Heming hunting
dnes je sobota,  23. november 2024,  meniny má Klement,  spln: 15. november 2024,  dnes východ slnka: 07:11,  dnes západ slnka: 15:54
poľovnícke sety poľovníctvo Terem

ako dalej s polovnictvom v SR - diskusia

autor: off jolaus123
pridané: 14.11.2010 21:45

Dobry den prajem. Prave som pozeral na F&H polovacku vo Francuzsku. Riesili tam aj problem, ako im ochranari zakazuju lov na urcite druhy zveri a popritom ich maju dostatok. Chcem sa spytat, ci aj u nas urcuju neake podmienky, ze az tak,ze to zasahuje do vykonu prava polovnictva? Hadam,nebudu sa do prs buchat,ze zrusia tuto formu ochrany zvierat,ako je polovnictvo :(

počet zobrazení: 37 333
počet hlasov: 0
okruh tém: poľovníctvo

Aký je dôvod vášho označenia za nevhodný?

komentáre

zoradiť
zobrazené 361-400 z 569 | najnovšie | novšie | staršie | najstaršie
off 650525, 9.6.2011 o 8:20

Čo ochranári,ale ľudia pozerajú na úlovky a nadávajú na poľovníkov.Nevidia kus práce ,starostlivosť o zver v poľovných revíroch,koľko času treba na tento druh koníčka a financií.Ochranári nech prídu vezmú si vrece na plece a idú aspoň 500m potom môžu kritizovať.Druhý pozerajú z balkóna ležia na gauči a trápi ich kus mäsa čo dostane poľovník.Všetko to dráždia zbohatlíci- terénne auto v meste a na baranoch vpredu diviak to je úroveň poľovníka.Ľudia sa pozerajú a samozrejme kritizujú.F-H som pár krát pozeral sú tam fajn veci,ale jatky v Maďarsku-ďakujem.Úroveň poľovníctva si treba udržať,ale museli by to riadiť správny poľovníci. LOVU ZDAR!!! ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 0

off Edu, 8.6.2011 o 23:16

chudáčik vlčik ešte má aj fekalofobiu na tie ťažké poruchy má toho dosť :-D ◄ reagovať

off Solirov, 8.6.2011 o 12:34

no konečne som sa dočkal odpovede. Dobre, tvoj názor nezdieľam, ale ok.. Osobne si myslím , že hustota obyvateľstva a všetky vplyvy s človekom spojené majú vplyv aj na vegetáciu - konkrétne na množstvo tej trávy po lopate povedané. A keďže je jej podľa mňa menej a zmenšilo sa podstatne aj územie vhodné pre život bizóna tak ich asi ťažko môže byť viac ako pred príchodom Európanov. Ale v poriadku máme každý svoj názor. To že výživová hodnota je rovnaká s tým problém nemám - ale opäť - je tu množstvo vplyvov, ktoré v porovnaní s minulosťou výrazne zmenili spôsob života zveri a podmienky naň. Osobne som za prikrmovanie - za správne prikrmovanie a aj podávanie liečiv. Prečo nepomôcť zveri keď môžeme? Keď už sme jej tak posrali život (rozumej človek a jeho činnosť)? Ak si myslíš, že zver bude vždy "sračkovať" a hnačkovať a trpieť a hynúť tak je to len tvoj výmysle s nejakej estónskej kamery, ktorá pre mňa nemá ani výpovednú ani dôkaznú hodnotu. Zábery z jednej kamery nemožno použiť ako dôkaz celoplošne. Ak tým ta zver tak hrozne trpí tak prečo sú pravidelne vylízané soliská, prečo keď bolo pol metra, či meter snehu mali sme zver sústredenú neďaleko krmelca a keď sme ho naplnili tak sme neboli traktorom ani na sto metrov a už z neho žrala? Sa chcela "posrať"??? Považovať zimné mesiace, kedy aj vysoká sa brodí po brucho v snehu a len veľmi ťažko si hľadá vhodnú potravu je choré. Raz, keď som sa ťa v diskusii o prikrmovaní pýtal, že kam sa nám stratilo seno z krmelcov keď ho podľa teba zver neberie si mi odpovedal, že ho niekto ukradol, alebo ho vyfúkal vietor,alebo neviem.. Vtedy som s diskusiou na túto tému s tebou skončil a ľutujem, že som sa v nej ocitol opäť. Ale nejak to vyplynulo z predchádzajúcich príspevkov a musel som reagovať. Už ti to tu povedali viacerí - a ja sa pridám - pokojne si dovolím tvrdiť, že nikto z registrovaných na tejto stránke s tebou a tvojimi názormi na prikrmovanie nesúhlasí - a ty si dokolečka melieš len to svoje.. Ak by s tebou niekto súhlasil som presvedčený, že za ten čas čo sa prezentuješ by sa niekto z tvojich priaznivcov zapojil do diskusie a podporil ťa.. ◄ reagovať

