Heming hunting
dnes je piatok,  22. november 2024,  meniny má Cecília,  spln: 15. november 2024,  dnes východ slnka: 07:09,  dnes západ slnka: 15:55
poľovnícke sety poľovníctvo Terem

Odstrel túlavých psov - diskusia

autor: off Toxi
pridané: 10.11.2010 13:04

Čo vy na to, chovatelia psov pripravujú petíciu do parlamentu o zákaze odstrelu psov, ktorí sa vzdialili od obidlí resp.svojich majiteľov. Asi im treba poslať zopár fotiek so strhnutou zverou.

počet zobrazení: 119 220
počet hlasov: 10

Aký je dôvod vášho označenia za nevhodný?

najlepšia odpoveď

off 357AS, 14.1.2017 o 20:28

Veru tak,chorá spoločnosť. Pes bol pri človeku od dávna,ale vždy to bol len PES,dnes tomu ludia dávajú ludské mená,spávajú s ludmi v posteliach,zvieratá sa pre nich RODIA a ZOMIERAJÚ,nie kotia a dochnú.Majú kopu rečí o ochrane zvieratiek ale idú do obchodu a kúpia kurča,hovädzinu,bravčovinu a na propagandu ich bludov využívajú plastické deti väčšinou z miest,lebo deti z dedín dobre vedia čo je zabíjačka,aj že občas treba zabit kačku,morku,sliepku či hus a pes je na dvore,samozrejme ak zdochne ,škoda,zvlášť ak bol dobrý ,ale nikto mu nestavia pomníček a nechodí mu na hrobček pálit sviečočky ako magor. Taká úcta sa má prejavovať ľuďom,nie psom. Samozrejme ak mestská "panička" so psom chrápe v posteli,potom jej pripadá povinnosť mu postavit pomníček.Luďom z toho hrabe asi len bieda a hlad im otvorí oči,potom zhltnú aj upečenú čivavu.

dať hlas príspevku | počet hlasov: 71

komentáre

zoradiť
zobrazené 1681-1720 z 1836 | najnovšie | novšie | staršie | najstaršie
off tome83, 18.1.2011 o 18:03

V poriadku, tak nechajme nech nam psy pred nosom strhávajú srnčatá a preháňajú v zime už beztak vysilenú zver. ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 0

off KrokodilGenya, 18.1.2011 o 18:00

Mozno, ze vyzeras nebezpecne - posobis sebavedomo. Len tak dalej skusaj stastie. Moze byt, ze Ti to ma niekto zratat v buducnosti. Vo svete je v podstate v dostatocne dlhom casovom useku rovnovaha. ◄ reagovať

off tome83, 18.1.2011 o 17:59

krokodilgenya- Takže podľa Vás je celkom normálne ak po revíri behajú cudzie psy?! nemusia ani preháňať zver, stačí ak preženú človeka, napríklad malé deti ktoré sa môžu hrať neďaleko dediny. Samozrejme že útok možno /za určitých okolností/ odvrátiť tým že psovi ukážeme že sa nebojíme. Vysvetlite však 8 ročným deťom že sa nemajú báť vlčiaka ktorý beži rovno oproti nim ◄ reagovať

off sniper7x57, 18.1.2011 o 17:56

zaujimave ako draho ma to moze vyst ked zastrelim pytliacajuceho psa ?? zatial sa nik nestazoval !! ◄ reagovať

off KrokodilGenya, 18.1.2011 o 17:53

Veru tak. Kedze mame FR model prava a nie Britsky, s precedensom je problem. Ma to ale aj vyhody. Tomulinko - draho ta moze vyst rana na psa - finance. V dobrom. ◄ reagovať

off Jelsovec, 18.1.2011 o 17:42

Akurat by ta mohol poziadat,aby si dokazal ze clen PS preniesol toto opravnenie na teba.ale ozaj mohol by sa JUDr. vyjadrit. ◄ reagovať

off KrokodilGenya, 18.1.2011 o 17:36

Vobec nie je dolezite s kym sa mas potrebu rozpravat. Podstatne je, ze tu vypisujes hluposti. Na zaklade, ktorych posmelis menej intelektualne vybavenych jedincov v konani Vasej "cinnosti". ◄ reagovať

off Edu, 18.1.2011 o 17:34

tomulino keby to riešila obyčajná povolenka ktorú má každý člen je nelogické to písať do práv poľovníckej stráže . ◄ reagovať

off Edu, 18.1.2011 o 17:33

Možno by to vyriešila otázka právnikovi . Lebo naozaj ma to zaujíma .A určite nie iba mňa ! ◄ reagovať

