Heming hunting
dnes je piatok,  22. november 2024,  meniny má Cecília,  spln: 15. november 2024,  dnes východ slnka: 07:09,  dnes západ slnka: 15:55
poľovnícke sety poľovníctvo Terem

Odstrel túlavých psov - diskusia

autor: off Toxi
pridané: 10.11.2010 13:04

Čo vy na to, chovatelia psov pripravujú petíciu do parlamentu o zákaze odstrelu psov, ktorí sa vzdialili od obidlí resp.svojich majiteľov. Asi im treba poslať zopár fotiek so strhnutou zverou.

počet zobrazení: 119 227
počet hlasov: 10

Aký je dôvod vášho označenia za nevhodný?

najlepšia odpoveď

off 357AS, 14.1.2017 o 20:28

Veru tak,chorá spoločnosť. Pes bol pri človeku od dávna,ale vždy to bol len PES,dnes tomu ludia dávajú ludské mená,spávajú s ludmi v posteliach,zvieratá sa pre nich RODIA a ZOMIERAJÚ,nie kotia a dochnú.Majú kopu rečí o ochrane zvieratiek ale idú do obchodu a kúpia kurča,hovädzinu,bravčovinu a na propagandu ich bludov využívajú plastické deti väčšinou z miest,lebo deti z dedín dobre vedia čo je zabíjačka,aj že občas treba zabit kačku,morku,sliepku či hus a pes je na dvore,samozrejme ak zdochne ,škoda,zvlášť ak bol dobrý ,ale nikto mu nestavia pomníček a nechodí mu na hrobček pálit sviečočky ako magor. Taká úcta sa má prejavovať ľuďom,nie psom. Samozrejme ak mestská "panička" so psom chrápe v posteli,potom jej pripadá povinnosť mu postavit pomníček.Luďom z toho hrabe asi len bieda a hlad im otvorí oči,potom zhltnú aj upečenú čivavu.

dať hlas príspevku | počet hlasov: 71

komentáre

zoradiť
zobrazené 241-280 z 1836 | najnovšie | novšie | staršie | najstaršie
off lubenko, 22.5.2013 o 21:06

všetko by sa dalo,len v tejto našej demokracii sa volako vytratila ucta človeka ku človeku,nedodržuju sa pravidla obchadzaju sa zakony,ale ved prečo ved to nerobia ani mocenske organy štatu a v konečnom dôsledku na to doplaca obyčajny občan a bude horšie a horšie ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 0

off Palutka, 22.5.2013 o 20:38

Wolfhunter mal si mu poriadne natrhnut rit. ◄ reagovať

off hater, 22.5.2013 o 20:37

jaj moji mili,to nie ja,ale vy ste sa vyfarbili.mam pocit,ze jediny normalne uvazujuci clovek nachadzajuci sa v tejto diskusii je urssus.goret-velmi zly odhad dovodu mojej navstevy tejto stranky.jaro1-velmi primitivne.SIAD-neriesil som to preto lebo som sa bal o mojich psov ako som uz pisal,myslis si ze kebyze sa na dotycneho vrhnem so slovami ze volam policiu alebo podobne skloni hlavu a odide?pre mna neni styk so zbranou bezna vec.boli by to riesenice a to mi k peknemu dnu absolutne nechyba takze som okolo neho presiel slovami nebojte sa to nic,pretoze moji psy boli nervozni a bol som rad ze nic neurobil.ano urssus mas pravdu,vela ludi sa boji,aj moja priatelka a tiez par ludi z mojho okolia ma podobnu skusenost.kamarat vencil v dolinke jazvecika stareho a okoloiduce auto mu zastavilo so slovami vypadni odtialto s tym psom lebo ti ho zastrelim,naco mu kamarat odpovedal A kde mas znacky?v momente boli prec.ale to je iny pripad nakolko to boli pytliaci.dalej sa uz vyjadrovat nebudem pretoze to nema zmysel a zbytocne sa zase rozculim.ja si vzdy zistujem info o veciach ktore sa ma tykaju.tak som sa dostal aj sem,chcel som vidiet nazory roznych polovnikov.aj som videl.na vencenie psov mam viac miest,vencim ich 4x denne vzdy min.1hodinu pretoze ich mam vnutri a je to plemeno ktore potrebuje pohyb.chodia na 2-3hodinove prechadzky a vzdy vecer chodime na ihrisko sa pohrat a vybehat.a sem tam ked nevidim zverinu ich pustim aj na polnej ceste,aby si mohli volne pobehat.to hovorim preto lebo tiez mi tu niekto pisal k mojmu venceniu.a je zbytocne o tom hovorit dalej,pretoze polovnici zrejme nechapu aky moze mat clovek vztah so psom.nie nadarmo sa hovori pes najlepsi priatel cloveka.preto mi tak zalezi na tom,aby mi ich niekto nezastrelil.dovidenia. ◄ reagovať