on goret, 8.6.2011 o 10:53

tak potom nerozumiem prečo zveri vadí ◄ reagovať

off Osamelyvlk, 8.6.2011 o 10:20

Goret, žiadnu, pretože zver vypasie ešte aj spod nabitého drôtu. Iba ak pár cm, zabratého kolom pre drôty. Alebo ak myslíš, akú plochu ním možno ohradiť, to záleží od jeho inštalatéra. Môžu to byť aj stovky km. ◄ reagovať

off Osamelyvlk, 8.6.2011 o 10:13

Solirov, ešte aby sme si rozumeli, pod malinčím sa nejedná iba o malinčie, ale o všetko, čo zver vo voľnom revíri štandardne konzumuje, ad libitum, ľubovoľne. V zime, v lete. ◄ reagovať

on goret, 8.6.2011 o 10:11

koľko trávnatej plochy zaberie elektrický ohradník? ◄ reagovať

off Osamelyvlk, 8.6.2011 o 9:59

Goret, prosím ťa. Opäť je to iba kvapka z mora. Teda - aby som nebol až tak extrémny - cisterna z mora. ◄ reagovať

off Osamelyvlk, 8.6.2011 o 9:55

Ešte k výživovej hodnote malinčia, Solirov. Keď uznávaš nezmenenú výživovú hodnotu trávy pre bizóny, potom uznávaš aj nezmenenú hodnotu malinčia pre srnčiu. A tak mi z toho vychádza, že keď Američania neprikrmujú bizóny, potom by malo pre teba byť nezmyslom prikrmovať srnčiu u nás! Rozloha krajiny, ľudnatosť tu nehrá žiadnu úlohu. Primárna je nutričná hodnota potravy - trávy pre bizóny, malinčia pre srnčiu - pred miliónmi rokov a teraz. ◄ reagovať

on goret, 8.6.2011 o 9:46

ani vybudovanie transoceánskej železnice neubralo veľa trávy pod koľajami :) ◄ reagovať

off Osamelyvlk, 8.6.2011 o 9:45

Goret, boduješ - prezimovacie krmoviská - s acidofilnou pšenicou, zmrznutou dužinou a nechceným objemovým senom. Vynález hodný Nobelovej ceny /teda "hodný", aby si niekto nemyslel, že naozaj hodný/. Solirov, nefantazíruj - mestá, obce, cesty stále tvoria iba mizivé percento, ukrajované bizónom z trávnatej prérie. Tie sa vytvárajú najviac pri vodných tokoch a bizón žije na trávnatých prériách. Naviac - Severná Amerika rozlohou nie je Slovensko. Takže verím, že uživí viac bizónov, ako ich bolo pred príchodom Európanov. ◄ reagovať