off tome83, 18.1.2011 o 17:32

Ja to chápem, že pes a mačka v revíri sú škodná, komu vydá hospodár povolenku na škodnú, tne môže likvidovať aj psy a mačky ◄ reagovať

off Jelsovec, 18.1.2011 o 17:31

Hej hej, ja ho mam,dik.len sme sa tam zamotali,ale §29 ods 2 je to co nam treba.akurat ci clen PS da pisomne poverenie zvlast na tento §. Lebo asi povolenka na skodnu to neriesi. ◄ reagovať

off Edu, 18.1.2011 o 17:30

zaujímavé to je naozaj Oprávnenie podľa odseku 1 písm. f) a g) môže užívateľ poľovného revíru povolením na lov zveri preniesť aj na iných držiteľov poľovných lístkov. Čo je to môže preniesť to je dosť zaujímavo definované :-D Môže aj nemusí a vôbec neviem ako to môže urobiť čiže zaznamenaním do povolenky ? Či? ◄ reagovať

off tome83, 18.1.2011 o 17:29

krokodilgenya- ja sa rozprávam s Vami? nie ;) ◄ reagovať

off Edu, 18.1.2011 o 17:22

Jelsovec tu je k stiahnutiu odkaz zákon o poľovníctve 274/2009. ◄ reagovať

off KrokodilGenya, 18.1.2011 o 17:19

Ano. Posledna veta. Krasne to mas utriedene v hlavke. Ako tu niekto uz uviedol. Ste mensina - ale poriadne arogantna az na vynimky. Cela legislativa aj s naslednym vykladom je toho dokladom. ◄ reagovať

off Jelsovec, 18.1.2011 o 17:16

Edu,28 je zoznam clenov....ci fakt mame rozne znenia?:))) 274/2009 ◄ reagovať

off tome83, 18.1.2011 o 17:14

dôležitá je najmä posledná veta ◄ reagovať

off tome83, 18.1.2011 o 17:13

Práva a povinnosti člena poľovníckej stráže (1) Člen poľovníckej stráže je pri plnení úloh podľa tohto zákona oprávnený a) vyžadovať od osôb, ktoré sú v poľovnom revíri so strelnou zbraňou alebo iným predmetom spôsobilým zmocniť sa zveri, ako sú slučky, pasce, siete, luky a kuše predloženie poľovného lístku, zbrojného preukazu, preukazu zbrane a povolenia na lov zveri a dokladu, ktorým môže preukázať svoju totožnosť, b) zastaviť v poľovnom revíri dopravný prostriedok na vykonanie kontroly osôb a priestorov dopravného prostriedku, ak je dôvodné podozrenie, že osoby nachádzajúce sa vo vozidle lovili zver bez povolenia na lov zveri (§ 53) alebo že sa preváža neoprávnene ulovená zver alebo neoprávnene privlastnená zver alebo neoprávnene privlastnené zhody parožia; na tento účel môže požadovať od osôb predloženie dokladu totožnosti, povolenia na lov zveri alebo zberu parožia zveri (§ 53), dokladu o pôvode zveri a dokladu oprávňujúceho na jazdu po lesných cestách, c) obmedziť osobnú slobodu osoby pristihnutej pri neoprávnenom love zveri alebo bezprostredne po ňom alebo pri ulovenej zveri alebo osoby, ktorá nevie preukázať pôvod ulovenej zveri (§ 64), d) odobrať osobám uvedeným v písmenách a) až c) strelnú zbraň alebo iné predmety, ulovenú alebo prepravovanú zver, zhody parožia a bezodkladne vec oznámiť Policajnému zboru, e) požadovať súčinnosť Policajného zboru, f) usmrtiť v poľovnom revíri psa vo vzdialenosti väčšej ako 200 m od najbližšie trvale obývaného domu alebo ktorý hľadá alebo prenasleduje zver alebo sa k nej plazí; to sa nevzťahuje na poľovníckeho psa, g) usmrtiť mačku domácu potulujúcu sa v poľovnom revíri vo vzdialenosti viac ako 200 m od najbližšieho trvale obývaného domu alebo ak ju vo vzdialenosti menej ako 200 m pristihne pri prenasledovaní alebo usmrcovaní zveri. (2) Oprávnenie podľa odseku 1 písm. f) a g) môže užívateľ poľovného revíru povolením na lov zveri preniesť aj na iných držiteľov poľovných lístkov. ◄ reagovať

off tome83, 18.1.2011 o 17:12

ja pod paragrafom 29 mám niečo úplne iné ; práva a povinnosti člena poľovníckej stráže ◄ reagovať

