Dobry den prajem. Prave som pozeral na F&H polovacku vo Francuzsku. Riesili tam aj problem, ako im ochranari zakazuju lov na urcite druhy zveri a popritom ich maju dostatok. Chcem sa spytat, ci aj u nas urcuju neake podmienky, ze az tak,ze to zasahuje do vykonu prava polovnictva? Hadam,nebudu sa do prs buchat,ze zrusia tuto formu ochrany zvierat,ako je polovnictvo :(
Huaaa :-D rehooooooot Orol palec hore pre teba :-DDDDDD ◄ reagovať
Osamelýtlk, nemaj zbytočné obavy. Poľovnícku literatúru je povinný študovať a vzdelávať sa každý poľovník. No každý poľovník nemá za povinnosť počúvať idiota, ktorý celoplošne navádza poľovníkov na porušovanie platnej legislatívy. Ty navádzaš poľovníkov vo svojich príspevkoch, aby povyhadzovali krmelce zo svojich revírov, aby neprikrmovali, nepodávali soľ zveri, aby nepodávali liečivá. Ty navrhuješ vo svojich príspevkoch loviť u nás srnca v zime, ty navrhuješ len z hory brať a nič tam nedávať. Poľovníctvo prirovnávaš k hubárom, ktorý tiež len z hory berú, ale nič tam nedávajú. Je toto normálne??? Ak nick hladac ešte nepochopil, prečo sú vedené príspevky voči tebe zo strany prispievateľov také, aké sú, je mi ho ľúto. Ak ho okrajovo bytostne zasiahol môj príspevok, ktorý ale nebol adresovaný jemu, ale aj napriek tomu sa vyjadril tak ako sa vyjadril, je možné, že má vzhľadom k jeho veku s Tebou niečo spoločné z minulosti. Ak sa ale mýlim, nie je z mojej strany problém sa hladacovi ospravedlniť. P.s- aj ja osobne som ťa kedysi na pid zastával pred všetkými, pretože som si myslel, že ti ubližujú. Až neskôr som pochopil, že píšeš veľmi rafinovane a si obyčajný starý smradľavý vyjebaný hajzel, zameraný proti poľovníctvu a poľovníkom. Naviac špiceľ a udavač. S tebou sa budem rozprávať len týmto "tónom" a nijako ináč, či sa to niekomu páči, alebo nie. Ty ma nútiš svojimi priblblými a chorými príspevkami reagovať tak, ako reagujem. ◄ reagovať
Edu a orol, dobre by bolo, keby ste študovali nielen Cibuľkove zoznamy, ale aj poľovnícku literatúru. Pre zver a budúcnosť slovenského poľovníctva by ste urobili rozhodne viac. Určite. ◄ reagovať
Rozčaroval ma tiež článok V PaR 6/2011, str. 32. Skupina nadšencov v Strážskom má veľmi naivné predstavy o odchyte jarabíc, komorovaní cez zimu a o vypustení na jar aj s novým prírastkom. Prajem im, aby im to vychádzalo, ale dobre by urobili, ak by sa poinformovali u tých, ktorí to už skúšali. Viem len toľko, že komorovanie jarabíc je rovnako otrasné, traumatické, kontraproduktívne, ako uzatváranie raticovej zveri do prezimovacích zverníc. Dochádza tam k bitkám, úhynom a po vypustení sa máloktorá zotaví natoľko, aby normálne zahniezdila a vyviedla potomstvo. K líškam a ich lovu za "zástrelné" je dobrý nápad, ale len od 1.7. do prvých mrazov. Odkiaľ autor článku berie vedomosti vetou: "Líška hravo zlikviduje ročný prírastok malej zveri". Videl to? Tiež nesúhlasím s vierou, že líšky sa premnožujú slabou aktivitou poľovníkov. Ak by to bola pravda, nedegenerovala by. Kormorány /tie už čiastočne lovíme/, krkavce a medvede vôbec nelovíme a nedegenerujú. Kačice lovíme v pohniezdnom období a tiež geneticky nedavastujú. Čo z toho vyplýva??? Aj líšku je treba loviť v "pohniednom" období, teda po odstavení mláďat. Zástrelné po celý rok iba zvýši jej populačnú explóziu. ◄ reagovať