off Solirov, 8.6.2011 o 8:24

Joži, bavili sme sa o výživovej hodnote trávy či malinčia???? Nerozumiem.. Opýtam sa teda ešte raz - podľa teba - naspäť k bizónom - by bolo v súčasnosti možné,aby sa uživil rovnaký počet bizónov ako v minulosti? a bez problémov? tráva má síce rovnakú výživovú hodnotu, ale vďaka mestám obciam, cestám, ľudskej činnosti je na menšej ploche. nie? a nerieš prosím ťa prikrmovanie. Posledný krát ti vravím, že do tejto témy naša vzájomná diskusia nezasahuje (ak tak len veľmi okrajovo) a nemienim ju s tebou rozoberať. ◄ reagovať

on goret, 8.6.2011 o 8:16

Belson, ak si to nevieš predstaviť otvorené, kľudne to nazvyme prezimovacie krmovisko. A skús na to nenazerať len aplikáciou vo vašom revíri. Nemusí to byť všeliek, ani sa to nemusí dať všade aplikovať. ◄ reagovať

off Belson, 8.6.2011 o 8:07

No tak...goret...nerob drahoty a skús vysvetliť, čo je to "zvernička", v ktorej zver nie je zatvorená. Myslím, že sa tu predsa nájde niekto, kto tú štipku intelektu potrebnú na pochopenie tohto termínu v hlave má a pri dobrom vysvetlení to pochopí. Bez ohľadu na jeho celkový postoj k názorom Osameléhovlka. Mňa osobne to zaujíma a nechcem umrieť sprostý... ◄ reagovať

on goret, 8.6.2011 o 7:34

tebe nemohol, nie že by som nechcel ale neverím, že by si to bol schopný pochopiť a nevidím v tom žiadny rozumný zmysel ◄ reagovať

off Osamelyvlk, 8.6.2011 o 7:32

Goret, mohol by si nám vysvetliť význam vety: "V prezimovacích oborkách nie je zver zatvorená." Ale to píše aj p. Vala o šumavských zverniciach /po slovensky je správne - zvernica/: /slovensky/: "Uzatváranie zveri do prezimovacích zverníc v zimnom období nie je považované za chov zveri v zajatí". Koniec citátov. Nechápem - máme si to vysvetľovať tak, že zver má otvorené vráta, aby mohla občas vyjsť na špacír mimo zvernicu, alebo má kľúče od vrát. Normálnemu človeku vešať takéto bulíky na nos! Nie je to nehorázne? Ale nech je účel akýkoľvek, výhodný je len pre poľovníkov - ochrana lesa pred ohryzom a okusom /menej sa platí za škody na lese/, zber parohov /efektivita aj pred pytliakmi, nelegálnymi zberačmi/, selektívny odlov na chov nežiadúcich jedincov /nevýhodou je synchronizovaná "výroba" nových, ešte v materniciach jeleníc sa vyvýjajúcich plodov/, atď. Na zver majú preto opačný vplyv - katastrofálny dopad. Traumy, bitky, hnačky, úhyny, u srnčej parožné rarity po poranení pučníc na pletive. V takých zverniciach, kde "nie je zver zatvorená", sa medajlisti nerodia. Nejde mi však o medajly, len o štandardný genofond zveri, ktorý je zvernicami tvrdo deformovaný a deštruovaný. ◄ reagovať

on goret, 7.6.2011 o 9:55

Zdá sa mi, že české prezimovacie oborky sú odkukané od Nemcov. Prikmuje sa v nich denne v závere dňa a zver sa sama zdržiava cca 1-2 km od krmoviska. Ich zmysel je v zabránení zimnej migrácie do nižších polôh, dnes čoraz hustejšie osídlenej krajiny s mnohopočetnými prekážkami, do ktorej sa vlastne už ani migrovať nedá. V prezimovacích oborkách nie je zver zatvorená. Výhodou je sústredenie zhodov v okolí krmoviska, tie sa však zbierajú až po prezimovacom období, aby zver nebola vyrušovaná a neopustila oborku. ◄ reagovať