off Jelsovec, 18.1.2011 o 17:10

Tak ako napisal tomulino.ale nikde nie je napisane ze uzivatel PR nemoze usmrtit psa podla §29.akurat vtedy si moze vlastnik pozadovat nahradu,dla §24,ods.6. ◄ reagovať

off Edu, 18.1.2011 o 17:09

tomulimo citujem celý paragraf § 29 Zoznam členov poľovníckej stráže (1) Ten, kto je navrhovaný za člena poľovníckej stráže skladá do rúk prednostu obvodného lesného úradu sľub v tomto znení: „Sľubujem, že ako člen poľovníckej stráže budem svedomito plniť svoje úlohy pri ochrane poľovného revíru a poľovníctva, dbať na dodržiavanie Ústavy Slovenskej republiky, zákonov a ostatných všeobecne záväzných právnych predpisov.“. (2) Členom poľovníckej stráže sa stáva fyzická osoba dňom zápisu do zoznamu členov poľovníckej stráže, ktorý vedie obvodný lesný úrad (ďalej len „zoznam“). (3) Člena poľovníckej stráže zapíše obvodný lesný úrad do zoznamu po zložení skúšky podľa § 27 a zložení sľubu podľa odseku 1. (4) Po zapísaní člena poľovníckej stráže do zoznamu, vydá obvodný lesný úrad členovi poľovníckej stráže preukaz poľovníckej stráže a odznak poľovníckej stráže. (5) Ak dôjde k strate, zneužitiu alebo odcudzeniu preukazu poľovníckej stráže alebo odznaku poľovníckej stráže je člen poľovníckej stráže povinný túto skutočnosť ihneď oznámiť príslušnému obvodnému lesnému úradu. (6) Obvodný lesný úrad vyškrtne člena poľovníckej stráže zo zoznamu, ak a) zanikla zmluva, b) zanikol poľovný revír, c) zanikol užívateľ poľovného revíru, d) o to člen písomne požiada, e) stratil spôsobilosť na výkon funkcie podľa § 27 ods. 4 písm. b) až e), f) prestal byť členom alebo zamestnancom užívateľa poľovného revíru, ak tento zákon neustanovuje inak, g) dlhodobo nevykonáva činnosť, neplní povinnosti ustanovené týmto zákonom alebo prekročí práva poľovníckej stráže, h) zomrel alebo bol vyhlásený za mŕtveho, i) o to požiada užívateľ poľovného revíru. (7) Ak je člen poľovníckej stráže vyškrtnutý zo zoznamu je povinný do desiatich pracovných dní odovzdať príslušnému obvodnému lesnému úradu služobný odznak a preukaz poľovníckej stráže. Ak členstvo zaniklo podľa odseku 6 písm. h) táto povinnosť prechádza na pozostalých. (8) Činnosť člena poľovníckej stráže skončí dňom doručenia oznámenia o vyškrtnutí zo zoznamu. Obvodný lesný úrad o vyškrtnutí zo zoznamu písomne upovedomí do desiatich pracovných dní aj užívateľa poľovného revíru. Proti vyškrtnutiu zo zoznamu nie je možné sa odvolať. Že by sme mali odlišný zákon ? Či ? ◄ reagovať

off tome83, 18.1.2011 o 17:07

edu- nižšie som to už napísal ako to chápem ja... ◄ reagovať

off Edu, 18.1.2011 o 17:05

Moja otázka je: Podľa ktorého zákona a paragrafu môže poľovník usmrtiť psa ??? Poľovnícka stáž to má zadefinované to máme preštudované . Mňa zaujíma obyčajný poľovník . ◄ reagovať

off tome83, 18.1.2011 o 17:01

edu- paragraf 29, odsek 2 citujem: ,,Oprávanenie podľa odseku 1 písm. f) a g) môže užívateľ poľovného revíru povolením na lov zveri preniesť aj na iných držiteľov poľovných lístkov" Aspoň ja to chápem tak že každý kto má povolenku na škodnú, môže psa alebo mačku v revíri vo väčšej vzdialenosti ako 200 m odstreliť. ◄ reagovať

off KrokodilGenya, 18.1.2011 o 17:01

Tomulinko // tomulino, 9.1.2011 o 20:30 "lowec Hovorím že to záleží od konkrétnej situácie ja sommal na mysli to keď sa pes opakovane pohybuje v reviri sam A čo sa tyka toho čo po vystrele: väčšinou sa pes odtiahne do krikov, keď je majiteľ normalny pochopi že pes nemal čo robiť v revíri sám keď nie začnu sa opletačky" A co ked nie je "normalny"? Co potom ty ludska prostota. ◄ reagovať

