĺňať. A ja sa na nič nevyhováram. Ja som chcel vedieť kde mi mizne seno keď ho zver neberie ako ty vravíš. ◄ reagovať

off Edu, 7.7.2011 o 9:49

Osamely vlk ani mi zveri nenosíme vodu . Ona sa chodí napiť sama totiž :-D Ty síce tvrdíš ,že nechodí ,ale to je tvoj problém :-D Je taká dychovka pre tvoj ročník v hlbokej doline srnka vodu pije :-D To že vidíš srnky na roli a jej zvyšujúce sa stavy môžeš pozorovať na celom území Slovenska . Tak u nás ako v košiciach . Ako píše dr. Rajský treba ju z repkovísk odvádzať ku krmidlam s objemovým krmivom . Tak sa to tiež robí na celom Slovensku . Srnčia zver žije nočným životom takže keď náš Jožko spí srnčia zver sa ide napiť ide sa pásať v svojich pravidelných cykloch . Ono Jozi keby si mal štipku logiky pochopil by si ,že dr. Rajský ktorého Ty uznávaš ako naj odborníka na Slovensku by asi nedoporučoval odvadzanie zveri a podávanie senáží keby ju zver nechcela ako to píšeš Ty ! Teraz neviem kto sa mýli dr. Rajský ktorého ako jediného uznávaš alebo zasa Ty ??? :-D Zasa si sám ako kol v plote :-D Prebehni na estonsku kameru daj kusok antarktíty a ameriky nech to frčí s toho vyfasovaného eštebacke bytu do sveta tie kokotiny tvoje :-D ◄ reagovať

off Osamelyvlk, 6.7.2011 o 15:13

Edu, no ja neviem, prečo tej košickej poľovníci nenosia vodu. Žiadnu cisternu som tam tiež za tých 30 rokov nevidel. Ani odvádzanie, ako doporučuje p. Rajský, tam nebadať. Len neustály nárast stavov na repke /aj/. V zime napíšem, či jej pribudlo, alebo ubudlo. To prvé bude správne. Uvidíš. ◄ reagovať

off Edu, 6.7.2011 o 13:49

chúďa srnčia zver u joziho čo na ňu pozerá z panelakoveho okna :-D ani len napiť sa nejde ,lebo je stále na poli :-D ani neje ani nepije len zdravo žije na tej repke čo jej jozibaci doporučuje :-D Na tej repke o ktorej píše dr.Rajský ,že treba srnčiu zver odvádzať od repky lebo potom hnačkuje prípadne oslepne až uhynie :-D Naopak jozibaci má presne opačný názor ako dr. Rajský :-D Humorné je ,že práve jozibaci píše o tom ,že si ctí a váži odborných slov dr. Rajského . Tak to je iná schýza :-D hahahaha a Slovensko sa zabáva :-D ◄ reagovať

off WolfHunter, 6.7.2011 o 13:33

ty si chces merať silu inteligencie ty osamely retard snad v celej galaxii???...púšťaš sa tu do každého lebo na viac nemáš možeš si tu vykrikovať a presadzovať halušky akekolvek chceš poukazuješ na to čo je všetkým jasné už od začiatku haraší ťi dobre to je to jedine s čým v tvojom prípade súhlasím vek už maš tak sklapni ta tvoja papuľa je zdrojom takých informacii že sa može ja google schovať problem je v tom že len táraš a táraš vráť sa do svojho visnívaneho sveta a bud rad že ťa v tom normalnom akceptujeme nespajaj svoje komplexy a chorobu zrejme z ožiarenia normalnym slnkom lebo aj to je podla teba určite nie celkom v poriadku lebo len čo ty povieš je v poriadku zalez do tej diery z akej si vyliezol si na polovníckych strankach ak si polovník tak jedine omylom podla tvojho pristupu je u teba očividna snaha čosi dosiahnuť dokažeš to naj v tvojom prípade by bolo prestať reagovať lebo akuratvytačaš ludí svojou ochranou zveri ktoru maš tak rad škoda len že aj obyčajnej veverici viac páli ako tebe poriadne si zasexuj dakde začni si odkladať na pohreb dajme tomu ale tu sa nesert už si tu toho posral dosť s pozdravom tvoj največší fanda v prípade ak ta budu chcieť niekde zavrieť :D ◄ reagovať