off Osamelyvlk, 7.6.2011 o 5:36

Orol, vyznamenal si sa ty. Pre nás, inteligentnejších, stačí napísať, ako som napísal. Je to gramaticky veľmi správne - s takými pokroky... Pre teba by som musel napísať - ...s takými poľovníkmi pokroky nejde robiť... My, chápavejší, si to slovo "poľovníkmi" automaticky domyslíme. Solirov, ja tvrdím, že malinčie pre srnčiu má rovnakú výživovú hodnotu, ako pred miliónmi rokov, tráva pre bizóny to isté a lišajník pre soba tobôž. Keď ich pred stáročiami nebolo treba prikrmovať, nie je treba ani dnes. A hnačkovinami už vôbec nie. Za tým si stojím. Jolaus123, poľovníctvo, ako forma ochrany zvierat??? No tak zatváranie zveri do prezimovacích zverníc a jarabíc do "komôr" /tzv. komorovanie/ možno považovať za ochranu? Myšlienka je to síce ušľachtilá - ochrana pred dravcami, ale že sa tam bijú až na smrť, to nikomu nevadí??? A po vypustení, na jar, kým sa z tej "dojemnej" ochrany spamätajú, prejde aj doba toku, prípadne sliepky znesú neoplodnené vajcia. Čiže - ochrana má byť taká, aby sme "nevylievali vodu z vaničky aj s dieťaťom". ◄ reagovať

off jolaus123, 6.6.2011 o 18:04

:D neveril som tomu,ale tato diskusia sa rozbehla docela nekontrovatelne ;) skoda ze som nedostal odpoved na moju otazku ◄ reagovať

off orol, 6.6.2011 o 16:13

Osamelytlk 5.6. 2011 – 17:19 (citujem poslednú vetu): A lepšie by si urobil, lebo s takými pokroky nejde robiť ani v poľovníctve. ( koniec cit ). Jozibači, znovu si sa vyznamenal ako správny slovenčinár. Krásne gramatické spojenia to ty používaš, ty chuligán jeden. Nemá byť náhodou gramaticky správne s takými pokrokmi? Lenže ty píšeš : s takými pokroky:-o))) P.s- ide mi len o to, že každého napomínaš a dehonestuješ za chyby a popritom ich mnoho robíš sám. Brvno vo vlastnom oku nevidíš, ale v cudzom aj smeť. Keď obviňuješ druhého, pozri sa najprv na svoj vlastný život... ◄ reagovať

off Solirov, 6.6.2011 o 9:56

Ty si jediný, kto mal doteraz problém s tým, že vo svojich príspevkoch som nepoužíval mäkčene,... preto je to pre TEBA. A o Kanade sme sa bavili v prvom rade v súvislosti s vplyvom človeka, hustoty osídlenia na krajinu a zver. Ty si napísal, že hustota osídlenia nemá na krajinu a ani na zver vplyv. Ja som sa pokúšal oponovať, pretože mi práve ten sedliacky rozum, ktorý sa ty, ako vravíš, snažíš vyhecovať vraví, že hustota osídlenia a s tým súvisiaca výstavba, zastavané plochy, poľnohospodárstvo, turizmus,pohyb ľudí v lese na krajinu aj na zver vplyv má. Porovnávali sme podmienky u nás a v Kanade. V rovnakom duchu sme diskutovali aj o bizónoch. Stále sa mi pokúšaš nanútiť diskusiu o prikrmovaní. O tej som sa vyjadril, že s tebou diskutovať nebudem a nechcem, pretože s tvojim názorom nesúhlasím a nemienim sa zacyklovať v tom čo ti tu popísali iní a bez výsledku. Jediné o čo sa celý čas pokúšam je, aby si priznal, že sa nedá porovnávať Kanada so Slovenskom, že sa nedá porovnávať situácia s bizónmi v USA v minulosti a teraz, a rovnako sa nedá porovnávať situácia na Slovensku v minulosti a teraz. Namiesto toho aby si sa držal v rámci týchto debát neustále sa snažíš o bezvýslednú a nezmyselnú diskusiu o prikrmovaní (teda s tebou nezmyselnú a bezvýslednú). A v momente ako ti moju argumenty nepasovali do teórií, resp. musel by si priznať, že aj niekto iný nehovorí úplne z cesty (aj keď sa nevyhlasuje za odborníka v danej oblasti a neoháňa sa VHS), tak ho radšej označíš za nevzdelaného hlupáka nehodného diskusie a doplníš to prznením jazyka. V tom si ukázal, že si naozaj "čestný, úprimný, svedomitý, slovenský poľovník, ktorý má jasný relevantný cieľ".... ◄ reagovať