off WolfHunter, 22.5.2013 o 20:17

Dnes som šiel do prace...ako vždy pešo sadím stromčeky v jednej lokalite...oddychoval som na pni kedže som sa riadne nevyspal...zrazu z jarku vybehol malý pes nedaleko pasie poľský bača nejak som to nerozmazával až kým ten bastard miesto straženia oviec nezačal vyšťekávať...chvíľu som to ignoroval ale ked si nedal povedať okríkol som ho...nič raz dva krát...zobral som kameň a hodil po nom zaskuvínal a odbehol...prešla asi minuta a znova brechot tento krat ale hrubší a intenzívnejší...pozerám pes sa vracia aj z troma kamošmi čuvačami ako telata...10sekund a bol som na strome psi pribehli a držali ma na ňom ako vlci rysa...po polhodine sa ukazal majitel a zo smiechom na mna zavolal že mi nič nespravia...priznám sa pastierske nepastierske mal som sto chuťí nakopať mu riť... ◄ reagovať

off Palutka, 22.5.2013 o 19:27

Nekonciaca tema...Sam som kynolog a mam psa a som aj k polovnictvu mam blizko,ale ludsku hlupost aj medzi polovnikmi nestrpim.Bol som so psom behat(pes mal nahubok a bol somnou spojeny postrojom)Pocas behu po psovi vyletel susedov pes(PUP jazvecik)Sused sa len rehotal a ked som mu povedal,ze sa jedna o napadnutie,tak ma niekam poslal.Ked sa to zopakovalo o par dni,tak som psa skopol ako nejakeho prasivca a sused hned vyhrazka,ze mi mojho zastreli...To je rozum???Nikto nie je dokonaly,ano odstrelil som par tulakov...ale casto uvazujem ci si to aj ten susedov nezasluzi. ◄ reagovať

off WolfHunter, 22.5.2013 o 13:09

všetka ucta Hekler :) ◄ reagovať

on goret, 22.5.2013 o 12:54

Hekler, ok, takže vynadať. A aj sa vyhrážať a vystrašiť? ◄ reagovať

off sporko1234, 22.5.2013 o 12:29

Snáď najdlhší ironický príspevok na lz :-) ◄ reagovať

off Hekler, 22.5.2013 o 12:15

Jasné, treba aby poľovníci boli zhovievaví k voľne pusteným psíkom, ideány stav by bol keby sme si všetci dali záväzok že v tomto roku nezastrelíme žiadneho túlajúceho psa aj keby štval alebo drhol lesnú zver, je si potrebné uvedomiť že lesná zver je len prírodným bohatstvom ale pes je majetkom majiteľa a to musí mať prednosť a teda po roku by museli prestať útoky psíčkarov voči poľovníkom a vzájomná nevraživosť sa zmení na vzájomnú úctu. Veď čo je to už len za sprostý nápad jednať z pozície práva v demokracii voči majiteľke volne pusteného čistokrvného Ridgebacka, ktorá bola mladá a ešte aj pekná a keď nás zbadá dá si psíka ihneď na vodítko. Prečo a koľko bol pustený nás predsa nemá čo zaujímať veď bolo vidieť že sa chúďa bojí a psa mala pusteného okolo obeda a teda tam nikto nebol vrátane zveri lebo tá nemá obedňajšiu prestávku. Je treba vysvetlovať, dohovárať keď to treba aj do nekonečna a keď ani to nepomôže treba všetkých majiteľov volne pustených psíkov vybozkávať, ak nebudú mladé/ý, pekné/ý treba sa zaprieť lebo je potrebné aby už konečne poľovníci urobili všetko na zlepšenie vzťahu s psíčkarmi a umožnili im aj naďalej beztrestne porušovať zákony a duriť zver. Vážení poľovníci kolegovia, ak by vám aj nejakí psíčkar vynadal, vyhrážal sa vám alebo vás nedajbože napadol uvedomelo to strpte, veď čo by sme nespravili pre zlepšenie pohodlia psíčkarov, ich miláčikov a verejnú mienku. ◄ reagovať