off Osamelyvlk, 6.7.2011 o 12:23

Solirov, viem, že si odpovedal, nie pýtal sa. To píšem o sebe, že odpovedám otázkou. Toto nechápeš? Ako môžu byť krmelce vyprázdnené, keď zver je stále na poliach. Ak by zaujali, ani by sa od nich neodtrhla. A z porastu vetrolamov by ani nevychádzala. V zime by sme zver ani nevideli. Ale poď sa presvedčiť. Napokon takto sa zver správa všade na Slovensku. Teda nielen na Slovensku - všade, kde žije vo voľnosti. hunter2, trepú zákonodarcovia o dobe núdze. Ako môže zver núdzovať, keď sa pári, graviduje a vrhá mláďatá? Solirov a na kvalitu sena sa nevyhováraj, Je to len chabá obštrukcia. ◄ reagovať

off Solirov, 6.7.2011 o 12:04

hunter2 to je mu celkom jedno. ◄ reagovať

off Solirov, 6.7.2011 o 12:03

Fakt je, že ak je seno zlé tak zver ho brať nebude.. Môže to byť prípad tej tvojej estónskej kamery.. ◄ reagovať

off hunter2, 6.7.2011 o 12:02

Zákon hovorí že zver v čase núdze treba prikrmovať a nie naopak ako trepeš vĺčko. ◄ reagovať

off Solirov, 6.7.2011 o 12:02

Osamelývlk - ja som neodpovedal. Ja som sa pýtal. A to že košická zver nechce seno si vypozoroval cestou okolo letiska, že? Sám si priznal, že nevieš či tam sú krmelce. Tak ako vieš, že nie sú pravidelne vyprázdnené? ◄ reagovať

off Osamelyvlk, 6.7.2011 o 11:47

Nemyslel som problém fyzicky násilný. To nie je argumentácia. Register trestov mám úplne čistý. Nikoho nezastrašujem. Tu si meriame sily inteligencie. Ide mi len a len o zver a poľovníctvo. O ich zveľadenie. Presne podľa zákona o poľovníctve. Nič viac. ◄ reagovať

off conty, 6.7.2011 o 11:41

osamelyvlk, pises ze mas zakony prestudovane a trepes same hluposti. Mas nejaky problem so sebou??? Tak uz konecne netrep a nesplietaj tieto blbosti co tu pises. Nehovorim v urcitych veciach mas pravdu, ale povečsinou su to len reci, vyryvacnych neustale problemovych a neprijemnych clenov. Neviem nakolko si trufas, ze mi vravis: si koledujem o problem. Kto si ze si taky frajer??? Chces sa merat, co si myslis ze sata zlaknem. Nevies o mne nic tak mi tu nepis debiliny!!!!! ◄ reagovať

off Osamelyvlk, 6.7.2011 o 9:59

Solirov, nesluší sa odpovedať otázkou, ale ako to, že estónska, naša, ani košická ho nechce??? Ale mám bombastický nápad. Ak hovoríš, že vaša ho chce, mohli by sme z nej vyselektovať, povedal by som, modifikovanú srnčiu, tzv. senožravú, na spôsob zemiakov, odolných voči mandelinke. A bol by na svete srnec hôrny senožravý. Čo ty na to? To by bola nobelovka. A tá by mi bodla teraz, pred výplatou. ◄ reagovať

off Solirov, 6.7.2011 o 9:33

Stále dokola píšeš, že zver seno nechce žrať - opakovane sa ťa pýtam - ako to že sme pravidelne museli dopĺňať v zime krmelce? ako to, že zver sa zdržiavala pri krmelcoch? Ako to že žrala to seno, ktoré podľa teba nechce priamo pred mojimi očami? ◄ reagovať

zobrazené 41-80 z 569 | najnovšie | novšie | staršie | najstaršie

reklama

Zelené zápisky z poľovníckych chodníkov