off Osamelyvlk, 6.6.2011 o 9:08

Solirov, nikto po tebe nechce, aby si príspevky písal pravopisne správne PRE MŇA. Tu píšeš na verejný portál, nie mne do poštovej schránky! O pšenici neviem, či si písal, ale ty si tvrdil, že v Kanade je príroda zachovalejšia, ako na Slovensku, preto tam zver netreba prikrmovať. Aspoň ja to tak chápem. Preto u nás je potrebné prikrmovať. A či ty tvrdíš, že najlepšia je pšenica, repa, atď., neviem, ale všeobecne poľovníci sú toho názoru. O odčervovaní detto. Ku skromnosti nás nútili komunisti, aby sme im neprerástli cez hlavu. V trhovom hospodárstve je nevyhnutná zdravá dravosť. Skromných ušľapávajú. Ale ja to tvrdím s trochou drzej nadsádzky o tej excelencii a jedinej správnosti, štipľavého humoru, aby som vyhecoval k správnemu sedliackemu premýšľaniu. Nie som do seba zahľadený, enormne egom vybavený, som čestný, úprimný, svedomitý, slovenský poľovník, ktorý má jasný relevantný cieľ - zdravú, nehnačkujúcu, vitálnu zver, presvedčenú verejnosť, že zima nie je dobou núdze, atď. Ozajstného odborníka by som vyzval na diskusiu hned teraz. Len kde je? A chcel by som vidieť jediný argument od neho, ktorým by ma položil na kolená. Takého NIET. Nadávajte mi, koľko sa vám ráči /všetkým/, ale si uvedomte, že to nie sú argumenty. ◄ reagovať

off Solirov, 6.6.2011 o 8:31

Dobre pán TĹK, príspevky pre teba budem písať aj s dĺžňami, mäkčeňmi, bodkami, čiarkami, veľkými písmenami a všetkým čo spadá pod pravidlá gramatiky nášho materinského jazyka.. Pýtam sa ťa - kedy som v mojich príspevkoch v tejto téme písal niečo o pšenici, odčervovaní a podobne? Pokiaľ viem tak sme tu riešili vplyv človeka, hustoty osídlenia na krajinu a tým aj vplyv na zver a porovnávali sme Kanadu a Slovensko. Rovnako ako ty aj ja čítam a registrujem nové informácie a trendy týkajúce sa poľovníctva, ale nedovolím si sám seba nazývať odborníkom z každej oblasti poľovníctva a už vôbec by im nenapadlo na plnú hubu vykrikovať, že moje myšlienky sú excelentné a jediné správne. Ono, trocha skromnosti by nezaškodilo.. Takže "nenasralo" ma to, že si niekomu (lebo my sme spolu na túto tému nediskutovali) do očí napísal, či povedal niečo o pšenici - mňa nasralo to, ako si si dovolil ma nepriamo označiť za nevzdelaného hlupáka bez štipky vedomostí. Takže na záver len dodám - že či už s mäkčeňmi alebo bez - po týchto príspevkoch si pre mňa obyčajný, do seba zahľadený a enormným egom vybavený ..... (domysli si, nestojíš mi za to aby som sa zhodil tým, že ti to tu doslova napíšem). Ak sa ti náhodou podarí niekedy vyzvať na diskusiu naozajstného odborníka, rád by som túto diskusiu čítal, pretože potom by sa ti ľahko mohlo stať, že ti tie tvoje bludy vyvráti na vedeckom základe a povie ti, že s tebou nebude ďalej diskutovať, pretože nedosahuješ jeho úroveň a si obyčajný tĺk. ◄ reagovať