off KrokodilGenya, 18.1.2011 o 17:00

Nazdar orol //orol, 9.1.2011 o 18:42 Ked tak rozmyslam nad psom na voditku. Kludne ho moze zastrelit. Keby rovno aj poskodil obojok atd. To by bolo zaujimave dokazovanie. Samozrejme psa ak pustim bud s nim pobehujem - a to ma dost. Pripadne mam prehlad aspon na 100 m do kruhu. Koli tym stresom, ako si presne uviedol. Nedavno ma "vystresovala" mlada doga na Sidlisku v BA - Ruzinov. Mlada kocka - navolno bez kosika. Bolo teplo - nemal som kabat a bez noza. Tak som zacal rychlo uvazovat, ktoru ruku potrebujem viac... ◄ reagovať

off KrokodilGenya, 18.1.2011 o 17:00

Serus Lowec. //lowec, 8.1.2011 o 20:02 Moja verzia - odchytit - technicky sa to urcite da. Snad by si to zvladol lepsie ako toho macka v Sklabini. Nasledne patricna financna pokuta za spatne odkupenie (uprava vyhlasky (-: ). S vysokym financnym postihum ako si neskor uviedol suhlasim. ◄ reagovať

off lowec, 18.1.2011 o 16:32

Orol .. to že môžem dohovoriť ako osoba ako taká v inom revíri ako prevencia nie je zlé ,ale efekt je úplne úplne nanič , nakoľko prvá otázka od psíčkara znie vy ste KTO? A ja mu poviem že človek..takže podporím len psíčkara a jeho gusto .. Ak som v svojom obvode pôsobenia a preukážem sa mu odznakom lesnej stráže , prevencia má úplne iný charakter ako i postih prípadne.Ak bych chcel kontrolovať psíčkara mimo môjho pôsobenia porušil bych moje právomoci a je možné že by ma riešil aj lesný úrad ak by psíčkar podal stažnosť. ◄ reagovať

off Edu, 18.1.2011 o 16:31

tomulino keď budeš mať čas pohľadaj to . Ja som nenašiel právo radového člena usmrcovať psov. Budem rád keď mi tu niekto odcituje paragraf a zákon ktorý to povoľuje.Tušenie je pre mňa málo. ◄ reagovať

off tome83, 18.1.2011 o 16:24

edu v zákone to tak naozaj je uvedené, nemám čas teraz hľadať ale je to tam tušim nejak tak že poľovná stráž može usmrtiť psa alebo iná osoba ktorá bola poverená poľ. strážou alebo hospodárom ◄ reagovať

off Edu, 18.1.2011 o 16:17

Kto ho preniesol? Kde to je v zákone uvedené ? Naozaj ma to zaujíma . Ja som sa dočítal ,že toto právo má iba poľovnícka stráž. Že ho má obyčajný člen PZ som sa nikde nedočítal ,ani o prenesení pravomocí poľovníckej stráže na členov. Možno som iba zle čítal :-D ◄ reagovať

off orol, 18.1.2011 o 16:13

Za takých podmienok, ako aj poľovná stráž. Toto právo je prenesené aj na poľovníka. ◄ reagovať

off Edu, 18.1.2011 o 16:06

Orol v paragrafe 29 nič také nie je v novom zákone o poľovníctve je síce v paragrafe 30 Práva a povinnosti člena poľovníckej stráže f) usmrtiť v poľovnom revíri psa vo vzdialenosti väčšej ako 200 m od najbližšie trvale obývaného domu alebo ktorý hľadá alebo prenasleduje zver alebo sa k nej plazí; to sa nevzťahuje na poľovníckeho psa, Takže neviem asi máme odlišný zákon o poľovníctve ja sa pýtam na platný zákon ZÁKON z 16. júna 2009 o poľovníctve a o zmene a doplnení niektorých zákonov Moja otázka nebola ohladne práv poľovnej stráže . Ja sa pýtam za akých podmienok môže poľovník usmrtiť psa ? ◄ reagovať

off Edu, 18.1.2011 o 15:54

orol môže konať každý v sebeobrane a tak ako psa môže zastreliť i človeka . Potom nasleduje dokazovanie či tak konal v rámci zákona. ◄ reagovať