Edu a orol, prečítajte si príspevok hladac! K vám a poľovníctvu v SR len toľko, že 55 000 poľovníkov nie je málo, ktorých neznevažujem, ale nadovšetko ctím??? Je to oveľa viac len v Európe /7 mil./, ale aj v Amerike, atď. To nie je urážka, ak o nich píšem, že správne lovia Česi kačicu divú, Francúzi sluku, Švédi hlucháňa a tetrova, ale nesprávne Slováci srnca od 16.5., Škandinávci snehuľu, Európania líšku a diviaka, atď. Je to môj neoblomný názor, prameniaci z dokonalého poznania potrieb nielen poľovníkov, ale aj zveri. Zootechnológie zveri. Urážať sa môžte len vy dvaja a pár vašich priaznivcov, rovnako postihnutých paranoikov. ◄ reagovať
osamelývlk môj otec nebol ani komunista ani registrovaný eštebak . Môj otec zomrel v roku 1978 jeho občianstvo bolo americké . Dúfam ,že uznáš ,že v USA eštebaci neexistovali. Práve z týchto dôvodov bola naša rodina sústavne terorizovaná zločineckou organizáciou štb ktorej si bol Ty spolupracovník. Jozef Begala alias krycie meno HÁJ je v cibuľkových zoznamoch vedený ako spolupracovník štátnej bezpečnosti . To si i sám priznal ,že si prenajímal eštebakom konšpiračný byt . Takže dôkaz i priznanie mám . To že si sa mi tu neraz vyhrážal ako ma udáš a budem niesť dôsledky na to mám tiež dôkaz . Žial zostalo len a len pri drístanicich ako sme si už pri tebe zvykli :-D Môjho otca Eduarda Žákovica nájdeš v priloženom CD v knihách zločiny komunizmu . Máš pravdu táto stránka je o poľovníctve .Žial Ty si pre Slovenské poľovníctvo zatiaľ urobil asi toľko ako LOZ VLK pre ochranu prírody . Máte toho veľa spoločného . Konšpirácie ,lož ako pracovný nástroj a hlavne veľa a veľa teoretizovania bez akéhokoľvek výsledku . Ty bojuješ proti 55 000 poľovníkom urážaš ich činnosť a hovadíš sám seba . Chapem tvoju duševnú poruchu reformátorského bludu ale tam Ti pomôže iba psychiater tu na stránke si nenašiel podporu ani od jediného člena . Zamysli sa nad tým prečo ! Husi som s tebou nepásol ,lebo ja som totiž nikdy husi nechoval preto som ich ani nemohol pásť . Prečo si ich ty pásol naozaj netuším keď je podľa najnovších výskumov dokázané ,že hus a bernikla sa uživý aj bez pasenia a prikrmovania .Treba viac čítať moderné trendy a nebudeš musieť pásť husi ale tých baranov z štb ktorým si robil roky pohlavára a udavača . Barana totiž treba pásť . ◄ reagovať
Staré Slovenské porekadlo vraví:vtáka poznáš po perí a človeka po reči,páni zamyslite sa nad tým... ◄ reagovať
Ty si bol ešte ďaleko-ďaleko horšie prasa, ako eštebák. Eštebák = štátny policajt v civilnom oblečení mal aspoň policajnú školu a bolo to jeho povolanie. Ty si mal ale hovno. Ty si bol len obyčajný sprostý špiceľ, udavač, podliak z radov ľudu, ktorý sa dobrovoľne votrel a rozhodol pomáhať eštebákom a udávať ľudí zo svojho okolia, zamestania. Za výhody, z toho plynúce, že áno. Sám si mohol páchať trestnú činnosť a nič sa ti nestalo, že áno. Aj kradnúť z hory a nič tam nedávať, že áno. Poznal som takéto svine ( niektorí už nežijú ). Dostali porážku, či infarkt zrejme aj preto, že urobili mnohým ľuďom zle, že ich vydali napospas eštebákom. P.s- Všetko so všetkým súvisí, na to nezabúdaj. ◄ reagovať