off urssus, 22.5.2013 o 8:03

Ve o to prave ide. Jednat z pozicie sily/prava len v krajnom pripade. Sam som bol s jednym starsim polovnikom v reviri a ked sme zbadali nejaku pani ako venci psa na luke. Kolega si to namieril autom priamo k nej a chcel jej vynadat ze co tam robi. Pritom to bola mlada baba, pes bol evidentne cistokrvny Ridgeback a a posluchal na slovo. Bol pri majiteľke, na povel si sadol, lahol a navyse ked nas pani zbadala dala si psa na voditko. Navyse bolo okolo obeda takze nikoho nerusila. Kolegu polovnika som presvedcil nech to necha tak, ale na tej pani bolo vidiet ze sa boji ked sme k nej isli a to je podla mna velmi zle. A je potrebne to zmenit. ◄ reagovať

on goret, 22.5.2013 o 6:19

Osvetu áno, ale lepšie v priamom kontakte s ľuďmi ako cez internet. Pri stretnutiach s psíčkarmi skúsiť najprv využiť rozum a ľudsky podanú osvetu a iba v "krajnej núdzi" silu. ◄ reagovať

on goret, 22.5.2013 o 6:15

Dôvodom huterovej "návštevy" kľudne mohla byť "udička" z changenetu = nalákať ľudí z tohto fóra, aby tam reagovali na ten článok a tamojší ekoultras sa tak mohli na nich vyodbavovať tými ich ľúbivými pseudoagrumentami a získavať body za šírenie protipoľovníckych nálad u laickej psíčkarskej verejnosti na presadzovanie svojich záujmov. Tam ide o psov len okrajovo a sú za tým onakvejšie kšefty. ◄ reagovať

off WolfHunter, 21.5.2013 o 21:18

načo ísť na polovnicku akciu ked si možem pustiť telku a tam na nas kydajú ojojoj ◄ reagovať

off urssus, 21.5.2013 o 21:07

Plne suhlasim so Stagstalkerom. Ja viem ze nie kazdy je majster slova a urcite aj ja robim gramaticke chyby, ale polovnici by sa mali snazit vystupovat voci nepolovnickej verejnosti kultivovane a slusne. Aby sme neposobili ako ozbrojeni opilci prehanajuci sa na offroadoch po poliach a lesoch. Takisto suhlasim s Geronimom ze zacat treba od seba a ludom v okoli ktori su ochotni pocuvat vysvetlovat o com je skutocne polovnictvo. Ale co by skutocne pomohlo su podla mojho nazoru akcie pre verejnost, kde by videli ako sa plnia senníki, soliská, videli by ukazky sokoliarstva, polovnej kynologie a podobne. ◄ reagovať

off Geronimo11, 21.5.2013 o 20:47

Každý z nás by mal prispieť a snažiť sa presvedčiť v prvom rade svoje okolie o tom ako chápeme poľovníctvo a ako ho vykonávame. Myslím že naše okolie by malo pochopiť na našich príkladoch že poľovníctvo je v prvom rade ochrana zvery. Určite to ale nemá zmysel vysvetľovať ľudom pre ktorých je príroda kvetináč na parapetnej doske ale na fórach sa tvária že majú prejdené pomaly aj Himaláje. Taký tu budú vždy aby protestovali proti tlmeniu túlavých psov lebo chúďa psíček. Bohužiaľ pohromu ktorá po takých psoch v prírode ostane to už nevidia respektíve nechcú vidieť. ◄ reagovať

off WolfHunter, 21.5.2013 o 19:38

100x to neikto vysvetlí a 100x sa najde nejake indivídum čo bud rýpne alebo bude trepáť stale to svoje...je rozdiel medzi osvetou a preberaním k realite ako sa vraví chleba ťi dám ale rozumu nie...myslím že na to ako pôsobíme je torcha neskoro dávno nás nahádzali do jedného vreca ◄ reagovať

