M.K.P. AGRO služby
dnes je streda,  22. január 2025,  meniny má Zora,  spln: 13. január 2025,  dnes východ slnka: 07:29,  dnes západ slnka: 16:26
poľovnícke sety poľovníctvo Terem

ako dalej s polovnictvom v SR - diskusia

autor: off jolaus123
pridané: 14.11.2010 21:45

Dobry den prajem. Prave som pozeral na F&H polovacku vo Francuzsku. Riesili tam aj problem, ako im ochranari zakazuju lov na urcite druhy zveri a popritom ich maju dostatok. Chcem sa spytat, ci aj u nas urcuju neake podmienky, ze az tak,ze to zasahuje do vykonu prava polovnictva? Hadam,nebudu sa do prs buchat,ze zrusia tuto formu ochrany zvierat,ako je polovnictvo :(

počet zobrazení: 37 550
počet hlasov: 0
okruh tém: poľovníctvo

Aký je dôvod vášho označenia za nevhodný?

komentáre

zoradiť
zobrazené 361-400 z 569 | najnovšie | novšie | staršie | najstaršie
off 650525, 9.6.2011 o 8:20

Čo ochranári,ale ľudia pozerajú na úlovky a nadávajú na poľovníkov.Nevidia kus práce ,starostlivosť o zver v poľovných revíroch,koľko času treba na tento druh koníčka a financií.Ochranári nech prídu vezmú si vrece na plece a idú aspoň 500m potom môžu kritizovať.Druhý pozerajú z balkóna ležia na gauči a trápi ich kus mäsa čo dostane poľovník.Všetko to dráždia zbohatlíci- terénne auto v meste a na baranoch vpredu diviak to je úroveň poľovníka.Ľudia sa pozerajú a samozrejme kritizujú.F-H som pár krát pozeral sú tam fajn veci,ale jatky v Maďarsku-ďakujem.Úroveň poľovníctva si treba udržať,ale museli by to riadiť správny poľovníci. LOVU ZDAR!!! ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 0

off Edu, 8.6.2011 o 23:16

chudáčik vlčik ešte má aj fekalofobiu na tie ťažké poruchy má toho dosť :-D ◄ reagovať

off Solirov, 8.6.2011 o 12:34

no konečne som sa dočkal odpovede. Dobre, tvoj názor nezdieľam, ale ok.. Osobne si myslím , že hustota obyvateľstva a všetky vplyvy s človekom spojené majú vplyv aj na vegetáciu - konkrétne na množstvo tej trávy po lopate povedané. A keďže je jej podľa mňa menej a zmenšilo sa podstatne aj územie vhodné pre život bizóna tak ich asi ťažko môže byť viac ako pred príchodom Európanov. Ale v poriadku máme každý svoj názor. To že výživová hodnota je rovnaká s tým problém nemám - ale opäť - je tu množstvo vplyvov, ktoré v porovnaní s minulosťou výrazne zmenili spôsob života zveri a podmienky naň. Osobne som za prikrmovanie - za správne prikrmovanie a aj podávanie liečiv. Prečo nepomôcť zveri keď môžeme? Keď už sme jej tak posrali život (rozumej človek a jeho činnosť)? Ak si myslíš, že zver bude vždy "sračkovať" a hnačkovať a trpieť a hynúť tak je to len tvoj výmysle s nejakej estónskej kamery, ktorá pre mňa nemá ani výpovednú ani dôkaznú hodnotu. Zábery z jednej kamery nemožno použiť ako dôkaz celoplošne. Ak tým ta zver tak hrozne trpí tak prečo sú pravidelne vylízané soliská, prečo keď bolo pol metra, či meter snehu mali sme zver sústredenú neďaleko krmelca a keď sme ho naplnili tak sme neboli traktorom ani na sto metrov a už z neho žrala? Sa chcela "posrať"??? Považovať zimné mesiace, kedy aj vysoká sa brodí po brucho v snehu a len veľmi ťažko si hľadá vhodnú potravu je choré. Raz, keď som sa ťa v diskusii o prikrmovaní pýtal, že kam sa nám stratilo seno z krmelcov keď ho podľa teba zver neberie si mi odpovedal, že ho niekto ukradol, alebo ho vyfúkal vietor,alebo neviem.. Vtedy som s diskusiou na túto tému s tebou skončil a ľutujem, že som sa v nej ocitol opäť. Ale nejak to vyplynulo z predchádzajúcich príspevkov a musel som reagovať. Už ti to tu povedali viacerí - a ja sa pridám - pokojne si dovolím tvrdiť, že nikto z registrovaných na tejto stránke s tebou a tvojimi názormi na prikrmovanie nesúhlasí - a ty si dokolečka melieš len to svoje.. Ak by s tebou niekto súhlasil som presvedčený, že za ten čas čo sa prezentuješ by sa niekto z tvojich priaznivcov zapojil do diskusie a podporil ťa.. ◄ reagovať

off goret, 8.6.2011 o 10:53

tak potom nerozumiem prečo zveri vadí ◄ reagovať

off Osamelyvlk, 8.6.2011 o 10:20

Goret, žiadnu, pretože zver vypasie ešte aj spod nabitého drôtu. Iba ak pár cm, zabratého kolom pre drôty. Alebo ak myslíš, akú plochu ním možno ohradiť, to záleží od jeho inštalatéra. Môžu to byť aj stovky km. ◄ reagovať

off Osamelyvlk, 8.6.2011 o 10:13

Solirov, ešte aby sme si rozumeli, pod malinčím sa nejedná iba o malinčie, ale o všetko, čo zver vo voľnom revíri štandardne konzumuje, ad libitum, ľubovoľne. V zime, v lete. ◄ reagovať

off goret, 8.6.2011 o 10:11

koľko trávnatej plochy zaberie elektrický ohradník? ◄ reagovať

off Osamelyvlk, 8.6.2011 o 9:59

Goret, prosím ťa. Opäť je to iba kvapka z mora. Teda - aby som nebol až tak extrémny - cisterna z mora. ◄ reagovať

off Osamelyvlk, 8.6.2011 o 9:55

Ešte k výživovej hodnote malinčia, Solirov. Keď uznávaš nezmenenú výživovú hodnotu trávy pre bizóny, potom uznávaš aj nezmenenú hodnotu malinčia pre srnčiu. A tak mi z toho vychádza, že keď Američania neprikrmujú bizóny, potom by malo pre teba byť nezmyslom prikrmovať srnčiu u nás! Rozloha krajiny, ľudnatosť tu nehrá žiadnu úlohu. Primárna je nutričná hodnota potravy - trávy pre bizóny, malinčia pre srnčiu - pred miliónmi rokov a teraz.