Edu, do našeho milovaného udavačského eštebáckeho prasiatka nadávaj svojmu vlastnému otcovi, pretože keď on nebol eštebák, tak ani ja, nemáš na nás dôkazy, husi som s tebou nepásol a toto je stránka o poľovnícftve nie o hulvátstve. Vôbec mi nevadí, že sa so mnou nikto nestotožňuje, pretože ani o tom nepredkladáš nijaké dôkazy. Sú to len tvoje paranoické halucinácie. Najprv sa z nich vylieč, potom ti uveríme. ◄ reagovať
Naše milované udavačské eštebacke prasiatko . Tu si v stave núdze pernamentne. Vôbec ti nevadí , že s tvojim názorom sa nikto nestotožnil . Ty a tvoj reformatorsky blud si stačite dvaja. Práci česť súdruh Begala ◄ reagovať
Edu, pozerať budem, hnačkovať nie, v stave núdze nebudem už vôbec a ty sa daj vyšetriť! Zveri to určite pomôže. ◄ reagovať
Jozi pozeraj ďalej hnačkuj a buď v stave núdze :-D ◄ reagovať
Pred chvíľou som dopozeral Tisíc let české myslivosti, dokument na ČT 2 a som z neho zhrozený - ešte dlho budeme vtĺkať lesníckej a poľovníckej mládeži do hláv vedomosti o kontraproduktívnom prikrmovaní, asanácii krmelcov po nechcenom sene a hnačkovom krmive? Nikdy sa tej choroby nezbavíme??? ◄ reagovať
Reč zákona - PaR, 6/2011, str.12.: "Hospodáriť tak, aby dosiahol a udržiaval dobrý zdravotný stav zveri, genofond." Ako sa to dá hnačkovým krmivom - lepkovou pšenicou, zmrznutou dužinou, nechceným senom v čase párenia a gravidity??? Asi len na tom papieri. A stav núdze - ďalší blud. Viem, že som otravne zvedavý, ale mám rád čisté víno! ◄ reagovať
pandur1 len či by ten krompáč prešiel takou tvrdou lebkou takého barana ! ◄ reagovať
Orol joziho virtualny revír mu netreba brať :-D možno ho má doma na stole poskladaný z plastových zvieratiek a nemusí sa o ne starať :-D Naozajstný poľovník má zverenú starostlivosť o zver od štátu za podmienok ktoré musí dodržiavať . Je to jednoduché a účinné . Ja tieto pravidlá dodržiavam ako každý jeden poľovník . Keby som mal výhradu voči prikrmovaniu a veeeľmi by ma trápila podal by som návrh na zmenu zákona . Iná cesta je len drístanica blázna eštebaka nič viac . Duševné poruchy tu žial neliečime tak mu pomôcť v jeho ťažkom blude nevieme :-D Jeho diagnoza je natoľko výnimočná ,že ho v jeho názore na prikrmovanie zveri nepodporil z desattísícov poľovníkov ani jeden jediný :-D Asi je to eštebácky endemit ! ◄ reagovať
ha a krompáč do čela? :-))) ◄ reagovať
gotrek,jebnuteho vyhodiš dvermi a on sa kludne oknom vrati tu pomôže len Chocholoušek a psichyatricka lečebna ◄ reagovať
Prestante na neho reagovať a jeho to prestane baviť. Tým, že s nim diskutujete ho len držíte v živení toho jeho virtuálneho revíru. TREBA HO IGNOROVAŤ. ◄ reagovať