on Stagstalker, 21.5.2013 o 19:23

Súhlasím s urssusom, že vysvetľovať treba. A veľa. Či táto činnosť voči laickej verejnosti spadá pod užívateľov internetových fór...je otázne, šíriť osvetu a pohľad "druhej strany" čiže poľovníkov je tak trošku asi povinnosťou každého z nás. To, že SPZ resp. poľovnícka komora ma slabé PR je známa vec, dlhodobo to podceňujú a potom plačeme nad dôsledkami opozitného lobbingu, na druhej strane, pokiaľ majú poľovnícke fóra niektorým laikom otvoriť oči, prečo nie. Istým spôsobom vďaka zato, že kopec poslancov poľuje. Lebo pri tlaku a masmediálnej masáži verejnosti, akú dokážu narozdiel od poľ. komory vytvoriť pseudoochranárske združenia, či rôzne združenia zblbnutých psíčkarov, kde psa dávajú na úroveň svojho dietaťa..by sme škodnú v podobe túlavých psov a mačiek tlmili už asi len odchytom s povinnosťou takto chytené zviera aj na vlastné náklady chovať. Nie je to tak dávno, keď pár poslancov SAS vo vidine voličských hlasov v podobe psíčkarskej komunity odhlasovali novelu zákona o poľovníctve, ktorá zakázala odstrel mačiek... Na druhej strane, treba vysvetliť..a pokiaľ niekto chápať nechce alebo chodí len rýpať..nemrhať zbytočne energiou. A strániť sa invektív, prejavom tu reprezentujeme jednak seba, ale aj poľovníkov ako celok. Netreba to podceňovať. ◄ reagovať

off apple, 21.5.2013 o 17:53

asi sa nedá, nie je dosť peňazí! citujem Pravdu 20.12.2011 "...Organizované poľovníctvo sa nedá robiť bez peňazí. Chceme v takej vážnej veci, ako je táto, urobiť poriadok, a nie anarchiu,“ dodáva Šuba. Podľa neho nie je vylúčené, že sa poplatky budú ešte ďalej zvyšovať. ..." a uvedom si, že to je len na zamedzenie anarchie! ◄ reagovať

off urssus, 21.5.2013 o 17:32

Ja si nemyslim ze vysvetlovat je zbytocne. Ale vysvetlovat, robit osvetu a podobne by mal niekto iny ako uzivatelia internetovych for. ◄ reagovať

off jaro1, 21.5.2013 o 16:19

kdyby ma haker pes neuviazany v lese pohrazol abo moju frajerku a stekal tak haluzou po nufaku a hater makovica ◄ reagovať

off WolfHunter, 21.5.2013 o 16:16

myslím že internet je najväčšia škodná hlupaci sa dostávajú ku kadečomu čo si vyvsetliť tak či tak nedajú...máme zákony vieme ako postupovať pekne z rozumom potichučky...človek čítajúc niektoré príspevky len bezmocne krúti hlavou kam to zašlo...internetových hrdinov je veľa zoči voči konfliktu by nejeden psíčkar ihned stiahol chvost...milion ľudí milion chuťí ale myslím že už stačilo...kde su naši predstavitelia?...to si o nás už bude otierať hubu každý???...najlepší spôsob je asi ignorovať jedincov typu Hater a spol...pes ma svoj význam ale v medziach rozumu nie je boh a neposerieme sa teraz... ◄ reagovať

off jaro1, 21.5.2013 o 16:07

HATER moc pit palene a potom zle vidiet a pisat,spekulovat takyc clovek nespolahliva a nebrat vazne ◄ reagovať

off SIAD, 21.5.2013 o 15:52

absolútny súhlas s WolfHunterom, napíše že " o 16.00 som ho stretol za bieleho dňa prepitého " , čo to znamená bol opitý so zbraňou ak áno prečo to neriešil, ak bol bez zbrane čo je ho do toho v akom stave bol..., na príspevky tohto typu najlepšie nereagovať, a osveta v kruhu takýchto ľudí tiež asi nemá želaný efekt. ◄ reagovať