off Osamelyvlk, 5.6.2011 o 19:06

Lubenko, daj na radu Zigi9. Ale sám neostanem. A či dám pokoj? Až ma niekto presvedčí, že pšenica lepkom pomáha, repa v zime nemrzne a seno je to pravé, po čom sa zver ide pozabíjať. Na jar potom vrhá samých metalistov a verejnosť bude poľovníkov potľapkávať po pleci, že neberú z hory zadarmo. To sa načakám, čo??? ◄ reagovať

off lubenko, 5.6.2011 o 19:03

Jirko maš uplnu pravdu ◄ reagovať

off Osamelyvlk, 5.6.2011 o 19:00

Odkiaľ berieš, že ja chcem, aby si čítal moje "neoverené nezmysly" /chcel si napísať - excelentné myšlienky, však?/. Čítaj si ich /výpovede zasvätených znalcov a odborníkov/ a tvor vlastné dedukcie. To by bolo ideálne. Ja nikoho nepresviedčam, aký som odborník. Ja iba predkladám na úvahu a overiť si to môže každý sám napr. na estónskej kamere. K tomu nepotrebuje nikto žiadny, ani môj, komentár. ◄ reagovať

off Zigi9, 5.6.2011 o 18:51

lubenko bohužel internetový svět je plný paranoiků s jejich halucinacemi, nečti je ani tady, a už vůbec se s nima nebav ... jen tak zůstanou vlci navždy osamělí :-) a dají pokoj ◄ reagovať

off lubenko, 5.6.2011 o 18:41

poslednu vetu,ano určite si vyberiem fundovanych vedcou,vyzkumnikou,znalcou zveri,ale nechapem prečo chceš aby som mal čitat tvoje neoverene nesmysly,to od tych fundovanych si prečitam inde tak už tu prestan trepat a presviedčat nas o tom aky ty si odbornik v oblasti znalostí ako sa starat o zver,toto si nik z nas nema kde overit ,pretože je to len v tvojom virtualnom polovnictve ,ktore ti nik nezožerie............. ◄ reagovať

off Osamelyvlk, 5.6.2011 o 18:22

Lubenko, nesluší sa odpovedať otázkou, ale ak dovolíš, čo by si si vybral pre svoje úvahy - fundovaných prírodovedcov, výskumníkov, znalcov zveri, alebo paranoikov, s ich halucináciami? Ja by som si vybral - veď vieš, koho. Ich výpovede by som si mohol aj overiť. A tvoje...? Keď ty sa zmôžeš už len na takéto lamentácie. ◄ reagovať

off lubenko, 5.6.2011 o 18:06

blahoslaveni,chudi duchem ,jejihž kralovství je nebeske ◄ reagovať

off Osamelyvlk, 5.6.2011 o 17:19

Ešte raz opakujem - mňa nezaujíma, čo robil tvoj otec a kde ty chodíš na ruju. Mňa zaujímajú fakty - najmä pôvod libavskej zveri a jej kvalita. Výčitky adresuj autorom dokumentov, článkov v periodikách, štatistom. Informácie mám od nich. A keď ťa to unavuje, nereaguj! Kto ťa núti? A lepšie by si urobil, lebo s takými pokroky nejde robiť ani v poľovníctve. ◄ reagovať

off lubenko, 5.6.2011 o 16:26

tak že na Šumavu nesmel nikdo vieš asi len ty ,tak ked otec,apropo,nebol myslivec ale lesnik, v ochranom pasme robil horara tak tam asi mohol a mohli tam i ini ,ale len na povolenie ,tak ako do Kežmarskych vojenskych lesoch a aj na Libavu si mohol len na zvlaštne povolenie,tak už prestan fantazirovat a ty ako EŠTEBAK by si to mal vediet a na Libavej som bol dvakrat na ruji pri kamaratovy z Ostravska som to mal totiž len skok :):):) tak viem o čom pišem a už ma unavuje na tie tvoje ptakoviny reagovat:):):) a divim sa už že aj ostatny to nevzdaju ◄ reagovať