Osamelýtĺk vo svojich príspevkoch tvrdí, že treba povyhadzovať krmelce z revírov, že zver netreba prikrmovať, netreba podávať soľ a liečivá, že zver si nájde v hore po celý rok sama. Spochybňuje obdobie núdze. Tvrdí, že z hory treba len brať , resp. rabovať a prirovnáva poľovnítvo k hubárom, ktorý tiež len berú, ale nič nedávajú. Navrhuje a tvrdí, že srnca treba loviť v zime. Neustále navádza poľovníkov a to nielen na tejto stránke na porušovanie platných predpisov. No je toto normálne??? To takto sa má poľovníctvo ďaľej uberať??? Len na základe výpotkov bruchatého ojedinelého kokota, ktorý to nemá v hlave všetko v poriadku??? Naviac špicľa a udavača, ktorého nikto nechce do združenia a s ktorým drvivá väčšina normálne zmýšľajúcich ľudí nesúhlasí??? Ktorého zablokovali a vyhodili aj zo stránky PID, kvôli tomu, čo tu sčasti uvádzam aj ja??? ◄ reagovať
"ako dalej s polovnictvom v SR - diskusia:Dobry den prajem. Prave som pozeral na F&H polovacku vo Francuzsku. Riesili tam aj problem, ako im ochranari zakazuju lov na urcite druhy zveri a popritom ich maju dostatok. Chcem sa spytat, ci aj u nas urcuju neake podmienky, ze az tak,ze to zasahuje do vykonu prava polovnictva? Hadam,nebudu sa do prs buchat,ze zrusia tuto formu ochrany zvierat,ako je polovnictvo :(" - nadpis a popis diskusie... mas pocit Jozi, ze tvoj virtualny revir a neprikrmovanie, resp. vseobecne otazka prikrmovania do diskusie s tymto nadpisom a popisom patri???? a ze neotacas diskusie... hehe ◄ reagovať
Osamelytlkšpiceľobrmaxitrikokot odkaz odkaz odkaz už v minulosti si bol kokot ojedinelý a vidím, že si sa ani po vyše 20- tich rokoch vôbec nezmenil. Naozaj to nemáš v hlave celkom v poriadku. ◄ reagovať
Lubenko, tak Edu so svojou "mrazuvzdornou" repou, dužinou, acidóznou pšenicou a nechceným senom robí pre zver VIAC??? Možno, ale škody. V mojom revíri by nemohol robiť ani HONCA. A ako tú repu teraz polieva, Fridexom? Solirov, ja diskusie neotáčam, ale uvádzam neomylné príklady, úzko súvisiace s poľovníckou problematikou. A obohratá platňa? No keď tu neustále uvádzate obohratú platňu s otázkami, reagujem obohratou platňou s odpoveďami. Je to predsa logické. Pretože ak neodpovedám, tvrdíte, že sa vyhýbam odpovedi. Ak odpovedám, tak stále dookola, ako obohratá platňa. Tak čo mám robiť??? Neodpovedať asi nie, pretože tým našej zúboženej zveri nepomôžem, lepšie je preto točiť to dookola. A komu sa nepáči, nech sem nechodí, nie? Lubenko, mesiášstvo je o ľuďoch a o náboženstve, nie o voľnežijúcej zveri. Opäť musím, vďaka tvojej otázke, točiť - mňa zaujíma zver. Ale - prenesene - všetci by sme mali byť mesiáši a zveri skutočne pomáhať. Nie však zvráteným prikrmovaním, predrujným lovom,prezimovacími zvernicami,... ◄ reagovať
Osamelyvlku ty sa svojim virtualnym ponimanim polovnictva a starostlivostou o zver ku Edovi vôbec nemožeš rovnat,pretože s tvojimi teoretickymi,virtualnymi kokotinami by polovnictvo a starostlivost o zver i so zverou u nas už davno zaniklo a Edu určite pre zver a polovnictvo urobil o hodne viacej než ty ,tušim že ty si vlastne pre polovnictvo a zver tymi svojimi dristami neurobil nič,za čo sme ti vlastne všetci vdačni,chvala bohu že žiješ len v tom svojom virtualnom svete,len škoda že sa tie tvoje dristy tu nedaju vymazat tu na to admin volako nemože najst odvahu a Solirov palec hore ◄ reagovať