off WolfHunter, 21.5.2013 o 15:22

Strata času niektorým čosi vôbec vysvetľovať.... ◄ reagovať

off orol, 21.5.2013 o 12:02

A ak ti bude málo, pozri aj zákon o poľovníctve § 24 ( ochrana poľ. ) najmä odsek 1, 2. no a konečne aby si vedel, čo poľovník môže, pozri § 29 odsek 2 . P.s- to len aby si zbytočne nekecal a nepísal blbosti. ◄ reagovať

off orol, 21.5.2013 o 11:35

Hater čítaj aj in zákony, otvor si zákon o lesoch a pozri § 31 písmeno g, ale NAJMA písm. o. Potom pozri § 63 e, ale najmä f. P.s- potom napíš. ◄ reagovať

off orol, 21.5.2013 o 10:58

Hater, zdá sa a všetko tomu nasvedčuje, že špekuluješ ako fero Pi.a. ◄ reagovať

off rado100, 21.5.2013 o 9:38

Prečítal som si článok z odkazu a môžem povedať, že je to zase jeden s tých jednostranne ladených, emotívnych, zaujatých článkov na ktorý nie je treba ani reagovať a ak mu ty veríš že sa stal tak ako to pani popisuje je to tvoja vec. Nikde som sa tam nedočítal či mal psík obojok výrazne odlíšený od farby srsti, ako ďaleko bol od majiteľa, či pri svojom šantení nepreháňal zver atď. Nikde tam pani nenapísala koľko zákonov a paragrafov chlapec porušil a ver že ich bolo dosť. Ja mám svojich psíkov rád preto ich v revíri vodím na vodítku. Povedzme si to otvorene ak by majiteľ psa pri venčení prešiel s týmto psíkom 3-4 kilometre tak mi ver že psíkovi to na celý deň stačí, ale jednoduchšie je pomaličky prejsť dvesto metrov a psíka nechať na voľno nech sa vybehá. Nevravím že je to tvoj prípad, ale vo väčšine prípadov je to tak. ◄ reagovať

off urssus, 21.5.2013 o 8:15

Hater, nikto od teba nechce aby si sa obmedzoval. Ked chodis vencit na cestu, je to v poriadku, mozes. Tu ide len o to, aby si ludia nerobili jeden druhemu zle. Ked si precitas ten zakon, zistis, ze psa musis mat do vzdialenosti 50m. Vies si to odmerat? Kto to odmera? Pes musi mat obojok vyrazne inej farby ako je jeho srst. Mas take? Nedaju sa dat dole? Ono to zastrelenie psa sa da preberat pred sudom z tej aj tej strany a pokial nemas cistokrvne polovne plemeno tak to moze dopadnut kadejak. A hlavne nase sudy nazeraju na psa ako na vec. Taky je aj trest. Podla tohoco tu pises mas svoje psiky rad a nejake financne odskodnenie by ti asi velmi nepomohlo. Takze ty sam by si sa mal spravat tak aby si ich neohrozil. A nie spravat sa z pozicie vy mi nic nemozte. To nie je ani slusne ani rozumne a neprispieva to k dobrym vztahom v spolocnosti. Nemyslim to zle, nechcem ta urazat, len som ti chcel objasnit ako sa veci maju. ◄ reagovať

on goret, 21.5.2013 o 6:44

hater, fajn si sa vyfarbil. Prajem ti veľa vzrušujúcich chvíľ pri štúdiu podobných článkov, len to zas nepreháňaj, aby si nemusel chodiť dávať vyprázdňovať psy v takej nekresťanskej hodine :) Pri tvojej sčítanosti si ľahko doplníš príslovie: "Kto seje vietor, .." Táto téma je však o túlavých psoch. Ak by si ich chcel pomocou tvojich psov odchytávať a hľadať im nových zodpovedných majiteľov, budem ťa chváliť a propagovať tie tvoje služby kde sa len dá. ◄ reagovať

off gabriel8, 21.5.2013 o 6:11

hater, dostal si od urssusa ,podľa mňa , veľmi zrozumiteľnú odpeveď, a ty tu píšeš o zaujatosti poľovníkov a dávaš sem odkazy, oháňaš sa tu zákonom a ty si už prečítal zákon o psoch??? ◄ reagovať