off Osamelyvlk, 5.6.2011 o 6:29

Lubenko, trepeš bludy. Všetci vieme, že na Šumavu nesmel nikto. Resp. nevieme o tom, že by myslivci mali nejaké privilégiá. Práve preto je tam zachovaná hluchánia zver /včera bol o tom dokument Tisíc let české myslivosti/, tetrovia, kvalitná diviačia, atď. Aká bola a aká je jelenia zver doteraz, ma nezaujíma. Zaujíma ma a trápi terajšie a do budúcna ešte viac rozširované zatváranie zveri do prezimovacích zverníc s plochou 30 krát 40 m na jednu gravidnú jelenicu, futrovanú cudzou potravinou. Je to zootechnicky neakceptovateľné. Ale to ukáže budúcnosť - mám pravdu, alebo sa mýlim. A či na Libavej robia to isté – to nevieš ani ty, ani ja, podstatné ale je - vysoká kvalita kežmarského genofondu. Zatiaľ v kvalite vedú, z čoho dedukujem, že zver tam zimu prežíva v pohode. Pochybujem teda, že ju zatvárajú do prezimovacích zverníc a prikrmujú hnačkovinami. ◄ reagovať

off Osamelyvlk, 4.6.2011 o 17:06

Len do toho, chuligáni, len do toho. Ale viete o tom, že mňa môže uraziť LEN inteligent??? ◄ reagovať

off WolfHunter, 4.6.2011 o 15:38

ja že prečo stale spomínaš to hnačkovanie samozrejme ked maš nasraté v hlave ...:D a tie iste sračky pušťaš z úst z toho vyplíva nasledovná rovnica...Nasraté v hlave+sračky z úst=srať na teba...aj tak ťa mám rad ty moj osamelý vlčko vyj...y zo svorky ani sa jej nečudujem mali ťa roztrhať :D ◄ reagovať

off lubenko, 4.6.2011 o 13:32

ty tlk jeden ojedinely,chcel som tym povedat že o zver sa starali aj v zakazanych pasmach a prikrmuju ju aj na Libavej ,dvihni ten svoj tlsty zadok od počitača a chod sa prevetrat volako ti to nepali a vdaka takym udavačom a spolupracovnikom STB sa otec 6 rokou o tu zver tam starat nemohol ,preto asi niesu take vysledky na Šumave ◄ reagovať

off Edu, 4.6.2011 o 10:32

osamelý vlk tebe to hnačkovanie zostalo patolgické v tej hlavičke :-D skús gutalax nech ťa to prečistí. ◄ reagovať

off WolfHunter, 4.6.2011 o 10:07

osamelému vlkovy....bože nezapočítavaj mu tento hriech on nevie čo hovorí maj s ním zľutovanie zjavne nemože za to modlime sa zanho kura našlo zrnko poznania a už si myslí že je sliepka...do polievky s ním bude väčší užitok...chod do riťi s pravopisom radšej chýby písať ako chybne zmýšlať ◄ reagovať

off Osamelyvlk, 4.6.2011 o 8:46

Prečítaj si článok v Myslivosti 4/2011, str.7. A kto ti povedal, že som tam bol? Mne stačí si o tom prečítať od zasvätenej osoby. A prečo šumavská jelenia nie je taká dobrá, ako kežmarská na Libavej? Prečo nevedie rebríček najlepších trofejí v ČR, namiesto libavskej? Lebo sa o ňu tvoj otec tak dobre "staral". Nielen on, samozrejme. ◄ reagovať

zobrazené 361-400 z 569 | najnovšie | novšie | staršie | najstaršie

reklama

Zelené zápisky z poľovníckych chodníkov
www.LUK.sk