a este jedna vec ma zaraza - ako sa panovi vlkovi osamelemu dari otocit diskusie s inym zameranim na diskusie o prikrmovani a jeho virtualnom svete? ◄ reagovať
Jozi, lubenko nenapisal neprikrmovat.. ale spravne prikrmovat. tak si neprisposobuj prispevky inych tak aby ti sadli.. a toto ma dostalo: "Preto sú ti moje skvelé myšlienky tŕňom v oku." - tomu sa povie ego.. ze moje skvele myslienky.. co uz - nikto ta nepochvali tak sa musis sam ze? "Paranoik Edu Žakovic, zabudol si na Kanadu, Antarktídu, Japonsko, atď. Ty sa smej, máš to tolerované, ale z ostatných nerob paranoikov a hlupákov. Nemáš od nich mandát." - co sa mna tyka v tvojom pripade ma odo mna EDU mandat..(pokial sa to bude tykat tvojich prispevkov a nie toho co bolo - to ma nezaujima.) ◄ reagovať
No vidíš! Ale Edu bude stále tvrdošijne si stáť za prikrmovaním. A nielen on, ako píšeš. Ale keď ťa moje nevšedné myšlienky unavujú, tak si prejdi na iný portál. Čo ti bráni. ◄ reagovať
v tejto jedinej veci sa s tebou da suhlasit vlk,pretože krmit špatnym krmivom môže len nezodpovedny polovnik a že sa to deje je pravda ,ale v ostatnych virtualnych dristoch si debatuj sam so sebou ,pretože s tym už unavuješ,stale jedny a tie iste blbosti dookola ◄ reagovať
Edu, ja 55 000 poľovníkov určite nevnímam, ako bláznov. ale ako ľudí, ktorým chýbajú informácie o najnovších trendoch v poľovníckom výskume, hoci sledujú periodickú tlač. ale držia sa starých tradícií. Novosti sa vždy ťažko presadzovali, čo je len a len na škodu veci. Najnovšia informácia je v časopise Svět myslivosti 5/2011, str. 7. Zaujala ma hlavne veta: "...zajac poľný je ohrozený hlavne vplyvmi vonkajšieho prostredia /nevhodná štruktúra poľnohospodárskej krajiny a predácia/, vlastné vnútorné obmedzenia /neplodnosť, choroby/populáciu takmer neobmedzujú." Koniec citátu. Ja však ani nevhodnú štruktúru krajiny neuznávam, pretože zajac si aj na zoranom strnisku nájde tých pár dekagramov bylín a predácia? Tá je o nič väčšia, ani menšia, ako u ostatných živočíchov jeho veľkosti. Ale ty stále neodpovedáš jednoznačne na otázku, či je prikrmovanie gravidnej zveri hnačkovými krmivami v zime správne - áno, či nie. Je to pre teba ťažké, čo? Pretože len blázon môže odpovedať ÁNO. ◄ reagovať
jozibaci Ty si blázon v tom je tvoj problém . Vnímaš ako bláznov 55000 poľovníkov a seba ako spasiteľa ,novátora s nadprirodzenou inteligenciou . Žial si iba blázon nič viac nič menej!!! Pre tieto dôvody svojim bludom veríš iba Ty sám ak teda vôbec :-D Veľakrát som Ti už dokázal ako veľmi sa mýliš začalo to zákazom prikrmovania v krajinách západu . Keď som Ti vyargumentoval ,že klameš otočil si na Poľsko . Keď som Ti predložil ďalšie dôkazi ,že sa prikrmuje i v Poľsku sľúbil si ,že mi predložíš dôkaz o zákaze prikrmovania v Poľsku . Samozrejme žiaden si nepredložil . Takých jalových debát si tu viedol desiatky a vždy si skončil fiaskom . ◄ reagovať