off hater, 20.5.2013 o 22:49

ano,to ja vsetko viem.lenze ja chodim vencit len na blizku polnu cestu,kam chodi aj vela inych ludi,taktiez vencit alebo jednoducho na prechadzku a predsa sa nebudem obmedzovat len kvoli polovnikom.je to normalne frekventovane miesto.dotycneho prepiteho som stretol za bieleho dna o 16.00.a so psami ani sam po tme uz na polia samozrejme nechodim.myslim si ze vela polovnikov je velmi zaujatych.mne na to vsetko staci tento clanok a aj pridane prispevky. odkaz kto sa vzije do mojej situacie?polovnik mi jednoducho psa nemoze zastrelit jak sa to jemu hodi-co vo vacsine tak byva.a je na to jasny zakon. ◄ reagovať

off urssus, 20.5.2013 o 21:26

Je mi jasne, ze to musel byt neprijemny zazitok, ale nie vsetci polovnici su rovnaky, tak ako ludia vo vseobecnosti. K tej liske: ak chodi k vam dlho, zrejme nema besnotu, pretoze ta je smrtelna. Samozrejme liska moze byt nositelom aj inych chorob, preto rozhodne neodporucam pustat psikov do kontaktu s liskou a aj ty sa k nej radsej nepriblizuj. Zrejme chodi hladat potravu, po zime moze vyzerat v horsom stave. A k diviakom? Pokial sa k nim nebudes priblizovat, nic ti nehrozi. Pokial sa budes spravatnormalne - piskat na psikov, nebudes sa plazit krikmi, proste das o sebe vedoet tak je minimalna sanca ze sa dostanes k diviakovi na vzdialenost, ktora by bola nebezpecna. Na blizko je diviak smrtelne nebezpecny a pomohol by ti jedine skok na najblizsi strom. A este posledna rada. Aj keby sa ti nedalo spat, nechod sa na pole ani do lesa prechadzat o 3-4 rano. Je to idealna prilezitost na velky maler. Uz kopu ludi takto prislo o zdravie. Takisto by som ti chcel odporucit aby si nechodil k posedom 2 hodiny pred zotmenim a briezdenim. Vyhnes sa konfliktom a bude to najbezpecnejsie. Skus sa vzit do toho polovnika ktory caka na zver a ty mu to vsetko poplasis. Kazdy ma svoje zaujmy a mali by sme byt schopny sa rozumne porozpravat a dohodnut sa. ◄ reagovať

on oravskymedved, 20.5.2013 o 20:05

hater, môj sused si kúpil pre psa el. výcvikový obojok, lebo mu záleží na tom aby pes neduril zver,a záleží mu aj na psovi , tak si na ruke skúsil akú intenzitu použiť. Pes poslúcha ako hodinky ,nemá žiadne následky,ak by si sa bál. A nikomu z poľovníkov ani nenapadne zaoberať sa psom ktorý očividne poslúcha. Spomínanú vestu nezneužívaj keď psíci radi poduria, Bolo by to nefér voči poľovníkom, ktorí sa starajú o zver a chránia prírodu napríklad aj pre budúce generácie psičkárov ◄ reagovať

off hater, 20.5.2013 o 18:04

Dakujem vam vsetkym co ste sa vyjadrili.Samozrejme som si toho opiteho polovnika nevymyslel,uz zo znacnej dialky ako nas videl cakal pod posedom kym sa priblizime a vtedy dvihol zbran a mieril mi celu dobu na psov.Tak som mal nalozene v gatiach ze som neurobil nic,ale nabuduce to uz urcite budem riesit.Teda dufam ze ziadne nabuduce uz nebude.Nevedel som ze sa teda jedna iba o psov tulavych,myslel som ze sa to berie vo vseobecnosti,aj ked mi pes iba odbehne za zverou.Mam rad vsetky zvierata a urcite by som nechcel aby moji psi nejakemu ublizili,to urcite nie,oni sa mi vzdy za chvilu vratia.Ale tak nikdy nevies,na akeho polovnika narazis.Nie vsetci su slusni a zodpovedni. Este by som mal na vas 2 otazky,uz ale 2 tyzdne nam k obydliu pravidelne vzdy v noci chodi liska.Vzdy je tu tak od pol 2-pol 3.Vzdy ked prichadza sa ohlasi a aj ked odchadza.Nikto to tu nechce riesit,pretoze susedia von v noci nechodievaju a je im to jedno,ale ja chodim vencit psov niekedy aj v takomto case a mam z toho obavy.Je dost chuda,mala,ani chvost nema pekny hunaty,je taka cudna.Mohli by to byt znaky besnoty,alebo je len v takom zlom stave po zime?Mna s priatelkou sa neboji ale ked uvidi psa vzdy utecie.A este posledna otazka,ako sa treba zachovat pri stretnuti s diviakom?Tiez ich tu par beha v okoli.Dakujem. ◄ reagovať