off orol, 18.1.2011 o 15:53

Ochrana poľovníctva (1) Ochranou poľovníctva sa rozumie ochrana zveri pred nepriaznivými vplyvmi najmä pred nedostatkom prirodzenej potravy, škodlivými zásahmi ľudí a zvierat škodlivých poľovníctvu [§ 29 ods. 1 písm. f) a g)], chorobami zveri, ochrana biotopu1) zveri v rámci ochrany prírody a krajiny, ako aj ochrana poľovníckych zariadení. Zabezpečenie ochrany poľovníctva zveri je povinnosťou každého užívateľa poľovného revíru. f)usmrtiť v poľovnom revíri psa vo vzdialenosti väčšej ako 200 m od najbližšie trvale obývaného domu alebo ktorý hľadá alebo prenasleduje zver alebo sa k nej plazí; to sa nevzťahuje na poľovníckeho psa, ◄ reagovať

off orol, 18.1.2011 o 15:40

Iboo, veľmi správne. P.s- lowec, každá osoba má právo zabrániť protiprávnej činnosti, prípadne na ňu upozorňovať. Nemusí tak urobiť, pokiaľ by si privodila sama trestné stíhanie, vystavila sa nebezpečenastvu, utrpela újmu na zdraví, alebo vystavila nebezpečenstvu rodinu.Približne tak nejak som to kdesi kedysi čítal :-)) týmto som chcel len povedať, že upozorňovať či zakročiť môžeš aj Ty :-)) ◄ reagovať

off Edu, 18.1.2011 o 15:37

Iboo prosím ťa kde hovorí zákon v ktorom paragrafe ,že poľovník môže za týchto podmienok usmrcovať psa ? ◄ reagovať

off lowec, 18.1.2011 o 15:14

Stalo sa mi velmi vela krát : Bol krásny deň ,slniečko na oblohe ,všetko nasvedčovalo k úspechu fotenia zvery v prírode ,po niekolkých km, nachádzam zver , velmi pomali sa približujem k zvery aby som ju nevyrušil ,asi pol hodinu sa dostávam k zvery idem pomali po tichu ,bližšie a bližšie ,mám zver asi na 40 m ,potrebujem ísť ešte bližšie , mám pozíciu na krásne fotenie ,zver nevie o mne je čas fotiť , zrazu s pravej strany vybehne pes ,pes prehána zver , prehána ju intenzívne velmi daleko , po chvíli je počuť hlas majiteľa ako píska na psa a volá ,pes sa samozrejme nevracia ,,, takýchto chvíl JA osobne mam viac ako menej v našom okolí nakolko fotím v revíri kde nevykonávam žiadnu ochranu ako polovník či inú činnosť ako je lesná stráž mimo obvodu pôsobenia príklad nemám možnosť robit skoro nič ..len sa pozerať a fotiť psov ako prehanaju zver. ◄ reagovať

off lowec, 18.1.2011 o 15:03

S praxe : mnoho polovníkov sa snaží upozorniť práve nezodpovedných majiteľov psov dohovorom ,ako taký dohovor vyzerá ,dobrý deň ,možem vás poprosiť aby ste si dali Vášho psa na vôdzku, psíčkar "vy ste kto " v slušnom znení a pod.. takže treba si uvedomiť polovník v prvom rade okrem polovníctva vykonáva ochranu revíru na ktorú má právo, mnoho ludí si v dnešnej dobe vysvetluje demokraciu po svojom a potom to tak aj vyzerá. Dohováranie polovníkom a psíčkarom sa mnoho krát zbytočne vyhrocuje , nakoľko psíčkar sa stále domáha svojho akého si práva s vetou čo mu môžeme "ako polovníci" a práve vtedy mnoho polovníkov povie psíčkarom aj vetu že môžu usmrtiť jeho psa a to potom psíčkari počut nechcú ..velmi rád bych prijal keby niekto ,založil diskusiu kde by sme mi polovníci či nepolovníci písali s každej pochôdzky z revíru stret psíčkar a jeho volne pustený pes. bolo by ich asi vela. ◄ reagovať

off iboo, 18.1.2011 o 13:42

Zigi - tvoj komentár "Když sníh není, tak jakékoliv běhání za zvěří beru jako zdravotní záležitost jak pro psa, tak pro zvěř." ty kokso..to nemyslíš vážne!!!Príď ku mne, vezmem kamošových dvoch rotvajlerov, a pustíme vás do lesa, čo do lesa, na poli sa lepšie beží. Sníh už nieje, blato ustupuje, bude sa ti dobre behať.Najlepšie by bolo, keby si bol srna a mal v sebe ešte aj rastúce mláďatá aby sa ti lepšie relaxovalo.Nepi už to čo piješ a vnímaj realitu! ◄ reagovať

zobrazené 1681-1720 z 1836 | najnovšie | novšie | staršie | najstaršie

reklama

Zelené zápisky z poľovníckych chodníkov
www.LUK.sk