Edu, kto robí hanbu poľovníctvu, to posúdi každý čitateľ sám. Ja to nie som. Stále neodpovedáš na otázku, či je správne podávať gravidnej zveri hnačkujúce krmivo. Táto otázka nie je odo mňa určite hlúpa. Over si to u psychológov. Keď mne neveríš. ◄ reagovať
Súdruh eštebak ak považuješ za ostatných ty sám so svojim reformátorskym bludom tak ok . Urážaš poľovnictvo a robíš mu hanbu . Hlupáka zo seba robíš sám nepotrebuješ k tomu iných . ◄ reagovať
Paranoik Edu Žakovic, zabudol si na Kanadu, Antarktídu, Japonsko, atď. Ty sa smej, máš to tolerované, ale z ostatných nerob paranoikov a hlupákov. Nemáš od nich mandát. ◄ reagovať
Súdruh eštebak begala :)) tvoje novátorstvo nemá hraníc :))) raz nám cituješ Lenina následne lietaš po USA či švedsku končiac estonskou kamerou . Áno smejem sa ! Tak isto ako všetkým ostatným návštevníkom lovu zdar si i mne pre smiech :)))))) ◄ reagovať
Orol, prečo by som nemohol brať a nič tam nedávať? Hubárom niekto vyčíta, že z lesa iba berú a nič tam nedávajú? Ale dávať srnám hnačkovú pšenicu a "brať" /loviť/ zasraté srny, tak to mi hlava naozaj neberie. Vyhrnúť rukávy - to robím, ale na stavbu a opravu posedov, nie kŕmidiel, krmelcov, čo zveri dokázateľne škodia. Teda krmivom v nich. A prečo som na smiech? Že som proti prikrmovaniu gravidnej zveri hnačkovým krmivom, teraz aktuálnym poplachom v revíri lovom srncov, škodnej, slúk, prezimovacím zverniciam, atď??? Toto je na smiech??? To je na plač. Čo na plač, na srdcervúci nárek. Smiať sa tomu môže iba Edu. ◄ reagovať
Orol nahnevali sme sa tu dosť aj sa na vela veciach zhodli !Obdivujem tvoju trpezlivosť ! S Jozim je to dosť ťažké :-D Dosť obohratá platňa :-D ◄ reagovať
Jozibaci, ty máš akési zvláštne predstavy. Sú na míle vzdialené od reality a naviac o tom môžeš len snívať, že by ty si mohol mať revír, resp. vykonávať výkon práva poľovníctva. Na to radšej urýchlene zabudni. S takýmto prístupom, aký propaguješ sa ani nečuduj. Takého tĺka, ktorý by len z hory bral a nič tam nedával už naozaj neviem, kde by chceli. Písať kecy je pre teba ľahšie, ako vyhrnúť rukávy a urobiť pre dobro zveri a prírody niečo. Či už aspoň vyčistiť studničku, pripraviť letninu, urobiť opravy poľovníckych zariadení atď atď.... práce je viac, než dosť a to po celý rok. Takému niečomu sa radšej venuj a nie kecom, ktorými sa len väčšinou zosmiešňuješ. ◄ reagovať
osamely vlk tie skvele myslienky si mozes aplikovat len v tom svojom virtualnom reviri tam nikomu neublizis tam mozes experimentovat do nemoty a pocitat si svoje virtualne prirastky a nechavat ich parazitom a kliestom aby boli odolne a zdrave ◄ reagovať
dost dobre nechapem ,prečo ešte reagujete na niekoho kto žije vo virtualnom svete ◄ reagovať
Užívaním portálu LovuZdar.sk užívateľ prehlasuje, že sa oboznámil s autorskými právami, podmienkami používania a všeobecnými pravidlami tohto portálu, plne rozumie ich obsahu, súhlasí s nimi, bude sa nimi riadiť a na znak súhlasu s ich obsahom sa zaväzuje ich dodržiavať pri užívaní portálu www.lovuzdar.sk a využívaní jeho služieb.
Admin nezodpovedá za obsah pridaný návštevníkmi LovuZdar.sk
Admin si vyhradzuje právo vymazať akýkoľvek obsah pridaný návštevníkmi portálu ak tak uzná za vhodné.