off rado100, 20.5.2013 o 8:50

Plne súhlasím s kolegom urssusom a je mi ľúto, že je medzi nami dosť takých kvôli ktorým verejnosť vníma poľovníkov tak ako ich vníma. To že psík preženie zver sa laikovi môže zdať ako nevinná zábavka psa, ale musíme si uvedomiť že práve v tomto čase je väčšina zveri gravidná a stres neškodí len ľuďom , ale aj zveri. Poľovníctvo nie je len záľuba je to filozofia, životný štýl a v neposlednom rade aj služba verejnosti. Neviem si predstaviť svet bez manažmentu a starostlivosti o zver. Ak by poľovníci nehospodárili so zverou, pri ich súčasných stavoch by vznikali obrovské škody na kultúrnych plodinách a drevinách. O poľovníctve a v prospech poľovníctva by sa dalo rozprávať celé hodiny, ale to by bolo už do inej diskusie. ◄ reagovať

off urssus, 20.5.2013 o 8:06

Pripad pana hatera je jasnym dokazom stavu sucasneho polovnictva. Neviem co robi predsednictvo SPZ ci Komory, ale jednym z ich hlavnych cielov by mala byt propagacia polovnictva a jeho uloh v spolocnosti. Aby sa aj ludia ako pan hater dozvedeli o com je polovnictvo a nebali sa ist do lesa/pola ze ich tam bude niekto ohrozovat so zbranou. Takze by som sa pokusil panovi haterovi ozrejmit problematiku odstrelu tulavych psov. Nejde tu o strielanie domacich milacikov, to vobec nie. Urcite aj vy viete posudit, ktory pes je tulavy a o ktoreho sa niekto stara. To je vidiet na prvy pohlad. Neviem do akych lokalit chodite psiky vencit, ale podla vlastnej skusenosti sa asi kazdy majitel psa stretol s tym, ze jeho alebo jeho psa ohrozoval tulajuci sa pes, nedajboze psi. Alebo psi, ktore sice niekto vlastni, ale nestara sa o ne, tulaju sa kade sa im zapaci a su agresivne. A presne o tieto psi ide nam polovnikom, pretoze sposobuju skody na zveri a su potencialne nebezpecne pre ludi a aj ich psov, ked s nimi do lesa/pola zavitaju. Tieto tulave psi navyse mozu prenasat prenosne choroby vratane smrtelnej besnoty. Zvyknu lovit vo svorkach a vtedy su nebezpecne aj pre cloveka. Casto sa jedna o psi zijuce v ciganskych osadach. Urcite by ste boli radi aj vy, keby sa taketo psi vo vasom okoli nenachadzali a mohli ste bezpecne chodit aj mimo obce. To ze zver dohoni len polovne plemeneno nie je pravda, vlciak, doberman, rotvajler a pod. nemaju problem strhnut zver aj preto, lebo lovia v svorkach, to si treba uvedomit. A viete, ked pes nahana zver, je to v podstate pytliactvo. Ak ju ulovi, je to pytliactvo. Vy ako majitel psa mozete byt odsudeny na 2 roky vazenia za to, co urobil vas pes, plus zaplatite nahradu skody. Takze dovolit psovi aby nahanal zver je nebezpecne pre vsetky strany a kazdy by sa toho mal vyvarovat. Ani ja ako polovnik vo vlastnom reviry nenecham psa bezdovodne durit a nahanat zver, lebo je to zle. A ak ste stretli opiteho polovnika ako vas, alebo vase psi ohrozuje zbranou? Skuste sa nakontaktovat na miestnu organizaciu SPZ, alebo miestne polovnicke zdruzenie a nahlasit takehoto cloveka. Opity nema co manipulovat zo zbranou a toboz nie niekoho ohrozovat. Je to chrapun a robi akurat zle meno ostatnym polovnikom, mal by sa hanbit. A este posledna rada. Kupte psikom reflexne obojky, alebo este lepsie vesty. Viem ze to vyzera smiesne, ale mozem vam garantovat, ze na takeho psa nikto co i len so stipkou rozumu nevystreli. Ani keby duril zver. Je to mala investicia, ale moze vam zachranit psika a to vam za to urcite stoji. Takze tak. Toto je velmi kontroverzna a zlozita tema, kde by diskusia mala prebiehat na celospolocenskej urovni. Pretoze na takychto forach sa castokrat vyjadruju ludia neuvedomujuci si dosah toho co tu pisu. Pokial zacne verejnost negativne vnimat polovnikov a polovnictvo, budeme zazivat vsetci krusne casy...Lovu a lesu zdar. ◄ reagovať

on goret, 20.5.2013 o 6:54

hater, téma je o psoch, ktoré ohrozujú nielen srny, či zajace, ale aj tie tvoje psy. Všimol si si čo sa udialo a deje v okrese Bardejov? Tam psy, o ktoré sa nikto nechce náležite postarať z úradnej moci utrácajú. K tomu čo píšeš: stáva sa, že aj poľovníkov pes predurí zver, ale nemysli si, že ho za to pochvália, alebo sa poserú od vzrušenia, ako sa ich pes pekne prebehol. K tvojej otázke: aj poľovníci sú rôzni a tak majú rôzne pohnútky, prečo sa venujú poľovníctvu. Nájdu sa medzi nimi aj takí, ktorých motivuje práca s poľovnými psami. Pozn. toto prepitého poľovníka, ak si ho nevymyslel, si mal nahlásiť policajtom. ◄ reagovať

off vivatvikend, 20.5.2013 o 2:04

hater, cim obohacuje polovnictvo (vseobecne) polovnikov ti nebudem rozpisovat, lebo je to na dlhu debatu a ak tejto "zalube" nerozumies, to neznamena ze pre inych ludi to nema vyznam...kazdy nepolovnik v tom vidi iba to strielanie, zabijanie, hlavne ak je to publikovane na JOJ-ke...sory,ale tvoj nazor beriem ako obmedzeny, sledovany len z jedneho uhla a to z pohladu majitela psov...a posledna veta ma rozosmiala...fotiek zveri strhnutej psami je dost. Mas pocit ze plemena ako doga,vlciak,doberman.......atd., utrie jazvecik? odkaz- odkaz odkaz ◄ reagovať

off hater, 20.5.2013 o 1:48

Mili polovnici,nie som polovnik,som chovatel dvoch krasnych psov,ktori pre mna znamenaju viac ako cokolvek ine na svete.sem tam sa mi na prechadzke stane,ze mi psy odbehnu za zajacmi alebo srnami,to je jednoducho pud ktory neoducis.ziadne lesy tu nemame iba polia a dolinky.podla zakona mi ich polovnik nemoze zastrelit do nejakej vzdialenosti neviem teraz kolko presne to je.chcem sa pytat teda vas,co by ste vy v takej situacii robili,ako by ste konali?uz som sa stretol aj so znacne prepitym polovnikom (a ocividne dost obmedzenym) ktory mi puskou mieril na psov,ktorych som mal na voditku pri nohe,ked sme prechadzali okolo.a ako tak citam vase komentare,tiez tych "coklov" velmi nesetrite.pritom vam sa nestava ze vam pes utecie?urcite ano.a este mam jednu otazku,rad by som vedel,preco sa vlastne venujete polovnictvu?cim vas to obohacuje?nikdy som vyznam tejto zaluby nechapal.dakujem vam velmi pekne za odpovede. PS rad by som videl tie fotky strhnutej zveri,mali by ste si uvedomit ze divu zver dohoni len polovne plemeno,ostatne nemaju sancu. ◄ reagovať

zobrazené 241-280 z 1836 | najnovšie | novšie | staršie | najstaršie

reklama

Zelené zápisky z poľovníckych chodníkov
www.LUK.sk